Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 09:23

Ι.Μ. Ηλείας: Η κούρσα της διαδοχής - Ο Επίσκοπος Αθανάσιος και οι άλλοι - πιθανοί - υποψήφιοι

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός επέλεξε να αποσυρθεί από τον Επισκοπικό θρόνο μετά από 41 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές Μητροπόλεις της χώρας. Και αυτό ως δεδομένο από μόνο του θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον πολλών ιεραρχών.

Όμως από την άλλη η επιθυμία του όπως αυτή αποτυπώνεται στην επιστολή παραίτησής του, για να αποτελέσει το διάδοχό του ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος Μπαχός, φαίνεται να δρομολογεί τις εξελίξεις.

Ο Ηλείος Ιεράρχης αποτελεί εδώ και δεκαετίες ισχυρό παράγοντα της Ελλαδικής Εκκλησίας και οι απόψεις του ή οι προτάσεις του τυγχάνουν ευρείας αποδοχής στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου.

Έτσι όλα δείχνουν πως και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα προτείνει τον Επίσκοπο Ωλένης για τη θέση του Μητροπολίτη Ηλείας, μόλις αυτή κηρυχθεί σε χηρεία, τις επόμενες ημέρες.

Στην κούρσα αυτή της διαδοχής ο Επίσκοπος Ωλένης φαίνεται πως δεν θα είναι μόνος. Πιθανοί συνυποψήφιοι του φαίνεται πως θα είναι ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος, που κατάγεται από το Αλποχώρι Πύργου, ο Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Ηλείας Δαμασκηνός Πετράκος από τον Καρδαμά και ίσως να υπάρξει και ακόμα μια επιψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Καλλίνικου Νικολάου από την Μητρόπολη Καισαριανής και Υμηττού.

Όπως προαναφέραμε ο Επίσκοπος Ωλένης συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, λόγω της πρότασης του απερχόμενου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, που φαίνεται πως θα εισακουστεί στην πρότασή του.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο στην κούρσα αυτή της διαδοχής είναι το ότι πιθανότατα ο απερχόμενος Μητροπολίτης θα είναι και τοποτηρητής έως ότου αναλάβει τα καθήκοντά του ο διάδοχός του.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 16:41

Σχετικά Άρθρα

  • Γερμανία: Περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα έχουν ανακοινωθεί, λέει ο CEO της Roche
    Γερμανία: Περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα έχουν ανακοινωθεί, λέει ο CEO της Roche

    Ο ελβετικός όμιλος θα μπορούσε να προσφέρει γρήγορα τον δεκαπλάσιο αριθμό διαγνωστικών τεστ από ό,τι απαιτείται σήμερα

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Roche δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα είχαν αναφερθεί προηγουμένως και ότι ο ελβετικός όμιλος θα μπορούσε να προσφέρει γρήγορα τον δεκαπλάσιο αριθμό διαγνωστικών τεστ από ό,τι απαιτείται σήμερα.

    «Φαίνεται ότι υπάρχουν ήδη περισσότερα κρούσματα mpox στην Ευρώπη, ίσως να μην έχουν φτάσει όλα ακόμη στα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Τόμας Σίνεκερ σε τηλεφωνική κλήση μετά την ανακοίνωση της εταιρείας φαρμάκων και διαγνωστικών προϊόντων για τις πωλήσεις του τριμήνου. Ο Σίνεκερ επισήμανε τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της νέας παραλλαγής του ιού της mpox που ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη, από τη Γερμανία.

    Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τη δημόσια υγεία στη Γερμανία ανακοίνωσε χθες ότι ο κίνδυνος για την υγεία του ευρύτερου πληθυσμού είναι μικρός. Η ζήτηση για τα τεστ της Roche για την mpox «δεν είναι ακόμη τόσο υψηλή, αλλά θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στην δεκαπλάσια ζήτηση», πρόσθεσε ο Σίνεκερ.

    Στην περίπτωση κατάστασης πανδημίας με πολύ πιο γρήγορη εξάπλωση του ιού, η Roche θα χρειαστεί έξι με εννέα μήνες για να ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγή διαγνωστικών τεστ, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον Αύγουστο για τη νέα μορφή του ιού κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού επιδημία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό εξαπλώθηκε σε γειτονικές χώρες.

    Η πρώτη ένδειξη της εξάπλωσης εκτός Αφρικής υπήρξε στις 15 Αυγούστου όταν αξιωματούχοι της παγκόσμιας υγείας επιβεβαίωσαν κρούσμα του νέου στελέχους του ιού της mpox στη Σουηδία.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Kρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη θανατηφόρα παράσυρση 75χρονου τουρίστα στο Ρέθυμνο
    Kρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη θανατηφόρα παράσυρση 75χρονου τουρίστα στο Ρέθυμνο

    Το σοκαριστικό τροχαίο στη Κρήτη καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα.

    Βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τη στιγμή που ένας 75χρονος Γερμανός τουρίστας στη Κρήτη βρήκε τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκε από μηχανή, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο μαζί με τη σύζυγό του, έτσι ώστε να φτάσουν στη στάση λεωφορείου.

    Στο βίντεο του neakriti.gr καταγράφονται οι δραματικές στιγμές του δυστυχήματος. Ο άτυχος άνδρας, που ακολουθεί τη σύζυγό του, παρασύρεται από μια μηχανή που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, διασχίζοντας τη διάβαση, με συνέπεια να βρει ακαριαίο θάνατο, όπως αναφέρει το ίδιο μέσο. Ο οδηγός της μηχανής φέρεται να βρίσκεται σε σοκ μετά το συμβάν, φωνάζοντας ότι «σκότωσε άνθρωπο», καθώς δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του πεζού.

    Δείτε βίντεο ντοκουμέντο:

    Το βίντεο έχει προκαλέσει θλίψη και ανησυχία, επαναφέροντας στο προσκήνιο τα ζητήματα οδικής ασφάλειας στην Κρήτη. Κατοίκοι της περιοχής επισημαίνουν ότι οι φωτισμοί σε κεντρικούς δρόμους δεν λειτουργούν, καθιστώντας τη νύχτα επικίνδυνη για πεζούς και οδηγούς. Ο ιδιοκτήτης τοπικού καφέ έχει προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα, αφήνοντας αναμμένη τη δική του ταμπέλα για να διευκολύνει τη διέλευση.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νεκρός Γερμανός λουόμενος σε παραλία της Κέρκυρας
    Νεκρός Γερμανός λουόμενος σε παραλία της Κέρκυρας

    Ένας 71χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Γερμανίας) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Κοντογυαλού της Κέρκυρας το μεσημέρι του Σαββάτου 14/09.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, το οποίο ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες για το συμβάν, στον 71χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από έναν ναυαγοσώστη και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

    Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

    Πηγή: cnn.gr

  • Συναγερμός στην Γαύδο: Χάθηκαν τα ίχνη Γερμανού κατοίκου – Πού εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών
    Συναγερμός στην Γαύδο: Χάθηκαν τα ίχνη Γερμανού κατοίκου – Πού εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών

    Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαύδο καθώς αγνοείται Γερμανός κάτοικος του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από το απόγευμα της Δευτέρας (12/8).

    Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση για τον εντοπισμό του αλλοδαπού άνδρα, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο νησί την τελευταία δεκαετία.

    Οι πρώτες πληροφορίες

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, πρόκειται για τον Nills, γερμανικής καταγωγής, ο οποίος δεν εμφανίστηκε χθες το απόγευμα στην καντίνα όπου εργάζεται στην περιοχή του Αη Γιάννη.

    Μόλις έγινε γνωστή η εξαφάνισή του, άνθρωποι που τον γνωρίζουν πήγαν στο παλιό σπίτι που μένει, πάνω από τον οικισμό του Αη Γιάννη. Εκεί βρήκαν το φαγητό του, ανέγγιχτο, αλλά κανένα ίχνος του ιδίου.

    Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, αλλά και άνθρωποι του Δήμου Γαύδου καθώς και κατασκηνωτές που ζουν στο νησί και οι οποίοι ξεκίνησαν τις έρευνες στα μονοπάτια της περιοχής χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Χανιά: Νεκρός ο 67χρονος Γερμανός που είχε πάει για πεζοπορία στα Χανιά - Τον βρήκαν σε χαράδρα στο φαράγγι της Τρυπητής
    Χανιά: Νεκρός ο 67χρονος Γερμανός που είχε πάει για πεζοπορία στα Χανιά - Τον βρήκαν σε χαράδρα στο φαράγγι της Τρυπητής

    Είχε φύγει την Κυριακή από το ξενοδοχείο όπου διέμενε - Κάλεσε πρώτα τη γυναίκα του καθώς φέρεται να είχε τραυματιστεί

    Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια ενός 67χρονου Γερμανού να κάνει πεζοπορία στα νότια των Λευκών Ορέων μεταξύ Σούγιας και Αγίας Ρουμέλης.
    Οι δυνάμεις διάσωσης της Πυροσβεστικής από Καμπανό, Χανιά και 3η ΕΜΑΚ, που ερευνούσαν όλη την νύχτα για τον 67χρονο, τον εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του σε χαράδρα κοντά στην παραλία Σεντόνι.
    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 67χρονος έφυγε την Κυριακή 23/6 από το ξενοδοχείο – όπου διέμενε με την σύζυγό του – για πεζοπορία και νωρίς το απόγευμα την κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο, για να ζητήσει βοήθεια καθώς φέρεται να είχε τραυματισθεί.

    Η γυναίκα ενημέρωσε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Καμπανού και στην συνέχεια – κατόπιν σχετικής συνεννόησης – ο 67χρονος κάλεσε τον αριθμό 112 προκειμένου οι διασώστες να μπορέσουν να εντοπίσουν το στίγμα του.

    Ακολούθησε κινητοποίηση ομάδων διάσωσης με τους πυροσβέστες να πηγαίνουν στην περιοχή και να τον ψάχνουν όλη την νύχτα καθώς, όπως φάνηκε, μετακινήθηκε και δεν έμεινε στο σημείο όπου είχε δώσει στίγμα το κινητό του.

    Τελικά τα ξημερώματα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σε χαράδρα πάνω από την παραλία Σεντόνι και λόγω της ιδιαίτερα δύσβατης περιοχής, κλήθηκε ελικόπτερο για την μεταφορά του.

    Πηγή: flashnews.gr - Protothema.gr
  • Πασχαλινό μήνυμα Mητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κκ Αθανασίου
    Πασχαλινό μήνυμα Mητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κκ Αθανασίου

    Χριστός Ἀνέστη, Ἀδελφοί,

    «Σήμερον πᾶσα κτίσις ἀγάλλεται καί χαίρει, ὅτι Χριστός Ἀνέστη καί Ἄδης ἐσκυλεύθη».

    Αὐτό τό χαρμόσυνον μήνυμα ἀπευθύνει ἡ Ἐκκλησία μας σήμερον, ἀδελφοί, πού ὅλα ἀποκαλύπτουν τήν λαμπροφόρον νίκην τοῦ Θεοῦ ἔναντι τοῦ ἑωσφόρου, τοῦ φωτός ἔναντι τοῦ σκότους, τῆς ζωῆς ἔναντι τοῦ θανάτου.

    Ἡ Ἀνάστασις τοῦ Χριστοῦ ἀποκαλύπτει τήν ὑπαρξιακή αὐτή διάσταση, δηλώνει τήν ἀρχή τῆς νέας δημιουργίας, τοῦ καινούργιου κόσμου πού προσφέρει ὁ Θεός στήν ἀνθρωπότητα. Ὁ καινούργιος κόσμος δέν ἔχει καμία σχέση μέ τήν ὀσμή τῆς φθορᾶς, τόν τρόμον τοῦ θανάτου καί τίς ἐχθρικές ἐκδηλώσεις τοῦ ἀνθρώπου πρός τόν συνάνθρωπόν του, ἀλλά εἶναι ζωή ἀγάπης, ζεστασιᾶς καί ἐλπίδας.

    Ἡ Ἀνάστασις, λοιπόν, ἔχει νόημα ὄχι ἁπλῶς σάν ἱστορικό γεγονός στήν γενικότητά του, ἀλλά σάν θεῖο προσκλητήριο πού ἀφορᾶ τόν κάθε ἄνθρωπον ἰδιαίτερα. Ὅταν ὁ Θεός προσφέρει τό δῶρο τῆς ζωῆς, ἀποτελεῖ ἀσύνετη ἐκδήλωση τοῦ ἀνθρώπου νά προτιμᾶ τόν θάνατον. Ὅταν ὁ Θεός μέ τήν Ἀνάστασιν τοῦ Χριστοῦ ξαναδημιουργεῖ τόν χαλασμένον κόσμον καί δίνει τήν δυνατότητα ἀναστάσεως τοῦ κάθε ἀνθρώπου, ποία δικαίωση μπορεῖ νά ἔχη ὅποιος ἐπιμένει στήν ἀπόγνωση καί στό μηδέν;

    Ἡ Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ εἶναι μήνυμα ἐλπίδος καί ζωῆς. Τό μήνυμα αὐτό μέ τό κήρυγμα τῆς Ἐκκλησίας, ἀπευθύνεται στόν ἄνθρωπον κάθε ἐποχῆς καί μαρτυρεῖ τήν ἀνεξάρτητη ἀγάπη τοῦ Θεοῦ, ὁ Ὁποῖος τούς καλεῖ συνεχῶς στήν ζωή καί στόν κόσμον τῆς Ἀναστάσεως. Διότι ἡ Ἀνάστασις τοῦ Χριστοῦ εἶναι ἡ ἀνατολή τοῦ ἥλιου τῆς δικαιοσύνης, πού θερμαίνει τίς καρδιές, τίς δυναμώνει στήν ἀγάπη, τίς ἐνθαρρύνει στήν ἐλπίδα. Ἡ Ἀνάσταση ἔχει νόημα ὄχι σάν κοσμοϊστορικό καί σωτηριολογικό γεγονός, ἀλλά σάν γεγονός πού σχετίζεται ἄμεσα μέ τήν ξεχωριστή ὕπαρξη κάθε ἀνθρώπου. Ἡ ζωοποίηση ἑνός νεκροῦ ἀποτελεῖ πρόκληση γιά τό ἀνθρώπινο μυαλό, ἀλλά καί πρόσκληση ἀποδοχῆς του. Δέν εἶναι δυνατόν μετά ἀπό αὐτήν τήν πρόκληση καί συγχρόνως πρόσκληση νά μένει κανείς ἀδιάφορος καί οὐδέτερος.

    Ὁ Θεός μέ τήν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ ξαναδημιουργεῖ τόν χαλασμένον κόσμον, δίνει τήν δυνατότητα ἀναπλάσεως τοῦ κάθε ἀνθρώπου χωρίς ἐξαίρεση. Μπροστά σ’ ἕνα ἄνοιγμα τέτοιας ἐλπίδας καί ζωῆς, θά κλείση ὁ ἄνθρωπος τά μάτια του, ὑπογράφοντας μόνος του τήν καταστροφή του; Τό μήνυμα τῆς Ἀναστάσεως σέ κάθε ἐποχή καί στή δική μας, μαρτυρεῖ τήν ἀνεξάντλητη ἀγάπη τοῦ Θεοῦ καί μᾶς καλεῖ νά μετάσχουμε στήν καινούργια δημιουργία, στόν ἀναστάσιμον κόσμον μιᾶς ἄλλης βιοτῆς, πού εἶναι τῆς αἰωνίου ἀπαρχῆς.

    Αὐτή ἡ ἄλλη βιοτή δέν ἔχει σχέση μέ τό μῖσος ἐναντίον τοῦ συνανθρώπου, ἀλλά κατά τόν ἀναστάσιμον ὕμνον ἀποτελεῖ πραγμάτωση τοῦ «ἀλλήλους περιπτυξώμεθα», δέν ἔχει σχέση μέ τόν φόβον τοῦ θανάτου, γιατί ἀπ’ αὐτόν μᾶς «ἐλευθέρωσεν ὁ τοῦ Σωτῆρος θάνατος», δέν ἔχει σχέση μέ τήν ἐνοχήν, διότι «συγγνώμη ἐκ τοῦ τάφου ἀνέτειλε», δέν ἔχει σχέση μέ τό σκοτάδι τῆς κακίας, διότι «νῦν πάντα πεπλήρωται φωτός, οὐρανός τε καί γῆ καί τά καταχθόνια», τέλος δέν ἔχει σχέση μέ τήν ἀπόγνωση, ἀλλά μέ τήν ἐλπίδα τῆς Ἀναστάσεως «Χριστός γάρ ἐγήγερται, εὐφροσύνη αἰώνιος».

    Ἄς προσπαθήσουμε, λοιπόν, νά κατανοήσουμε τήν ζωηφόρον Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ.

    Ἄς γίνει αὐτή τό βίωμά μας.

    Ἄς διαποτίζει τήν ζωή μας.

    Ἄς ἀποτελεῖ τό φῶς, πού θά τήν καταυγάζει.

    Ἄς ἐπαναλάβουμε καί ἐμεῖς πάντοτε μέ ἀκράδατη πίστη.

    Χριστός Ἀνέστη.

    Ἀληθῶς Ἀνέστη.

    Χρόνια πολλά καί εὐλογημένα.

    Μέ ἄπειρες ἐν ἀναστάντι Χριστῷ εὐχές

    Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

    (Δελτίο Τύπου)

  • Λασίθι: Εξελίξεις στην δολοφονία 65χρονου Γερμανού - Προφυλακιστέος ο 45χρονος φίλος του
    Λασίθι: Εξελίξεις στην δολοφονία 65χρονου Γερμανού - Προφυλακιστέος ο 45χρονος φίλος του

    Προσωρινά κρατούμενος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο 45χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του 65χρονου, υπηκόου Γερμανίας, στα Φέρμα Ιεράπετρας, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

    Ο 65χρονος εντοπίστηκε νεκρός από την γυναίκα που τον φρόντιζε, μέσα στο σπίτι του, την Κυριακή 7 Απριλίου. Αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε παθολογικά αιτία, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, ωστόσο από την έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις περί τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

    Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιήθηκε εκταφή του θύματος, με σκοπό τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, για τον επακριβή προσδιορισμό των αιτιών και ειδικότερων συνθηκών του θανάτου.

    Ο 45χρονος, που οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Νεάπολης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του 65χρονου, δηλώνοντας αθώος.

    Ανεξήγητο το κίνητρο

    Η δικογραφία σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr περιγράφει το σκηνικό της δολοφονίας, η οποία συνέβη το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου, στο σπίτι όπου οι δύο άνδρες διέμεναν, κοντά στο λιμανάκι των Φέρμων Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας.

    Μέχρι στιγμής, το κίνητρο πίσω από αυτή την ανεξήγητη πράξη παραμένει άγνωστο, καθιστώντας την υπόθεση ακόμα πιο σκοτεινή και ανεξήγητη.

    Ο κατηγορούμενος, γνωστός ως μια προσωπικότητα στην τοπική κοινότητα ως εξπέρ σε θέματα που αφορούν τη θάλασσα και την ασφάλεια των λουόμενων, έχει σοκάρει τους κατοίκους της περιοχής για όλα αυτά που κατηγορείται.

    Το μυστήριο που περιβάλλει το κίνητρο πίσω από αυτή την ενέργεια έχει αναστατώσει την τοπική κοινότητα και έχει αναζωπυρώσει συζητήσεις σε όλο το νησί. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους, αναζητώντας οποιαδήποτε πιθανή ένδειξη ή κίνητρο που μπορεί να εξηγήσει αυτό το έγκλημα.

    Η οικογένεια του θύματος από το εξωτερικό, συγκλονίζεται από τα γεγονότα και αναζητά απαντήσεις σε ένα τόσο τραγικό γεγονός.

    Το χρονικό του φόνου

    Ο 65χρονος Γερμανός ήταν καρκινοπαθής σε πολύ προχωρημένο στάδιο και είχε αποφασίσει να μείνει μόνιμα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή Φέρμα της Ιεράπετρας.

    Στις 7 Απριλίου ο 65χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του με την πρώτη αυτοψία να δείχνει πως είχε πέσει και είχε χτυπήσει με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Αρχικά ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε ως αιφνίδιος θάνατος δεδομένου της προχωρημένης κατάστασης της ασθένειάς του με αποτέλεσμα να προχωρήσει η ταφή του.

    Ωστόσο, μία πληροφορία που ήρθε αργότερα στις αστυνομικές αρχές «άνοιξε» ξανά τον φάκελο της υπόθεσης.

    Όπως πληροφορήθηκαν οι αρχές την ώρα του θανάτου του δεν ήταν μόνος στο σπίτι του.

    Αμέσως ξεκίνησαν νέες έρευνες με τους αστυνομικούς να αναζητούν και να βρίσκουν οπτικοακουστικό υλικό από κλειστές κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά του.

    Το υλικό από τις κάμερες επιβεβαίωσαν τις τελευταίες πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά τους. Όπως διαπιστώθηκε, μισή ώρα μετά που έφυγε η γυναίκα που τον πρόσεχε ένα φιλικό πρόσωπο του 65χρονου έφτασε στο σπίτι του έχοντας επιμελώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

    Η σύλληψη του 45χρονου

    Άμεσα ξεκίνησαν οι νέες καταθέσεις με τους αστυνομικούς να καλούν όλους τους φίλους του 65χρονου οι οποίοι δεν ήταν παραπάνω από έξι άτομα.

    Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε πως ένας 45χρονος ταίριαζε στον άνθρωπο που πήγε την μοιραία ημέρα στο σπίτι του καρκινοπαθή.

    Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν και την προηγούμενη Δευτέρα προχώρησαν στη σύλληψή του. Μέχρι στιγμής ο 45χρονος αρνείται πως ήταν μαζί με τον 65χρονο την ώρα που εκείνος πέθανε.

    Πάντως το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι πως υπήρχε μία έντονη διένεξη ανάμεσα στους δύο άνδρες με τον δράστη να σπρώχνει τον 65χρονο ο οποίος λόγω κατάσταση της υγείας να έπεσε και να χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κρήτη: Το βίντεο που έφερε την ανατροπή και αποκάλυψε τη δολοφονία του 65χρονου Γερμανού
    Κρήτη: Το βίντεο που έφερε την ανατροπή και αποκάλυψε τη δολοφονία του 65χρονου Γερμανού

    Ο μυστηριώδης άνδρας που επισκεφτηκε το σπίτι του 65χρονου Γερμανού στην Κρήτη την ημέρα που εκτιμάται πως δολοφονήθηκε.

    Το βίντεο ντοκουμέντο που οδήγησε στην ανατροπή της υπόθεσης του θανάτου του 65χρονου Γερμανού στην Κρήτη και την μετέτρεψε σε ανθρωποκτονία, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

    Αρχικά ο θάνατος του 65χρονου Γερμανού είχε αποδοθεί στον καρκίνο, από τον οποίο έπασχε. Ωστόσο το βίντεο δημιούργησε νέα δεδομένα και διατάχθηκε η εκταφή του.

    Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση συνελήφθη ένας 45χρονος, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το θύμα και κατηγορείται για τη δολοφονία του 65χρονου.

    Στο βίντεο, που δημοσιεύθηκε από το Mega και την εκπομπή LiveNews, έχει καταγραφεί ένας άνδρας, ο οποίος φτάνει στο σπίτι του Γερμανού με καλυμμένο το πρόσωπό του, τη βραδιά που εκτιμάται πως ο 65χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

    Ο άνδρας στέκεται στην πόρτα και τελικά μπαίνει στο χώρο αφού το θύμα του ανοίγει. Από τις κινήσεις φαίνεται πως πρόκειται για οικείο πρόσωπο στο θύμα.

    Ο άνδρας, εκτός του ότι έχει καλυμμένο το πρόσωπο, στέκεται προσεκτικά με πλάτη στην κάμερα, μια κίνηση που δείχνει πως γνώριζε ότι υπήρχαν κάμερες στο χώρο. Επίσης στο ένα του χέρι φοράει γάντι, παρότι οι θερμοκρασίες εκείνο το βράδυ ήταν υψηλές στην Κρήτη, ενώ το άλλο χέρι το έχει μονίμως στην τσέπη του.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ανέφερε πως αυτό παραπέμπει στο ενδεχόμενο να κρατάει κάτι και να το κρύβει.

    Οι έρευνες για το θάνατο του άνδρα είναι σε εξέλιξη. Και ο 45χρονος φίλος του που κατηγορείται για το έγκλημα, επιμένει ότι δεν είναι εκείνος ο δολοφόνος.

    Πηγή: iEidiseis.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch