Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 08:34

Πλουτοχώρι: Τέταρτη ημέρα ερευνών - “Χτενίζουν” τον Αχέροντα οι δυνάμεις χωρίς αποτέλεσμα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ίσως και δύο φορές τη μέρα έχουν έως τώρα ερευνήσει οι δυνάμεις στην περιοχή του Πλουτοχωρίου την κοίτη και τις όχθες του Αχέροντα για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Νίκου Αναστόπουλου που παρασύρθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από τα ορμητικά νερά του ποταμού, εν μέσω κακοκαιρίας.

Οι ελπίδες περιορίζονται δραματικά να εντοπιστεί ο 45χρονος στο τμήμα έως τις εκβολές του Αχέροντα (Κόβιτσα) στον Αλφειό, μια απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το σημείο που παρασύρθηκε το αυτοκίνητό του και οδήγησε στο θάνατο την 42χρονη σύντροφό του Γεωργία Μπάντιου, από την Αλφειούσα.

Ομάδες πυροσβεστών από τις υπηρεσίες της Ηλείας, της 6ης ΕΜΑΚ με βάρκα αλλά και ομάδα ορμητικών νερών, ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ και κλιμάκιο της ομάδας “Ίκαρος” με drone από αέρος “χτενίζουν” για τέταρτη ημέρα την περιοχή. Μαζί τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με εκπαιδευμένες ομάδες για αυτό το επίπεδο έρευνας, αλλά και κάτοικοι του Πλουτοχωρίου.

Όσο τα νερά του ποταμού υποχωρούν δίνεται η δυνατότητα να ερευνηθούν ακόμα περισσότερα σημεία. Τρία όμως είναι τα πιθανότερα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές και ως τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο αγνοούμενος. Αν βρίσκεται μέσα στην κοίτη του ποταμού, ίσως να έχει καλυφθεί από λάσπη και βρίσκεται σε σημείο με μεγάλη ροή νερού. Αν έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά εκτός της κοίτης, καθώς σε κάποια σημεία τα νερά πέρασαν σε μεγάλη έκταση σε αγροτεμάχια. Τρίτον και όσο περνούν οι ώρες φαίνεται να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, να πέρασε από τον Αχέροντα στον Αλφειό, οπότε και οι πιθανότητες να εντοπιστεί σύντομα ελαχιστοποιούνται.

Την ίδια ώρα η αγωνία της οικογένειας του 45χρονου για να βρεθεί το παιδί τους μεγαλώνει, ενώ η οικογένεια της 42χρονης αποχαιρέτησε την προχθές την κόρη τους.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τη Δευτέρα, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για τον εντοπισμό του 45χρονου.

ereunes new 2

ereunes new 3

ereunes new 4

ereunes new 5

ereunes new 6

ereunes new 7

ereunes new 8

ereunes new 9

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 18:07

Σχετικά Άρθρα

  • Γεράκι - Κρυονέρι - Χάβαρι: Οριοθετημένη η πυρκαγιά - Η βροχή στάθηκε σύμμαχος
    Γεράκι - Κρυονέρι - Χάβαρι: Οριοθετημένη η πυρκαγιά - Η βροχή στάθηκε σύμμαχος

    Παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Γεράκι Αμαλιάδας και έφτασε έως τις παρυφές του Χαβαρίου.

    Σε αυτή την έκταση έκαψε δάσος, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αγροικίες και γεωργικό εξοπλισμό. Η πρωινή βροχή στάθηκε σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο μέτωπο.

    Συνολικά 265 πυροσβέστες με 83 οχήματα και έξι πεζοπόρα τμήματα διατέθηκαν για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς μαζί με μεγάλο αριθμό εναέρων μέσων.

    Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στο ilialive.gr κατηγόρησαν τις Αρχές ότι δεν έχουν διανοιχθεί αντιπυρικές ζώνες ικανές να "φρενάρουν" μια πυρκαγιά.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή του Γερακίου, και έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω της έντασης των ανέμων και κινήθηκε απειλητικά προς τις περιοχές Τσιχλέικα και Τσαφλέικα, Ρένεσι, Μπουμπούνα, Κρυονέρι, φτάνοντας στις παρυφές του χωριού Χάβαρι.

    Δείτε video:

    Δείτε φωτογραφίες:

    kryoneri fotia 4 10 2024 9

    kryoneri fotia 4 10 2024 10

    kryoneri fotia 4 10 2024 11

    kryoneri fotia 4 10 2024 8

    kryoneri fotia 4 10 2024 7

    kryoneri fotia 4 10 2024 5

    kryoneri fotia 4 10 2024 6

    kryoneri fotia 4 10 2024 1

    kryoneri fotia 4 10 2024 2

    kryoneri fotia 4 10 2024 3

    kryoneri fotia 4 10 2024 4

    Fotia geraki.3

    Fotia geraki.4

    Fotia geraki.1

  • Καβούρι Κατακόλου: Ξέσπασε πυρκαγιά δίπλα στον παραθαλάσσιο οικισμό - Ήχησε το 112 (photos & videos) (upd)
     Καβούρι Κατακόλου: Ξέσπασε πυρκαγιά δίπλα στον παραθαλάσσιο οικισμό - Ήχησε το 112 (photos & videos) (upd)

    Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Καβούρι στο Κατάκολο στον παραλιακό οικισμό.

    Η φωτιά καίει σε εκτάσεις με ποικίλη βλάστηση, δίπλα ακριβώς από τα σπίτια τα οποία εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή φαίνεται να απειλούνται άμεσα.

    Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ οι δυνάμεις διαρκώς ενισχύονται. Παράλληλα, δυνάμεις της Αστυνομίας συνδράμουν εντός του οικισμού.

    Νεότερη ενημέρωση

    Μεγάλη είναι η μάχη των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην φωτιά που μαίνεται στην είσοδο του οικισμού Καβούρι πλησίον των ψυγείων Παπαγιάννη και προς τα πρώτα σπίτια.

    Πριν από λίγο, η Πολιτική Προστασία μετέφερε μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα από τον οικισμό, στο συντονιστικό κέντρο του Οργανισμού, του Δήμου Πύργου στην Αγία Βαρβάρα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Με την άμεση επέμβασή τους, τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου, πρόλαβαν τα χειρότερα, καταφέρνοντας να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο και αλλάζοντας την εικόνα που είχε δημιουργηθεί καθώς οι ριπές του ανέμου ήταν ιδιαίτερα έντονες και υπήρξε εμφανής ο κίνδυνος εξαιτίας των κηλιδώσεων οι φλόγες να επεκταθούν στην περιοχή της Σπιάντζας.

    Δείτε video και φωτογραφίες

    kavouri fotia 5

    kavouri fotia 1

    kavouri fotia 3

    kavouri fotia 4

    kavouri fotia 6

    kavouri fotia 7

    kavouri fotia 8

    kavouri 112

  • Ηλεία: Το Σεπτέμβρη “βρέχει” πρόστιμα για τις υπαίθριες καύσεις από την Πυροσβεστική
    Ηλεία: Το Σεπτέμβρη “βρέχει” πρόστιμα για τις υπαίθριες καύσεις από την Πυροσβεστική

    Το “κακό” με τις υπαίθριες καύσεις υπολειμμάτων καλλιεργειών στην Ηλεία, προσπαθεί να περιορίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που ισχύει από την παρούσα αντιπυρική περίοδο και με τσουχτερά πρόστιμα χιλιάδων ευρώ.

    Την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον σε εφτά περιπτώσεις υπαίθριων καύσεων επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα που ξεπερνούν τις 13.000 €.

    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.406,25€, στις 20 Σεπτεμβρίου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αμαλιάδας σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Ροβιάτας, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία.
    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1875 €, στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αμαλιάδας σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση πλαστικών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Καρδαμά, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία.
    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.250€, στις 18 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων φυτικής βλάστησης, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Νιοχωρίου, του Δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία.
    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.687,50€, στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε αλλοδαπή, η οποία προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Σχοίνων, του δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία.
    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.250€, στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λεχαινών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων, εντός υπαίθριου χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Κουρτεσίου, του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στην Ηλεία.
    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320,30€, στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λεχαινών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός υπαίθριου χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Αρετής, του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στην Ηλεία.
    • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.687€, στις 15 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λεχαινών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Σίμιζα, του Δήμου Πηνειού, στην Ηλεία.

    * Φωτογραφία αρχείου

  • Πάτρα: Γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι της "σήκωσαν" χρηματοκιβώτιο από το σπίτι της με 50.000 ευρώ!
    Πάτρα: Γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι της

    Την καταγγελία γυναίκας σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία της και "σήκωσαν" χρηματοκιβώτιο που περιείχε 50.000 ευρώ, ερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές της Πάτρας.

    Σύμφωνα με το tempo24 το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Αγυϊάς και οι αστυνομικοί φαίνεται ότι εντόπισαν ίχνη διάρρηξης στην οικίας της καταγγέλλουσας.

    Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Αστυνομία για την ταυτοποίηση των δραστών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Θρίλερ στo Mont Blanc με τους 4 αγνοούμενους ορειβάτες: Αρχίζουν πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους
    Θρίλερ στo Mont Blanc με τους 4 αγνοούμενους ορειβάτες: Αρχίζουν πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους

    Συνεχίζεται το θρίλερ με τους τέσσερις ορειβάτες που έχουν εγκλωβιστεί κοντά στο Mont Blanc επί τρεις μέρες λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η επιχείρηση διάσωσής τους είχε σταματήσει, αλλά θα αρχίσει πάλι σήμερα όπου ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται, με τους διασώστες να έχουν ακόμα ελπίδες για την τύχη τους.

    Σύμφωνα με το PGHM, διασώστες σχεδιάζουν να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σήμερα στην περιοχή για να συνεχίσουν τις έρευνες για τους τέσσερις Κορεάτες και Ιταλούς ορειβάτες.

    «Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα παράθυρο ήπιων καιρικών συνθηκών αύριο (Τρίτη) και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε τις έρευνες, χωρίς καμία εγγύηση επιτυχίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νικολά Ζικλέρ, υποδιοικητής του PGHM.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι απολύτως εφικτό να επιβιώσει κανείς περισσότερες από τρεις ημέρες, αν μπορεί να προστατευτεί από τον άνεμο και το κρύο».

    Ένας αξιωματούχος της διοίκησης του PGHM είπε στην περιφερειακή εφημερίδα Le Dauphine Libere ότι ήταν δυνατό να «εντοπίσει και να μιλήσει για λίγη ώρα στο τηλέφωνο με τους δύο Ιταλούς που βρίσκονταν στη βόρεια όψη του Λευκού Όρους σε υψόμετρο 4.600 μέτρων», πριν η συνομιλία διακοπεί.

    Το χρονικό

    Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους διασώστες που επιχείρησαν να ανέβουν το πρωί της Κυριακής για να τους βρουν, να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες.

    Τα ίχνη τεσσάρων ορειβατών έχουν εξαφανιστεί από το Σάββατο (7/9)στο Mont Blanc, την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης. Πρόκειται για δύο άτομα ιταλικής καταγωγής και δύο κορεατικής που χάθηκαν εν μέσω κακοκαιρίας.

    Δύο άλλοι Κορεάτες μπόρεσαν να απομακρυνθούν το πρωί της Κυριακής, με την υποστήριξη σημαντικών μέσων, σε υψόμετρο 4.100 μέτρων, όχι μακριά από το πέρασμα Μπρέβνα.

    Οι Ιταλοί είχαν αποκλειστεί σε υψόμετρο πάνω από 4500 μέτρα κοντά στην κορυφή των δυτικών Άλπεων, ενώ για τους ορειβάτες από την Νότιο Κορέα, δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το που βρίσκονται.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αχαΐα: Εξαφανίστηκαν 43χρονη και 60χρονος - Αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας
    Αχαΐα: Εξαφανίστηκαν 43χρονη και 60χρονος - Αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας

    Αναζητήσεις από την ΕΛ.ΑΣ

    Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές για την εξαφάνιση μίας 43χρονης κι ενός 60χρονου άνδρα, στην Αχαΐα.

    Η γυναίκα έφυγε χθες πεζή από το σπίτι της στην Κλειτορία και χάθηκαν τα ίχνη της.

    Την εξαφάνιση ανέφερε στην ΕΛ.ΑΣ. συγγενικό της πρόσωπο. Η 43χρονη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

    Παράλληλα, η αστυνομία αναζητά άνδρα 60 ετών που από χθες το απόγευμα έχει εξαφανιστεί από το σπίτι του στις Κάτω Βελιτσές.

    Όπως έχουν αναφέρει οι οικείοι του, ο 60χρονος έχει φύγει χωρίς τα παπούτσια του.

    Πηγή: Tempo24.news
  • Ευρυτανία: Ταυτοποιήθηκε η σορός της γυναίκας που βρέθηκε στη Λίμνη Κρεμαστών - Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές
    Ευρυτανία: Ταυτοποιήθηκε η σορός της γυναίκας που βρέθηκε στη Λίμνη Κρεμαστών - Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

    Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε μαρίνα στην Λίμνη Κρεμαστών, στην Ευρυτανία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, βρέθηκαν, από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, ρούχα κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της, με τις Αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο να είναι τα ρούχα της 72χρονης.

    Η σορός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει ταυτοποιηθεί και ανήκει σε μία ηλικιωμένη γυναίκα από το Παλαιοχώρι Ευρυτανίας.

    Η εξαφάνιση της 72χρονης δεν είχε δηλωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, όμως ήδη από χθες το βράδυ κάτοικοι της περιοχής, όπως είπαν στους αστυνομικούς, την αναζητούσαν, ενώ εξετάζονται σοβαρά μαρτυρίες που κάνουν λόγο για μία γυναίκα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Η μακάβρια ανακάλυψη

    Ιδιοκτήτης βάρκας που εργάζεται στην περιοχή, το πρωί της Παρασκευής, εντόπισε την 72χρονη γυναίκα κοντά στην γέφυρα της Επισκοπής, στη Λίμνη Κρεμαστών.

    Η σορός της άτυχης 72χρονης δεν βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και οι αστυνομικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για την 48χρονη Ευριδίκη που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το Καρπενήσι, τον Σεπτέμβριο του 2022. Τότε, οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στη Λίμνη Κρεμαστών.

    Σύντομα, γράφτηκε ο τραγικός επίλογος. Η 72χρονη κάτοικος της περιοχής αναγνωρίστηκε από τους συγχωριανούς της.

    Τι εξετάζουν οι αρχές

    Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, σε πρώτη φάση, όμως, δεν θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

    Η νεκροψία - νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Λασίθι: Ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε σε βουνό - Τι εξετάζουν οι Αρχές
    Λασίθι: Ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε σε βουνό - Τι εξετάζουν οι Αρχές

    Στη θέση Καρκάσα, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Ανατολή του Δήμου Ιεράπετρας, εντοπίστηκε από κτηνοτρόφο, ανθρώπινος σκελετός που βρισκόταν κάτω από ένα δέντρο.

    Άμεσα ακολούθησε διαδικασία μεταφοράς του σκελετού, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία τα έγγραφα που βρέθηκαν δίπλα στο σκελετό, παραπέμπουν σε άνδρα από τη Βουλγαρία που είχε γεννηθεί το 1967 και η εξαφάνισή του από την ευρύτερη περιοχή είχε δηλωθεί από συγγενικό του πρόσωπο το 2012.

    Στον σκελετό αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις που προβλέπεται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο