Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 15:41

Επιτάλιο: Εργατικό ατύχημα στο ηλεκτρικό δίκτυο - "Χτύπησε" το ρεύμα 59χρονο εργαζόμενο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένας άντρας 59 ετών, τραυματίστηκε κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στο Επιτάλιο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μηχάνημα που χειρίζονταν φέρεται να ακούμπησε σε καλώδιο του δικτύου, με αποτέλεσμα να κεραυνοβοληθεί το μηχάνημα αλλά και ο ίδιος που εκτελούσε απομακρυσμένο χειρισμό να εκτιναχθεί αρκετά μέτρα μακριά.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με την ζωή του να μην διατρέχει κάποιο κίνδυνο, ωστόσο σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έχει υποστεί απώλεια μνήμης και μην θυμάται τι ακριβώς έχει συμβεί.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 19:47

Σχετικά Άρθρα

  • Εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη - 22χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη - 22χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Ο νεαρός τραματίστηκε από μεταλλικό αντικείμενο και υπεβλήθη σε επέμβαση

    Eργατικό ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό 22χρονου σημειώθηκε το μεσημέρι σε εργασιακό χώρο της ΔΕΗ, στην Κοζάνη.
    Ο 22χρονος αλλοδαπός, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενος σε εταιρεία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών φέρει σοβαρό τραύμα στο πόδι από μεταλλικό αντικείμενο και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
    Ελεγχόμενη και σταθερή είναι η κατάσταση του τραυματία, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Γιάννη Κετικίδη.
    Ο 22χρονος υπεβλήθη σε αξονική για να αξιολογηθεί η κατάστασή του, καθώς διαπιστώθηκε βαθύ τραύμα στον μηρό και στη συνέχεια αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε επέμβαση και αφαίρεση του ξένου αντικειμένου.

    Πηγή: ΕΡΤ - Protothema.gr
  • Επιτάλιο: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της
    Επιτάλιο: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Καρτέρι είχαν στήσει δύο κουκουλοφόροι σε ηλικιωμένη στο Επιτάλιο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για αυτούς, για να “χτυπήσουν”.

    Η άτυχη γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της, σε κεντρικό σημείο του χωριού, το βράδυ της Τετάρτης περίπου στις εννέα.

    Οι δράστες προφανώς περίμεναν έξω από το σπίτι και όταν είδε να απομακρύνεται η σπιτονοικοκυρά της ηλικιωμένης, δεν πέρασαν δύο με τρία λεπτά και μπήκαν μέσα.

    Όπως περιέγραψε μιλώντας στο ilialive.gr, οι δύο ληστές φορούσαν κουκούλα στο κεφάλι και γάντια στα χέρια για να αποκρύψουν ότι θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

    Οι δράστες ασκώντας βία, άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της και όποια άλλα κοσμήματα φορούσε εκείνη την ώρα και τράπηκαν σε φυγή.

    Η γυναίκα σοκαρισμένη ειδοποίησε την Αστυνομία που κινητοποιήθηκε ερευνώντας από την πρώτη στιγμή για τους δράστες.

    Το γεγονός ότι οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι ακριβώς στο χρόνο μετά την αποχώρηση της σπιτονοικοκυράς της ηλικιωμένης, φανερώνει πως ακριβώς είχαν στήσει καρτέρι και παρακολουθούσαν το σπίτι, μέσα στο σκοτάδι και περίμεναν για να μείνει μόνη η γυναίκα και να δράσουν…

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…

  • Νέο εργατικό ατύχημα στην Κρήτη: Μεταλλική πόρτα πλάκωσε πόδι εργαζομένου
    Νέο εργατικό ατύχημα στην Κρήτη: Μεταλλική πόρτα πλάκωσε πόδι εργαζομένου

    Κινδυνεύει να το χάσει - Νοσηλεύεται σοβαρά στο ΠΑΓΝΗ

    Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην Κρήτη με θύμα έναν εργαζόμενο που κινδυνεύει να χάσει το πόδι του.
    Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα σε εταιρία στην Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου όταν ένας 52χρονος εργαζόμενος καθοδηγούσε έναν τράκτορα για να βγει από τον αύλειο χώρο της εταιρίας.
    Υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες ο τράκτορας χτύπησε την μεταλλική πόρτα της εταιρίας η οποία έπεσε στο πόδι του εργαζόμενου.

    Άμεσα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον 52χρονο και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
    Ο 52χρονος εισήχθη στην Χειρουργική κλινική με τους γιατρούς να προσπαθούν να σώσουν το πόδι του. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κίνδυνος να χαθεί το πόδι δεν έχει ακόμα εκλείψει.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός του τράκτορα συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.

    Πηγή: cretapost.gr - Protothema.gr
  • Ηλεία: Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου σε εργοστάσιο - Ακρωτηριάστηκε στο πόδι
    Ηλεία: Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου σε εργοστάσιο - Ακρωτηριάστηκε στο πόδι

    Ένας άντρας τραυματίστηκε σοβαρά σε εργατικό ατύχημα που συνέβη το πρωί της Τετάρτης σε βιομηχανική μονάδα του νομού.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άντρας περίπου 60 ετών που κατοικεί σε χωριό της Αμαλιάδας, ακρωτηριάστηκε στο πόδι όταν μηχάνημα καταπλάκωσε το πόδι του.

    Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου και έχει διασωληνωθεί.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, αναμένεται να φτάσει στην Αμαλιάδα, ελικόπτερο για να παραλάβει τον τραυματία και να τον μεταφέρει άμεσα σε νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάστασή του.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο άντρας έχει χάσει το πόδι του από το ύψος του γόνατου.

    Νεότερη ενημέρωση

    Με ασθενοφόρο και με συνοδεία αστυνομίας διακομίζεται τελικά στην Αθήνα ο 60χρονος τραυματίας, προκειμένουν να οδηγηθεί στο ΚΑΤ για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καταστασή του.

  • Πύργος: Νέα πυρκαγιά στη Σαρακίνα - Τρεις εστίες στο Επιτάλιο
    Πύργος: Νέα πυρκαγιά στη Σαρακίνα - Τρεις εστίες στο Επιτάλιο

    Οι ισχυροί άνεμοι έχουν βάλει σε μπελάδες μέσα στη νύχτα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ηλεία.

    Μετά την μεγάλη φωτιά που ευτυχώς είχε θετική εξέλιξη στην αντιμετώπισή της, δύο νέες εστίες φωτιάς εντοπίστηκε από κατοίκους στην περιοχή της Σαρακίνας στην Σπιάντζα.

    Την ίδια στιγμή στο Επιτάλιο ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτικές εκτάσεις σε τρεις διαφορετικές εστίες.

    Και στις δύο περιοχές επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

  • Μπράμος: Ταυτισμένος με την ιστορία του Πύργου ο Τάκης Σινόπουλος
    Μπράμος: Ταυτισμένος με την ιστορία του Πύργου ο Τάκης Σινόπουλος

    Κάλεσμα συμμετοχής στην ημερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Επιταλίου για τον σπουδαίο ποιητή απηύθυνε ο αντιπερ/ρχης Πολιτισμού Δυτ. Ελλάδας, μαζί με την πρόεδρο Ραν. Τζαβάρα

    Για την ημερίδα-αφιέρωμα στον Τάκη Σινόπουλο το ερχόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου (7μ.μ.) στην πλατεία Επιταλίου, αλλά και για τις δράσεις που έχουν οργανωθεί φέτος για τον σπουδαίο Πυργιώτη ποιητή, συζήτησε χθες στο γραφείο του με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επιταλίου «Επί της αλός», Ράνια Τζαβάρα, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Μπράμος.

    Η ημερίδα, την οποία στηρίζουν έμπρακτα ο θεσμός της Περιφέρειας και ο δήμος Πύργου, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου «2024 Έτος Τάκη Σινόπουλου» και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης». Βασικός ομιλητής θα είναι ο Ξάνθος Μαϊντάς, ποιητής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος.

    Στη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των μαθητών δημοτικών και Γυμνασίων του Δ. Πύργου που συμμετείχαν στον παιδικό διαγωνισμό λογοτεχνίας –ζωγραφικής «Τάκης Σινόπουλος», ενώ θα εκτεθούν στον χώρο και όλα τα έργα τους. Όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικούς επαίνους και ένα αντίτυπο της αναμνηστικής έκδοσης με τίτλο « Ο ποιητής Τάκης Σινόπουλος», που εξέδωσε ο πολιτιστικός σύλλογος «Επί της αλός» στο πλαίσιο της δράσης «2024 Έτος Τάκη Σινόπουλου» σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης» και τη στήριξη του Δήμου Πύργου. Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν και δωροεπιταγές από τα βιβλιοπωλεία Πολύπλευρο, Κορκολής και Lexis, που στηρίζουν την δράση.

    Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες σε Επιταλιώτες, οι οποίοι πρόσφεραν ή προσφέρουν ακόμα με το έργο τους στις τέχνες, τον πολιτισμό και τον τόπο τους.

    «Παράδειγμα προς μίμηση οι εκδηλώσεις για τον Τ. Σινόπουλο»

    Ο κ. Μπράμος εξήρε την πρωτοβουλία του συλλόγου για την ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του Τάκη Σινόπουλου, επισημαίνοντας ότι με τη σειρά εκδηλώσεων που οργάνωσε τη φετινή χρονιά, η οποία ονομάστηκε «Έτος Τάκη Σινόπουλου» και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, έδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να υλοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, για είναι βιώσιμες και να έχουν εξωστρεφή και πολυδιάστατο χαρακτήρα.

    «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να μη στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, απλωμένο σε όλη τη διάρκεια του έτους, συνδεδεμένο με την εκπαιδευτική κοινότητα και απευθυνόμενο σε πολίτες όλων των ηλικιών. Ο Τάκης Σινόπουλος συνιστά τεράστιο μέγεθος για την ελληνική λογοτεχνία, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ιστορίας και της ταυτότητας του δήμου μας και αξίζει περισσότερη προβολή. Και πάλι συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο», δήλωσε ο κ. Μπράμος.

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου, Ράνια Τζαβάρα, απηύθυνε στους πολίτες κάλεσμα συμμετοχής στην ημερίδα το ερχόμενο Σάββατο και επισήμανε ότι στόχος όλων των μελών ήταν να επανασυστήσει στο ευρύ κοινό τον Τάκη Σινόπουλο και να προωθήσει τη φιλαναγνωσία και τα ελληνικά γράμματα. Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι στον παιδικό διαγωνισμό λογοτεχνίας-ζωγραφικής συμμετείχαν πάνω από 50 μαθητές, ευχαριστώντας όσους στήριξαν το εγχείρημά τους.

    «Αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Τάκη Σινόπουλου με ένα πλήθος δράσεων και με το να ονομάσουμε το 2024 έτος Τάκη Σινόπουλου. Έχουμε την πεποίθηση ότι τα σημαντικά πολιτιστικά εγχειρήματα δεν πρέπει να είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων και επιδιώξαμε με τις εκδηλώσεις που υλοποιήσαμε, να προωθήσουμε το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία», δήλωσε.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ιωάννινα: Εργατικό ατύχημα σε νταμάρι – Βράχος καταπλάκωσε τα πόδια 49χρονου άνδρα
    Ιωάννινα: Εργατικό ατύχημα σε νταμάρι – Βράχος καταπλάκωσε τα πόδια 49χρονου άνδρα

    Για τον απεγκλωβισμό του 49χρονου άνδρα κλήθηκε η Πυροσβεστική

    Ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο χωριό Πετράλωνα Ιωαννίνων, με θύμα έναν 49χρονο άνδρα.
    Ο 49χρονος άνδρας εγκλωβίστηκε σε νταμάρι κατά την εκτέλεση εργασιών.
    Τι συνέβη με τον 49χρονο άνδρα

    Ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε τα κάτω άκρα του άτυχου εργαζόμενου.

    Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ. Χρησιμοποιώντας διασωστικό εξοπλισμό, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν τον βράχο και να απεγκλωβίσουν τον άνδρα. Επί τόπου επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με 4 οχήματα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, ωστόσο έχει υποστεί σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα. Ο 49χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου θα λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

    Οι αρχές διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κίνδυνος διακοπής του ρεύματος λόγω φόρτισης
    Κίνδυνος διακοπής του ρεύματος λόγω φόρτισης

    Ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί όσους δεν προχωρήσουν σε άμεση δήλωση…… των φορτιστών τους. Και είναι πάρα πολλοί αυτοί, αφού δεν έχουν την ανάλογη ενημέρωση. Οι κάτοχοι φορτιστών οχημάτων στην Ελλάδα , τόσο οι ιδιώτες, όσο και οι επιχειρήσεις, πρέπει άμεσα να καταχωρίσουν σωστά τις εγκαταστάσεις τους, ειδάλλως θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να υπαχθούν σε νομικές διαδικασίες, ακόμα και σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

    Αν και οι περισσότεροι δεν το γνωρίσουν, πρέπει να δηλωθούν οι φορτιστές στον ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

    Σήμερα έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 10.000 φορτιστές στην Ελλάδα, από του όποιους έχουν δηλωθεί μόλις το 6%.

    Φυσικά και ο κόσμος δεν γνωρίσει ότι πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία, γιατί πολύ απλά κάποιοι πάροχοι και εταιρείες φορτιστών δεν τους ενημερώνουν.

    Για την δήλωση, οι κάτοχοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ή να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της εταιρείας για κινητά.

    Επίσης, είναι διαθέσιμη η τηλεφωνική εξυπηρέτηση για απορίες ή βοήθεια στη διαδικασία στο τηλέφωνο 800 400 4000.

    Πηγή: newsauto.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο