Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 13:19

Ο Αερολιμενάρχης Αράξου υποδέχθηκε την Αντζελίνα Τζολί

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το να συναντήσεις από κοντά την Αντζελίνα Τζολί δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα στον καθένα.

Κι ούτε φυσικά θα έχουμε όλοι στην ζωή μας αυτή την ευκαιρία. Μιλάμε για την μεγαλύτερη σύγχρονη σταρ του Χόλυγουντ και μια από τις ομορφότερες γυναίκες που έβγαλε η αμερικάνικη βιομηχανία κινηματογράφου.

Η γυναίκα αυτή είναι στα μέρη μας αυτές τις μέρες για τα γυρίσματα της ταινίας «Μαρία» που είναι αφιερωμένη στη ζωή της Μαρίας Κάλλας και ένας από τους ανθρώπους που είχε την ευκαιρία να την δει από κοντά ήταν ο αερολιμενάρχης του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας.

Ο κ. Γκουβίτσας την υποδέχτηκε όταν έφτασε στην Δυτική Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου του Αράξου και το αποκάλυψε αυτό σε ανάρτηση του στο facebook, γράφοντας τα εξής: «Είχα την χαρά πριν λίγες ημέρες να υποδεχτώ την Αντζελίνα Τζολί, στο αεροδρόμιο του Αράξου.

Η Οσκαρική ηθοποιός θα ενσαρκώσει την Μαρία Κάλλας στην ταινία " Μαρία". Τα γυρίσματα έγιναν στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο και στην θαλαμηγό " Χριστίνα Ο" στο Κατάκολο. Σήμερα (σσ Τετάρτη) το μεσημέρι αναχώρησαν όλοι οι ηθοποιοί, εκτός από την Αντζελίνα Τζολί και το συνεργείο από το αεροδρόμιο του Αράξου !!!».

arxaxos tzoli aerol 2
Πηγή: Patrasevents.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 13:13

Σχετικά Άρθρα

  • Αντζελίνα Τζολί: Συγκινεί το επίσημο τρέιλερ για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας
    Αντζελίνα Τζολί: Συγκινεί το επίσημο τρέιλερ για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας

    Η Αντζελίνα Τζολί γίνεται η Μαρία Κάλλας στην πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πάμπλο Λαραΐν (Jackie, Spencer). Το «Maria» επικεντρώνεται στις άγνωστες πτυχές της ζωής της μεγάλης ντίβας της όπερας, αποκαλύπτοντας πλευρές της προσωπικότητάς της που κανείς δεν γνώριζε μέχρι σήμερα.

    Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, αποσπώντας standing ovation διάρκειας 10 λεπτών και εξαιρετικές κριτικές για την Αντζελίνα Τζολί που εντυπωσιάζει με την ερμηνεία της, σ' έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της.

    Έχοντας στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες της Μαρίας Κάλλας, η ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία του Πάμπλο Λαραΐν για ισάριθμες εκθαμβωτικές γυναικείες προσωπικότητες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ιστορία και στον πολιτισμό του 20ού αιώνα, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Jackie (για την Τζάκι Κένεντι) και το Spencer (για την πριγκίπισσα Νταϊάνα).

    Τα πολύμηνα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, όπου η Μαρία Κάλλας πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ενώ αρκετές σκηνές έχουν γυριστεί και στην Ελλάδα με τη συμμετοχή Ελλήνων συντελεστών.

    Το «Maria» έρχεται στις 5 Δεκεμβρίου 2024 στις ελληνικές αίθουσες για να συγκινήσει το ελληνικό κοινό και τους θαυμαστές της εμβληματικής ντίβας, από το Cinobo και τη Faliro House.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καλαματιανός: Σύνδεση του "Πάτρα-Πύργος" με το αεροδρόμιο του Αράξου
    Καλαματιανός: Σύνδεση του

    Την ανάγκη σύγχρονης οδικής σύνδεσης της Ηλείας με το αεροδρόμιο του Αράξου, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός. Όπως επισημαίνεται σε ερώτηση που συνυποβάλλει με Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, η οδική σύνδεση του αεροδρομίου του Αράξου με την Ηλεία, θα συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική και εν γένει οικονομική πρόοδο της περιοχής μας. Είναι βέβαιο ότι θα προσδώσει περαιτέρω αναπτυξιακή δυναμική στον νομό, αυξάνοντας και διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την επισκεψιμότητα, σε συνδυασμό με τα λιμάνια του Κατακόλου και της Κυλλήνης.

    Σε δήλωσή του, ο Διονύσης Καλαματιανός αναφέρει τα εξής:

    «Οι παλινωδίες της κυβέρνησης μετέθεσαν τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής του "Πάτρα-Πύργος" αρκετά προς τα πίσω. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το έργο απεντάχθηκε το 2013 από την κατασκευή του συνολικού αυτοκινητόδρομου "Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα", με απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    Το 2018, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το έργο εγκρίθηκε και έλαβε χρηματοδότηση από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το 2019 ξεκίνησε να κατασκευάζεται και σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες συμβάσεις που εκτελούνταν πριν τις ακυρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, θα ολοκληρωνόταν το 2023, δίχως διόδια. Δυστυχώς, οι επιλογές αυτής της κυβέρνησης φόρτωσαν το έργο με επιπλέον χρόνια καθυστέρησης και κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Χρήματα, δηλαδή, που θα χρεωθούν οι πολίτες για πληρωμή διοδίων και αποζημιώσεις σε εργολάβους.

    Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το "Πύργος-Τσακώνα", το οποίο παραμένει στον αέρα, δίχως να υπάρχει καμία πρόοδος και κανένα χρονοδιάγραμμα.

    Ελπίζουμε, λοιπόν, η κυβέρνηση να επιδείξει επιτέλους συνέπεια και πραγματικό ενδιαφέρον για τους πολίτες της Ηλείας, που εδώ και 5 χρόνια βλέπουν κρίσιμα έργα υποδομών όπως τα προαναφερόμενα "Πάτρα-Πύργος" και "Πύργος-Τσακώνα", η υπογειοποίηση του ΤΟΕΒ Γαστούνης και συνολικά του αρδευτικού δικτύου του νομού, η αναβάθμιση των φραγμάτων Πηνειού και Αλφειού, να βαλτώνουν και να καθυστερούν. Για το "Πάτρα-Πύργος", θα περιμένουμε τις ακριβείς ημερομηνίες παράδοσης του έργου. Παράλληλα, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να προβλεφθεί και η άμεση σύνδεσή του με το αεροδρόμιο του Αράξου, γεγονός που θα προσφέρει στους επιβάτες γρήγορη, άνετη και ασφαλή πρόσβαση σε τουριστικούς προορισμούς της Ηλείας. Αυτό ζητάμε και με κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, καλώντας τον να απαντήσει αν προτίθεται να χρηματοδοτήσει -και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης- αυτή την κρίσιμη αναπτυξιακή παρέμβαση προς όφελος του νομού μας.»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η «Maria» με την Αντζελίνα Τζολί θα είναι η ταινία έναρξης του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
    Η «Maria» με την Αντζελίνα Τζολί θα είναι η ταινία έναρξης του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

    Η νέα ταινία του σπουδαίου χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν, με τίτλο «Maria» και πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί, θα σηματοδοτήσει την έναρξη του 65ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στο Ολύμπιον.

    Στην ταινία «Maria» του Πάμπλο Λαραΐν, η βραβευμένη με Όσκαρ Αντζελίνα Τζολί είναι η Μαρία Κάλλας, η πιο εμβληματική ερμηνεύτρια του 20ού αιώνα. Η ταινία ακολουθεί την Ελληνίδα ντίβα την περίοδο που αποσύρεται στο Παρισι μετά από μια λαμπερή και ταραχώδη ζωή. To «Maria» επαναπροσεγγίζει τη θρυλική σοπράνο στις τελευταίες ημέρες της, καθώς αναπολεί την ταυτότητα και τη ζωή της, αποκαλύπτοντας παράλληλα άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της.

    O –υποψήφιος για Όσκαρ και βραβευμένος σε Κάννες, Βενετία και Βερολίνο– δημιουργός μάς βυθίζει στα ενδότερα μιας μυθικής φιγούρας που καλείται να διαχειριστεί το βάρος μιας ανυπολόγιστης φήμης και κληρονομιάς. H Αντζελίνα Τζολί, σε μία ερμηνεία που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ενθουσιώδες χειροκρότημα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ενσαρκώνει τη γυναίκα πίσω από τον μύθο, μια τραγική ηρωίδα που έρχεται αντιμέτωπη με το φάντασμα ενός αλλοτινού και αξεπέραστου μεγαλείου, τον φόβο της θνητότητας, τις ανοιχτές πληγές μιας ζωής γεμάτης ανεπανάληπτους θριάμβους και ανεπούλωτα τραύματα.

    Έχοντας στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες της Μαρίας Κάλλας, η ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία του Πάμπλο Λαραΐν για ισάριθμες εκθαμβωτικές γυναικείες προσωπικότητες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ιστορία και στον πολιτισμό του 20ού αιώνα, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Jackie (για την Τζάκι Κένεντι) και το Spencer (για την πριγκίπισσα Νταϊάνα).

    Διανθισμένο με τις μαγευτικές όπερες που ερμήνευσε μοναδικά η Μαρία Κάλλας, άλλα και διάσπαρτο με αναδρομές στα πιο κομβικά επεισόδια της ταραχώδους ζωής της, από τα βασανιστικά χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τη θυελλώδη σχέση με τον Αριστοτέλη Ωνάση, το Maria ρίχνει φως στα ανθρώπινα σκοτάδια που φωλιάζουν πίσω από την εκτυφλωτική βιτρίνα της καθολικής αναγνώρισης.

    Λήξη με την ταινία «The End» του Τζόσουα Οπενχάιμερ, παρουσία του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη

    Στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα βρεθεί ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Τζόσουα Οπενχάιμερ για να παρουσιάσει την ταινία του, με τίτλο «The End», στην οποία πρωταγωνιστούν η Τίλντα Σουίντον και ο Μάικλ Σάνον. Η ταινία θα προβληθεί στην τελετή λήξης της 65ης διοργάνωσης την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον.

    Το «The End» είναι ένα μετα-αποκαλυπτικό μιούζικαλ για το τέλος του κόσμου, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τη χρυσή εποχή του είδους. Μια ευρηματική και αντισυμβατική ταινία από τον Τζόσουα Οπενχάιμερ, που σκιαγραφεί μια προκλητική παραλλαγή ορισμένων από τις θεματικές που τον έχουν απασχολήσει στα αριστουργηματικά ντοκιμαντέρ «The Act of Killing» (2012) και «The Look of Silence» (2014).

    Είκοσι πέντε χρόνια μετά από μια περιβαλλοντική καταστροφή που μετέτρεψε τη Γη σε μη κατοικήσιμο πλανήτη, η Μητέρα, ο Πατέρας και ο Γιος μένουν εγκλωβισμένοι σε ένα πολυτελές καταφύγιο, όπου προσπαθούν να διατηρήσουν την ελπίδα και μια έννοια κανονικότητας, συνεχίζοντας τις τελετουργίες της καθημερινότητας, έως τη στιγμή που η άφιξη μιας άγνωστης, του Κοριτσιού, ανατρέπει αυτή τη ρουτίνα. Για τον Γιο, έναν αφελή 20χρονο που δεν έχει δει ποτέ τον έξω κόσμο, η νέα άφιξη είναι συναρπαστική.

    Ξαφνικά, οι εύθραυστοι δεσμοί τυφλής αισιοδοξίας που ενώνουν αυτή την ομάδα προνομιούχων αρχίζουν να ξεφτίζουν. Καθώς οι εντάσεις αυξάνονται, αυτή η φαινομενικά ειδυλλιακή συνύπαρξη αρχίζει να καταρρέει, ενώ απωθημένες ενοχές και καταπιεσμένη δυσαρέσκεια απειλούν την ισορροπία της οικογένειας. Την ίδια στιγμή, έρχονται αντιμέτωποι με πικρές αλήθειες που τους δείχνουν έναν διαφορετικό δρόμο προς τα εμπρός, έναν δρόμο που βασίζεται στην αποδοχή, στην αγάπη και στην ικανότητα για αλλαγή.

    Η αδυναμία του ανθρώπου ν' αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και να αποδεχτεί το βάρος των συνεπειών. Η εθελοτυφλία των διά βίου προνομιούχων απέναντι στο φάσμα μιας οφθαλμοφανούς καταστροφής. Οι μύθοι και οι ψευδαισθήσεις μιας κοινωνίας, αλλά και μιας ολόκληρης κοσμοθεωρίας, που έχει μετατρέψει την απληστία σε τρόπο ζωής και ύπαρξης. Όλα τα παραπάνω ξεδιπλώνονται σε ένα σαρκαστικό μείγμα μαύρης κωμωδίας, ιδιότυπης επιστημονικής φαντασίας και ψυχολογικού θρίλερ με πολιτικές προεκτάσεις και οικολογικούς απόηχους.

    Μια ταινία που θίγει επείγοντα ζητήματα με πρωταγωνιστές τους υποψήφιους για Όσκαρ Τίλντα Σουίντον και Μάικλ Σάνον, καθώς και τον Τζορτζ ΜακΚέι και τη Μόουζες Ίνγκραμ. Το σενάριο υπογράφουν οι Τζόσουα Οπενχάιμερ και Ράσμους Χάιστερμπεργκ, ενώ τα τραγούδια έγραψαν οι Τζόσουα Σμιντ (μουσική) και Τζόσουα Οπενχάιμερ (στίχοι). Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την εταιρεία διανομής Weird Wave στις 12 Δεκεμβρίου 2024.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Angelina Jolie: Το πρώτο ελληνικό teaser ως Μαρία Κάλλας
    Angelina Jolie: Το πρώτο ελληνικό teaser ως Μαρία Κάλλας

    Η Αντζελίνα Τζολί γίνεται η Μαρία Κάλλας στην πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πάμπλο Λαραΐν (Jackie, Spencer). Το Maria επικεντρώνεται στις άγνωστες πτυχές της ζωής της μεγάλης ντίβας της όπερας, αποκαλύπτοντας πλευρές της προσωπικότητάς της που κανείς δεν γνώριζε μέχρι σήμερα.

    Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, αποσπώντας standing ovation διάρκειας 10 λεπτών και εξαιρετικές κριτικές για την Αντζελίνα Τζολί που εντυπωσιάζει με την ερμηνεία της, σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της. Τα πολύμηνα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, όπου η Μαρία Κάλλας πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ενώ αρκετές σκηνές έχουν γυριστεί και στην Ελλάδα με τη συμμετοχή Ελλήνων συντελεστών.

    Το Maria έρχεται στις 5 Δεκεμβρίου 2024 στις ελληνικές αίθουσες για να συγκινήσει το ελληνικό κοινό και τους θαυμαστές της εμβληματικής ντίβας, από το Cinobo και τη Faliro House.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Λίβανος: Δεν έχουμε λάβει καμία εγγύηση ότι το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίσει το αεροδρόμιο της Βηρυτού
    Λίβανος: Δεν έχουμε λάβει καμία εγγύηση ότι το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίσει το αεροδρόμιο της Βηρυτού

    Τη Δευτέρα, η Ουάσιγκτον προειδοποίησε ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση στο αεροδρόμιο ή σε δρόμους που οδηγούν σε αυτό

    Ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου Άλι Χαμίε δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχει λάβει μόνο «δεσμεύσεις» αλλά καμία σαφή «εγγύηση» ότι το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίσει το αεροδρόμιο της Βηρυτού, που βρίσκεται κοντά στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, προπύργιο της Χεζμπολάχ.
    Οι Αρχές «θέλουν να διατηρήσουν σε λειτουργία τους τερματικούς σταθμούς σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, πρώτα και κύρια το διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ο εχθρός δεν νοιάζεται ούτε για ζωές αμάχων ούτε για πολυκατοικίες (...) πώς θα έδινε εγγυήσεις;»
    Έπειτα από «διεθνείς επαφές», η Βηρυτός πήρε «δεσμεύσεις», είπε, σημειώνοντας ωστόσο: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ σαφών εγγυήσεων και δεσμεύσεων».
    Χθες, Δευτέρα, η Ουάσιγκτον προειδοποίησε ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση στο αεροδρόμιο ή σε δρόμους που οδηγούν σε αυτό, κυρίως για να επιτραπεί σε όσους επιθυμούν να φύγουν από τον Λίβανο. Καθημερινά, παρά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν στόχο περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο, ο κρατικός αερομεταφορέας του Λιβάνου εξακολουθεί να πραγματοποιεί πτήσεις.

    Ο Χαμίε απέρριψε τις ισραηλινές κατηγορίες ότι αποστέλλονται όπλα στη Χεζμπολάχ μέσω του λιβανικού αεροδρομίου και συνοριακών περασμάτων.

    «Το αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι είναι υπό τη νομική δικαιοδοσία του Λιβάνου, τα τελωνεία, η γενική ασφάλεια, οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας και ο στρατός συνεργάζονται εκεί», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Οποιοδήποτε στρατιωτικό αεροσκάφος ή αεροπλάνο που μεταφέρει όπλα πρέπει να λάβει πρωτύτερη άδεια από τον στρατό».

    Ένα ισραηλινό πλήγμα την Παρασκευή κοντά στο πέρασμα Μάσναα, στα σύνορα μεταξύ του Λιβάνου και της Συρίας, απέκλεισε τον δρόμο που χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου

    Ο Χαμίε διευκρίνισε ότι το πλήγμα είχε στόχο περιοχή μέσα στο λιβανέζικο έδαφος, κοντά στο συνοριακό πέρασμα, και προκάλεσε κρατήρα τεσσάρων μέτρων.

    Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι χρησιμοποιεί το πέρασμα για να μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Συρία στον Λίβανο.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ STR
  • Η Angelina Jolie μαγεύει στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας - Δείτε το τρέιλερ της ταινίας
    Η Angelina Jolie μαγεύει στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας - Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

    «Παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη για τη ζωή και την κληρονομιά της Μαρίας Κάλλας», έχει δηλώσει η Angelina Jolie.

    Η Angelina Jolie υποδύεται τη Μαρία Κάλλας στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Maria», της τελευταίας βιογραφικής ταινίας του Pablo Larraín, που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ώρες.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Variety, το Netflix παρουσίασε το πρώτο τρέιλερ για την καταξιωμένη ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και απέσπασε οκτάλεπτο standing ovation, εκτοξεύοντας την Jolie και την ταινία στην κούρσα των βραβείων. Η ηθοποιός υποδύεται την Ελληνίδα σοπράνο, Μαρία Κάλλας, η οποία πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 53 ετών.

    Όπως αφήνει να εννοηθεί από το τρέιλερ, η ταινία «Maria» θα καλύψει την ιστορία της ζωής της τραγουδίστριας της όπερας. Μαζί με την Angelina Jolie, στο καστ συμμετέχουν επίσης οι Valeria Golino, Kodi Smit-McPhee, Haluk Bilginer, Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino, Jeremy Wheeler και Rebecka Johnston.

    Τη σκηνοθεσία του «Maria» υπογράφει ο Pablo Larraín και το σενάριο ο δημιουργός του «Peaky Blinders», Steven Knight. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί προηγουμένως στο «Spencer», δηλαδή στην ταινία για την πριγκίπισσα Νταϊάνα που χάρισε στην πρωταγωνίστρια, Kristen Stewart, μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού. Παραγωγοί είναι οι Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Lorenzo Mieli και ο αδελφός του Pablo Larraín, Juan de Dios Larraín.

    Angelina Jolie: «Πρόκληση η ιστορία της Μαρίας Κάλλας»

    «Η ευκαιρία να συνδυάσω τα δύο πιο βαθιά και προσωπικά μου πάθη, τον κινηματογράφο και την όπερα, ήταν ένα πολυαναμενόμενο όνειρο», ανέφερε ο Pablo Larraín σε δήλωσή του σχετικά με την ταινία, τονίζοντας: «Το να το κάνω αυτό με την Angelina, μια εξαιρετικά γενναία και περίεργη καλλιτέχνιδα, είναι μια συναρπαστική ευκαιρία. Ένα πραγματικό δώρο».

    Από την πλευρά της, η Angelina Jolie έχει πει: «Παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη για τη ζωή και την κληρονομιά της Μαρίας Κάλλας. Θα δώσω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Ο Pablo Larraín είναι ένας σκηνοθέτης που θαυμάζω εδώ και καιρό. Το ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να αφηγηθώ μαζί του, και με το σενάριο του Steven Knight, την ιστορία της Μαρίας Κάλλας είναι ένα όνειρο».

    Τα γυρίσματα για το «Maria» ξεκίνησαν στη Βουδαπέστη τον Οκτώβριο του 2023 με επιπλέον τοποθεσίες γυρισμάτων το Παρίσι, στην Ελλάδα και στο Μιλάνο. Επισημαίνεται ότι η ταινία «Maria» θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις 27 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της στο Netflix στις 11 Δεκεμβρίου.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • «Γηρασμένο» το αεροδρόμιο Αράξου: Προβλήματα σε πάρκινγκ, γεννήτριες, πόρτες
    «Γηρασμένο» το αεροδρόμιο Αράξου: Προβλήματα σε πάρκινγκ, γεννήτριες, πόρτες
    Πολλές φορές έχει καταγραφεί η ανοδική κίνηση στο Αεροδρομίου Αράξου, το οποίο φέτος το καλοκαίρι – στο γενικότερο ανοδικό ρεύμα του Ελληνικού Τουρισμού – αναμένεται να ξεπεράσει τα περυσινά δεδομένα, σε ποσοστό άνω του 13%.
    Από την άλλη, πολλοί αναρωτούνται για το ποιες θα ήταν οι επιδόσεις του μοναδικού Διενθούς Αερολιμένα της Αχαΐας αν δεν είχε προβλήματα υποδομών, που θα τον καθιστούσαν σύγχρονο και όχι μια «γερασμένη» εγκατάσταση η οποία περιμένει να ιδιωτικοποιηθεί μήπως και κοιτάξει ψηλότερα!

    Ποια είναι, όμως, τα προβλήματα υποδομών;

    Το ρεπορτάζ της «Πελοποννήσου» αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα σε υποδομές. με βασικότερα τα εξής:

    – Πρόβλημα με τις αυτόματες πόρτες (access control), οι οποίες κανονικά θα πρέπει να δουλεύουν ηλεκτρονικά, αλλά λόγω βλάβης είναι εκτός λειτουργίας.

    – Δεν λειτουργούν, λόγω βλάβης οι γεννήτριες που είναι απαραίτητές σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος. Σε ένα τέτοιο σενάριο, το αεροδρόμιο θα βγει off.

    Τα φώτα στον περιβάλλοντα χώρο είναι εκτός λειτουργίας και κατά τις βραδινές ώρες, ένας επισκέπτης δεν μπορεί να δει ούτε στα δύο μέτρα.

    – Πρόβλημα καθίζησης στο πάρκινγκ του αεροδρομίου με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να μην μπορούν να παρκάρουν. Εχει βγει διαγωνισμός από την ΥΠΑ μαζί με άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί ανάδοχος και κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν εργασίες.

    – Ελλειψη προσωπικού. Από τους 12 υπάλληλους που διαθέτει το αεροδρόμιο, βάσει οργανογράμματος, δουλεύουν μόνο τα εφτά, καθώς τα πέντε έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι βάρδιες του σαββατοκύριακου να βγαίνουν με μεγάλη δυσκολία.

    – Πρόβλημα σε ένα κομμάτι ψευδοροφής στην κεντρική αίθουσα που πέρα από την έλλειψη καλαισθησίας, δημιουργεί κινδύνους για εργαζόμενους και τουρίστες.

    Στις αρχές Ιουνίου η Πολιτεία έδωσε, μεν, χρήματα και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στους 3 από τους 4 Πυλώνες Φωτισμού , με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον επαρκής φωτισμός για να υποδέχεται τις βραδινές πτήσεις του αεροδρομίου.

    Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τα προβλήματα είναι αρκετά και χρειάζεται κρατική παρέμβαση για να αναβαθμιστεί το Αεροδρόμιο και να αποκτήσει αξιόλογες υποδομές ώστε να μπορέσει να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο από την «πίτα» των πτήσεων, κυρίως από το εξωτερικό.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Χειροκροτούσαν όρθιοι επί 15 λεπτά τη Τζολί στη Βενετία για τη Μαρία Κάλλας - Βίντεο με τη συγκίνησή της
    Χειροκροτούσαν όρθιοι επί 15 λεπτά τη Τζολί στη Βενετία για τη Μαρία Κάλλας - Βίντεο με τη συγκίνησή της

    Δείτε βίντεο από το Φεστιβάλ Βενετίας - Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της η Τζολί

    Η πολυαναμενόμενη ταινία «Μαρία» που αναφέρεται στη ζωή της Μαρίας Κάλλας έκανε πρεμιέρα χθες το βράδυ στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας και η Αντζελίνα Τζολί ως πρωταγωνίστριά της αποθεώθηκε. Η ίδια έφτασε ελαφρώς καθυστερημένη στην Sala Grande του Lido με το κοινό να περιμένει υπομονετικά την άφιξή της υπό πολύ αυστηρό σεκιούριτι. Μετά το τέλος της πραγματικά εντυπωσιακής αυτής κινηματογραφικής ιστορίας (αποτυπώνεται ο χαρακτήρας της Κάλλας μέσα από τους πιο κοντινούς της ανθρώπους) ο κόσμος αποθέωσε την Τζολί χειροκροτώντας την όρθιος επί 15 λεπτά με αποτέλεσμα όπως βλέπετε και στα αποκλειστικά μας βίντεο εκείνη να μην μπορεί να συγκρατήσει τη συγκίνηση και τα δάκρυα της. Αντάλλασσε δε αγκαλιές με σκηνοθέτη, παραγωγό και συνεργάτες.

    Η συγκίνησή της:

    Το ίδιο συγκινημένο ήταν και το κοινό. Κατά την έξοδό της ο κόσμος της έδινε συγχαρητήρια ενώ κοντοστάθηκε όταν η δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος Μαρία Λεμονιά της είπε «ως ελληνίδα σας ευχαριστώ!». «Α χάρηκα πολύ για την γνωριμία» απάντησε εκείνη που λατρεύει την Ελλάδα, έχει περάσει ένα καλοκαίρι της στην Σαντορίνη και όπως πληροφορηθήκαμε δεν αποκλείεται μέσα στο φθινόπωρο να μας ξαναεπισκεφθεί.

    Βίντεο από την είσοδό της:

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ VICKIE FLORES

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο