Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 09:44

Ηλείος ο μοναδικός Έλληνας on board στο “Belem” - Ο Θάνος Τουρής μιλά στο ilialive.gr

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Του Γιάννη Σπυρούνη

Το γαλλικό ιστιοφόρο “Belem” έχει ξεκινήσει το ταξίδι του από την Μασσαλία για την Ελλάδα και στις 15 Απριλίου θα καταπλεύσει στο Κατάκολο. Ένα “ολυμπιακό” ταξίδι με σκοπό τη μεταφορά στελεχών της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Γαλλίας, στελεχών του αθλητισμού και εκπροσώπων χορηγών, που θα παρακολουθήσουν την τελετή αφής στην Αρχ. Ολυμπία και δέκα ημέρες μετά θα παραλάβουν το φως της Ολυμπίας για να το μεταφέρουν στη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στο πλοίο επιβαίνει και ο Θάνος Τουρής, ο γνωστός επιχειρηματίας από την Αρχαία Ολυμπία (Touris Club), γιος της Βάσως Κοτρέτσου, συζύγου του πρώην δημάρχου και νυν προέδρου του ΔΣ Αρχ. Ολυμπίας Γιώργου Αηδόνη και είναι ο μοναδικός Έλληνας on board.

Ο Θάνος αρκετά έμπειρος ως ιστιοπλόος συμμετέχει σε αυτό το “ιστορικό” ταξίδι και μίλησε μαζί μας αρχικά ενώ το πλοίο είχε περάσει από το νησί - ηφαίστειο Στρομπόλι, και έπειτα μετά το πέρασμα στο στενό της Μεσσήνης.

Χαρακτήρισε μοναδική την εμπειρία, που αποκτά ξεχωριστή αξία λόγω του σκοπού του ταξιδιού. Για έναν άνθρωπο που έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην Αρχαία Ολυμπία, η συμμετοχή σε αυτό το ταξίδι έχει ιδιαίτερη σημασία. Και όταν μάλιστα αυτό το ταξίδι γίνεται με ένα ιστορικό πλοίο όπως το “Belem”. Ένα τρικάταρτο καράβι που κατασκευάστηκε στα τέλη του 1800 και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για παραπάνω από έναν αιώνα.

“Το Belem είναι ένα υπέροχο πλοίο του 1896, που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει καφέ από τη Βραζιλία” μας είπε ο Θάνος Τουρής. Ξεκινήσαμε το ταξίδι, από την Μασσαλία, μια αποικία των Ελλήνων στην αρχαιότητα, με προορισμό το Κατάκολο, αρχικά και μετά τον Πειραιά. Είναι μια μοναδική εμπειρία για εμένα, ως μοναδικός Έλληνας στο πλοίο, περνώντας από εμβληματικά μέρη που παραπέμπουν στην ελληνική μυθολογία, αλλά και στην Μεγάλη Ελλάδα, τη Magna Grecia. Πριν λίγο περάσαμε το στενό της Μεσσήνης, εκεί που η μυθολογία τοποθετεί την Σκύλα και τη Χάρυβδη. Είναι η πρώτη ημέρα με βροχή και δυνατό μαϊστρο. Σηκώσαμε πανιά και σε λίγες ώρες φτάνουμε στην Κατάνια”…

Στην Ηλεία το υπέροχο αυτό σκαρί θα το απολαύσουμε από κοντά την Δευτέρα 15 Απριλίου που αναμένεται να φτάσει στο Κατάκολο, όπου θα παραμείνει και την επόμενη ημέρα…

Belem Touris 2

Belem Touris 3

Belem Touris 4

Belem Touris 5

Belem Touris 6

Belem Touris 16

Belem Touris 8

Belem Touris 9

Belem Touris 10

Belem Touris 11

Belem Touris 12

Belem Touris 13

Belem Touris 14

Belem Touris 15

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 11:03

Σχετικά Άρθρα

  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τελικά η Ολυμπιακή φλόγα του Παρισιού δεν είναι και τόσο φλόγα! - Πού βρίσκεται η πραγματική Φλόγα που άναψε στην Αρχαία Ολυμπία;
    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τελικά η Ολυμπιακή φλόγα του Παρισιού δεν είναι και τόσο φλόγα! - Πού βρίσκεται η πραγματική Φλόγα που άναψε στην Αρχαία Ολυμπία;

    Οι Γάλλοι διοργανωτές κατάφεραν να δημιουργήσουν την πιο περίεργη φλόγα στην ιστορία των Αγώνων

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι χαρακτηρίζονται ήδη ως οι πιο ανατρεπτικοί στην ιστορία. Κάτι η αμφιλεγόμενη -θεματικά- τελετή ενάρξης, που πραγματοποιήθηκε μάλιστα για πρώτη φορά εκτός Ολυμπιακού σταδίου, κάτι η απόφαση να γίνουν κολυμβητικά αγωνίσματα στον μολυσμένο Σηκουάνα έχουν ήδη προκαλέσει έντονες συζητήσεις.

    Υπάρχει όμως ακόμα ένα... μυστήριο σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και αφορά την Ολυμπιακή Φλόγα. Από την τελετή έναρξης έγινε αντιληπτό ότι η φλόγα στο Παρίσι ήταν διαφορετική απ' όλες τις προηγούμενες. Ο τρόπος που άναψε η φλόγα σε ένα αερόστατο που πέταξε ψηλά στον ουρανό του Παρισιού, το σύννεφο καπνού που δημιούργησε και ο περίεργος φωτισμός της, αν μη τι άλλο, ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Σύμφωνα με τους New York Times, η Φλόγα που καίει δεν είναι τεχνικά φωτιά! Στην πραγματικότητα, είναι κάτι...ψυχρό, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ. Το φως που λάμπει τόσο μαγευτικά στον ουρανό σε ένα βωμό που κρατιέται ψηλά μέσα σε ένα αερόστατο είναι στην πραγματικότητα «ένα σύννεφο ομίχλης και δέσμες φωτός», σύμφωνα με αξιωματούχους των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο πρωτότυπος βωμός είναι εξοπλισμένος με 40 προβολείς LED και περίπου 200 ακροφύσια ομίχλης! Μαζί, δημιουργούν την ψευδαίσθηση της Φλόγας και του καπνού.

    Πού είναι όμως η Ολυμπιακή Φλόγα που παραδοσιακά είναι αναμμένη στο Ολυμπιακό Στάδιο; Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το περίφημο αερόστατο με τη Φλόγα βρίσκεται στους Κήπους του Κεραμεικού, ενώ κάθε βράδυ, ανυψώνεται στον ουρανό του Παρισιού!

    Μολονότι μοιάζει να καίει, η ζέστη που εκπέμπεται από την Ολυμπιακή Φλόγα είναι αμελητέα, ενώ ο καπνός που φαίνεται στην πραγματικότητα είναι δροσερός κι όχι καυτός!

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι, κατά κάποιο τρόπο και ένα περιβαλλοντικό «στοίχημα». Τα στελέχη της γαλλικής οργανωτικής επιτροπής έκαναν μια συνειδητή επιλογή σε σχέση με το περιβάλλον. Ο μεγάλος στόχος είναι να μην υπερβούν τον 1,5 τόνο εκπομπών άνθρακα στο σύνολο των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για τεράστια μείωση συγκριτικά με τον μέσο όρο των 3,5 εκατομμυρίων τόνων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων αγώνων.

    Συνήθως, η Ολυμπιακή Φλόγα παραμένει αναμμένη στις πόλεις υποδοχής με τη χρήση φυσικού αερίου, αλλά κάτι τέτοιο σε διάστημα τριών εβδομάδων θα καθιστούσε αδύνατο για το Παρίσι να πετύχει τον στόχο ως προς τη μείωση εκπομπών άνθρακα.

    Με Φλόγα ή χωρίς Φλόγα, ο βωμός αποτελεί πάνως ένα σημείο έλξης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και προτού πετάξει στον ουρανό του Παρισιού περόπου 10.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται καθημερινά για να δουν από κοντά την Ολυμπιακή Φλόγα στους Κήπους του Κεραμεικού. Γύρω της πάντως βρίσκονται πάνοπλοι αστυνομικοί...

    Κι αφού αυτή δεν είναι η πραγματική Φλόγα που άναψε στον βωμό της Αρχαίας Ολυμπίας και μεταφέρθηκε μέσω της λαμπαδηδρομίας, το ερώτημα που εγείρεται είναι εύλογα; Υπάρχει αυτή η Φλόγα στο Παρίσι και πού ακριβώς βρίσκεται; Σύμφωνα το ίδιο ρεπορτάρ η γνήσια Ολυμπιακή Φλόγα είναι σχεδόν κρυμμένη σε μια γωνία στους Κήπους του Κεραμικού. Βρίσκεται μέσα σε ένα μικρό γυάλινο δοχείο και καίει σιγά αλλά σταθερά. Μια μικρή φλόγα με μια πινακίδα που αναγράφει: «Ανάβει στην Ολυμπία από τις ακτίνες του ήλιου»! Σημεία των καιρών...

    Αυτή η Φλόγα είναι αυτή που άναψε για πρώτη φορά στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και έφτασε στις 8 Μαΐου με το ιστορικό ιστιοφόρο Belem στη Μασσαλία. Προηγουμένως, περιόδευσε στη Γαλλία και στα υπερπόντια εδάφη της προτού ο περιβόητος μασκοφόρος δρομέας -που μοιάζει να βγήκε από το video game Assassin's Creed- διέσχισε το Παρίσι για να την παραδώσει στον θρυλικό Ζινεντίν Ζιντάν.

    Το «σπίτι» της Φλόγας έχει διάμετρο 20 πόδια και ύψος περίπου 90 πόδια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί φόρο τιμής στην πρώτη πτήση με αερόστατο στον κόσμο, την οποία οι αδελφοί Μοντοφκολφιέ ξεκίνησαν από την ίδια τοποθεσία το 1783! Ανυψώνεται κάθε βράδυ 200 πόδια στον ουρανό, επιτρέποντας στους ανθρώπους να τη βλέπουν απ' όλα τα σημεία του Παρισιού.

    Σύμφωνα με την Ολυμπιακή παράδοση η Φλόγα «σβήνει» κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης, αλλά η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό είπε ότι ελπίζει πως ο βωμός θα αποτελέσει μόνιμη κληρονομιά των Αγώνων του 2024, μαζί με τους Ολυμπιακούς Κύκλους στον Πύργο του Άιφελ και τα αγάλματα γυναικών που εμφανίστηκαν κατά μήκος του Σηκουάνα κατά την τελετή έναρξης.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ YOAN VALAT
  • Η παρουσίαση της ταινίας για την Ολυμπιακή Φλόγα 2024 και των αναμνηστικών γραμματοσημάτων για το Παρίσι 2024
    Η παρουσίαση της ταινίας για την Ολυμπιακή Φλόγα 2024 και των αναμνηστικών γραμματοσημάτων για το Παρίσι 2024

    Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποίησε την πρώτη προβολή της ταινίας για την Ολυμπιακή Φλόγα 2024 σε παραγωγή της NOVA.

    Eπίσης παρουσιάστηκαν τα δύο επετειακά γραμματόσημα που ετοίμασαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, μία παράδοση που κρατά από το 1896 και τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που μεταξύ άλλων είπε: «Βρισκόμαστε πλέον μία ανάσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που αρχίζουν σε διόμιση εβδομάδες στη γαλλική πρωτεύουσα και όλοι στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δουλεύουμε πυρετωδώς για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και για την Ολυμπιακή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας με ιδιαίτερες αξιώσεις.

    Στόχος είναι να ταξιδέψουν όλοι με ασφάλεια και άνεση στη Γαλλία και να έχουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και προπόνησης προκειμένου να επικεντρωθούν απερίσπαστοι στο μεγάλο τους στόχο, τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες , τους πρώτους που γίνονται στην Ευρώπη μετά από 12 χρόνια.

    Εχουμε τη χαρά να έχουμε μία αρκετά μεγάλη και πανίσχυρη ομάδα καθώς 101 αγόρια και κορίτσια θα πάρουν μέρος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός και είμαι σίγουρος ότι θα σηκώσουν ψηλά τη σημαία της χώρας μας.

    Ο αριθμός των 101 αθλητών και αθλητριών είναι πραγματικά μεγάλος, αν αναλογιστούμε ότι στο Τόκιο η ελληνική ομάδα αριθμούσε 83 μέλη αλλά και ότι σε συνάρτηση με την είσοδο νέων αθλημάτων στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων – αθλημάτων που στην Ελλάδα δεν καλλιεργούνται σε ανταγωνιστικό επίπεδο – αναγκαστικά έχουν κοπεί θέσεις από τα παραδοσιακά αθλήματα που η χώρα μας είναι δυνατή.

    Η συμμετοχή τους λοιπόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μία τεράστια επιτυχία και ζητώ από όλους σας ένα δυνατό χειροκρότημα για αυτά τα παιδιά που εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια μόχθησαν σκληρά και έδωσαν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Παρίσι.»

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τόνισε ότι η μεγάλη επιτυχία των Τελετών Αφής και Παράδοσης καθώς και της Λαμπαδηδρομίας οφείλεται στην ομαδική δουλειά.

    Την παρουσίαση της ταινίας για την Ολυμπιακή Φλόγα έκανε η η CEO της Νova Media Κική Σιλβεστριάδου που τόνισε: «Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας και πρόβαλε με τον αρτιότερο τρόπο την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία 2024 με την σφραγίδα της κορυφαίας δημοσιογραφικής ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, η μοναδική εμπειρία που έζησαν οι δημοσιογράφοι της Nova ακολουθώντας το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας σε όλη την ελληνική επικράτεια, έγινε ταινία και θα προβληθεί στο Novasports.»

    Η ταινία με τις συγκινητικές και μαγευτικές στιγμές του ταξιδιού του οικουμενικού αυτού συμβόλου, σε επιμέλεια του Αποστόλη Λάμπου, θα προβληθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 22:00 από το NovasportsStart και σε επανάληψη την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 13:30 από το NovasportsPrime.

    Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης που ευχήθηκε καλή επιτυχία στα 101 λιοντάρια που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παρίσι.

    Εκ μέρους των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δανιήλ Μπεναρδούτ αναφέρθηκε στην παράδοση των 128 ετών των αναμνηστικών γραμματοσήμων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναφέρθηκε στις καινοτομίες που έχουν τα δύο γραμματόσημα για το Παρίσι, τα οποία παρουσιάζουν όλες τις φορές που έγιναν οι Αγώνες στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς και τα νέα αθλήματα του προγράμματος.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, η Χορογράφος των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμις Ιγνατίου, ο Τελετάρχης των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Γιάννης Παπαδημητρίου και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.

    Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση μεταξύ των Λαμπαδηδρόμων που έτρεξαν στην Ελλάδα για 40 δάδες.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στη Μασσαλία μετά από 12 ημέρες - Φαντασμαγορική τελετή υποδοχής
    Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στη Μασσαλία μετά από 12 ημέρες - Φαντασμαγορική τελετή υποδοχής

    Μετά από ένα 12ήμερο ταξίδι στα νερά της Μεσογείου και προερχόμενη από την Ελλάδα, η Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε σήμερα (8/5) στα ανοικτά των ακτών της Μασσαλίας, με το τρικάταρτο Belem.

    Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

  • Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει στη Μασσαλία - Ετοιμάζεται μεγαλειώδης υποδοχή
    Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει στη Μασσαλία - Ετοιμάζεται μεγαλειώδης υποδοχή

    Το ταξίδι της στη Γαλλία ετοιμάζεται να ξεκινήσει η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, που άναψε στην αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου καθώς φτάνει την Τετάρτη (8/5) στη Μασσαλία.

    Μετά από περίπλου 12 ημερών στην Μεσόγειο η φλόγα φτάνει με το τρικάταρτο πλοίο Belem, το οποίο κατασκευάστηκε το 1896, δηλαδή τη χρονιά που έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης εποχής στην Αθήνα.

    Στη συνέχεια, παρουσία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, η ολυμπιακή φλόγα θα παραδοθεί στους λαμπαδηδρόμους, με τελικό προορισμό το Παρίσι, όπου αναμένεται να φτάσει στις 26 Ιουλίου, δηλαδή την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

    Η υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας στην Μασσαλία θα έχει χαρακτήρα λαϊκής γιορτής. Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών θα την παρακολουθήσουν περίπου ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές. Στο λιμάνι της Μασσαλίας αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 150.000 άτομα και να κινητοποιηθούν περίπου 8.500 αστυνομικοί για την τήρηση της τάξης.

    Πηγή: cnn.gr

  • Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης: Εντυπωσιακές εικόνες από τη διέλευση του ιστιοφόρου που μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
    Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης: Εντυπωσιακές εικόνες από τη διέλευση του ιστιοφόρου που μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία

    Με το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό το λιμάνι της Μασσαλίας.

    Το θρυλικό γαλλικό ιστιοφόρο «Belem», που ανέλαβε τη μεταφορά της στη Μασσαλία, πέρασε από το κανάλι του Ισθμού της Κορίνθου, από Αίγιο, Λαμπίρι και μετά από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η οποία με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Γέφυρα ΑΕ Πάνου Λούκα φωταγωγήθηκε.

    Πηγή: TheBest.gr
  • Ολυμπιακή Φλόγα: Άρχισε το ταξίδι της για τη Γαλλία με το ιστιοφόρο «Belem» (photos)
    Ολυμπιακή Φλόγα: Άρχισε το ταξίδι της για τη Γαλλία με το ιστιοφόρο «Belem» (photos)

    Η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί επί γαλλικού εδάφους από περίπου 10.000 λαμπαδηδρόμους.

    Με προορισμό τη Γαλλία αναχώρησε, το πρωί του Σαββάτου (27/04), το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι.

    Συγκεκριμένα, η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε από την Αθήνα στο Παρίσι, το απόγευμα της Παρασκευής (26/04), στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που έγινε στο Καλλιμάρμαρο. Χαρακτηριστικά, η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε στα χέρια του Τόνι Εστανγκέ, προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

    Ακόμα, η τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», μαζί με 25 ιστιοπλοϊκά σκάφη, συνόδευσαν το ιστιοφόρο «Belem» έξω από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το Μικρολίμανο όπου και σάλπαρε για τη Μασσαλία. Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί γαλλικού εδάφους θα διαρκέσει 68 ημέρες και θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι με το άναμμα του βωμού κατά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στις 26 Ιουλίου.

    Κατά τη διαδρομή της, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί από περίπου 10.000 λαμπαδηδρόμους, κάνοντας στάσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες όπως τα σπήλαια Lascaux, το Mont Saint-Michel και τα κάστρα του Λίγηρα, καθώς και μέρη μνήμης όπως το Verdun Memorial και οι παραλίες της Απόβασης στη Νορμανδίας για τον εορτασμό της 80ης επετείου από την Απελευθέρωση.

    Δείτε σχετικές φωτογραφίες

    Floga belem anax 2

    Floga belem anax 4

    Floga belem anax 3

    Floga belem anax 5

    Floga belem anax 6

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/ EUROKINISSI

  • Νάνα Μούσχουρη: Μάγεψε στην τελετή για την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας (video)
    Νάνα Μούσχουρη: Μάγεψε στην τελετή για την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

    Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύθηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε, την Παρασκευή (26/04), στα χέρια των Γάλλων διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 κατά την τελετή παράδοσής της, που έγινε στο Καλλιμάρμαρο.

    Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος, Νίκος Αλιάγας, με κεντρικό πρόσωπο τη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια, Νάνα Μούσχουρη, η οποία ερμήνευσε τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας.

    Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύθηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ. Επίσης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τίτλο «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου». Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.

    Τέλος, τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε το φωνητικό σύνολο «CHORES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Επισημαίνεται πως την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει η Μαρίνα Σάττι, ενώ τη μουσική διεύθυνση ο Μιχάλης Οικονόμου.

    Δείτε σχετικά βίντεο

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ολυμπιακή Φλόγα: Στον δρόμο για το Παρίσι - Δείτε βίντεο από την τελετή παράδοσης στο Καλλιμάρμαρο (upd)
    Ολυμπιακή Φλόγα: Στον δρόμο για το Παρίσι - Δείτε βίντεο από την τελετή παράδοσης στο Καλλιμάρμαρο (upd)

    Παρουσιαστής ο Νίκος Αλιάγας - Το Ολυμπιακό Φως έφερε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - Τελευταίος Λαμπαδηδρόμος, o αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης, με τους συμπαίκτες του

    Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στις 18.30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο η οποία απήγγειλε τόσο τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας όσο και τον δικό μας.
    Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους κι αφού έτυχε παντού ενθουσιώδους υποδοχής, παραδόθηκε στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024».
    Παρουσιαστής ήταν ο Νίκος Αλιάγας.
    Δείτε βίντεο:
    Φωτογραφίες από την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας:
    teleti par flogas kal 10
    teleti par flogas kal 11
    teleti par flogas kal 13
    teleti par flogas kal 14
    teleti par flogas kal 9
    teleti par flogas kal 8
    teleti par flogas kal 2
    teleti par flogas kal 15
    teleti par flogas kal 3
    teleti par flogas kal 4
    teleti par flogas kal 12
    teleti par flogas kal 5
    teleti par flogas kal 6
    teleti par flogas kal 7
    Το Ολυμπιακό Φως φέρνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο θα είναι o αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

    Στο τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος θα παραδώσει το Ολυμπιακό Φως στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Tony Estanguet, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ/ EUROKINISSI
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο