Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 10:35

Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Rapid test στη Κρέστενα στις 30/03

Γράφτηκε από την
Ad Slot

ΠΕΜΠΤΗ 30/3/2023

  • 09:30 – 14:30 στη Κρέστενα (Κ.Α.Π.Η.)

συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν RAPID TEST για COVID – 19 σε όσους δημότες το επιθυμούν.

Απαραίτητα για την πραγματοποίηση του test είναι ο αριθμός ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

(Δελτίο τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 09:58

Σχετικά Άρθρα

  • Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Τιμή στους ήρωες του «ΟΧΙ»
    Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Τιμή στους ήρωες του «ΟΧΙ»

    Κατάθεση στεφάνων έγινε την Παρασκευή 25/10 στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων

    Με την τιμή που αρμόζει στους ήρωες του «ΟΧΙ», ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

    Τις πρωινές ώρες έγιναν τιμητικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ενώ ακολούθησε προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Αρχή, Σχολικές Μονάδες και Φορείς της πόλης στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων.

    Κατάθεση στεφάνων έγινε από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο, καθώς επίσης και άλλους εκπροσώπους της Τ.Α., των εργαζομένων, των σωμάτων ασφαλείας, της Ν.Μ. Κρεστένων, των τοπικών κοινοτήτων και των σχολείων της περιοχής, όπου οι μαθητές κυριολεκτικά έκλεψαν την παράσταση με την απαγγελία επίκαιρων ποιημάτων, αλλά και όλη την ελπιδοφόρα παρουσία τους!

    Ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής

    Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» εξάλλου ολοκληρώνονται την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, με το πρόγραμμα στην έδρα του Δήμου να περιλαμβάνει τα εξής:

    -Ώρα 10.15: Θα τελεστεί η δοξολογία από τον Ιερό Κλήρο της πόλης στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Κρεστένων. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων κα Τέρψη Πολυχρονίδου .

    -Ώρα 11.00: Θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από τμήματα Μαθητών των Σχολικών Μονάδων προ των Αρχών και του Λαού της πόλης επί της οδού «Ξενοφώντος» Κρεστένων.

    Τελετάρχης στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Διονύσιος Παπαφωτόπουλος.

    Παρόμοιες εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, θα γίνουν ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής και στις υπόλοιπες Δ.Ε. και τοπικές κοινότητες, όπου τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι κατάλληλες προετοιμασίες από μαθητές, εκπαιδευτικούς καθώς και εργαζόμενους του Δήμου.

    dimos andr 28i 24 2

    dimos andr 28i 24 3

    dimos andr 28i 24 4

    dimos andr 28i 24 5

    dimos andr 28i 24 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • 6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 29/10
    6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 29/10

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς το ευρύ κοινό συνεχίζονται εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, με στόχο τον εντοπισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοιού που δεν φέρουν συμπτώματα, καθώς η διασπορά εξαπλώνεται.

    Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Γ.Ν. Πύργου (στον ισόγειο χώρο) (κατά τις ώρες 08:00 με 16:00), στο Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) και στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) για το ευρύ κοινό.

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σ. Μπαλιούκος: Δρομολογεί έξυπνες διαβάσεις στα σχολεία
    Σ. Μπαλιούκος: Δρομολογεί έξυπνες διαβάσεις στα σχολεία

    Για την ασφάλεια των μαθητών

    Στον εκσυγχρονισμό των διαβάσεων για την δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές προχωρά ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με την κατασκευή «έξυπνων» πρότυπων διαβάσεων σχολείων σε δεκατρία σημεία.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση που πρόκειται να καταθέσει στο ΤΕΕ ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπλιούκος, οι θέσεις για τις «έξυπνες διαβάσεις» είναι οι εξής:

    - Κρέστενα (Δημοτικό Σχολείο) (μία υφιστάμενη διάβαση)

    - Κρέστενα (Δημοτικό Σχολείο- πάνω από το Parking επί της οδού Ξενοφώντος) (μία υφιστάμενη διάβαση)

    -Κρέστενα (Γυμνάσιο-Λύκειο επί της οδού Ξενοφώντος) (μία υφιστάμενη διάβαση)

    -Κρέστενα (Περιμετρικός έξω από Πυροσβεστική – ΕΠΑΛ) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    - Καλλίκωμο (Δημοτικό Σχολείο) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Μακρίσια (Δημοτικό) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Καλλιθέα (Δημοτικό) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Ανδρίτσαινα (Σχολεία) (μία υφιστάμενη διάβαση)

    -Καλλιθέα (Γυμνάσιο) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    - Καλλίκωμο (Νηπιαγωγείο) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Μακρίσια (Νηπιαγωγείο) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    - Λεύκη (Δημοτικό) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Πλατιάνα (Δημοτικό) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    Το έργο θα υλοποιηθεί με τη σύναψη Εκτελεστικής Σύμβασης μεταξύ του ΤΕΕ και του Αναδόχου στο πλαίσιο της Συμφωνίας-Πλαίσιο για το Έργο, καθώς και την αποδοχή της προμήθειας και εγκατάστασης των έξυπνων πρότυπων διαβάσεων στους οδικούς άξονες αρμοδιότητας του Δήμου. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τη χρήση, λειτουργία και συντήρηση του εξοπλισμού και του λογισμικού.

  • Μ.Ν. Κρεστένων: Δράση με μηνύματα ζωής και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού
    Μ.Ν. Κρεστένων: Δράση με μηνύματα ζωής και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

    Πήγανε όλοι πλατεία για καλό σκοπό!

    Μηνύματα ζωής και ευαισθητοποίησης έστειλαν δεκάδες γυναίκες στην ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ν.Μ. Κρεστένων σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας και τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    Το πρώτο ραντεβού δόθηκε νωρίς το πρωί στην είσοδο της Νοσηλευτικής Μονάδας όπου δεκάδες γυναίκες έκαναν τον «ροζ περίπατο», ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παγκόσμια Εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού, μοιράζοντας ενημερωτικό έντυπο στους πολίτες, μέχρι την πλατεία. Με βασικό σύνθημα «Η έγκαιρη πρόληψη σώζει ζωές» ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών, με την Αν. Διοικήτρια ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου να αναφέρεται στη σημασία του προληπτικού ελέγχου που συνδέεται άμεσα με την αντιμετώπιση της ασθένειας και τον αριθμό των εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη Μονάδα.

    «Στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» και σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής Πάτρας» έχουν εξεταστεί δωρεάν, με κλινική εξέταση πάνω από 150 γυναίκες από τον Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Κούκουρα και τον Μαστολόγο-Χειρουργό Μαστού κ. Ιωάννη Χαβελέ, ενώ σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας έχουν συμμετάσχει στην λήψη ΠΑΠ τέστ πάνω από 500 γυναίκες. Η πρόληψη, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως Διοίκηση από την έναρξη της θητείας μου μέχρι σήμερα, έχοντας διοργανώσει ανάλογες δράσεις με δωρεάν κλινικές εξετάσεις , ενημερώσεις και ομιλίες με εξαιρετικούς ιατρούς και επιστήμονες καθώς και Κοινωνικούς Λειτουργούς που προσφέρουν τις ιατρικές τους οδηγίες και συμβουλές εντελώς δωρεάν» τόνισε η κ. Παπαδοπούλου απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φορείς για την άψογη συνεργασία με κοινό γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

    Η σημασία της πρόληψης

    Λαμβάνοντας το λόγο η Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Αθανασία Κουσκουρή, μετέφερε το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, λέγοντας πως στηρίζει ενεργά κάθε δράση πρόληψης της δημόσιας υγείας. Αναφερόμενη στον καρκίνο του μαστού η κ. Κουσκουρή υπογράμμισε πως «είναι ένα φαινόμενο που δυστυχώς αυξάνεται και στη χώρα μας έχουμε περίπου 7.000 νέα περιστατικά το χρόνο. Αυτό καταδεικνύει την τεράστια σημασία της πρόληψης, γιατί η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη πραγματικά και ουσιαστικά σώζουν ζωές. Ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας είναι πάντα δίπλα με προσήλωση στις γυναίκες, ώστε να προσέρχονται και να απευθύνονται στους ειδικούς γιατί πάντοτε υπάρχει λύση. Το μήνυμα είναι ότι η πρόληψη σώζει ζωές».

    Τέλος η κ. Ελένη Φωτεινόπουλου από το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας δήλωσε ότι «υπάρχει σταθερή παρουσία στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων σε εβδομαδιαία βάση, όπου η άριστη συνεργασία μας με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και το προσωπικό, κάνουν το έργο μας πολύ πιο εύκολο. Επίσης όποτε απαιτηθεί πάντα ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είναι στο πλάι μας».

    Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης, νοσηλευτικό προσωπικό της ΝΜ Πύργου, η αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου, ο γνωστός επιχειρηματίας Κώστας Παναγιωτόπουλος, η σύζυγος του Δημάρχου Σοφία Πανταζοπούλου-Μπαλιούκου, δημοτικοί σύμβουλοι, και πλήθος γυναικών.

    Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Γιάννα Καλογεροπούλου.

    Krestena Cancer 2

    Krestena Cancer 3

    Krestena Cancer 4

    Krestena Cancer 5.

    Krestena Cancer 6

    Krestena Cancer 7

  • ΕΟΔΥ: 19 θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία βδομάδα - «Σαρώνουν» οι νέες μεταλλάξεις
    ΕΟΔΥ: 19 θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία βδομάδα - «Σαρώνουν» οι νέες μεταλλάξεις

    Μικρή μείωση στις εισαγωγές λόγω κορονοϊού στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

    Ειδικότερα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας για τη γρίπη και τον κορονοϊό.

    Όπως προκύπτει από την έκθεση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των νέων θανάτων λόγω Covid στα νοσοκομεία της χώρας ήταν 19. Οι εισαγωγές νέων ασθενών στα τμήματα CoViD έφτασαν τις 580 και 23 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

    Γριπώδης συνδρομή – ILI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

    Ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

    Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη Αναπνευστικού – SARI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

    Ο αριθμός κρουσμάτων SARI ανά 1.000 επισκέψεις βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

    Ιός SARS-CoV2 - λοίμωξη COVID-19

    Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

    Καταγράφηκαν 580 νέες εισαγωγές, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν 626.

    Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν έξι. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν εφτά.

    Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 23.

    Ο αριθμός των θανάτων ήταν 19. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν 26.

    Σαρώνουν οι νέες μεταλλάξεις

    Από 27/9 αναγνωρίστηκε από το ECDC ως στέλεχος ενδιαφέροντος η υπο-παραλλαγή KP.3 της ΒΑ.2.86, ενώ υπό παρακολούθηση τέθηκε και η υπο-παραλλαγή XEC της ΒΑ.2.86. Τις τελευταίες εβδομάδες το στέλεχος που επικρατεί είναι το KP.3, ενώ την εβδομάδα 33/2024 ανιχνεύτηκαν τα πρώτα στελέχη XEC στη χώρα. Τα στελέχη αυτά δεν έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου.

    Σε εθνικό επίπεδο, το σταθμισμένο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα συγκριτικά με τα ιστορικά δεδομένα, χωρίς να παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σε μία από τις δέκα περιοχές τα επίπεδα του ιικού φορτίου εμφανίζονται υψηλά, σε τέσσερις μέτρια και στις υπόλοιπες πέντε χαμηλά (παρουσιάζοντας γενικά πτώση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα).

    Ιός της γρίπης

    Η θετικότητα για γρίπη όπως εκτιμάται από τα δίκτυα επιτήρησης στην κοινότητα (δίκτυο επιτήρησης Sentinel ΠΦΥ) και στο νοσοκομειακό περιβάλλον (δίκτυο επιτήρησης SARI), βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ανίχνευση σποραδικών μόνο θετικών δειγμάτων.

    Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

    Από την εβδομάδα 40/2024 έως και την εβδομάδα 42/2024, μεταξύ 285 δειγμάτων (προέλευσης Sentinel κοινότητας, επιτήρησης SARI και νοσοκομείων εκτός δικτύων επιτήρησης) ανευρέθηκε ένα θετικό δείγμα για ιούς γρίπης, Α(Η3).

    Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

    Δεν ανευρέθηκαν θετικά δείγματα τόσο στην κοινότητα (δίκτυο επιτήρησης Sentinel ΠΦΥ).

    Πηγή: Ethnos.gr
  • 6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 25/10
    6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 25/10

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς το ευρύ κοινό συνεχίζονται εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, με στόχο τον εντοπισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοιού που δεν φέρουν συμπτώματα, καθώς η διασπορά εξαπλώνεται.

    Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Γ.Ν. Πύργου (στον ισόγειο χώρο) (κατά τις ώρες 08:00 με 16:00) για το ευρύ κοινό.

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests.

    (Δελτίο Τύπου)

  • 6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 24/10
    6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 24/10

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς το ευρύ κοινό συνεχίζονται εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, με στόχο τον εντοπισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοιού που δεν φέρουν συμπτώματα, καθώς η διασπορά εξαπλώνεται.

    Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Γ.Ν. Πύργου (στον ισόγειο χώρο) (κατά τις ώρες 08:00 με 16:00) για το ευρύ κοινό.

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε έξαρση οι ιώσεις: Ποιοι ιοί κυριαρχούν τον Οκτώβριο – Tips προφύλαξης
    Σε έξαρση οι ιώσεις: Ποιοι ιοί κυριαρχούν τον Οκτώβριο – Tips προφύλαξης

    Αδενοϊοί και εντεροϊοί προκαλούν πολλές μολύνσεις στην κοινότητα, την ώρα που ο κορωνοϊός ... καλά κρατεί και σταδιακά αρχίζει η περίοδος της εποχικής γρίπης

    Ανεβαίνει η ένταση του… πάρτι ιώσεων ενόψει του χειμώνα. Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να έχει υψηλή κυκλοφορία προκαλώντας πλήθος κρουσμάτων, η γρίπη έκανε την εμφάνισή της και ταυτόχρονα ιώσεις από ρινοϊούς και εντεροϊούς είναι ιδιαίτερα αυξημένες αυτό το διάστημα.

    Όπως προκύπτει από τα τελευταία δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την περασμένη εβδομάδα, οι καταγραφές από επτά μεγάλες ιδιωτικές κλινικές δείχνουν πως οι ιώσεις ειδικά από τις «οικογένειες» ρινοϊών και εντεροϊών θυμίζουν … βαθύ χειμώνα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 7 έως 13 Οκτωβρίου, από τα 102 δείγματα που εξετάστηκαν σε επτά ιδιωτικές κλινικές που συμμετέχουν στο σύστημα επιτήρησης, τα 25 (25%) ήταν θετικά σε ρινοϊό και εντεροϊό. Επίσης, ποσοστό 5% των δειγμάτων ήταν θετικό σε αδενοϊό.

    Μόλυνση από ρινοϊό αποτελεί τη συχνότερη αιτία κοινού κρυολογήματος, με τους ιούς αυτής της ομάδας να μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της αναπνευστικής οδού. Αντίστοιχα, οι εντεροϊοί είναι κοινοί ιοί που μεταδίδονται μέσω της στενής επαφής προκαλώντας συμπτωματολογία κοινού κρυολογήματος.

    Η περίοδος περαιτέρω αύξησης της επίπτωσης των εποχικών λοιμώξεων είναι προ των πυλών. Ο κορωνοϊός εμφανίζει μικρή μείωση της θετικότητας αλλά συνεχίζει σταθερά να μολύνει πολίτες που δεν έχουν προστασία από προηγούμενη νόσηση (δηλαδή δε νόσησαν σχετικά πρόσφατα) και εμβολιασμό.

    Ενδεικτική είναι η ανοδική τάση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας. Την εβδομάδα 7-13 Οκτωβρίου καταγράφηκαν συνολικά 709 νέες εισαγωγές, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 597. Όπως προκύπτει από πληροφορίες του ygeiamou.gr, έως και την Κυριακή νοσηλεύονταν συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας 540 ασθενείς.

    Παράλληλα, το σταθμισμένο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα σε σχέση με τα ιστορικά δεδομένα, χωρίς να παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα επιτήρησης. Σε τέσσερις από τις δέκα περιοχές που εξετάζονται, όμως, τα επίπεδα του ιικού φορτίου εμφανίζονται υψηλά.

    Σε ό,τι αφορά στην εποχική γρίπη, η θετικότητα για γρίπη όπως εκτιμάται από τα δίκτυα επιτήρησης στην κοινότητα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ανίχνευση προς το παρόν μόνο σποραδικών θετικών δειγμάτων. Έχει ήδη καταγραφεί και ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

    Οι ειδικοί συστήνουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) τη σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού και την έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων, προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία. Παράλληλα συστήνεται στο γενικό πληθυσμό, επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ο περιορισμός των επαφών με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

    Πηγή: Ygeiamou.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο