Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 17:33

Ηλεία: Τον συνέλαβε η ΟΠΚΕ με 17 γραμ. κάνναβης

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Πύργου Κυπαρισσίας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας.

Σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 17,1 γραμμάρια κάνναβης.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 23:01

Σχετικά Άρθρα

  • Γαστούνη: Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης
    Γαστούνη: Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης

    Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Γαστούνη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας.

    Σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.

    Επιπλέον από τον έλεγχο των εγγράφων του συλληφθέντα πρόεκυψε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

  • Αρκαδία: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία-μαμούθ, μαζί με ένα τόνο κάνναβης
    Αρκαδία: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία-μαμούθ, μαζί με ένα τόνο κάνναβης

    Υπολογίζεται πως οι καλλιεργητές θα αποκόμιζαν χρηματικά οφέλη, εκτιμώμενα στα 10.000.000 ευρώ

    Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτoδασική περιοχή στην Αγριακόνα δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Λακωνίας, του αστυνομικού σκύλου Μεσσηνίας και των αστυνομικών του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, καθώς και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

    Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη την 16.10.2024 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τρίπολης, 37χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και περί αλλοδαπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

    Ειδικότερα, την 16.10.2024 το μεσημέρι, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή κατά την οποία εντοπίστηκε, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 28 επίπεδα, σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και φυσική κάλυψη συνολικής έκτασης 35 στρεμμάτων, περίπου, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 1.253 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

    Επιπλέον, στο χώρο της καλλιέργειας είχαν διαμορφώσει ειδικό αυτοσχέδιο χώρο αποξήρανσης δενδρυλλίων, καθώς και βοηθητικούς χώρους, που χρησιμοποιούσαν για διαμονή και κατόπτευση της φυτείας.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στο χώρο της φυτείας, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • 1.253 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρων, περίπου,
    • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 1 τόνου, 398 κιλών και 934 γραμμαρίων,
    • 1 ζυγαριά ακριβείας,
    • εργαλεία σχετικά με την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών,
    • σκηνές διαμονής,
    • αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός (λάστιχα, λιπάσματα κ.ά.).

    Επιπρόσθετα, λόγω της δύσβατης και δυσπρόσιτης περιοχής, της μορφολογίας του εδάφους και του μεγάλου όγκου τόσο των φυτών κάνναβης, των ποσοτήτων κάνναβης που ανευρέθηκαν στο χώρο της φυτείας καθώς και τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που συσχετιζόταν με αυτή, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο τύπου «SUPER PUMA», της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος, για τη μεταφορά τους.

    Περαιτέρω, όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος συλληφθείς παρέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

    Τέλος, υπολογίζεται πως την εγκληματική τους δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν θα έφταναν τα 10.000.000 ευρώ.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του.

    Πηγή: TharrosNews.gr

  • Πύργος: Τον έπιασαν με φυτά, φυντάνια και φούντες χασίς...
    Πύργος: Τον έπιασαν με φυτά, φυντάνια και φούντες χασίς...

    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, πραγματοποίησαν έρευνα σε εξοχική οικία του κατηγορούμενου, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν :

    • -14- φυτά κάνναβης,
    • -11- φυντάνια κάνναβης
    • -190- γραμμάρια κάνναβης (φούντες) και
    • -3,4- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

    Ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε με την μέθοδο υδροπονικής καλλιέργειας τα φυτά, σε πατάρι της οικίας του, το οποίο είχε επενδύσει με νάιλον, ενώ είχε εγκαταστήσει ηλεκτρονικό μετρητή υγρασίας – θερμοκρασίας και λαμπτήρα για την ανάπτυξη των φυτών.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

  • Ηλεία: Τον έπιασαν με 111 γραμμάρια κάνναβης
    Ηλεία: Τον έπιασαν με 111 γραμμάρια κάνναβης

    Σύλληψη άνδρα σε περιοχή του Πηνειού για κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν συνολικά 111 γραμμάρια κάνναβης

    Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε περιοχή του Πηνειού, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν, επιμελώς κρυμμένα σε περβάζι παραθύρου και σε αναρριχόμενο φυτό σε φράκτη της οικίας, συνολικά (111) γραμμάρια κάνναβης.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας (παράλληλη έδρα Αμαλιάδας).

  • Πύργος: Τον συνέλαβαν με 142 γραμμ. χασίς
    Πύργος: Τον συνέλαβαν με 142 γραμμ. χασίς

    Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν 142 γραμμάρια κάνναβης

    Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν 142 γραμμάρια κάνναβης.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

    xasis 142 2

  • Λυγιά Βαρθολομιού: Συνελήφθη με 14 δενδρύλλια και 265 γραμμ. χασίς
    Λυγιά Βαρθολομιού: Συνελήφθη με 14 δενδρύλλια και 265 γραμμ. χασίς

    Σύλληψη άνδρα στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Λυγιάς Βαρθολομιού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου και σε δασικό τμήμα σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν :

    14 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε τα 2,5 μέτρα
    260 γραμμάρια φυτικά αποσπάσματα δενδρυλλίων κάνναβης (προς αποξήρανση)
    5 γραμμάρια ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη και
    1 χειροκίνητη ψεκαστήρα

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας (Παράλληλα Έδρα Αμαλιάδας).

    xasisia lugias 2

    xasisia lugias 3

    xasisia lugias 4

    xasisia lugias 5

  • Πύργος: Η ΟΠΚΕ τον “τσίμπησε” με κάνναβη και κοκαΐνη

    Ακόμη μια σύλληψη στην Ηλεία για διακίνηση ναρκωτικών

    Κατασχέθηκαν 241 γραμμάρια κάνναβης, 11 γραμμάρια κοκαΐνης και ηλεκτρονική ζυγαριά

    Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται με αυτοκίνητο και σε έλεγχο που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν 11,4 γραμμάρια κάνναβης και τρεις συσκευασίες, που περιείχαν 3,1 γραμμάρια κοκαΐνης.

    Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του κατηγορούμενου, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν κατάσχεσαν ακόμη 229 γραμμάρια κάνναβης, 8,1 γραμμάρια κοκαΐνης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κάνναβης.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

    Xasisia Koka2

  • Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών
    Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών

    Μόνο άγνωστος δεν ήταν στις Αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπου στην θέα των αστυνομικών σε μπλόκο στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, προσπάθησε να διαφύγει …

    Το περιστατικό συνέβη περίπου στις έντεκα το βράδυ της Τρίτης, όταν ο δράστης κινούμενος από Πύργο προς Αμαλιάδα είδε τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο ύψος του “Χόχολη” στα Χανάκια και έκανε αναστροφή μπαίνοντας στην βοηθητική οδό.

    Άμεσα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ξεκίνησαν καταδίωξη αφού κατάλαβαν πως η συμπεριφορά του οδηγού κάτι έκρυβε. Μάλιστα υπήρχαν και ενδείξεις πως απέρριψε κάτι στο δρόμο, χωρίς αργότερα σε έλεγχο να καταστεί εφικτό να εντοπιστεί.

    Ο δράστης συνέχισε την πορεία του στη βοηθητική οδό και στο ύψος του οικισμού Καβασιλάκια έστριψε προς τα εκεί, έχοντας πλέον φτάσει στις παρυφές του Πύργου. Συνέχισε με αμείωτη ταχύτητα και εντός των στενών δρόμων του οικισμού και “βγήκε” στην οδό Κατακόλου.

    Στο μεταξύ σε συνδρομή της ΟΠΚΕ είχαν καταφθάσει και αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙΑΣ, την Τροχαία και το Α.Τ. Πύργου.

    Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του προς τον Αγ. Ιωάννη και έπειτα επιχείρησε να κινηθεί και πάλι προς την εθνική οδό για να συνεχίσει την πορεία του προς Αμαλιάδα.

    Στο ύψος της διασταύρωσης Λαστεΐκων όμως αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έστησαν μπλόκο, το οποίο προσπάθησε να αποφύγει μόλις το είδε ο δράστη και συγκρούστηκε με περιπολικό της ΟΠΚΕ στην προσπάθεια να διαφύγει. Τότε ακινητοποιήθηκε το όχημά του και συνελήφθη.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του ΚΟΚ περί ασφάλειας συγκοινωνιών και περί όπλων καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο