Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 11:50

Ήρθε μήνυμα από το 112 στην Δυτ. Ελλάδα για την κακοκαιρία - εξπρές

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Εστάλη νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου μήνυμα από το "112" για προειδοποίηση σχετικά με την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην Δυτ. Ελλάδα και το Ιόνιο.

Το μήνυμα έχει σταλεί στις περιοχές της Αχαΐας, τις Αιτωλοακαρνανίας, της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, αλλά και της Ηπείρου.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Ηλεία, αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις σε μικρότερο βαθμό. Δεν αποκλείεται όμως να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις και σύντομες μπόρες.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων 12/2023 που εκδόθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023, καιρικό σύστημα με την ονομασία "PETAR", όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας -
 Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το
απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική
Μακεδονία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα
εξασθενήσουν.Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδατης Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 12:36

Σχετικά Άρθρα

  • Προειδοποίηση Καλλιάνου για την κακοκαιρία Petar: «Δείξτε προσοχή! Είναι ανησυχητικά τα τελευταία προγνωστικά»
    Προειδοποίηση Καλλιάνου για την κακοκαιρία Petar: «Δείξτε προσοχή! Είναι ανησυχητικά τα τελευταία προγνωστικά»

    Αυξημένη η πιθανότητα ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα

    «Σας παρακαλώ θερμά, δείξτε προσοχή για το Σάββατο 5 Αυγούστου» τονίζει στην ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος για τις περιοχές της χώρας οι οποίες θα έχουν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχόπτωση και καταιγίδες.

    «Παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξη του καιρού, κυρίως για το Σάββατο 5 Αυγούστου και επειδή είναι ελαφρώς ανησυχητικά τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που βλέπω, θέλω να σας πω ότι ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση λίγο πριν από το μεσημέρι και έπειτα».

    Πρώτα από τις περιοχές των βορείων Επτανήσων, με πολλές βροχές, μπόρες δυνατές και καταιγίδες. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα», προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος.

    Ενώ επισημαίνει τις υπόλοιπες περιοχές στις οποίες θα σημειωθεί ραγδαία επιδείνωση καιρού: Επτάνησα, Ήπειρος, Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

    Δες το παρακάτω βίντεο:

    Πηγή: Protothema.gr

  • Ηλεία: Κακοκαιρία - εξπρές θα μας επηρεάσει το βράδυ του Σαββάτου
    Ηλεία: Κακοκαιρία - εξπρές θα μας επηρεάσει το βράδυ του Σαββάτου

    Η αυξημένη υγρασία του Σαββάτου θα μας προκαλέσει δυσφορία παρά τις ήπιες θερμοκρασίες στην Ηλεία. Ο καιρός θα αλλάξει πρόσκαιρα από το βράδυ με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικα και χαλαζοπτώσεις.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 32-34oC.

    Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2023 κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι έως 4 μποφόρ στα πελάγη. Πτώση της θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά και υψηλές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη χώρα.

    Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με εξαίρεση το Ιόνιο όπου θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν και την Κεντρική Μακεδονία, την Δυτική Στερεά και ενδεχομένως τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 39, στη Θεσσαλία από 21 έως 40, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 17 έως 34, στην υπόλοιπη Στερεά από 22 έως 39, στην Πελοπόννησο από 18 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 39, στις Κυκλάδες από 20 έως 33, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 31 και στην Κρήτη από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ και μετά το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Βόρειο και Κεντρικό Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ ενώ προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα γίνουν βορειοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr

  • Κακοκαιρία «Petar»: Ήχησε το 112 σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Ιόνιο για επικίνδυνα φαινόμενα - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ
    Κακοκαιρία «Petar»: Ήχησε το 112 σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Ιόνιο για επικίνδυνα φαινόμενα - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

    Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 4 Αυγούστου επικαιροποιεί η ΕΜΥ λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ η κακοκαιρία «Petar» κινούμενη ανατολικά από την Ιταλία, θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από το μεσημέρι του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

    Ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

    Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

    1. άμεσα η περιοχή Κέρκυρας - Παξών
    2. από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη), η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία
    3. από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία
    4. από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία

    Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη δυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

    Ήχησε το 112 σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Ιόνιο

    Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού σήμερα, Σάββατο με ισχυρά φαινόμενα να ξεκινούν τις επόμενες ώρες στη χώρα, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 σε πολλές περιοχές της χώρας, και συγκεκριμένα σε Ιόνιο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία.

    Η κακοκαιρία «Petar» αναμένεται να φέρει έντονες βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από το απόγευμα του Σαββάτου έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 06/08.

    Πού θα σημειωθούν τα έντονα φαινόμενα

    Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την Βόρεια Ιταλία προς τα Βαλκάνια θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το μεσημέρι του Σαββάτου 05/08.

    Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια την νύχτας προς Κυριακή 06/08 θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στη Δυτική Πελοπόννησο.

    Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τη Μακεδονία, το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Στη συνέχεια, από τις πρωινές και έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 06/08, σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και στα ορεινά ηπειρωτικά.

    Meteo
    Meteo

    Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα, Σάββατο:

    ΑΤΤΙΚΗ

    • Καιρός: Αίθριος.
    • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
    • Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.
    • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
    • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας - Παξών), την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, και από αργά το απόγευμα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
    • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
    • Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στη Θεσσαλία και στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.
    • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά έως 6 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 με 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά έως 40 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    • Καιρός: Αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες.
    • Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    • Καιρός: Αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
    • Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έως 39 βαθμούς Κελσίου.

    ΕΥΒΟΙΑ

    • Καιρός: Αίθριος.
    • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
    • Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για σήμερα - Πού αναμένονται καταιγίδες και πού 40άρια
    Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για σήμερα - Πού αναμένονται καταιγίδες και πού 40άρια

    Πτώση της θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά - Σε ύψιστη εγρήγορση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας - Η πρόγνωση του Σαββατοκύριακου

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με αφορμή το καιρικό σύστημα με την ονομασία PETAR, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, το οποίο κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

    Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

    Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας - Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

    Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

    Ο καιρός σήμερα

    Αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με εξαίρεση το Ιόνιο όπου θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν και την Κεντρική Μακεδονία, την Δυτική Στερεά και ενδεχομένως τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 39, στη Θεσσαλία από 21 έως 40, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 17 έως 34, στην υπόλοιπη Στερεά από 22 έως 39, στην Πελοπόννησο από 18 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 39, στις Κυκλάδες από 20 έως 33, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 31 και στην Κρήτη από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ και μετά το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Βόρειο και Κεντρικό Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας - Παξών), την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, και από αργά το απόγευμα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

    Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
    Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στη Θεσσαλία και στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά έως 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 με 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά έως 40 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Καιρός: Αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες.
    Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Καιρός: Αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
    Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έως 39 βαθμούς Κελσίου.

    ΕΥΒΟΙΑ
    Καιρός: Αίθριος.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Αίθριος.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
    Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 06-08-2023

    Στην κεντρική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα δυτικά, τη Θεσσαλία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και τοπικά τους 37 και στα νησιά του Αιγαίου τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

    Σε ύψιστη εγρήγορση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

    Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (4/8) στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, ενόψει του καιρικού συστήματος με την ονομασία “Petar” που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στόχος της σύσκεψης ήταν ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων.

    Ο Υπουργός κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε ύψιστη εγρήγορση και τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από τα φαινόμενα και στις οποίες έχουν προγραμματιστεί υπαίθριες εκδηλώσεις.

    Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.

    Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Σαββατοκύριακο με… δύο πρόσωπα: Από τον καύσωνα με τα 40αρια, στην κακοκαιρία Petar με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι
    Σαββατοκύριακο με… δύο πρόσωπα: Από τον καύσωνα με τα 40αρια, στην κακοκαιρία Petar με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι

    Δεν λένε να σταματήσουν τα τερτίπια του καιρού, ο οποίος φέρνει το Σαββατοκύριακο καύσωνα αλλά και μπουρίνια. Αύριο συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς κάτι που όμως αναμένεται να αλλάξει σε πολλές περιοχές και κυρίως στα βορειοδυτικά όπου θα χτυπήσουν μπουρίνια από το βράδυ του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή.

    Στα ύψη η θερμοκρασία

    Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει ο υδράργυρος στη χώρας μας έως το Σάββατο 05/08. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή 04/08 και το Σάββατο 05/08, οπότε κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 °C.

    Από το απόγευμα του Σαββάτου 05/08 ατμοσφαιρική διαταραχή που μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες θα επηρεάσει τον καιρό των βορειοδυτικών και στη συνέχεια των βορείων ηπειρωτικών με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Κυριακή 06/08.

    Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από την μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος 1500 μέτρων περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής 04/08. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Σε αυτόν φαίνονται χαρακτηριστικά οι ψυχρότερες αέριες μάζες πάνω από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης και οι θερμές αέριες μάζες που θα προκαλέσουν το κύμα υψηλών θερμοκρασιών στα Βαλκάνια και στην χώρα μας. Καθώς οι ψυχρότερες αέριες μάζες και η ατμοσφαιρική διαταραχή με την οποία συνδέονται θα κινηθούν ανατολικά θα προκαλέσουν τα τοπικά φαινόμενα, την ενίσχυση των ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας που αναφέρθηκε παραπάνω.

    Meteo - καυσωνας 5/8
    Meteo - καυσωνας 5/8

    Και μετά κακοκαιρία... : Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

    Ραγδαία επιδείνωση του καιρούαναμένεται από αύριο (4/8) που, ευτυχώς, θα είναι μικρής διαρκείας. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που γνωστοποιεί πως έρχεται η κακοκαιρία «Petar».

    Καιρικό σύστημα με την ονομασία «Petar», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρούσε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

    Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

    • Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας - Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.
    • Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

  • Κακοκαιρία «Petar»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Ισχυρές βροχές το Σάββατο από το βόρειο Ιόνιο
    Κακοκαιρία «Petar»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Ισχυρές βροχές το Σάββατο από το βόρειο Ιόνιο

    Σύντομη επιδείνωση του καιρού στη δυτική και βόρεια Ελλάδα από το μεσημέρι του Σαββάτου με καταιγίδες αλλά και χαλάζι - Οι περιοχές που επηρεάζονται

    Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε πριν από λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. «Ένα μέρος της κακοκαιρίας “PETAR” που θα επηρεάσει την γειτονική Ιταλία θα προκαλέσει και στη χώρα από το Σάββατο το μεσημέρι έως το πρωί της Κυριακής βροχές και καταιγίδες από τα βορειοδυτικά», ενημερώνει μέσω twitter ο Θοδωρής Κολυδάς.
    Καιρικό σύστημα με την ονομασία "PETAR", όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
    Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:
    Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας - Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.
    Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.
    Δύο ημέρες 40άρια και μετά κακοκαιρία στα βορειοδυτικά

    Σήμερα και αύριο αναμένεται να κορυφωθεί το νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών, οπότε κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως ο συγκεκριμένος καύσωνας να έχει σχέση με τον «Κλέων», που έπληξε την Ελλάδα τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, στη συνέχεια το σκηνικό θα αλλάξει και μάλιστα σημαντικά.

    Το Σάββατο από τις μεσημεριανές και προς τις βραδινές ώρες ατμοσφαιρική διαταραχή που μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες θα επηρεάσει τον καιρό των βορειοδυτικών και στη συνέχεια των βορείων ηπειρωτικών με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσει καλός καιρός. Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Κυριακή 06/08, όπου θα σημειωθεί στις ανατολικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης τις πρωινές ώρες ένα γρήγορο πέρασμα βροχών.

    Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές για την εποχή τιμές την ερχόμενη εβδομάδα, όπου το μελτέμι θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο Αιγαίο με εντάσεις έως και τα 7 μποφόρ.

    Ο καιρός σήμερα

    Aναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά. Η ορατότητα το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 41, στη Θεσσαλία από 24 έως 40, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 17 έως 35, στην υπόλοιπη Στερεά από 22 έως 39, στην Πελοπόννησο από 15 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 41, στις Κυκλάδες από 18 έως 36, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 32 και στην Κρήτη από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και αργότερα σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
    Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 με 39 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 με 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 40 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Καιρός: Αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες.
    Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Καιρός: Αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες
    Ανεμοι: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα δυτικοί με την ίδια ένταση.
    Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έως 39 βαθμούς Κελσίου.

    ΕΥΒΟΙΑ
    Καιρός: Αίθριος.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Γενικά αίθριος.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Αίθριος.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-08-2023

    Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα, τη Μακεδονία και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και την κεντρική Στερεά, με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδευτούν από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Τις βραδινές ώρες στα δυτικά αναμένεται βελτίωση.

    Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση, όμως βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, τοπικά στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 37 με 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 06-08-2023
    Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τη Θράκη.
    Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
    Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-08-2023
    Γενικά αίθριος καιρός.
    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 08-08-2023
    Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.
    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο