Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 07:41

Πύργος: “Διπλό χτύπημα” στα funds - Μια οριστική διαγραφή χρεών και ένα “κούρεμα” οφειλών

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ακόμα δύο μεγάλες νίκες κόντρα στα funds πέτυχαν οι δικηγόροι Πύργου Δώρα Καλάκου και Θεοδώρα Βασιλακοπούλου. Σε δύο υποθέσεις που εκδικάστηκαν στο Ειρηνοδικείο και το Μονομελές Πρωτοδικείο Πύργου, πέτυχαν την οριστική διαγραφή οφειλών στην πρώτη περίπτωση και το “κούρεμα” οφειλών σε πολύ μεγάλο ποσοστό στη δεύτερη.

Και στις δύο υποθέσεις οι οφειλέτες κατάφεραν να απαλλαγούν από πολύ μεγάλα βάρη χάρη στους ευεργετικούς όρους που προσφέρει ο νόμος Κατσέλη (Ν.3869/2010).

Οριστική διαγραφή χρεών

Στην πρώτη περίπτωση η αιτούσα είχε συμβληθεί ως εγγυήτρια σε δάνεια που είχε αναλάβει ο πρώην σύζυγός της. Οι συνολικές οφειλές της, ανήρχοντο στο ποσό των 115.000 ευρώ περίπου. Η αιτούσα εργαζόταν περιστασιακά και τα εισοδήματα της δεν ξεπερνούσαν μηνιαίως το ποσό των 500 ευρώ. Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Πύργου επιβλήθηκε η υποχρέωση στην αιτούσα, στα πλαίσια του Νόμου Κατσέλη, να καταβάλλει το ποσό των 57.000 ευρώ σε διάστημα 20 ετών. Κατά της απόφασης αυτής, ασκήθηκε έφεση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας, από τις δύο δικηγόρους, η οποία έγινε δεκτή και διαγράφησαν οριστικά οι οφειλές της αιτούσας, καθώς αποδείχθηκε ότι η αιτούσα δεν αξιοποίησε κανένα ποσό από τα δάνεια για τα οποία συμβλήθηκε ως εγγυήτρια, ενώ αξιολογήθηκε σωστά η οικονομική της κατάσταση.

“Κούρεμα” σε ποσοστό 90%

Στην δεύτερη περίπτωση κατατέθηκε κοινή αίτηση για ρύθμιση οφειλών με το Ν.3869/2010 - Οι σύζυγοι είχαν αναλάβει από κοινού δανειακές υποχρεώσεις ύψους 750.000 ευρώ περίπου. Σε πρώτο βαθμό η αίτηση των οφειλετών απερρίφθη λόγου δόλου. Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείο Ηλείας, που αποφάσισε το “κούρεμα” των οφειλών. Ειδικότερα, ο αιτών θα καταβάλλει περίπου το ποσό των 48.000 ευρώ σε διάστημα 12 ετών και η αιτούσα το ποσό των 38.000 ευρώ, ομοίως σε διάστημα 12 ετών. Σημειωτέον ότι προστατεύτηκε όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία των οφειλετών, παρόλο που εκκρεμούσε πλειστηριασμός σε βάρος περιουσιακού στοιχείου της αιτούσας, ο οποίος τελούσε σε αναστολή μέχρι την έκδοση απόφασης επί της εφέσεως.

Οι δύο δικηγόροι Πύργου Δώρα Καλάκου και Θεοδώρα Βασιλακόπουλου σημείωσαν για άλλη μια φορά το πόσο σημαντικός ήταν για την ζωή ευάλωτων οφειλετών ο νόμος Κατσέλη, σε σχέση με τη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού που τον αντικατέστησε. Οι δύο περιπτώσεις και στο επίπεδο έφεσης, το αποδεικνύουν αυτό, δίνοντας μεγάλη ανάσα στους οφειλέτες.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 11:53

Σχετικά Άρθρα

  • Σοβαρή καταγγελία: Πήρε δάνειο, μπήκε στο νόμο Κατσέλη και του βγάζουν το σπίτι στον πλειστηριασμό
    Σοβαρή καταγγελία: Πήρε δάνειο, μπήκε στο νόμο Κατσέλη και του βγάζουν το σπίτι στον πλειστηριασμό

    Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN έγινε καταγγελία από πολίτη, ο οποίος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό, παρότι είχε υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη.

    Ο κ. Φώτης πήρε ένα κατασκευαστικό δάνειο με εγγυήτρια την μητέρα του και, παρότι μπήκε στον νόμο Κατσέλη, το σπίτι του βγαίνει σε πλειστηριασμό. «Αυτό ήταν ένα δάνειο του 2008 επισκευαστικό. Εγώ τότε δούλευα σε πολεμική βιομηχανία, έπαιρνα καλά λεφτά, μπορούσα να το πληρώνω, ήταν γύρω στα 85.000 ευρώ και πλήρωνα τη δόση μου κανονικά Είχα βάλει εγγυήτρια τη μητέρα μου γιατί είχε την επικαρπία του σπιτιού. Από το 2011, όμως, που άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα, ενιαία μισθολόγια και τέτοια, ο μισθός μου, από 1.500 – 1.600 ευρώ που έπαιρνα, εκείνη την εποχή, πήγε στα 800€. Συν αυτό, άρχισαν και προβλήματα στην εταιρεία, δε μας πληρώνανε σταθερά και τέτοια. Με αποτέλεσμα, να μην μπορώ να πληρώνω, μπήκα στον νόμο Κατσέλη, δεν μπόρεσα να πληρώνω τότε ακόμα και τον νόμο Κατσέλη γιατί μάς κάνανε τρίμηνα και τετράμηνα απληρωσιάς. Με αποτέλεσμα, το 2020, να θεωρηθώ έκπτωτος. Τώρα το ποσό είναι γύρω στα 103.000€. Η μητέρα μου είναι 95 χρονών με κινητικά προβλήματα. Μένει αυτή μέσα στο σπίτι εγώ μένω με ενοίκιο με τη γυναίκα μου. Το θέμα είναι ότι το δικαστήριο έκανε δεκτή την επάνοδό μου στον νόμο Κατσέλη και τώρα, η εταιρεία που έχει γίνει ο πλειστηριασμός ζητάει να εκκενωθεί το σπίτι. Θα πεθάνουν τη μητέρα μου πριν την ώρα της. Αυτό το δάνειο ήταν στην Εθνική Τράπεζα και, επί έναν χρόνο, σχεδόν τους παρακαλούσα να μού κάνουν κάποια ρύθμιση, το 2020 – 21, και ενώ μού λέγαν από τη μία μέρα στην άλλη ότι θα γίνει, τελικά με ενημέρωσαν ότι πουλήθηκε σε fund», είπε.

    Έχει δικαιωθεί δικαστικά, αλλά το fund ζητάει το σπίτι του

    Ο δικηγόρος του καταγγέλλοντα, Κώστας Τσουκαλάς, εξήγησε ότι, στην περίπτωση του κ. Φώτη, ο πλειστηριασμός στο ακίνητο έγινε καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ένδικα μέσα. Στη συνέχεια, κάνανε μαζί αίτηση να επανέλθει στον νόμο Κατσέλη, που έγινε και δεκτή. Το δικαστήριο έκρινε και τού χορήγησε προσωρινή διαταγή που τού λέει ότι πληρώνει 180 ευρώ τον μήνα και διατηρεί το ακίνητο. Ο πελάτης του έστειλε mail στο fund στο οποίο σημείωσε ότι επιθυμεί να πληρώνει τις δόσεις του, ωστόσο, δεν έλαβε καμία απάντηση και, ταυτόχρονα, απέστειλαν εξώδικο να παραδώσει το ακίνητο. Ενώ, δηλαδή, υπάρχει δικαστική απόφαση παράτασης χρόνου, το fund έχει κάνει τον πλειστηριασμό και συνεχίζει να διεκδικεί το ακίνητο. Ο κ. Φώτης έχει προσφύγει σε όλα τα ένδικα μέσα, έχει δικαστική απόφαση η οποία τον καλύπτει, όμως, το fund, επειδή έχει γίνει ο πλειστηριασμός, προχωράει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι απαγορεύεται κάθε μεταβολή στην περιουσία του, μέχρι να δικαστεί η έκπτωση.,

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ηλεία: Δικηγορικός άθλος - Ακυρώθηκαν τρεις προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί σε Αμαλιάδα και Πύργο
    Ηλεία: Δικηγορικός άθλος - Ακυρώθηκαν τρεις προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί σε Αμαλιάδα και Πύργο

    Η μάχη απέναντι στα funds συνεχίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων και συμπολίτες μας καταφέρνουν να πάρουν μεγάλες ανάσες για να αντιμετωπίσουν το μέλλον. Δύο δικηγόροι από την Ηλεία κατάφεραν να καταγράψουν για άλλη μια φορά σημαντικές επιτυχίες, στηρίζοντας τους πελάτες τους που βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, με τον κίνδυνο να χάσουν την περιουσία τους κάτι παραπάνω από ορατό.

    Οι ακυρώσεις πλειστηριασμών σίγουρα δεν είναι κάτι που θα δούμε καθημερινά να συμβαίνει, ούτε όλες οι περιπτώσεις που εκδικάζονται για έναν τέτοιο λόγο, είναι επιτυχημένες. Στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και το Πρωτοδικείο Ηλείας την περασμένη εβδομάδα οι δικηγόροι Πύργου Δώρα Καλάκου και Θεοδώρα Βασιλακόπουλου κατάφεραν με τους χειρισμούς τους να ακυρώσουν τρεις πλειστηριασμούς. Κάτι που με βάση τις επικρατούσες συνθήκες χαρακτηρίζεται ως άθλος.

    Στην πρώτη περίπτωση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας ακυρώθηκε πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση στο ίδιο δικαστήριο ακυρώθηκε πλειστηριασμός που ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί σήμερα. Μέσα από τις αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, έγινε δεκτός ο ισχυρισμός των οφειλετών ότι δεν προέκυπτε πλήρως, το ύψος της απαίτησης της τράπεζας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν και οι δύο πλειστηριασμοί.

    Στην τρίτη περίπτωση στον Πύργο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας, αποφάσισε την ακύρωση προγραμματισμένου πλειστηριασμού, καθώς έγινε δεκτός ο ισχυρισμός του οφειλέτη ότι δεν είχε τηρηθεί η απαιτούμενη εκ του νόμου διαδικασία για την διενέργεια του πλειστηριασμού.

    Οι δύο δικηγόροι απέφυγαν να προβούν σε κάποια δήλωση και σχολίασαν πως συνεχίζουν να δίνουν μάχης στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και κινδυνεύουν να χάσουν αυτά που απέκτησαν με κόπους μιας ζωής…

  • Σε Funds τα κόκκινα δάνεια της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας – “Να εξαγοραστούν από τους δανειολήπτες, στην τιμή που θα δοθούν στα Funds” προτείνει ο Κ. Νικολούτσος
    Σε Funds τα κόκκινα δάνεια της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας – “Να εξαγοραστούν από τους δανειολήπτες, στην τιμή που θα δοθούν στα Funds” προτείνει ο Κ. Νικολούτσος

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Νέα απειλή για τους 4.000 περίπου δανειολήπτες της πρώην Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας πολλοί εκ των οποίων είναι και από την Ηλεία, έρχεται να “ταράξει τα νερά”, του ήδη ταλαιπωρημένου επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής αλλά και των νοικοκυρών, ύστερα από την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του χαρτοφυλακίου των «κόκκινων» δανείων σε εγχώρια ή ξένα funds.

    Ειδικότερα, η ειδική εκκαθαρίστρια PQH που είχε λάβει την περίοδο που έκλεισε η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά, εμπορικά και στεγαστικά δάνεια, έχει ήδη εκκινήσει την διαδικασία για την πώληση των χαρτοφυλακίων Alphabet που περιλαμβάνουν τα δάνεια αυτά.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ilialive.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, στην ουσία δεν πρόκειται για κόκκινα δάνεια, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών εξυπηρετούνταν αλλά μόλις η εν λόγω τράπεζα έκλεισε, έγινε απαιτητή η εξόφλησή τους από τους δανειολήπτες, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες επιχειρηματίες και όχι μόνο.

    Όπως σημείωσε μάλιστα, η απαίτηση της αποπληρωμής τους έγινε τότε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο από τον φορέα που είχε αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και που τώρα προβαίνει στην μεταπώλησή του.

    «Η βεβιασμένη κατάρρευση της Αχαϊκής Τράπεζας, επηρέασε αρνητικά πάρα πολλές επιχειρήσεις του τόπου. Αυτό οφείλετε στο γεγονός, ότι αυτά τα δάνεια τα οποία δεν ήταν κόκκινα καθώς εξυπηρετούνταν, μεταφέρθηκαν σε μια διαδικασία κοκκινίσματος με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να έρθουν σε μια δύσκολη κατάσταση.

    Όταν έκλεισε δηλαδή η Αχαϊκή τράπεζα, αυτά τα δάνεια έγιναν απαιτητά από τους οφειλέτες. Δεν ήταν κόκκινα πριν. Δεν έχει καμία ευθύνη επί της ουσίας ο δανειολήπτης γιατί ενώ τα δάνεια αυτά εξυπηρετούνταν ξαφνικά έγινε απαιτητή η αποπληρωμή τους.

    Και τότε αναζητήθηκε με πολύ σκληρό τρόπο η εξόφληση αυτών των δανείων. Ουσιαστικά τώρα η αλλαγή του χαρτοφυλακίου είναι μια διαδικαστική αλλαγή, γιατί και ο προηγούμενος φορέας της αναζήτησης εξυπηρέτησης αυτών των δανείων, ήταν ιδιαίτερα πιεστικός απέναντι στις επιχειρήσεις» επεσήμανε ο κ. Νικολούτσος υπογραμμίζοντας ότι το θέμα του ιδιωτικού χρέους είναι τεράστιο και πρέπει με κάθε τρόπο να βρεθούν λύσεις που θα βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα.

    Ο ίδιος μάλιστα, πρότεινε μια λύση που θα πρόσφερε ανάσα στους δανειολήπτες, οι οποίοι αυτή την στιγμή αδυνατούν να ανταποκριθούν στα ποσά που ζητούν οι εταιρείες.

    «Η δική μου πρόταση, που θα έδινε μια λύση, είναι η ενδεχόμενη δυνατότητα εξαγοράς από τους δανειολήπτες των δανείων αυτών, στην τιμή που πωλήθηκαν στα funds» σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας.

  • Η ισχύς εν τη ενώσει - Σωματεία και συνδικάτα ασπίδα για το σπίτι του Ηλείου Γιάννη Λύτρα απέναντι στα funds
    Η ισχύς εν τη ενώσει - Σωματεία και συνδικάτα ασπίδα για το σπίτι του Ηλείου Γιάννη Λύτρα απέναντι στα funds

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Αίσιο ήταν το αποτέλεσμα από την κινητοποίηση των σωματείων και των συνδικάτων της Ηλείας προκειμένου να προστατέψουν την κατοικία του ανάπηρου συμπολίτη μας Γιάννη Λύτρα καθώς κινδύνευε με κατάσχεση εξαιτίας ενός χρέους στην τράπεζα.

    Η μαζική αντίδραση φαίνεται πως τελικά είχε αποτέλεσμα αφού επετεύχθη ένα πρώτο “κούρεμα” στο χρέος ενώ παράλληλα ζητήθηκε το εναπομείναν ποσό να ρυθμιστεί με δόσεις ικανές να ανταποκριθεί ο κ. Λύτρας.

    Αναλυτικότερα αναφέρθηκαν οι πρωταγωνιστές της κινητοποίησης, ενώ άπαντες απηύθυναν έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, να μην σκύβουν το κεφάλι και κυρίως να μην διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια από τα σωματεία και τα συνδικάτα της περιοχής τους.

    Κωνσταντίνος Γιάνναρος πρόεδρος συνδικάτου Οικοδόμων ν. Ηλείας

    “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”

    "Τα σωματεία νομού Ηλείας με στήριγμα τα συνδικάτα, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες του νομού Αττικής πραγματοποιήσαμε στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 δυναμική παρέμβαση έξω από τα γραφεία γνωστού Fund στην Καλλιθέα για την αποτροπή του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του ανάπηρου συμπολίτη μας Γιάννη Λύτρα. Που για ένα μικρό στεγαστικό δάνειο που χρειάστηκε να πάρει και αφού τον “άρμεξαν” 20 χρόνια τώρα του ζητούν το πενταπλάσιο ποσό.

    Καταφέραμε να αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του, να επιβάλουμε το κούρεμα του χρέους, την ίδια στιγμή να πετύχουμε έναν διακανονισμό με βάση τις δυνατότητες του οφειλέτη. Ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των φοιτητών, στο πλαίσιο της κοινωνικής συμμαχίας, αποδεικνύει την ικανότητα που έχουμε να αποτρέψουμε τα σπίτια των λαϊκών εργατικών οικογενειών να γίνονται βορά των τραπεζών και των funds.Οποιοσδήποτε συνάνθρωπός αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα να απευθυνθεί στα σωματεία του νομού μας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη".

    Στέλλα Αναστάσιου πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας

    “Δεν υπάρχει εφησυχασμός, είναι μια πρώτη νίκη”

    "Χθες πετύχαμε πραγματικά μία πρώτη νίκη. Πρέπει όμως να έχουμε στο μυαλό μας ότι τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί, δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καμιά επανάπαυση, είμαστε πάντα σε ετοιμότητα έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον συμπολίτη μας Γιάννη Λύτρα.

    Καταφέραμε να σταματήσει ο πλειστηριασμός, να κουρευτεί το χρέος και να μπει σε διακανονισμό η δόση έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι μία δόση την οποία ο συμπολίτης μας να μπορεί να πληρώνει και να καλύπτει φυσικά και τις ανάγκες του. Το δεύτερο που θέλω να επισημάνω είναι ότι καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν παρόμοια προβλήματα να απευθύνονται στα συνδικάτα και στα σωματεία και να μη διστάζουν. Να εμπιστεύονται τα σωματεία γιατί μόνο μέσα από την οργανωμένη δράση και τον κοινό αγώνα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

    Τα παραδείγματα είναι πολλά, και πανελλαδικά έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα τα οποία είναι αποτέλεσμα του αγώνα αλλά και εδώ στο νομό μας μέσα στο καλοκαίρι είχαμε την περίπτωση του καρκινοπαθούς συναδέλφου του οποίου του είχε κοπεί το επίδομα και καταφέραμε με την δράση των σωματείων να το ξαναπάρει πίσω. Έτσι τώρα έχουμε την περίπτωση του Γιάννη Λύτρα όπου με την κοινή δράση, την οργάνωση και την αποφασιστικότητά μας, καταφέραμε να πετύχουμε αυτή την πρώτη νίκη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε να εμπιστεύονται τα σωματεία και να απευθύνονται σε αυτά".

    Γιάννης Λύτρας

    “Μου έχουν πιει το αίμα - Ευχαριστώ τα σωματεία”

    "Είχα πάρει 18.000€ τους έχω δώσει 70.000 και μου ζητάνε άλλες 60.000€. Μου έχουν πιει το αίμα... Ευχαριστώ τα σωματεία που έκαναν μαζί μου αυτό τον αγώνα στην Αθήνα και ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα έτσι ώστε να μπορέσω να δίνω και εγώ την δόση μου και να ζω σαν άνθρωπος κάθε μήνα. Να τους δώσω και μία προκαταβολή και να λήξει αυτό το θέμα έτσι ώστε να μπορέσω να ζήσω χωρίς αυτό το άγχος που με βασανίζει 10 χρόνια".

    Χρήστος Αθανάσουλας, - Yποψήφιος δήμαρχος Πύργου με την Λαϊκή Συσπείρωση

    “Με τον αγώνα και την οργανωμένη πάλη υπάρχουν αποτελέσματα”

    "Χθες ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των σωματείων της περιοχής μας, βρέθηκα ως υποψήφιος δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Πύργου, στην Αθήνα με άλλους από την Ηλεία και με φίλους από την Αθήνα και διαμαρτυρηθήκαμε στα γραφεία ενός fund γιατί κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του ένας συντοπίτης μας και μάλιστα ανάπηρος.

    Αυτό το θεωρήσαμε απαράδεκτο και γι’ αυτό βρεθήκαμε εκεί προκειμένου να τους διαμηνύσουμε ότι πρέπει να κατεβάσουν τα χέρια τους από τα σπίτια του λαού. Τα σπίτια που έχουν χτιστεί, αποκτηθεί με τους αγώνες μίας ζωής.

    Η παρουσία μου εκεί ήθελε να περάσει ένα ακόμα μήνυμα! Όλοι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις και προβλήματα στην αποπληρωμή δανείων, να μη νιώθουν μόνοι, να μην φοβούνται και να απευθύνονται σε σωματεία και θα τους βοηθάμε πάντα. Δεν είναι καθόλου υπερβολή, η λύση είναι πολύ απλή! Με τον αγώνα και την οργανωμένη πάλη υπάρχουν αποτελέσματα και είχαμε αποτέλεσμα χθες και θα έχουμε αποτελέσματα στο μέλλον".

    Ελένη Τσίγκλα Υποψήφια δήμαρχος Aρx. Ολυμπίας με την Λαϊκή Συσπείρωση

    “Πρέπει να γίνει παράδειγμα και για τους άλλους συνανθρώπους μας – να μην φοβούνται”

    "Aνταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των σωματείων για να εκφράσουμε κι εμείς την αλληλεγγύη μας και την συμπαράσταση μας στον ανάπηρο συμπολίτη μας Γιάννη Λύτρα. Για να υπερασπιστούμε την πρώτη του κατοικία που από μέρα σε μέρα την χάνει. Είμαστε αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε εδώ, καταφέραμε να γίνει ένα κούρεμα των χρεών του και απαιτήσαμε τις χαμηλότερες δόσεις προκειμένου να μπορεί και ο ίδιος να ανταπεξέλθει. Αυτό που έγινε πρέπει να γίνει παράδειγμα και για τους άλλους συνανθρώπους μας".

    pleist 2

  • Πύργος: Κούρεμα χρεών μισού εκατ. ευρώ σε συνταξιούχο επαγγελματία - Αποπληρωμή υπολοίπου σε βάθος 15ετίας
    Πύργος: Κούρεμα χρεών μισού εκατ. ευρώ σε συνταξιούχο επαγγελματία - Αποπληρωμή υπολοίπου σε βάθος 15ετίας

    Μια ακόμα απόφαση - ανάσα, που στηρίχθηκε στον ευεργετικό για τους οφειλέτες νόμο Κατσέλη, εκδόθηκε από τη Δικαιοσύνη, υπέρ συνταξιούχου επαγγελματία που χρωστούσε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ σε επαγγελματικά και στεγαστικά δάνεια. Την υπόθεση χειρίστηκαν για άλλη μια φορά με επιτυχία οι δικηγόροι Πύργου Δώρα Καλάκου και Θεοδώρα Βασιλακόπουλου, που με δηλώσεις του στο ilialive.gr αναφέρθηκαν στο νόμο Κατσέλη και τις αυξημένες δυνατότητες που δίνει υπέρ των οφειλετών - δανειοληπτών.

    Ο συνταξιούχος επαγγελματίας, πήρε μια μεγάλη ανάσα καθώς από τις οφειλές των 551.200 ευρώ προς τις τράπεζες, θα κληθεί να πληρώσει σε βάθος 15ετίας περίπου το 10% της οφειλής του, δηλαδή το ποσό των 56.000 ευρώ. Το Δικαστήριο με την πρωτοβάθμια απόφαση του “κούρεψε” συνολικά 495.200 ευρώ.

    Η δικηγόρος Πύργου Δώρα Καλάκου, μιλώντας στο ilialive.gr σημείωσε ότι “… για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο σημαντικός ήταν για την ζωή ευάλωτων οφειλετών ο νόμος Κατσέλη. Με δεδομένη, δε, την καθυστέρηση ρύθμισης ή την μη βιώσιμη ρύθμιση που γίνεται με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, που αντικατέστησε τον νόμο Κατσέλη, διαφαίνεται ότι τελικά ο εξωδικαστικός μηχανισμός δεν είναι ιδιαίτερα φιλικός για τους οφειλέτες, δεν επιλύει πραγματικά το πρόβλημα της οικονομικής αδυναμίας αυτών και ως εκ τούτου καθίσταται κοινωνικά και οικονομικά επιβεβλημένη η αναβίωση του νόμου Κατσέλη ή η βελτίωση της αποδοτικότητας του νέου μορφώματος ρύθμισης οφειλών”.

    Από την πλευρά της η Θεοδώρα Βασιλακοπούλου τόνισε ότι “… ακόμα μια φορά με την δικαστική συνδρομή υλοποιείται η έναρξη μιας νέας ζωής για μια ευάλωτη οικογένεια. Στην απόφαση αυτή ελήφθησαν πραγματικά υπόψιν όλα τα κρίσιμα και πραγματικά ζητήματα που οδήγησαν τον συγκεκριμένο οφειλέτη και την οικογένεια αυτού σε αντικειμενική και μη δόλια αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει τόσο για την κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών όσο και για την ενίσχυση της οικογενειακής τους επιχείρησης”…

  • Υποψήφια με τον συνδυασμό του Τάκη Δημητρουλόπουλου η Δώρα Καλάκου
    Υποψήφια με τον συνδυασμό του Τάκη Δημητρουλόπουλου η Δώρα Καλάκου

    Στον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» του Τάκη Δημητρουλόπουλου θα είναι υποψήφια η δικηγόρος Δώρα Καλάκου. Η Δώρα Καλάκου είναι Δικηγόρος από το 2005 και ασκεί μάχιμη δικηγορία στον Πύργο και σε ολόκληρο τον Νομό Ηλείας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας. Είναι ιδιαιτέρως γνωστή για την βοήθεια που έχει προσφέρει σε ευάλωτους οφειλέτες, μέσω δικαστικών αποφάσεων του Νόμου Κατσέλη. Προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της στο φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτες Πατούσες Πύργου», του οποίου αποτελεί και ιδρυτικό μέλος, ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Πύργου. Μιλάει άριστα αγγλικά και πολύ καλά γαλλικά και ιταλικά.

    Το 2014 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Πύργου. Διαμένει μόνιμα στα Μακρίσια με τον σύζυγό της Αθανάσιο Τσανέ και τα παιδιά τους, Διώνη, 6 ετών και Χαράλαμπο, 3 ετών.

    Η Δώρα Καλάκου δήλωσε: «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά αποδέχομαι την πρόταση του Τάκη Δημητρουλόπουλου και συμμετέχω σε ένα ψηφοδέλτιο ανανέωσης, προσφοράς και δημιουργίας για τον Δήμο μας, τον Δήμο που επέλεξα να μένω μόνιμα με την οικογένειά μου.
    Μακριά από κάθε προσωπικό συμφέρον, από κάθε πελατειακή –και κατά συνέπεια νοσηρή- σχέση με τους συνδημότες μου, με γνώμονα μόνο την ανανέωση και την ανάπτυξη του τόπου μας, θα δώσω κι εγώ την προσωπική μου μάχη δίπλα στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας και όλους τους συνυποψηφίους μου. Για έναν Δήμο όπου θα κυριαρχεί η αλληλεγγύη, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, που θα ανακουφίζει τους ευάλωτους πολίτες, που θα μεριμνά για τις κακοποιημένες γυναίκες. Για έναν Δήμο που θα προστατεύει τα ζώα και το περιβάλλον. Για έναν Δήμο που θα είμαστε όλοι υπερήφανοι που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Καλό μας αγώνα!»

    Ο Τάκης Δημητρουλόπουλος την ευχαρίστησε για τη στήριξή της και την καλωσόρισε λέγοντας: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την παράταξή μας η συμμετοχή της Δώρας Καλάκου στον έντιμο αγώνα που δίνουμε για την αλλαγή της οπισθοδρομικής πορείας του Δήμου μας. Η δυναμική της παράταξής μας ενισχύεται με την παρουσία της. Η μεγάλη πρόκληση για έναν άλλο Δήμο δυναμικό, που να απαντά στις ανάγκες των συνδημοτών μας και στις απαιτήσεις των καιρών, μας οδήγησε στο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στη συλλογική προσπάθεια που κάνουμε. Η Δώρα Καλάκου, με ιδιαίτερες ευαισθησίες στα κοινωνικά προβλήματα και με μεγάλη γνώση στα αυτοδιοικητικά θέματα, καθίσταται θεμέλιος λίθος συμβολής στην ανάπτυξη και την αναγέννηση του Δήμου μας. Είναι μαχήτρια που ξέρει να αγωνίζεται, που δεν αφήνει τα εύκολα και δεν κάνει πίσω στα δύσκολα. Ο Δήμος μας χρειάζεται ανθρώπους με αξίες, γνώση, όραμα, εμπειρία και όρεξη για δημιουργία. Ανθρώπους που πιστεύουν και αγωνίζονται για το μέλλον, την προοπτική, την επόμενη μέρα του Δήμου μας, με όπλα την αλήθεια, την εντιμότητα και τη συνέπεια. Ο Δήμος μας χρειάζεται μια νέα Δημοτική αρχή που να θέτει στο κέντρο της πολιτικής τον άνθρωπο.

    Η αλλαγή του σήμερα είναι το όραμά μας. Με την Δώρα Καλάκου μοιραζόμαστε και αγωνιζόμαστε για τις ιδέες και τα οράματά μας, με κίνητρο την κοινή μας αγάπη για τον τόπο μας και με έμπνευση τις αξίες της ζωής. Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στόχο τη μεγάλη νίκη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Όλοι μαζί για να κάνουμε τον Δήμο μας Δήμο πρότυπο.

    ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

    Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ, ΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

    Ο Δήμος μας αξίζει πολλά περισσότερα. Μόνο που αυτό δεν είναι σύνθημα!

    Είναι η αλήθειά μας, είναι η ουσία της πρότασής μας, είναι το όραμά μας, η υπόσχεσή μας και η δέσμευσή μας».

    Dimitroulopoulos Kalakou2

    Dimitroulopoulos intro logo image

  • Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ κατά ΠΑΣΟΚ: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία πρώτης κατοικίας;
    Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ κατά ΠΑΣΟΚ: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία πρώτης κατοικίας;

    Την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση Καππάτου της ΝΔ επαναδημοσιεύει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «αντί απάντησης τόσο στον κ. Ανδρουλάκη, όσο και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που από χθες αρνούνται να τοποθετηθούν επί της ουσίας και καθυβρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

    Συγκεκριμένα, παραθέτει τα εξής: «Οι πρακτικές αυτές, ακόμη κι αν βρίσκονται εντός των ορίων της νομιμότητας, πληγώνουν βαθιά τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Η Μαξίμου Α.Ε. και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδεικνύουν καθημερινά ότι προτεραιότητα της πολιτικής τους είναι η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων».

    «Η υποκρισία επιβεβαιώνει το δίλημμα της κάλπης: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία πρώτης κατοικίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • ΣΥΡΙΖΑ: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;
    ΣΥΡΙΖΑ: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;

    «Τόση ταύτιση υπέρ των funds μας ξεπερνά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις Μάτζου αλλά και Σταϊκούρα για τα funds εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    «Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund εναντίον δανειοληπτών, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Σταϊκούρας δικαίωνε τα funds που παίρνουν τα δάνεια πολιτών στο 20% και απαιτούν το 100%, λέγοντας πως αν γίνουν ρυθμίσεις, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και οι δανειολήπτες, θα ευνοηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Γνωρίζαμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν πολλές συγκλίσεις, αλλά τόση ταύτιση υπέρ των funds μας ξεπερνά. Ξαναλέμε ότι το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

    To σχετικό απόσπασμα:

    Ο Σταϊκούρας δικαιολογεί την «κοψοχρονιά» παραχώρηση των κόκκινων δανείων σε funds

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση, χθες, με κατοίκους στην Εκτενεπόλ Κομοτηνής, για το ζήτημα των στεγαστικών δανείων των Παλιννοστούντων Ποντίων.

    Ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε ότι τα σπίτια των ανθρώπων που έλαβαν ομολογιακό δάνειο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα περάσουν στα funds, καθώς όπως είπε «δεν έχω στο μυαλό μου δυνατότητα περισσότερων δόσεων».

    Ο Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνοντας ότι παντού στον κόσμο υπάρχουν μέχρι 24 δόσεις, «ούτε καν 36», έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει άστοχο τον συλλογισμό μίας εκ των παρευρισκόμενων στη συνάντηση σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια.

    «Εφόσον τα δάνεια μας πωλούνται πάμφθηνα στα funds, γιατί δεν μπορούν να πουληθούν σε εμάς το ίδιο φθηνά και να γίνει κούρεμα» ρώτησε η γυναίκα, με τον κ. Σταϊκούρα να εξισώνει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές με όσους δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

    «Είναι εύλογος αλλά άστοχος ο προβληματισμός σας» δήλωσε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι «αν γίνει αυτό, τότε θα σταματήσουν και οι άλλοι να πληρώνουν».

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο