Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 13:03

Ε. Ο. Πατρών - Πύργου: Εικόνα ντροπής με τα αμέτρητα κουφάρια ζώων στο οδόστρωμα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Της Δήμητρας Βέλμαχου

"Γροθιά στο στομάχι" προκαλεί η εικόνα που αντιμετωπίζουν οι διερχόμενοι οδηγοί στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου αφού αμέτρητα πτώματα ζώων βρίσκονται άλλοτε στην άκρη και άλλοτε καταμεσής του οδοστρώματος.

Κυρίως νεκροί σκύλοι που πιθανότατα μπαίνοντας στην Εθνική Οδό παγιδεύονται, με το τέλος τους να είναι αναπόφευκτο αφού η μονοδρόμηση που υπάρχει στα περισσότερα σημεία από τα κολονάκια, στερεί από τους οδηγούς την δυνατότητα να κάνουν τον οποιοδήποτε ελιγμό προκειμένου να αποφύγουν τα άτυχα ζωντανά.

Η θέα από τα κουφάρια των ζώων είναι πραγματικά αποκαρδιωτική, αφού τόσο καιρό παραμένουν εκεί και μέρα με την μέρα προστίθενται και άλλα χωρίς καμία απολύτως μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την περισυλλογή τους.

Σκύλοι, γάτες, ασβοί και πόσα ακόμα ζώα αποσυντίθενται κατά μήκος του δρόμου, συνθέτοντας μια εικόνα ντροπής για την περιοχή.

Την θλιβερή αυτή εικόνα κατέγραψε με τον φακό της η Άντα Παναγιωτοπούλου από τα Λεχαινά.

Δείτε τις φωτογραφίες οι οποίες για ευνόητους λόγους έχουν υποστεί επεξεργασία

nekros skulos 11

nekros skulos 21

nekros skulos 31

nekros skulos 41

nekros skulos 51

nekros skulos 61

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 14:07

Σχετικά Άρθρα

  • Κέρκυρα: Νεκρά δελφίνια στην παραλία της Αχαράβης - Συναγερμός στο Λιμενικό και τον δήμο
    Κέρκυρα: Νεκρά δελφίνια στην παραλία της Αχαράβης - Συναγερμός στο Λιμενικό και τον δήμο

    Δύο νεκρά δελφίνια ξεβράστηκαν σε παραλία της Κέρκυρας, ενώ ένα τρίτο κατάφερε να σωθεί και να επιστρέψει στη θάλασσα.

    Για τα νεκρά δελφίνια ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας και ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, με την αντιδήμαρχο Σπυριδούλα Κόκκαλη να κάνει και σχετική ανάρτηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει το kerkyrasimera.gr.

    Η ανάρτηση της αντιδημάρχου

    «Νεκρά Σταχτοδέλφινα στην Αχαράβη: Ένας Συναγερμός για τη Θαλάσσια Ζωή

    Σήμερα, στην παραλία της Αχαράβης-Αλμυρού, βρεθήκαμε μπροστά σε μια ανησυχητική κατάσταση, καθώς δύο σταχτοδέλφινα (#Grampus_Griseus) ξεβράστηκαν στην ακτή, ενώ ένα ακόμη παρατηρήθηκε να κολυμπά κοντά στην περιοχή.

    Ως Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος πιστεύω ακράδαντα πως οφείλουμε να αναδείξουμε τη σημασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων για την υγεία του περιβάλλοντος και την οικονομική ευημερία της περιοχής μας.

    Η θαλάσσια ζωή, συμπεριλαμβανομένων των δελφινιών, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και επηρεάζει τη βιοποικιλότητα και την οικολογική σταθερότητα. Η υγεία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα της αλιείας, του τουρισμού και άλλων τομέων που εξαρτώνται από τη θάλασσα.

    Η παρουσία ή η απουσία θαλάσσιων ειδών μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την ανθρώπινη παρέμβαση. Δυστυχώς, οι παράγοντες όπως η ρύπανση, η κλιματική αλλαγή και η υπεραλίευση απειλούν αυτά τα οικοσυστήματα, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για δράση.

    Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε την προστασία αυτών των ζωντανών οργανισμών και των οικοτόπων τους. Σας καλώ να αναλάβουμε όλοι από κοινού την ευθύνη για την προστασία της θαλάσσιας ζωής. Αν εντοπίσετε οποιοδήποτε θαλάσσιο ζώο σε ανάγκη, παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα με τις αρμόδιες αρχές ή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε έγκαιρα.

    Ας συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε την πλούσια θαλάσσια κληρονομιά μας και να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καλάβρυτα: 48 Πρόβατα βρήκαν τραγικό θάνατο από κεραυνό
    Καλάβρυτα: 48 Πρόβατα βρήκαν τραγικό θάνατο από κεραυνό

    Κεραυνός που έπεσε από την πρόσφατη κακοκαιρία χτύπησε και θανάτωσε 48 πρόβατα στην θέση "Πυργάκι" Ανάστασης Καλαβρύτων.

    Τα πρόβατα σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν κεραυνός χτύπησε δέντρο όπου είχαν μαζευτεί για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

    Ο κτηνοτρόφος κ. Σπηλιόπουλος είναι σε απόγνωση βλέποντας τα ζωντανά του να χάνονται σε μια στιγμή.

    Πηγή: KalavrytaNews.com

  • Βιετνάμ: Δεκάδες τίγρεις και λιοντάρια σε αιχμαλωσία πέθαναν στη χώρα, εντοπίσθηκε γρίπη των πτηνών
    Βιετνάμ: Δεκάδες τίγρεις και λιοντάρια σε αιχμαλωσία πέθαναν στη χώρα, εντοπίσθηκε γρίπη των πτηνών

    Είναι πιθανό τα αιλουροειδή να είχαν καταναλώσει κρέας από άρρωστο κοτόπουλο

    Δεκάδες τίγρεις και λιοντάρια σε αιχμαλωσία πέθαναν τον περασμένο μήνα στο νότιο Βιετνάμ και τα τεστ έδειξαν ότι ήταν θετικά στη γρίπη των πτηνών, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Υγείας και κρατικά μέσα ενημέρωσης.
    Δύο δείγματα από νεκρές τίγρεις στο καταφύγιο Mango Garden Resort στην επαρχία Ντονγκ Νάι ήταν θετικά στο στέλεχος H5N1 της γρίπης των πτηνών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας. Είκοσι τίγρεις έχουν χάσει τη ζωή τους στο καταφύγιο αυτό από τις αρχές του περασμένου μήνα.
    Η διάδοση της πολύ παθογόνου γρίπης των πτηνών σε θηλαστικά, περιλαμβανομένων αγελάδων, σκύλων, γατών, ακόμα και δελφινιών, σε όλο τον κόσμο, έχει προκαλέσει ανησυχίες για ενδεχόμενη διάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

    Στη γειτονική επαρχία Λονγκ Αν, 27 τίγρεις και τρία λιοντάρια πέθαναν από γρίπη των πτηνών στο πάρκο My Quynh Safari από τις 6 ως τις 18 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τις γεωργικές αρχές της επαρχίας.

    Οι τίγρεις στο Mango Garden Resort είχαν ταϊστεί με κοτόπουλο πριν πεθάνουν, ανέφερε στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ο Φαν Βαν Φουκ, αξιωματούχος του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών της επαρχίας Ντονγκ Νάι.

    «Είναι πιθανό οι τίγρεις να μολύνθηκαν από άρρωστο κοτόπουλο και οι αρχές ανιχνεύουν την πηγή του κοτόπουλου για να προσδιορίσουν την αιτία», δήλωσε ο Φαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Στον ιστότοπό του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί κατά της κατανάλωσης ωμών ή όχι εντελώς μαγειρεμένων κρεάτων και αυγών από περιφέρειες όπου έχουν σημειωθεί ξεσπάσματα γρίπης των πτηνών λόγω του υψηλού κινδύνου μόλυνσης.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πατρών - Πύργου: Ένας τραυματίας σε εκτροπή τρίκυκλου
    Πατρών - Πύργου: Ένας τραυματίας σε εκτροπή τρίκυκλου

    Ένας αντρας τραυματίστηκε σε τροχαίο που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου κοντά στην Αρετή.
    Το τρίκυκλο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του υπο συνθήκες που ερευνώνται.
    Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση

  • Τραγωδία στις ακτές της Σκωτίας: 77 φάλαινες ξεβράστηκαν στη στεριά και πέθαναν
    Τραγωδία στις ακτές της Σκωτίας: 77 φάλαινες ξεβράστηκαν στη στεριά και πέθαναν

    Ένα κοπάδι 77 φαλαινών πιλοτών ξεβράστηκε στην ακτή σε μια παραλία των Ορκάδων, στις βόρειες ακτές της Σκωτίας.

    Δώδεκα από τα θαλάσσια ζώα ήταν ακόμη ζωντανά, αλλά σύμφωνα με τους διασώστες του British Divers Marine Life Rescue (BDMLR), ήταν απίθανο να μπορέσουν να σωθούν.

    Άγνωστο γιατί βγήκαν στη στεριά

    Είναι άγνωστο τι προκάλεσε την προσάραξη, αλλά οι ειδικοί δήλωσαν ότι ήταν πιθανό μια φάλαινα να έμπλεξε και οι άλλες να την ακολούθησαν. Το κοπάδι περιλαμβάνει αρσενικές φάλαινες μήκους έως και επτά μέτρων, μαζί με θηλυκές, και μικρά φαλαινάκια.

    Στο σημείο έχουν μεταβεί ειδικοί από τη Σκωτία για να εξετάσουν το περιστατικό.

    Πιστεύεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο περιστατικό εκβρασμού στη Σκωτία τουλάχιστον από το 1995, όταν ιδρύθηκε το Scottish Marine Animal Stranding Scheme (SMASS) -που καταγράφει αυτά τα περιστατικά- αν και τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί εκβρασμοί παρόμοιας κλίμακας.

    Χρονικό με αντίστοιχα περιστατικά

    Πέρυσι ένα ολόκληρο κοπάδι από 55 φάλαινες πέθανε μετά από εκβρασμό στο Λούις. Μόνο 15 από τις φάλαινες ήταν ζωντανές όταν ξεβράστηκαν στην ακτή. Μία μόνο τα κατάφερε, ενώ οι υπόλοιπες χρειάστηκε να υποβληθούν σε ευθανασία.

    Περίπου 60-70 από τα ζώα βρέθηκαν σε ρηχά νερά στο Σάδερλαντ το 2011.

    Σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το μεγαλύτερο αντίστοιχο περιστατικό στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε χώρα το 1927, όταν 126 φάλαινες ξεβράστηκαν επίσης νεκρές.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Νιοχώρι Μεσολογγίου: Τα ηλεκτροφόρα καλώδια σκοτώνουν τους πελαργούς
    Νιοχώρι Μεσολογγίου: Τα ηλεκτροφόρα καλώδια σκοτώνουν τους πελαργούς

    Δεύτερο περιστατικό

    Δεύτερο περιστατικό με πελαργό που «χτυπήθηκε» απο ηλεκτροφόρο καλώδιο στο Νιοχώρι Οινιάδων Μεσολογγίου καταγράφτηκε την περασμένη Κυριακή, προκαλώντας προβληματισμό.

    Την συγκεκριμένη επισήμανση κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ορνιθοπαρατηρητής και συνεργάτης του ΟΦΥΠΕΚΑ στο Εθνικο Πάρκο Νίκος Νούλας, ζητά άμεσα να γίνει μόνωση ή να μπουν συνεστραμμένα καλώδια.

    Χαρακτηρίζει μάλιστα απαράδεκτο το γεγονός μέσα σε ένα εθνικό πάρκο με μόνιμη παρουσία Λευκών Πελαργών και γνωρίζοντας ότι κατασκευάζουν τις φωλιές τους στις κολώνες να μην έχει προβλεφθεί η προστασία των πουλιών και του δικτύου.

    Πηγή: Αgriniopress.gr - TheBest.gr - Φωτογραφία από Matthias Böckel από το Pixabay

  • Πατρών - Πύργου: Δύο νεκροί από την Ηλεία σε μετωπική Ι.Χ. με φορτηγό στα Καμίνια (photos & video)
    Πατρών - Πύργου: Δύο νεκροί από την Ηλεία σε μετωπική Ι.Χ. με φορτηγό στα Καμίνια (photos & video)

    Δύο άτομα, ένας άντρας και μία γυναίκα, ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από ΙΧ επιβατηγό σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Καμινίων.

    Το αυτοκίνητο που οδηγούσαν με κατεύθυνση προς Πύργο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ.

    Στο επιβατηγό επέβαινε ακόμη ένα άτομο, το οποίο έχει τραυματιστεί.

    Η κυκλοφορία στο σημείο έχει διακοπεί και γίνεται εκτροπή από την παλιά Εθνική οδό.

    Nεότερη ενημέρωση

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Ιlialive, τρία είναι τα εμπλεκόμενα οχήματα στο διπλό θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην Πατρών-Πύργου.

    Νεκροί είναι ο 80χρονος Γιώργος Μισιχρόνης και η 66χρονη Μηλιά Γρίβα απο την περιοχή της Ζαχάρως, σοβαρά τραυματίας ο σύζυγός της 66χρονης (όλοι επιβαίνοντες σε ένα ασημί Opel Vectra) και ελαφρότερα οι 4 επιβαίνοντες στα δύο άλλα εμπλεκόμενα οχήματα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της τροχαίας, ο ηλικιωμένος φέρεται να επιχείρησε προσπέραση σε προπορευόμενο όχημα, να συγκρούστηκε μετωπικά με το φορτηγό εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ και στη συνέχεια να συγκρούστηκε και με το όχημα το οποίο προσπέρασε.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση.

    troxaio patra perimetriki 19 06 2024 2

    troxaio patra perimetriki 19 06 2024 3

    troxaio patra perimetriki 19 06 2024 4

    troxaio patra perimetriki 19 06 2024 5

    troxaio patra perimetriki 19 06 2024 6

    troxaio patra perimetriki 19 06 2024 7

    troxaio patra perimetriki 19 06 2024 1

  • Ταϊλάνδη: Μεγάλη φωτιά σε αγορά με ζώα - Εκτιμάται ότι απανθρακώθηκαν 1.000
    Ταϊλάνδη: Μεγάλη φωτιά σε αγορά με ζώα - Εκτιμάται ότι απανθρακώθηκαν 1.000

    Η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα με τις αρχές της Ταϊλάνδης να ανακοινώνουν ότι δεν υπάρχει άνθρωπος ανάμεσα στα θύματα.

    Τουλάχιστον 1.000 ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στην διάσημη στην Ταϊλάνδη ανοιχτή αγορά Chatuchak τα ξημερώματα της Τρίτης με αποτέλεσμα να καταστραφούν τουλάχιστον 100 καταστήματα.
    Όπως αναφέρει το BBC ανάμεσα στα ζώα που απανθρακώθηκαν βρίσκονται πουλιά, σκυλιά, γάτες και φίδια τα οποία βρήκαν τον θάνατο ενώ ήταν σε κλουβιά.
    Η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα με τις αρχές της Ταϊλάνδης να ανακοινώνουν ότι δεν υπάρχει άνθρωπος ανάμεσα στα θύματα.
    «Ξαφνικά η περιοχή γέμισε καπνούς, δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε» δήλωσε ιδιοκτήτης καταστήματος ο οποίος περιγράφει ότι ξύπνησε και τελικά γλίτωσε από τις κραυγές των ζώων.
    Το κομμάτι της αγοράς, πάντως, στο οποίο ξέσπασε η φωτιά θεωρείται αμφιλεγόμενο με συχνούς ελέγχους ύστερα από καταγγελίες για τον τρόπο διαβίωσης των ζώων.

    Συνολικά στο τμήμα της αγοράς που καταστράφηκε βρίσκονται 118 καταστήματα σε μια έκταση 1.400 τ.μ. ενώ την αγορά αυτή επισκέπτονται τα Σαββατοκύριακα ως και 200.000 τουρίστες.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο