Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 12:06

Καλαμάτα: Πυροσβέστες εκτός υπηρεσίας έσωσαν βρέφος 42 ημερών

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το βρέφος έχασε τις αισθήσεις του ενώ θήλαζε

Τυχερό μέσα στην ατυχία του ήταν ένα βρέφος μόλις 42 ημερών στην Καλαμάτα το οποίο έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που το θήλαζε η μητέρα του σε καφετέρια το απόγευμα της Τρίτης.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ η μητέρα είδε ξαφνικά το μωρό να μελανιάζει και όπως ήταν φυσικό πανικοβλήθηκε και έβαλε τις φωνές.
Την ίδια ώρα σε παρακείμενο τραπέζι έτυχε να βρίσκεται ένα ζευγάρι πυροσβεστών, εκτός υπηρεσίας, που άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν να βοηθήσουν προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες.
Με τις γνώσεις τους στην ΚΑΡΠΑ, στην οποία είχαν εκπαιδευτεί πρόσφατα, οι δύο πυροσβέστες κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί.
Στο σημείο κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε άμεσα και το βρέφος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος χαίρει άκρας υγείας, καθώς όλες οι εξετάσεις που του έγιναν ήταν καλές και παρέμεινε χθες στο χώρο της παιδιατρικής κλινικής, για προληπτικούς λόγους έτσι ώστε να παρακολουθήσουν οι γιατροί την πορεία της υγείας του.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 11:29

Σχετικά Άρθρα

  • Καλαμάτα: Ανήλικοι χτύπησαν 11χρονο για να αρπάξουν το αναψυκτικό του
    Καλαμάτα: Ανήλικοι χτύπησαν 11χρονο για να αρπάξουν το αναψυκτικό του

    16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση

    Όλο και περισσότερο ξεφεύγει η κατάσταση με τις επιθέσεις μεταξύ ανηλίκων, αλλά το περιστατικό που συνέβη στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα ξεπερνά κάθε όριο, καθώς ένα αγοράκι μόλις 11 χρόνων έπεσε θύμα ξυλοδαρμού για να του πάρουν το… αναψυκτικό που κρατούσε!
    Το παιδί ήταν μόνο στο Πάρκο το βράδυ της Δευτέρας, όταν το πλησίασαν τρεις μεγαλύτεροί του ανήλικοι, οι οποίοι άρχισαν να το βρίζουν χωρίς λόγο, ενώ ο ένας το χτύπησε και άρπαξε από τα χέρια του το αναψυκτικό. Στη συνέχεια, το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν.
    Ο 11χρονος ενημέρωσε τους γονείς του που υπέβαλαν καταγγελία στην Ασφάλεια και, βάσει της περιγραφής που έδωσε, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης έναν 16χρονο και τον προσήγαν στο τμήμα, όπου αναγνωρίστηκε από το παιδί ως αυτός που το χτύπησε.
    Ο 16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει τους δυο άγνωστους νεαρούς που ήταν μαζί του, αλλά και τους γονείς του που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό
    Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό

    Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα, όταν σε ένα όχημα στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι μαζί με το 11 μηνών βρέφος τους στο ύψος του Δημαρχείου Καλαμάτας και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η νεαρή μητέρα.

    Σύμφωνα με το protothema.gr, όλα έγιναν μέρα- μεσημέρι της Τρίτης, όταν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά έκλεισε τον δρόμο σε αυτό του ζευγαριού των ομοφύλων τους και οι δυο από τους επιβάτες άρχισαν να το χτυπούν άγρια με μια βαριοπούλα προκαλώντας φθορές.

    Η τρομοκρατημένη μητέρα πήρε το μωρό στην αγκαλιά της και βγήκε στον δρόμο ζητώντας βοήθεια. Όμως, ο τρίτος Ρομά έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και την χτύπησε σωριάζοντάς την στο έδαφος!

    Οι δράστες μπήκαν βιαστικά στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, καταφέρνοντας να εξαφανιστούν παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της Αστυνομία ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Δύο επιχειρήσεις περισυλλογής μεταναστών στα μεσσηνιακά ύδατα
    Δύο επιχειρήσεις περισυλλογής μεταναστών στα μεσσηνιακά ύδατα

    81 μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας και 78 ακόμη στην Πύλο - Κοινή αφετηρία τα παράλια της Τουρκίας

    Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής 81 μετανάστες που περισυνελέγησαν 95 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου να επιβαίνουν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

    Τη μεταφορά των μεταναστών, που είχαν ξεκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό τις ιταλικές ακτές, πραγματοποίησε σκάφος σημαίας Παναμά.

    Με την άφιξή τους στο λιμάνι της Καλαμάτας τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και φιλοξενήθηκαν στις αποθήκες, ενώ νωρίς χθες το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταγραφής και προανάκρισής τους για τον εντοπισμό διακινητών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 81 άτομα 48 είναι ενήλικοι άνδρες, 12 ενήλικες γυναίκες, 19 ανήλικα αγόρια και 2 ανήλικα κορίτσια, ενώ προέρχονται από Συρία, Αίγυπτο, Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Τουρκία και Τουρκμενιστάν.

    Στο μεταξύ, χθες στήθηκε μια δεύτερη επιχείρηση, όταν 78 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πύλου, έπειτα από διάσωσή τους 32 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Νήσου Σχίζας. Τη μεταφορά τους από τη θαλάσσια περιοχή προς το λιμάνι της Πύλου πραγματοποίησε παραπλέον πλοίο.

    Πηγή: Tharrosnews.gr

  • Αγρίνιο: 28χρονος σοβαρά τραυματίας σε σφοδρό τροχαίο - Γεμάτη η ΜΕΘ Αγρινίου, διακομίσθηκε στην Καλαμάτα 
    Αγρίνιο: 28χρονος σοβαρά τραυματίας σε σφοδρό τροχαίο - Γεμάτη η ΜΕΘ Αγρινίου, διακομίσθηκε στην Καλαμάτα 

    Βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις φέρει ο 28χρονος άνδρας που διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου την περασμένη νύχτα, έχοντας τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο που σημειώθηκε στον κόμβο Σταδίου.

    Ο νεαρός άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν ως αναβάτης δικύκλου συγκρούστηκε με ΙΧ κάτω από συνθήκες που ερευνώνται.

    Με την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου να είναι γεμάτη, έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες των ιατρών, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου και υπήρχε διαθέσιμη κλίνη.

    Ο 32χρονος οδηγός του έτερου εμπλεκόμενου οχήματος συνελήφθη, ενώ τον βαραίνουν κατηγορίες πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών.

    Πηγή: AgrinioNews.gr

  • Καλαμάτα: Ανήλικος έκλεψε ποδήλατο και ζητούσε αμοιβή για να το επιστρέψει
    Καλαμάτα: Ανήλικος έκλεψε ποδήλατο και ζητούσε αμοιβή για να το επιστρέψει

    Το ποδήλατο ανηλίκου έκλεψε από την Καλαμάτα ένας 16χρονος και μετά ζητούσε χρήματα για να του το επιστρέψει. Κατέληξε, όμως, να συλληφθεί, ενώ αναζητείται και η μητέρα του.

    Την Τρίτη ο 16χρονος έκλεψε το ποδήλατο από περιοχή της Καλαμάτας και μετά επικοινώνησε με τον ανήλικο στον οποίο ανήκε, λέγοντάς του ότι για να του το επιστρέψει, πρέπει να του δώσει 10 ευρώ.

    Ο ανήλικος ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα του, ο οποίος την Τετάρτη κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

    Το απόγευμα της Τετάρτης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας πήγαν στο σπίτι του θύματος, και απέξω βρήκαν τον ανήλικο δράστη μαζί με το ποδήλατο. Τον συνέλαβαν και επέστρεψαν το ποδήλατο στον ιδιοκτήτη του, στο οποίο όμως ο 16χρονος δράστης είχε προκαλέσει φθορές.

    Παράλληλα, από την Αστυνομία αναζητείται η μητέρα του δράστη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Πηγή: Τharrosnews.gr

  • Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 46,4% αύξηση διεθνών πτήσεων τον Οκτώβριο – Δρομολόγια από 10 χώρες
    Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 46,4% αύξηση διεθνών πτήσεων τον Οκτώβριο – Δρομολόγια από 10 χώρες

    Τακτικές διεθνείς πτήσεις 20.249 θέσεων είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» σύμφωνα με την εφαρμογή airdata-tracker του ΙΝΣΕΤΕ. Πέρυσι τον ίδιο μήνα ήταν προγραμματισμένες πτήσεις 13.832 θέσεων (αύξηση 46,4%).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της airdata-tracker φέτος τον Οκτώβριο είναι προγραμματισμένες 7.160 θέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, 4.302 θέσεις από τη Γερμανία, 2.039 θέσεις από την Ελβετία, 1.684 θέσεις από την Ολλανδία, 1.596 θέσεις από τη Γαλλία, 1.311 θέσεις από την Αυστρία, 720 θέσεις από τη Σουηδία, 567 θέσεις από το Ισραήλ, 522 θέσεις από τη Φιλανδία και 348 θέσεις από τη Δανία.

    Οι εγχώριες και διεθνείς πτήσεις στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με βάση τον καλοκαιρινό παρουσιάζονται στον πίνακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Αερολιμένα και για αυτό οι πτήσεις του πίνακα ενδέχεται να έχουν αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση για τον προγραμματισμό των πτήσεων του το επιβατικό κοινό πρέπει να ενημερωθεί επισήμως από τις αεροπορικές εταιρείες ή τον Αερολιμένα Καλαμάτας

    Πηγή: EleftheriaOnline.gr

  • Οικογένεια παλαιοχριστιανών από Κορινθία: Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό - Στον εισαγγελέα πατέρας, μητέρα και μεγάλη κόρη
    Οικογένεια παλαιοχριστιανών από Κορινθία: Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό - Στον εισαγγελέα πατέρας, μητέρα και μεγάλη κόρη

    Στο Παίδων με εντολή του εισαγγελέα θα παραμείνουν τα άλλα τρία παιδιά της οικογένειας παλαιοχριστιανών από την Κορινθία.

    Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε η σύλληψη της οικογένειας των παλαιοχριστιανών της Κορινθίας από την Ελληνική Αστυνομία την Παρασκευή (27/9).

    Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγο μετά τις 18:30 την οικογένεια των παλαιοχριστιανών σε σπίτι στην Κερατέα Αττικής. Εκεί βρέθηκαν ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, δηλαδή ο πατέρας, η σύζυγός του, η μεγάλη κόρη του που έχει ένα παιδί, καθώς και τα άλλα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, καθώς και το βρέφος.

    Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στο Παίδων, εξετάστηκε για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, ενώ τώρα βρίσκεται σε Δομή βρεφών.

    Τα τρία ανήλικα παιδιά θα παραμείνουν στο Παίδων με εντολή του εισαγγελέα, ενώ ο 45χρονος, η γυναίκα του και η μεγάλη του κόρη θα οδηγηθούν ενώπιον εισαγγελέα για αρπαγή.

    Η κόρη είναι και αυτή κατηγορούμενη για αρπαγή, διότι της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού της τότε και έπρεπε να το παραδώσει.

    Υπενθυμίζεται πως προ ημερών o Μανώλης Καλαϊτζιδάκης έκανε «ντου» νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» αρπάζοντας το παιδί του.

    Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών, που έμενε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία, πήρε γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης (24/9) το νεογέννητο και τη μητέρα του παιδιού, Σεβαστή, και έφυγαν με ταξί από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο Καλαϊτζιδάκης, «παρόλο που υπήρχε σεκιούριτι, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση. Η μητέρα όλες αυτές τις ημέρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμη»/ Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 45χρονος «άρχισε να τρέχει από τον τρίτο όροφο, έφτασε μέχρι το Αρεταίειο Νοσοκομείο και από εκεί εξαφανίστηκε».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Συνελήφθη ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε
    Συνελήφθη ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε

    Η σύλληψη έγινε σε σπίτι στην Κερατέα - Πληροφορίες ότι έχει συλληφθεί και η γυναίκα του και μητέρα του μωρού

    Συνελήφθη την Παρασκευή, σε σπίτι στην Κερατέα, ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης που άρπαξε το νεογέννητο κοριτσάκι του από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Πληροφορίες θέλουν και τη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού να έχει συλληφθεί.
    Το νεογνό παρέμενε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, καθώς ο κοινωνικός λειτουργός είχε κρίνει ακατάλληλο το περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειας και είχε απαγορεύσει να δοθεί στους γονείς.
    Το βρέφος επρόκειτο να μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», πράγμα που γνώριζαν οι γονείς. Η μητέρα του, η οποία και η ίδια είχε εξαφανιστεί, ερχόταν καθημερινά σε επαφή με το κοριτσάκι, αφού το θήλαζε.

    Επειδή ήταν γνωστό ότι το βρέφος θα μεταφερόταν, υπήρχαν υπάλληλοι σεκιούριτι στον όροφο των νεογνών, ωστόσο, ο πατέρας κατάφερε να αρπάξει το παιδί και να φύγει τρέχοντας.

    Πριν από δύο μέρες, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είχε υποστηρίζει ότι νόμιμα έδρασε για την αρπαγή του νεογέννητου παιδιού του από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Όπως είχε πει στον ΑΝΤ1 δεν του έχει επιβληθεί καμία νομική ενέργεια που να απαγορεύει όσα έκανε.

    «Όλα όσα γράφονται ότι καταζητούμαι μετά την αφαίρεση του παιδιού είναι ψέματα. Μόλις μίλησα με την αξιωματικό υπηρεσίας της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πλατείας Συντάγματος και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο νοσοκομείο, εξάλλου, ουδέποτε “εισέβαλα” όπως λένε. Κλήθηκα φανερά, για ζήτημα υγείας του παιδιού, από την διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής, και πήγα κανονικά σε ώρες επισκεπτηρίου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πράξη με την οποία, ούτε να μου αφαιρείται η γονική μέριμνα ή η επιμέλεια, ούτε να μου απαγορεύεται η προσέγγιση του παιδιού» ειχε πει ειδικότερα ο Καλαϊτζιδάκης.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο