Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 13:27

Ηλεία: Εξιχνιάστηκαν επτά κλοπές μοτοσικλετών - Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις δράστες

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ατόμων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κλοπές τροχοφόρων

Εξιχνιάστηκαν, μετά από ενδελεχή και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, επτά κλοπές μοτοσικλετών που είχαν διαπραχθεί σε περιοχές της Αττικής και στο Αγρίνιο.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της διάπραξης κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των τεσσάρων κατηγορούμενων σε περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, κατά τις οποίες εντόπισαν και κατέσχεσαν πέντε μοτοσικλέτες, δυο μοτοποδήλατα και έναν κινητήρα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας προέκυψε ότι για τα πέντε δίκυκλα οχήματα, είχαν δηλωθεί κλοπές που διαπράχθηκαν, από τo έτος 2006 έως το έτος 2018, σε περιοχές των Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Εξαρχείων και Νίκαιας Αττικής καθώς και στο Αγρίνιο.

Ως προς την μεθοδολογία των κατηγορούμενων επισημαίνεται ότι παραποιούσαν τα στοιχεία των μοτοσικλετών, αποξαίνοντας τους αριθμούς πλαισίου και του κινητήρα, ενώ κάποιες από αυτές δεν έφεραν κρατικές πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας και εμπρόσθιο τροχό.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των κατηγορουμένων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων μοτοσικλετών αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.

* φωτογραφία αρχείου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:02

Σχετικά Άρθρα

  • Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω
    Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας που βλέπουν τους διαρρήκτες να αλωνίζουν και δεν ξέρουν πως να προφυλαχτούν, την ώρα που η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες.

    Και λέμε στο ίδιο έργο, γιατί οι διαρρήκτες που έχουν ως ορμητήριό τους της γειτονική Μεσσηνία και την περιοχή της Καλαμάτας, ξέρουν καλά, όπως και άλλοι “συνάδελφοί” τους στο παρελθόν πως στην αραιοκατοικημένη νότια Ηλεία, ιδιαίτερα το φθινόπωρο, θα βρουν τη λεία που επιζητούν.

    Τετ α τετ με τους διαρρήκτες στα Μακρίσια - Φορούσαν full face κουκούλες

    Τις τελευταίες ημέρες πολίτες είτε έπεσαν θύματα διαρρηκτών, είτε πάλι ήρθαν “πρόσωπο με πρόσωπο” με τους δράστες που με περίσσιο θράσος κυκλοφορούν στα χωριά αναζητώντας στόχους…

    Στα Μακρίσια την περασμένη εβδομάδα, οι κάτοικοι και κυρίως οι γονείς πανικοβλήθηκαν όταν είδαν πρωί - πρωί έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού, τους διαρρήκτες να παιρνούν ανενόχλητοι με το αυτοκίνητό τους και όπως είπαμε με περίσσιο θράσος. Η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι, δηλαδή τρία - τέσσερα άτομα εντός πολυμορφικού αυτοκινήτου με κουκούλες full face, τους έκανε να σκεφτούν πολλά… Από απόπειρα αρπαγής παιδιών μέχρι διαρρήξεων, σε ένα χωριό που έχει “μαρτυρήσει” από τους κλέφτες στο παρελθόν…

    Η κλοπή στην Κρέστενα

    Την ίδια ημέρα και λίγη ώρα αργότερα, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες, “χτύπησαν” στην Κρέστενα και στο δρόμο προς Βρίνα, σε κατοικία. Από εκεί και ενώ απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες στις εργασίες τους, έκλεψαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 1000 ευρώ.

    Πολλές κλοπές στη Ζαχάρω

    Τους τελευταίους μήνες, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και στην περιοχή της Ζαχάρως, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά διαρρήξεων τόσο στην έδρα του δήμου, όσο και στα γύρω χωριά, όπως το Λέπρεο, το Ξηροχώρι και άλλα. Την περασμένη εβδομάδα οι δράστες “χτύπησαν” στο Λέπρεο όπου από σπίτι αλλοδαπού πήραν κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, κοσμήματα και ρολόγια αξίας 2500 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

    Σε άλλη περίπτωση στη Ζαχάρω οι δράστες μπούκαραν σε οικία και πήραν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και κοσμήματα αξίας 400 ευρώ. Σε μια ακόμα περίπτωσβν οι δράστες που μπήκαν σε οικία αφού έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους, βρήκαν και αφαίρεσαν το ποσό των 1300 ευρώ.

    Μεσσήνιοι οι δράστες;

    Οι πληροφορίες που έχουν οι αστυνομικές αρχές είναι πως οι δράστες προέρχονται από τη Μεσσηνία. Ούτως ή άλλως είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου οι αστυνομικοί είτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες και τους καταδίωξαν είτε από την διερεύνηση των υποθέσεων έφτασαν στην εξιχνίαση των διαρρήξεων με τους δράστες να προέρχονται από την Καλαμάτα. Με λίγα λόγια η νότια Ηλεία βρίσκεται στο έλεος διαρρηκτών που έχουν ως ορμητήριο το γειτονικό νομό. Παρότι οι οδοί διαφυγής τους είναι δύο, από την Πύργου - Κυπαρισσίας και από την Κρέστενας - Ανδρίτσαινας, καταφέρνουν να “μπαινοβγαίνουν” στο νομό ανενόχλητοι…

    * φωτογραφία αρχείου

  • Μεσσηνία: Συμμορία γυναικών είχε «ρημάξει» σούπερ-μάρκετ
    Μεσσηνία: Συμμορία γυναικών είχε «ρημάξει» σούπερ-μάρκετ

    Οκταμελής συμμορία γυναικών είχε «ρημάξει» τα σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, έχοντας διαπράξει 19 κλοπές σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

    Πρόκειται για γυναίκες ρομά ηλικίας από 23 έως 44 ετών οι οποίες από τον Φεβρουάριο του 2023 μέχρι και τον Απρίλιο του ίδιου έτους είχαν διαπράξει ληστείες προιόντων συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

    Σύμφωνα με την αστυνομία η δράση της θηλυκής συμμορίας αποκαλύφθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

    Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται -8- ημεδαπές, ηλικίας από 23 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

    Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 28.2.2024 έως την 27.4.2024, οι κατηγορούμενες είχαν διαπράξει -19- περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ, στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, όπου είχαν αφαιρέσει προϊόντα, συνολικής αξίας περίπου -1.500- ευρώ.

    Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Ανήλικος ζητούσε οικονομική βοήθεια από θαμώνες καταστημάτων στην Αθήνα και τους άρπαζε τα κινητά - Δείτε βίντεο
    Ανήλικος ζητούσε οικονομική βοήθεια από θαμώνες καταστημάτων στην Αθήνα και τους άρπαζε τα κινητά - Δείτε βίντεο

    Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων που έγιναν σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαρούσι

    Σε επιστήμη είχε αναγάγει τις κλοπές κινητών τηλεφώνων ένας 16χρονος που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο (13/7) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής.

    Ο ανήλικος, τουλάχιστον από το τέλη του περασμένου μήνα, μετέβαινε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες, και, αφού πλεύριζε τα τραπέζια στόχους στη συνέχεια εναπόθετε πάνω στα κινητά των θαμώνων φυλλάδια και ζητώντας οικονομική βοήθεια αποσπούσε την προσοχή τους, αφαιρώντας τις συσκευές.

    Το protothema.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση του

    Ο 16χρονος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

    Στο πλαίσιο μάλιστα της προανακριτικής έρευνα εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων που έγιναν σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαρούσι.

    Πηγή: protothema.gr

  • Γλυφάδα: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 5 ατόμων – Είχαν κέρδη 700.000 ευρώ από κλοπές ηλικιωμένων
    Γλυφάδα: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 5 ατόμων – Είχαν κέρδη 700.000 ευρώ από κλοπές ηλικιωμένων

    Πώς δρούσε η σπείρα τα μέλη της οποίας συνελήφθησαν στη Γλυφάδα.

    Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών που έκαναν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ.

    Ειδικότερα, συνελήφθησαν στην Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, πέντε άτομα (ηλικίας 48, 40, 38, 25 και 23 ετών) μετά από καταδίωξη.

    Νωρίτερα, οι αστυνομικοί κατόπιν σήματος του κέντρου για ύποπτο όχημα εντόπισαν το εν λόγω όχημα με -5- επιβαίνοντες και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

    Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και επιτάχυνε, κινούμενος ανάποδα σε παρακείμενη οδό όπου σταμάτησε εντός πιλοτής πολυκατοικίας με τους κατηγορούμενους να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή.

    Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, ότου εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν όλοι οι επιβαίνοντες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- συμμορία σε σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατ’εξακολούθηση, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, απάτη με υπολογιστή και κλοπές κατά συναυτουργία ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένα μέλος της συμμορίας.

    Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες ηλικιωμένων κυρίως σε περιοχές των Βορείων Προαστίων Αττικής.

    Πώς δρούσε η σπείρα

    Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούνταν στις ανωτέρω περιοχές αναζητώντας οικίες όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα που ενδεχομένως να πείθονταν από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσε η συμμορία προκειμένου να εισβάλλει στις οικίες τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης να ολοκληρώσουν την εγκληματικές τους πράξεις.

    Όταν τους εντόπιζαν, τους προσέγγιζαν υποδυόμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων οι οποίοι τους επισκέπτονται δήθεν για εργασίες στο δίκτυο ρεύματος ή βλάβης του ασανσέρ.

    Όταν οι παθόντες πείθονταν για την ιδιότητα τους και οι κατηγορούμενοι κατάφερναν να εισέλθουν εντός των οικιών, ένα μέλος αναλάμβανε την απασχόληση του παθόντος, αποπροσανατολίζοντας τον με διάφορες προφάσεις (έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ή οικιακών συσκευών), ώστε τα υπόλοιπα μέλη με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις να ερευνήσουν τους χώρους και να αφαιρέσουν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

    Ενίοτε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπρατταν κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών μετερχόμενοι το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, αφαιρώντας από το εσωτερικό των οχημάτων τσάντες και πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικά ποσά και τραπεζικές κάρτες και εν συνεχεία, χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες, πραγματοποιούσαν ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα.

    Κατά την διάπραξη των κλοπών και με απώτερο στόχο την επιτυχή έκβαση των ενεργειών τους, ο οδηγός ανέμενε στο εσωτερικό του «επιχειρησιακού οχήματός» εκτελώντας παράλληλα και χρέη τσιλιαδόρου με σκοπό την άμεση διαφυγή από τα σημεία των κλοπών και αφετέρου την έγκαιρη ειδοποίηση των υπόλοιπων μελών σε περίπτωση ανακάλυψης της παράνομης δράσης τους.

    Οκτώ χτυπήματα της σπείρας σε Ψυχικό, Χολαργό, Κηφισιά και Αγ. Παρασκευής

    Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -8- περιπτώσεις κλοπών σε Νέο Ψυχικό, Χολαργό, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή.

    Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο «επιχειρησιακό όχημα» και την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός, κοσμήματα, μάσκες και γάντια μιας χρήσης και κινητά τηλέφωνα.

    Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις -685.000- ευρώ.

    Σημειώνεται ότι σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων (38χρονος και 25χρονος), εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης -8- ετών καθώς είχαν ενταχθεί σε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση.

    Ειδικότερα, οι 2 φυγόποινοι κατά τα έτη 2021 και 2022, είχαν ενταχθεί σε συμμορία η οποία διέπραξε πλήθος διακεκριμένων κλοπών από οικίες στην Αττική.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Περιστέρι: 63χρονος «ξάφριζε» κοσμηματοπωλεία προσποιούμενος τον πελάτη - Άνω των 50.000 ευρώ η λεία του
    Περιστέρι: 63χρονος «ξάφριζε» κοσμηματοπωλεία προσποιούμενος τον πελάτη - Άνω των 50.000 ευρώ η λεία του

    Συνελήφθη ένας 63χρονος για παράβαση του νόμου περί όπλων χθες (6/7) το μεσημέρι στο Περιστέρι. Σε βάρος του σχηματίστηκε και δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

    Πώς τον έπιασαν

    Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος, ο 63χρονος προέβαινε σε κλοπές κοσμημάτων από κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

    Ως προς τη μεθοδολογία της δράσης του, ο 63χρονος έμπαινε σε κοσμηματοπωλεία και προσποιούταν τον πελάτη που ήθελε να αγοράσει ένα δώρο και όταν ήταν σίγουρος ότι οι υπάλληλοι δεν τον πρόσεχαν αφαιρούσε, χωρίς να γίνεται αντιληπτός, κοσμήματα μεγάλης αξίας.

    Μάλιστα ο 63χρονος για να μην ταυτοποιηθεί, φορούσε ιατρική μάσκα προστασίας με σκοπό να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

    Από την προανακριτική έρευνα της Αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις κλοπών από κοσμηματοπωλεία ενώ η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων υπολογίζεται άνω των 50.000 ευρώ.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων και πτυσσόμενο γκλοπ.

    Ο 63χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας συνεχίζεται.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αποκλειστική νοσοκόμα «ξάφριζε» ασθενείς στο «Μεταξά» - Επιτέθηκε σε νοσοκόμα και θυρωρό
    Αποκλειστική νοσοκόμα «ξάφριζε» ασθενείς στο «Μεταξά» - Επιτέθηκε σε νοσοκόμα και θυρωρό

    Συνελήφθη, το πρωί της περασμένης Κυριακής στο νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, 43χρονη που παριστάνοντας την αποκλειστική νοσοκόμα«ξάφριζε» ασθενείς και τους συγγενείς τους.

    Τραυμάτισε σοβαρά νοσοκόμα

    Όταν το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου και οι συνοδοί κατάλαβαν τι έκανε, επιχείρησαν να την ακινητοποιήσουν, με την 43χρονη να ασκεί σωματική βία σε βάρος νοσηλεύτριας και θυρωρού με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό της πρώτης στην προσπάθεια της να διαφύγει.

    Άμεσα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κατάφεραν να ακινητοποιήσουν την 43χρονη και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου. Κατά την άφιξη τους στο ανωτέρω Αστυνομικό Τμήμα, η 43χρονη επιτέθηκε στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

    Στην κατοχή της βρέθηκαν κινητά, μία τραπεζική κάρτα και 30 φαρμακευτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη συνταγή. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • «Δεν θα το παίξω άγιος»: Τι απαντά ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι ήταν μέλος της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα
    «Δεν θα το παίξω άγιος»: Τι απαντά ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι ήταν μέλος της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα

    Νέες αποκαλύψεις έρχονται «στο φως» για τη σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική. Τουλάχιστον 40 κλοπές οχημάτων και δύο μοτοσικλετών, έχουν εξιχνιάσει οι αστυνομικοί ενώ έξι έχουν συλληφθεί, ανάμεσα τους και ένας ηθοποιός, ο οποίος είχε ρόλο σε πασίγνωστη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης - στο Κωνσταντίνου και Ελένης.

    «Δεν θα το παίξω άγιος»

    «Δεν θα το παίξω άγιος» φέρεται να ανέφερε ο ηθοποιός στην κατάθεσή του σύμφωνα με τον Alpha. «Είμαι ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων και πώλησης ανταλλακτικών τα τελευταία 21 χρόνια. Είμαι καλός μάστορας και έχω δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι χωρισμένος και έχω ένα αγοράκι 11 ετών» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θα το παίξω άγιος, αλλά για τα αμάξια που μου λέτε, θα σας πω ό,τι έχει γίνει. Αρχικά, θέλω να σας πω ότι γνωρίζω τον (όνομα φερόμενου ως αρχηγού της σπείρας), τον οποίο φωνάζουμε (…) και το επώνυμό του το έμαθα σήμερα.

    Εγώ δεν είμαι κλέφτης αυτοκινήτων. Δεν έχω κλέψει ποτέ, αλλά γνωρίζω ότι στο χώρο μας δεν είναι όλα καθαρά. Εγώ θα σας μιλήσω για τέσσερα αυτοκίνητα. Επειδή εμπορεύομαι και ανταλλακτικά, πέρα από τις επισκευές των αυτοκινήτων που μου έφεραν στο συνεργείο, έκανα και κάποιες αποσυναρμολογήσεις πλημμυρισμένων αυτοκινήτων, τα οποία όμως είχαν ανταλλακτικά φανοποιίας και τα οποία ήταν σε καλή κατάσταση.

    Δηλαδή, έβρισκα αυτοκίνητα από ασφαλιστικές εταιρείες, τα έλυνα και μεταπωλούσα κάποια ανταλλακτικά μέσω ίντερνετ».

    Αποκαλυπτικοί για τη δράση της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική είναι οι διάλογοι των μελών της, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

    «Ένα χιλιάρικο παίρνουμε» - «Στο φως» οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

    «Στο φως» έρχονται και οι αποκαλυπτικοί τους διάλογοι όπου τα μέλη αναφέρονται στα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν.

    Αναλυτικά:

    • Ένα χιλιάρικο παίρνουμε. Γι’ αυτό το αυτοκίνητο.
    • (ακατάληπτο) οκτώ κατοστάρικα;
    • οκτώ παίρνουμε κόψιμο.
    • εφτά παίρνουμε κόψιμο σε τέτοια αυτοκίνητα
    • Ααααα. Πες μου τι να του πάρουμε.
    • Δεν ξέρω
    • Θα τον …τον ….
    • Κανένα οκτακοσάρι θα του πάρουμε. Χίλια έπρεπε να του παίρνω κανονικά. Του […] λέω
    • Ε ένα οκτακοσάρι. Αφού είναι καλυμμένος, τα πατάει, τα πετάει. Γιατι δεν έρχεται να βοηθήσει;;
    • Έρχεται δεν έρχεται τα νούμερα είναι αυτά φίλε. Είναι αυτοκίνητο πολυτελείας, τέλος. Τέλος.

    «Να προλάβουμε να πληρωθούμε…»

    Σε άλλη συνομιλία, τα μέλη της οργάνωσης συνεννοούνται για το τι θα κάνουν δύο άλλα οχήματα που έχουν κλέψει και τα ανταλλακτικά. «Βάλε τον άλλον να βάλει έναν ιμάντα να το φορτώσω κατευθείαν. Να προλάβουμε να πληρωθούμε και απ’ τα δυο», λέει ο ένας, σύμφωνα με τις συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικές αρχές.

    • Έλα ρε μανάρι.
    • Με τα ραμ και του φιατ του στραπατσαρισμένου τι θα κάνεις;
    • Δε νομίζω να τα θέλουμε.
    • Εντάξει.
    • Να σου πω.
    • Λέγε.
    • Εγώ είμαι γυρισμό. Έχει βγει τίποτα από το άλλο το μπορντό;;
    • Τι ώρα έρχεσαι.
    • Ε;
    • Τι ώρα έρχεσαι ρε;;
    • Εγώ σε μισή ώρα το πολύ είμαι εκεί. Φιλαδέλφεια έχω φτάσει.
    • Ε εντάξει άντε έλα από εδώ και…
    • Το άλλο είναι έτοιμο δλδ, ε;;
    • Ναι μωρέ.
    • Βάλε τον άλλον να βάλει έναν ιμάντα να το φορτώσω κατευθείαν. Να προλάβουμε να πληρωθούμε και απ’ τα δυο.
    • Έλα, γεια.
    • Έλα.
    Πηγή: Ethnos.gr
  • Λεχαινά: Δεν ήταν μόνο το ΑΤΜ στην Κυλλήνη - Μπαράζ κλοπών σε καταστήματα και υπηρεσίες
    Λεχαινά: Δεν ήταν μόνο το ΑΤΜ στην Κυλλήνη - Μπαράζ κλοπών σε καταστήματα και υπηρεσίες

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Προφανώς η απόπειρα διάρρηξης στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Κυλλήνη, δεν ήταν ο μοναδικός στόχος των δραστών τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών.

    Στο αστυνομικό δελτίο καταγράφηκαν ακόμα τρία περιστατικά το ένα με μεγάλη λεία και τα άλλα δύο σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

    Οι δράστες που “σεργιάνισαν” από το βράδυ της Πέμπτης έως τα ξημερώματα της Παρασκευής στον άξονα από τα Λεχαινά έως την Κυλλήνη και “χτύπησαν” κυρίως εκεί.

    Το ένα από τα χτυπήματα ήταν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Λεχαινών - Κυλλήνης. Εκεί οι δράστες κατάφεραν να εισβάλουν στο κτίριο και να πάρουν κυρίως καπνικά προϊόντα από το μίνι μάρκετ του αλλά και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από το ταμείο. Οι δράστες θέλοντας να μην αφήσουν ίχνη πίσω, που θα αποκάλυπταν την ταυτοτητά τους, αφαίρεσαν και το καταγραφικό μηχάνημα για τις κάμερες ασφαλείας και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

    Οι δράστες κινήθηκαν και μέσα στην πόλη των Λεχαινών. Μπήκαν στον χώρο της αποθήκης του ΔΕΔΔΗΕ και αφαίρεσαν καλώδια και άλλα υλικά από χαλκό, ενώ παραβίασαν με λοστό και το κτίριο του ΟΤΕ όπου εκεί σύμφωνα με πληροφορίες αφαίρεσαν μόνο κλειδιά που αφορούν το κτίριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr πλησίον του κτιρίου του ΟΤΕ, παραβίασαν και ένα αυτοκίνητο επαγγελματία, από όπου αφαίρεσαν αρκετά εργαλεία.

    Τα περιστατικά εκτιμάται πως έχουν κοινούς δράστες και ερευνάται αν πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που τα ξημερώματα της Παρασκευής - όπως έγραψε το ilialive.gr - με βαριοπούλα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το χώρο που βρίσκεται το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Κυλλήνη.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο