Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 07:41

Ν.Μ. Πύργου: Επί τάπητος τα χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ στη συνέλευση, παρουσία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Αντιλαμβανόμενοι το λειτουργικό αδιέξοδο στο οποίο εδώ και χρόνια έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, με την συμμετοχή του ιατρικού προσωπικού αλλά και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου πραγματοποίησαν χθες συνέλευση στο αμφιθέατρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης τέθηκαν όλα τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον υγειονομικό κλάδο τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά στη Ν.Μ. Πύργου η υποστελέχωση σε ιατρικό κυρίως προσωπικό με την Παθολογική Κλινική να πλήττεται περισσότερο καθώς και το θέμα των μονιμοποιήσεων των συμβασιούχων εργαζομένων ήταν αυτά που κυριάρχησαν ενώ από την συζήτηση δεν έλειψαν όπως ήταν αναμενόμενο τα συνδικαλιστικά ζητήματα και το “πάγωμα” των μισθών των υγειονομικών.

Αναφορά έγινε επίσης στην Παιδιατρική Κλινική στον χώρο της οποίας φιλοξενούνται τέσσερα αδέλφια μέχρι να βρεθεί κάποια δομή φιλοξενίας.

Αναφερόμενος σε όλα αυτά τα ζητήματα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου Γιάννης Γεωργίου σε δήλωσή του σημείωσε πως:

«Θέσαμε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΔΗΝ) τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πύργου και τα οποία εδώ και τρία χρόνια παραμένουν άλυτα. Η Παθολογική κλινική εξακολουθεί να λειτουργεί με σοβαρότατες ελλείψεις ενώ και ο Στρατιωτικός γιατρός που είχε έρθει, μοιάζει πλέον με προεκλογικό τέχνασμα καθώς μετα τις εκλογές έχει πάψει και αυτός. Οι ελλείψεις είναι πολλές και σε όλα τα τμήματα.

Στην Ουρολογική δυο μόνο γιατροί προσπαθούν να καλύψουν τους πολίτες ενώ εκτός από τα προβλήματα των κλινικών, σοβαρό είναι και το ζήτημα της μη λειτουργίας βασικών τακτικών εξωτερικών ιατρείων με κυριότερο το Παθολογικό αλλά και Πνευμονολογικό και Διαβητολογικό.

Ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν την Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας και το Υπουργείο Υγείας. Αποτέλεσμα είναι οι Ηλείοι ασθενείς να προσφεύγουν σε ιδιώτες και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Την ίδια στιγμή, το Νοσοκομείο Πύργου έχει αποτελέσει τη «μαύρη τρύπα» για τις Νοσηλευτικές Μονάδες της Αχαΐας καθώς όπως λένε οι πληροφορίες μας, πλέον δεν δηλώνουν γιατροί για τα Νοσοκομεία της Πάτρας, κυρίως Παθολόγοι, διότι γνωρίζουν ότι θα τους δώσουν εντέλλεσθε για τον Πύργο.

Παράλληλα, συζητήσαμε και συνδικαλιστικά ζητήματα με βασικότερο τους μισθούς οι οποίοι έχουν παγώσει και οι υγειονομικοί εξαιτίας των αυξήσεων και του ενεργειακού κόστους αδυνατούν να βγάλουν το μήνα…».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος επεσήμανε ότι: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε λειτουργικό αδιέξοδο λόγω των μαζικών αποχωρήσεων, το κύμα φυγής υγειονομικών.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν φύγει 10.000 υγειονομικοί από το ΕΣΥ, αρνητικό ρεκόρ αποχωρήσεων που δείχνει ότι πια ότι το εθνικό σύστημα υγείας δεν είναι ελκυστικό για το υγειονομικό προσωπικό. Προτιμούν να πάνε να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα ή το εξωτερικό όπου εκεί οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες και οι μισθοί πολλαπλάσιοι απ’ ότι στην χώρα μας.

Οι περιφερειακές ανισότητες στο ΕΣΥ στην παροχή υπηρεσιών μέρα με την ημέρα αυξάνονται όλο και πιο πολύ καθότι στα περιφερειακά νοσοκομεία αρνούνται να πάνε γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό καθώς οι μισθοί δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος διαβίωσης. Εδώ στον Πύργο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την Παθολογική.

Προκηρύξεις γίνονται αλλά βγαίνουν άγονες. Ταυτόχρονα δεν μπορεί όταν νοσηλεύεις 60 ασθενείς να καλύπτεσαι μόνο με δυο γιατρούς με μετακίνηση να μην δουλεύουν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και να έρχεται ο χειμώνας που ξέρουμε ότι οι ιώσεις και οι λοιμώξεις είναι σε έξαρση και τα παθολογικά και πνευμονολογικά διπλασιάζονται και υπερπολλαπλασιάζονται.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να αυξήσει τους μισθούς, να είναι ειλικρινής με τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υγειονομικούς, να μας εντάξει στα ΒΑΕ, να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους γιατί τώρα και προκήρυξη να γίνει, το επικουρικό προσωπικό των συμβασιούχων θα καταλάβει θέσεις μόνιμου.

Δηλαδή θα έχουμε ανακύκλωση του ίδιου προσωπικού. Να αυξήσει τους μισθούς γιατί δεν πρόκειται ο υγειονομικός πια να έρθει στο ΕΣΥ.

Τώρα ακολουθεί την αντίστροφη πορεία. Έως τα μνημόνια ερχόταν στο ΕΣΥ. Τώρα σταδιακά όλοι φεύγουν και αν πάμε με αυτό το ρυθμό ο τελευταίος θα κλείσει την πόρτα. Και όταν αφήνει χώρο το δημόσιο σύστημα υγείας τον καλύπτει ο ιδιωτικός τομέας.

Έρχεται λοιπόν ο ιδιωτικός να καλύψει τα κενά και ο πολίτης βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι ιδιωτικές δαπάνες στη χώρα μας είναι 40% είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη και όπως πάμε σταδιακά θα είναι πολύ περισσότερες απ’ ότι οι δημόσιες δαπάνες.

Με 5% δημόσιες δαπάνες υγείας δε φτιάχνει το σύστημα, συνεχώς θα υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο πολίτης θα βάζει το χέρι στην τσέπη. Τα περιφερειακά νοσοκομεία όπως και του Πύργου έχουν καταντήσει κέντρα διακομιδών» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Γιαννάκος.

giannakos 2

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 18:00

Σχετικά Άρθρα

  • Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ήλιδας: Γενική Συνέλευση των μελών την Τετάρτη 23/10
    Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ήλιδας: Γενική Συνέλευση των μελών την Τετάρτη 23/10

    Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δήμου Ήλιδας, στο εργατικό κέντρο της Αμαλιάδας. Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:

    1. Διαδικασίες προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα γίνει στις 8 -10 Νοεμβρίου 2024.
    2. Εγγραφή μελών, λειτουργία γραφείων κόμματος έως τις 24/10/2024.
    3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις εκλογές αντιπροσώπων στο Συνέδριο του Νοεμβρίου.
    4. Άλλα τρέχοντα οργανωτικά θέματα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι και παραμείνει η ελπίδα για αλλαγή, το κόμμα που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού για πρόοδο και αξιοπρέπεια. Όλες και όλοι μαζί για μια νέα σελίδα για την Αριστερά και την πατρίδα.
    (Δελτίο Τύπου)
  • Νοσοκομείο Πύργου: Αυξάνονται οι προκηρύξεις για θέσεις ιατρών
    Νοσοκομείο Πύργου: Αυξάνονται οι προκηρύξεις για θέσεις ιατρών

    Εγκρίθηκε ακόμη μια θέση ορθοπεδικού

    της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Ευχάριστα και συγχρόνως ελπιδοφόρα είναι τα νέα για το Νοσοκομείο Πύργου, καθώς με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους εγκρίθηκε η προκήρυξη για ακόμη μια θέση ιατρού, ειδικότητας ορθοπεδικού επικουρικού. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί για το Νοσοκομείο Πύργου ανέρχεται στους οχτώ για νευραλγικές θέσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για την συγκεκριμένη προκήρυξη υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου όσο και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, με τον κ. Θεμιστοκλέους να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των ελλείψεων και να προωθεί τις απαραίτητες διαδικασίες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι οι πρώτες προκηρύξεις για γιατρούς, μετά τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου ως «Άγονου Α», γεγονός που δίνει ελπίδα ότι η έκβαση αυτών θα είναι θετική και θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων.

  • ΕΣΥ: Σε αυξημένη ετοιμότητα για κρούσματα covid και γρίπης – Τι εκτιμούν οι ειδικοί για τις ιώσεις του χειμώνα
    ΕΣΥ: Σε αυξημένη ετοιμότητα για κρούσματα covid και γρίπης – Τι εκτιμούν οι ειδικοί για τις ιώσεις του χειμώνα

    Σε υψηλό επίπεδο διατηρούνται εισαγωγές και νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό - Οι προβλέψεις για την επίπτωση της Covid-19 και των άλλων αναπνευστικών ιώσεων

    Μπορεί ο καιρός να θυμίζει ακόμη καλοκαίρι, η κυκλοφορία των λοιμώξεων, όμως, δημιουργεί το φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο σκηνικό. Ο κορωνοϊός παρά το μεγάλο ξέσπασμα του καλοκαιριού, συνεχίζει να μολύνει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τις νοσηλείες. Επίσης, η γρίπη καταγράφει προς το παρόν σποραδικά κρούσματα αλλά δηλώθηκε το πρώτο σοβαρό με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ αυτή την περίοδο παρατηρείται σταδιακά αυξημένη δραστηριότητα και άλλων κοινών ιών.

    Θετικότητα και εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω της Covid-19 παρουσίασαν μικρή πτωτική πορεία την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το τελευταίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ. Πριν από την επίσημη καταγραφή, ωστόσο, οι επιστήμονες παρατηρούσαν μια περίεργα αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με δεδομένο ότι έχει προηγηθεί επιδημικό «κύμα» τον Αύγουστο. Χαρακτηριστικό είναι ότι νοσηλείες και θάνατοι … πήραν τα πάνω τους, αν και σε ό,τι αφορά στους θανάτους τα νούμερα φαίνεται πως αποτυπώνουν ακόμη την καλοκαιρινή έξαρση.

    Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, εκτιμά ότι η μικρή έξαρση είναι σε τμήματα του πληθυσμού που δε νόσησαν το καλοκαίρι. Αυτό το γεγονός, βέβαια, ταυτόχρονα οδηγεί στην πρόβλεψη ότι δεν θα καταγραφεί σημαντική αύξηση της επίπτωσης της Covid-19, τουλάχιστον αυτή την περίοδο. Οι νοσηλευόμενοι, πάντως, πλησιάζουν τους 600 σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ygeiamou.gr, χθες νοσηλεύονταν συνολικά 596 ασθενείς με κορωνοϊό. Επίσης, εισήχθησαν για νοσηλεία 90 ασθενείς.

    Με βάση την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 30 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου, καταγράφηκαν 613 νέες εισαγωγές, παρουσιάζοντας μεν μικρή μείωση σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ταυτόχρονα μικρή αύξηση συγκριτικά με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες (592 εισαγωγές). Επίσης, ενδεικτικό της σταθερά υψηλής μολυσματικότητας του κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα είναι η χορήγηση αντιικών χαπιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις καθημερινές χορηγούνται 400 με 500 κουτιά αντιικών σκευασμάτων που προλαμβάνουν τη σοβαρή νόσηση από την Covid-19 και τα Σαββατοκύριακα χορηγούνται περίπου 200 – 300 κουτιά. Πρόκειται για σταθερούς αριθμούς εδώ και 2,5 μήνες.

    Σε ετοιμότητα για τον εμβολιασμό

    Σύμφωνα με το ίδιο επιδημιολογικό δελτίο, την εβδομάδα από τις 30/9 έως τις 6/10 καταγράφηκε το πρώτο σοβαρό κρούσμα που χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ. Η εποχική γρίπη είναι δεδομένο ότι θα επηρεάσει τη χώρα μας με σοβαρά περιστατικά και θανάτους. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός που συστήνεται να διενεργείται σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, καθώς και σε όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή καταστάσεις υγείας που τους καθιστούν ευάλωτους. Η χώρα μας έχει παραγγείλει περίπου 3,3 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια που γίνονται χωρίς ιατρική συνταγή στα φαρμακεία και ακόμη 450.000 ανοσοενισχυμένα εμβόλια – νέου τύπου – που πραγματοποιούνται κατόπιν ιατρικής συνταγής σε άτομα άνω των 65 ετών.

    Τα φαρμακεία είναι στην τελική ευθεία να ξεκινήσουν και τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Ειδικότερα, έχει δημιουργηθεί και παραμετροποιηθεί η σχετική πλατφόρμα καταχώρησης των εμβολιασμών. Μένει να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον των φαρμακαποθηκών, ώστε να «κλειδώσει» κάθε φαρμακείο σε μία φαρμακαποθήκη που θα είναι ο ενδιάμεσος «κρίκος» μεταξύ των hubs συντήρησης – σε βαθιά κατάψυξη – των εμβολίων και των φαρμακείων. Τα επικαιροποιημένα εμβόλια, πάντως, που είναι αποτελεσματικά κατά των νεότερων παραλλαγών του πανδημικού ιού, βρίσκονται στην Ελλάδα και με αυτά γίνεται ο εμβολιασμός σήμερα στα δημόσια εμβολιαστικά κέντρα.

    Ρινοϊοί και εντεροϊοί

    Η γρίπη και ο κορωνοϊός δεν είναι οι μόνες λοιμώξεις που αναμένεται να μας ταλαιπωρήσουν τους επόμενους μήνες. Σε έξαρση θα είναι ένα πλήθος άλλων κοινών αναπνευστικών ιών, όπως είναι οι ρινοϊοί και οι εντεροϊοί, σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη. Πρόκειται για ιούς που προκαλούν συμπτώματα κρυολογήματος, όπως πυρετό, βήχα, καταρροή, προβλήματα γαστρεντερικού.

    Επίσης, σε αυξημένη ετοιμότητα είναι οι υγειονομικές αρχές για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους ηλικιωμένους, εκτός από τα μικρά παιδιά που διαχρονικά μολύνονται από τον συγκεκριμένο ιό. Εφέτος, μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά εμβολιασμού για τον RSV, μετά την έγκριση εμβολίου για τους ηλικιωμένους από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

    Πηγή: Ygeiamou.gr
  • Νοσοκομείο Πύργου: “Fast track” διαδικασίες για την προκήρυξη πέντε θέσεων ιατρών ΕΣΥ
    Νοσοκομείο Πύργου: “Fast track” διαδικασίες για την προκήρυξη πέντε θέσεων ιατρών ΕΣΥ

    Εγκρίθηκε το αίτημα - Στο «αέρα» η προκήρυξη

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με πολύ γρήγορες διαδικασίες προχώρησε το Υπουργείο Υγείας στην δημοσίευση της προκήρυξης πέντε οργανικών θέσεων ιατρών του ΕΣΥ για το Νοσοκομείο Πύργου, ειδικοτήτων Παθολογίας και Καρδιολογίας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας είχε αποστείλει το σχετικό αίτημα στην 6η ΥΠΕ και χθες βγήκε στον «αέρα» η προκήρυξη.

    Οι θέσεις, που προκηρύχθηκαν είναι η πρώτες μετά την ένταξη του Νοσοκομείου στη ζώνη χαρακτηρισμού «Άγονο τύπου Α» και αφορά τις εξής ειδικότητες:

    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.
    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Α΄
    • μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Διευθυντή
    • μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄, και
    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας ή Χειρουργικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής για τη ΜΕΘ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει αναφέρει στο ilialive.gr ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης, το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να βγάζει διαρκώς προσκλήσεις για κενές οργανικές θέσεις. Κάτι που θα επωφεληθεί η διοίκηση, αποστέλλοντας αιτήματα και για άλλες ειδικότητες που έχει ανάγκη στελέχωσης η Μονάδα.

  • Νοσοκομείο Πύργου: Σε αναζήτηση συνεργασίας με ιδιώτες χειρουργούς και παθολόγους
    Νοσοκομείο Πύργου: Σε αναζήτηση συνεργασίας με ιδιώτες χειρουργούς και παθολόγους

    Παράλληλα «τρέχουν» προκηρύξεις

    Με στόχο την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου για την αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, η διοίκηση προχωρά σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για έναρξη συνεργασίας με ιδιώτες γιατρούς ειδικότητας χειρουργικής και παθολογίας, παράλληλα με τις προκηρύξεις που ήδη «τρέχουν» αλλά και τις επόμενες που πρόκειται να βγουν το αμέσως προσεχές διάστημα μέχρι και το τέλος του έτους για διάφορες ειδικότητες.

    Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για δύο χειρουργούς, και έναν παθολόγο, με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών. Η συνεργασία με τον έναν ιδιώτη χειρουργό και τον παθολόγο, αφορά σε παροχή υπηρεσιών στο τακτικό ωράριο των Νοσοκομειακών Ιατρών και συμμετοχή στο πρόγραμμα εφημεριών, ενώ ο δεύτερος χειρουργός αναζητείται μόνο για διενέργεια εφημεριών.

  • Νοσοκομείο Πύργου: Ετοιμάζεται προκήρυξη για παθολόγους και καρδιολόγους
    Νοσοκομείο Πύργου: Ετοιμάζεται προκήρυξη για παθολόγους και καρδιολόγους

    Κατέθεσε αίτημα ο Διοικητής Σπ. Πολίτης για πέντε θέσεις

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Άμεσες είναι οι ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ένταξή του στη ζώνη χαρακτηρισμού «Άγονο τύπου Α». Με νέα δεδομένα πλέον, ελκυστικά κίνητρα για τους γιατρούς, και με αίτημα προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ζητά την έγκριση προκήρυξης πέντε κενών οργανικών θέσεων σε νευραλγικές ειδικότητες όπως η Παθολογία και η Καρδιολογία.

    Το αίτημά θα διαβιβαστεί από την 6η ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας, και σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να βγει στον «αέρα» μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες. Συγκεκριμένα ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Πύργου Σπύρος Πολίτης , με αίτημά του προς την 6η ΥΠΕ ζητά την έγκριση προκήρυξης των παρακάτω κενών οργανικών θέσεων ιατρών ΕΣΥ με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων:

    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.
    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Α΄
    - μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Διευθυντή
    - μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄, και
    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας ή Χειρουργικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής για τη ΜΕΘ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.

    Ακολουθούν και άλλες προκηρύξεις

    «Με το που βγήκε το νομοσχέδιο και είχαμε τον χρονικό ορίζοντα μπροστά μας για τις προκηρύξεις , το πράξαμε αμέσως για να δοκιμάσουμε και τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει πλέον ο χαρακτηρισμός «Άγονο τύπου Α» με τα κίνητρα που δίνονται σε γιατρούς» δηλώνει στο ilialive.gr ο κ. Πολίτης. «Όπως έχουμε πληροφορηθεί, το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να βγάζει διαρκώς προσκλήσεις για κενές οργανικές θέσεις. Εμείς, εκτός από τις συγκεκριμένες θέσεις που ζητήσαμε τώρα, θα επαναλάβουμε τα αιτήματά μας και για διάφορες άλλες ειδικότητες. Διεκδικούμε, να επανδρωθεί το Νοσοκομείο Πύργου, με ιατρικό προσωπικό με κάθε τρόπο. Όπως διεκδικήσαμε και πετύχαμε μετά από τόσα χρόνια την ένταξή του ως «άγονο τύπου Α», πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με την ελπίδα να αποδώσει τα αναμενόμενα».

    Ο κ. Πολίτης τονίζει, για άλλη μια φορά, τις τεράστιες ανάγκες της Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Πύργου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Όπως σημειώνει, στο Νοσοκομείο του Πύργου προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας από τις οποίες η μια είναι δεσμευμένη λόγω υποβολής αιτήματος μετάθεσης ιατρού ΕΣΥ από νοσοκομείο της Πάτρας στη Ν.Μ. Πύργου και οι υπόλοιπες έξι παραμένουν κενές. Για την ΜΕΘ προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις εκ των οποίων οι δύο είναι καλυμμένες από ιατρούς ΕΒ΄ ειδικότητας Αναισθησιολογίας και οι υπόλοιπες πέντε παραμένουν κενές. Για την ειδικότητα της Καρδιολογίας προβλέπονται έξι θέσεις εκ των οποίων οι δυο είναι καλυμμένες και οι υπόλοιπες τέσσερις παραμένουν κενές.

  • Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στο μέτωπο της πυρκαγιάς (photos & video) (upd)
    Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στο μέτωπο της πυρκαγιάς (photos & video) (upd)

    Ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι.

    Στο σημείο σπεύδουν συνάδελφοί του καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο τραυματισμένος πυροσβέστης μεταφέρεται απευθείας με ελικόπτερο από το σημείο του ατυχήματος στο Νοσοκομείο του Πύργου για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο πυροσβέστης έχει υποστεί συντριπτικο κάταγμα τρίτου βαθμού στο πόδι κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

    Δείτε το video και φωτογραφία από την μεταφορά του στο Γ.Ν. Πύργου

    pyrosvestis atyxima. 1

    Περισσότερα σε λίγο...

  • Νοσοκομείο Πύργου: Επίσκεψη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για ενημέρωση εργαζομένων στον τομέα της Ψυχικής Υγείας
    Νοσοκομείο Πύργου: Επίσκεψη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για ενημέρωση εργαζομένων στον τομέα της Ψυχικής Υγείας

    «Ανατρέπεται η εργασιακή καθημερινότητα»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Συνάντηση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Πύργου πραγματοποίησε χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Στόχος, η ενημέρωση του επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού για τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία.

    Τον κ. Γιαννάκο υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ν.Μ. Πύργου Γιάννης Γεωργίου και αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση στο χώρο της Ψυχιατρικής Κλινικής, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να δέχεται τα ερωτήματα των εργαζόμενων για το εργασιακό τους μέλλον, μετά και την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία.

    «Το νέο αυτό δίκτυο, το οποίο εμείς πολεμήσαμε να μην γίνει, ανατρέπει ουσιαστικά τη ζωή των εργαζόμενων. Διότι ενώ όλοι λέγαμε ότι πρέπει να υπάρξει αποσυλοποίηση και να γίνουν περισσότερες δομές ψυχικής υγείας, βλέπουμε να φτιάχνεται ένας «υδροκέφαλος» οργανισμός στην Υγειονομική Περιφέρεια, μεταφέροντας όλες τις υπηρεσίες εκεί. Και ο κάθε εργαζόμενος έχει άγχος γιατί η οργανική του θέση αλλάζει και φοβάται τυχόν μετακινήσεις και το εργασιακό του μέλλον» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Καλούμε το υπ. Υγείας να λάβει υπόψη του τις ενστάσεις των εργαζομένων. Όταν συστήνεις έναν οργανισμό, πρέπει να είναι προς όφελος των ασθενών και να παρέχει ασφάλεια στους εργαζόμενους, όχι μόνο στην παρούσα φάση αλλά και για το μέλλον» κατέληξε.

    Ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε επίσης στα πάγια προβλήματα στο χώρο της υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει μέλλον για τη δημόσια υγεία αν δεν αποφασίσουν να δώσουν περισσότερα χρήματα. Με 5.5 % δαπάνη δημόσιας υγείας δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Συνεχώς θα υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο πολίτης θα δαπανά χρήματα είτε στο δημόσιο σύστημα είτε στον ιδιωτικό τομέα».

    Τόνισε την έλλειψη παθολόγων στο Νοσοκομείο Πύργου με την ελπίδα να βρεθεί λύση με την κήρυξή του σε Άγονο Τύπου Α, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα για αύξηση μισθών και στους υγειονομικούς υπαλλήλους.

    poedin 2

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο