Για την αντιμετώπιση του πλημμυρικού κινδύνου
Θετικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωροταξίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου «Μελέτη οριοθέτησης κατά τμήματα ποταμών και χειμάρρων Ν. Ηλείας». Στόχος της μελέτης είναι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο πλημμυρικός κίνδυνος με την κατάλληλη διευθέτηση τεσσάρων ρεμάτων στα όρια της Π.Ε. Ηλείας και τις εργασίες που απαιτούνται.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ρέματα Θολού, Αλυσίβας, Λατίδης και Γουβού, συνολικού μήκους 1.500 μ. και οι θέσεις των έργων βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ήλιδας και Ζαχάρως.
Οι θέσεις των προτεινόμενων έργων δεν εντάσσονται σε εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο, με τα έργα που αφορούν τα ρέματα «Αλυσίβα», «Λατίφη» και «Γουβός» να βρίσκονται εκτός περιοχών που ανήκουν στους εθνικούς δρυμούς, εκτός καταφυγίων Άγριας Ζωής, εκτός προστατευόμενων περιοχών και δεν έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Αντιθέτως, η περιοχή του έργου που αφορά το ρέμα «Θολό», βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 με κωδικό GR2550005 και ονομασία «ΘΙΝΕΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (ΝΕΟΧΩΡΙ – ΚΥΠΑΡΥΣΣΙΑ)», για την οποία έχει συνταχθεί Μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης.