Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 08:07

Πύργος: Παρουσία Βορίδη οι εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη θα τελεστούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου θα τελεστεί στις 10 πμ η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του πρώην Μητροπολίτη Ηλείας και τοποτηρητή της Ι.Μ. Ηλείας κ.κ. Γερμανού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος του 3ου ΓΕΛ Πύργου Μαρία Ζώντου.

Στις 10.30 πμ θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στο Επαρχείο.

Θα ακολουθήσει στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο δεξίωση προς τους επισήμους από το δήμαρχο Πύργου.

Στις 11.30 πμ αναμένεται να ξεκινήσει η παρέλαση των μαθητών, προσκόπων, του ΕΕΣ, του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου και λαογραφικών συλλόγων, καθώς και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων από τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 09:35

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή - Κατασβήστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής
    Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην τοπική κοινόνητα Κορυφής, το μεσημέρι της Κυριακής.

    Η φωτιά καίει πλησιόν παλιότερα καμένης έκτασης και ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να προλάβει να επεκταθεί και να απειλήσει την ευρύτερη περιοχή.

    pyrkagia koryfi 1

    pyrkagia koryfi 2

    Περισσότερα σε λίγο…

  • Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10
    Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πύργου για την προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης για την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά:

    Στα πλαίσια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Πύργου θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10/2024 από τις 8.30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα αποκατάστασης της υδροδότησης 13.00μ.μ.

    ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

  • Σοβαρό τροχαίο στο Σκουροχώρι με τρεις τραυματίες
    Σοβαρό τροχαίο στο Σκουροχώρι με τρεις τραυματίες

    Τρία άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο που συνέβη περίπου στις οχτώ το πρωί του Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Λαστεικων - Σκουροχωρίου.

    Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας και επέβαιναν δύο παιδιά υπό συνθήκες που ερευνώνται από το τμήμα τροχαίας Πύργου εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε χαντάκι παραπλεύρως της οδού

    Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την διακομιδή τους στην νοσηλευτική μονάδα Πύργου

    troxaio skouroxori 2

    troxaio skouroxori 1

  • Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ''Γυνή πλέουσα'' ταξιδεύει στον Πύργο Ηλείας 
    Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ''Γυνή πλέουσα'' ταξιδεύει στον Πύργο Ηλείας 

    "Γυνή πλέουσα''

    Του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

    Σκηνοθεσία Αρκαδία Ψάλτη

    στον Πύργο Ηλείας

    Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ''Γυνή πλέουσα'', σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη, ταξιδεύει στον Πύργο Ηλείας.

    Η παράσταση της θεατρικής εταιρείας «Αγγελοπετριά», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, στην Αθήνα, στο διατηρητέο οίκημα της Εταιρείας φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου στην Πλάκα, τελώντας υπό την αιγίδα της, και περιόδευσε στην Ελλάδα και στην Ρουμανία θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 9:00 μμ, στο θέατρο Απόλλων.

    Ένα διήγημα, 2 ηθοποιοί, 6 ρόλοι.

    ''Εἰς τὸν μικρὸν λιμένα τῆς ὡραίας νήσου του, ὅλες τὶς χρονιές, συνήθως τὸν Ὀκτώβριον, κατέπλεεν ἐπιστρέφων ἀπὸ τὰ ταξίδια μὲ τὴν σκούναν του, ὁ καπετὰν Γιάννης ὁ Καραντής, ὁ ἐπιλεγόμενος καὶ Καραβοκύρης.''

    Στο μικρό νησί, αρχές του 1900, οι γυναίκες των ναυτικών ψάχνουν τρόπους να αναπληρώσουν ό,τι δεν τους επιτρέπεται να νιώσουν, να σκεφθούν, να εκφράσουν, να ονειρευτούν. Ιδιοσυγκρασίες έντονες, ψυχισμοί πολύπλοκοι, ζουν μυστικές ζωές, ενδύονται ρόλους κοινωνικούς, στριμώχνονται και ασφυκτιούν μέσα σε αυτούς.

    Η παράσταση ''Γυνή πλέουσα'' διερευνά μέσα από την Καραβοκυρού, την ηρωίδα του διηγήματος,την ανάγκη υπεραναπλήρωσης της μοναξιάς.

    Ο Παπαδιαμάντης, με χιούμορ, διεισδυτική ματιά και ευαισθησία φανερώνει τα αφανέρωτα. Με τρόπο που να μην φανερωθούν ποτέ. Μα να έχουν κιόλας ειπωθεί. Και όλο αυτό να είναι γεμάτο από αγνή αγάπη και συμπόνια για τον άνθρωπο.

    papad guni Klaiousa 2

    Συντελεστές

    Σκηνοθεσία: Αρκαδία Ψάλτη

    Ενδυματολόγος: Αφροδίτη Αναστοπούλου

    Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς

    Φωτογραφίες: Μάρω Κουρή, Νατάσσα Χιωτάκη

    Παραγωγή: ΑΜΚΕ ''Αγγελοπετριά''

    Ερμηνεύουν: Αρκαδία Ψάλτη, Ελευθερία Λουπασάκη

    Θέατρο Απόλλων, Συλαιδοπούλου 2 , Πύργος Ηλείας

    Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα

    Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο ΚΟΡΚΟΛΗΣ,

    Ερμού 3, τηλέφωνο 26210 22674

    Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 ευρώ, μειωμένο( φοιτητικό, συνταξιούχων, ανέργων) 12 ευρώ

    Λίγα λόγια για την «Αγγελοπετριά»:

    Η «Αγγελοπετριά» διερευνά και επανασυνδέει οργανικά τη θεατρική πράξη με τον χώρο και το κοινό της. Μέσα από το έργο μας αναδεικνύουμε ότι κάθε χώρος (ανοικτός, κλειστός, σύγχρονος, παραδοσιακός, ακμάζον, παραμελημένος) μπορεί εν δυνάμει να λειτουργήσει ως θεατρική σκηνή. Για να γίνει αυτό, η θεατρική πράξη λειτουργεί ως καταλύτης για την επανανοηματοδότηση της υλικότητας του χώρου με τις βιωματικές εμπειρίες των ανθρώπων του. Στις παραγωγές μας παρουσιάζουμε έργα Ελλήνων, ως επί των πλείστον συγγραφέων τα οποία μας βοηθούν να αναστοχαστούμε για προγενέστερες αλλά και σύγχρονες σχέσεις, ανάγκες και αγωνίες ανθρώπων σε χώρους και χρόνους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Η προσέγγισή μας βασίζεται στην ιδέα της «επιστροφής» του έργου στην πραγματική ζωή και υλοποιείται μέσα από την επιλογή των χώρων της παράστασης σε αστικές η μη περιοχές, της δραματουργικής και σκηνικής παρουσίασης και της οργανικής εμπλοκής του κοινού τόσο στο επίπεδο της ενσυναίσθησης οικείων βιωμάτων όσο και της συμμετοχής στο στήσιμο της παράστασης. Στόχος της «Αγγελοπετριάς» είναι η σύνδεση του πειραματισμού στη θεατρική πράξη με τις κοινωνικές ανάγκες και πρακτικές, ώστε οι θεατρικές παραγωγές μας να αναδεικνύουν όχι μόνο «τι

    σήμαιναν» κάποιοι χώροι ως γεγονότα αλλά και «τι μπορεί να γίνουν» μέσα από τη θεατρική εμπειρία των δημιουργών μαζί με το κοινό.

    Ενδεικτικές για την εργασία μας είναι οι εξής παραστάσεις μας. Η ''Πρώτη φλέβα'' του Γ. Μακριδάκη (2018-2019), που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ''Ανοιχτή πόλη''. Η παράσταση παρουσιάστηκε σε Cabaret στην Τρούμπα, σε λαϊκά καφενεία στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα και το Αιγάλεω, στην γειτονιά με τους οίκους ανοχής της Χίου (Bar Νυχτοπούλι) και σε Bar σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, της Κεφαλλονιάς της Κρήτης κ.α. Το ''Πιτσιμπούργκο'' της Σώτης Τριανταφύλλου (2014-2017), που παιζόταν και σε αυλές σπιτιών στην Αθήνα και σε λιμανάκια, παραλίες, χωράφια, αύλειους χώρους εκκλησιών σε πολλά μέρη της Ελλάδας (Χίο, Αίγινα, Κρήτη).

    Η παράσταση ''Γυνή πλέουσα'' πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019 στην Χίο, στο αρχοντικό του Χωρέμη και στο φεστιβάλ θεάτρου της Αίγινας το 2020. Από τον Ιούνιο του 2023 παρουσιάζεται στην Πλάκα, Πολυγνώτου 3, στο διατηρητέο της Εταιρείας Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου, όπου τελεί υπό την Αιγίδα του, περιόδευσε σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στην Ρουμανία, στο Buzau International Arts Festival.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ηλεία: Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την 6η ΥΠΕ σε Πύργο, Βάρδα, Αρχ. Ολυμπία, Αμαλιάδα
    Ηλεία: Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την 6η ΥΠΕ σε Πύργο, Βάρδα, Αρχ. Ολυμπία, Αμαλιάδα

    Η πρόληψη είναι ζήτημα ΖΩΗΣ

    Ενημερωτικές δράσεις για τον καρκίνο του μαστού σε Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία και Βάρδα υλοποιεί η 6η ΥΠΕ στην Ηλεία, υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχοντας στη διεθνή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι της πρώτης αιτίας θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.

    Συγκεκριμένα:

    - στη Βάρδα μέχρι και σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου επαγγελματίες υγείας του ΚΥ ΒΑΡΔΑΣ στα πλαίσια υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου κατά του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» θα υλοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού εντός της δομής. Ενώ στις 30 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιήσουν ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού διαμερίσματος Βάρδας.

    -Στην Αμαλιάδα, σήμερα οι επαγγελματίες υγείας του Γ.Ν. Αμαλιάδας σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», θα υλοποιήσουν στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 18.30 ενημερωτική δράση.

    -Στον Πύργο, οι Επισκέπτες Υγείας του Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου, την Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Οκτωβρίου θα κάνουν ανάλογη δράση στο χώρο της εισόδου των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου και ώρες 09:00 έως 13:00.

    -Στην Αρχαία Ολυμπία, οι επαγγελματίες υγείας του Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας, θα ενημερώνουν το κοινό την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024 και ώρες 10:00 έως 13:00 π.μ.. στον κεντρικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024 και ώρες 10.00 έως 13:00 στο Περιφερειακό ιατρείο Λάλα.

    Φωτογραφία: Freepik/shajeelahmed

  • Πύργος: Άγονος ο διαγωνισμός για την πώληση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος
    Πύργος: Άγονος ο διαγωνισμός για την πώληση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος

    Δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Άγονος κατέληξε ο Ανοιχτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η Τράπεζα της Ελλάδoς για την πώληση του ακινήτου στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο. Η προκήρυξη είχε βγει στον «αέρα» τον περασμένο Μάρτιο, έκλεισε τον Ιούλιο και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μόλις πρόσφατα με τον διαγωνισμό να βγαίνει άγονος καθώς δεν εκδηλώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κανένα ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η νυν Δημοτική Αρχή είχε εκδηλώσει εξ’ αρχής το ενδιαφέρον της για το κτίριο, με τον δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή να βρίσκεται σε επικοινωνία με την διοίκηση της Τράπεζας. Το υψηλό ποσό όμως που απαιτούσε η Τράπεζα για την πώληση του κτιρίου ήταν αποτρεπτικό για μια άμεση συμφωνία, καθώς η Δημοτική Αρχή ήθελε να εξασφαλίσει όσο το δυνατό καλύτερη και συμφέρουσα για τον δήμο οικονομική συναλλαγή.

    Το 2020 η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ξεκινήσει τις συζητήσεις με την διοίκηση της ΤτΕ για την αγορά του κτιρίου με σκοπό να μετατραπεί σε Ιστορικό Μουσείο της πόλης. Οι ενέργειες τελικά έπεσαν στο κενό, καθώς πριν έναν χρόνο, (λίγες ημέρες μετά το τέλος των Δημοτικών Εκλογών) αποφασίστηκε η ανάκληση αγοράς του ακινήτου με το ποσό του 1,2 εκ. ευρώ λόγω καθυστέρησης της διαδικασίας υλοποίησης υπογραφής συμβολαίων για την αγορά του εντός του έτους (2023).

  • Πύργος: 41χρονη ΡΟΜΑ λήστεψε 87χρονη - Την έσπρωξε σε σκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο
    Πύργος: 41χρονη ΡΟΜΑ λήστεψε 87χρονη - Την έσπρωξε σε σκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο

    Θύμα ληστείας έπεσε μια 87χρονη γυναίκα στο κέντρο του Πύργου το πρωί της Κυριακής. Δράστιδα μια γυναίκα ΡΟΜΑ 41 ετών που επιτέθηκε στην ηλικιωμένη για να της αρπάξει την τσάντα και την έστειλε στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη γυναίκα περπατούσε πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου στην οδό Σπετσών λίγο μετά τις εννέα το πρωί, όταν την προσέγγισε η 41χρονη και με τη βία της απέσπασε την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, τρεις τραπεζικές κάρτες και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

    Η 41χρονη έσπρωξε την 87χρονη στις σκάλες του δρόμου με αποτέλεσμα η τελευταία να πέσει και να τραυματιστεί καταλήγωντας στο νοσοκομείο Πύργου.

    Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου κινητοποιήθηκαν άμεσα, διεξήγαγαν έρευνες και τελικά το απόγευμα συνέλαβαν την 41χρονη.

    Σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώλφι του Εισαγγελέα Ηλείας.

  • Πύργος: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της οδοντιατρικής στο 42ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο
    Πύργος: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της οδοντιατρικής στο 42ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

    Ολοκληρώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Ilis Congress Center του ξενοδοχείου Aldemar, με δυνατά επιστημονικά πορίσματα ολοκληρώθηκε - Διάγνωση από μια…φωτογραφία!

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Έχετε φανταστεί ποτέ να πονάει το δόντι σας, να στέλνετε μια φωτογραφία από την στοματική σας κοιλότητα στον οδοντίατρο και σε ελάχιστο χρόνο να γίνεται διάγνωση; Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι το μέλλον της οδοντιατρικής με όχημα την τεχνική νοημοσύνη.

    Οι νέες τεχνολογίες της ψηφιακής εποχής και κυρίως η τεχνητή νοημοσύνη ήρθαν για να μείνουν και στην οδοντιατρική και να αλλάξουν ριζικά τους τρόπους διάγνωσης, εργασίας και θεραπείας που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αυτό ήταν το πιο βασικό πόρισμα του 42ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου που διεξήχθη στο νέο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο Ilis Congress Center του ξενοδοχείου Aldemar.

    Ένα άκρως επιτυχημένο, σε διοργάνωση και επιστημονικά αποτελέσματα, Οδοντιατρικό Συνέδριο ολοκληρώθηκε, εγκαινιάζοντας στην περιοχή μας τον Συνεδριακό Τουρισμό, καθώς πάνω από 800 ομιλητές-σύνεδροι έδωσαν το παρών στις τριήμερες εργασίες. Το 42ο Οδοντιατρικό Συνέδριο με θέμα «Ψηφιακές και Τεχνολογικές εξελίξεις στη σύγχρονη Οδοντιατρική» διοργανώθηκε από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας και την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

    Διακεκριμένοι επιστήμονες, σύνεδροι και ομιλητές απ’ όλη τη χώρα και από το εξωτερικό ( Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Αμερική και Ισραήλ) συμμετείχαν σε ένα άρτια καταρτισμένο επιστημονικά συνέδριο με θέματα ουσίας για τον οδοντίατρο και την επιστήμη που βαδίζει ολοταχώς στην ψηφιακή εποχή.

    Ακριβότερη η ψηφιακή οδοντιατρική-λύνει όμως θέματα

    «Η ψηφιακή οδοντιατρική είναι η επιστήμη του μέλλοντος» δηλώνει στο ilialive.gr ο πρόεδρος του Ο.Σ. Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος. Κάνοντας μια αποτίμηση του συνεδρίου σε επιστημονικό επίπεδο, υπογραμμίζει ότι το πόρισμα των φετινών εργασιών αναφέρεται στις αλματώδεις δυνατότητες που παρέχει πλέον η ψηφιακή τεχνολογία στην οδοντιατρική.

    «Η ψηφιακή τεχνολογία θα δώσει νέα δεδομένα κυρίως στην προσθετική, στα εμφυτεύματα και γενικά στην επανορθωτική οδοντιατρική. Ανεβάζει μεν το κόστος των υπηρεσιών, λύνει όμως πολλά θέματα. Το πιο βασικό θέμα που λύνει, είναι ότι από τη στιγμή που ο ασθενής μπει στο ιατρείο γνωρίζει το αποτέλεσμα των εργασιών με την ψηφιακή ανάλυση. Από την πρώτη συνεδρία θα ξέρουμε το τέλος του περιστατικού, πώς θα είναι το χαμόγελό και η οδοντοστοιχία του ασθενούς. Θα υπάρχει η δυνατότητα, με μια φωτογραφία από το στόμα του ασθενούς, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, να γίνεται διάγνωση. Η τεχνητή νοημοσύνη τίθεται στην υπηρεσία της οδοντιατρικής. Κάποια ιατρεία ήδη λειτουργούν με ψηφιακή τεχνολογία και άλλα εξελίσσονται»

    Πάγιο αίτημα η δωρεάν οδοντιατρική κάλυψη

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι Έλληνες ξόδεψαν το 2008 περί τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ για οδοντιατρικές εργασίες ενώ σήμερα το ποσό αυτό έχει «βυθιστεί» στις 800.000 ευρώ. «Ο Έλληνας είναι «φτωχός» προς την Οδοντιατρική, σημειώνει ο κ. Γαλανόπουλος και επαναφέρει το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας, για δημόσια δωρεάν περίθαλψη για οδοντιατρικές εργασίες, που συζητήθηκε εκτενώς και στο Συνέδριο.

    «Ζητάμε να μπει η οδοντιατρική στην δημόσια δωρεάν περίθαλψη. Είναι ένα πάγιο αίτημα το οποίο θα το διεκδικήσουμε πάλι σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ζήτημα που αφορά τόσο τον Έλληνα οδοντίατρο όσο και τον Έλληνα πολίτη. Κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων αλλά και τα χρόνια που ακολούθησαν δεν έχει εγγραφεί οποιαδήποτε πίστωση, στον προϋπολογισμό της χώρας για δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη. Η κατάσταση δεν ήταν ιδανική και τα χρόνια πριν τα μνημόνια, αλλά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μπορούσαν να λύσουν πολλά από τα οδοντικά τους προβλήματα στις υπηρεσίες του ΙΚΑ ή στα συμβεβλημένα ιατρεία ενώ ταυτόχρονα μπορούσε κανείς να επισκεφθεί και τα γενικά νοσοκομεία της χώρας. Ας μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη στιγμή μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας αδυνατεί να βρει τη φροντίδα που χρειάζεται, παρόλο που η οδοντιατρική περίθαλψη στη χώρα μας είναι η πιο οικονομική σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό το οποίο απαιτούμε σαν οδοντιατρικός κλάδος είναι να εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό ένα ποσό για δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη. Το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσουμε με ένα πρόγραμμα για νέους από 6 μέχρι 20 ετών ώστε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής καθοριστική για τη μελλοντική στοματική υγιεινή κάθε ανθρώπου και, επίσης, να επανέλθει ο δωρεάν έλεγχος των παιδιών προσχολικής ηλικίας ως προαπαιτούμενο για την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό σχολείο, για να μπορούμε να προλαβαίνουμε και να ενημερώνουμε τους γονείς για τυχόν προβλήματα που έχουν τα μικρά παιδιά πριν εγγραφούν στο δημοτικό» καταλήγει ο κ. Γαλανόπουλος

    Η κορυφαία εκδήλωση

    Αναφερόμενος στις νέες τεχνολογίες και τα καινούργια ερευνητικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, ο Καθηγητής Ενδοδοντίας στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος του 42ου Συνεδρίου Νίκος Κερεζούδης σημείωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που καλύπτουν όλο το εύρος της οδοντιατρικής περίθαλψης με επίκεντρο την ψηφιακή οδοντιατρική, υπογραμμίζοντας την άρτια εκπαίδευση των Ελλήνων οδοντιάτρων.

    «Οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι να παρακολουθούμε τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνικές που εφαρμόζονται τώρα στην οδοντιατρική μέσα από προγράμματα δια βίου μάθησης. Και μέσα από το 42ο Συνέδριο, που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του κλάδου μας, λαμβάνονται οι απαραίτητες γνώσεις, τόσο επιστημονικές όσο και πρακτικές. Στα Πανεπιστήμια της χώρας μας εκπαιδεύονται πάρα πολύ καλοί οδοντίατροι, με μεταπτυχιακά και εξειδικεύσεις. Ο οδοντίατρος στην Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν οδοντίατρο σε χώρες της Ευρώπης ή και στην Αμερική».

    Odontriatiko 2

    Odontriatiko 3

    Odontriatiko 4

    Odontriatiko 5

    Odontriatiko 6

    Odontriatiko 7

    Odontriatiko 8

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο