Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 14:14

Αρχές του 2024 δεσμευτικές προσφορές για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Αρχές του 2024 πρόκειται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας metaforespress.gr σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του οποίου, το Υπερταμείο καταβάλει προσπάθειες, ώστε οι δεσμευτικές προσφορές να κατατεθούν έως τον Μάρτιο.

Πλέον όλα δείχνουν ότι ο ανάδοχος θα αναδειχθεί το 2024 και ότι αν δεν γίνουν προσφυγές του χρόνου θα υπογραφεί και η σύμβαση παραχώρησης ώστε τα έργα αναβάθμισης του αεροσταθμού να έχουν ξεκινήσει το 2025.

Κανένας όμως δεν γνωρίζει αν νωρίτερα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την επέκταση των χώρων στάθμευσης αεροσκαφών αν οι θέσεις στάθμευσης θα αυξηθούν και αυτές από τον παραχωρησιούχο. Υπενθυμίζουμε ότι για τις ανάγκες επέκτασης του αεροδρομίου έχουν απαλλοτριωθεί 50 στρέμματα και ότι μέχρι τώρα μπορούν να σταθμεύσουν μόνο 4 αεροσκάφη

Όσον αφορά το διαγωνισμό παραχώρησης του αεροδρομίου στις 17 Ιουλίου εγκρίθηκε η συμμετοχή και των 4 υποψήφιων διεκδικητών στη β’ φάση του διαγωνισμού:

1) ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Egis – Aeroports de la cote d’Azur (Egis 45%, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις 45%, Aeroports de la cote d’Azur 10%),

2) Fraport – Delta – Pileas (Fraport AG 51%, Delta Airport Investments 24,5%, Pileas 24,5%),

3) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 51%, GMR Airports Limited 49%) και

4) ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – Corporation America Airports (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ 70%, Corporation America Airports 30%).

Πηγή: EleftheriaOnline.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 12:51

Σχετικά Άρθρα

  • Καλαμάτα: Ανήλικοι χτύπησαν 11χρονο για να αρπάξουν το αναψυκτικό του
    Καλαμάτα: Ανήλικοι χτύπησαν 11χρονο για να αρπάξουν το αναψυκτικό του

    16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση

    Όλο και περισσότερο ξεφεύγει η κατάσταση με τις επιθέσεις μεταξύ ανηλίκων, αλλά το περιστατικό που συνέβη στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα ξεπερνά κάθε όριο, καθώς ένα αγοράκι μόλις 11 χρόνων έπεσε θύμα ξυλοδαρμού για να του πάρουν το… αναψυκτικό που κρατούσε!
    Το παιδί ήταν μόνο στο Πάρκο το βράδυ της Δευτέρας, όταν το πλησίασαν τρεις μεγαλύτεροί του ανήλικοι, οι οποίοι άρχισαν να το βρίζουν χωρίς λόγο, ενώ ο ένας το χτύπησε και άρπαξε από τα χέρια του το αναψυκτικό. Στη συνέχεια, το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν.
    Ο 11χρονος ενημέρωσε τους γονείς του που υπέβαλαν καταγγελία στην Ασφάλεια και, βάσει της περιγραφής που έδωσε, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης έναν 16χρονο και τον προσήγαν στο τμήμα, όπου αναγνωρίστηκε από το παιδί ως αυτός που το χτύπησε.
    Ο 16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει τους δυο άγνωστους νεαρούς που ήταν μαζί του, αλλά και τους γονείς του που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό
    Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό

    Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα, όταν σε ένα όχημα στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι μαζί με το 11 μηνών βρέφος τους στο ύψος του Δημαρχείου Καλαμάτας και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η νεαρή μητέρα.

    Σύμφωνα με το protothema.gr, όλα έγιναν μέρα- μεσημέρι της Τρίτης, όταν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά έκλεισε τον δρόμο σε αυτό του ζευγαριού των ομοφύλων τους και οι δυο από τους επιβάτες άρχισαν να το χτυπούν άγρια με μια βαριοπούλα προκαλώντας φθορές.

    Η τρομοκρατημένη μητέρα πήρε το μωρό στην αγκαλιά της και βγήκε στον δρόμο ζητώντας βοήθεια. Όμως, ο τρίτος Ρομά έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και την χτύπησε σωριάζοντάς την στο έδαφος!

    Οι δράστες μπήκαν βιαστικά στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, καταφέρνοντας να εξαφανιστούν παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της Αστυνομία ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Δύο επιχειρήσεις περισυλλογής μεταναστών στα μεσσηνιακά ύδατα
    Δύο επιχειρήσεις περισυλλογής μεταναστών στα μεσσηνιακά ύδατα

    81 μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας και 78 ακόμη στην Πύλο - Κοινή αφετηρία τα παράλια της Τουρκίας

    Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής 81 μετανάστες που περισυνελέγησαν 95 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου να επιβαίνουν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

    Τη μεταφορά των μεταναστών, που είχαν ξεκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό τις ιταλικές ακτές, πραγματοποίησε σκάφος σημαίας Παναμά.

    Με την άφιξή τους στο λιμάνι της Καλαμάτας τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και φιλοξενήθηκαν στις αποθήκες, ενώ νωρίς χθες το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταγραφής και προανάκρισής τους για τον εντοπισμό διακινητών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 81 άτομα 48 είναι ενήλικοι άνδρες, 12 ενήλικες γυναίκες, 19 ανήλικα αγόρια και 2 ανήλικα κορίτσια, ενώ προέρχονται από Συρία, Αίγυπτο, Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Τουρκία και Τουρκμενιστάν.

    Στο μεταξύ, χθες στήθηκε μια δεύτερη επιχείρηση, όταν 78 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πύλου, έπειτα από διάσωσή τους 32 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Νήσου Σχίζας. Τη μεταφορά τους από τη θαλάσσια περιοχή προς το λιμάνι της Πύλου πραγματοποίησε παραπλέον πλοίο.

    Πηγή: Tharrosnews.gr

  • Αγρίνιο: 28χρονος σοβαρά τραυματίας σε σφοδρό τροχαίο - Γεμάτη η ΜΕΘ Αγρινίου, διακομίσθηκε στην Καλαμάτα 
    Αγρίνιο: 28χρονος σοβαρά τραυματίας σε σφοδρό τροχαίο - Γεμάτη η ΜΕΘ Αγρινίου, διακομίσθηκε στην Καλαμάτα 

    Βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις φέρει ο 28χρονος άνδρας που διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου την περασμένη νύχτα, έχοντας τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο που σημειώθηκε στον κόμβο Σταδίου.

    Ο νεαρός άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν ως αναβάτης δικύκλου συγκρούστηκε με ΙΧ κάτω από συνθήκες που ερευνώνται.

    Με την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου να είναι γεμάτη, έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες των ιατρών, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου και υπήρχε διαθέσιμη κλίνη.

    Ο 32χρονος οδηγός του έτερου εμπλεκόμενου οχήματος συνελήφθη, ενώ τον βαραίνουν κατηγορίες πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών.

    Πηγή: AgrinioNews.gr

  • Καλαμάτα: Ανήλικος έκλεψε ποδήλατο και ζητούσε αμοιβή για να το επιστρέψει
    Καλαμάτα: Ανήλικος έκλεψε ποδήλατο και ζητούσε αμοιβή για να το επιστρέψει

    Το ποδήλατο ανηλίκου έκλεψε από την Καλαμάτα ένας 16χρονος και μετά ζητούσε χρήματα για να του το επιστρέψει. Κατέληξε, όμως, να συλληφθεί, ενώ αναζητείται και η μητέρα του.

    Την Τρίτη ο 16χρονος έκλεψε το ποδήλατο από περιοχή της Καλαμάτας και μετά επικοινώνησε με τον ανήλικο στον οποίο ανήκε, λέγοντάς του ότι για να του το επιστρέψει, πρέπει να του δώσει 10 ευρώ.

    Ο ανήλικος ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα του, ο οποίος την Τετάρτη κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

    Το απόγευμα της Τετάρτης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας πήγαν στο σπίτι του θύματος, και απέξω βρήκαν τον ανήλικο δράστη μαζί με το ποδήλατο. Τον συνέλαβαν και επέστρεψαν το ποδήλατο στον ιδιοκτήτη του, στο οποίο όμως ο 16χρονος δράστης είχε προκαλέσει φθορές.

    Παράλληλα, από την Αστυνομία αναζητείται η μητέρα του δράστη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Πηγή: Τharrosnews.gr

  • Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 46,4% αύξηση διεθνών πτήσεων τον Οκτώβριο – Δρομολόγια από 10 χώρες
    Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 46,4% αύξηση διεθνών πτήσεων τον Οκτώβριο – Δρομολόγια από 10 χώρες

    Τακτικές διεθνείς πτήσεις 20.249 θέσεων είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» σύμφωνα με την εφαρμογή airdata-tracker του ΙΝΣΕΤΕ. Πέρυσι τον ίδιο μήνα ήταν προγραμματισμένες πτήσεις 13.832 θέσεων (αύξηση 46,4%).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της airdata-tracker φέτος τον Οκτώβριο είναι προγραμματισμένες 7.160 θέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, 4.302 θέσεις από τη Γερμανία, 2.039 θέσεις από την Ελβετία, 1.684 θέσεις από την Ολλανδία, 1.596 θέσεις από τη Γαλλία, 1.311 θέσεις από την Αυστρία, 720 θέσεις από τη Σουηδία, 567 θέσεις από το Ισραήλ, 522 θέσεις από τη Φιλανδία και 348 θέσεις από τη Δανία.

    Οι εγχώριες και διεθνείς πτήσεις στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με βάση τον καλοκαιρινό παρουσιάζονται στον πίνακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Αερολιμένα και για αυτό οι πτήσεις του πίνακα ενδέχεται να έχουν αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση για τον προγραμματισμό των πτήσεων του το επιβατικό κοινό πρέπει να ενημερωθεί επισήμως από τις αεροπορικές εταιρείες ή τον Αερολιμένα Καλαμάτας

    Πηγή: EleftheriaOnline.gr

  • Μεσσηνία: Στο λιμάνι της Καλαμάτας 70 πρόσφυγες και μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Κορώνης (video)
    Μεσσηνία: Στο λιμάνι της Καλαμάτας 70 πρόσφυγες και μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Κορώνης (video)

    Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα οι 70 πρόσφυγες και μετανάστες, που νωρίτερα είχαν διασωθεί 15 ν.μ. ανοιχτά της Κορώνης, κοντά στο Βενέτικο.

    Πρόκειται για 38 άνδρες, 11 γυναίκες και 21 παιδιά (14 αγόρια και 7 κορίτσια), που στην πλειοψηφία τους δηλώνουν πολίτες Αφγανιστάν και Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 δήλωσαν σε κίνδυνο και έτσι ξεκίνησε μέσω του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους με τη συνδρομή παραπλέοντος πλοίου σημαίας Παναμά.

    Στο λιμάνι της Καλαμάτας τους υποδέθηκαν άτομα από τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά και εθελοντές παρέχοντας τα απαραίτητα για τις πρώτες ώρες διαμονής στο χώρο των αποθηκών του λιμανιού και σήμερα θα προχωρήσει η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησής τους, καθώς και η αναζήτηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας τυχόν διακινητών ανάμεσά τους.

    Πηγή: EleftheriaOnline.gr

  • Αύξηση αφίξεων επιβατών διεθνών πτήσεων το 2024 στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας
    Αύξηση αφίξεων επιβατών διεθνών πτήσεων το 2024 στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

    Τον φετινό Αύγουστο και το πρώτο οκτάμηνο του 2024 στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» καταγράφηκαν περισσότερες αφίξεις επιβατών διεθνών πτήσεων από πέρσι αλλά λιγότερες από το 2022 και το 2019. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ φέτος τον Αύγουστο αφίχθηκαν 27.606 επιβάτες διεθνών πτήσεων, πέρσι 25.389, πρόπερσι 31.105 ενώ το 2019 είχαν αφιχθεί 32.41. Το φετινό πρώτο οκτάμηνο αφίχθηκαν 109.840 επιβάτες διεθνών πτήσεων, πέρσι το ίδιο χρονικό διάστημα αφίχθηκαν 99.039, πρόπερσι 117.657 ενώ το 2019 είχαν αφιχθεί 113.579 επιβάτες διεθνών πτήσεων. Τον Αύγουστο σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα οι αφίξεις επιβατών διεθνών αυξήθηκαν κατά 8,7 % ενώ συνολικά η αύξηση του οκτάμηνου ήταν 10,9% .

    Συνολικά τον Αύγουστο με 717 πτήσεις (τακτικές, έκτακτες και αεροταξί) ταξίδεψαν μέσω του Αερολιμένα Καλαμάτας με 63.552 επιβάτες διεθνών και εγχώριων πτήσεων. Συνολικά αποβιβάσθηκαν στο Αερολιμένα Καλαμάτας 30.363 επιβάτες και αναχώρησαν 33.187 ταξιδιώτες. Το 92,8% των χρηστών του Αερολιμένα Καλαμάτας ήταν επιβάτες διεθνών πτήσεων.

    Συγκεκριμένα με 398 διεθνείς πτήσεις αφίχθηκαν 27.609 επιβάτες και αναχώρησαν 30.937 ταξιδιώτες. Η μέση διεθνής πτήση είχε 147 επιβάτες.

    Με 97 εγχώριες πτήσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο) αφίχθηκαν 2.256 επιβάτες και αναχώρησαν 2.289 ταξιδιώτες. Η μέση εγχώρια πτήση είχε 47 επιβάτες.

    Με 222 αεροταξί αφίχθηκαν 498 επιβάτες και αναχώρησαν 501 ταξιδιώτες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ στην Αθήνα το φετινό πρώτο οκτάμηνο καταγράφηκαν 5470.787 αφίξεις επιβατών διεθνών πτήσεων, στο Ηράκλειο 2.771261, στη Ρόδο 2.197.083, στη Θεσσαλονίκη 1.675.098, στη Κέρκυρα 1.484.671, στα Χανιά 1.133651, στην Κω 997.013, στη Ζάκυνθο, 816.872, στη Σαντορίνη 574.673, στη Μύκονο 423.925, στο Άκτιο 307.825, στην Κεφαλλονιά 298.940, στη Σκιάθο 221.145, στην Καλαμάτα 109.840, στην Σάμο 106.941, στην Καβάλα 90.322, στην Κάρπαθο 76.452, στην Μυτιλήνη 60.278 στον Άραξο 57.737 και συνολικά στην Ελλάδα 18.877.534

    Αναλυτικά στοιχεία για τις αφίξεις επιβατών διεθνών πτήσεων στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» παρουσιάζονται στον πίνακα

    Πηγή: EleftheriaOnline.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο