Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 09:06

Γαστούνη: Νέο μπλόκο από τους αγρότες του Κάμπου - Ανεβάζουν στροφές στο μέτωπο των κινητοποιήσεων

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στον αποκλεισμό της Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με τρακτέρ προχώρησαν οι αγρότες του Κάμπου το μεσημέρι της Τρίτης. Ήδη από προχθές, αγρότες από την περιοχή της Γαστούνης είχαν μετακινήσει τα τρακτέρ τους στον πρώτο κόμβο εισόδου της πόλης μετά τα Σαβάλια προς Πάτρα.

Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι της Τρίτης, προχώρησαν σε ολιγόωρο συμβολικό αποκλεισμό και η Τροχαία πραγματοποίησε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της Γαστούνης, προς Πάτρα και Πύργο. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην το βάλουν κάτω και να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις όχι απλά για να ακουστεί η φωνή τους, αλλά για να δικαιωθούν τα αιτήματά τους που αφορούν κατά βάση το υψηλό κόστος παραγωγής.

Νεαρός αγρότης ο Θανάσης Δρογγίτης, μόλις 23 ετών, καλλιεργεί με τον αδερφό του ντομάτα, καρπούζια και έχουμε και ελιές. “Κάνουμε μεγάλη καλλιέργεια μαζί με τον αδελφό μου. Πρόσφατα κάναμε και τα χαρτιά μας για νέους αγρότες και μας απέρριψαν με την δικαιολογία ότι δεν είμαστε αγρότες. Που εμείς μέσα σε ένα χρόνο έχουμε κάνει επενδύσεις πάνω από 300.000 ευρώ για την καλλιέργεια της ντομάτας, χρήματα με τα οποία έχουμε χρεωθεί εγώ και ο αδελφός μου. Συν κάποιες οφειλές σε νερά κτλπ, δεν μας βοηθάει κανείς και γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ μήπως και ακουστεί η φωνή μας”.

bloko gastouni 2

Ο αγρότης Φώτης Γαβριλόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι “… έχουμε κατέβει εδώ όλοι μαζί και κάνουμε μια προσπάθεια μήπως καταφέρουμε και κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Διότι είμαστε οριακά να εγκαταλείψουμε τις καλλιέργειες και ότι κάνει ο καθένα εδώ. Είτε ασχολείται με την παραγωγή είτε με την κτηνοτροφία. Αν δεν μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα βήμα στο θέμα της ενέργειας, σε τόσα άλλα προβλήματα όπως και στις συντάξεις του αγρότη. Αυτή την στιγμή ο αγρότης πεινάει. Έχει 350€ σύνταξη. Ένας καρδιοπαθής θέλει 100€ μόνο για τα φάρμακά του. Πώς θα ζήσει με 200€; Είναι πολλές οι ανοιχτές πληγές. Δεν αντέχουμε άλλο. Μας ισοπέδωσαν. Εξαντλήθηκε η υπομονή μας…”.

Ο αγρότης Άρης Δρίζαλης μίλησε για τα βασικά αιτήματα των αγροτών. “Τα προβλήματά μας είναι το πετρέλαιο, η ενέργεια, το συνταξιοδοτικό, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα. Κάνουμε έναν αγώνα και ζητάμε από την κυβέρνηση να μας βοηθήσει”.

Ο αγρότης από το Βαρθολομιό Γιώργος Γεωργιόπουλος ανέφερε μιλώντας στο ilialive.gr ότι “… πάλι τα ίδια θέματα, για τα οποία παλεύουμε τουλάχιστον 5 δεκαετίες με διαφορετικές κυβερνήσεις.
Όχι μόνο δεν έχει λυθεί τίποτα αλλά τα πράγματα χαλάνε ακόμα περισσότερο. Οι αγρότες εγκαταλείπουν πλέον τα χωράφια τα οποία μένουν στους αλλοδαπούς.
Τελειώνει η γενιά η δικιά μας και η αγροτική παραγωγή τελειώνει και αυτή. Δεν ασχολείται κανείς με τα προβλήματα των αγροτών. Ερχόμαστε σήμερα και μιλάμε για φτηνό ρεύμα. Ενώ θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει μεριμνήσει και κάθε αγρότης να έχει ένα φωτοβολταικό να λυθεί το πρόβλημα. Σε όλη την Ευρώπη οι αγρότες παίρνουν το πετρέλαιο όπως και οι αλιείς στην χώρα μας. Σε μας γιατί; Η δική μας η δουλειά είναι τουλάχιστον 18ωρο. Τα θέματα είναι σοβαρά και πρέπει να το κοιτάξουν. Ο αγρότης δεν πουλάει σήμερα. Προϊόντα που η Αθήνα τα αγοράζει ακριβά ο αγρότης εδώ τα φρεζάρει…”

Τέλος ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαστούνης Γιάννης Καράμπελας, δήλωσε τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών. “Είμαστε στο πλευρό των αγροτών, είμαστε δίπλα τους στα προβλήματα που έχουν. Ως δήμος θα είμαστε μαζί τους και θα στηρίξουμε όπως μπορούμε τα δίκαια αιτήματά τους”.

bloko gastouni 3

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 18:03

Σχετικά Άρθρα

  • Γαστούνη: Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης
    Γαστούνη: Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης

    Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Γαστούνη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας.

    Σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.

    Επιπλέον από τον έλεγχο των εγγράφων του συλληφθέντα πρόεκυψε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

  • Πύργος: Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 23 Οκτωβρίου - Έκκληση των εκπαιδευτικών σωματείων για δυναμική δυμμετοχή
    Πύργος: Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 23 Οκτωβρίου - Έκκληση των εκπαιδευτικών σωματείων για δυναμική δυμμετοχή

    Της Δήμητρα Βέλμαχου

    Ανοιχτό κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, και τον λαό του Πύργου να συμμετάσχουν στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στην πλατεία Δικαστηρίων απηύθυναν τα μέλη της ΕΛΜΕ Ηλείας και της ΣΕΠΕ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας κατά την διάρκεια της χθεσινής τους συνέντευξης Τύπου. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας εκπαιδευτικών που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, καθώς και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

    Αιτήματα για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης

    Η Στέλλα Αναστάσιου, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, επεσήμανε ότι η κινητοποίηση αφορά τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, λόγω των περικοπών στους μισθούς, της ακρίβειας και των υψηλών ενοικίων. Παράλληλα, τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν καλύτερους όρους μόρφωσης για τους μαθητές τους, οι οποίοι πλήττονται από τις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, τις ελλείψεις προσωπικού και τις ελλιπείς υποδομές των σχολείων.

    Η κ. Αναστάσιου υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης που υπονομεύουν τη συνοχή και την ισότητα στο δημόσιο σχολείο. «Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να μας κάνει μαθήματα για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί στέκονται στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, ενάντια στους πολέμους και τις ανισότητες.

    Καταγγελίες για αυταρχισμό και εκπαιδευτική υποβάθμιση

    Η Δήμητρα Καραμεσίνη, γενική γραμματέας της ΣΕΠΕ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, αναφέρθηκε στις αυταρχικές πολιτικές που, όπως υποστήριξε, στοχεύουν στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και στην ενίσχυση ιδιωτικών συμφερόντων. «Δεν φοβόμαστε την αξιολόγηση», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται καθημερινά από τους μαθητές και τους γονείς τους, αλλά καταδικάζουν τις προσπάθειες κατηγοριοποίησης και απαξίωσης των σχολείων.

    Η κ. Καραμεσίνη περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση στην Πύργο, όπου συγχωνεύονται τμήματα και σχολεία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υπερφορτωμένες τάξεις, ακόμα και με μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Η έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα στην παράλληλη στήριξη, υπογράμμισε πως δημιουργεί σημαντικά προβλήματα, ενώ η κατάσταση των σχολικών κτιρίων σημείωσε πως είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των μαθητών.

    Καταστολή και διώξεις εκπαιδευτικών

    Η Ευρυδίκη Παυλοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, καταδίκασε τις διώξεις που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει τους εκπαιδευτικούς και να καταστείλει τις αντιδράσεις τους ενάντια στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, σύμφωνα με την ίδια, οδηγούν στην εκπαιδευτική οπισθοδρόμηση.

    Οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας ζητούν από την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό τους, υπερασπίζοντας το δικαίωμα σε ένα δημόσιο, δημοκρατικό και σύγχρονο σχολείο για όλους. Όπως τονίζουν, η μάχη αυτή δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά όλους όσοι πιστεύουν στη δημόσια εκπαίδευση ως δικαίωμα και ως κοινό αγαθό.

  • Ο Δήμος Πηνειού συμμετείχε στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας - Το λαμπρό ποτάμι της ζωής «πλημμύρισε» τη Γαστούνη
    Ο Δήμος Πηνειού συμμετείχε στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας - Το λαμπρό ποτάμι της ζωής «πλημμύρισε» τη Γαστούνη

    Η τοπική κοινωνία «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία

    Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης

    Η φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης έλαμψε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης, με τον Δήμο Πηνειού να συμμετέχει στην 22η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών. Πλήθος λαμπαδηδρόμων «πλημμύρισε» την καρδιά της πόλης, μεταφέροντας και διατρανώνοντας το μήνυμα της ανθρωπιάς και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

    Πρόκειται για μία πανελλήνια δράση της Π.Ο.Ε.Α.., του Πανελλήνιου Κέντρου Αιμοδοσίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και στη θεμελίωση της αιμοδοτικής συνείδησης και του εθελοντισμού. Με κεντρικό σύνθημα «ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου», η λαμπαδηδρομία άρχισε το ταξίδι της στις 26 Ιουλίου από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα και αφού «αγκαλιάσει» κάθε γωνιά της Ελλάδας, πρόκειται να ολοκληρώσει το ταξίδι της στις 18 Οκτωβρίου στην πόλη της Σπάρτης.

    Το ποτάμι της αγάπης ξεκίνησε την πορεία του από το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης το απόγευμα του Σαββάτου. Πλήθος κόσμου - μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας, γονείς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή αλλά και δεκάδες εθελοντές αιμοδότες – πλημμύρισε τους δρόμους της πόλης «μεταφέροντας» με τις δάδες τους το μήνυμα του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σαν ορμητικός και λαμπερός χείμαρρος ζωής, οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν την οδό Σισίνη και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της αφής της φλόγας στον βωμό.

    «Ο Εθελοντισμός σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή»

    Στη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας ως κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς που εκφράζει τις πανανθρώπινες αξίας του αλτρουισμού και της ενσυναίσθησης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός κατά τον σύντομο χαιρετισμό του. «Αποτελεί έτσι μια ύψιστη πράξη ανθρωπιάς που, χωρίς διακρίσεις και αναστολές, συμπυκνώνει το βαθύτερο νόημα του εθελοντισμού» επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Πηνειού, σε αγαστή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια της Π.Ο.Ε.Α. . «Η διεύρυνση της εμπέδωσης της κουλτούρας της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και γενικότερα του εθελοντισμού, αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Πρόκειται για μία στάση ζωής που σμιλεύει τον χαρακτήρα μας, σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή και μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε με έμφαση.

    Στη δράση συμμετείχαν ακόμη το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πηνειού, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Γαστούνης, μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικό προσωπικό και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων Α/βάθμιας και Β/Εκπαίδευσης του Δήμου Πηνειού, το ΚΔΑΠ ΜεΑ Ηλίανθος, εκπρόσωποι και μέλη αιμοδοτικών συλλόγων, σωματείων, συλλόγων και φορέων από τον Δήμο Πηνειού και την ευρύτερη περιοχή.

    Η εκδήλωση, που παρουσίασε η επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Γαστούνης Θεοφάνη Μαντή, ολοκληρώθηκε με μικρούς μαθητές και μικρές μαθήτριες να τραγουδούν για τη σημασία της αιμοδοσίας ενώ βίντεο για τον εθελοντισμό προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη στο κέντρο της πλατείας. Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε το συγκρότημα Route 55 που πλημμύρισε με ροκ μελωδίες την καρδιά της πόλης.

    dimos pin lampad fl 3

    Η φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης έλαμψε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης.

    «Ο εθελοντισμός είναι μία στάση ζωής που σμιλεύει τον χαρακτήρα μας, σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή και μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός.

    dimos pin lampad fl 5

    Σαν ορμητικός και λαμπερός χείμαρρος ζωής, οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν την οδό Σισίνη και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας.

    dimos pin lampad fl 2

    Πλήθος λαμπαδηδρόμων «πλημμύρισε» την καρδιά της πόλης, μεταφέροντας και διατρανώνοντας το μήνυμα της ανθρωπιάς και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

    dimos pin lampad fl 4

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα Route 55 να πλημμυρίζει ροκ μελωδίες την καρδιά της πόλης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Γαστούνη: Μητέρα κατήγγειλε 21χρονο που έφυγε με την 15χρονη κόρη της
    Γαστούνη: Μητέρα κατήγγειλε 21χρονο που έφυγε με την 15χρονη κόρη της

    Έναν 21χρονο αλλοδαπό κατήγγειλε στις Αρχές η μητέρα μιας 15χρονης, από την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, καθώς ο νεαρός και η έφηβη έφυγαν μαζί λόγω της σχέσης που διατηρούν.

    Η μητέρα μετέβη στο Α.τ. Πηνειού, όπου προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 21χρονου αλλοδαπού και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανήλικης.

    Οι Αρχές αναζητούν τον κατηγορούμενο αλλά και την 15χρονη κοπέλα.

  • Δήμος Πηνειού: Αποκαθιστούμε τη λειτουργικότητα των Δημοτικών Εγκαταστάσεων
    Δήμος Πηνειού: Αποκαθιστούμε τη λειτουργικότητα των Δημοτικών Εγκαταστάσεων

    Εκδόθηκε το Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας για το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης

    Εκδόθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου το Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας για το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πηνειού. Για την εξασφάλιση του πιστοποιητικού, το οποίο είχε λήξει από τον Φεβρουάριο του 2022, απαιτήθηκε η προμήθεια και η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού πυροπροστασίας συνολικού προϋπολογισμού ύψους 5.000€. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θωρακίζει και αποκαθιστά τη λειτουργικότητα της εγκατάστασης.

    Η προμήθεια νέου εξοπλισμού κρίθηκε απαραίτητη καθώς ένα μεγάλο μέρους του υφιστάμενου είτε ήταν κατεστραμμένο – λόγω φθοράς ή παλαιότητας – είτε απουσίαζε, με αποτέλεσμα το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης να είναι ευάλωτο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Προς αυτή την κατεύθυνση η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτελούσε μονόδρομο για λόγους εφαρμογής των κανονισμών, της ενίσχυσης της ασφάλειας των παιδιών, των ενηλίκων και των συλλόγων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις καθώς και για την εξασφάλιση του σχετικού πιστοποιητικού πυροπροστασίας. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πιστοποίηση είχε λήξει από τις 14 Φεβρουαρίου 2022 χωρίς η τότε δημοτική αρχή να προχωρήσει στην ανανέωσή της.

    «Το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης αποτελεί ένα κόσμημα για τον Δήμο Πηνειού· ένα έργο που διεκδικήσαμε και υλοποιήσαμε με πολύ κόπο και μεγάλους αγώνες στο παρελθόν» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ο δήμος οφείλει να εξασφαλίζει ασφαλείς συνθήκες για όσους το χρησιμοποιούν. «Από την άλλη πλευρά όμως αποτελεί υποχρέωση όλων μας να περιφρουρήσουμε αυτό το σημαντικό έργο καθώς δαπανώνται χρήματα τόσο για λειτουργικά έξοδα όσο και για τη συντήρησή του» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ο Δήμαρχος Πηνειού επανάλαβε τέλος την εκπεφρασμένη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σταδιακά σε ολική αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, σχέδιο που εντάσσεται σε έναν ευρύτερο προγραμματισμό για την προαγωγή του αθλητισμού στον δήμο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πηνειού: Πρώτο κουδούνι στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Γαστούνης
    Δήμος Πηνειού: Πρώτο κουδούνι στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Γαστούνης

    Με χαμόγελα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς στον Παιδικό Σταθμό Γαστούνης. Στην τελετή παρέστη ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Προστασίας κ. Διονύση Γεωργόπουλο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γαστούνης κ. Γιάννη Καράμπελα.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πηνειού αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, συνομίλησε τόσο με το προσωπικό της μονάδας όσο και με τους γονείς των παιδιών επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. «Παραμένουμε δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε· προς αυτή την κατεύθυνση ζητάμε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για τα ζητήματα που προκύπτουν προκειμένου να προωθείται η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους». Παράλληλα ο κ. Καστρινός ζήτησε από το εκπαιδευτικό και το βοηθητικό προσωπικό να είναι ιδιαίτερα συνεπές στην τήρηση των καθηκόντων του και να εναρμονίζεται πλήρως με όσα προβλέπονται από τους κανονισμούς. «Εύχομαι ολόψυχα υγεία και να έχουμε μια δημιουργική χρονιά» επεσήμανε ο δήμαρχος Πηνειού, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του. Επισημαίνεται ότι σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργόπουλος.

    Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της τελετής κάθε μαθητής έλαβε ένα μικρό δωράκι που είχε προετοιμάσει το προσωπικό της μονάδας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Γαστούνη: Συνελήφθη για κλοπές σε σπίτια από την Ειδική Ομάδα
    Γαστούνη: Συνελήφθη για κλοπές σε σπίτια από την Ειδική Ομάδα

    Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις

    Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

    Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, ο συλληφθείς, με δυο ακόμα συνεργούς του, μετέβη με αυτοκίνητο σε οικία ηλικιωμένου, σε περιοχή του Πηνειού, με σκοπό την κλοπή, χωρίς να αφαιρέσει κάτι, ενώ μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εγκατέλειψε το όχημα στην ίδια περιοχή.

    Στο πλαίσιο αναζητήσεων, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού, όπου συνελήφθη, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και έγγραφα.

    Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε δυο ακόμα κλοπές σε οικίες, (μια τετελεσμένη - μια απόπειρα) σε περιοχή του Πηνειού, αφαιρώντας κοσμήματα, αξίας 1.500 ευρώ.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης διάπραξης των κλοπών.

  • Δυνατές συγκινήσεις στο τουρνουά καλαθοσφαίρισης GNC 3on3 στην πόλη της Γαστούνης
    Δυνατές συγκινήσεις στο τουρνουά καλαθοσφαίρισης GNC 3on3 στην πόλη της Γαστούνης

    Ο αθλητισμός ενώνει

    Υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    Εντυπωσιακές αναμετρήσεις και δυνατές συγκινήσεις προσέφερε το τουρνουά GNC 3on3 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Γαστούνης το τριήμερο 3 με 5 Αυγούστου. Πλήθος κόσμου πλημμύρισε την πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να παρακολουθήσει τους γεμάτους πάθος και ένταση αγώνες σε μία εντυπωσιακή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Με κεντρικό σύνθημα ότι ο «αθλητισμός ενώνει» το τουρνουά Loux GNC 3on3 αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν και τις τρεις ημέρες στην καρδιά της Γαστούνης. Δεκάδες αθλητές καλαθοσφαίρισης έδωσαν δυναμικό «παρών» στην πλατεία Ελευθερίας και παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα που συνδύαζε ένταση, πάθος, έντονη δράση και δυνατές αναμετρήσεις. Εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος από τον Δήμο Πηνειού αλλά και την ευρύτερη περιοχή απόλαυσαν το θέαμα, στήριξαν τους αθλητές και προσέφεραν θερμό χειροκρότημα στους συμμετέχοντες. Οι αγώνες ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης με την τελετή βράβευσης των ομάδων που κέρδισαν το τουρνουά.

    Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο τουρνουά καλαθοσφαίρισης 3on3 που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Πηνειού καθώς είχε προηγηθεί αντίστοιχα επιτυχημένη διοργάνωση στην πόλη του Βαρθολομιού.

    «Προτεραιότητα ο αθλητισμός»

    Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός επανέλαβε την εκπεφρασμένη θέση της Δημοτικής Αρχής να στηρίζει έμπρακτα πρωτοβουλίες που προωθούν τον αθλητισμό. «Είμαστε πάντα δίπλα, σε ό,τι μας αναλογεί και στο μέτρο του δυνατού, σε τέτοιου είδους προσπάθειες που προάγουν τον αθλητισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός και συνέχισε «αισιοδοξούμε την επόμενη χρονιά, σε μια άλλου είδους πλατεία, να επανέλθουμε δυναμικά με περισσότερες συμμετοχές στο τουρνουά και ακόμη μεγαλύτερη απήχηση». Παράλληλα ο Δήμαρχος Πηνειού επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή εντείνει τις προσπάθειές της για πολιτισμική, πολιτιστική και αθλητική αναδιοργάνωση, αναβάθμιση και αναγέννηση του δήμου. Τέλος ο κ. Καστρινός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή διοργάνωση του τριήμερου τουρνουά.

    gastouni GNC 3on3 2

    Δεκάδες αθλητές καλαθοσφαίρισης έδωσαν δυναμικό «παρών» στην πλατεία Ελευθερίας και παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα που συνδύαζε ένταση.

    gastouni GNC 3on3 3

    Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Βάντα Κοντούλη και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος βραβεύουν μία από τις ομάδες που ξεχώρισαν στο τουρνουά.

    gastouni GNC 3on3 4

    Με κεντρικό σύνθημα ότι ο «αθλητισμός ενώνει» το τουρνουά GNC 3on3 αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

    Οι αγώνες ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης με την τελετή βράβευσης των ομάδων που κέρδισαν το τουρνουά.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο