Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 10:54

Αχαΐα: Κανονικά η κυκλοφορία προς Αθήνα στην Ολυμπία Οδό - Παραμένει κλειστή η παλαιά

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Κανονικά δόθηκε πριν από λίγα λεπτά και στα δύο ρεύματα η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα, στην Ολυμπία Οδό, στην οποία νωρίτερα είχαν σημειωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Κλειστή παραμένει η Π.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Μετοχίου Ελαιώνα λόγω πτώσης φερτών υλικών στο οδόστρωμα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω των χωριών Ελαιώνα-Ζαχλωριτίκων.

Πηγή: Tempo24.news

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 10:14

Σχετικά Άρθρα

  • Εύρημα «αιμορραγίας αμφιβληστροειδούς» δημιουργεί νέα δεδομένα στο θρίλερ με τα 5 νεκρά παιδιά
    Εύρημα «αιμορραγίας αμφιβληστροειδούς» δημιουργεί νέα δεδομένα στο θρίλερ με τα 5 νεκρά παιδιά

    Νέα δεδομένα στο θρίλερ που αφορά και την Αμαλιάδα. Εντοπίσθηκε στο δεύτερο παιδί της 24χρονης Ειρήνης που πέθανε το 2023. Ιατροί το αποδίδουν κατά κύριο λόγο στο «σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού».

    Ένα σημαντικό εύρημα που φέρεται να έχει εντοπισθεί σε οφθαλομολογικό έλεγχο, σε ένα από τα παιδιά της 24χρονης Ειρήνης Μ. δημιουργεί νέα δεδομένα στο θρίλερ με τους αλλεπάλληλους θανάτους πέντε παιδιών την περίοδο 2014-2024 στην Αμαλιάδα που απασχολεί την κοινή γνώμη.

    Στον έλεγχο που υπήρξε τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας στο δεύτερο παιδί της 24χρονης (τότε ήταν ενός μηνός) το οποίο ένα μήνα αργότερα έχασε την ζωή του στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, εντοπίσθηκε αιμορραγία στον αμφιβληστροειδή του άτυχου μωρού.

    Κάτι που αποδίδεται κυρίως στο «σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού» (Shaken baby syndrome) που είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν ανοίγει νέος κύκλος σημαντικών και πολύ συγκεκριμένων ερωτημάτων για τις αιτίες θανάτου του συγκεκριμένου βρέφους, αλλά ίσως και ορισμένων ακόμη από τα άλλα τέσσερα παιδιά που έχασαν την ζωή τους και τα οποία «συνδέονταν» με την 24χρονη.

    Στις 18 Αυγούστου 2023 λοιπόν η Ειρήνη (σσ η οποία είχε χάσει ήδη το πρώτο παιδί της το 2021 με τον θάνατο του να αποδίδεται σε «διάμεση πνευμονίτιδα») απέκτησε ένα κοριτσάκι, τη Μαρία-Φρειδερίκη. Δύο μήνες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου 2023, το βρέφος που παρουσίαζε επιληπτικά επεισόδια πέθανε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» όπου και νοσηλευόταν για ένα μήνα.

    Είχε μεταφερθεί εκεί από το «Καραμανδάνειο Νοσοκομείο» της Πατρας στις 18 Σεπτεμβρίου. Την προανάκριση για τον θάνατο ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων Αττικής.

    Απροσδιόριστη αιτία στο θάνατο του βρέφους στην Αμαλιάδα

    Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών η αιτία θανάτου χαρακτηρίστηκε απροσδιόριστη που μπορεί να συνδέεται με το παθολογικό ιστορικό επιληψίας. Από την έρευνα ακόμη της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε ότι όταν έχασε την ζωή του το δύο μηνών βρέφος ήταν στον ίδιο θάλαμο του «Παίδων» τουλάχιστον 2-3 ακόμη άτομα, ανάμεσα στα οποία μία κοινωνική λειτουργός.

    Όμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο είχε εντοπισθεί στο άτυχο κοριτσάκι αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς. Ένα τέτοιο εύρημα κυρίως σε ενήλικες συνδέεται με «αποκόλληση αμφιβληστροειδούς», «διαβητική αμφιβληστροπάθεια με νεοαγγείωση», «απόφραξη φλέβας αμφιβληστροειδούς», «ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας με αιμορραγία», από «πρόκληση τραύματος» κλπ. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ιατροί, οι προαναφερόμενες αιτίες είναι απίθανες για ένα βρέφος ενός μηνός.

    Σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού

    Όμως όπως προκύπτει από περαιτέρω ανάλυση ιατρικών δεδομένων «οι αιμορραγίες του αμφιβληστροειδούς που κυμαίνονται από λίγες διάσπαρτες αιμορραγίες έως εκτεταμένες αιμορραγίες που περιλαμβάνουν πολλαπλά στρώματα του αμφιβληστροειδούς αποδίδεται στο «σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού».

    Όπως σημειώνεται αυτό συμβαίνει συνήθως «όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει. Τα μωρά έχουν πολύ αδύναμους μύες του λαιμού (ειδικά μωρά μικρότερα των 4 μηνών τα οποία πιθανό να μην στηρίζουν ακόμα το κεφάλι τους) που δεν μπορούν να υποστηρίξουν πλήρως το αναλογικά μεγάλο κεφάλι τους.

    Το έντονο κούνημα αναγκάζει το κεφάλι του μωρού να κινείται βίαια μπρος-πίσω, με αποτέλεσμα σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες εγκεφαλικές βλάβες. Οι βλάβες θα είναι σαφώς μεγαλύτερες αν το κεφάλι του μωρού κατά την ανατάραξη προσκρούσει βίαια σε κάποια επιφάνεια».

    Σημειώνεται ότι κι η ίδια η 24χρονη είχε αναφέρει σε μία από τις συνεντεύξεις ότι οι γιατροί στο Καραμανδανειο είδαν αιμάτωμα στα μάτια του μωρού και ζήτησαν να μεταφερθεί επειγόντως στο «Αγία Σοφία». Σύμφωνα με πληροφορίες στον φάκελο της υπόθεσης δεν έχουν ενταχθεί καταθέσεις των γιατρών κι άλλα έγγραφα από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

    Πηγή: in.gr

  • Δημογλίδου για θανάτους βρεφών σε Αχαΐα - Ηλεία: Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια - Αναμένονται τοξικολογικές
    K. Δημογλίδου για θανάτους βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία: Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια - Αναμένονται τοξικολογικές

    Για το «θρίλερ» που καταγράφεται σε Αχαΐα και Ηλεία, με τους μυστηριώδεις θανάτους βρεφών μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

    «Είναι πολύ λεπτή η υπόθεση και επειδή έχουν ακουστεί διάφορα στα μέσα αυτές τις μέρες, εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Αρχικά να πούμε ότι η παρουσία ενός συγκεκριμένου ατόμου στους θανάτους των παιδιών φαίνεται μόνο σε τρεις θανάτους, σε δύο θανάτους των δικών της παιδιών. Μιλάω για μια συγκεκριμένη κοπέλα η οποία έχει κάνει και δηλώσεις στα μέσα, γι’ αυτό και την αναφέρω. Όπως και στον τελευταίο θάνατο που είχαμε τον Αύγουστο του 2024, ενός ακόμη βρέφους που φαίνεται ότι υπήρχε παρουσία αυτής της γυναίκας και πάλι στον χώρο. Για δύο ακόμη θανάτους που αναφέρονται στα Μέσα δεν υπάρχει εικόνα ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας αυτής, τουλάχιστον προανακριτικά στο υλικό της αστυνομίας, ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας όταν τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους» ανέφερε η κ. Δημογλίδου.

    Ακολούθως πρόσθεσε «υπάρχουν πέντε θάνατοι οι οποίοι έχουν απασχολήσει τα Μέσα. Για τους οποίους όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Κάποια από αυτά τα παιδιά είτε κατέληξαν στην οικία τους, είτε διακομίστηκαν σε κάποιο νοσοκομείο και κατέληξαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε κανονικά δικογραφία συλλέγοντας προανακριτικό υλικό, βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών, εφόσον υπήρχε νοσηλεία βέβαια του παιδιού στο Νοσοκομείο και του ιστορικού υγείας του παιδιού. Και για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή στα παιδιά.

    »Υπάρχει δηλαδή στη δικογραφία έκθεση κανονικά του ιατροδικαστή. Εκκρεμεί μόνο το αποτέλεσμα κάποιων τοξικολογικών εξετάσεων για την τελευταία περίπτωση, για τον θάνατο του βρέφους που έγινε στις αρχές του Αυγούστου και πάλι σε αυτή την περιοχή και ουσιαστικά οι δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
    Άρα η εισαγγελία της περιοχής έχει τους φακέλους και για τα πέντε παιδιά. Φυσικά μπορεί να εξετάσει ξανά από την αρχή μια υπόθεση, δηλαδή μπορεί να ανασυρθεί μια υπόθεση από το αρχείο και να διατάξει και άλλες ανακριτικές ενέργειες πλέον στην αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και το ξεκαθαρίζω. Εμείς προσπαθούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία ώστε να έρθουν οι απαντήσεις για τις τοξικολογικές εξετάσεις και για το τελευταίο βρέφος και να έχει πλήρη εικόνα και ο εισαγγελέας. Γνωρίζουμε ότι έχει διαταχθεί κάποια έρευνα σε πταισματοδίκη όμως και όχι στην Ελληνική Αστυνομία. Όμως, σε κάθε περίπτωση οι αρχές είναι έτοιμες να δώσουν απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα θέσει ο αρμόδιος εισαγγελέας».

    «Ουσιαστικά τα Μέσα συνδέουν τον θάνατο πέντε παιδιών με την παρουσία αυτής της γυναίκας. Προανακριτική όμως η παρουσία αυτής της γυναίκας υπάρχει μόνο σε τρεις περιπτώσεις. Τα δύο δικά της παιδιά και σε ένα παιδί ενός οικείου της προσώπου, αυτό που πρόσεχε. Ουσιαστικά μιλάμε για το τελευταίο βρέφος το οποίο βέβαια το έχει αποδεχθεί και η ίδια προανακριτικά, ότι βρισκόταν μαζί με το παιδί, έχει καταθέσει κανονικά στην αστυνομία και αυτή και η μητέρα του παιδιού.
    Έχουν γίνει όλες οι προανακριτικές ενέργειες που προβλέπονται όταν ένα παιδί φεύγει ξαφνικά από τη ζωή».

    Για το αν αυτή η γυναίκα πήγε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα στην Αμαλιάδα για να καταθέσει ξανά η κ. Δημογλίδου είπε «Θέλει ουσιαστικά να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, επιβεβαιώνοντας όσα είχε δηλώσει και στην αρχική της κατάθεση. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται εφόσον ένας πολίτης επιθυμεί να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, πόσο μάλλον σε αυτή την περίπτωση που ο φάκελος δεν έχει κλείσει οριστικά, καθώς περιμένουμε απαντήσεις τοξικολογίας των εξετάσεων».

    «Σε καμία από τις πέντε περιπτώσεις και στο προανακριτική υλικό που έχει παραδοθεί από την αστυνομία δεν φαίνεται εμπλοκή κάποιου ατόμου και δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα» επεσήμανε η κ. Δημογλίδου.

    Συμπλήρωσε ότι «υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού όταν υπάρχει κάποια καταγγελία είτε για κακοποίηση είτε για παραμέληση της εποπτείας ενός παιδιού. Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει τον τοπικό Αστυνομικό διευθυντή άμεσα και γίνονται ενέργειες για να δούμε αν ένα παιδί κακοποιείται, υπάρχει περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας, αν παραμελείται από την οικογένεια και φυσικά με τη σειρά της Αστυνομία ενημερώνει αρμόδιους φορείς, κοινωνικούς λειτουργούς, εισαγγελέα Ανηλίκων[…] Δεν γνωρίζω αν έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της συγκεκριμένης οικογένειας. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο όμως από το ιστορικό του παιδιού».

    «Φυσικά και όταν ένα βρέφος φεύγει ξαφνικά από τη ζωή, υπάρχει πάντα η υπόνοια κάποιας εγκληματικής ενέργειας.
    Όμως, όταν η ιατροδικαστική εξέταση είναι ξεκάθαρη και δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, πόσο μάλλον σε κάποιες από τις πέντε περιπτώσεις που σας ανέφερα, υπήρχαν ξεκάθαρες απαντήσεις από την ιατροδικαστή ότι υπήρχαν προβλήματα υγείας σε κάποια από τα βρέφη. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση που έχασαν τη ζωή τους αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας, οπότε εκεί αποκλείει και η αστυνομία την εγκληματική ενέργεια, όταν δεν υπάρχουν και ενδείξεις ιατροδικαστικές» υπογράμμισε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

    Πηγή: ertnews.gr

  • Φωτιά σε δασική έκταση στο Πετρωτό Αχαΐας
    Φωτιά σε δασική έκταση στο Πετρωτό Αχαΐας

    Επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

    Συναγερμος σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Τετάρτης έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετρωτό Αχαΐας.

    Επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Τραγωδία στην Αχαΐα: Ανέβηκε σε δέντρο για να μαζέψει αχλάδια, έπεσε και σκοτώθηκε
    Τραγωδία στην Αχαΐα: Ανέβηκε σε δέντρο για να μαζέψει αχλάδια, έπεσε και σκοτώθηκε

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 67χρονος στην Αχαΐα, καθώς έπεσε από δέντρο στην προσπάθεια του να μαζέψει αχλάδια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, o 67χρονος πήγε με το αυτοκίνητο του προς τη Δάφνη Καλαβρύτων και στο ύψος της Χόβολης σταμάτησε για να μαζέψει αχλάδια.

    Στην συνέχεια, ο άνδρας, ανέβηκε στο δέντρο, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

    Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν αργά για τον άτυχο άνδρα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Κ. Αχαγιά: Αλλοδαπός συνελήφθη για παράνομη διακίνηση εργατών γης - Δρούσε σε Ηλεία και Αχαΐα
    Κ. Αχαγιά: Αλλοδαπός συνελήφθη για παράνομη διακίνηση εργατών γης - Δρούσε σε Ηλεία και Αχαΐα

    Ένας αλλοδαπός συνελήφθη χθες στην Κάτω Αχαγιά με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης εργατών γης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

    Ο αλλοδαπός φέρεται να προωθούσε σε ιδιοκτήτες αγροτικών εκμεταλλεύσεων αλλοδαπούς εργάτες γης, στην Ηλεία και την Αχαΐα.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακρατούσε για την αμοιβή των υπηρεσιών του μέρος των χρημάτων που ελάμβαναν οι εργάτες ως αμοιβή.

    Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο χώρο που διέμενε ο κατηγορούμενος, εντόπισαν χρηματικό ποσό, διαβατήρια και άλλα έγγραφα, εργόσημα κ.α. που σχετίζονται με την υπόθεση.

    Ο αλλοδαπός επί της ουσίας είχε συστήσει ένα άτυπο γραφείο ευρέσεως εργασίας εξυπηρετώντας τόσο τους καλλιεργητές όσο και τους αλλοδαπούς εργάτες γης που έφταναν στη χώρα μας με κάθε τρόπο, αναζητώντας το μεροκάματο.

  • Νικολακόπουλος: Η σημασία της προσθήκης 13 χλμ. στο σημερινό έργο της Ολυμπίας Οδού
    Νικολακόπουλος: Η σημασία της προσθήκης 13 χλμ. στο σημερινό έργο της Ολυμπίας Οδού

    Να φτάσει μέχρι τον κόμβο Αλφειού ζήτησε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος από την ηγεσία του υπ. Υποδομών

    Πρόκειται για μια προοπτική που θα φέρει το έργο πιο κοντά στην Αρχ. Ολυμπία και θα διευκολύνει τις συνθήκες για την περαιτέρω εξέλιξη του

    Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη πάρει την πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση Ηλείων και Μεσσήνιων Βουλευτών με Σταικούρα και Ταχιάο και για τον δρόμο Πύργου- Καλού Νερού - Τσακώνας

    Η πορεία του έργου για τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου βρίσκεται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά με τα στοιχεία προόδου των εργασιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται ίσως για το πιο αισιόδοξο μήνυμα όσον αφορά τον στόχο της υλοποίησής του και μάλιστα νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

    Η επισήμανση αυτή έγινε για μια ακόμη φορά σε συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταικούρα και του Ηλείου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου ο οποίος παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις θετικές κάθε φορά εξελίξεις.

    Ωστόσο ο κ. Νικολακόπουλος, έχει ήδη ζητήσει τόσο από τον Υπουργό κ. Σταικούρα όσο και από τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταχιάο με τον οποίο επίσης έχει συναντηθεί και συνεργαστεί για το ίδιο θέμα, την αναγκαιότητα προσθήκης στο υπό εκτέλεση έργο της Ολυμπίας Οδού, τμήματος 13 χιλιομέτρων μετά τον Πύργο, που ουσιαστικά θα φθάνει μέχρι τον κόμβο του Αλφειού.

    Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξήγησε την ιδιαίτερη σημασία αυτής της προτεινόμενης από τον ίδιο προσθήκης, η οποία θα διευκολύνει σημαντικά την συνέχιση των εργασιών όταν αποφασισθούν από το Υπουργείο για την ολοκλήρωση της μεγάλης οδού μέχρι την Τσακώνα, ενώ θα φέρει τον δρόμο πολύ πιο κοντά στην Αρχαία Ολυμπία.

    Τόνισε μάλιστα ότι κατά την εκτίμησή του, και σε συνεννόηση με τον παραχωρησιούχο είναι εφικτό και θα μπορούσε να προχωρήσει, στο πλαίσιο της σημερινής κατασκευής του έργου, για αυτό και ζήτησε από την ηγεσία του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών να το εξετάσει σοβαρά και στην βάση μιας διορατικής αντίληψης για πιο εύκολες συνθήκες στην μετέπειτα πορεία του δρόμου και της ικανοποίησης του καθολικού αιτήματος των πολιτών για την συνέχισή του σε Καλό Νερό και Τσακώνα.

    nikolako olump odos 2

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

    Σε σχέση με το τελευταίο, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος έχει ήδη πάρει την πρωτοβουλία ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχουν από κοινού οι Βουλευτές Ηλείας και Μεσσηνίας προκειμένου να ενημερωθούν και να εκθέσουν τις απόψεις τους συζητώντας με τον κ. Σταικούρα όλες τις δυνατότητες για να μπορέσει να δρομολογηθεί θετικά και το υπόλοιπο τμήμα της Ολυμπίας Οδού με ένα ενιαίο πλαίσιο αντιμετώπισης στο άμεσο μέλλον.

    Σημειώνεται εδώ ότι πέραν των ανωτέρω δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ζήτημα των συνδέσεων των πόλεων και των αστικών κέντρων με τον αυτοκινητόδρομο για το οποίο απαιτούνται οι ανάλογες παρεμβάσεις για την αποφυγή ταλαιπωρίας των κατοίκων

    Με δήλωσή του ο κ. Νικολακόπουλος μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλει εδώ και αρκετό καιρό για να επιτευχθεί το καλύτερο και να υπάρξουν παρεμβάσεις εκεί όπου εμφανίζονται δυσκολίες αλλά και εκεί όπου διαπιστώνεται ότι χρειάζονται βελτιώσεις στην κατεύθυνση της γρήγορης, ορθολογικής και αποτελεσματικής έκβασης των εργασιών.

    «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα και οφείλουμε να είμαστε πάντα με προσοχή σε εγρήγορση αντιλαμβανόμενοι τον παλμό αλλά και τις σωστές επισημάνσεις των τοπικών κοινωνιών, ώστε να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας, δίνοντας τις αναγκαίες κατευθύνσεις προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Οι πιο παράξενοι κανόνες κυκλοφορίας στον κόσμο
    Οι πιο παράξενοι κανόνες κυκλοφορίας στον κόσμο

    Σε αρκετές χώρες του πλανήτη υπάρχουν πραγματικά παράξενες διατάξεις του τοπικού ΚΟΚ.

    Κάθε κράτος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και αυτές αποτυπώνονται μερικές φορές και στους εθνικούς Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας με ορισμένες απρόσμενες διατάξεις.

    Πριν λίγο καιρό μείναμε έκπληκτοι, όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα μας απαγορεύει να παίρνουμε καφέ μέσα στο αυτοκίνητό μας. Γρήγορα αποδείχθηκε ότι ήταν μια αυθαίρετη ερμηνεία ενός παλαιού άρθρου του ελληνικού ΚΟΚ, που αναφέρει ρητά ότι ο οδηγός πρέπει να έχει τον πλήρη έλεγχο του οχήματος του, άρα οφείλει να κρατάει σταθερά με τα χέρια του το τιμόνι και όχι να λειτουργεί σαν μονόχειρας κρατώντας ταυτόχρονα ένα κύπελλο καφέ, τρώγοντας μια τυρόπιτα ή -πολύ χειρότερα- κοιτάζοντας το κινητό του.

    Ωστόσο, σε αρκετές χώρες του πλανήτη υπάρχουν πραγματικά παράξενες διατάξεις του τοπικού Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως οι επόμενες που ακολουθούν.

    Αυστραλία: Απαγορεύεται ο σανός

    Αν καταφέρετε και εκπληρώσετε το όνειρο σας για ένα Road Trip στην Αυστραλία, θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά σανού στο πορτ-μπαγκάζ ενός Ι.Χ., όμως επιτρέπεται στα ταξί. Στην ίδια ήπειρο δεν επιτρέπεται να κρεμούν οδηγοί και επιβάτες τα χέρια τους έξω από τα παράθυρα ενός οχήματος.

    Μεγάλη Βρετανία: Όχι στα πιτσιλίσματα

    Οι Βρετανοί τιμωρούν πολύ αυστηρά τους απρόσεκτους οδηγούς, που περνούν σε βρεγμένο δρόμο δίπλα από πεζοδρόμια και πιτσιλίζουν τους πεζούς.

    Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι φυσικά μεγάλη σε μια χώρα με συνεχείς βροχές, ενώ το πρόστιμο για τη συγκεκριμένη παράβαση φτάνει έως και τα 5.000 ευρώ. Να σημειώσουμε, ότι ανάλογη διάταξη υπάρχει και στον Κ.Ο.Κ. της Ιαπωνίας, για την περίπτωση που λερώσει ένα διερχόμενο όχημα πεζούς με λάσπη ή άλλα σκουπίδια του δρόμου.

    Νότια Αφρική: Μην ενοχλείτε τα άγρια ζώα

    Στη Νότια Αφρική οφείλουν να σέβονται οι οδηγοί τα άγρια ζώα σε κάθε σημείο της χώρας και όχι όταν κινούνται μόνο σε προστατευόμενες περιοχές. Όταν συναντηθούν λοιπόν με μια αγέλη λιονταριών, με ελέφαντες και άλλα άγρια ζώα, θα πρέπει να περιμένουν να αδειάσουν από μόνα τους τον δρόμο και όχι να προσπαθήσουν να τα διώξουν ενοχλώντας τα με το κλάξον, μαρσάροντας τον κινητήρα, κλπ., αλλιώς τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα.

    ΗΠΑ: Πίσω ρε… γορίλα

    Οι ΗΠΑ δεν παύουν μας εκπλήσσουν με διατάξεις του Κώδικα Οδικού Κυκλοφορίας, που διαφοροποιείται από πολιτεία σε πολιτεία. Για παράδειγμα, στο Τενεσί επιτρέπεται να πυροβολείς μέσα από το αυτοκίνητο φάλαινες, αν και η συγκεκριμένη πολιτεία δεν έχει θάλασσα.

    Στην Αλαμπάμα απαγορεύεται ρητά να οδηγείς με δεμένα μάτια και το ίδιο ισχύει και στην Οκλαχόμα, για όσους επιμένουν να διαβάζουν κόμικς κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ωστόσο, η πολιτεία που τα…σπάει, είναι η Μινεσότα, καθώς εκεί απαγορεύεται να μεταφέρεις γορίλες στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σου!

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Αχαΐα: Έντονη ανησυχία στους εκπαιδευτικούς για τα κρούσματα βίας - «Περνάω με τρόμο την πόρτα του σχολείου»
    Αχαΐα: Έντονη ανησυχία στους εκπαιδευτικούς για τα κρούσματα βίας - «Περνάω με τρόμο την πόρτα του σχολείου»

    Κραυγή αγωνίας από τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για τα περιστατικά βίας που έχουν καταγραφεί με θύματα συναδέλφους τους.

    Ζητούν άμεση λήψη μέτρων ώστε να μπορέσουν ανεμπόδιστα να ασκήσουν το διδακτικό τους έργο και να ιδρυθεί από το υπουργείο νομικό τμήμα υποστήριξης των εκπαιδευτικών σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

    «Τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή μας (χειροδικία σε βάρος διευθυντή, μεγάλη δημοσιότητα για την αποβολή μαθητή λόγω κατοχής κινητού), δικαιολογημένα προκάλεσαν σε όλους τους εκπαιδευτικούς θυμό και ανησυχία. Θυμό γιατί πρόκειται για ανοίκειες, άδικες και απόλυτα καταδικαστέες ενέργειες και ανησυχία γιατί δεν είναι τυχαία ή μεμονωμένα γεγονότα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

    Αχαΐα: «Κάνω τον σταυρό μου μην εντοπίσω μαθητή με κινητό», λέει φιλόγος σε Γυμνάσιο

    Οπως ανέφεραν εκπαιδευτικοί στην «Πελοπόννησο», η αντιμετώπιση, που επιφυλάχθηκε στα συμβάντα, λειτούργησε αρνητικά, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα εις βάρος των εκπαιδευτικών. «Δεν σας κρύβω ότι περνάω με τρόμο την πόρτα του σχολείου καθημερινά, καθώς δεν γνωρίζω τι μου επιφυλάσσει η μέρα. Ως εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε πλήρως εκτεθειμένοι, με μαθητές και γονείς να στέκονται απέναντί μας, αδημονώντας να εντοπίσουν κάτι που θα τους δώσει πάτημα να μας καταγγείλουν» περιγράφει στην «Π» η Σωτηρία, φιλόλογος σε Γυμνάσιο.

    Η ίδια, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου της, είπε: «Καλούμαστε να απολογηθούμε στους γονείς για τον τρόπο που διδάσκουμε, που βαθμολογούμε, που κρίνουμε και που εφαρμόζουμε τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου μας. Δεν σας κρύβω ότι κάνω τον σταυρό μου μην εντοπίσω μαθητή με κινητό και χρειαστεί βάσει των κανονισμών να του το αφαιρέσω και βρεθώ κατηγορούμενη σε τηλεοπτικό παράθυρο. Ερχεται ο μαθητής της πρώτης γυμνασίου στο διάλειμμα στο προαύλιο και με αγκαλιάζει. Εγώ όχι μόνο δεν τον αγκαλιάζω, αλλά σηκώνω τα χέρια ψηλά για να μην υπάρξει παρερμηνεία. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες».

    «Δεν δεχόμαστε να είμαστε ο σάκος του μποξ»

    Η Α΄Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αχαΐας παρεμβαίνει δημοσίως: «Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί δέχονται φραστικές επιθέσεις, συκοφαντίες, πιέσεις και ενίοτε και "τηλεοπτικό" bullying. Η κρίση αξιών, της οικογένειας, η ανεργία και η περιθωριοποίηση, ο ρατσισμός και οι διακρίσεις κ.λπ., έχουν προκαλέσει μια διάχυτη επιθετικότητα, ακόμη και στους εφήβους.

    Ζητάμε από το υπουργείο και από τα στελέχη της Διοίκησης να προστατεύουν το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του, από τέτοιες άδικες επιθέσεις. Δυστυχώς, στα πρόσφατα γεγονότα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης υπήρξε πλήρης αφωνία, ενώ η Διεύθυνση ΔΕ Αχαΐας στο θέμα της αποβολής άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο το σχολείο να μην είχε χειριστεί σωστά το συμβάν». Και καταλήγοντας ξεκαθαρίζουν: «Δεν δεχόμαστε να είμαστε ο σάκος του μποξ».

    Πηγή: Iefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο