Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 13:37

Καλαμάτα: 81 μετανάστες μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του λιμανιού - Συνελήφθησαν 2 Αιγύπτιοι

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας φιλοξενούνται από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 81 μετανάστες, οι περισσότεροι από την Αίγυπτο κι ανάμεσά τους 13 Πακιστανοί και 6 Σύροι, όλοι άντρες.

Η βάρκα που τους μετέφερε από τις ακτές της Λιβύης στην Ευρώπη, είχε εντοπιστεί την προηγούμενη μέρα από φορτηγό πλοίο ακινητοποιημένη σε διεθνή ύδατα, στην αιγυπτιακή περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση.

Το φορτηγό πλοίο, σημαίας Γαλλίας, προέβη στην περισυλλογή των μεταναστών και τούς μετέφερε στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Καλαμάτας, αφού προηγήθηκε συνεννόηση των Αιγυπτιακών Αρχών με το Ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Με τη συνδρομή στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της πόλης, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λάντζα και βγήκαν στο λιμάνι, όπου με μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας και τη συνδρομή της ΠΕ Μεσσηνίας φιλοξενούνται στο χώρο των αποθηκών. Εκεί, από την πρώτη στιγμή όπως πάντα, βρέθηκαν οι νοσηλεύτριες και οι εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ερυθρού Σταυρού, προσφέροντάς τους ιατρική φροντίδα και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειάζονταν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και ήδη έχουν συλληφθεί 2 Αιγύπτιοι, που φέρονται ως διακινητές.

Πηγή: EleftheriaOnline.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 13:13

Σχετικά Άρθρα

  • Μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών με θανάσιμο τραυματισμό στο Διδυμότειχο
    Μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών με θανάσιμο τραυματισμό στο Διδυμότειχο

    Ένας οδηγός αυτοκινήτου και ένας μετανάστης έχασαν τη ζωή τους, μετά την ανατροπή του οχήματος του πρώτου.

    Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα του Σαββάτου 26/10, στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που κινούνταν στην οδό. Όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

    Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ανατραπεί σε παρακείμενο αγρό.

    Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ -8- μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας -1- τραυματίσθηκε επίσης θανάσιμα.

    Άπαντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

    Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός – διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών είχε δηλωθεί κλοπή την 18-10-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

    Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το ανωτέρω όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα.

    Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο
    Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

    Ναυάγιο με μετανάστες σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Ισιδώρου, βορειοδυτικά της Σάμου, το πρωί του Σαββάτου (26/10) με το Λιμενικό Σώμα, να πραγματοποιεί επιχείρηση διάσωσης.

    Στο σημείο βρίσκονται τρία σκάφη του λιμενικού καθώς και ελικόπτερο που έσπευσαν αμέσως στο σημείο.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η λέμβος στην οποία επέβαινε αριθμός μεταναστών άρχισε να βουλιάζει σιγά-σιγά με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να πέσουν στο νερό.

    Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί αρκετά άτομα με αδιευκρίνιστο το αριθμό των επιβαινόντων.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν διασωθεί 20 άτομα.

    Η επιχείρηση διάσωσης του λιμενικού βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι ναυαγοί.

    Υπενθυμίζεται ότι 200 μετανάστες είχαν μεταφερθεί το μεσημέρι τις Πέμπτης από τη Ρόδο στην Σάμο.

    Αναχώρησαν από τη Σάμο με το πλοίο της γραμμής για την υπηρετική Ελλάδα το Σάββατο.

    Σύμφωνα με το Samos 24, συνολικά 35 άτομα επιβιβάστηκαν σε βάρκα και ξεκίνησαν το επικίνδυνο ταξίδι τους από την Τουρκία τα ξημερώματα του Σαββάτου.

    Ανάμεσά τους βρίσκονταν 14 Αφγανοί και 21 Σύριοι, καθώς και πέντε ανήλικα παιδιά. Η βάρκα αναποδογύρισε κατά τη διάρκεια της διαδρομής, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα.

    Πηγή: cnn.gr

  • Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες
    Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες

    Συμπλοκή μεταξύ νεαρών ατόμων με δύο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

    Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν νεαροί ηλικίας 19-20 ετών ελληνικής, αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής ήρθαν στα χέρια.

    Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να καταλήξουν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ένας Έλληνας και ένας Πακιστανός, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Επίσης συνελήφθη ένα άτομο πακιστανικής καταγωγής. Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

  • Καλαμάτα: Ανήλικοι χτύπησαν 11χρονο για να αρπάξουν το αναψυκτικό του
    Καλαμάτα: Ανήλικοι χτύπησαν 11χρονο για να αρπάξουν το αναψυκτικό του

    16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση

    Όλο και περισσότερο ξεφεύγει η κατάσταση με τις επιθέσεις μεταξύ ανηλίκων, αλλά το περιστατικό που συνέβη στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα ξεπερνά κάθε όριο, καθώς ένα αγοράκι μόλις 11 χρόνων έπεσε θύμα ξυλοδαρμού για να του πάρουν το… αναψυκτικό που κρατούσε!
    Το παιδί ήταν μόνο στο Πάρκο το βράδυ της Δευτέρας, όταν το πλησίασαν τρεις μεγαλύτεροί του ανήλικοι, οι οποίοι άρχισαν να το βρίζουν χωρίς λόγο, ενώ ο ένας το χτύπησε και άρπαξε από τα χέρια του το αναψυκτικό. Στη συνέχεια, το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν.
    Ο 11χρονος ενημέρωσε τους γονείς του που υπέβαλαν καταγγελία στην Ασφάλεια και, βάσει της περιγραφής που έδωσε, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης έναν 16χρονο και τον προσήγαν στο τμήμα, όπου αναγνωρίστηκε από το παιδί ως αυτός που το χτύπησε.
    Ο 16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει τους δυο άγνωστους νεαρούς που ήταν μαζί του, αλλά και τους γονείς του που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τραγωδία στη Σάμο: Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες - Δύο νεκροί
    Τραγωδία στη Σάμο: Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες - Δύο νεκροί

    Έχουν διασωθεί 22 άτομα μέχρι στιγμής, ενώ δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μετά την βύθιση σκάφους στην Σάμο.

    Μια ακόμα τραγωδία με δύο νεκρούς γράφτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανοιχτά της Σάμου όταν λέμβος που μετέφερε παράνομους μετανάστες άρχισε να μπάζει νερά.

    Αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν στο νερό συνολικά 22 άτομα που επέβαιναν στη βάρκα.

    Τις δύο σορούς ενός άνδρα και μιας γυναίκας ανέσυραν από τη θάλασσα στελέχη του λιμενικού σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Σάμου.

    Έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται από δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Βία ανηλίκων: Πάνω από 6.500 συλλήψεις το πρώτο 9μηνο του 2024
    Βία ανηλίκων: Πάνω από 6.500 συλλήψεις το πρώτο 9μηνο του 2024

    10.480 είναι οι ανήλικοι που έχουν απασχολήσει τις Αρχές από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

    Δεν έχουν τέλος τα βίαια περιστατικά με πρωταγωνιστές ανήλικους, τα οποία πολλές φορές συμβαίνουν εντός των σχολικών χώρων.

    Τα στοιχεία που αποτυπώνουν τη νεανική παραβατικότητα - σύμφωνα με το mega- είναι σοκαριστικά, καθώς, σύμφωνα με αυτά, το πρώτο 9μηνο του 2024 έγιναν πάνω από 6.500 συλλήψεις ανηλίκων για σωρεία αδικημάτων.

    10.480 είναι οι ανήλικοι που έχουν απασχολήσει τις Αρχές από την αρχή του έτους μέχρι και τώρα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι όπου ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 7.422.

    Ενδεικτικά, οι υποθέσεις αφορούν:

    – 721 υποθέσεις κλοπών

    – 726 υποθέσεις ναρκωτικών

    – 3.731 παραβάσεις του ΚΟΚ

    Πηγή: NewsBomb.gr

  • Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό
    Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό

    Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα, όταν σε ένα όχημα στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι μαζί με το 11 μηνών βρέφος τους στο ύψος του Δημαρχείου Καλαμάτας και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η νεαρή μητέρα.

    Σύμφωνα με το protothema.gr, όλα έγιναν μέρα- μεσημέρι της Τρίτης, όταν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά έκλεισε τον δρόμο σε αυτό του ζευγαριού των ομοφύλων τους και οι δυο από τους επιβάτες άρχισαν να το χτυπούν άγρια με μια βαριοπούλα προκαλώντας φθορές.

    Η τρομοκρατημένη μητέρα πήρε το μωρό στην αγκαλιά της και βγήκε στον δρόμο ζητώντας βοήθεια. Όμως, ο τρίτος Ρομά έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και την χτύπησε σωριάζοντάς την στο έδαφος!

    Οι δράστες μπήκαν βιαστικά στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, καταφέρνοντας να εξαφανιστούν παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της Αστυνομία ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Πύλος: Συλλήψεις 3 διακινητών - Αναχωρούν σήμερα για Μαλακάσα οι 75 μετανάστες
    Πύλος: Συλλήψεις 3 διακινητών - Αναχωρούν σήμερα για Μαλακάσα οι 75 μετανάστες

    Τρία άτομα ως διακινητές προέκυψαν από την προανάκριση που έκανε το Λιμεναρχείο Πύλου στους 78 μετανάστες που βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας στην προβλήτα του λιμανιού της Πύλου.

    Οι 75 μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, όταν το σκάφος τους εξέπεμψε σήμα κινδύνου 32 ν.μ. ΝΔ της νήσου Σχίζας τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

    Οι τρεις διακινητές που μετέβαιναν στο σκάφος είχαν συμφωνήσει να λάβουν από τον καθένα ορισμένες χιλιάδες δολάρια για να τους μεταφέρουν.

    Πρόκειται για υπηκόους από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και την Αίγυπτο, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται 8 παιδιά και 10 γυναίκες.

    Εκτός από τους τρεις διακινητές που θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης, οι 75 μετανάστες που από χθες παραδόθηκαν από το Λιμεναρχείο Πύλου στην Αστυνομία, θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωί από την Πύλο για την κλειστή δομή μεταναστών στη Μαλακάσα.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο