Επίκαιρα

Το πρώτο βήμα για την κατασκευή του Αστεροσκοπείου στον Κούβελο

Το πρώτο βήμα για την κατασκευή του Αστεροσκοπείου στον Κούβελο

Η επιστημονική ομάδα παρέλαβε τον θόλο

Το επιστημονικό δυναμικό του εργαστηρίου Heron Lab του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρέλαβε τον θόλο του Αστεροσκοπείου στον Κούβελο. Μια ξεχωριστή στιγμή και για την πόλη του Πύργου, καθώς μπαίνουν πλέον οι βάσεις για την υλοποίηση του φιλόδοξου έργου κατασκευής Αστεροσκοπείου και Πλανηταρίου «Διονύσης Σιμόπουλος» στην περιοχή.

Στο χώρο βρέθηκε από νωρίς ο Ηλείος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Γιώργος Βελντές και Διευθυντής του Εργαστηρίου Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων, «HEROB LAB», η εκπαιδευτικός, μέλος των μεταδιδακτορικών ερευνών και ερευνήτρια του Heron Lab Μαρία Μπίρμπα, και ο Φυσικός Κώστας Μπακόπουλος. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Μπακόπουλος είναι από τους πρώτους-ίσως και ο πρώτος Πυργιώτης, απόφοιτος του συγκεκριμένου τμήματος, και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Αστεροσκοπείου στον Κούβελο. Διευθυντής-Επιστημονικός υπεύθυνος του Αστεροσκοπείου-Πλανηταρίου έχει οριστεί βάσει και της προγραμματικής σύμβασης ο κ. Βελντές.

Η κατασκευή του Αστεροσκοπείου-Πλανηταρίου είναι ένα έργο που εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα ανάπλασης της Ανατολικής πλευράς της πόλης, και συγκεκριμένα στην αναβάθμιση του Πολιτιστικού Πάρκου Κούβελου, συνολικού προϋπολογισμού 1.310.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ήδη, όπως ενημερώνει και ο κ. Βελντές έχει γίνει η προμήθεια του τεχνικού εξοπλισμού από το Πανεπιστήμιο, δηλαδή ο θόλος και το τηλεσκόπιο. Η κατασκευή του Πλανηταρίου θα γίνει στα πρότυπα εκείνου της Υπάτης,.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup