Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 07:52

Επιτάλιο: Ο "Daniel" σάρωσε την παραλία - Ζημιές από το μπουρίνι

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Δεν είχε περάσει παρά λίγη ώρα από την αποχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία Επιταλίου όπου γευμάτισε, όταν η κακοκαιρία "Daniel" άρχισε να σαρώνει τα πάντα.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν για άλλη μια φορά ζημιές, παρασύροντας τον εξοπλισμό της οργανωμένης παραλίας, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες και άλλα αντικείμενα, έως και τον πύργο του ναυαγοσώστη.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, η εικόνα στην παραλία ήταν αποκαρδιωτική.

Λίθοι καί πλίνθοι καί ξύλα καί κέραμοι ἀτάκτως ἐρριμμένα...

Και όλα αυτά στην πρώτη κακοκαιρία της φετινής σεζόν, που έφτασε νωρίς νωρίς σε σχέση με την περσινή χρονιά...

epitalio zimies 2

epitalio zimies 3

epitalio zimies 4

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 00:41

Σχετικά Άρθρα

  • Επιτάλιο: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της
    Επιτάλιο: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Καρτέρι είχαν στήσει δύο κουκουλοφόροι σε ηλικιωμένη στο Επιτάλιο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για αυτούς, για να “χτυπήσουν”.

    Η άτυχη γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της, σε κεντρικό σημείο του χωριού, το βράδυ της Τετάρτης περίπου στις εννέα.

    Οι δράστες προφανώς περίμεναν έξω από το σπίτι και όταν είδε να απομακρύνεται η σπιτονοικοκυρά της ηλικιωμένης, δεν πέρασαν δύο με τρία λεπτά και μπήκαν μέσα.

    Όπως περιέγραψε μιλώντας στο ilialive.gr, οι δύο ληστές φορούσαν κουκούλα στο κεφάλι και γάντια στα χέρια για να αποκρύψουν ότι θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

    Οι δράστες ασκώντας βία, άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της και όποια άλλα κοσμήματα φορούσε εκείνη την ώρα και τράπηκαν σε φυγή.

    Η γυναίκα σοκαρισμένη ειδοποίησε την Αστυνομία που κινητοποιήθηκε ερευνώντας από την πρώτη στιγμή για τους δράστες.

    Το γεγονός ότι οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι ακριβώς στο χρόνο μετά την αποχώρηση της σπιτονοικοκυράς της ηλικιωμένης, φανερώνει πως ακριβώς είχαν στήσει καρτέρι και παρακολουθούσαν το σπίτι, μέσα στο σκοτάδι και περίμεναν για να μείνει μόνη η γυναίκα και να δράσουν…

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…

  • Πύργος: Νέα πυρκαγιά στη Σαρακίνα - Τρεις εστίες στο Επιτάλιο
    Πύργος: Νέα πυρκαγιά στη Σαρακίνα - Τρεις εστίες στο Επιτάλιο

    Οι ισχυροί άνεμοι έχουν βάλει σε μπελάδες μέσα στη νύχτα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ηλεία.

    Μετά την μεγάλη φωτιά που ευτυχώς είχε θετική εξέλιξη στην αντιμετώπισή της, δύο νέες εστίες φωτιάς εντοπίστηκε από κατοίκους στην περιοχή της Σαρακίνας στην Σπιάντζα.

    Την ίδια στιγμή στο Επιτάλιο ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτικές εκτάσεις σε τρεις διαφορετικές εστίες.

    Και στις δύο περιοχές επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

  • Αυγερινοπούλου: Εξόφληση από ΕΛΓΑ για Daniel και «Elias»
    Αυγερινοπούλου: Εξόφληση από ΕΛΓΑ για Daniel και «Elias»

    Καταβάλλονται επί πλέον 21,7 εκατ. € για τις ζημιές

    Επιπλέον ενισχύσεις, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στα 21.743.847,64 €, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών, μεταξύ αυτών και της Ηλείας που δεν είχαν συμπεριληφθεί στις πληρωμές του Ιουλίου και τακτοποίησαν τις εκκρεμότητές τους, για τις ζημιές στην φυτική παραγωγή που είχαν προκαλέσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias». Όπως ενημερώνει η Βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, αποφάσισαν την εκκαθάριση του συνόλου των πορισμάτων τα οποία αφορούν στις ζημίες φυτικής παραγωγής.

    Οι ενισχύσεις, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στα 21.743.847,64 €, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών αύριο Πέμπτη 26η Σεπτεμβρίου 2024 ενώ εντός του Οκτωβρίου 2024, θα εκκαθαριστούν και τα πορίσματα για τις απώλειες ζωικού κεφαλαίου, τόσο για τις ζημίες από τα παραπάνω καιρικά φαινόμενα όσο και από τις Πυρκαγιές έτους 2023.

    Όπως αναφέρει η Βουλευτής Ηλείας, η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα ενώ έχει μειώσει αισθητά τον χρόνο αναμονής σε σχέση με το παρελθόν, για να λαμβάνουν οι παραγωγοί άμεσες και επαρκείς αποζημιώσεις. «Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ και η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., τις οποίες ευχαριστούμε, σε εφαρμογή του adhoc Προγράμματος και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, εξήντλησαν κάθε δυνατότητα ώστε οι εκκαθαρίσεις των πορισμάτων για τις ζημίες, οι οποίες προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα να δικαιώνουν τις προσδοκίες των αγροτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Καταβάλλονται αύριο, επί πλέον 21,7 εκατ. € για εξόφληση στις ζημιές φυτικής παραγωγής από Daniel και Elias
    Καταβάλλονται αύριο, επί πλέον 21,7 εκατ. € για εξόφληση στις ζημιές φυτικής παραγωγής από Daniel και Elias

    Οι αποζημιώσεις φθάνουν τα 310 εκατ. € - Ήδη έχουν καταβληθεί 292 εκατ. €

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, αποφάσισαν την εκκαθάριση του συνόλου των πορισμάτων, τα οποία αφορούν στις ζημίες φυτικής παραγωγής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ‘’Daniel’’ και ‘’Elias’’ στις Π.Ε. της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλες περιοχές της χώρας.

    Οι ενισχύσεις, οι οποίες ανέρχονται στα 21.743.847,64 € θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών αύριο Πέμπτη 26η Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12:00 μ.μ.

    Εντός του Οκτωβρίου 2024, θα εκκαθαριστούν και τα πορίσματα για τις απώλειες ζωικού κεφαλαίου, μετά από την εξέταση από τις Υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. των αιτημάτων αναθεώρησης, τα οποία υπέβαλαν οι κτηνοτρόφοι για τις ζημίες, τις οποίες υπέστησαν τόσο από τις πλημμύρες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ‘’Daniel’’ και ‘’Elias’’ όσο και από τις Πυρκαγιές έτους 2023.

    Για την εκκαθάριση του συνόλου των πορισμάτων ζωικού κεφαλαίου θα εφαρμοστεί το άρθρο 28 του ν. 5136 ΦΕΚ 148/Α΄/19-09-2024.

    Υπενθυμίζεται ότι οι αποζημιώσεις που θα καταβληθούν για τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ‘’Daniel’’ και ‘’Elias’’ στις Π.Ε. της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλες περιοχές της χώρας φθάνουν στα 310 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν καταβληθεί 292 εκατ. ευρώ, στους ζημιωθέντες παραγωγούς.

    Ο Υπουργός ΑΑΤ και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. ευχαριστούν τους υπαλλήλους, τα στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας και του Υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού, για την σημαντική τους συνεισφορά στην επίπονη διαδικασία επεξεργασίας πορισμάτων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κακοκαιρία «Daniel»: 101 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ
    Κακοκαιρία «Daniel»: 101 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ

    Συνολικά 101,53 εκατ. ευρώ θα πάρει η Ελλάδα από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για τις καταστροφές από την κακοκαιρία «Daniel», μετά την απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών.

    Ειδικότερα, σήμερα το Συμβούλιο των Υπουργών συμφώνησε να κινητοποιήσει το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παροχή βοήθειας στην Eλλάδα, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Αυστρία, και τη Γαλλία, σχετικά με έξι φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν το 2023. Η βοήθεια θα προέλθει από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2024.

    Ποιες χώρες λαμβάνουν βοήθεια από την ΕΕ

    Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κινητοποιηθεί για συνολικό ποσό 1.028,54 εκατ. ευρώ σε πιστώσεις αναλήψεων υποχρεώσεων και πληρωμών, συμπεριλαμβανομένου του ποσού των 231,78 εκατ. ευρώ ως προκαταβολών, εκ των οποίων αντίστοιχα:

    • 101,53 εκατ. ευρώ για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα μετά τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τη μεσογειακή καταιγίδα «Ντάνιελ» σε πολλές τοποθεσίες στην κεντρική Ελλάδα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας, τον Σεπτέμβριο του 2023, συμπεριλαμβανομένου του ποσού των 25,38 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή
    • 446,64 εκατ. ευρώ για την παροχή βοήθειας στην Ιταλία μετά από πλημμύρες που προκλήθηκαν από εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή Emilia-Romagna τον Μάιο του 2023 (378,83 εκατ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένου του ποσού 94,71 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή, και στην περιοχή της Τοσκάνης τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2023 (67,81 εκατ. ευρώ)
    • 428,41 εκατ. ευρώ για παροχή βοήθειας στη Σλοβενία μετά από πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα τον Αύγουστο του 2023, συμπεριλαμβανομένου του ποσού των 100 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή
    • 5,20 εκατομμύρια ευρώ για παροχή βοήθειας στην Αυστρία μετά από πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις στις νότιες περιοχές της τον Αύγουστο του 2023
    • 46,76 εκατ. ευρώ για την παροχή βοήθειας στη Γαλλία μετά από πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις στην πρώην περιοχή Nord-Pas-de-Calais τον Νοέμβριο του 2023, συμπεριλαμβανομένου του ποσού των 11,69 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή.
    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πιερία: 73χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από παραλία
    Πιερία: 73χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από παραλία

    Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας ηλικιωμένος από παραλία της Πιερίας.

    Όπως ενημερώθηκε το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ένας 73χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία.

    Στον 73χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη και, στη συνέχεια, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Σκάλας Κατερίνης.

    Πηγή: cnn.gr

  • Νεκρός Γερμανός λουόμενος σε παραλία της Κέρκυρας
    Νεκρός Γερμανός λουόμενος σε παραλία της Κέρκυρας

    Ένας 71χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Γερμανίας) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Κοντογυαλού της Κέρκυρας το μεσημέρι του Σαββάτου 14/09.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, το οποίο ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες για το συμβάν, στον 71χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από έναν ναυαγοσώστη και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

    Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

    Πηγή: cnn.gr

  • Λίμνη Κάρλα: Δορυφορικές εικόνες ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel
    Λίμνη Κάρλα: Δορυφορικές εικόνες ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel

    Ακριβώς ένα χρόνο πριν η κακοκαιρία Daniel έπληξε την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, με εκατομμύρια στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων.

    Οπως αναφέρει το Meteo.gr, μέσα στις πλημμυρισμένες εκτάσεις και η περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλίας και κυρίως η περιοχής της λίμνης Κάρλα όπου ξανά σχηματίστηκε η λίμνη που είχε αποξηρανθεί πριν αρκετά χρόνια, με την έκτασή της στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 να φτάνει περίπου τα 190 χιλιάδες στρέμματα.

    Περιορίστηκε η έκταση της λίμνης Κάρλα ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel

    Ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel φαίνεται πως το μεγαλύτερο μέρος των πλημμυρισμένων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα στέγνωσε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμένεται, ενώ ένα μικρό τμήμα της παραμένει ακόμα πλημμυρισμένο. Επιπλέον, στα σημεία όπου οι πλημμυρισμένες εκτάσεις έχουν στεγνώσει η υποβάθμιση του εδάφους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

    Στις παρακάτω δορυφορικές εικόνες που επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα του Climatebook παρουσιάζεται σε υψηλή ανάλυση η κατάσταση στη λίμνη Κάρλα πέρυσι λίγες μέρες μετά την έλευση της κακοκαιρίας Daniel (στις 20 Σεπτεμβρίου 2023), και φέτος ένα χρόνο μετά (στις 4 Σεπτεμβρίου 2024).

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο