Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 04:17

ΜΟΔ Πύργου: Ολοκληρώθηκε η δίκη των αντεξουσιαστών - Τέσσερις αθώοι και ένας ένοχος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ολοκληρώθηκε χθες στο ΜΟΔ Πύργου, η δίκη των πέντε ατόμων που είχαν συλληφθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2019 στην Πάτρα κατά τη διάρκεια επεισοδίων που συνέβησαν στην πορεία για την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Και χθες ημέρα που αναμενόταν να ανακοινωθεί η απόφαση, οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ισχυρές εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου από νωρίς το πρωί.

Στη συγκεκριμένη δίκη κατηγορούμενοι ήταν πέντε άτομα (τρεις άντρες δύο γυναίκες) , τέσσερα από την Πάτρα και ένα από την Αθήνα, ως εμπλεκόμενοι στα επεισόδια. Οι κατηγορούμενοι poy δεν κρατούνταν, βαρύνονταν με τις κατηγορίες κατοχής εκρηκτικών υλών από τους οποίους θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο, έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο (δύο κατηγορούμενοι), βαριά σωματική βλάβη (ένας κατηγορούμενος), επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού τελεσθείσα και σε απόπειρα (δύο κατηγορούμενοι), διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστη που τέλεσε βιαιοπραγίες(τρεις κατηγορούμενοι), απόπειρα απελευθέρωσης κατηγορουμένου (ένας κατηγορούμενος), παράνομη οπλοφορία (τρεις κατηγορούμενοι) και οπλοχρησία (δύο κατηγορούμενοι).

Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από το δικαστήριο, πλην ενός του 4ου κατηγορούμενου. Αυτός αθωώθηκε για την κατηγορία απόπειρας απελευθέρωσης κρατούμενου, αλλά κρίθηκε ένοχος για τη διατάραξη κοινής ειρήνης, την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.

diki anteks 2

diki anteks 3

diki anteks 4

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 02:33

Σχετικά Άρθρα

  • ΜΟΔ Ηλείας: Ομόφωνα αθωωτική η απόφαση για τον παιδίατρο που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του
    ΜΟΔ Ηλείας: Ομόφωνα αθωωτική η απόφαση για τον παιδίατρο που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Στην αγκαλιά των οικείων του προσώπων έπεσε συγκινημένος, ο παιδίατρος από την Πάτρα όταν άκουσε την αθωωτική απόφαση από την έδρα του ΜΟΔ Ηλείας. Με ομόφωνη απόφαση και τη σύμφωνη γνώμη των τακτικών δικαστών και ενόρκων που εναρμονίστηκε πλήρως με την πρόταση Εισαγγελέα, ο παιδίατρος από την Πάτρα αθωώθηκε πανηγυρικά από τις κατηγορίες που ασκήθηκαν εις βάρος του, κατόπιν καταγγελιών της πρώην συζύγου του, για ασέλγεια στο μόλις λίγων μηνών παιδί τους.

    Ύστερα από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 10 μήνες, το ΜΟΔ Ηλείας, αφού εξέτασε προσεκτικά όλους τους μάρτυρες, τις ιατρικές γνωματεύσεις ψυχιάτρων και όλα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, αθώωσε τον πατέρα, από την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού του, όταν ήταν ακόμη βρέφος, βάζοντας οριστικά τέλος στην έξι ετών περιπέτεια του παιδιάτρου.

    Σε δηλώσεις τους στο ilialive.gr οι συνήγοροι υπεράσπισης του παιδιάτρου, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, Γιάννης Κούτσης και Παναγιώτης Μεταξάς εξέφρασαν την ηθική ικανοποίηση του πελάτη τους, τόνισαν ότι υπήρξε εξ’ αρχής μεθόδευση από την πλευρά της μητέρας που δεν κατάφερε να παραπλανήσει το Δικαστήριο και πώς πρωταρχικό μέλημα του πελάτη τους, είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας με το παιδί του.

    dikigoroi 1

    Δημήτρης Δημητρουλόπουλος: «Το μεγάλο θύμα της ιστορίας είναι το παιδί»

    «Από την αρχή ισχυριζόμασταν ότι πρόκειται περί μιας άδικης κατηγορίας η οποία είχε απευθυνθεί από την μητέρα κατά του πατέρα όταν ξεκίνησε η διαδικασία του διαζυγίου. Από την αρχή είχαμε υποστηρίξει ότι όλο αυτό ήταν μια μεθόδευση που σκοπό είχε να αποκόψει τον πατέρα από την επικοινωνία του με το παιδί, και να του προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ηθική, προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική βλάβη. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ο πατέρας είναι παιδίατρος σε μια μεγάλη μεν, αλλά επαρχιακή πόλη όπου αυτού του είδους οι κατηγορίες και ισχυρισμοί διαδίδονται ταχύτατα.

    Το δικαστήριο πανηγυρικά, ομόφωνα, εναρμονίστηκε και με την πρόταση του εισαγγελέα και έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε διαπράξει αυτό το αδίκημα. Επανέρχεται στην κοινωνία, χωρίς κανένα στίγμα, παρότι θεωρώ ότι κανείς στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είχε διαπράξει σε βάρος του παιδιού του τις πράξεις που του αποδόθηκαν τόσο άδικα από την μητέρα.

    Έχει ιδιαίτερη σημασία η απόφαση αυτή, διότι αποκατέστησε μια βαρύτατη αδικία μετά από πολλούς μήνες ταλαιπωρίας, διασυρμού και βέβαια είναι ένα ζήτημα κατά πόσο ο ίδιος θα μπορέσει ποτέ να επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή του, και να αποκατασταθεί η επικοινωνία του με το παιδί που, είναι το βασικό ζητούμενο. Πρώτα απ’ όλα, το μεγάλο θύμα αυτής της ιστορίας είναι το παιδί το οποίο εδώ και έξι χρόνια δεν επικοινωνεί με τον πατέρα του. Ουσιαστικά δεν τον γνώρισε διότι οι κατηγορίες διατυπώθηκαν από την μητέρα όταν το παιδί ήταν μόλις μερικών μηνών. Από τότε δεν έχει δει το παιδί του.

    Παράλληλα με την απόφαση του Δικαστηρίου, στέλνεται ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν μπορεί να εργαλειοποιείται, κάθε φορά που ένας γονιός θέλει να χρησιμοποιήσει τις δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να προκαλέσει βλάβη κατά του άλλου γονιού, όταν αποφασίζουν να λύσουν τον γάμο τους. Να χρησιμοποιείται δηλαδή η δικαιοσύνη ως ένας μοχλός, μέσα από τον οποίο απευθύνονται άδικες, βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του άλλου συντρόφου και να αναλώνονται τα δικαστήρια και η ελληνική κοινωνία με την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων που πρωτίστως έχουν ως θύμα τα παιδιά και την οικογένεια. Είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει επιτέλους να τεθεί ένα θέμα σ’ αυτή τη βιομηχανία καταγγελιών που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σχεδόν μόδα και πολλές φορές προωθούνται με την βοήθεια και συμμετοχή επαγγελματιών που εμπλέκονται γύρω απ’ αυτές τις υποθέσεις»

    Γιάννης Κούτσης - Δικηγόρος ΜΟΔ Ηλείας: Ομόφωνα αθωωτική η απόφαση για τον παιδίατρο που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του«Έλαβε τέλος μια από εκείνες τις υποθέσεις που πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για μια σειρά ψευδών καταγγελιών και μεθοδεύσεων από γονείς που θέλουν να αποκόψουν την επικοινωνία του άλλου γονέα με το τέκνο του σε περιπτώσεις συγκρουσιακών διαζυγίων και καταλήγουν σε ψευδείς καταγγελίες για ασέλγεια ανήλικων τέκνων. Μια τέτοια υπόθεση είχαμε να αντιμετωπίσουμε και εδώ στον Πύργο, με ένα πατέρα που ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια από μια τέτοια ψεύτικη καταγγελία, ότι ασέλγησε στο παιδί του. Αγωνίστηκε για εξίμιση ολόκληρα χρόνια για να αποδείξει την αθωότητά του. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, ειδικά τις τελευταίες μέρες ζούμε τις αποκαλύψεις της ύπαρξης δεκάδων τέτοιων υποθέσεων. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν όλοι ότι τα παιδιά δεν φταίνε τίποτα να βρίσκονται στο επίκεντρο ενός συγκρουσιακού διαζυγίου, από μανάδες και πατεράδες που θέλουν να αποκλείσουν την επικοινωνία και να προβαίνουν σε τέτοιες ψευδείς καταγγελίες. Το γεγονός ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, απέδειξε ότι η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της, αντιμετωπίζει με τη δέουσα προσοχή όλες αυτές τις υποθέσεις και τελικά αποδίδει αυτό που είναι πάντα το ζητούμενο, τη δικαιοσύνη»

    Παναγιώτης Μεταξάς - Δικηγόρος Πατρών: «Παραδίδεται «λευκός» στην κοινωνία»

    «Από την πρώτη στιγμή γνώριζα ότι είναι μια στημένη υπόθεση. Είπα λοιπόν στον πελάτη μου, ότι με υπομονή θα «ξετινάξουμε» την κατηγορία. Όσα εμπόδια και να βρεθούν, η δικαιοσύνη θα λάμψει. Η δικαιοσύνη σήμερα. έλαμψε Η απόφαση ήταν ομόφωνη, η πρόταση του κ. Εισαγγελέα την προηγούμενη βδομάδα προς αυτή την κατεύθυνση και το δικαστήριο τον αθώωσε και τον απέδωσε «λευκό» στην κοινωνία όπως «λευκός» ήταν πάντα και αθώος».

  • ΜΟΔ Πύργου: Ξεκίνησε η δίκη των αντεξουσιαστών της Πάτρας
    ΜΟΔ Πύργου: Ξεκίνησε η δίκη των αντεξουσιαστών της Πάτρας

    Ξεκίνησε χθες στο ΜΟΔ Πύργου, μετά από αρκετές αναβολές η δίκη των πέντε ατόμων που είχαν συλληφθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2019 στην Πάτρα κατά τη διάρκεια επεισοδίων που συνέβησαν στην πορεία για την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ισχυρές εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου από νωρίς το πρωί.

    Στη συγκεκριμένη δίκη κατηγορούμενοι είναι πέντε άτομα (τρεις άντρες δύο γυναίκες) , τέσσερα από την Πάτρα και ένα από την Αθήνα, ως εμπλεκόμενοι στα επεισόδια. Οι κατηγορούμενοι δεν κρατούνται αλλά βαρύνονται με τις κατηγορίες κατοχής εκρηκτικών υλών από τους οποίους θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο, έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο (δύο κατηγορούμενοι), βαριά σωματική βλάβη (ένας κατηγορούμενος), επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού τελεσθείσα και σε απόπειρα (δύο κατηγορούμενοι), διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστη που τέλεσε βιαιοπραγίες(τρεις κατηγορούμενοι), απόπειρα απελευθέρωσης κατηγορουμένου (ένας κατηγορούμενος), παράνομη οπλοφορία (τρεις κατηγορούμενοι) και οπλοχρησία (δύο κατηγορούμενοι).

    Στην πρώτη ημέρα της πολύωρης διαδικασίας κατέθεσαν 11 μάρτυρες, εκ των οποίων οι οκτώ αστυνομικοί, δύο ήταν άτομα που συμμετείχαν στην πορεία και τέλος ο πατέρας ενός εκ των κατηγορουμένων.
    Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, ενώ οι μάρτυρες αστυνομικοί περιέγραψαν ο καθένας αυτό που βίωσε και ποιους αναγνώρισαν ως δράστες των σε βάρος τους επεισοδίων.

    Οι μάρτυρες που συμμετείχαν στην πορεία, ανέφεραν πως δέχθηκαν επίθεση από τους αστυνομικούς όσοι συμμετείχαν στην πορεία, ενώ ο πατέρας ενός εκ των κατηγορουμένων κατέθεσε πως ο γιος του δεν συμμετείχε στην πορεία ούτε ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο.

    anteks 2

    anteks 3

    anteks 4

  • Πύργος: "Αστακός" το Δικαστικό Μέγαρο για τη δίκη των αντεξουσιαστών της Πάτρας
    Πύργος:

    Δύο κλούβες με διμοιρίες ΜΑΤ, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και λοιποί αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας επιστρατεύτηκαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο κέντρο του Πύργου για την λήψη μέτρων λόγω της δίκης των αντεξουσιαστών της Πάτρας.

    Η υπόθεση αφορά επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Δεκέμβριο του 2019 στο κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας με αρκετές συλλήψεις. Στη συγκεκριμένη δίκη κατηγορούμενοι είναι πέντε άτομα (τρεις άντρες δύο γυναίκες) , τέσσερα από την Πάτρα και ένα από την Αθήνα, ως εμπλεκόμενοι στα επεισόδια. Οι κατηγορούμενοι δεν κρατούνται αλλά βαρύνονται με τις κατηγορίες κατοχής εκρηκτικών υλών από τους οποίους θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο, έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο (δύο κατηγορούμενοι), βαριά σωματική βλάβη (ένας κατηγορούμενος), επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού τελεσθείσα και σε απόπειρα (δύο κατηγορούμενοι), διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστη που τέλεσε βιαιοπραγίες(τρεις κατηγορούμενοι), απόπειρα απελευθέρωσης κατηγορουμένου (ένας κατηγορούμενος), παράνομη οπλοφορία (τρεις κατηγορούμενοι) και οπλοχρησία (δύο κατηγορούμενοι).

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από το Δικαστήριο η μετατροπή της υπόθεσης από κακουργηματικού σε πλημμεληματικού χαρακτήρα.

    anteks 2

    anteks 3

    anteks 4

  • Πύργος: "Αστακός" το Δικαστικό Μέγαρο για τη δίκη των αντεξουσιαστών της Πάτρας
    Πύργος:

    Συνεχίζεται - εκτός απροόπτου - σήμερα στον Πύργο, η δίκη των αντεξουσιαστών που το Δεκέμβριο του 2019 είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πάτρα.

    Η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Απρίλιο και είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

    Από νωρίς το πρωί οι Αστυνομικές Αρχές απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο ενώ διμοιρίες παρατάχθηκαν και στις τρεις πλευρές του κτιρίου, συνεπικουρούμενες από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

    anteks 2

    anteks 3

  • ΜΟΔ Ηλείας: Απολογήθηκε ο κατηγορούμενος για το δολοφονία του Μ. Μετάι
    ΜΟΔ Ηλείας: Απολογήθηκε ο κατηγορούμενος για το δολοφονία του Μ. Μετάι

    Η ώρα της απολογίας του 27χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Μάριου Μετάι στην Πάτρα, ήταν χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας. Είχαν προηγηθεί το διάστημα από τις 21 Μαρτίου που ξεκίνησε η δίκη, οι καταθέσεις των μαρτύρων της υπόθεσης αιματηρής συμπλοκής που έγινε στις 25 Ιανουαρίου 2021 και κόστισε τη ζωή στον 27χρονο άντρα.

    Τέσσερις άντρες είναι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης που βαρύνονται κατά περίπτωση με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της συνέργειας σε αυτές τις πράξεις, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και άλλων κατηγοριών περί όπλων.

    Ο 27χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε την συμμετοχή του στη δολοφονία του Μετάι. Αποδέχθηκε την οπλοφορία, αλλά όχι τη δολοφονία υποστηρίζοντας πως το μόνο που ήθελε ήταν να προστατέψει τον εαυτό του μέσα στη συμπλοκή. Περιέγραψε από την πλευρά του το όσα έγιναν λέγοντας πως μαζί με τον συνεπιβάτη και συγκατηγορούμενο του έκαναν βόλτες στην Πάτρα όταν το αυτοκίνητο του Μετάι τους έκλεισε το δρόμο και οι επιβάτες του, άρχισαν να χτυπούν με κατσαβίδι τον συνεπιβάτη του. Ο 27χρονος δέχθηκε ότι πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και υποστήριξε πως τότε ο Μετάι του επιτέθηκε με σκοπό να τον πλήξει με το κατσαβίδι στην καρδιά. Τότε ο κατηγορούμενος τον χτύπησε με το δεξί χέρι που κρατούσε το όπλο, το οποίο όπως υποστήριξε εκπυρσοκρότησε. Στη συνέχεια απάντησε για το πως και από ποιον προμηθεύτηκε το όπλο και για ποιους λόγους. Στη συνέχεια εξήγησε πως και γιατί πέταξε το όπλο στην θάλασσα και που κρύφτηκε για λίγες μέχρι να παραδοθεί στις Αρχές.

    Ο 31χρονος που κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία και ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο του 27χρονου, υποστήριξε πως δεν γνώριζε για ποιο λόγο τους επιτέθηκαν και πως δεν έχει καταλάβει ακόμα τι συνέβη τη συγκεκριμένη ημέρα, περιγράφοντας τα γεγονότα.

    Περισσότερο φως στα αίτια της συμπλοκής θέλησε να ρίξει με την κατάθεση του στο δικαστήριο ο αδερφός του Μάριου Μετάι που βρίσκεται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ανέφερε πως υπήρχε “παρελθόν” ανάμεσα στον Μάριο και τον 31χρονο κατηγορούμενο και μάλιστα με λεπτομέρειες για άλλα αιματηρά περιστατικά. Κατέληξε στην απολογία του εστιάζοντας στη στιγμή που έπεσε νεκρός ο αδερφός του.

    Ο τέταρτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως σε όλα όσα συνέβησαν είχε ελάχιστη συμμετοχή, προσπαθώντας να ηρεμίσει τους άλλους εμπλεκόμενους στο περιστατικό.

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Μαΐου με την πρόταση της Εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

  • Δίκη Μετάι στο ΜΟΔ Ηλείας: Ποιοι μάρτυρες εξετάστηκαν χθες - Στις 31/3 η συνέχεια της
    Δίκη Μετάι στο ΜΟΔ Ηλείας: Ποιοι μάρτυρες εξετάστηκαν χθες - Στις 31/3 η συνέχεια της

    Με την εξέταση ενός αστυνομικού και ενός ακόμα μάρτυρα συνεχίστηκε χθες η δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Μετάι από την Πάτρα. Η δίκη διεκόπη εκ νέου και θα συνεχιστεί στις 31 Μαρτίου.

    Pasxakis

    Ο συνήγορος πολιτικής αγωγή, εκπρόσωπος των γονέων και του αδελφού του δολοφονηθέντος Μάριου Μετάι, Περικλής Πασχάκης, μιλώντας στο ilialive.gr τόνισε ότι “… συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πύργου, η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ακροαματική διαδικασία περιορίστηκε στην εξέταση του μάρτυρα αστυνομικού ο οποίος συνέλεξε αντικειμενικά ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος και μετέφερε και την συνομιλία που είχε με βασικό μάρτυρα. Και με την κατάθεση ενός μάρτυρα ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό και κατέθεσε τι έχει αντιληφθεί. Από την δική μας την πλευρά, αυτό το οποίο προσπαθούμε να αναδείξουμε στο δικαστήριο, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μία ανθρωποκτονία η οποία τελέστηκε από τον πρώτο κατηγορούμενο, με την παρότρυνση του δεύτερου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επίσης αυτό που προσπαθούμε να αναδείξουμε είναι το γεγονός ότι λίγο πριν το περιστατικό, οπλισμένοι τους αναζητούσαν στη συνοικία στην οποία διέμεναν. Αυτό θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε μέσω της εξέτασης των μαρτύρων και των αναγνωστέων εγγράφων στην υπόλοιπη ακροαματική διαδικασία και θεωρούμε ότι το δικαστήριο θα εισακούσει το αίτημά μας, να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με την κατηγορία για την οποία εισάγονται να δικαστούν”.

    Dimitropoulos

    Ο δικηγόρος Πύργου Μιλτιάδης Δημητρόπουλος, εκπρόσωπος του πρώτου εκ των κατηγορουμένων ανέφερε ότι “… η αποδεικτική διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του τρίτου αστυνομικού και εξετάστηκε και ο έτερος μάρτυρας. Η συνεδρίαση διεκόπη για τις 31 Μαρτίου 2022 με την συνέχεια της αποδεικτικής διαδικασίας. Σήμερα (σ.σ. χθες) εξετάστηκαν δύο μάρτυρες από το κατηγορητήριο”

  • Δίκη Μετάι στον Πύργο: Διακοπή για τις 21 Μαρτίου - Κατέθεσαν οι γονείς του θύματος
    Δίκη Μετάι στον Πύργο: Διακοπή για τις 21 Μαρτίου - Κατέθεσαν οι γονείς του θύματος

    Με τις καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του θύματος και ενός αστυνομικού, ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας στον Πύργο, η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 32χρονου Μάριου Μετάι στην Πάτρα, στις 25 Ιανουαρίου 2021.

    Η δίκη διεκόπη αργά το μεσημέρι, για τις 21 Μαρτίου. Οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους μεταφέρθηκαν νωρίς το πρωί υπό κλοιό ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό το φόβο εντάσεων. Ο τέταρτος σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και δεν μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο. Οι τέσσερις κατηγορούμεν οι 27, 28, 30 και 31 ετών - ο ένας προφυλακισμένος για την υπόθεση - κατηγορούνται κατά περίπτωση με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της συνέργειας στην πράξη βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της συνέργειας στην πράξη συμπλοκής, επικίνδυνης σωματικής βλάβης παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, άσκοπων πυροβολισμών, οπλοκατοχής και κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση.

    Dimitropoulos

    Ο δικηγόρος Πύργου Μιλτιάδης Δημητρόπουλος, εκπρόσωπος του πρώτου εκ των κατηγορουμένων, ανέφερε ότι “… ο πελάτης μου ήταν συνοδηγός του αυτοκινήτου που καταδίωξέ το άλλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα εκ των οποίων το ένα ήταν το θύμα που σκοτώθηκε και πίσω από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ακολουθούσε και η μηχανή στο πλαίσιο της συμπλοκής όπου ενεπλάκησαν τα αυτοκίνητα αυτά με το αυτοκίνητο που ήταν συνοδηγός ο εντολέας μου. Βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας, ξεκίνησε σήμερα (σ.σ. χθες) η υπόθεση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου. Κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας εξετάστηκαν οι γονείς του θύματος και ο ένας εκ των τριών αστυνομικών. Η υπόθεση έχει διακοπεί για τις 21 Μαρτίου 2022, για την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να εξελιχθεί η διαδικασία για τους υπόλοιπους μάρτυρες του κατηγορητηρίου”.

    Solkas

    Ο δικηγόρος Πατρών Χρήστος Σόλκας από την πλευρά του ανέφερε ότι “… εξετάστηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) τρεις μάρτυρες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Εκείνο που ισχυριζόμαστε εμείς και που θεωρούμε ότι αποδεικνύεται, είναι ότι οι εντολείς μας βρίσκονταν σε άμυνα από επίθεση που είχε προηγηθεί από την άλλη πλευρά η οποία ήταν ιδιαίτερα βίαιη. Οφείλω να πω ότι ο πελάτης μου φέρει 11 χτυπήματα από κατσαβίδι. Θεωρώ ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα αναδείξουμε ότι ο μόνος σκοπός ο δικός μας είναι να διαφύγουμε από το σημείο ενώ αντίθετα σκοπός της άλλης πλευράς, ήταν η εναντίον μας επίθεση, η οποία υπήρξε βίαιη, αιφνιδιαστική και συνεχόμενη”.

    Pasxakis

    Τέλος ο συνήγορος πολιτικής αγωγή, εκπρόσωπος των γονέων και του αδελφού του δολοφονηθέντος Μάριου Μετάι, Περικλής Πασχάκης, από την πλευρά του τόνισε ότι “… ξεκίνησε σήμερα η δίκη για ένα πραγματικά άγριο έγκλημα το οποίο έχει συγκλονίσει την πόλη των Πατρών, που έλαβε χώρα στις έξι το απόγευμα σε ένα πολυσύχναστο σημείο και μάλιστα ενώπιον πολλών περαστικών. Έχουν εξεταστεί τρεις μάρτυρες κατηγορίας και θα συνεχιστεί στις 21 Μαρτίου. Από την πλευρά μας ως υποστηρίζοντες την κατηγορία, αυτό το οποίο ζητάμε από το δικαστήριο, είναι να καταδικάσει τους κατηγορούμενους βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος, για τις κατηγορίες που εισάγονται να δικαστούν και να το κάνει αυτό γιατί αυτό ανταποκρίνεται στο αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας αλλά και για να εκπέμψει ένα μήνυμα σε μία περίοδο που οι ανθρωποκτονίες αυξάνονται δραματικά, ότι υπέρτατο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή και ότι η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχάκης.

    diki metai 1

    diki metai 2

    diki metai 3

    diki metai 4

  • Πύργος: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη Μετάι στο ΜΟΔ
    Πύργος: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη Μετάι στο ΜΟΔ

    Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Μετάι. Οι κατηγορούμενοι είναι τέσσερις σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όμως σήμερα έχουν προσέλθει οι τρεις, ενώ ο τέταρτος είναι σε περιορισμό λόγω του ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

    Στη διάρκεια της δίκης αναμένεται να εξεταστούν 20 μάρτυρες και φαίνεται πως ίσως να μην ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία.

    diki metai 2

    diki metai 3

    diki metai 4

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch