Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 13:39

Πάτρα: Δώρα ζωής σε δύο Θεσσαλονικείς από τη 14χρονη Χριστίνα – Έγιναν οι μεταμοσχεύσεις

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία

Δώρα ζωής σε δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη χάρισαν οι γονείς της 14χρονης Χριστίνας που έχασε τη μάχη για τη ζωή ύστερα από τρεις εβδομάδες στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, αποφασίζοντας να προσφέρουν τα όργανά της και έτσι πραγματοποιήθηκαν οι μεταμοσχεύσεις.

Λήπτες των κερατοειδών της 14χρονης, η οποία είχε πέσει θύμα τροχαίου, είναι μία 29χρονη κι ένας 28χρονος. Οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από την ομάδα μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με επικεφαλής τον καθηγητή Οφθαλμολογίας ΑΠΘ, διευθυντή της Κλινικής, Νικόλαο Ζιάκα.

«Η μία μεταμόσχευση στην 29χρονη έγινε χθες, ενώ σήμερα έγινε η μεταμόσχευση στον 28χρονη λήπτη. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε όλο αυτό είναι οι γονείς της 14χρονης, που αποφάσισαν να δωρίσουν ζωή στους συνανθρώπους μας. Μετά τη συγκεκριμένα δωρεά ξεκίνησε ένα “κύμα” δωρεάς οργάνων, καθώς αναμένεται σήμερα να γίνουν άλλες δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς από μία δότρια 58 ετών σε έναν 60χρονο λήπτη, καθώς και από μία 70χρονη δότρια σε έναν 80χρονο λήπτη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί άλλες δύο μέσα στην εβδομάδα. Μακάρι να διαρκούσε αυτό το “ρεύμα” δωρεάς οργάνων, αλλά δυστυχώς διαρκεί λίγο», επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζιάκας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από την αρχή του έτους, όπως σημειώνει ο κ. Ζιάκας, «έχουν γίνει 25 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, ενώ μετά τη δωρεά οργάνων της 14χρονης Χριστίνας προέκυψαν έξι μεταμοσχεύσεις μόλις μέσα σε μία εβδομάδα».

Πηγή: Pelop.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 13:34

Σχετικά Άρθρα

  • ΗΠΑ:11χρονη έκανε τη νεκρή για να μην τη σκοτώσει ο αδελφός της όπως την υπόλοιπη οικογένειά της
    ΗΠΑ:11χρονη έκανε τη νεκρή για να μην τη σκοτώσει ο αδελφός της όπως την υπόλοιπη οικογένειά της

    Μία 11χρονη στην πολιτεία της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ, που είδε την οικογένειά της να πέφτει νεκρή από πυροβολισμούς, κατάφερε να ξεφύγει προσποιούμενη ότι έχει πεθάνει, όπως αποκαλύπτεται από την κατάθεσή της.

    Η 11χρονη από το Φολ Σίτι όπως αναφέρει το CNNi θυμήθηκε ότι ξύπνησε από τον ήχο των πυροβολισμών. Όταν κοίταξε έξω από την πόρτα του υπνοδωματίου της, είδε τον πατέρα της, Μαρκ, με αίμα στο κεφάλι και τον 9χρονο αδελφό της με αίμα στο στόμα - και οι δύο κείτονταν στο πάτωμα του διαδρόμου, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

    Όταν η 7χρονη αδελφή της βγήκε από το κοινό τους υπνοδωμάτιο, η 11χρονη είπε ότι άκουσε άλλον έναν πυροβολισμό, πριν δει τη μικρότερη αδελφή της να πέφτει στο πάτωμα, αναφέρουν τα έγγραφα.

    Η ίδια είπε στους ερευνητές ότι ο δράστης στη συνέχεια ήρθε στο υπνοδωμάτιό της και πυροβόλησε με το όπλο του μία ή δύο φορές, χτυπώντας το χέρι και τον λαιμό της.

    Παρά τον πόνο που ένιωσε η 11χρονη είπε στις αρχές ότι αναγνώρισε το όπλο. Ήταν το ασημένιο πιστόλι Glock του πατέρα της, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.
    Και αναγνώρισε και τον δράστη. Ήταν ο 15χρονος αδελφός της.

    Η 11χρονη θυμήθηκε ότι είδε τον αδελφό της να πλησιάζει τα πτώματα των άλλων μελών της οικογένειάς της για να δει αν ήταν ζωντανοί, και προσποιήθηκε ότι ήταν νεκρή όταν στεκόταν δίπλα στο κρεβάτι της.

    Η μητέρα τους, Σάρα και ο 13χρονος αδελφός τους είχαν πυροβοληθεί και σκοτωθεί σε άλλο σημείο του σπιτιού, δήλωσαν οι αρχές.

    Δύο κλήσεις στο 100 για τον ίδιο πυροβολισμό

    Το κορίτσι είπε στους ερευνητές ότι διέφυγε από ένα παράθυρο στο δωμάτιό της, αφού ο αδελφός της έφυγε από το δωμάτιο και τον άκουσε να μιλάει στο τηλέφωνο . Έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα, όπου κάλεσαν το 100.

    Αλλά δεν ήταν η πρώτη κλήση που έλαβε το 911 για τους πυροβολισμούς εκείνο το πρωί.

    Επτά λεπτά νωρίτερα, ο 15χρονος είχε καλέσει ο ίδιος σε βοήθεια, ακούγοντας λαχανιασμένος και δηλώνοντας ότι κρυβόταν σε ένα μπάνιο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Είπε στο τηλεφωνητή του 911 ότι ο 13χρονος αδελφός του είχε σκοτώσει την οικογένειά τους και είχε αυτοκτονήσει, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

    Ο 13χρονος είχε συλληφθεί να κοιτάζει πορνογραφία το προηγούμενο βράδυ και επρόκειτο να μπλέξει σε μεγάλους μπελάδες, είπε ο 15χρονος στον τηλεφωνητή του 911 ως πιθανό κίνητρο για τους πυροβολισμούς.

    Ο 15χρονος συνελήφθη όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι. Την Πέμπτη, εμφανίστηκε ενώπιο δικαστηρίου ανηλίκων όπου του απαγγέλθηκαν πέντε κατηγορίες για φόνο και μία κατηγορία για απόπειρα φόνου με πυροβόλο όπλο.

    Σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Ουάσινγκτον, απαιτείται ακρόαση και έγκριση του δικαστή πριν η υπόθεση μεταφερθεί στο δικαστήριο ενηλίκων.

    Σε ακρόαση την Παρασκευή, οι εισαγγελείς ζήτησαν επίσημα να μεταφερθεί η υπόθεση του εφήβου στο δικαστήριο ενηλίκων, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί μήνες πριν ληφθεί οριστική απόφαση.

    Εάν κριθεί ένοχος και η υπόθεσή του παραμείνει στο δικαστήριο ανηλίκων, θα μπορούσε να κρατηθεί μέχρι την ηλικία των 25 ετών. Εάν καταδικαστεί και του απαγγελθούν κατηγορίες σε δικαστήριο ενηλίκων, ο έφηβος θα μπορούσε να καταδικαστεί σε 25 χρόνια έως ισόβια με δυνηατότητα αποφυλάκισης μετά από 25 χρόνια.

    Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο 15χρονος «δολοφόνησε συστηματικά» τους γονείς του, τα δύο αδέλφια του και μία από τις αδελφές του, επιχείρησε να σκοτώσει την 11χρονη αδελφή του και «σκηνοθέτησε» τον τόπο του εγκλήματος πριν φτάσουν οι πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πάτρα: Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 16χρονη μαθήτρια που κόλλησε μηνιγγίτιδα
    Πάτρα: Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 16χρονη μαθήτρια που κόλλησε μηνιγγίτιδα

    Δόθηκε χημειοπροφύλαξη στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της μαθήτριας που κόλλησε μηνιγγίτιδα - Κλειστά δύο σχολεία έως και την Τρίτη

    Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 16χρονη μαθήτρια που ασθένησε με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα, έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής Αγίας Σοφίας.

    Αντιδράσεις υπήρξαν για το γεγονός ότι χθες έγιναν μαθήματα στα δημόσια ΙΕΚ που στεγάζονται στο ίδιο σχολείο

    Η μαθήτρια έχασε τις αισθήσεις της την Πέμπτη, ενώ βρισκόταν στο σχολείο της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η ανήλικη βγήκαν θετικές στο μηνιγγιτιδόκοκκο. Αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα και να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, καθώς όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργεία προχωρούν στην απολύμανση του χώρου.

    Κλειστό θα παραμείνει το 2ο ΕΠΑΛ όπου φοιτούσε το κορίτσι, όπως και το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας, μέχρι την Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το τοπικό μέσο dete.gr, στο ίδιο σχολικό συγκρότηµα στεγάζονται και τα δηµόσια ΙΕΚ και εκεί χθες το απόγευµα τα µαθήµατα έγιναν κανονικά, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τους σπουδαστές και τους γονείς τους.

    Χορήγηση αντιβιοτικής χημειοπροφύλαξης

    Ο ΕΟΔΥ έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και πραγματοποιεί περαιτέρω διερεύνηση των επαφών. Στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της μαθήτριας έχει δοθεί αντιβιοτική χημειοπροφύλαξη και υπάρχει επαγρύπνηση.

    Η χημειοπροφύλαξη αφορά στην προσπάθεια της πρόληψης των λοιμώξεων με τη συνεχή και μακροχρόνια χορήγηση μικρής (προφυλακτικής) ποσότητας αντιβιοτικού κάθε ημέρα ή κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

    Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Άννα Μαστοράκου, οι στενές επαφές του κοριτσιού είναι η συμμαθήτρια της που καθόταν δίπλα της στο ίδιο θρανίο και τα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος της ασθενούς, η οποία ταυτόχρονα πάσχει από πνευμονία.

    «Είναι μικρός ο αριθμός των επαφών της σχετικά. Αυτό όμως που θέλω να υπογραμμίσω σε περίπτωση που κάποιο άτομο από το σχολείο ή γενικότερα του περιβάλλοντος της εμφανίσει συμπτώματα πυρετού, εξανθήματα ή λιποθυμία τότε θα πρέπει να σπεύσει στο νοσοκομείο. Δεν χρειάζεται πανικός, αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και οι σωστές και συντονισμένες κινήσεις από όλους μας» τόνισε η ίδια στο dete.gr.

    Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή ανακοίνωση της ∆ιεύθυνσης του σχολείου όπου σημειώθηκε το κρούσμα μηνιγγίτιδας ανέφερε τα εξής: «Σας ενηµερώνουµε ότι σε συνέχεια ενηµέρωσης που λάβαµε πριν από λίγο από το νοσοκοµείο, να ακολουθήσουµε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουµε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. ∆εν έχουµε πλήρη ενηµέρωση για ό,τι συνέβη. Θα σας ενηµερώσουµε αλλά το σχολείο θα µείνει σήµερα κλειστό».

    Τι είναι η μηνιγγίτιδα και πώς μεταδίδεται

    Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο μηνιγγιτιδόκοκκος, πνευμονιόκοκκος και ο αιμόφιλος ινφλουέντζας τύπου Β προκαλούν πάνω από το 75% όλων των κρουσμάτων βακτηριακής μηνιγγίτιδας και είναι υπεύθυνοι για το 90% της βακτηριακής μηνιγγίτιδας στα παιδιά. Για τους ενήλικες επικρατεί ο πνευμονιόκοκκος.

    Η μετάδοση γίνεται με άμεση επαφή από άτομο σε άτομο μέσω σταγονιδίων των αναπνευστικών εκκρίσεων. Ο μηνιγγιτιδόκοκκος δεν επιβιώνει στο περιβάλλον. Πηγή εξάπλωσης του μηνιγγιτιδόκοκκου είναι ο ασυμπτωματικός αποικισμός του ανώτερου αναπνευστικού, ο οποίος ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία.

    Ασυμπτωματικοί φορείς μηνιγγιτιδόκοκκου είναι το 10% περίπου του γενικού πληθυσμού, αλλά τα ποσοστά κυμαίνονται από 2% σε παιδιά που δεν πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό έως και 24%-37% εφήβων και νεαρών ενηλίκων ηλικίας 15-24 ετών. Σε κλειστούς πληθυσμούς κατά τη διάρκεια επιδημιών το ποσοστό όσων είναι φορείς αγγίζει το 100%.

    Πρόσφατη μελέτη από την Ελλάδα υπολογίζει ότι οι φορείς μηνιγγιτιδοκόκκου φτάνουν το 10,5% στον γενικό πληθυσμό με επιμέρους ποσοστά 13,1% και 11,3% σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντιστοίχως, και 37,4% σε νεοσύλλεκτους.

    Πηγή: in.gr

  • Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 28χρονος που ξυλοκόπησε την εγκυμονούσα αδελφή του και τον σύντροφό της
    Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 28χρονος που ξυλοκόπησε την εγκυμονούσα αδελφή του και τον σύντροφό της

    Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 28χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια την 21 ετών εγκυμονούσα αδελφή του και τον 45χρονο σύντροφό της

    Το επεισόδιο σημειώθηκε έπειτα από καβγά που ξέσπασε μεταξύ τους, το βράδυ της Τετάρτης, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

    Θεσσαλονίκη: Τι είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος

    Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι άσκησε βία, αλλά αρνήθηκε τον ανθρωποκτόνο δόλο που του αποδίδεται με την απαγγελθείσα δίωξη η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος.

    Ανέφερε δε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ότι αντέδρασε με τον τρόπο αυτό, "απαντώντας" σε προηγούμενο χτύπημα που δέχθηκε από τον 45χρονο, ενώ αρνήθηκε ότι κρατούσε κουζινομάχαιρο, όπως επισημαίνεται στη δικογραφία.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα (με όρους), έχοντας εκτίσει ποινή πολυετούς κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξη την οποία τέλεσε στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, στη Θεσσαλονίκη.

    Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

    Αξιολογώντας και το ποινικό του παρελθόν, εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν να επιστρέψει στις φυλακές, αφού τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

    Σημειώνεται ότι τα δύο θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στην εγκυμονούσα αδελφή του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία της, όπως και το βρέφος της, ενώ ο 45χρονος σύντροφός της επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Σε σοβαρή κατάσταση η μαθήτρια με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
    Σε σοβαρή κατάσταση η μαθήτρια με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

    Βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση των επαφών της - Λιποθύμησε στην τάξη

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται σε ΜΕΘ η μαθήτρια από το σχολικό συγκρότημα της περιοχής Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, καθώς έπειτα από εξετάσεις, που της έγιναν διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγιτιδόκοκκο.
    Η μαθήτρια λιποθύμησε χθες, ενώ βρισκόταν στο σχολείο της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.
    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι εξετάσεις που έγιναν βγήκαν θετικές στο μηνιγγιτιδόκοκκο και αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα σήμερα και να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.
    Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργεία θα προχωρήσουν στην απολύμανση του χώρου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση των επαφών της.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: 57χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε αποθήκη
    Πάτρα: 57χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε αποθήκη

    Ένας άνδρας 57 ετών βρέθηκε απαγχονισμένος στην περιοχή της Οβρυάς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, τον 57χρονο εντόπισε νεκρό η αδερφή του, το μεσημέρι, ενώ όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

    Ο άνδρας είχε κρεμαστεί με σκοινί μέσα σε αποθήκη, σε αγρόκτημα όπου βρισκόταν το σπίτι στο οποίο διέμενε ο ηλικιωμένος πατέρας του, στο οποίο πήγαινε για να τον φροντίζει.

    Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σήμερα αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Πάτρα: Έκλεισαν 2 ΕΠΑΛ μετά από λιποθυμία μαθητή - Φόβοι για λοιμώδες νόσημα
    Πάτρα: Έκλεισαν 2 ΕΠΑΛ μετά από λιποθυμία μαθητή - Φόβοι για λοιμώδες νόσημα

    Κλειστά σήμερα το 6ο και το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας για υγειονομικούς λόγους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σχολείου που εστάλη στους γονείς, προέκυψε υγειονομικό πρόβλημα, πιθανόν κάτι λοιμώδες ή ιός και το Νοσοκομείο στο οποίο προφανώς μαθητής νοσηλεύεται, ενημέρωσε να μην γίνουν σήμερα μαθήματα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το πρωί στη διάρκεια μαθημάτων λιποθύμησε ένα κορίτσι. Στο σχολείο μετέβη ασθενοφόρο και την παρέλαβε.

    Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου έχει ως εξής:

    Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό.

  • Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα - Τραυματίας βρέθηκε 15 μέτρα μακριά από το ΙΧ του
    Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα - Τραυματίας βρέθηκε 15 μέτρα μακριά από το ΙΧ του

    Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα στην Εθνική οδό Πατρών Αθηνών στο ύψος του καφέ “Χωριάτικο” στις 6 τα ξημερώματα.

    Ένα φορτηγό που μετάφερε τζάμια στις 6 το πρωί, εκινείτο προς Ρίο και στην ίδια κατεύθυνση ήταν ένα ΙΧ με δύο νεαρούς.

    Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, το ΙΧ έκανε αναστροφή, ο συνοδηγός πετάχτηκε έξω από το όχημα και βρέθηκε τραυματισμένος 15 μέτρα πιο μακριά, ενώ και ο οδηγός τραυματίστηκε.

    Το φορτηγάκι βρέθηκε στο πεζοδρόμιο του “Χωριάτικο” λίγα μέτρα… πριν την τζαμαρία! Το ΕΚΑΒ έφθασε στο σημείο και παρέλαβε τους τραυματίες για το Νοσοκομείο.

    Έρευνες για το ατύχημα διενεργεί η Τροχαία Πατρών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Τραυματισμός 14χρονης στους Αγίους Αναργύρους: Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
    Τραυματισμός 14χρονης στους Αγίους Αναργύρους: Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

    Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση η 14χρονη που τραυματίστηκε χθες από πτώση σοβά, ενώ περίμενε σε στάση λεωφορείου, στους Αγίους Αναργύρους.

    Υπενθυμίζεται ότι το 14χρονο κορίτσι περίμενε το λεωφορείο στη στάση, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, όταν ξαφνικά ένα κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε από το 2ο όροφο κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς από πίσω και έπεσε πάνω στο κεφάλι της ανήλικης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

    Εκτος κινδύνου η 14χρονη που τραυματίστηκε στους Αγίους Αναργύρους

    Μέσα σε 10 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με τη βοήθεια μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Εκεί διαπιστώθηκε ότι φέρει επισκληρίδιο αιμάτωμα και πραγματοποιήθηκε χειρουργική επέμβαση, η οποία πήγε αρκετά καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η 14χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και αναμένεται εντός των ημερών να επιστρέψει σπίτι της.

    Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες έχει αποκλειστεί ο χώρος της στάσης του λεωφορείου λόγω επικινδυνότητας, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από την αστυνομία για το τι ακριβώς συνέβη.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο