Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 08:33

Πύργος: Αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας - Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γ.Ν. Ηλείας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Την έντονη αντίθεσή τους, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, που εισήχθη χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, για συζήτηση και ψήφιση, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των σωματείων της Ηλείας, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πύλη του Γ. Ν Ηλείας. Όπως μάλιστα έκαναν σαφές οι περισσότεροι. το νομοσχέδιο επιχειρεί να στήσει στο απόσπασμα την δημόσια υγεία μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε δεξαμενή πελατείας ιδιωτικού τομέα.

Ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ ΔΕΗ Νίκος Λοχοβίτης, αρχικά εξέφρασε την πικρία του, για τον διοικητή του Γ.Ν Ηλείας καθώς όπως σημείωσε αρνήθηκε να δώσει την άδειά του προκειμένου να χρησιμοποιήσουν ένα στέγαστρο και να αναλύσουν με άνεση τις πτυχές του νομοσχεδίου.
«… συγκεντρωθήκαμε εδώ, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων με αφορμή την εισαγωγή από μεριάς της κυβέρνησης στην Βουλή, του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη. Με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση της Ν.Δ. κυριολεκτικά στήνει στο απόσπασμα τη δημόσια υγεία. Ότι είχε απομείνει μάλλον από την δημόσια και δωρεάν υγεία. Συνολικά σήμερα είμαστε 13 σωματεία που έχουν εκφράσει την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο. Αυτή την συνέντευξη την δίνουμε στο πεζοδρόμιο όμως, στην είσοδο του νοσοκομείου, γιατί ο διοικητής του ΓΝ Πύργου ο οποίος είναι τοποθετημένος από την κυβέρνηση και εκφράζει πάντα την κυβερνητική πολιτική, δεν μας έδωσε άδεια, να χρησιμοποιήσουμε ένα στέγαστρο, προκειμένου να μπορέσουμε να αναλύσουμε τις πτυχές αυτού του νομοσχεδίου, που δεν αφορά πρώτιστα τους γιατρούς τους νοσοκομειακούς αλλά κατά κύριο λόγο αφορά όλο το λαό».

Επιπλέον ο κ. Λοχοβίτης αναφερόμενος στα άρθρα του νομοσχεδίου επεσήμανε ότι: «Στα άρθρα αυτού του νομοσχεδίου καταργείται η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών. Ποιων νοσοκομειακών γιατρών βέβαια στο νοσοκομείο Πύργου; Αυτή η ζέση και το ενδιαφέρον που έδειξε ο κύριος διοικητής, να μην ακουστεί η γνώμη των εργαζομένων του λαού για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, μακάρι να την εκφράσει κατά 50 τοις 100 σε ό,τι αφορά την στελέχωση του νοσοκομείου. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η δευτεροβάθμια περίθαλψη σε όλη την Ηλεία εκπροσωπείται από έναν παθολόγο στο νοσοκομείο Πύργου.

Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα γιατρών εντεταγμένων στο ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο. Επιτρέπει την είσοδο ιδιωτών γιατρών με μερική απασχόληση. Χρησιμοποιεί εκβιασμούς με βάση τα μισθολογικά και πάγια αιτήματα των υγιειονομικών και τις κρατήσεις που είχαν γίνει όλη την προηγούμενη δεκαπενταετία και τους οδηγεί να κυνηγάνε πελάτες, με συνέπεια οι μεν γιατροί να κυνηγάνε πελάτες, οι δε ασθενείς να βάζουμε βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να αντιμετωπίσουμε μία ιατρική πράξη. Και όλα αυτά είναι στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης της υγείας, προκειμένου να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των επιχειρηματικών Ομίλων που ασχολούνται στον τομέα της υγείας. Είδαμε τα τρία χρόνια της πανδημίας ότι όλοι οι γιατροί στο δημόσιο σύστημα υπερέβαλαν εαυτούς, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί. Η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο, άφησε και τους υγειονομικούς αλλά και το λαό απροστάτευτο και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε ακόμα και τώρα, γιατί όσο και να θέλει η κυβέρνηση, ο κορονοϊός ούτε έχει εξαφανιστεί και έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω και οι υπόλοιπες ιατρικές πράξεις.

Χαρακτηριστικό, 3.000 ιατρικές πράξεις στα νοσοκομεία Παίδων, που με το νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση της Ν.Δ, θα αναγκαστούν οι γονείς των παιδιών να αναζητήσουν από μόνοι τους λύσεις ή να περιμένουν πολλούς μήνες ίσως και περισσότερο από χρόνο προκειμένου να έρθει η σειρά τους να αντιμετωπιστούν σε δημόσιο νοσοκομείο. Υπενθυμίζω, ότι εδώ και καιρό που με αυτό το νομοσχέδιο μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή, έχουν μπει σε λειτουργία τα απογευματινά ιατρεία και απογευματινά χειρουργεία και όλα αυτά είναι με αμοιβή. Αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει συναντήσει την καθολική αντίδραση των γιατρών αλλά συναντά την καθολική αντίδραση όλων των εργαζομένων. Γιατί βάζει ταφόπλακα σε ότι είχε απομείνει από την δημόσια και δωρεάν υγεία».

Την αλληλεγγύη της και την στήριξη στους αγώνες των υγιειονομικών για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη εξέφρασε στη συνέχεια και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Στέλλα Αναστάσιου, η οποία ανέφερε ότι: «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που σκοπό έχει να ανοίξει διάπλατα την πόρτα στα ιδιωτικά μεγαθήρια, αυτά που κερδοσκόπησαν την περίοδο της πανδημίας να διασφαλίσουν την μακροχρόνια κερδοφορία τους. Η κυβέρνηση της Ν.Δ στα αποκαΐδια της διαχρονικής πολιτική των κυβερνήσεων που βλέπουν την υγεία σαν εμπόρευμα και έχουν συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα, ψεύδεται στο λαό πως θα το αντιμετωπίσει. Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου σε μία μεγάλη μάζα του λαού και να θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενούς. Απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα την συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Την μετατροπή της υγείας σε ένα δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με την γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας. Δεν θα μπορούσαμε κι εμείς σήμερα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού, να απουσιάζουμε από τις κινητοποιήσεις που κάνουν πανελλαδικά οι υγειονομικοί, γιατί η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή προνόμιο για λίγους. Και βέβαια αυτό που απαιτούμε είναι μαζικές προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Χρήστος Τσαγκάρης απλά και λακωνικά τόνισε πως: «Θέλουμε στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Αντιδρούμε στο νομοσχέδιο γιατί δεν πρέπει να γίνουν τα δημόσια νοσοκομεία δεξαμενή πελατείας ιδιωτικού τομέα. Αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι συνταξιούχοι έχουν Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο στις εννέα του μήνα στην Πάτρα».

Τέλος, η Σία Ξενοστάθη, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Πύργου, κάνοντας λόγο για ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων που επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνηση, ανέφερε πως: «Από την ομάδα γυναικών του Πύργου μέλος της ΟΓΕ , εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους υγειονομικούς, και λέμε ότι πολύ κυνικά η κυβέρνηση θέτει το ζήτημα, ότι αν έχεις λεφτά θα ζήσεις, αν δεν έχεις θα πεθάνεις… Το πράγμα έτσι είναι… με την ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά των νοσοκομείων, είναι πάρα πολύ δύσκολο και για τον κόσμο εδώ στην Ηλεία αλλά και πανελλαδικά αυτό που θα συμβεί, ότι δεν θα έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία. Εν μέσω πανδημίας καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη επίπτωση θα υπάρχει στην υγεία του λαού. Εμείς επιμένουμε με δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, προσλήψεις ιατρών και βοηθητικού προσωπικού, με καλύτερες αμοιβές και οι συνθήκες εργασίας να αντιστοιχούν σε αυτό το σοβαρό επάγγελμα και καλούμε και τον κόσμο να αντιδράσει σε αυτή την κατάσταση, σε αυτό το νομοσχέδιο, προκειμένου να μην κατατεθεί στην Βουλή και όπως το έχουν καταδικάσει όλες οι νοσοκομειακές οργανώσεις των εργαζομένων να καταδικαστεί και εδώ από τον κόσμο της Ηλείας».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 18:13

Σχετικά Άρθρα

  • Κατάκολο: Διαμαρτυρία από τους οδηγούς ταξί - Μιλούν για λιμάνι ολίγων
    Κατάκολο: Διαμαρτυρία από τους οδηγούς ταξί - Μιλούν για λιμάνι ολίγων

    Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων Ν. Ηλείας «Ο ΕΡΜΗΣ», θέλοντας να διαμαρτυρηθεί αλλά και να επισημάνει την άναρχη αλλά και επισφαλή κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Κατακόλου, διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας στο Κατάκολο, σήμερα

    "Διαμαρτυρόμαστε διότι ένα λιμάνι που θα έπρεπε να είναι το κόσμημα της περιοχής μας και να διαφυλάττεται ως κόρη οφθαλμού, έχει αφεθεί στην τύχη του τα τελευταία χρόνια. Ένα λιμάνι που θα έπρεπε να στηρίζει οικονομικά τις οικογένειες όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτό, έχει μετατραπεί σε λιμάνι επαγγελματικής δραστηριότητας λίγων και ισχυρών. Ένα λιμάνι, στο οποίο θα έπρεπε να επικρατεί η ευνομία και σωστή οργάνωση, έχει μετατραπεί σε χώρο άναρχης δράσης όποιου επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τα συμφέροντά του κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα των αρμοδίων υπηρεσιών. Ένα λιμάνι που απουσιάζουν ακόμη και βασικά μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν καθημερινά τουρίστες, πολίτες και επαγγελματίες που κινούνται σε αυτό. Ένα λιμάνι που αντί να προβάλλει τον τόπο μας και τη χώρα μας στο εξωτερικό έχει μετατραπεί σε παράγοντα δυσφήμισης και συνώνυμο της παρανομίας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

    Όμως ως εδώ! Δεν θα ανεχθούμε άλλο τη συνέχιση αυτής της κατάστασης! Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε το αυτονόητο: ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ. Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζί μας στην πορεία διαμαρτυρίας από την είσοδο του Λιμένα Κατακόλου «Ιωάννης Λάτσης» έως τη διασταύρωση του Αγ. Ανδρέα. ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!" καταλήγει η ανακοίνωση.

    Αυτή την ώρα ξεκινούν πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Κατακόλου.

    (Δελτίο Τύπου)

    Katakolo diamarturia1 2

  • Νοσοκομείο Πύργου: Αυξάνονται οι προκηρύξεις για θέσεις ιατρών
    Νοσοκομείο Πύργου: Αυξάνονται οι προκηρύξεις για θέσεις ιατρών

    Εγκρίθηκε ακόμη μια θέση ορθοπεδικού

    της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Ευχάριστα και συγχρόνως ελπιδοφόρα είναι τα νέα για το Νοσοκομείο Πύργου, καθώς με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους εγκρίθηκε η προκήρυξη για ακόμη μια θέση ιατρού, ειδικότητας ορθοπεδικού επικουρικού. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί για το Νοσοκομείο Πύργου ανέρχεται στους οχτώ για νευραλγικές θέσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για την συγκεκριμένη προκήρυξη υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου όσο και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, με τον κ. Θεμιστοκλέους να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των ελλείψεων και να προωθεί τις απαραίτητες διαδικασίες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι οι πρώτες προκηρύξεις για γιατρούς, μετά τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου ως «Άγονου Α», γεγονός που δίνει ελπίδα ότι η έκβαση αυτών θα είναι θετική και θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων.

  • Νοσοκομείο Πύργου: “Fast track” διαδικασίες για την προκήρυξη πέντε θέσεων ιατρών ΕΣΥ
    Νοσοκομείο Πύργου: “Fast track” διαδικασίες για την προκήρυξη πέντε θέσεων ιατρών ΕΣΥ

    Εγκρίθηκε το αίτημα - Στο «αέρα» η προκήρυξη

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με πολύ γρήγορες διαδικασίες προχώρησε το Υπουργείο Υγείας στην δημοσίευση της προκήρυξης πέντε οργανικών θέσεων ιατρών του ΕΣΥ για το Νοσοκομείο Πύργου, ειδικοτήτων Παθολογίας και Καρδιολογίας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας είχε αποστείλει το σχετικό αίτημα στην 6η ΥΠΕ και χθες βγήκε στον «αέρα» η προκήρυξη.

    Οι θέσεις, που προκηρύχθηκαν είναι η πρώτες μετά την ένταξη του Νοσοκομείου στη ζώνη χαρακτηρισμού «Άγονο τύπου Α» και αφορά τις εξής ειδικότητες:

    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.
    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Α΄
    • μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Διευθυντή
    • μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄, και
    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας ή Χειρουργικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής για τη ΜΕΘ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει αναφέρει στο ilialive.gr ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης, το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να βγάζει διαρκώς προσκλήσεις για κενές οργανικές θέσεις. Κάτι που θα επωφεληθεί η διοίκηση, αποστέλλοντας αιτήματα και για άλλες ειδικότητες που έχει ανάγκη στελέχωσης η Μονάδα.

  • Νοσοκομείο Πύργου: Σε αναζήτηση συνεργασίας με ιδιώτες χειρουργούς και παθολόγους
    Νοσοκομείο Πύργου: Σε αναζήτηση συνεργασίας με ιδιώτες χειρουργούς και παθολόγους

    Παράλληλα «τρέχουν» προκηρύξεις

    Με στόχο την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου για την αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, η διοίκηση προχωρά σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για έναρξη συνεργασίας με ιδιώτες γιατρούς ειδικότητας χειρουργικής και παθολογίας, παράλληλα με τις προκηρύξεις που ήδη «τρέχουν» αλλά και τις επόμενες που πρόκειται να βγουν το αμέσως προσεχές διάστημα μέχρι και το τέλος του έτους για διάφορες ειδικότητες.

    Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για δύο χειρουργούς, και έναν παθολόγο, με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών. Η συνεργασία με τον έναν ιδιώτη χειρουργό και τον παθολόγο, αφορά σε παροχή υπηρεσιών στο τακτικό ωράριο των Νοσοκομειακών Ιατρών και συμμετοχή στο πρόγραμμα εφημεριών, ενώ ο δεύτερος χειρουργός αναζητείται μόνο για διενέργεια εφημεριών.

  • Νοσοκομείο Πύργου: Ετοιμάζεται προκήρυξη για παθολόγους και καρδιολόγους
    Νοσοκομείο Πύργου: Ετοιμάζεται προκήρυξη για παθολόγους και καρδιολόγους

    Κατέθεσε αίτημα ο Διοικητής Σπ. Πολίτης για πέντε θέσεις

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Άμεσες είναι οι ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ένταξή του στη ζώνη χαρακτηρισμού «Άγονο τύπου Α». Με νέα δεδομένα πλέον, ελκυστικά κίνητρα για τους γιατρούς, και με αίτημα προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ζητά την έγκριση προκήρυξης πέντε κενών οργανικών θέσεων σε νευραλγικές ειδικότητες όπως η Παθολογία και η Καρδιολογία.

    Το αίτημά θα διαβιβαστεί από την 6η ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας, και σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να βγει στον «αέρα» μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες. Συγκεκριμένα ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Πύργου Σπύρος Πολίτης , με αίτημά του προς την 6η ΥΠΕ ζητά την έγκριση προκήρυξης των παρακάτω κενών οργανικών θέσεων ιατρών ΕΣΥ με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων:

    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.
    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Α΄
    - μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Διευθυντή
    - μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄, και
    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας ή Χειρουργικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής για τη ΜΕΘ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.

    Ακολουθούν και άλλες προκηρύξεις

    «Με το που βγήκε το νομοσχέδιο και είχαμε τον χρονικό ορίζοντα μπροστά μας για τις προκηρύξεις , το πράξαμε αμέσως για να δοκιμάσουμε και τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει πλέον ο χαρακτηρισμός «Άγονο τύπου Α» με τα κίνητρα που δίνονται σε γιατρούς» δηλώνει στο ilialive.gr ο κ. Πολίτης. «Όπως έχουμε πληροφορηθεί, το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να βγάζει διαρκώς προσκλήσεις για κενές οργανικές θέσεις. Εμείς, εκτός από τις συγκεκριμένες θέσεις που ζητήσαμε τώρα, θα επαναλάβουμε τα αιτήματά μας και για διάφορες άλλες ειδικότητες. Διεκδικούμε, να επανδρωθεί το Νοσοκομείο Πύργου, με ιατρικό προσωπικό με κάθε τρόπο. Όπως διεκδικήσαμε και πετύχαμε μετά από τόσα χρόνια την ένταξή του ως «άγονο τύπου Α», πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με την ελπίδα να αποδώσει τα αναμενόμενα».

    Ο κ. Πολίτης τονίζει, για άλλη μια φορά, τις τεράστιες ανάγκες της Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Πύργου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Όπως σημειώνει, στο Νοσοκομείο του Πύργου προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας από τις οποίες η μια είναι δεσμευμένη λόγω υποβολής αιτήματος μετάθεσης ιατρού ΕΣΥ από νοσοκομείο της Πάτρας στη Ν.Μ. Πύργου και οι υπόλοιπες έξι παραμένουν κενές. Για την ΜΕΘ προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις εκ των οποίων οι δύο είναι καλυμμένες από ιατρούς ΕΒ΄ ειδικότητας Αναισθησιολογίας και οι υπόλοιπες πέντε παραμένουν κενές. Για την ειδικότητα της Καρδιολογίας προβλέπονται έξι θέσεις εκ των οποίων οι δυο είναι καλυμμένες και οι υπόλοιπες τέσσερις παραμένουν κενές.

  • Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στο μέτωπο της πυρκαγιάς (photos & video) (upd)
    Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στο μέτωπο της πυρκαγιάς (photos & video) (upd)

    Ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι.

    Στο σημείο σπεύδουν συνάδελφοί του καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο τραυματισμένος πυροσβέστης μεταφέρεται απευθείας με ελικόπτερο από το σημείο του ατυχήματος στο Νοσοκομείο του Πύργου για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο πυροσβέστης έχει υποστεί συντριπτικο κάταγμα τρίτου βαθμού στο πόδι κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

    Δείτε το video και φωτογραφία από την μεταφορά του στο Γ.Ν. Πύργου

    pyrosvestis atyxima. 1

    Περισσότερα σε λίγο...

  • Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: Η αγωνία ενός μαθητή που βλέπει τα όνειρά του να γκρεμίζονται έγινε ποτάμι συμπαράστασης και διαμαρτυρίας
    Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: Η αγωνία ενός μαθητή που βλέπει τα όνειρά του να γκρεμίζονται έγινε ποτάμι συμπαράστασης και διαμαρτυρίας

    Μαζική στήριξη στον Αντώνη προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού - Αλέξης Καστρινός: «Όταν βλέπεις ένα παιδί 17 ετών να δακρύζει, δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος»

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με δάκρυα στα μάτια και φωνή γεμάτη απόγνωση, ο Αντώνης Πουλής, μαθητής της Γ' Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, εκφράζει την ανησυχία και την αγωνία του για το μέλλον του, καθώς βλέπει το όνειρό του για ολοκλήρωση των μουσικών του σπουδών να κινδυνεύει να καταρρεύσει.

    Έπειτα από χρόνια αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς, ο νεαρός μαθητής βρίσκεται σε αδιέξοδο, εξαιτίας της απόφασης για κατάργηση του τμήματος προσανατολισμού θετικών σπουδών στο σχολείο του. Η απόφαση αυτή δεν του επιτρέπει να συνδυάσει τις μουσικές του σπουδές με την αγάπη του για τα μαθηματικά, και τον αναγκάζει είτε να αλλάξει σχολείο εγκαταλείποντας την μουσική είτε να διανύει καθημερινά μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο της Πάτρας με σημαντικό οικονομικό και ψυχολογικό κόστος.

    Ο αγώνας του Αντώνη

    «Ήθελα να φοιτήσω στο τμήμα θετικών σπουδών, αλλά τώρα, λόγω ενός λάθους, πρέπει να αλλάξω σχολείο. Έχω αφιερώσει έξι χρόνια από τη ζωή μου στο Μουσικό Σχολείο, με έναν στόχο: να πάω σε μουσικό πανεπιστήμιο. Και τώρα, ξαφνικά, όλα καταρρέουν για ένα λάθος. Δεν υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις», λέει ο Αντώνης, μη κατορθώνοντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, καθώς βλέπει τις προσπάθειές του να απειλούνται από μια απόφαση που φαντάζει άδικη και αυθαίρετη.

    Vartholomio 6

    «Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό αλλά πέφτουμε σε τείχους. Όλοι μας λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα είναι λάθος κάποιου άλλου. Στην τελική γιατί βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις;

    Εμείς παρακαλούμε να διορθωθεί ένα λάθος, εδώ διορθώνονται αλλά και άλλα αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον ενός παιδιού. Ξέρω ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μου, είναι σε όλη την Ελλάδα αλλά δεν υπάρχει έλεος από κανέναν. Το τελευταίο πράγμα που θέλαμε είναι η δημοσιότητα, δεν το θέλαμε αλλά μας ανάγκασαν.

    Φοιτώ 6 χρόνια στο Μουσικό Σχολείο με έναν στόχο να πάω σε ένα μουσικό πανεπιστήμιο. Δεν είναι ότι ήρθα φέτος. Είμαι σε αυτό το σχολείο από την πρώτη γυμνασίου με έναν στόχο. Σχολάω κάθε μέρα στις 3:30 πάω στο σπίτι μου στις 4.00 για έναν λόγο. Και όλα χάνονται ξαφνικά για ένα λάθος και γκρεμίζονται τα όνειρά μου. Το να αλλάξει περιβάλλον κάποιος στην Γ Λυκείου δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι λύσεις που μας έχουν δώσει είναι αδύνατες. Δεν είναι εφικτές!» τονίζει με τρεμάμενη φωνή ο Αντώνης.

    Η στήριξη της κοινότητας

    Η απελπισία του Αντώνη δεν πέρασε απαρατήρητη από την τοπική κοινωνία. Με συμπαραστάτη τον Δήμο Πηνειού, οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν χθες το πρωί πορεία διαμαρτυρίας, απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση της αδικίας και την επαναλειτουργία του τμήματος θετικών σπουδών στο σχολείο. «Όταν βλέπεις ένα παιδί 17 ετών να δακρύζει, δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος», τόνισε ο Δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για την αδιαφορία των εκπαιδευτικών αρχών, οι οποίες, όπως είπε, δεν έχουν ακόμα ανταποκριθεί στα αιτήματα για διάλογο.

    Vartholomio 5

    «Δεν χρειάζεται παρά μόνο η απλή λογική ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε δραματική κατάσταση να βλέπουμε έναν μαθητή με την οικογένεια του σε αυτή την θέση. Αν μη τι άλλο είναι λυπηρό αυτό το φαινόμενο. Ως δημοτική αρχή είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιοδήποτε κλείσιμο όπως το είπαμε και στο δημοτικό μας συμβούλιο όπως το είπαμε και στον διευθυντή της δευτεροβάθμιας. Να πω ότι ο περιφερειακός διευθυντής ενώ ζήτησα να μιλήσω μαζί του, ακόμα περιμένω να με πάρει τηλέφωνο. Ο κ. Ζέρβας μας δέχτηκε, ο κ. Δελέγκος δεν μας απάντησε καθόλου. Αυτά εννοείται ότι θα τα μεταφέρω και στο υπουργείο. Είναι απαράδεκτο, πρέπει να το δούμε με ιδιαίτερη ευαισθησία, είναι παιδιά, δεν είναι αριθμητικά δεδομένα και εδώ υπάρχει μία οικογένεια από πίσω. Όταν βλέπεις ένα παιδί 17 ετών να δακρύζει, διότι κάποιοι μπαίνουν εμπόδιο στα όνειρά του, τότε και από σίδερο να είσαι θα λυγίσεις. Αν μη τι άλλο θα πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτά πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι. Δεν μπορεί το ίδιο το κράτος να δίνει 8 εκατομμύρια για να γίνει το Μουσικό Σχολείο που θα είναι το καλύτερο και αυτή τη στιγμή να δυσκολεύεται αυτό το παιδί που πήγαινε όλα τα χρόνια στο Μουσικό να μην μπορεί να βρει τον κατάλληλο κύκλο σπουδών για να συνεχίσει. Τώρα όλα τα άλλα είναι για τριτοκοσμικές χώρες. Εμείς ξανά ήρθαμε σε επαφή με αυτούς που μπορούμε να μιλήσουμε και να επηρεάσουμε και τους έχουμε θέσει τα γεγονότα. Κάνω έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή η πολιτεία να δώσει την δυνατότητα να έχουν όλοι θέση στα όνειρα τους».

    Οι δραματικές επιπτώσεις

    Η μητέρα του Αντώνη, Ελένη Χαλούλου, εξέφρασε την πικρία της για την αδιαφορία των αρχών, επισημαίνοντας ότι ο γιος της αφιέρωσε τη ζωή του στη μουσική από το δημοτικό και τώρα βλέπει τα όνειρά του να χάνονται. «Τώρα αναγκαστικά στέλνουν το παιδί στο Γενικό Λύκειο με αποτέλεσμα οι μουσικές του σπουδές να πάνε χαμένες. Από την Τετάρτη δημοτικού το παιδί είναι μέσα στη μουσική, δεν είχε άλλες δραστηριότητες, ήταν αυτό που πάντα ήθελε. Αυτή η απόφαση καθορίζει το μέλλον του», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Χρήστος Αντωνόπουλος από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού υπογράμμισε ότι το σύστημα είναι υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση, καθώς δεν δείχνει καμία διάθεση να διορθώσει το ανθρώπινο λάθος που οδήγησε στο κλείσιμο του τμήματος.

    Vartholomio 8

    «Εγώ πρώτα θέλω να απευθυνθώ στο μαθητή που είναι δίπλα μου και να του πω “Αντώνη δεν είσαι μόνος σου. Παλεύουμε όλοι μαζί”. Δεύτερον, ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό του Α.Ε.Π. δίνεται στην παιδεία συγκριτικά με την Ευρώπη που δίνει πολλαπλάσια ποσά. Αυτό από μόνο του δείχνει γιατί φτάνουμε σε αυτό εδώ το γελοίο κατάντημα, ένας πολίτης που έχει όνειρα να ζήσει τη ζωή του, ικανότατος μαθητής, πολύ ωραίος μουσικός, να μην μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές διότι το σύστημα, η φόρμα, δεν δέχεται Διορθώσεις. Από που ακούστηκε σε δημοκρατία να κυριαρχούν οι αυτοματισμοί και τα συστήματα που επιβάλλουν. Αυτό είναι απαράδεκτο και θέλω επ’ αυτού να τοποθετηθούν όλοι οι τοπικοί παράγοντες που υπάρχουν γύρω μου γιατί είναι τρομερό. Να μηδενίζουμε το μέλλον ενός παιδιού διότι το σύστημα δεν μπορεί να το δεχτεί. Αυτά είναι πρωτάκουστα και δεν ξέρω ακόμα τι χειρότερο μπορούμε να ακούσουμε. Αν είναι ανθρώπινο λάθος, δεν διορθώνουμε τα λάθη; Σκοτώνουμε τα παιδιά και δεν διορθώνουμε τα λάθη; Είναι απαράδεκτο…».

    Κάλεσμα για άμεση λύση

    Η αγωνία του Αντώνη αντικατοπτρίζει ένα ευρύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Η υπόθεση του Αντώνη δεν είναι μοναδική, αλλά συμβολίζει τη μάχη νέων ανθρώπων ενάντια σε ένα σύστημα που πολλές φορές αντιμετωπίζει τους μαθητές ως αριθμούς και όχι ως άτομα με όνειρα και φιλοδοξίες.

    Στο πλευρό του Αντώνη στάθηκε και η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Στέλλα Αναστασίου απαιτώντας να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του και να κυνηγήσει τα όνειρά του.

    Vartholomio 9

    «Για ακόμα μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ποιο ανάλγητο πρόσωπο του υπουργείου Παιδείας. Βλέπουμε ότι δεν προχωράει στην έγκριση του τμήματος προσανατολισμού θετικών σπουδών για τον μαθητή του μουσικού σχολείου Βαρθολομιό διότι στην ουσία αντιμετωπίζει τον μαθητή ως αριθμό και τα μορφωτικά του δικαιώματα ως κόστος. Αν το δούμε πρακτικά μιλάμε για 12 ώρες επιπλέον. Για 6 ώρες φυσικής και 6 ώρες χημείας διότι τα υπόλοιπα μαθήματα διδάσκονται με συνδιδασκαλία με τους άλλους προσανατολισμούς. Εδώ και τώρα απαιτούμε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης και το υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λειτουργήσει αυτό το τμήμα. Οι λύσεις που δίνονται δε γίνονται δεκτές και ούτε ο μαθητής μπορεί τελευταία χρονιά να πάει σε ένα ΓΕΛ και να παρατήσει τις μουσικές του σπουδές και πολύ περισσότερο να πάει στην Πάτρα στο μουσικό σχολείο, που απέχει 80 km από εδώ. Πραγματικά θέλουμε να λειτουργήσει το τμήμα, θέλουμε ο Αντώνης να συνεχίσει τις σπουδές του και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Και ο μαθητής και η οικογένειά του βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς τα τελευταία χρόνια πριν από τις πανελλαδικές που τα παιδιά έχουν ένα επιπλέον άγχος να του λένε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές.

    Καταδικάζουμε τη στάση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, την Δευτέρα πήγαμε στην Περιφέρεια και οι γονείς και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ και δεν μας δέχτηκε. Δεν είχε δηλαδή ούτε 2 λεπτά να ακούσει την άποψή μας με την δικαιολογία ότι είχε τηλεδιάσκεψη. Είναι ντροπή για έναν εκπαιδευτικό που δε δέχτηκε να μιλήσει μαζί μας».

    Vartholomio 7

    Τέλος, ο Αλέξης Τσαουσάκης μέλος του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πηνειού από την πλευρά του ανέφερε πως: «Είναι συγκινητική η συμμετοχή των μαθητών, του λαού του Βαρθολομιού ώστε να συμπαρασταθούν στον συμμαθητή τους που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα που δείχνει την αναλγησία ενός κράτος. Όταν είναι να προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα σε έναν μαθητή, σε έναν Έλληνα πολίτη βρίσκει 1002 δικαιολογίες, την ίδια στιγμή που βρίσκει απλόχερα χρήμα και πόρους όταν είναι να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα. Μόλις προχθές ψηφίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο εκ μέρους της κυβέρνησης να δίνεται το μισό τοις 100 του Α.Ε.Π. κάθε χρόνο για τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία. Και αυτό μεταφράζεται σε κάτι εκατομμύρια ευρώ και την ίδια στιγμή δεν μπορούν να βρουν μία λύση για ένα απλό πρόβλημα που θα έπρεπε να έχει λυθεί σε χρόνο μηδέν. Η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας και να πάρει πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση» τόνισε ο κ. Τσαουσάκης σημειώνοντας παράλληλα πως ο μαθητής πρέπει να επιστρέψει στην τάξη του και να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

    Vartholomio 2

    Vartholomio 3

    Vartholomio 4

  • Νοσοκομείο Πύργου: Επίσκεψη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για ενημέρωση εργαζομένων στον τομέα της Ψυχικής Υγείας
    Νοσοκομείο Πύργου: Επίσκεψη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για ενημέρωση εργαζομένων στον τομέα της Ψυχικής Υγείας

    «Ανατρέπεται η εργασιακή καθημερινότητα»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Συνάντηση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Πύργου πραγματοποίησε χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Στόχος, η ενημέρωση του επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού για τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία.

    Τον κ. Γιαννάκο υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ν.Μ. Πύργου Γιάννης Γεωργίου και αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση στο χώρο της Ψυχιατρικής Κλινικής, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να δέχεται τα ερωτήματα των εργαζόμενων για το εργασιακό τους μέλλον, μετά και την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία.

    «Το νέο αυτό δίκτυο, το οποίο εμείς πολεμήσαμε να μην γίνει, ανατρέπει ουσιαστικά τη ζωή των εργαζόμενων. Διότι ενώ όλοι λέγαμε ότι πρέπει να υπάρξει αποσυλοποίηση και να γίνουν περισσότερες δομές ψυχικής υγείας, βλέπουμε να φτιάχνεται ένας «υδροκέφαλος» οργανισμός στην Υγειονομική Περιφέρεια, μεταφέροντας όλες τις υπηρεσίες εκεί. Και ο κάθε εργαζόμενος έχει άγχος γιατί η οργανική του θέση αλλάζει και φοβάται τυχόν μετακινήσεις και το εργασιακό του μέλλον» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Καλούμε το υπ. Υγείας να λάβει υπόψη του τις ενστάσεις των εργαζομένων. Όταν συστήνεις έναν οργανισμό, πρέπει να είναι προς όφελος των ασθενών και να παρέχει ασφάλεια στους εργαζόμενους, όχι μόνο στην παρούσα φάση αλλά και για το μέλλον» κατέληξε.

    Ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε επίσης στα πάγια προβλήματα στο χώρο της υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει μέλλον για τη δημόσια υγεία αν δεν αποφασίσουν να δώσουν περισσότερα χρήματα. Με 5.5 % δαπάνη δημόσιας υγείας δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Συνεχώς θα υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο πολίτης θα δαπανά χρήματα είτε στο δημόσιο σύστημα είτε στον ιδιωτικό τομέα».

    Τόνισε την έλλειψη παθολόγων στο Νοσοκομείο Πύργου με την ελπίδα να βρεθεί λύση με την κήρυξή του σε Άγονο Τύπου Α, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα για αύξηση μισθών και στους υγειονομικούς υπαλλήλους.

    poedin 2

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch