Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 10:03

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Ομάδες εθελοντών με drone και εκπαιδευμένα σκυλιά συμμετέχουν στις έρευνες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, στην υπόθεση της εξαφάνισης του 30χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι καθώς οι έρευνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές.

Το Σάββατο (13/01/2023) οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου από το Μεσολόγγι που αγνοείται εδώ και οκτώ ημέρες, συνεχίστηκαν κάτω από το νερό.

Συγκεκριμένα εκπαιδευμένοι δύτες βούτηξαν στη λιμνοθάλασσα, αλλά και σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι δυνάμεις διάσωσης προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη.

Ιδιώτης δύτης, μετά από εντολή της οικογένειας σε συνεργασία με τις Αρχές, ερεύνησε την βαλτώδη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο καθώς όλες οι ενδείξεις οδηγούν τις Αρχές στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Σίγουρα παίζουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες αλλά είναι τέτοια η περιοχή που πάλι θα ήταν δύσκολο. Είναι όλο βούρκος και θολώνει πολύ. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες», δήλωσε ο δύτης, Τσίκνιας Ιωάννης.

To tempo24 βρέθηκε πάλι σήμερα στο σημείο των ερευρών, όπου συνεχίζονται για δέκατη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έρευνα συμμετέχουν επίσης ομάδες εθελοντών με εκπαιδευμένα σκυλιά και drone από την Αθήνα.

«Μίλησε» το τηλέφωνο του 50χρονου κρεοπώλη

Από το κινητό τηλέφωνο του 50χρονου κρεοπώλη έχουν ανακτηθεί δεδομένα τα οποία φανερώνουν πως ένα 24ωρο πριν την εξαφάνιση του Μπάμπη υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών με αφορμή τα χρήματα που είχε δανείζει ο 30χρονος στον βασικό ύποπτο της υπόθεσης.

Επιπλέον, από τα δεδομένα που ανακτήθηκαν προκύπτει πως μετά τη συνάντηση με τον 30χρονο ο κρεοπώλης επικοινώνησε με διάφορα άτομα προτού του πάρουν το κινητό του οι Αρχές.

Σημαντικό για την εξέλιξη της έρευνας θεωρείται ο εντοπισμός αυτών των ατόμων. Κατά συνέπεια, φαίνεται πως γνωρίζουν και άλλοι τι συνέβη στη συνάντηση του κρεοπώλη με τον 30χρονο. Τέλος, πολύ σημαντικό θεωρούνται τα ευρήματα από εφαρμογές και μέσα δικτύωσης.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Από την οικογένεια του 30χρονου θεωρούν πλέον ως δεδομένο ότι ο Μπάμπης έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας με τον πατέρα του εξαφανισμένου να υποστηρίζει ότι υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Οι έρευνες των Αρχών έχουν εστιάσει σε περιοχή κάτω από το αεροδρόμιο, όπου υπάρχει ένα πάρκο φωτοβολταϊκών όπου η κάμερα είχε εντοπίσει το αυτοκίνητο το 50χρονου. Οι Αρχές παίρνουν πολλές καταθέσεις για τη σχέση του 30χρονου με τον κρεοπώλη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου θα συνεχιστούν ενώ στο Μεσολόγγι παραμένει το κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών και των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η έκκληση της αδερφής του

Η αδερφή του 30χρονου απηύθυνε έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάποια πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του αδερφού της να επικοινωνήσει με τις Αρχές.
«Αυτό που θα ήθελα να πω και κάνω έκκληση, όποιος γνωρίζει και φοβάται και δεν θέλει, έστω ανώνυμα σε κάποιον φίλο μας, συγγενή ή στην Ασφάλεια, ας πει το οτιδήποτε. Να μη φοβάται, γιατί αυτό που έτυχε σε εμάς μπορεί να τύχει στον οποιοδήποτε», δήλωσε.

Πηγή: tempo24.news

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 13:13

Σχετικά Άρθρα

  • Silver Alert στον Πύργο - Εξαφανίστηκε η 60χρονη Ζωή Χαλιλοπούλου
    Silver Alert στον Πύργο - Εξαφανίστηκε η 60χρονη Ζωή Χαλιλοπούλου

    Συναγερμός σήμανε στις Αρχές και στον φορέα γραμμή ζωής "Silver Alert" στον Πύργο λόγω της εξαφάνισης μιας γυναίκας τις τελευταίες ημέρες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Η Ζωή Χαλιλοπούλου, 60 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της κόρης της, στο οποίο διέμενε προσωρινά, στον Πύργο Ηλείας, το απόγευμα της 09/10/24, όταν έφυγε για να πάει μια βόλτα στην πλατεία της πόλης και δεν επέστρεψε.

    Έχει καστανά ίσια μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,55μ και είναι εύσωμη.

    Έχει τατουάζ στο δεξί της μπράτσο.

    Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε – μαύρη μπλούζα, μπλε – μαύρη φούστα, μαύρα παπούτσια τύπου μπαλαρίνες και μαύρο τσαντάκι μέσης.

    Η υπηρεσία SILVER ALERT, ειδοποιήθηκε από τους οικείους της το μεσημέρι της 15/10/2024 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της.

    Η ζωή της, πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο.

    Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065"

    LOST CHALILOPOULOU2

  • Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της
    Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της

    Σε εγρήγορση είναι οι αστυνομικές αρχές του Μεσολογγίου από τις πρωινές ώρες σήμερα.

    Ερευνούν σοβαρό περιστατικό που συνέβη έξω… από την πόρτα τους.

    Ανακριτικό όχημα της Τροχαίας Μεσολογγίου υπέστη ζημιές καθώς φέρεται να εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια που τοποθετήθηκε στο σημείο.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και πυρπολήθηκε το μπροστινό τμήμα του. Η Πυροσβεστική έσπευσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

    Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ο χώρος αποκλείσθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητούνται οι δράστες με την Αστυνομία να συλλέγει υλικό από κάμερες και άλλα στοιχεία.

    Πηγή: ΑgrinioNews.gr
  • Μεσολόγγι: Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ηλικιωμένη – Την φίμωσαν για να την ληστέψουν
    Μεσολόγγι: Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ηλικιωμένη – Την φίμωσαν για να την ληστέψουν

    Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον δράστη

    Άγρια ληστεία σε βάρος μιας ηλικιωμένης γυναίκας σημειώθηκε στο Αιτωλικό, στο Μεσολόγγι.

    Σύμφωνα με το agrinionews.gr, η ληστεία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (5/10), όπου ο δράστης εισέβαλλε σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας και δεν δίστασε να φιμώσει την 91χρονη γυναίκα για να αρπάξει… 15 ευρώ και ένα δοχείο με λάδι!

    Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αιτωλικού σχημάτισαν δικογραφία και αναζητούν τον δράστη τον οποίο έχουν ταυτοποιήσει καθώς φέρεται να έκλεψε και πρόσφατα χρήματα από την παθούσα με τη μέθοδο της απασχόλησης.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μεσολόγγι συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
    Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μεσολόγγι συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

    Στην τρίτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά πόλη Μεσολογγίου και αφορούσε σε αιρετούς των δήμων της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων και, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

    Οι προσυνεδριακές συναντήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος γίνονται στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ, εν όψει του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί στο νησί της Ρόδου από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2024.

    Στην ατζέντα της τρίτης προσυνεδριακής συνάντησης τέθηκαν θέματα που αφορούσαν στις πολιτικές και δράσεις των δήμων στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής οικονομίας, καθώς και θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας.

    Ειδικότερα, σε σχέση με τον τομέα της υγείας, η συζήτηση αφορούσε σε θέματα πρόληψης, προαγωγής και πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, όπως η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, των κοινωνικών φαρμακείων, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΕΠ Υγείας, τα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας κατά των εξαρτήσεων, την προληπτική ιατρική στους μαθητές των παιδικών σταθμών κ.λπ.

    Στην κοινωνική πολιτική και την κοινωνική οικονομία, τα θεματικά πεδία αφορούσαν στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, τα προγράμματα Ηλικιωμένων, τις κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας και τα Κέντρα Κοινότητας, ενώ σε θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, αφορούσε στους παιδικούς σταθμούς, τη στέγαση και το δημογραφικό.

    xristod kede mesol 2

    xristod kede mesol 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δυτ. Ελλάδα: Συνελήφθησαν 3 μαθητές για εκδικητική πορνογραφία - Ισχυρίστηκαν πως "έκαναν πλάκα"
    Δυτ. Ελλάδα: Συνελήφθησαν 3 μαθητές για εκδικητική πορνογραφία - Ισχυρίστηκαν πως

    Χειροπέδες σε τρεις μαθητές πέρασαν αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους για εκδικητική πορνογραφία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, στο Μεσολόγγι, οι τρεις μαθητές ηλικίας 14 (οι δύο) και 15 ετών ο ένας είχαν πάρει την φωτογραφία μιας συμμαθήτριάς τους και κάνοντας μοντάζ την εμφάνισαν γυμνή.

    Οταν αντιλήφθηκε η μαθήτρια τι είχε συμβεί, καθώς οι νεαροί μαθητές είχαν "ανεβάσει" στο διαδίκτυο και στην "ομάδα" τους την συγκεκριμένη φωτογραφία, ενημέρωσε τους γονείς της που με την σειρά τους απευθύνθηκαν στην Αστυνομία.

    Οι αστυνομικοί εκτός από τους 3 νεαρούς συνέλαβαν και τους τρεις γονείς τους (δύο γυναίκες και έναν άνδρα) για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

    Πάντως οι αστυνομικοί συνεχίζουν τον έλεγχο για να διαπιστώσουν εάν η παραποιημένη φωτογραφία της κοπέλας έχει διακινηθεί και σε άλλους χώρους του διαδικτύου και για τον σκοπό αυτό έχουν πάρει τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών.

    Οι νεαροί ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν πως το έκαναν "για πλάκα".

    Πηγή: Τempo24.news

  • Συναγερμός στην Καρδίτσα από την εξαφάνιση 49χρονου - Αγνοείται τέσσερις ημέρες
    Συναγερμός στην Καρδίτσα από την εξαφάνιση 49χρονου - Αγνοείται τέσσερις ημέρες

    Έρευνες για τον εντοπισμό ενός 49χρονου, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από την Τετάρτη (18/9) βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου (21/9) στην περιοχή της Κρανιάς στο Μουζάκι Καρδίτσας.

    Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με το karditsaLive.net ο 49χρονος φέρεται να είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά με συγχωριανό του το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου. Είχαν δώσει ραντεβού να συναντηθούν, αλλά τα ίχνη του άνδρα εξαφανίστηκαν. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο συγχωριανός του δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία.

    Έρευνα για την εξαφάνισή του διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

    Πηγή: cnn.gr

  • Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές και ένα αυτοκίνητο στο Μεσολόγγι - Τρεις τραυματίες - Στο νοσοκομείο Ρίου 19χρονος
    Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές και ένα αυτοκίνητο στο Μεσολόγγι - Τρεις τραυματίες - Στο νοσοκομείο Ρίου 19χρονος

    Σφοδρή σύγκρουση συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην ΕΟ Μεσολογγίου – Αντιρρίου στο ύψος που βρίσκεται η Π.Υ. στο Μεσολόγγι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του messolonghivoice.gr, ιχ επιβατικό πέρασε την επαρχιακή οδό κάθετα, και ένα μηχανάκι πιθανόν χωρίς φώτα συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο και στην συνέχεια οδηγός διερχόμενης μηχανής έπεσε πάνω στο πεσμένο μηχανάκι.

    Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου και περιπολικό του Τ.Τ. Μεσολογγίου.

    Από το τροχαίο οι τραυματίες είναι τρεις στο σύνολο και έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

    Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Ρίο ο 19χρονος, ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο.

    Πηγή: Messolonghivoice.gr - Tempo24.news

  • «Κοιμόμουν στο γρασίδι»: Οι πρώτες δηλώσεις του 78χρονου από την Κοζάνη που χάθηκε στην Κωνσταντινούπολη
    «Κοιμόμουν στο γρασίδι»: Οι πρώτες δηλώσεις του 78χρονου από την Κοζάνη που χάθηκε στην Κωνσταντινούπολη

    Ευτυχή κατάληξη είχε η έρευνα για τον 78χρονο Δημήτρη Παπαδημητρίου, κάτοικο Σερβίων Κοζάνης, ο οποίος εξαφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Τουρκία, αλλά τελικά εντοπίστηκε από έναν οδηγό ταξί, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (13/9).

    Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο 78χρονος ανέφερε: «Κοιμόμουν στο γρασίδι. Δυσκολευόμουν να συνεννοηθώ, λόγω γλώσσας. Πήγαινα και έδινα το "παρών" κάθε μέρα σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε έναν αστυνομικό που ήταν έξω, από αυτούς που γυρνούσαν στην πόλη. Δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε».

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβη Κωνσταντίνο Κούτρα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αναγνωρίστηκε από έναν οδηγό ταξί, ο οποίος τον οδήγησε σε μία καφετέρια. Από εκεί, κάλεσαν το ελληνικό προξενείο της πόλης.

    Ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει σημασία να πούμε τι έγινε. Έγινε ό,τι έγινε. Έχασε τον προσανατολισμό του. Η ουσία είναι ότι βρέθηκε. Αυτό είναι το σημαντικό». Ο 78χρονος αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, συνοδευόμενος από τον γιο του και την εγγονή του.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο