Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 08:13

Π.Υ. Λεχαινών: Αποκτά το δικό της σπίτι - Μέσα στο 2023 το νέο κτίριο

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το στεγαστικό για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών αποτελεί ένα πρόβλημα πολλών ετών. Έχοντας φτάσει ο “κόμπος στο χτένι” τα τελευταία χρόνια και υπό τον κίνδυνο να μείνει “άστεγη” η υπηρεσία, άρχισαν να “τρέχουν” οι διαδικασίες.

Χθες ήταν μια μέρα ανακούφισης για τους υπηρετούντες στην Π.Υ. Λεχαινών καθώς πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός στην Κτηματική Υπηρεσία για την ανάδειξη του αναδόχου που θα κατασκευάσει μέσα στο 2023 το νέο κτίριο.

Ο χρόνος υλοποίησης για την κατασκευή του νέου πυροσβεστικού σταθμού της Π.Υ. Λεχαινών είναι 12 μήνες και ανάδοχος είναι η εταιρία Οικοδομείν ΙΚΕ.

Το νέο κτίριο θα ανεγερθεί σε έκταση πέντε στρεμμάτων σε κοντινή απόσταση από το αυτό που στεγάζει σήμερα την υπηρεσία και παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 14:10

Σχετικά Άρθρα

  • Άνω Κουρτέσι: Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση - Πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι
    Άνω Κουρτέσι: Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση - Πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Άνω Κουρτέσι, μετά τις έξι το απόγευμα της Κυριακής. Η πυρκαγιά έλαβε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

    Στο μέτωπο της πυρκαγιάς, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη - δύο Canadair και τρία Air Tractor, καθώς και δύο ελικόπτερα.

    Επικεφαλής των επιχειρήσεων κατάσβεσης έχει τεθεί ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης με τον διοικητή της Π.Υ. Λεχαινών Θεόδωρος Λεβέντης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά έχει κάψει έκταση περίπου 40 στρεμμάτων.

    Kourtesi fire 2

    Kourtesi fire 3

  • Βουπρασία: Εξωτερικές οι ζημιές από πυρκαγιά σε αποθήκη - Ερευνάται ο εμπρησμός
    Βουπρασία: Εξωτερικές οι ζημιές από πυρκαγιά σε αποθήκη - Ερευνάται ο εμπρησμός

    Σε αλλοδαπό εργάτη γης στρέφονται οι έρευνες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, σχετικά με τα αίτια προκάλεσαν την πυρκαγιά το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή "Καραχελέικα" στο Συρμπάνι Βουπρασίας του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν καταστράφηκε η αποθήκη, παρά μόνο ζημιές προκλήθηκαν στον εξωτερικό χώρο αυτής και κάτω από στέγαστρα.

    Η φωτιά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ξέσπασε σε χωρό από ξύλα σε εξωτερικό χώρο που εφάπτεται με το κτίριο.

    Φωτογραφίες: π. Ιωάννης Κούγιας

    Fotia Vouprasia2

    Fotia Vouprasia3

    Fotia Vouprasia4

    Fotia Vouprasia5

  • Βουπρασία: Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς αγροτική αποθήκη με μηχανήματα
    Βουπρασία: Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς αγροτική αποθήκη με μηχανήματα

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη περίπου στις 11 το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή "Καραχελέικα" στο Συρμπάνι Βουπρασίας του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αποθήκη περιείχε γεωργικά μηχανήματα, λιπάσματα και γεωργικά εφόδια..

    Στο σημείο κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Π.Υ. Λεχαινών και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Φωτογραφίες: π. Ιωάννης Κούγιας

    Fotia Vouprasia2

    Fotia Vouprasia3

    Fotia Vouprasia4

    Fotia Vouprasia5

  • Π.Υ. Λεχαινών: Μεταφέρεται στο νέο της "σπίτι"
    Π.Υ. Λεχαινών: Μεταφέρεται στο νέο της

    Στο νέο της σπίτι μεταφέρεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών. Μέσα σε λίγους μήνες ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου κτιρίου και ουσιαστικά για τη φετινή αντιπυρική σεζόν η υπηρεσία θα έχει νέα έδρα.

    Οι χώροι που δημιουργήθηκαν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες του προσωπικού αλλά και του εξοπλισμού - των οχημάτων, ενώ έχει και δικό του σταθμό εφοδιασμού καυσίμων.

    Επίσημα η παράδοση - παραλαβή του νέου κτιρίου θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ η μετακόμιση ολοκληρώνεται.

    PY Lexainon New 2

    PY Lexainon New 3

    PY Lexainon New 4

    PY Lexainon New 5

    PY Lexainon New 6

  • Λεχαινά: Εντοπίστηκε τζιπ αναποδογυρισμένο σε αποστραγγιστικό κανάλι
    Λεχαινά: Εντοπίστηκε τζιπ αναποδογυρισμένο σε αποστραγγιστικό κανάλι

    Ένα τζιπ βρέθηκε από άνδρες της Π.Υ. Λεχαινών, σε αγροτική περιοχή των Λεχαινών, αναποδογυρισμένο σε αποστραγγιστικό κανάλι το μεσημέρι της Παρασκευής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα βρισκόταν εκεί για ώρες πριν εντοπιστεί καθώς ήταν παγωμένος ο κινητήρας και η εξάτμιση.

    Δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας και εξετάζεται από την Αστυνομία που ενημερώθηκε, αν πρόκειται για όχημα που πιθανόν να έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

  • Π.Υ. Λεχαινών: “Ολοκληρώθηκε η καλύτερη αντιπυρική περίοδος της τελευταίας 25ετίας”
    Π.Υ. Λεχαινών: “Ολοκληρώθηκε η καλύτερη αντιπυρική περίοδος της τελευταίας 25ετίας”

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με θετικό πρόσημο και πραγματική επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή αντιπυρική περίοδος στην Ηλεία , αφού αν και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ενίσχυαν σε μεγάλο βαθμό της επικινδυνότητα όχι μόνο να ξεσπάσουν πυρκαγιές αλλά και να λάβουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, αντί αυτού οι πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής προλάβαιναν και κατέσβηναν την φωτιά εν τη γενέσει της.

    Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της χθεσινής ειδικής συνεδρίασης απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου που πραγματοποιήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, να γίνει λόγος για την καλύτερη χρονιά των τελευταίων 25 ετών.

    Και όχι αδίκως αφού η χώρα μας το φετινό καλοκαίρι δοκιμάστηκε σκληρά με πρωτόγνωρες πυρκαγιές “mega fire” και οι δυνάμεις της Ηλείας όχι μόνο μπόρεσαν να ανταποκριθούν άμεσα και δραστικά σε όλα τα συμβάντα που προέκυψαν εντός νομού αλλά παράλληλα συνέδραμαν καθοριστικά και σε άλλες περιοχές της χώρας που βρίσκονταν σε κίνδυνο.

    Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χριστόφορος Μπόκας, χθες από τα Λεχαινά συνεχάρη τους άνδρες της Π.Υ. χρεώνοντάς τους το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας καθώς όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά πολλές φορές υπερέβαλλαν εαυτό.

    «Τελείωσε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος. Την φετινή χρονιά είναι η καλύτερη της τελευταίας εικοσιπενταετίας. Και είμαστε σε μία υπηρεσία με πάρα πολλά συμβάντα. Πολλά συμβάντα, τα οποία καλούνται να τα αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι. Βλέποντας όμως το δύσκολο έργο της Π.Υ Λεχαινών είχαμε σε καθημερινή βάση μία ομάδα πεζοπόρων. Δεν το αφήσαμε έτσι! Κάθε μέρα είσαστε το μέλημα μας, γιατί γνωρίζαμε ότι καθημερινά δίνεται αγώνα για να μην πάρει διαστάσεις η φωτιά. Η χώρα μας φέτος χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα τεράστιες πυρκαγιές, mega fire.

    Αυτές οι πυρκαγιές είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν από οποιονδήποτε εξειδικευμένο στόλο πυροσβεστών με όποια τεχνολογία και να έχει κανείς.

    Εμείς τα πήγαμε πολύ καλά όχι μόνο ο νομός Ηλείας αλλά και στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Και όπου χρειάστηκε να συνδράμουμε στην χώρα είμαστε εκεί.

    Θέλω από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία αλλά και για το ότι ο καθένας δίνει πέρα από το υπηρεσιακό καθήκον. Γιατί πολλές φορές υπερβάλλουμε και αυτή είναι η αποστολή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόκας σημειώνοντας παράλληλα ότι η κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι ένας πόλεμος και είναι λογικό την στιγμή του πολέμου να υπάρχουν μεγάλες εντάσεις. Αυτές οι εντάσεις όμως αμέσως μετά σταματούν καθώς όλοι όποια θέση και αν κατέχουν βρίσκονται από την ίδια πλευρά.

    Ακολούθως ο Διοικητή της Π.Υ. Λεχαινών Θεόδωρος Λεβέντης επεσήμανε πως:

    «Η υπηρεσία μας μέχρι τώρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 105 συμβάντα που το καθένα έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και το δικό του βαθμό δυσκολίας.

    Και τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις, με αποτελέσματα καταστροφικά για τον τόπο και την κοινωνία. Κάποια από αυτά εκδηλώθηκαν στο σκληρό πυρήνα του δάσους, τα οποία αντιμετωπίστηκαν σχεδόν εν τη γενέσει τους. Ο αριθμός αυτός φυσικά είναι πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο της περσινής περιόδου. Η αποτελεσματικότητα όμως αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η προσπάθεια μας είναι συλλογική, είμαστε κρίκοι αλληλένδετοι μίας αλυσίδας».

    Από την πλευρά του ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Βασίλης Σολδάτος τόνισε ότι: «Η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι μία από τις καλύτερες αντιπυρικές περιόδους για έναν νομό όπως η Ηλεία, που είναι από τους πιο νευραλγικούς νομούς. Όλες οι ενάρξεις που είχαμε ως νομός γύρω στις 600, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, είχαμε μεγάλα συμβάντα, είχαμε μπαράζ πυρκαγιών και μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε άμεσα και οριοθετήσαμε τις φωτιές προκειμένου να μην λάβουν έκταση».

    Ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας Ιονίου Πελοποννήσου, υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, στη συνέχεια ανέφερε πως: «Πράγματι ήταν μία χρονιά που πήγε πάρα πολύ καλά, μία από τις καλύτερες χρονιές όλων των τελευταίων ετών για όλη την περιοχή τη δική μας.

    Πήγαμε πραγματικά άριστα, ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Είδαμε τι έγινε στην Ελλάδα… Εμείς εδώ καταφέραμε και όποια πυρκαγιά ξεσπούσε την “πιάναμε” αμέσως.

    Για μένα δεδομένων των καιρικών συνθηκών ήταν η καλύτερη χρονιά και η μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Είδαμε τους συμπολίτες μας να έχουν καλύτερη συμπεριφορά από τα προηγούμενα χρόνια και τους συναδέλφους να δείχνουν μία πολύ καλή παρουσία. O Νομός Ηλείας πραγματικά φέτος ήταν υποδειγματικός αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, θα πρέπει να είμαστε συνεχώς δυνατοί και έτοιμοι.

    Υπάρχουν μπροστά μας διάφορα φυσικά φαινόμενα που δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάσουμε».

    Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το προσωπικό της Π.Υ για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που συνοδεύουν την φετινή αντιπυρική περίοδο, δεν παρέλειψε βέβαια να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιθανές πλημμύρες και διάφορες άλλες φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν την χειμερινή περίοδο στον δήμο και που απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση.

    «Το ευχαριστώ φαντάζει λίγο όχι μόνο για την Π.Υ. των Λεχαινών αλλά γενικότερα διότι μας κάνει να νιώθουμε και να κοιμόμαστε ασφαλείς. Το καλοκαίρι με την αντιπυρική περίοδο πιστεύω ότι πήγαν εξαιρετικά καλά. Και αυτό πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο. Πιστεύω ότι έγινε πολύ σωστή δουλειά και μία πολύ σωστή συνεργασία γιατί κάθε περιστατικό τελείωνε εν τη γενέσει του.

    Τώρα βέβαια μετά από την περίοδο της πυρόσβεσης πάμε στην περίοδο της πλημμύρας και των φυσικών καταστροφών. Η περιοχή εδώ τα έχει και τα δύο…

    Από εκεί και πέρα θα υπάρχει μία ευρύτερη συνεργασία για να είμαστε όσο το δυνατόν κι εμείς πιο αποτελεσματικοί και να μπορεί ο κόσμος να νιώθει την σιγουριά και την ασφάλεια τόσο για τη ζωή του όσο και για τις περιουσίες του. Ήδη εμείς ως Δήμος θωρακιζόμαστε στο μετρό του δυνατού».

    Τέλος, ο Προϊστάμενος Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος επεσήμανε ότι:

    «Η επιτυχία οφείλεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στην πρόληψη, την καλή οργάνωση την πολύ καλή συνεργασία και στην άμεση αντιμετώπιση.

    Είμαστε όλοι μία αλυσίδα, δεν εφησυχάζουμε, πιθανότατα να είχαμε κάποια λάθη είμαστε όμως άνθρωποι και προσπαθούμε την χρονιά που θα περάσει να είμαστε ακόμα καλύτεροι».

    PY Lex 2

    PY Lex 3

    PY Lex 4

    PY Lex 5

    PY Lex 6

  • Τραγανό Πηνειού: Δύο τραυματίες από πτώση αυτοκινήτου σε κανάλι
    Τραγανό Πηνειού: Δύο τραυματίες από πτώση αυτοκινήτου σε κανάλι

    Ένας άνδρας και μια γυναίκα τραυματίστηκαν, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν έπεσε μέσα σε αποστραγγιστικό κανάλι στην ανατολική πύλη του αεροδρομίου της 117 ΠΜ στα όρια του Τραγανού Δήμου Πηνειού.

    Το ατύχημα συνέβη λίγο πριν τις εννέα το βράδυ και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση τόσο από δυνάμεις και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αεροπορικής Βάσης, όσο και από την Π.Υ. Λεχαινών.

    Τα δύο άτομα επεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή των πυροσβεστών και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    auto kanali 2

    auto kanali 3

    auto kanali 4

    auto kanali 5

  • Τραγανό Κάμπου: Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση
    Τραγανό Κάμπου: Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση

    Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή του Τραγανού δήμου Πηνειού. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Π.Υ. Λεχαινών.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίγεται έκταση περίπου τριών στρεμμάτων και δεν απειλούνται άλλες εκτάσεις ή σπίτια...

    Fotia tragano 2

    Fotia tragano 3

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch