Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 07:00

Πύργος: Απόφαση - κούρεμα 900.000 € από το Ειρηνοδικείο - Το υπόλοιπο των 33.000 € θα εξοφληθεί σε 20 χρόνια με τριετή περίοδο χάριτος !!!

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ένα απίστευτα μεγάλο οικονομικό βάρος αφαίρεσε πάνω από έναν πρώην έμπορο του Πύργου το Ειρηνοδικείο της πόλης με μια απόφαση για “κούρεμα” ποσού που αγγίζει τις 900.000 ευρώ. Η απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα από το ποσό των 930.570 ευρώ “κούρεψε” το ποσό των 897.266 ευρώκαι έτσι ο οφειλέτης καλείται να πληρώσει το ποσό των 33.304 ευρώ σε είκοσι χρόνια με δόση που δεν ξεπερνά τα 140 ευρώ και με τριετή περίοδο χάριτος… Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως προστατεύτηκε και η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη. Την υπόθεση χειρίστηκαν από κοινού οι δικηγόροι Δώρα Καλάκου και Θεοδώρα Βασιλακοπούλου, οι οποίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και δήλωσαν ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να υπάρξει νέος νόμος ρύθμισης οφειλών στα πρότυπα του καταργηθέντος Νόμου Κατσέλη.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά την υπόθεση, με την απόφαση αυτή του Ειρηνοδικείου Πύργου ρυθμίστηκαν οι οφειλές του εν λόγω πρώην εμπόρου του Πύργου, σύμφωνα με το Ν. 3869/10. Ειδικότερα, ο οφειλέτης, χρωστούσε σε τραπεζικά ιδρύματα το ποσό των 930.570 ευρώ. Μετά από την απόφαση θα πληρώσει 33.304 ευρώ, σε μηνιαίες δόσεις ύψους 138,77 ευρώ, με χρονική διάρκεια 20 ετών. Μάλιστα, το Δικαστήριο έδωσε περίοδο χάριτος τριών ετών στον οφειλέτη και έτσι η καταβολή των δόσεων θα ξεκινήσει από το 2026.

Μιλώντας για την υπόθεση η δικηγόρος Πύργου Δώρα Καλάκου, ανέφερε ότι “… με την απόφαση αυτή ρυθμίστηκε, με τις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010 που δυστυχώς δεν ισχύει πια, μια υπέρογκη οφειλή. Προστατεύτηκε η ακίνητη περιουσία οφειλέτη και δόθηκε η ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα σε αυτήν την οικογένεια. Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που καταδεικνύει την σημαντικότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξης νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για την εν γένει πραγματική ανακούφιση των οφειλετών μέσω βιώσιμων ρυθμίσεων αποπληρωμής των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών να αναπληρώσει το κενό που άφησε η κατάργηση του Ν.3869/2010 και να αποτελέσει την βάση για την προστασία των οφειλετών.

Η δικηγόρος Πύργου Θεοδώρα Βασιλακοπούλου από την πλευρά της τόνισε ότι “… είμαστε πολύ χαρούμενες με το τελικό αποτέλεσμα. Η ανακούφιση και η χαρά των ανθρώπων αυτών που όχι μόνο προστατεύτηκε όλη η περιουσία τους, αλλά δύνανται να αποπληρώσουν ένα μικρό μόνο μέρος της οφειλής τους μέσω μιας βιώσιμης ρύθμισης, αποτελούν για εμάς κίνητρο και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την δυσμενή πραγματικότητα”…

Image by svklimkin from Pixabay

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 23:27

Σχετικά Άρθρα

  • Ηράκλειο: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια στα δικαστήρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του
    Ηράκλειο: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια στα δικαστήρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του

    Αφορμή αποτέλεσε το αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή της δίκης

    Την οργισμένη αντίδραση του πατριού μιας κοπέλας που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από 39χρονο προκάλεσε το αίτημα αναβολής της δίκης που ζήτησε ο κατηγορούμενος με αποτέλεσμα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου να πέσουν γροθιές και κλωτσιές.
    Η υπόθεση αφορά τη σύλληψη ενός Αιγυπτίου ο οποίος το 2020 είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία 14χρονης ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά με ασελγείς χειρονομίες και θωπείες.
    Σύμφωνα με το cretalive.gr ο 39χρονος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ωστόσο επειδή η μητέρα της κοπέλας, από τη Ρουμανία, απουσίαζε και παρών ήταν μόνο ο 40χρονος Αιγύπτιος πατριός της κοπέλας, η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε αναβολή, η οποία δόθηκε για τον Απρίλιο του 2025.

    Ακούγοντας την απόφαση για αναβολή, τόσο η κοπέλα όσο και ο πατριός εκνευρίστηκαν και έτσι την ώρα που ο κατηγορούμενος εξερχόταν της αίθουσας, η 18χρονη σήμερα κοπέλα τον χτύπησε με μπουνιά. Στη συνέχεια ο πατριός της άρχισε να κλωτσάει και να γρονθοκοπεί τον κατηγορούμενο, βγάζοντάς τον από την δικαστική αίθουσα και χτυπώντας τον σε όλο τον διάδρομο μέχρι τις τουαλέτες.

    Αστυνομικοί και αστυνομικοί της Δικαστικής Αστυνομίας έσπευσαν για να τους χωρίσουν τους δύο άνδρες.

    Ο πατριός της κοπέλας συνελήφθη για το επεισόδιο και πρόκειται να δικαστεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: Στον ανακριτή οι 9 που είχαν διαπράξει πάνω από 90 διαρρήξεις - "Φρούριο" τα Δικαστήρια
    Πάτρα: Στον ανακριτή οι 9 που είχαν διαπράξει πάνω από 90 διαρρήξεις -

    Το κατώφλι του Ανακριτή Πατρών θα περάσουν για να απολογηθούν σήμερα το πρωί εννέα άτομα εκ των οποίων οι πέντε είναι ανήλικοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν ρημάξει 93 σπίτια στην Πάτρα με τη λεία τους να αγγίζει το ποσό των 279.977 ευρώ, σε μετρητά, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας!

    Πρόκειται για «εγκληματική ομάδα» σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στην οποία εκτός από τα συνολικά εννέα μέλη ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται, ενώ σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας
    ανηλίκου.

    Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Παρασκευής στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με Υπηρεσίες της ∆ιεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας. Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής ∆ιεύθυνσης ∆υτικής Ελλάδας, «διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από τα τέλη του έτους 2020 μέχρι και το έτος 2024,
    στην Πάτρα, διέπραξαν συνολικά 93 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 279.977 ευρώ».

    Η δράση τους

    Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι οι «κατηγορούμενοι, ιδίως τις πρωινές ώρες εκκινούσαν από καταυλισμούς που διέμεναν και χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, με διακριτούς ρόλους, μετέβαιναν σε όμορες στον καταυλισμό περιοχές και διέπρατταν κλοπές, κυρίως σε μονοκατοικίες. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η είσοδος στις οικίες γινόταν με αναρρίχηση και με είσοδο από ανοιχτό παράθυρο ή ανοιχτή μπαλκονόπορτα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις με διάρρηξη παραθύρου ή εξωτερικής θύρας εισόδου». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών, κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Λάρισα: Δικαστικός Γολγοθάς για διαζευγμένη που έπεσε σε «μαϊμού» δικηγόρο
     Λάρισα: Δικαστικός Γολγοθάς για διαζευγμένη που έπεσε σε «μαϊμού» δικηγόρο

    Παρά τρίχα φυλακή θα πήγαινε η 50χρονη από τη Λάρισα που δεν είχε ιδέα για τις δικαστικές αποφάσεις εις βάρος της - Τι λέει ο τωρινός συνήγορός της

    Έναν απίστευτο Γολγοθά ζει μια 50χρονη γυναίκα στη Λάρισα, μητέρα ενός παιδιού, η οποία μετά το διαζύγιό της έπεσε σε «μαϊμού» δικηγόρο και λίγο έλειψε να καταλήξει στη φυλακή.

    «Πληρώνει την εκδικητική συμπεριφορά του πρώην συζύγου της που της έκανε ψευδείς μηνύσεις» λέει ο δικηγόρος της 50χρονης

    Η κόλαση που βίωνε ξεκίνησε με τις δεκάδες μηνύσεις που υπέβαλε ο πρώην συζυγός της και εν συνεχεία με τη συνήγορο «μαϊμού» που ανέλαβε την υπόθεσή της. Η απατεώνισσα όχι μόνο τής απέσπασε 32.500 ευρώ, αλλά φυσικά ουδέποτε παρέστη στα δικαστήρια που έγιναν με αποτέλεσμα η 50χρονη να καταδικαστεί ερήμην και να συλληφθεί μέχρι σήμερα τρεις φορές.

    Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, η τελευταία σύλληψη έγινε την περασμένη εβδομάδα και θα ακολουθούσε η μεταφορά της στις φυλακές Αυλώνα αν το δικαστήριο δεν αποφάσιζε τη μετατροπή της ποινής σε κοινωφελή εργασία.

    Πλέον η 50χρονη προσπαθεί με πραγματικούς αυτή τη φορά δικηγόρους να βρει το δίκιο της και να συνεχίσει τη ζωή της. Συγκεκριμένα, πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της διαρκούς ερημοδικίας και το πλήθος των δικαστηρίων του πρώην συζύγου της, στον οποίο ο δικηγόρος της, Θωμάς Παπαλιάγκας, επιρρίπτει «εκδικητική συμπεριφορά».

    Όσον αφορά τη γυναίκα που προσποιούνταν τη δικηγόρο και είναι επίσης από τη Λάρισα, εις βάρος της κινούνται οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες προκειμένου να λογοδοτήσει για τις πράξεις της στη δικαιοσύνη.

    «Η ζημιά που έγινε είναι πολύ μεγάλη»

    «Το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το θύμα της παρουσιαζόμενης ως συναδέλφου είναι πολύ μεγάλο» λέει ο δικηγόρος της 50χρονης, καθώς «σε πολλές υποθέσεις την άφησε να ερημοδικήσει, ενώ εκείνη είχε την πεποίθηση ότι είχε πληρώσει τη δικηγόρο της και αυτή θα παρίστατο στο δικαστήριο για να την εκπροσωπήσει. Εκείνη όμως ούτε δικηγόρος είναι ούτε παρέστη σε κανένα δικαστήριο ούτε και την ενημέρωσε για την ερημοδικία της ούτε για τις αποφάσεις».

    Όπως εξηγεί ο ίδιος στο τοπικό μέσο της Λάρισας, όταν η υπόθεση είχε φτάσει σχεδόν στη σύλληψη της 50χρονης, «έγινε ένα μεγάλο συμμάζεμα» από τη νομική τους ομάδα. Ωστόσο, η δικαιοσύνη δεν συγχώρησε το εκπρόθεσμο των εφέσεών της παρότι δεν ευθύνεται η ίδια.

    Μετά τη λήξη της εξάμηνης αναβολής που είχε λάβει, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας προέβη στη σύλληψή της και μάλιστα στον χώρο εργασίας της. Το βράδυ κρατήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο και το πρωί προσήχθη στον εισαγγελέα για να διαταχθεί η φυλάκισή της.

    Τότε, οι συνήγοροί της προχώρησαν σε αίτηση για μετατροπή της απόφασης σε κοινωφελή εργασία, την οποία το δικαστήριο δέχθηκε αφήνοντας τη γυναίκα ελεύθερη.

    Ο Γολγοθάς της 50χρονης μητέρας δυστυχώς δεν έχει τελειώσει καθώς υπάρχουν δεκάδες αποφάσεις τις οποίες δεν γνώριζε καν. Όπως σημειώνει ο συνήγορός της «πληρώνει την εκδικητική συμπεριφορά του πρώην συζύγου της, ο οποίος της έκανε ψευδείς μηνύσεις κατ’ επανάληψη, τις οποίες δεν είχε τη δυνατότητα να αντικρούσει στο δικαστήριο. Το ψεύδος των μηνύσεων και η μανία εκείνου αποδείχθηκαν και τα δέχθηκε με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στην μοναδική δίκη που παρέστη η ίδια».

    Πηγή: cnn.gr

  • Δικαστήριο της ΕΕ: Ακύρωσε πρόστιμο 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ της Κομισιόν στην Google
    Δικαστήριο της ΕΕ: Ακύρωσε πρόστιμο 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ της Κομισιόν στην Google

    Το πρόστιμο είχε επιβληθεί το 2019 για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην online διαφήμιση – Η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση

    Στην ακύρωση του προστίμου ύψους 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ, που είχε επιβάλλει η Κομισιόν στην Google το 2019 για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην online διαφήμιση αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Το ευρωπαϊκό δικαστήριο, που έκρινε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την απόφαση της Κομισιόν στο σύνολό της, με την αιτιολογία ότι το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ «διέπραξε σφάλματα» στην αξιολόγησή του.
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
    Γιατί είχε επιβληθεί το πρόστιμο

    Η Κομισιόν είχε υποβάλλει το πρόστιμο για υπόθεση που αφορούσε το διαφημιστικό τμήμα της Google, AdSense.

    Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Google είχε επιβάλλει σειρά περιοριστικών όρων στα συμβόλαιά της με τρίτους διαδικτυακούς ιστοτόπους, (όπως οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής ή οι εφημερίδες), εμποδίζοντας τους ανταγωνιστές της από το να τοποθετούν συναφείς διαφημίσεις στους ιστοτόπους αυτούς.

    Η τότε Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ είχε κάνει λόγο για «παράνομες πρακτικές» που παραβιάζουν τους κανόνες της Κομισιόν στον ανταγωνισμό.

    «Λόγω της συμπεριφοράς αυτής, που διήρκεσε δέκα και πλέον χρόνια, οι άλλες εταιρίες έχασαν τη δυνατότητα αντιμετώπισης του ανταγωνισμού στη βάση της αξίας τους (...) και οι καταναλωτές στερήθηκαν τα οφέλη του ανταγωνισμού», είχε πει η Ευρωπαία Επίτροπος.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Απαλλαγές και συμψηφισμοί στο νομοσχέδιο για ρύθμιση χρεών προς τους δήμους
    Απαλλαγές και συμψηφισμοί στο νομοσχέδιο για ρύθμιση χρεών προς τους δήμους

    Ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα σε έως 60 δόσεις προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ που τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση από τον υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο.

    Η ρύθμιση αφορά οφειλές που βεβαιώθηκαν έως τις 31 Αυγούστου 2024 και ενεργοποιείται ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού του προσώπου έως τις 30 Νοεμβρίου 2024.

    Για τους ευάλωτους οφειλέτες οι οφειλές καταβάλλονται με σημαντική απαλλαγή από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής.

    Εάν το ποσό καταβληθεί εφάπαξ η απαλλαγή είναι κατά 95%, ενώ εάν καταβληθεί από 13 έως 60 δόσεις η απαλλαγή είναι της τάξης του 75%.

    Στόχος της ρύθμισης είναι, αφενός η διευκόλυνση των οφειλετών που θα την αξιοποιήσουν, λαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό φορολογική ενημερότητα, και αφετέρου η βελτίωση της εισπραξιμότητας των δήμων, καθώς το ύψος των οφειλών προς τους δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) αγγίζει σήμερα τα 3,6 δισ. ευρώ.

    Συμψηφισμός οφειλών

    Επίσης, διευκολύνεται ο συμψηφισμός των οφειλών των ΔΕΥΑ με αυτές των δήμων, χωρίς την προσκόμιση ενημερότητας, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

    Για κάθε οφειλή προς τους δήμους άνω των 10.000 ευρώ θεσπίζεται πάγια δυνατότητα προσφυγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών του ν.4738/2020.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την απαλλαγή από δημοτικά τέλη των ιδιοκτητών μη ηλεκτροδοτούμενων κτηρίων, εφόσον προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση και βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου περί μη ηλεκτροδότησης και δεν αναζητούνται τυχόν οφειλές για την περίοδο πριν την υποβολή της σχετικής δήλωσης.

    Ζώα συντροφιάς - Παράβολο

    Επίσης, για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που δεν επιθυμούν να στειρώσουν τα ζώα τους, προκειμένου να προχωρήσουν στη λήψη και αποστολή DNA, μειώνεται το ύψους του σχετικού παραβόλου στα 70 ευρώ από τα 135 που είναι σήμερα και, ιδίως, για τους κυνηγετικούς σκύλους στα 40 ευρώ.

    Παράλληλα, το ανώτατο όριο αμοιβής των κτηνιάτρων για την εργασία αυτή και την αποστολή του υλικού αυξάνεται από τα 25 ευρώ στα 50 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, η δαπάνη για τη λήψη και αποστολή DNA ανέρχεται κατ΄ ανώτατο στα 90 ευρώ για τους κυνηγετικούς σκύλους αντί 160 που είναι σήμερα, και στα 120 ευρώ για τα λοιπά ζώα συντροφιάς.

    Η αποστολή DNA για τους ποιμενικούς σκύλους εξακολουθεί να εφαρμόζεται χωρίς να καταβάλλεται παράβολο. Επιπλέον, σε περιπτώσεις παραβάσεων που σχετίζονται με την παράλειψη στείρωσης ή αποστολής DNA, το πρόστιμο δεν επιβάλλεται εάν, εντός 10 εργάσιμων ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης, ο ιδιοκτήτης προχωρήσει σε στείρωση ή αποστολή DNA του ζώου του.

    Τέλος παρεπιδημούντων

    Με άλλη διάταξη εκσυγχρονίζεται μετά από 50 χρόνια το πλαίσιο επιβολής του τέλους παρεπιδημούντων, προκειμένου να επιβάλλεται από τους Δήμους με τρόπο δικαιότερο και αναλογικότερο, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και την επιβάρυνση που υφίσταται από τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτή.

    Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα επιλογής του ποσοστού από τον κάθε δήμο στο 0,5% ή 0,75%, ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα του κάθε δήμου ανάλογα με τις υποδομές που διαθέτει και τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

    Τριπλασιάζεται το πρόστιμο για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων

    Τριπλασιάζεται το πρόστιμο για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων και αυστηροποιούνται οι κυρώσεις από τη μη συμμόρφωση των παραβατών στην άρση της παράνομης κατάληψης, προκειμένου να διευκολυνθεί η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου και η απρόσκοπτη διέλευση των πεζών.

    Αφορολόγητο κονδύλι αντί για παροχή γάλακτος

    Ρύθμιση προτείνει ότι η παροχή γάλακτος στους δικαιούχους εργαζόμενους των ΟΤΑ αντικαθίσταται από ετήσια καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 300 ευρώ, αφορολόγητη και ακατάσχετη, προκειμένου να ωφεληθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, καθώς όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, θα λάβουν τέλος οι καθυστερήσεις που παρατηρούνταν στην παροχή γάλακτος λόγω των χρονοβόρων διαγωνιστικών διαδικασιών.

    • Το νομοσχέδιο θα παραμείνει αναρτημένο στο www.opengov.gr και στο diavoulefsiypes.gr για παρατηρήσεις έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2024.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ρύθμιση χρεών προς δήμους με 60 δόσεις - Εξωδικαστικός συμβιβασμός για χρέη άνω των 10.000 ευρώ
    Ρύθμιση χρεών προς δήμους με 60 δόσεις - Εξωδικαστικός συμβιβασμός για χρέη άνω των 10.000 ευρώ

    Για ποια χρέη προβλέπεται δυνατότητα προσφυγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

    Τη ρύθμιση χρεών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα σε έως 60 δόσεις προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, το οποίο τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση από τον αρμόδιο υπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο.

    Η ρύθμιση αφορά οφειλές που βεβαιώθηκαν έως τις 31 Αυγούστου 2024 και ενεργοποιείται ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού του προσώπου έως τις 30 Νοεμβρίου 2024.

    Για τους ευάλωτους οφειλέτες οι οφειλές καταβάλλονται με σημαντική απαλλαγή από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής. Εάν το ποσό καταβληθεί εφάπαξ η απαλλαγή είναι κατά 95%, ενώ εάν καταβληθεί από 13 έως 60 δόσεις η απαλλαγή είναι της τάξης του 75%.

    Στόχος της ρύθμισης είναι, αφενός η διευκόλυνση των οφειλετών που θα την αξιοποιήσουν, λαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό φορολογική ενημερότητα, και αφετέρου η βελτίωση της εισπραξιμότητας των δήμων, καθώς το ύψος των οφειλών προς τους δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) αγγίζει σήμερα τα 3,6 δισ. ευρώ.

    Επίσης, διευκολύνεται ο συμψηφισμός των οφειλών των ΔΕΥΑ με αυτές των δήμων, χωρίς την προσκόμιση ενημερότητας, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

    Για κάθε οφειλή προς τους δήμους άνω των 10.000 ευρώ θεσπίζεται πάγια δυνατότητα προσφυγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών του ν.4738/2020.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την απαλλαγή από δημοτικά τέλη των ιδιοκτητών μη ηλεκτροδοτούμενων κτηρίων, εφόσον προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση και βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου περί μη ηλεκτροδότησης και δεν αναζητούνται τυχόν οφειλές για την περίοδο πριν την υποβολή της σχετικής δήλωσης.

    Οι άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών

    Με άλλη διάταξη εκσυγχρονίζεται μετά από 50 χρόνια το πλαίσιο επιβολής του τέλους παρεπιδημούντων, προκειμένου να επιβάλλεται από τους δήμους με τρόπο δικαιότερο και αναλογικότερο, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και την επιβάρυνση που υφίσταται από τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτή.

    Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα επιλογής του ποσοστού από τον κάθε δήμο στο 0,5% ή 0,75%, ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα του κάθε δήμου ανάλογα με τις υποδομές που διαθέτει και τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

    Τριπλασιάζεται το πρόστιμο για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων και αυστηροποιούνται οι κυρώσεις από τη μη συμμόρφωση των παραβατών στην άρση της παράνομης κατάληψης, προκειμένου να διευκολυνθεί η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου και η απρόσκοπτη διέλευση των πεζών.

    Ρύθμιση προτείνει ότι η παροχή γάλακτος στους δικαιούχους εργαζόμενους των ΟΤΑ αντικαθίσταται από ετήσια καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 300 ευρώ, αφορολόγητη και ακατάσχετη, προκειμένου να ωφεληθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, καθώς όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, θα λάβουν τέλος οι καθυστερήσεις που παρατηρούνταν στην παροχή γάλακτος λόγω των χρονοβόρων διαγωνιστικών διαδικασιών.

    Το νομοσχέδιο θα παραμείνει αναρτημένο στο www.opengov.gr και στο diavoulefsiypes.gr για παρατηρήσεις έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2024.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Προφυλακίστηκε η 29χρονη δικηγόρος που συνελήφθη με κοκαΐνη στον Κολωνό
    Προφυλακίστηκε η 29χρονη δικηγόρος που συνελήφθη με κοκαΐνη στον Κολωνό

    Στη φυλακή οδηγείται μετά την σημερινή απολογία της στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η δικηγόρος που συνελήφθη στον Κολωνό για διακίνηση ναρκωτικών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη κατηγορούμενη αρνήθηκε με απολογητικό υπόμνημα τις κατηγορίες, ωστόσο δεν έπεισε και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

    Υπενθυμίζεται, ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν την 29χρονη να κινείται με όχημα σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας και προέβησαν σε έλεγχο, στο πλαίσιο του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός αυτού και κατασχέθηκαν: 40 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες 33,8 γραμμ. κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας.

    Πηγή: cnn.gr

  • Κολωνός: Χειροπέδες σε 29χρονη δικηγόρο για ναρκωτικά - Έκρυβε 40 φακελάκια κοκαϊνη
    Κολωνός: Χειροπέδες σε 29χρονη δικηγόρο για ναρκωτικά - Έκρυβε 40 φακελάκια κοκαϊνη

    Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή του Κολωνού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, μια 29χρονη - σύμφωνα με πληροφορίες δικηγόρος- που κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση της κατηγορουμένης στη διακίνηση ναρκωτικών, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν την 29χρονη και πιστοποίησαν την εγκληματικής της δράση.

    Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν την 29χρονη να κινείται με όχημα σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας και προέβησαν σε έλεγχο, στο πλαίσιο του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός αυτού και κατασχέθηκαν: 40 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες 33,8 γραμμ. κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας.

    Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Πηγή: Cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο