Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 18:40

Τραγωδία στην Κυπαρισσία: Τα ορμητικά κύματα στο λιμάνι παρέσυραν και έπνιξαν μια άτυχη Γερμανίδα που ζούσε μόνιμα στο Κακόβατο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τραγωδία σημειώθηκε την Κυριακή (07/01) στην Κυπαρισσία όταν, άτυχη γυναίκα, παρασύρθηκε από τα κύματα στο λιμάνι της πόλης, και πνίγηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του συζύγου της, ο οποίος δεν πρόλαβε να τη βοηθήσει.

Ο σύζυγος της άτυχης Γερμανίδας αλλά και οι αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος έμειναν σε κατάσταση σοκ αφού, η γυναίκα, παρασύρθηκε από τους ανέμους και τα κύματα που έβγαιναν στη στεριά και κατέληξε μέσα στη θάλασσα. Η 66χρονη σκεπάστηκε από τα ορμητικά νερά και πνίγηκε αβοήθητη. Στο σημείο επικράτησε πανδαιμόνιο με τραγική φιγούρα τον σύζυγό της, ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα. Κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη, παρότι οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί από το πρωί.

Πνίγηκε μέσα σε δευτερόλεπτα

Άμεσα κλήθηκαν στο σημείο άντρες του λιμενικού αλλά και διασώστες του ΕΚΑΒ, ωστόσο δεν υπήρχαν περιθώρια για τη σωτηρία της 66χρονης. Όπως φαίνεται, ο πνιγμός της ήρθε μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα από τη στιγμή που βρέθηκε στη θάλασσα, καθώς πανικοβλήθηκε.

Μόλις η συναισθηματική του κατάσταση το επιτρέψει, ο σύζυγος της γυναίκας θα καταθέσει στην αστυνομία, προκειμένου να περιγράψει τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του, από τη μια στιγμή στην άλλη. Η απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε γύρω στις 16:00 το απόγευμα όταν, η γυναίκα, περπατούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο μώλο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, με τον σύζυγό της. Στο σημείο οι άνεμοι που έπνεαν ήταν ιδιαίτερα ισχυροί.

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, η 66χρονη παρασύρθηκε από τα πολύ δυνατά κύματα και χάθηκε στο νερό. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τραγική φιγούρα στο περιστατικό ήταν ο σύζυγός της, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Περίπου 500 μέτρα μακριά από το σημείο από το οποίο παρασύρθηκε η άτυχη γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Η Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 20:13

Σχετικά Άρθρα

  • Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου
    Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου

    Αναζητείται ο δράστης

    Σε χωριό της Κυπαρισσίας έφτασαν αστυνομικοί από την Ηλεία κατόπιν πληροφοριών που είχαν για κατοχή όπλων από 45χρονο.

    Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, μετέβησαν στο σπίτι του δράστη για έρευνα. Οι αστυνομικοί έψαξαν και βρήκαν μέσα στη μονάδα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 13 σφαίρες, μια θήκη πιστολιού και μια σιδερογροθιά.

    Ο δράστης που έχει ταυτοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, αναζητείται και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

  • Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό
    Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό

    Από πνιγμό κατά τη διάρκεια του φαγητού έχασε την ζωή του δίχρονο κοριτσάκι στα Χανιά

    η ζωή του έχασε από πνιγμό κατάποσης νήπιο κοριτσάκι 2 ετών στα Χανιά.

    Η τραγική μητέρα προσπάθησε να βοηθήσει το μικρό αγγελούδι να επανέλθει χωρίς όμως να τα καταφέρει.

    'Αμεσα έφτασε το ΕΚΑΒ οι διασώστες του οποίου μετέφεραν τη μικρή στο ΤΕΠ παιδιατρικό του νοσοκομείου.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για τεράστια προσπάθεια τόσο των διασωστών του ΕΚΑΒ όσο και των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων να κρατήσουν τη μικρή στη ζωή, αλλά δυστυχώς, όπως είπε, κατέληξε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Μεσσηνία: Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας
    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας

    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε χθες το πρωί στους ελαιώνες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και διαπίστωσε τα πολύ μεγάλα προβλήματα και τις ζημιές που έχει προκαλέσει στην ελαιοκαλλιέργεια η παρατεταμένη ανομβρία.

    Συνοδευόμενοι από προέδρους τοπικών κοινοτήτων και παραγωγούς οι υπεύθυνοι βρέθηκαν στους ελαιώνες της Κυπαρισσίας αλλά και των υπόλοιπων δημοτικών κοινοτήτων. Ωστόσο αυτό που ανέφεραν είναι ότι θα κάνουν την εισήγησή τους στην υπηρεσία τους και αυτή με τη σειρά της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στην περιοχή η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά αναφέρει: «Ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των προέδρων των κοινοτήτων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για αποστολή κλιμακίου γεωπόνων για την καταγραφή των ζημιών στην ελαιοπαραγωγή λόγω ξηρασίας και ανομβρίας.

    Εκπρόσωποι του επισκέφτηκαν τους ελαιώνες της περιοχής μας και διαπίστωσαν την εκτεταμένη ζημιά που έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί το θεμέλιο για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των αγροτών μας για αποζημιώσεις! Ο αγώνας μας συνεχίζεται…».

    Πηγή: Εleftheriaonline.grΕleftheriaonline.gr

  • Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες
    Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες

    Συμπλοκή μεταξύ νεαρών ατόμων με δύο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

    Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν νεαροί ηλικίας 19-20 ετών ελληνικής, αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής ήρθαν στα χέρια.

    Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να καταλήξουν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ένας Έλληνας και ένας Πακιστανός, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Επίσης συνελήφθη ένα άτομο πακιστανικής καταγωγής. Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

  • Τραγωδία στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη πνίγηκαν στη θάλασσα - Η μια πήγε να βοηθήσει την άλλη
    Τραγωδία στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη πνίγηκαν στη θάλασσα - Η μια πήγε να βοηθήσει την άλλη

    Την τελευταία τους πνοή στην Κέρκυρα άφησαν οι γυναίκες από την Ουκρανία ηλικίας 52 και 32 ετών.

    Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/9) στην Κέρκυρα, όπου δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, έχασαν τη ζωή τους μέσα στη θάλασσα ενώ κολυμπούσαν.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα Εnimerosi, αρχικώς κινδύνευσε η μια γυναίκα και η άλλη έσπευσε κολυμπώντας να τη βοηθήσει. Ωστόσο, η προσπάθειά της αποδείχθηκε μοιραία και για εκείνη.

    Στην προσπάθεια διάσωσή τους ενεπλάκη κι άλλος ένας, ο οποίος δεν μπόρεσε να τις σώσει, αφού ήταν πλέον αργά. Εκείνος βγήκε στην παραλία σώος.

    Οι δύο γυναίκες, ουρανικής υπηκοότητας, ηλικίας 52 και 32 ετών, έμεναν σε ξενοδοχείο στο Σιδάρι Κέρκυρας. Αναγνωρίστηκαν από το βραχιολάκι στον καρπό τους.

    Σύμφωνα με πηγές του ξενοδοχείου, τις οποίες επικαλείται το τοπικό Μέσο, ήταν τακτικές πελάτισσες, καθώς επισκέπτονταν την Κέρκυρα και την περιοχή κάθε χρόνο.

    Στο Σιδάρι Κέρκυρας έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα κύματα παγιδεύουν τους κολυμβητές, αφού τους παρασέρνουν προς τα μέσα και όχι προς την ακτή.

    Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kerkyrasimera, η προσέγγιση διά θαλάσσης ήταν αδύνατη, και για τον λόγο αυτό, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κινητοποιήθηκαν, επιχείρησαν να διασώσουν τις δύο γυναίκες από τη στεριά.

    Έτσι, οι πυροσβέστες επιχείρησαν την προσέγγισή τους από τα βράχια. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές τους, όταν έφθασαν στο σημείο, εντόπισαν τις δύο γυναίκες ακίνητες και όταν τις ανέσυραν διαπίστωσαν τον θάνατό τους.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Μεσσηνία: Σεισμός 3,4 ρίχτερ στον κόλπο της Κυπαρισσίας
    Μεσσηνία: Σεισμός 3,4 ρίχτερ στον κόλπο της Κυπαρισσίας

    Το εστιακό βάθος του εν λόγω σεισμού στον κόλπο της Κυπαρισσίας υπολογίστηκε σε 25,7 χιλιόμετρα.

    Ένας σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, τη Δευτέρα (16/9), στον κόλπο της Κυπαρισσίας.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός καταγράφηκε στις 15:28, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά των Φιλιατρών Μεσσηνίας, δηλαδή στον κόλπο της Κυπαρισσίας.

    Ακόμα, το εστιακό βάθος του εν λόγω σεισμού στον κόλπο της Κυπαρισσίας υπολογίστηκε σε 25,7 χιλιόμετρα.

    Σεισμός στον κόλπο της Κυπαρισσίας καταγράφηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 16 Σεπτεμβρίου 2024

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Σκύλος-ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένο στα Καμένα Βούρλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
    Σκύλος-ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένο στα Καμένα Βούρλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

    Πώς εκτυλίχθηκε η συγκινητική ιστορία - Εκτός κινδύνου ο άνδρας που κατάπιε μεγάλη ποσότητα νερού

    Μία συγκινητική ιστορία εκτυλίχθηκε στα Καμένα Βούρλα με σκύλο να σώζει λουόμενο που κινδύνευε να πνιγεί σε παραλία.

    Με τη βοήθεια του σκύλου, ειδικότερα, 77χρονος λουόμενος, που ήταν αναίσθητος και είχε πιει αρκετό νερό, σώθηκε από πνιγμό.

    Ο σκύλος που έσωσε τον ηλικιωμένο είναι ποιμενικός, ονόματι «Νάλα», μοναδικός στη χώρα μας που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό για να σώζει ανθρώπους από πνιγμό, σύμφωνα με το Lamiareport.

    nala1

    Αφότου διεσώθη ο 77χρονος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Πηγή: protothema.gr

  • Λουτρά Κυλλήνης: 59χρονος εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα
    Λουτρά Κυλλήνης: 59χρονος εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα

    Ένας ακόμα συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του αυτό το καλοκαίρι στη θάλασσα, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ηλεία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κυλλήνης ότι ένας 59χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή των Λουτρών της Κυλλήνης.

    Στον 59χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο