Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 20:00

Ν.Μ. Αμαλιάδας: Αναστολή λειτουργίας του ΤΕΠ λόγω μετεγκατάστασης

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στην μετεγκατάσταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών προχωρά η διοίκηση της Ν.Μ. Αμαλιάδας μετά από εντολή της 6ης ΥΠΕ για την λειτουργία της νέας πτέρυγας τη Δευτέρα 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα:

"Σας ενημερώνουμε ότι, με απόφαση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) της Ν.Μ. Αμαλιάδας αναστέλλεται προσωρινά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 13-05-2023 και ώρα 07:00πμ έως και τη Δευτέρα 15-05-2023 και ώρα 10:00πμ λόγω μετεγκατάστασής του στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου.

Η Ν.Μ Πύργου θα βρίσκεται σε πλήρη εφημερία προκειμένου να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 23:42

Σχετικά Άρθρα

  • Αμαλιάδα: Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου για το θάνατο του 15 μηνών μωρού
    Αμαλιάδα: Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου για το θάνατο του 15 μηνών μωρού

    Μετά την ομοβροντία δημοσιευμάτων κυρίως των Αθηναϊκών ΜΜΕ, που λανθασμένα κάνουν λόγο για θάνατο τεσσάρων μωρών στην Αμαλιάδα, προκαλώντας σύγχυση στην κοινή γνώμη, η διοίκηση του Νοσοκομείου Ηλείας και της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας, προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με τη μόνη υπόθεση θανάτου μωρού, που αφορά την Ηλεία και την περιοχή μας, αυτή του αγοριού ηλικίας 15 μηνών, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου 2024.

    Στην ανακοίνωση περιγράφονται όλες οι κινήσεις από την υποδοχή του περιστατικού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έως την επιβεβαίωση του θανάτου και την μεταφορά στην Πάτρα για νεκροψία - νεκροτομή.

    Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    "Σχετικά με δημοσιεύματα που έχουν προηγηθεί τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο και που αφορούν στον αιφνίδιο θάνατο βρέφους 15 μηνών, το ΓΝ Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας δηλώνουν τα εξής:

    Την Δευτέρα 5/8/2024 και ώρα 13.10 μεταφέρθηκε στα επείγοντα ιατρεία της Ν.Μ. Αμαλιάδας βρέφος 15 μηνών, με ιδιωτικό μέσο. Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας.

    Ήταν άσφυγμο με μυδρίαση άμφω (και των δύο οφθαλμών). Ήταν άτονο, χωρίς καρδιακούς ήχους, χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, με κυάνωση χειλέων.

    Πραγματοποιήθηκε άμεσα έλεγχος βατότητας αεροφόρων οδών, χωρίς ευρήματα. Έγινε χειρισμός Heimlich με εξαγωγή εμεσμάτων γάλακτος. Εφαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, με συνεχή χορήγηση οξυγόνου. Λήφθηκε ενδοκαρδιακός εργαστηριακός έλεγχος αίματος. Έγινε
    ενδοκαρδιακή έγχυση αδρεναλίνης.

    Συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ ακόμα και πέραν του χρόνου των πρωτοκόλλων, χωρίς καμμιά ένδειξη στα monitor παρακολούθησης, με συνεχή ισοηλεκτρική γραμμή. Η αναισθησιολόγος που είχε ήδη κληθεί, δεν ήταν δυνατό να παρέμβει διότι το βρέφος ήταν νεκρό.

    Τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα έγινε ώρα 14.05 με ισοηλεκτρική γραμμή. Το ιατρικό προσωπικό ανακοίνωσε προς τους οικείους τον θάνατο του παιδιού.

    Ακολούθως το βρέφος μεταφέρθηκε, όπως προβλέπεται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για ιατροδικαστικό έλεγχο και νεκροψία.

    O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ Σπύρος Πολίτης

    Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΝΜ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Μαρία Μπαχού"

  • Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Δήμος και εργαζόμενοι σε κοινή γραμμή διεκδικήσεων για Άγονο τύπου Α
    Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Δήμος και εργαζόμενοι σε κοινή γραμμή διεκδικήσεων για Άγονο τύπου Α

    Συντονιστική επιτροπή πρότεινε ο Δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος

    Την συσστράτευση με το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με κοινή γραμμή διεκδίκησης χαρακτηρισμού του νοσοκομείου σε «Άγονο τύπου Α» αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας. Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, πρότεινε επίσης την σύσταση συντονιστικής επιτροπής που θα αποφασίσει και θα δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

    Η συντονιστική επιτροπή ανάληψης ενεργειών και διεκδίκησης υλοποίησης των αιτημάτων θα αποτελείται από τον κ. Χριστοδουλόπουλο, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζόμενων τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών και έναν ιατρό, του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

    Οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν από κοινού, στοχεύουν στην διεκδίκηση ώστε να εξασφαλιστούν αυξημένα κίνητρα για τις προσλήψεις των ιατρών στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το οποίο, όπως τονίστηκε, θα προκύψει μόνο από τον καθορισμό τού Νοσοκομείου ως άγονη και προβληματική περιοχή Α΄ κατηγορίας, όπως ακριβώς έχει καθοριστεί η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου. Επιπλέον θα απαιτηθεί η πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

    Κενά τα 2/3 των οργανικών θέσεων

    Παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και η πρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων Νοσοκομείου Αμαλιάδας Αλεξία Κοτσαύτη, η οποία αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα της Μονάδας σημειώνοντας ότι τα 2/3 των προβλεπόμενων ιατρικών οργανικών θέσεων παραμένουν κενά, με αποτέλεσμα οι ανάγκες τού πληθυσμού που αναζητά υγειονομικές υπηρεσίες, να παραμένουν ουσιαστικά ακάλυπτες. Εξέφρασε δε το φόβο ότι αυτό θα συνεχίζει να υφίσταται, καθώς δεν δίνονται τα ανάλογα, με το νοσοκομείο του Πύργου, κίνητρα. «Τονίζουμε λοιπόν το παράδοξο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο δικό μας Νομό, δύο νοσοκομεία τα οποία λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση να αποφασίζεται να διαχωριστούν σε νοσοκομεία δύο ταχυτήτων Α΄ και Β΄ κατηγορίας, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται το έργο των γιατρών της Αμαλιάδας και να αποτρέπεται η επιλογή των κενών θέσεων από υποψήφιους… Θεωρούμε ότι ο κίνδυνος να κριθούν άγονες όσες προκηρύξεις εκδοθούν για την κάλυψη ιατρικών θέσεων είναι ιδιαίτερα ορατός, καθώς τα παρεχόμενα κίνητρα δεν λειτουργούν ελκυστικά στη σημερινή εποχή που η ακρίβεια καλπάζει και ο κάθε επιστήμονας θα πρέπει να αναζητήσει στέγη και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή που θα υποβάλει την αίτησή του για πρόσληψη» κατέληξε υπογραμμίζοντας τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας των ιατρών στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

  • Μάχη για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Διεκδίκηση χαρακτηρισμού ως Άγονο Α
    Μάχη για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Διεκδίκηση χαρακτηρισμού ως Άγονο Α

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος του χαρακτηρισμού του ως "Άγονο Α" είναι οι εργαζόμενοι, οι φορείς και ο Δήμος Ήλιδας.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του νοσοκομείου, οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν τη σημασία της αναγνώρισης αυτής, η οποία θα οδηγήσει σε επιπλέον κίνητρα για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και θα διασφαλίσει τη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ανακοινώθηκε ότι θα ακολουθήσει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας με στόχο να συζητηθεί το θέμα του νοσοκομείου και θα συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να θέσει το αίτημα του χαρακτηρισμού του νοσοκομείου ως Άγονο Α.

    nosokom amaliadas 2

    Κάλεσμα για αγώνα

    Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βασίλης Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που οδήγησαν στην υποβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας για να αλλάξει η κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι ο χαρακτηρισμός του νοσοκομείου ως Άγονο Α είναι το κλειδί για την αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισης. Η ένταξη του νοσοκομείου στην κατηγορία αυτή θα προσελκύσει νέους γιατρούς, προσφέροντάς τους σημαντικά κίνητρα.

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Θεοδόσης, υποσχέθηκε την πλήρη υποστήριξη του συλλόγου στην προσπάθεια αυτή, τονίζοντας παράλληλα ότι θα σταθούν στο πλευρό όλων όσοι θα αγωνιστούν για την αναβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας, ενώ η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσα Παναγιωτάρα, σημείωσε την επείγουσα ανάγκη για τη διεκδίκηση ιατρικού προσωπικού ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του νοσοκομείου.

    Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Δήμου Ήλιδας, των βουλευτών Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη και Διονυσίας Αυγερινοπούλου αντίστοιχα και ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Κολόσακας, όπου όλοι δήλωσαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες για την ενίσχυση του νοσοκομείου.

    Η κοινή πεποίθηση που εκφράστηκε στη σύσκεψη είναι πως ο χαρακτηρισμός του νοσοκομείου ως Άγονο Α αποτελεί τη μόνη λύση για την αποτροπή της υποβάθμισης της μονάδας, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος.

    nosokom amaliadas 3

  • Γ.Ν Ηλείας: Εν αναμονή επίσημου χαρακτηρισμού «Άγονου τύπου Α»
    Γ.Ν Ηλείας: Εν αναμονή επίσημου χαρακτηρισμού «Άγονου τύπου Α»

    Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η ΚΥΑ

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα χαρακτηρίζει το ΓΝ Νοσοκομείο Ηλείας «Άγονο τύπου Α», όπως και τα νέα κίνητρα που δίνονται στους ιατρούς για τις άγονες περιοχές. Μια πολυαναμενόμενη απόφαση, που δρομολογεί την θετική εξέλιξη μεγαλύτερου αριθμού ιατρών και την βελτίωση της λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

    Όπως δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, στόχος του υπουργείου είναι η ΚΥΑ για τα κίνητρα για τις άγονες περιοχές, όπου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εντάσσεται και η απόφαση χαρακτηρισμού του ΓΝ Ηλείας, να βγει το επόμενο δεκαήμερο. Ανάμεσα στα κίνητρα που θα δίνονται σε ιατρούς οι οποίοι θα επιλέγουν μια άγονη περιοχή, είναι 7.200 ευρώ επιπλέον στο μισθό του, επιπλέον χρήματα στην εφημερία, δωρεάν κατοικία από τον δήμο και άλλα.

    Να σημειωθεί ότι η διεκδίκηση χαρακτηρισμού του ΓΝ Ηλείας ως Άγονο τύπου Α έχει ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια και εντάθηκε τους τελευταίους μήνες τόσο από την Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας όσο και από τον πολιτικό χώρο του νομού, με τον υφυπουργό Ανδρέα Νικολακόπουλο να ανακοινώνει επίσημα αυτή την εξέλιξη σχετικά πρόσφατα. Μετά από σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπ. Υγείας όπου ετέθησαν όλα τα δεδομένα και τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδειξαν επί της ουσίας την ανάγκη στελέχωσής του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση χαρακτηρισμού από τη ζώνη «Άγονου Β» στη ζώνη «Άγονου Τύπου Α» με ότι συνεπάγεται αυτό στην προσπάθεια της αναβάθμισής του.

  • Ν.Μ. Αμαλιάδας: Έρχονται ενισχύσεις σε ιατρικό προσωπικό
    Ν.Μ. Αμαλιάδας: Έρχονται ενισχύσεις σε ιατρικό προσωπικό

    Στην προσπάθεια ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας, συνέβαλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, σε συνεργασία με τον απερχόμενο διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τη διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Μπαχού.

    Όπως έγινε γνωστό χθες ανακοινώθηκε η απόφαση για το διορισμό του ιατρού - χειρουργού Επιμελητή Β’ Βασίλη Καραμπελιά στη Ν.Ν. Αμαλιάδας.

    Και αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη κι άλλες κινήσεις ενίσχυσης του νοσοκομείου. Μια από αυτές είναι η πρόσληψη νέου Ορθοπεδικού Επιμελητή Α΄όπου αναμένεται η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας άμεσα, ενώ θα ακολουθήσει και έγκριση για συνεργασία της νοσηλευτικής μονάδας με τρεις ιδιώτες γιατρούς στις ειδικότητες καρδιολόγου, γενικής ιατρικής και παθολογίας.

    nikolakopoulos amal2

    nikolakopoulos amal3

  • Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Ζητά τρεις ιδιώτες γιατρούς για ενίσχυση της μονάδας
    Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Ζητά τρεις ιδιώτες γιατρούς για ενίσχυση της μονάδας

    Χρειάζεται καρδιολόγο, χειρουργό και παθολόγο

    Τρεις εξωτερικούς ιδιώτες γιατρούς, με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών, ζητά η διοίκηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από την 6η ΥΠΕ για την ενίσχυση της μονάδας. Συγκεκριμένα η διοίκησης κρίνει απαραίτητη τη συνεργασία με γιατρούς ειδικοτήτων Καρδιολογίας, Χειρουργικής ή Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας.

    Όπως τονίζει η Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Ν.Μ. Αμαλιάδας Μαρία Μπαχού, σύμφωνα με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου για τη Χειρουργική Κλινική, προβλέπονται τέσσερις οργανικές θέσεις, εκ των οποίων καλυμμένη είναι μόνο η μία. Οι ανάγκες της Χειρουργικής Κλινικής καλύπτονται από τον μοναδικό μόνιμο ιατρό και από έναν ιατρό με σύμβαση εργασίας, η οποία λήγει στις 13 Αυγούστου.

    Οι ανάγκες για Γενικό Ιατρό καλύπτονται από έναν Γενικό Ιατρό, μετακινούμενο από το Κ.Υ. Σιμόπουλου, ενώ είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της μετεγκατάστασης του ΤΕΠ-Εξωτερικών Ιατρείων στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, τα οποία λειτουργούν και εξυπηρετούν επί 24ωρου βάσεως καθημερινά.

    Επιπλέον, ο κανονισμός του νοσοκομείου προβλέπει τέσσερες θέσεις Καρδιολόγων οι οποίες είναι όλες κενές και τέσσερις Παθολόγων εκ των οποίων καλυμμένες είναι μόνο η μία και ο γιατρός που την καλύπτει υπηρετεί με πλήρη μετακίνηση στο Νοσοκομείο Πύργου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις κενές θέσεις έχουν βρει κατ’ επανάληψη προκηρύξεις που όμως απέβησαν άγονες.

  • Ν.Μ. Αμαλιάδας: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων
    Ν.Μ. Αμαλιάδας: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων

    Πρόεδρος η Αλεξία Κοτσαύτη

    Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας, ύστερα από πρόσκληση της πρώτης σε σταυρούς προτίμησης Αλεξάνδρας Κοτσαύτη.

    Το νέο ΔΣ έχει ως εξής:

    Αλεξάνδρα Κοτσαύτη, Πρόεδρος.

    Βασίλης Μιχαλόπουλος, Αντιπρόεδρος,

    Διονύσιος Γκρίλλας, Γραμματέας και Ταμίας,

    Διονύσιος Καρναρής, Μέλος,

    Σωκράτης Σωτηρόπουλος, Μέλος.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Οι προγραμματισμένες δράσεις του Δικτύου Μαιών Ν.Μ. Αμαλιάδας για το μήνα Iούνιο 
    Οι προγραμματισμένες δράσεις του Δικτύου Μαιών Ν.Μ.Αμαλιάδας για το μήνα Iούνιο 

    Το τμήμα του Δικτύου Μαιών στη Ν.Μ.Αμαλιάδας εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση (πρωί-απόγευμα) όλους τους ενδιαφερόμενους, κατόπιν ραντεβού στο τηλ.2622360-214 – 1ος όροφος Νοσοκομείο Αμαλιάδας

    Οι δράσεις του Δικτύου Μαιών αφορούν τις λήψεις τεστ Παπανικολάου που διενεργούνται σε Δημόσιες Δομές Υγείας των συνεργαζόμενων Δήμων, με αποστολή των δειγμάτων στο Κυτταρολογικό Τμήμα του Ν.Αλεξάνδρας, καθώς και ενημερωτικές ομιλίες που ευαισθητοποιούν την κοινωνία για την αξία της πρόληψης .

    Επίσης πραγματοποιούνται δωρεάν προγράμματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, ανώδυνου τοκετού, προαγωγής μητρικού θηλασμού και εκπαίδευσης στη φροντίδα του νεογνού ,με διαδικτυακές συναντήσεις ή δια ζώσης στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη Ν.Μ.Αμαλιάδας και στη Ν.Μ.Κρεστένων.

    nm amaliad draseis ioun 2

    draseis prolipsis ku pirg 2

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο