Επίκαιρα

Εγκρίθηκαν μελέτες του Δασαρχείου Πύργου για βελτίωση αντιπυρικού δικτύου

Εγκρίθηκαν μελέτες του Δασαρχείου Πύργου για βελτίωση αντιπυρικού δικτύου

Εκπονούνται και μελέτες για τη διαχείριση των δασών Φολόης και Λαμπείας

Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

Ακόμη δύο μελέτες που έχει εκπονήσει το Δασαρχείο Πύργου για τη βελτίωση του αντιπυρικού δικτύου των ορίων του, εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικού προϋπολογισμού 567.500 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι μελέτες αφορούν στη «Βελτίωση αντιπυρικών λωρίδων-Δασικών Δρόμων», αφενός των Δημοτικών Ενοτήτων Πύργου, Ιάρδανου και Ωλένης του Δήμου Πύργου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, αφετέρου των Δ.Ε. Αρχ. Ολυμπίας, Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας, προϋπολογισμού 267.500 ευρώ.

Με την έγκριση των μελετών, απομένει η εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων, ώστε το Δασαρχείο Πύργου να υλοποιήσει το έργο με αυτεπιστασία ή εργολαβικά και σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές τεχνικές προδιαγραφές. Οι εργασίες θα αρχίσουν κατά προτεραιότητα από τα τμήματα εκείνα του δικτύου που βρίσκονται στη δυσμενέστερη κατάσταση, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η βατότητα τους
Φολόη και Λαμπεία σε διαχειριστική μελέτη

Lattas

Ακόμη μια καινοτομία μετρά το Δασαρχείο Πύργου, καθώς το προηγούμενο διάστημα εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΝ και ήδη εκπονούνται μελέτες για τη διαχείριση δύο δασών, του δρυοδάσους της Φολόης και ελατοδάσους της Λαμπείας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι διαχειριστικές μελέτες αναμένονται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες, με τον Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα, να εκφράζει την ικανοποίησή του, καθώς είναι η πρώτη φορά που εκπονείται τέτοια μελέτη για τα δύο αυτά δάση, τα οφέλη της οποίας είναι πολλά και μακροπρόθεσμα. «Είναι πράγματι πολύ ευχάριστο που θα υπάρχει διαχειριστική μελέτη για τα δύο αυτά συμπλέγματα δασών καθώς η περιβαλλοντικής τους αξία είναι μεγάλη. Η διαχειριστική μελέτη είναι η πιο ολοκληρωμένη μελέτη που υπάρχει για τα δάση, γιατί καταγράφει όλη την παρούσα κατάσταση και προτείνει ένα διαχειριστικό σχέδιο για τα επόμενα 10 χρόνια, όπως τα μέτρα προστασίας, τις υλοτομίες, αναδασώσεις, τις διανοίξεις δρόμων, τη δασική αναψυχή. Είναι ουσιαστικά οι βασικοί κανόνες διαχείρισης ενός δάσους.» καταλήγει ο κ. Λάττας.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup