Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 08:45

Ηλεία: Κούλουμα... παντού - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Μια ηλιόλουστη Καθαρά Δευτέρα μας περιμένει για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα στην Ηλεία. Οι περισσότεροι δήμοι έχουν ανακοινώσει πρόγραμμα εκδηλώσεων, ενώ σε Βαρθολομιό και Κάστρο ολοκληρώνονται και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Στο Κατάκολο ο δήμος Πύργου, η τοπική κοινότητα και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα και λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα "Λαϊκά Μονοπάτια" και τον Πάνο Γεωργούλη (Πανούλη)

Katakolo Koulouma

Στην Κουρούτα όπως κάθε Καθαρά Δευτέρα η μεγάλη γιορτή της Σαρακοστής με τα Κούλουμα που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας». Η εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί, όπου παραδοσιακά χορευτικά από τον Δήμο Ήλιδας θα χορέψουν για όλους, ενώ το κέφι θα ανάψει λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι όταν στη σκηνή θα βρεθεί ο τραγουδιστής Σάκης Ζαφειρόπουλος με το συγκρότημα «AXION».

Koulouma Kourouta

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας - Κούλουμα 2024

Το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας θα τιμήσει και φέτος ο Δήμος και η Τοπική Κοινότητα Αρχαίας Ολυμπίας, καλώντας όλους τους δημότες να παραβρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 στον οικισμό Δρούβα και ώρα 11.30 π.μ.

olympia koulouma2

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Τοπική Κοινότητα Στρεφίου θα γιορτάσουν τα Κούλουμα στο Στρέφι από τις 11 το πρωί.

Koulouma Olympia

Καρναβαλικές παρελάσεις σε Κάστρο και Βαρθολομιό

Καστρινό Καρναβάλι

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Δήμο κλείνουν την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου με το παραδοσιακό Καστρινό Καρναβάλι, στο Κάστρο. Με εκδηλώσεις για τα Κούλουμα από τις 10:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία και την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση να ξεκινά στις 15:00 το μεσημέρι! Παρουσιαστής του Καστρινού Καρναβαλιού ο μοναδικός Tonis Sfinos!

dimos andr kanavalikes ekd 6

5ο Καρναβάλι Βαρθολομιού

Το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας τα βλέμματα στρέφονται στο Βαρθολομιό για το 5ο Καρναβάλι της πόλης. Η παρέλαση πρόκειται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 4 μ.μ. με τη συμμετοχή να αναμένεται ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Άρματα, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και εκατοντάδες καρναβαλιστές πρόκειται να διασχίσουν το κέντρο της πόλης σκορπίζοντας απλόχερα χαμόγελα στους θεατές. Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι η Κατερίνα Στικούδη και ο Αλέξης Λιβανάς που θα «ντύσουν» μοναδικά με το ταπεραμέντο τους την εντυπωσιακή παρέλαση.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 12:30

Σχετικά Άρθρα

  • Κούλουμα στο Κατάκολο - Πλημμύρρισε από κόσμο το λιμάνι
    Κούλουμα στο Κατάκολο - Πλημμύρρισε από κόσμο το λιμάνι

    Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εκατοντάδες δημότες και επισκέπτες της περιοχής βρέθηκαν στο Κατάκολο για να γιορτάσουν τα Κούλουμα. Το επίνειο του Πύργου πλημμύρισε από κόσμο κάθε ηλικίας, με πρωταγωνιστές φυσικά τα μικρά παιδιά που επιδόθηκαν στο παραδοσιακό έθιμο του χαρταετού.

    Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου, του ΔΛΤΠ και της τοπικής κοινότητας. Από νωρίς το μεσημέρι είχε στηθεί στην πλατεία του Κατακόλου, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους, ένα πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα και κρασί, που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες, μαζί με ζωντανή μουσική απο τα Λαϊκά μονοπάτια και τον Πάνο Γεωργούλη.

    Ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους και την κοινότητα Κατακόλου για την εκδήλωση, τονίζοντας “Τα Κούλουμα, μια παραδοσιακή γιορτή που δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους, πέρα την τήρηση της παράδοσης, να ενώνονται, να εκφράζονται, και τα παιδιά μας να χαίρονται....Πρέπει να τηρούμε τις παραδόσεις και τα έθιμά μας, και θα είμαστε παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις. Θα είμαστε μέσα στο λαό, θα ακούμε τους συμπολίτες μας και θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλες τις διοργανώσεις” και ευχήθηκε σε όλους καλή σαρακοστή και υγεία.

    Ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ Κώστας Νικολούτσος, καλωσόρισε τον κόσμο και δήλωσε ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει ένα σύνολο εκδηλώσεων στο Κατάκολο ώστε να δοθεί το το απαραίτητο στοιχείο πολιτισμού που θα προσφέρει μια άλλη ποιότητα φιλοξενίας στους επισκέπτες μας. Επίσης, ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο του ΔΛΤΠ Αλέκο Γαλανόπουλο, τον πρόεδρο της κοινότητας Κατακόλου Φραντζή Κολόσακα και το μέλος του ΔΛΤΠ Βάσω Καλαμπόκα για την διοργάνωση.

    Koulouma Katakolo 2

    Koulouma Katakolo 3

    Koulouma Katakolo 4

    Koulouma Katakolo 5

    Koulouma Katakolo 6

    Koulouma Katakolo 7

    Koulouma Katakolo 8

    Koulouma Katakolo 9

  • Στην Κουρούτα όπως κάθε Καθαρά Δευτέρα η μεγάλη γιορτή της Σαρακοστής με τα Κούλουμα που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας
    Στην Κουρούτα όπως κάθε Καθαρά Δευτέρα η μεγάλη γιορτή της Σαρακοστής με τα Κούλουμα που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας

    Με τα παραδοσιακά κούλουμα στην κεντρική πλατεία της Κουρούτας ολοκληρώνονται οι φετινές εκδηλώσεις του θεσμού «Καρναβάλι Αμαλιάδας 2024», που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Ήλιδας, με συνδιοργανωτές την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, τον Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας, το Σύλλογο Εστίασης Ήλιδας και την Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας.

    Στα παραδοσιακά Κούλουμα της Κουρούτας καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες της Ηλείας, προκειμένου να απολαύσουν τα σαρακοστιανά εδέσματα που θα προσφερθούν από τον Δήμο Ήλιδας με τη συνεργασία και τη δωρεά δεκάδων επιχειρήσεων της περιοχής, ενώ οι χαρταετοί -όπως επιβάλλεται- θα έχουν την τιμητική τους.

    Η εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί, όπου παραδοσιακά χορευτικά από τον Δήμο Ήλιδας θα χορέψουν για όλους, ενώ το κέφι θα ανάψει λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι όταν στη σκηνή θα βρεθεί ο τραγουδιστής Σάκης Ζαφειρόπουλος με το συγκρότημα «AXION».

    koulouma ilida 24 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Κούλουμα 2024
    Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Κούλουμα 2024

    ΔΡΟΥΒΑ

    Το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας θα τιμήσει και φέτος ο Δήμος και η Τοπική Κοινότητα Αρχαίας Ολυμπίας, καλώντας όλους τους δημότες να παραβρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 στον οικισμό Δρούβα και ώρα 11.30 π.μ.

    Φυσικά, η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσική, παραδοσιακά φαγητά, καθώς και διαγωνισμό χαρταετού με το νικητή να κερδίζει ένα έπαθλο – έκπληξη, που θα του ανακοινωθεί την ημέρα εκείνη.

    koulouma oli 24 1

    ΣΤΡΕΦΙ

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Τοπική Κοινότητα Στρεφίου θα γιορτάσουν τα Κούλουμα στο Στρέφι.

    Όσοι παρευρεθούν στην μεγάλη γιορτή, την Καθαρά Δευτέρα, θα μπορούν να απολαύσουν όλα τα Σαρακοστιανά εδέσματα δωρεάν και να διασκεδάσουν με μουσική και χορό. Ο χώρος της εμποροπανήγυρης Στρεφίου είναι το ιδανικό μέρος και για το πέταγμα του χαρταετού που οι μικροί μας φίλοι περιμένουν με ανυπομονησία!

    Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους!

    Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, στις 11:00

    koulouma oli 24 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κούλουμα στη Σπιάντζα με πολύ κέφι
    Κούλουμα στη Σπιάντζα με πολύ κέφι

    Μουσική, χορό, χαρταετούς και ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με 2 DJs , απόλαυσαν τα Κούλουμα όσοι βρέθηκαν το πρώι της Καθαρά Δευτέρας στη Σπιάντζα στη μεγάλη γιορτή που οργάνωσε ο Συλλογος Οικιστών.

    Μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής διακοπής εξαιτίας της πανδημίας, πλήθος κόσμου εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, καθώς ο καιρός ήταν ευνοϊκός και βρέθηκαν στον παραλιακό οικισμό.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Μπορούμε” Στάθης Καννής και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος.

    Koulouma Spiantza2

    Koulouma Spiantza3

    Koulouma Spiantza4

    Koulouma Spiantza5

    Koulouma Spiantza6

  • Τριήμερο χαράς και κεφιού στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
    Τριήμερο χαράς και κεφιού στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

    Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Πελόπιο με συναυλία Κάτιας Σαμαντζή
 - Κούλουμα και γλέντι σε Στρέφι, Πλάτανο και Δρούβα

    Ένα τριήμερο γεμάτο διασκέδαση και χαρά ήταν για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και η Καθαρά Δευτέρα, με μια σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με φορείς και δημότες.

    Ξεκινώντας από το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στον λόφο Δρούβα έγινε η αναβίωση του εθίμου «Το άναμμα της φωτιάς» στην κεντρική πλατεία του οικισμού, σ’ ένα μικρό καρναβάλι χαράς όπου συμμετείχε και αποκριάτικο άρμα! Εκατοντάδες κόσμου, οι περισσότεροι ντυμένοι αποκριάτικα, βρέθηκαν στο Δρούβα και απόλαυσαν τα εδέσματα που ψήθηκαν στα κάρβουνα της φωτιάς, χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

    Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το Πελόπιο πήρε τη σκυτάλη στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, με επίκεντρο την πλατεία του Μπαντούνειου Πολιτιστικού Κέντρου και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Εκεί έγινε από κατοίκους των Κοινοτήτων Πελοπίου και Στρεφίου, η αναβίωση του γάμου του Γιαννάκου, ένα έθιμο που έρχεται από πολύ παλιά και ξεχώριζε στα αποκριάτικα δρώμενα της περιοχής. Στον ίδιο χώρο, γύρω στις 8 το βράδυ, ο βασιλιάς Καρνάβαλος που με μεράκι είχαν κατασκευάσει οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, παραδόθηκε στην πυρά, μέσα σ’ ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτι μασκαρεμένων και μη, στους latin ρυθμούς του DJ.

    Η όμορφη βραδιά έκλεισε με μια μεγάλη συναυλία, στον εσωτερικό χώρο του Μπαντούνειου Πολιτιστικού Κέντρου Πελοπίου, με τη γνωστή τραγουδίστρια από τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό The Voice, Κάτια Σαμαντζή, πρώην τραγουδίστρια των C:REAL. Πλαισιωμένη από τη δική της μπάντα σύγχρονης μουσικής, η δημοφιλής τραγουδίστρια με την εξαιρετική φωνή, αποθεώθηκε από το κοινό, ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους σ’ έναν ατελείωτο χορό.

    Τα Κούλουμε σε Στρέφι, Πλάτανο και Δρούβα

    Οι τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ολοκληρώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. Τα παραδοσιακά Κούλουμα γιορτάστηκαν με κέφι σε Στρέφι και Δρούβα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και όχι μόνο. Στον χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης Στρεφίου, από τις 11 το πρωί άρχισε η προσέλευση κόσμου και το γλέντι δεν άργησε να στηθεί, με μουσική και χορό, ενώ έγινε και ο καθιερωμένος διαγωνισμός χαρταετού. Αντίστοιχο το κλίμα και στο γήπεδο της Κοινότητας Πλατάνου, όπως και στον λόφο Δρούβα, που από παράδοση γιορτάζονται τα κούλουμα κάθε Καθαρά Δευτέρα. Στους συμμετέχοντες πολίτες σε Στρέφι και Δρούβα προσφέρθηκαν δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα.

    Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ρόη Αντωνοπούλου (Πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ) και Φώτης Κωσταριάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νίκος Μαρούντας, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Γιώργος Δεββές, Δημήτρης Κωσταριάς και Χάρης Σπηλιόπουλος, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας Παναγιώτης Μαντάς Πελοπίου Δημήτρης Στασινόπουλος, Πλατάνου Παναγιώτης Μυλωνάς και Στρεφίου Αθανασία Κούρβα, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.α. Την διοργάνωση των εκδηλώσεων είχαν από κοινού ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, οι Τοπικές Κοινότητες Αρχ. Ολυμπίας, Πελοπίου, Πλατάνου και Στρεφίου, μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του Δήμου.

  • Κούλουμα 2023 στο Κατάκολο: Πλήθος κόσμου στο επίνειο του Πύργου
    Κούλουμα 2023 στο Κατάκολο: Πλήθος κόσμου στο επίνειο του Πύργου

    Το Κατάκολο επέλεξαν και φέτος εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών για να γιορτάσουν τα Κούλουμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου, του ΔΛΤΠ και της τοπικής κοινότητας.

    Από νωρίς το μεσημέρι είχε στηθεί στην πλατεία του Κατακόλου ένα πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα και κρασί, που είχαν την ευκαιρία να γευτούν, δωρεάν, οι επισκέπτες.

    Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ευχήθηκε σε όλους-που με σύμμαχο τον καλό καιρό γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα- χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή, υγεία και αισιοδοξία!

    koulouma katakolo 2

    koulouma katakolo 3

    koulouma katakolo 4

    koulouma katakolo 5

  • Καθαρά Δευτέρα: Τι σημαίνει η λέξη «κούλουμα»
    σε Plus +
    Καθαρά Δευτέρα: Τι σημαίνει η λέξη «κούλουμα»

    Για την προέλευση της λέξης “κούλουμα” αλλά και την καθιέρωση της συγκεκριμένης γιορτής, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

    Μία από τις λανθασμένες ερμηνείες που ακούγονται, είναι εκείνη που λέει ότι τα “κούλουμα” προέρχονται από την λατινική λέξη “CULUMUS”, κάτι που δεν μπορεί να ισχύει αφού… δεν υπάρχει τέτοια λέξη στα λατινικά.

    Η παραπάνω παρανόηση οφείλεται στην εκδοχή που θέλει τα “κούλουμα” να αποτελούν αναγραμματισμό του λατινικού “CUMULUS” που σημαίνει “σωρός, αφθονία”, αλλά και “τελείωμα”.

    Το πιθανότερο λοιπόν, είναι το cumulus να έγινε “κούμουλα” και στη συνέχεια “κούλουμα”, με την ένοια ότι την ημέρα καταναλώνουν όλοι αφθονία νηστίσιμων τροφών και παράλληλα σηματοδοτεί το τελείωμα της Αποκριάς.

    Τα τελευταία χρόνια αναφέρεται επίσης ότι η λέξη “κούλουμα”, προέρχεται από την αλβανική λέξη KULM ή KOLUM που -υποτίθεται- σημαίνουν “καθαρός” και συνδιάζονται με την Καθαρά Δευτέρα. Στην αλβανική γλώσσα όμως από τις παραπάνω λέξεις υπάρχει μόνο το kulm και σημαίνει “κορυφή”, οπότε δεν γνωρίζουμε πού στηρίζεται αυτή η θεωρία και πόσο βάσιμη μπορεί να είναι.

    Σύμφωνα με την δεύτερη πιθανή εκδοχή τώρα, η λέξη “κούλουμα”, προέκυψε από την λατινική λέξη “COLUMNA”, που σημαίνει “κολώνα”. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για αρχαία προέλευση της γιορτής, η παράδοση λέει ότι οι Αθηναίοι πριν από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, γιόρταζαν την Καθαρά Δευτέρα στις πλαγιές του λόφου του Φιλοπάππου όπου έτρωγαν και έπιναν καθισμένοι στους βράχους, μέχρι τη δύση του ηλίου. Αμέσως μετά, οι Ρουμελιώτες γαλατάδες που ζούσαν στην Αθήνα έστηναν χορό -κυρίως τσάμικο- στους στύλους του Ολυμπίου Διός, στις “κουλώνες”, όπως έλεγαν με την ιδιαίτερη ντοπιολαλιά τους.

    Τα κούλουμα, είναι γνωστά και με ορισμένες παραλλαγές της λέξης όπως κουμουλάθες, κούλουμπα, κούμουλες.

    Πηγή: iellada.gr

  • Κούλουμα στην Ηλεία - Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις
    Κούλουμα στην Ηλεία - Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

    Ξεκινά η Σαρακοστή αλλά ολοκληρώνεται και η Αποκριά σήμερα στην Ηλεία. Οι περισσότεροι δήμοι του νομού διοργανώνουν εκδηλώσεις, ενώ σε δύο περιπτώσεις σε Βαρθολομιό και Κάστρο, θα πραγματοποιηθεί και η καρναβαλική παρέλαση.

    Δήμος Πύργου: Κούλουμα στο Κατάκολο

    Συνεχίζοντας την παράδοση που διατηρεί το επίνειο του Πύργου στην τήρηση των εθίμων της Καθαράς Δευτέρας θα γιορτάσει και φέτος τα «Κούλουμα» στο λιμάνι.
    Ο Δήμος Πύργου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και η Κοινότητα Κατακόλου καλούν όλους τους δημότες στα «Κούλουμα 2023» την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στο Κατάκολο και ώρα 11.30 π.μ.
    Θα προσφερθούν Σαρακοστιανά εδέσματα για όλους τους επισκέπτες.

    Σπιάντζα: Βάζει τη μουσική ο Σύλλογος Οικιστών, βάζετε τα Σαρακοστιανά

    Καθαρά Δευτέρα στη Σπιάντζα με εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Οικιστών. Δύο DJ’s θα παίζουν μουσική και ο κόσμος μπορεί να φέρει οργανωμένα στο πρώην “Νταραβέρι” τα Σαρακοστιανά του για να το γλεντήσει δίπλα στη θάλασσα.

    Στην Κουρούτα

    Ο Δήμος Ήλιδας Ήλιδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Οικιστών Κουρούτας και με τους συλλόγους Εμπορικό και Εστίασης Ήλιδας, έχουν ετοιμάσει ένα πλήρες πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, έτοιμο να προσφέρει ψυχαγωγία και διασκέδαση στους επισκέπτες που αναμένεται να επισκεφθούν την παραλία της Κουρούτας την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023.

    Από τις 11 το πρωί στην Πλατεία της Κουρούτας, θα υπάρχουν τραπεζαρίες από σαρακοστιανά εδέσματα για τον κόσμο, ενώ από τις 12 το μεσημέρι τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Η ΕΛΙΣΣΑ και του Δήμου Ήλιδας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

    Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν το λαικό-δημοτικό σχήμα με τους Θοδωρή Σωτηρόπουλο, Ανδρέα Λάβδα και στο κλαρίνο τον Βαγγέλη Κωστόπουλο, ενώ μαζί τους συμμετέχει και 7μελής ορχήστρα. Τα σαρακοστιανά προσφέρουν η Βιομηχανία Τροφίμων ILIS Παρασκευόπουλος Α.Ε., το Εστιατόριο Πλατεία Ηρώων, το Εστιατόριο Αμβροσία, οι Αρτοποιοιοί: Παπαχριστόπουλος Ηλίας, Παπαχριστόπουλος Κώστας, Καραπάνου Ευθαλία και Χαλικιάς Χρήστος, Αναστασόπουλος Κώστας, Σπυρόπουλος Θοδωρής, Σταυρόπουλος Ηλίας, Παπαδημητρίου Βασιλική και Αδαμόπουλος Δημήτριος. Το κρασί είναι μια προσφορά του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρου Βασιλόπουλου.

    Κούλουμα στην Αρχ. Ολυμπία

    Από τις 11 το πρωί, θα γιορτάσει ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας τα καθιερωμένα Κούλουμα, με μουσική και χορό στην Τ.Κ. Στρεφίου (χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης) όπου θα γίνει διαγωνισμός χαρταετού. Τα Κούλουμα θα γιορταστούν και στον λόφο Δρούβα.
    Κούλουμα και Καρναβάλι στο Κάστρο Κυλλήνης

    Ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης ολοκληρώνει σήμερα τις καρναβαλικές του εκδηλώσεις, με το παραδοσιακό Καστρινό Καρναβάλι, στο Κάστρο. Με εκδηλώσεις για τα Κούλουμα από τις 10:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία και την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση να ξεκινά στις 15:00 το μεσημέρι!

    Καρναβάλι στο Βαρθολομιό

    Και στο δήμο Πηνειού ολοκληρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σήμερα με τη μεγάλη παρέλαση στο Καρναβάλι Βαρθολομιού στις 3 μ.μ..

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο