Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 07:41

Επιτάλιο: Πρόβλημα στην υδροδότηση μιας γειτονιάς καταγγέλουν οι κάτοικοι

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

“Δεν έχουμε νερό ούτε για να πλυθούμε, ούτε για να πλύνουμε τα ρούχα μας”. Με αυτά τα λόγια κάτοικοι γειτονιάς του Επιταλίου, παραπονιούνται για τα προβλήματα στην υδροδότηση που χρονίζουν και που για άλλη μια φορά σε περίοδο Χριστουγέννων, θα κάνουν γιορτές ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ζητούν να δοθεί άμεσα λύση με την υδροδότηση στην περιοχή τους και μάλιστα αναφέρουν και το χαρακτηριστικό παράδειγμα καρκινοπαθούς που αναγκάζεται να πηγαίνει στους γιατρούς με τα ίδια ρούχα σε άσχημη κατάσταση, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να πλυθεί στο σπίτι του, ακολουθώντας βασικούς κανόνες υγιεινής.

Tsatsouris

Κάτοικος του Επιταλίου ο Ανδρέας Τατσουρής, μιλώντας στο ilialive.gr τόνισε πως “… εδώ και δύο χρόνια έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο, αυτά τα ρούχα τα φοράω μία εβδομάδα. Δεν έχουμε νερό και μας κοροϊδεύουν. Το καλοκαίρι μας είχαν πει ότι θα το φτιάξουν αλλά δεν έγινε τίποτα. Ο άνθρωπος αυτός εδώ είναι άρρωστος και τον πηγαίνουμε στο γιατρό κάθε βδομάδα με τα ίδια ρούχα. Δεν μπορεί ούτε να πλυθεί. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Από την ΔΕΥΑΠ μας λένε συνέχεια ότι θα το φτιάξουν αλλά έχουμε μείνει μόνο στο θα… Αν πάρει μια φωτιά εδώ το καλοκαίρι δεν θα έχουμε ούτε νερό να την σβήσουμε. Θα καούμε ζωντανοί.. Που θα πάει δηλαδή αυτή η κατάσταση; Δεν ξέρουμε τι άλλο πρέπει να κάνουμε…”.

patsolia

Η Καλλιόπη Πατσολιά κάτοικος στην ίδια γειτονιά σημείωσε ότι “… έχουμε μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν έχουμε νερό. Αγοράζουμε νερό για να πιούμε, να μαγειρέψουμε. Έρχονται Χριστούγεννα και δεν έχουμε βάλει πλυντήριο… Πρέπει να φτιάξουν το νερό οπωσδήποτε!”.

Panagopoulou

Η Δήμητρα Παναγοπούλου δήλωσε ότι “… εδώ στο Επιτάλιο δεν έχουμε νερό. Όλο το καλοκαίρι και τώρα το χειμώνα είμαστε χωρίς νερό. Αγοράζουμε νερό ακόμα και για το πλυντήριο. Δεν έχουμε νερό, έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Έχουμε βρωμίσει και δεν ενδιαφέρεται κανένας. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Δηλαδή οι άλλοι να κολυμπάνε κι εμείς να στερούμαστε το νερό είναι πολύ κρίμα…” σχολίασε.

Tsatsouri

Τέλος η Δήμητρα Τατσούρη από την πλευρά της ανέφερε πως “… δύο χρόνια εδώ έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με το νερό. Γεμίζω εδώ αυτό το βαρέλι για να πλυθούμε, να πλύνω τα πιάτα, να κάνουμε μπάνιο με τις κατσαρόλες, το πλυντήριο το τροφοδοτώ με μπουκάλια. Δηλαδή έλεος! Δεν είναι κατάσταση αυτή! Από τον πρόεδρο δεν έχουμε παράπονο έχει φέρει και επιτροπές, κάνει κινήσεις απλώς κι αυτόν τελικά τον κοροϊδεύουν. Κάνουμε μπάνιο με τις κατσαρόλες λες και είμαστε στην κατοχή! Τι πράγματα είναι αυτά;”…

Πρόεδρος ΔΕΥΑΠ: Δεν έχουμε αδιαφορήσει

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη - Τζανέτου, σε δηλώσεις της τόνισε ότι “… τις προηγούμενες ήμασταν στο Επιτάλιο γιατί υπήρχε μια διαρροή και έπρεπε να αντικαταστήσουμε μια πυροσβεστική φωλιά για να απελευθερώσουμε περισσότερο τη ροή του νερού. Είμαστε εκεί με τα συνεργεία, δεν τους αφήσαμε. Ήδη κάνουμε ενέργειες, μέχρι να εντοπίσουμε από πού έρχεται το πρόβλημα., γιατί κάποιες ώρες έχουν νερό. Κάτι συμβαίνει και για αυτό αντικαθιστούμε κομμάτια, για να βρούμε το πρόβλημα. Δεν έχουμε αδιαφορήσει και το ξέρουν πάρα πολύ καλά» σημείωσε.

epitalio 2

epitalio 3

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 18:12

Σχετικά Άρθρα

  • Επιτάλιο: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της
    Επιτάλιο: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Καρτέρι είχαν στήσει δύο κουκουλοφόροι σε ηλικιωμένη στο Επιτάλιο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για αυτούς, για να “χτυπήσουν”.

    Η άτυχη γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της, σε κεντρικό σημείο του χωριού, το βράδυ της Τετάρτης περίπου στις εννέα.

    Οι δράστες προφανώς περίμεναν έξω από το σπίτι και όταν είδε να απομακρύνεται η σπιτονοικοκυρά της ηλικιωμένης, δεν πέρασαν δύο με τρία λεπτά και μπήκαν μέσα.

    Όπως περιέγραψε μιλώντας στο ilialive.gr, οι δύο ληστές φορούσαν κουκούλα στο κεφάλι και γάντια στα χέρια για να αποκρύψουν ότι θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

    Οι δράστες ασκώντας βία, άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της και όποια άλλα κοσμήματα φορούσε εκείνη την ώρα και τράπηκαν σε φυγή.

    Η γυναίκα σοκαρισμένη ειδοποίησε την Αστυνομία που κινητοποιήθηκε ερευνώντας από την πρώτη στιγμή για τους δράστες.

    Το γεγονός ότι οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι ακριβώς στο χρόνο μετά την αποχώρηση της σπιτονοικοκυράς της ηλικιωμένης, φανερώνει πως ακριβώς είχαν στήσει καρτέρι και παρακολουθούσαν το σπίτι, μέσα στο σκοτάδι και περίμεναν για να μείνει μόνη η γυναίκα και να δράσουν…

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…

  • Πύργος: Νέα πυρκαγιά στη Σαρακίνα - Τρεις εστίες στο Επιτάλιο
    Πύργος: Νέα πυρκαγιά στη Σαρακίνα - Τρεις εστίες στο Επιτάλιο

    Οι ισχυροί άνεμοι έχουν βάλει σε μπελάδες μέσα στη νύχτα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ηλεία.

    Μετά την μεγάλη φωτιά που ευτυχώς είχε θετική εξέλιξη στην αντιμετώπισή της, δύο νέες εστίες φωτιάς εντοπίστηκε από κατοίκους στην περιοχή της Σαρακίνας στην Σπιάντζα.

    Την ίδια στιγμή στο Επιτάλιο ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτικές εκτάσεις σε τρεις διαφορετικές εστίες.

    Και στις δύο περιοχές επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

  • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας

    Συνεχίζονται, στην Νεάπολη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο Φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ. ευρώ. Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή στη στιγμή στη Ηλεία.

    Τις εργασίες που συνεχίζονται στην Νεάπολη επέβλεψαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και η Αντιδήμαρχος Υδάτινων Πόρων Αλεξάνδρα Γιαννίτση.

    dimos andr voupr nea 2

    Υπενθυμίζεται πως το έργο αφορά την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας. Προβλέπεται η κατασκευή νέου αντλιοστασίου στο διυλιστήριο, με καταθλιπτικό αγωγό Φ 400, μήκους 2.300 μέτρων, μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή Μπορσίου. Ο όγκος της δεξαμενής θα αυξηθεί στα 600 κυβικά. Από εκεί ακλουθώντας την διαδρομή Μπόρσι-Ψάρι-Βάρδα θα περάσει το κεντρικό τμήμα του αγωγού, περίπου 15,5 χιλιομέτρων, ενώ θα έχουμε και διακλαδώσεις στους όμορους οικισμούς. Το συνολικό δίκτυο θα φτάσει τα 32 χιλιόμετρα με διατομές ανάλογα τον πληθυσμό του κάθε οικισμού.

    Προβλέπεται σύστημα τηλεμετρίας και αυτοματισμού όλων των υδραγωγείων. Θα κατασκευαστούν 10 τοπικοί σταθμοί ελέγχου και ένας κεντρικός με τέσσερις αναμεταδότες, ούτως ώστε να ελέγχεται καλύτερα η λειτουργία και η σπατάλη του νερού. Συμπεριλαμβάνεται και η διετής δοκιμαστική λειτουργία του έργου με την κατάλληλη εκπαίδευση προσωπικού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μπράμος: Ταυτισμένος με την ιστορία του Πύργου ο Τάκης Σινόπουλος
    Μπράμος: Ταυτισμένος με την ιστορία του Πύργου ο Τάκης Σινόπουλος

    Κάλεσμα συμμετοχής στην ημερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Επιταλίου για τον σπουδαίο ποιητή απηύθυνε ο αντιπερ/ρχης Πολιτισμού Δυτ. Ελλάδας, μαζί με την πρόεδρο Ραν. Τζαβάρα

    Για την ημερίδα-αφιέρωμα στον Τάκη Σινόπουλο το ερχόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου (7μ.μ.) στην πλατεία Επιταλίου, αλλά και για τις δράσεις που έχουν οργανωθεί φέτος για τον σπουδαίο Πυργιώτη ποιητή, συζήτησε χθες στο γραφείο του με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επιταλίου «Επί της αλός», Ράνια Τζαβάρα, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Μπράμος.

    Η ημερίδα, την οποία στηρίζουν έμπρακτα ο θεσμός της Περιφέρειας και ο δήμος Πύργου, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου «2024 Έτος Τάκη Σινόπουλου» και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης». Βασικός ομιλητής θα είναι ο Ξάνθος Μαϊντάς, ποιητής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος.

    Στη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των μαθητών δημοτικών και Γυμνασίων του Δ. Πύργου που συμμετείχαν στον παιδικό διαγωνισμό λογοτεχνίας –ζωγραφικής «Τάκης Σινόπουλος», ενώ θα εκτεθούν στον χώρο και όλα τα έργα τους. Όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικούς επαίνους και ένα αντίτυπο της αναμνηστικής έκδοσης με τίτλο « Ο ποιητής Τάκης Σινόπουλος», που εξέδωσε ο πολιτιστικός σύλλογος «Επί της αλός» στο πλαίσιο της δράσης «2024 Έτος Τάκη Σινόπουλου» σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης» και τη στήριξη του Δήμου Πύργου. Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν και δωροεπιταγές από τα βιβλιοπωλεία Πολύπλευρο, Κορκολής και Lexis, που στηρίζουν την δράση.

    Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες σε Επιταλιώτες, οι οποίοι πρόσφεραν ή προσφέρουν ακόμα με το έργο τους στις τέχνες, τον πολιτισμό και τον τόπο τους.

    «Παράδειγμα προς μίμηση οι εκδηλώσεις για τον Τ. Σινόπουλο»

    Ο κ. Μπράμος εξήρε την πρωτοβουλία του συλλόγου για την ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του Τάκη Σινόπουλου, επισημαίνοντας ότι με τη σειρά εκδηλώσεων που οργάνωσε τη φετινή χρονιά, η οποία ονομάστηκε «Έτος Τάκη Σινόπουλου» και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, έδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να υλοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, για είναι βιώσιμες και να έχουν εξωστρεφή και πολυδιάστατο χαρακτήρα.

    «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να μη στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, απλωμένο σε όλη τη διάρκεια του έτους, συνδεδεμένο με την εκπαιδευτική κοινότητα και απευθυνόμενο σε πολίτες όλων των ηλικιών. Ο Τάκης Σινόπουλος συνιστά τεράστιο μέγεθος για την ελληνική λογοτεχνία, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ιστορίας και της ταυτότητας του δήμου μας και αξίζει περισσότερη προβολή. Και πάλι συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο», δήλωσε ο κ. Μπράμος.

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου, Ράνια Τζαβάρα, απηύθυνε στους πολίτες κάλεσμα συμμετοχής στην ημερίδα το ερχόμενο Σάββατο και επισήμανε ότι στόχος όλων των μελών ήταν να επανασυστήσει στο ευρύ κοινό τον Τάκη Σινόπουλο και να προωθήσει τη φιλαναγνωσία και τα ελληνικά γράμματα. Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι στον παιδικό διαγωνισμό λογοτεχνίας-ζωγραφικής συμμετείχαν πάνω από 50 μαθητές, ευχαριστώντας όσους στήριξαν το εγχείρημά τους.

    «Αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Τάκη Σινόπουλου με ένα πλήθος δράσεων και με το να ονομάσουμε το 2024 έτος Τάκη Σινόπουλου. Έχουμε την πεποίθηση ότι τα σημαντικά πολιτιστικά εγχειρήματα δεν πρέπει να είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων και επιδιώξαμε με τις εκδηλώσεις που υλοποιήσαμε, να προωθήσουμε το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία», δήλωσε.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό

    Σε αναγκαστική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου προχώρησε πάλι η ΔΕΥΑΠ, καθώς συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του κεντρικού αγωγού που υδροδοτεί την πόλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, η διακοπή εκτιμάται να διαρκέσει μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

    Η βλάβη είναι ιδιαίτερα σοβαρή και για λόγους ασφαλείας των εργατών, ακολούθησε αναγκαστική διακοπή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

    Η ΔΕΥΑΠ ζητά την κατανόηση των δημοτών και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία.

  • ΔΕΥΑΠ: Κανονικά η υδροδότηση του Πύργου - Συνεχίζονται οι εργασίες στον αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Κανονικά η υδροδότηση του Πύργου - Συνεχίζονται οι εργασίες στον αγωγό

    Επανήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες η υδροδότηση του Πύργου, μετά την αποκατάσταση της σοβαρής βλάβης που υπέστη χθες το απόγευμα ο κεντρικός αγωγός που τροφοδοτεί την πόλη.

    Το νερό άρχισε και πάλι να «τρέχει» στις βρύσες λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, ακόμη και αυτή τη στιγμή, συνεργεία της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται στο σημείο και εκτελούν επιπλέον εργασίες ασφαλείας, καθώς η βλάβη ήταν πολύ σοβαρή.

    «Η βλάβη ήταν πολύ σοβαρή και παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη» δηλώνει στο ilialive.gr η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, η οποία βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή της βλάβης. «Εκτελούνται επιπλέον εργασίες ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επανάληψης ανάλογου φαινομένου» καταλήγει.

  • Αμαλιάδα: Έντονες αντιδράσεις για τους συγκεντρωτικούς λογαριασμούς νερού
    Αμαλιάδα: Έντονες αντιδράσεις για τους συγκεντρωτικούς λογαριασμούς νερού

    Δεν είχαν εκδοθεί για τρία χρόνια

    Τις έντονες αντιδράσεις πολιτών στον Δήμο Ήλιδας προκάλεσε η έκδοση των λογαριασμών νερού που περιλαμβάνει το κόστος τριών ολόκληρων ετών! Εκπρόσωποι πολιτών κάνουν λόγο για υπέρογκα ποσά που είναι από δύσκολο έως αδύνατο να εξοφληθούν, υπογραμμίζοντας ότι οι λογαριασμοί είναι πλασματικοί καθώς έχουν εκδοθεί με υπολογισμό κατανάλωσης στοιχείων του 2018. Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τη μη έκδοση λογαριασμών επί τρία χρόνια, κίνηση που δημιουργεί μεγάλη οικονομική ζημιά στον Δήμο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελέσει έργα απαραίτητα και αναγκαία.

    Μετά από πολλά χρόνια εκδόθηκαν από το Δήμο Ήλιδας οι λογαριασμοί ύδρευσης, που ήδη έχουν αποσταλεί στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Για την πόλη της Αμαλιάδας, η διανομή ξεκίνησε ήδη από τις 12 Αυγούστου 2024 και η λογαριασμοί περιέχουν 10 τρίμηνα ( τα δύο τελευταία του 2021, τα τέσσερα του 2022 και τα τέσσερα του 2023), καθώς και τυχόν ταμειακές εκκρεμότητες ή οφειλές πριν το τρίτο τρίμηνο του 2021, για κάθε ρολόι υδροδότησης. Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση οι πολίτες μπορούν να κάνουν ρύθμιση χρεών από 24 έως 48 δόσεις μετά τη λήξη των λογαριασμών 31/08/2024 και 31/10/2024, ξεχωριστά για το καθένα λογαριασμό, στα ληξιπρόθεσμα ποσά. Στα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας εκφράζει την έντονη αντίθεσή της, είχε καταψηφίσει την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίζοντας, ότι αφενός οι δημότες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στα ποσά, αφετέρου αναλογίζονται αν το νερό που φτάνει στις βρύσες είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

    Απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

    Σε επικοινωνία του ilialive.gr, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αρκέστηκε σε μια λακωνική απάντηση δηλώνοντας πως “ό,τι έχω να πω, θα το πω στο Δημοτικό Συμβούλιο”. Σύμφωνα με πληφορορίες ο Δήμαρχος Ήλιδας θα κάνει εκτενή αναφορά για τη μη έκδοση λογαριασμών νερού από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή όπως και πώς ερμηνεύεται οικονομικά όλο αυτό για τον Δήμο. Επιπλέον θα εξεταστεί η παράταση αποπληρωμής των λογαριασμών.

    Σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υδάτινων Πόρων, Κώστας Τσιριώνης επισημαίνει: “Όσον αφορά τους λογαριασμούς ύδρευσης στον δήμο Ήλιδας για τους οποίους υπάρχει δυσαρέσκεια λόγω δήθεν υψηλών ποσών θα ήθελα να αναφέρω πως η αδράνεια και απραξία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία για 3 ολόκληρα χρόνια δεν έστειλε λογαριασμους στους δημότες δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολλούς λόγους! Τα έργα στην ύδρευση και στην αποχέτευση απαιτούν έσοδα και για να μπορούμε να έχουμε νερό θα πρέπει και ο δημότης από την πλευρά του να πληρώνει ως καταναλωτής. Για την εξόφληση αυτών στις ιδιαιτέρως δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε, προσπαθούμε πιέζοντας την κεντρική εξουσία να εξασφαλίσουμε ρυθμίσεις της τάξεως των 60 δόσεων με ταυτόχρονο κούρεμα των προσαυξήσεων! Παράλληλα να τονίσω πώς στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα προταθεί η παράταση της προθεσμίας εξόφλησης αυτών καθώς δεν είναι λογικό και εύκολο να εξοφληθούν μέσα σε λίγες μέρες έως τα τέλη Αυγούστου, την στιγμή που αρκετοί συνδημότες μας δεν τους έχουν λάβει ακόμα. Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία και οι αρμόδιες επιτροπές είναι διαθέσιμες για κάθε διευκρίνιση ή απορία μπορεί να υπάρχει”.

    Η διακοπή ρεύματος...έκοψε το νερό

    Ο κ. Τσεριώνης αναφέρθηκε επίσης με δηλώσεις του για τη 5ωρη διακοπή νερού, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Δάφνης, όπου βρίσκεται το κεντρικό αντλιοστάσιο νερού του Διυλιστηρίου του Φράγματος Πηνειο. “Θα ήθελα να επισημάνω πως η αγανάκτηση και η οργή είναι μεν δικαιολογημένη, γιατί βρισκόμαστε στο μέσον του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες είναι για την εποχή πολύ μεγάλες ακόμη, αλλά η κατανόηση δε, που θα πρέπει να δείξουν και οι πολίτες είναι το α και το ω! Δεν λύνονται όλα δια μαγείας. Δεν υπάρχει χρυσό ραβδάκι στις υπηρεσίες. Προσωπικά ζητάω συγνώμη από τον οποιονδήποτε, επειδή μπορώ να μπω στην θέση του και να τον καταλάβω. Όμως εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως με την σημερινή Δημοτική αρχή και με τα πολλά προβλήματα του δικτύου, ότι οι διακοπές του νερού το φετινό καλοκαίρι ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές, αν αναλογιστούμε τις συνεχείς διακοπές τα προηγούμενα χρόνια με αποκορύφωμα τον περσινό Αύγουστο που η διακοπή υδροδότησης κράτησε 5-6 μέρες. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό ούτε θα συγκρίνω το τώρα με το παρελθόν ή το μελλον. Για τον λόγο αυτό ευχαριστώ από καρδιάς το λιγοστό εναπομείναν προσωπικό της υπηρεσίας των Υδάτινων Πόρων που νυχθημερόν φροντίζει έγκαιρα για να αποκατασταθούν τυχόν βλάβες".

    Τέλος, ο κ. Τσεριώνης, σε τοποθέτησή του για το μείζον θέμα της λειψυδρίας, υπογραμμίζει την αισθητή μείωση του νερού στο φράγμα του Πηνειού, επικαλείται μαρτυρίες επιστημόνων, οι
    οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, και εφιστά την προσοχή σε όλους τους δημότες να μην σπαταλούν νερό χωρίς λόγο.

    Φωτογραφία: Freepik/tksonique

  • Επιτάλιο: «Ο θάνατος του αστρίτη και άλλες ιστορίες» - Λογοτεχνική εκδήλωση για το βραβευμένο βιβλίο του Δημήτρη Κανελλόπουλου
    Επιτάλιο: «Ο θάνατος του αστρίτη και άλλες ιστορίες» - Λογοτεχνική εκδήλωση για το βραβευμένο βιβλίο του Δημήτρη Κανελλόπουλου

    Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024, στις 7.30 μ.μ., οι Λέσχες Ανάγνωσης Επιταλίου, Ζαχάρως και η Δεξαμενή Αναγνώσεων συνδιοργανώνουν λογοτεχνική εκδήλωση για το βραβευμένο βιβλίο του Δημήτρη Κανελλόπουλου «Ο θάνατος του αστρίτη και άλλες ιστορίες». Για τον συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν η Ρέα Μακρή και η Βάσω Διαμαντοπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ελένη Κουνέλη.

    Η εκδήλωση θα γίνει στην έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Επιταλίου «Επί της αλός», στο αρχοντικό Μαστροβασιλόπουλου στο Επιτάλιο. Ο συγγραφέας θα είναι παρών και η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

    O Δημήτρης Γ. Κανελλόπουλος γεννήθηκε στη Νεμούτα Ηλείας, το 1954. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιστορία-φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Babes-Bolyai, της πόλεως Cluj Napoca, της Ρουμανίας. Έχει δημοσιεύσει ποιήματα, άρθρα ιστορικού, λογοτεχνικού και πολιτικού περιεχομένου σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: «Ομίχλη πέτρινη», «Σκυθικές ερημίες», «Σιγή ασυρμάτου», «Κλίνη Σπόρου, Καλή» και «Το φράγμα της μνήμης». Από το καλοκαίρι του 2006, εκδίδει το λογοτεχνικό περιοδικό "Οροπέδιο".

    Η συλλογή διηγημάτων του, με τίτλο «Ο θάνατος του αστρίτη και άλλες Ιστορίες», βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος, το 2019. Είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων του και αποτελεί σύμφωνα με τον συγγραφέα προϊόν αφύπνισης της μνήμης για τον γενέθλιο τόπο. Το 2022 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του, με τον τίτλο «Στα χρόνια του κόκκινου κόμη».

    prosklisi 1

    (Δελτίο τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο