Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 10:18

Πλουτοχώρι: Κανένα σημάδι ακόμα από τον 45χρονο - Συνεχίζονται για έβδομη ημέρα οι έρευνες στην περιοχή

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Για έβδομη συνεχομένη ημέρα οι έρευνες στην περιοχή της τοπικής κοινότητας, Πλουτοχωρίου του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, συνεχίζονται αμείωτες για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού αυτοκινήτου που παρασύρθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από ορμητικά νερά χειμάρρου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Παρά το γεγονός ότι οι πυροσβέστες έχουν ερευνήσει όλες αυτές τις ημέρες τον χείμαρρο της Κόβιτσας, όλα τα σημεία δίπλα από τον χείμαρρο, αλλά και τον γειτονικό ποταμό Αλφειό, δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Στις σημερινές έρευνες μετέχουν 22 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, μία ομάδα με έξι άτομα από την 6η ΕΜΟΔΕ, καθώς και μία ομάδα με τέσσερα άτομα από την 6η ΕΜΑΚ, η οποία διαθέτει και δύο λέμβους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες θα επαναληφθούν στον χείμαρρο της Κόβιτσας, στις παρόχθιες περιοχές, αλλά και στον Αλφειό ποταμό, μέχρι τις εκβολές του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 10:41

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Στα 2,5 εκ. ευρώ το κόστος αποκατάστασης από τις φονικές πλημμύρες στο Πλουτοχώρι
    Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Στα 2,5 εκ. ευρώ το κόστος αποκατάστασης από τις φονικές πλημμύρες στο Πλουτοχώρι

    Καταθέτει πρόταση στο Υπ. Εσωτερικών - Και μελέτη για κατασκευή νέας γέφυρας στο Πλουτοχώρι

    Ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις φονικές πλημμύρες της 15η Ιανουαρίου, ύψους 2,5 εκ ευρώ καταθέτει προς το Υπ. Εσωτερικών, ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων, όπως και πρόταση για μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας στην είσοδο του Πλουτοχωρίου, και αντιπλημμυρικής προστασίας των εργατικών κατοικιών Κρεστένων, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

    Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην αρχή του έτους στην περιοχή, ο Δήμος τελεί υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως και τις 15-5-2024, ύστερα από παράταση που δόθηκε. Όπως τονίζει στο ilialive.gr ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων η ανάγκη για την για την κατασκευή νέας γέφυρας, η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής καθώς και η πλήρης αποκατάσταση όλων των ζημιών που σημειώθηκαν σε όλο το εύρος του Δήμου, ήταν επιτακτική. «Στόχος μας είναι η πλήρης ασφάλιση του χωριού όπως και στην συνέχεια η αποκατάσταση όλων των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες. Θα γίνει ένα ολοκληρωμένο πλάνο, για όλες τις γέφυρες, τους παραποτάμιους δρόμους και την οδοποιία, το κόστος των οποίων φτάνει τα 2,5 εκ. ευρώ. Η συγκεκριμένη μελέτη για την γέφυρα του Πλουτοχωρίου θα εκπονηθεί σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα, μέσα σε τρεις μήνες. Από την πλευρά μας είχαν γίνει πολλές συναντήσεις και συζητήσεις με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο με την καθοριστική συμβολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου» δήλωσε στο ilialive.gr ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος.

    Το κόστος της αποκατάστασης

    Η πρόταση για την αποκατάσταση των ζημιών συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ-όπως αυτές καταγράφηκαν από την Επιτροπή Καταγραφής Ζημιών του Δήμου, θα υποβληθεί στο Υπο-Πρόγραμμα Υποδομών ΟΤΑ της Υπηρεσίας Διαχείρισης του Τομεακού Προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορά:

    1. Αποκατάσταση υποδομών και συγκεκριμένα κατασκευή - επισκευή γεφυριών, κατασκευή πτερυγότοιχων, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας σε αυτά, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου για την αποφυγή κατολισθήσεων, κοιτοστρώσεις και κατασκευή τοιχίων στις κοίτες ποταμών και χειμάρρων η ρεμάτων, χαλικοστρώσεις και γενικότερη συντήρηση του αγροτικού δικτύου που επλήγη γενικότερα στο Δήμο, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις των δρόμων, με εκτιμώμενο κόστος 1.300.000 ευρώ

    2. Κατασκευή νέας γέφυρας στην είσοδο της δημοτικής κοινότητας Πλουτοχωρίου, με εκτιμώμενο κόστος 1.200.000 ευρώ

    Η πρόταση του έργου με τίτλο «Κάλυψη αναγκών και αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές» συνολικού προϋπολογισμού 200.000 με υποέργο «Μελέτη της κατασκευής νέας γέφυρας εισόδου Δημοτικής Κοινότητας Πλουτοχωρίου και αντιπλημμυρικής προστασίας εργατικών κατοικιών Δημοτικής Κοινότητας Κρεστένων», θα υποβληθεί στο πρόγραμμα «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών», στον Άξονα Προτεραιότητας 2.4 « Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων » με τίτλο: « Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών για τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού_VI »

  • ΕΚΤΑΚΤΟ: Ταυτοποιήθηκε η σορός που βρέθηκε στο φράγμα Φλόκα - Ανήκει στον 45χρονο Νίκο Αναστόπουλο
    ΕΚΤΑΚΤΟ: Ταυτοποιήθηκε η σορός που βρέθηκε στο φράγμα Φλόκα - Ανήκει στον 45χρονο Νίκο Αναστόπουλο

    Ταυτοποιήθηκε η σορός του άντρα που βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το Φράγμα Φλόκα στον ποταμό Αλφειό την περασμένη Παρασκευή.

    Σύμφωνα με την εξέταση DNA, ανήκει στον 45χρονο αγνούμενο Νίκο Αναστόπουλο που χάθηκε στα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέροντα (Γκόβιτσα) στο Πλουτοχώρι, το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου.

    Ο 45χρονος είχε επιχειρήσει να διασχίσει την γέφυρα του ποταμού στην είσοδο του χωριού Πλουτοχώρι, ενώ είχε γίνει υπερχείλιση και παρασύρθηκε το όχημά του, στο οποίο βρισκόταν και η σύντροφός του, η 42χρονη Γεωργία Μπάντιου, η οποία εντοπίστηκε νεκρή το επόμενο πρωί στις όχθες του ποταμού Αχέροντα.

    Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε και το αυτοκίνητο του 45χρονου, όχι όμως και ο ίδιος. Ο 45χρονος εντοπίστηκε στο ποτάμι με τη σορό του να έχει σκαλώσει σε κλαδιά, από κάτοικο στην περιοχή κάτω από το φράγμα του Φλόκα την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

    Η κηδεία του 45χρονου θα γίνει το Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Καταράχι.

    Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 45χρονου.

  • Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό που βρέθηκε στον Αλφειό - Οριστικά με DNA η αναγνώριση
    Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό που βρέθηκε στον Αλφειό - Οριστικά με DNA ή αναγνώριση

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Οριστικά μέσω δείγματος γενετικού υλικού θα γίνει η αναγνώριση της σορού άντρα που εντοπίστηκε χθες το πρωί σε μικρή απόσταση από το φράγμα Φλόκα στον ποταμό Αλφειό και εκτιμάται πως ανήκει στον 45χρονο Νίκο Αναστόπουλο, που αγνοείται από τις 15 Ιανουαρίου, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέροντα στο Πλουτοχώρι.

    Σήμερα πραγματοποιήθηκε η νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και τον ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση.

    Η σορός ήταν καλοδιατηρημένη λόγω της λάσπης με την οποία είχε καλυφθεί, όμως δεν είναι αναγνωρίσιμη. Έτσι με δείγμα DNA που θα ληφθεί από τους γονείς του 45χρονου, θα φανεί αν επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για τον αγνοούμενο.

    Η νεκροψία δείχνει πως ο θάνατος του άντρα υπολογίζεται πως επήλθε πριν από 5-6 εβδομάδες. Στους πνεύμονες εντοπίστηκε ποσότητα νερού και λάσπης που φανερώνει πως ο θάνατος προκλήθηκε από πνιγμό.

  • Πλουτοχώρι: Στοχευμένες έρευνες στον Αλφειό για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Νίκου Αναστόπουλου
    Πλουτοχώρι: Στοχευμένες έρευνες στον Αλφειό για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Νίκου Αναστόπουλου

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Με στοχευμένες επιχειρήσεις συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Νίκου Αναστόπουλου, που χάθηκε στα ορμητικά του ποταμού Αχέροντα (Κόβιτσα) στο Πλουτοχώρι, τη νύχτα της 15ης Ιανουαρίου. Ο 45χρονος επέβαινε στο όχημά του μαζί με την σύντροφο του, που βρέθηκε το επόμενο πρωί νεκρή στις όχθες του ποταμού, ενώ σε κοντινή απόσταση λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε και το όχημα που επέβαιναν, όχι όμως και ο Νίκος Αναστόπουλος.

    Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αρχές ερευνούσαν σπιθαμή προς σπιθαμή τον ποταμό Αχέροντα τόσο στην κοίτη του, όσο και στις όχθες αλλά και στις παρακείμενες εκτάσεις, χωρίς αποτέλεσμα.

    Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ερεύνησαν και τμήματα του Αλφειού, αλλά τις τελευταίες ημέρες, ξαναμπήκε στο ποτάμι ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ για να ψάξουν σε κάθε πιθανό ή απίθανο σημείο μπορούν.

    Ο Αλφειός παρότι η στάθμη του βρίσκεται χαμηλά αυτή την εποχή, παραμένει ορμητικός και η ομάδα, προσέγγισε από το φράγμα του Αλφειού, “ανεβαίνοντας” επί της ουσίας το ποτάμι, χωρίς δυστυχώς να εντοπιστεί ο 45χρονος αγνούμενος.

    Τις επόμενες ημέρες θα επαναληφθούν ανάλογες επιχειρήσεις.

  • Πλουτοχώρι: Σε δύο πεδία οι έρευνες για τον 45χρονο Νίκο Αναστόπουλο
    Πλουτοχώρι: Σε δύο πεδία οι έρευνες για τον 45χρονο Νίκο Αναστόπουλο

    Για 15η ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου Νίκου Αναστόπουλου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέροντα (Κόβιτσα) το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου.

    Μετά και το πέρασμα της ομάδας Anubis Coldcase Κ9 Τeam με τρεις εκπαιδευμένους σκύλους, την Παρασκευή και το Σάββατο, την Κυριακή οι έρευνες συνεχίστηκαν στις όχθες του ποταμού Αλφειού.

    Σήμερα όμως οι έρευνες επιστρέφουν στο πεδίο του ποταμού Αχέροντα (Κόβιτσα) με τη συνδρομή χωματουργικών μηχανημάτων προκειμένου να ελεγχθούν σημεία που καλύφθηκαν με μεγάλους όγκους λάσπης.

    Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένουν στην περιοχή ελέγχοντας πολλά σημεία, θέλοντας να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα.

    ereunes alfeios 2

    ereunes alfeios 3

  • Πλουτοχώρι: Συνεχίζονται στον Αλφειό οι έρευνες για τον 45χρονο - Αποχώρησε η ομάδα με τους εκπαιδευμένους σκύλους
    Πλουτοχώρι: Συνεχίζονται στον Αλφειό οι έρευνες για τον 45χρονο - Αποχώρησε η ομάδα με τους εκπαιδευμένους σκύλους

    Τον ποταμό Αχέροντα (Κόβιτσα) ερεύνησε η ομάδα Anubis Coldcase Κ9 Τeam με τρεις εκπαιδευμένους σκύλους, την Παρασκευή και το Σάββατο, χωρίς αποτέλεσμα και αποχώρησαν από την περιοχή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα θα επιστρέψει σε μια εβδομάδα για νέο κύκλο ερευνών. Στο μεταξύ οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται για 14η ημέρα με δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Ηλεία και από την 6η ΕΜΟΔΕ και 6η ΕΜΑΚ.

    Σήμερα οι έρευνες στρέφονται στον ποταμό Αλφειό με ομάδες να αναζητούν ίχνη από τον 45χρονο αγνοούμενο Νίκο Αναστόπουλο, που παρασύρθηκε μαζί με τη σύντροφό του και το αυτοκίνητό τους από τα ορμητικά νερά.

  • Πλουτοχώρι: 13η ημέρα ερευνών - Με τρεις σκύλους έρευνας “χτενίζουν” το ποτάμι
    Πλουτοχώρι: 13η ημέρα ερευνών - Με τρεις σκύλους έρευνας “χτενίζουν” το ποτάμι

    Στους τρεις σκύλους έρευνας της ομάδας Anubis Coldcase Κ9 Τeam εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι συγγενείς του 45χρονου Νίκου Αναστόπουλου που χάθηκε στα νερά του ποταμού Αχέροντα (Κόβιτσα) το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου μαζί με την 42χρονη Γεωργία Μπάντιου.

    Η 42χρονη βρέθηκε νεκρή το επόμενο πρωί στις όχθες του ποταμού, το αυτοκίνητο μισοθαμμένο στις λάσπες μέσα στην κοίτη, αλλά δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος του 45χρονου.

    Οι έρευνες συνεχίζονται για 13η ημέρα με την συμμετοχή τριών ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, του Echo, της Mollie και της Corda της ομάδας Anubis Coldcase Κ9 Τeam. Ο Echo είναι ο σκύλος που εντόπισε μετά από πολλές ημέρες τον 31χρονο Μπάμπη Κουτσίκο νεκρό σε βάλτο στο Μεσολόγγι.

    Χθες ο ένας από τους τρεις σκύλους εστίασε σε κάποιο σημείο στον ποταμό Αχέρονα (Κόβιτσα) όμως χωρίς να βρεθεί κάτι σχετικό με τον 45χρονο αγνοούμενο.

    Οι έρευνες όμως επεκτείνονται και προς την εκβολή του Αχέροντα στον Αλφειό αλλά και σε παρόχθιες περιοχές του Αλφειού.

    Στις έρευνες συμμετέχουν συνολικά 26 πυροσβέστες από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηλείας, από την 6η ΕΜΟΔΕ και την 6η ΕΜΑΚ, μαζί με δύο σωστικές λέμβους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), καθώς και έξι οχήματα, ενώ χρησιμοποιούνται και μηχανήματα.

    skilos ploutoxori 2

    skilos ploutoxori 3

    skilos ploutoxori 4

    skilos ploutoxori 5

  • Πλουτοχώρι: Ο Echo, η Mollie και η Corda στις αναζητήσεις για τον αγνούμενο Νίκο Αναστόπουλο
    Πλουτοχώρι: Ο Echo, η Mollie και η Corda στις αναζητήσεις για τον αγνούμενο Νίκο Αναστόπουλο

    Τρεις και όχι ένας, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ειδικής ομάδας Anubis K9P συμμετέχουν από το μεσημέρι της Παρασκευής στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Νίκου Αναστόπουλου.

    Ο 45χρονος άντρας είχε παρασύρθεί με το αυτοκίνητό του το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέροντα (Κόβιτσα) στο Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, μαζί με την 42χρονη σύντροφό του.

    Η γυναίκα βρέθηκε το επόμενο πρωί νεκρή, ενώ εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο που επέβαιναν. Ωστόσο έως τώρα δέκα ημέρες μετά δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του 45χρονου και ενώ οι αρχές έχουν "χτενίσει" την κοίτη και τις όχθες του ποταμού, ενώ έχουν περάσει και στον ποταμό Αλφειό.

    Η οικογένεια του 45χρονου ζήτησε βοήθεια από την ομάδα με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, που πριν λίγες ημέρες εντόπισαν τη σορό του 31χρονου Μπάμπη Κουτσίκου στο Μεσολόγγι, όπου και εκεί οι πολυήμερες έρευνες των αρχών δεν είχαν αποτέλεσμα.

    Σήμερα στο Πλουτοχώρι ξεκίνησε ο πρώτος από τους σκύλους την έρευνα και από αύριο το πρωί θα αναπτυχθούν και οι τρεις μαζί με τους εκπαιδευτές τους...

    skilos ploutoxori 2

    skilos ploutoxori 3

    skilos ploutoxori 4

    skilos ploutoxori 5

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο