Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 00:00

Χριστός Ανέστη - Χρόνια Πολλά με την ελπίδα για ένα ειρηνικό μέλλον

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ζούμε σε μία περίοδο παγκόσμιου αναβρασμού, με πολλά μέτωπα ανοιχτά και την παγκόσμια ειρήνη να κρέμεται από μια λεπτή κλωστή…

Στη γη που γεννήθηκε ο Χριστός, που κήρυξε το λόγο του, που θυσιάστηκε πάνω στον σταυρό, χιλιάδες άνθρωποι βιώνουν τις συνέπειες ενός πολέμου.

Ενός πολέμου που ανά πάσα στιγμή μπορεί να επεκταθεί, μια κατάσταση εύθραυστη στην γειτονιά μας.

Μαζί με τις ευχές μας για Υγεία, το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, είθε να γεμίσει με αισιοδοξία τον κόσμο και να δώσει φώτιση στους λαούς για ένα μέλλον ειρηνικό…

Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη

Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 22:28

Σχετικά Άρθρα

  • Το ilialive.gr συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξαν η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΠΗΝ
    Το ilialive.gr συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξαν η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΠΗΝ

    Με κοινές αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και φωτορεπόρτερ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, ως εξής:

    • Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά
    • Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2024 όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, στην ΓΓΕΕ, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στα Γραφεία Τύπου, όλων των δημοσιογράφων της χώρας.

    Εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις της 1 ης Μάϊου, οι οποίες, όμως, θα προβληθούν και θα μεταδοθούν μετά τη λήξη της απεργίας, την επόμενη ημέρα.

    Οι άνθρωποι της ενημέρωσης, ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που βιώνουμε την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και ελεύθερο επαγγελματία, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αποκατάσταση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και κυρίως το σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Ενημέρωσης, με χρήση των SLAPPs και φαινομένων «παρακολούθησης» του δημοσιογραφικού έργου.

    Η προστασία και ενίσχυση των θέσεων εργασίας, η αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απόκρουση των απολύσεων, των περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα, η λήψη ουσιαστικών μέτρων υπέρ των ανέργων, η προστασία των ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να είναι εύρωστα και βιώσιμα, και της δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους τους ασφαλισμένους, αποτελούν πάγιες αγωνιστικές, διεκδικήσεις όχι μόνο για το δημοσιογραφικό κόσμο αλλά για όλους τους εργαζόμενους, για όλη την κοινωνία.
    Η 1 η του Μάη, σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, δυναμώνει και ισχυροποιεί τη φωνή όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ για:

    • ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει χωρίς καθυστέρηση την πρόσφατη διαβεβαίωση της για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στα δημόσια ΜΜΕ και τους εργοδότες των ιδιωτικών ΜΜΕ να καθίσουν στο τραπέζι των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Προς τούτο επισημαίνουμε ότι στην πρόσφατη οδηγία της Ε.Ε για «επαρκείς κατώτατους μισθούς», καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων.
    • Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.
    • Αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπισης της ανεργίας και την προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
    • Μέτρα για την στήριξη και ενίσχυση της κυκλοφορίας του Τύπου και της φιλαναγνωσίας, όπως γίνεται σε άλλα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη
    • Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
    • Ενημέρωση με αξιοπιστία , πλουραλισμό και κοινωνική ευαισθησία

    Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου είναι η υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/EyeEm

  • Το ilialive.gr πιστοποιήθηκε στο νέο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου
    Το ilialive.gr πιστοποιήθηκε στο νέο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου

    To ilialive.gr πιστοποιήθηκε στο νέο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου, που αφορά τα ενημερωτικά portal της χώρας, αντίστοιχο με το Μητρώο Έντυπου Τύπου. Αναμένονται οι πιστοποιήσεις και άλλων portal από την Ηλεία, που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για τα ΜΜΕ.

    Σκοπός της δημιουργίας των νέων Μητρώων του Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και της δημοσιότητας στον χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου μέσω ενός σύγχρονου και λειτουργικού Μητρώου, της διασύνδεσής του με τις αναπτυξιακές ανάγκες των επιχειρήσεων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, της καταχώρισης και προβολής στις επιχειρήσεις αυτές διαφήμισης από τον δημόσιο τομέα και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

    Με το νέο νόμο εντάσσεται σε Μητρώο το σύνολο του έντυπου Τύπου, δηλαδή πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες, καθώς επίσης και περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ το νέο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.). αφορά τις επιχειρήσεις του Τύπου στο διαδίκτυο.

    Με το νέο νόμο προσδιορίζονται τα κριτήρια εγγραφής, οι κανόνες δεοντολογίας και η διαδικασία ελέγχου της πλήρωσης των προϋποθέσεων εγγραφής στα συγκεκριμένα Μητρώα.

    Στις προϋποθέσεις που απαιτούνται πέραν αυτών που αφορούν τη διαφανή λειτουργία της επιχείρησης, είναι και η απασχόληση επαγγελματιών δημοσιογράφων (με βεβαίωση από τον οικείο ασφαλιστικό φορέα ή οικεία επαγγελματικά σωματεία) και αντίστοιχου διοικητικού και λοιπού προσωπικού.

    Υπό τα κριτήρια του νέου Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου, το ilialive.gr πιστοποιήθηκε και εισέρχεται σε μια νέα εποχή για τον κλάδο.

    Το ilialive.gr ανήκει στην εταιρία Up & High Media and Productions που δραστηριοποιείται στο χώρο των new media και ευρύτερα των ψηφιακών μέσων και της παραγωγής ψηφιακού περιεχομένου. Στο ilialive.gr εργάζονται τρεις δημοσιογράφοι και τρια άτομα διοικητικού και τεχνικού προσωπικού και τρεις εξωτερικοί συνεργάτες.

    Διαθέτει γραφεία στο κέντρο του Πύργου και τεχνικό εξοπλισμό για την πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων της δημοσιογραφικής ενημέρωση με πιο πρόσφατη προσθήκη, αυτή της μονάδας εξωτερικών μεταδόσεων για την κάλυψη εκδηλώσεων και γεγονότων.

  • Το ilialive.gr συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ - Εξαίρεση για την Τελετή Αφής
    Το ilialive.gr συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ - Εξαίρεση για την Τελετή Αφής

    Το ilialive.gr και οι δημοσιογράφοι του συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε για σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΕΠΤΥΜ και η ΕΤΗΠΤΑ και οι ενώσεις - μέλη τους.

    Όπως διευκρινίζεται ότι από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι οι οποίοι θα καλύψουν τις εκδηλώσεις της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

    Υπό αυτές τις συνθήκες το ilialive.gr θα μεταδώσει τα θέματα που αφορούν τη σημερινή κάλυψη της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

    Η ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργάνων για την απεργία στον Τύπο και τα ΜΜΕ

    Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, από τις 5 το πρωί της 16 ης Απριλίου 2024 έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου 2024, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

    Οι Ομοσπονδίες διαπιστώνουν για πολλοστή φορά, την άρνηση εκ μέρους των εργοδοτών να προχωρήσουν σε κατάρτιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η οποία έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους να αμείβονται με πενιχρές αποδοχές, που δεν επαρκούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις οικογενειακές και προσωπικές τους ανάγκες, την αυξανόμενη ακρίβεια, η οποία εξαφανίζει τα εισοδήματα των οικογενειών.

    Παράλληλα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, βιώνουμε μια σειρά αλλεπάλληλων εκρηκτικών αυξήσεων, οι οποίες δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση για τις οικογένειες που βλέπουν τα εισοδήματα και τους πόρους τους ουσιαστικά να εκμηδενίζονται.

    Διατρανώνουμε τη διαμαρτυρία μας για τη συνεχιζόμενη και διαρκώς αυξανόμενη πίεση εις βάρος της δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων, και τελικά εις βάρος της αξιόπιστης και ελεύθερης ενημέρωσης, η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατικής λειτουργίας.

    Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε:

    • ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Επισημαίνεται ότι στην πρόσφατη οδηγία της ΕΕ για «επαρκείς κατώτατους μισθούς», καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.
    • Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.
    • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.
    • Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
    • Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό.
    • Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

    Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

    Οι Ομοσπονδίες καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, τα αιτήματα της οποίας αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

  • Το ilialive.gr συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΠΗΝ
    Το ilialive.gr συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΠΗΝ

    Το ilialive.gr συμμετέχει στην τετράωρη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει η ΠΟΕΣΥ και οι δημοσιογραφικές ενώσεις για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

    Η ροή των ειδήσεών θα διακοπεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης.

    Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

    Στη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνουν Εργατικά Σωματεία και Ομοσπονδίες της χώρας την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου συμμετέχει η ΠΟΕΣΥ, προκηρύσσοντας στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από 12:00 έως 16:00.

    Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζούν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε:

    • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις
    • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
    • Τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια

    Οι δημοσιογράφοι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για αναβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία, και των φοιτητών για Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • Το ilialive.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά - Χαρούμενο, Ειρηνικό με Υγεία το 2024
    Το ilialive.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά - Χαρούμενο, Ειρηνικό με Υγεία το 2024

    Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας χρονιάς… Όλοι θέλουμε και ελπίζουμε το 2024 να είναι μια χρονιά καλύτερη από το 2023.

    Και φέτος η έλευση του νέου χρόνου μας βρίσκει με πολλά ανοιχτά μέτωπα, στην κοινωνία και τον κόσμο.

    Όμως δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας… βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο και στοχεύουμε να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας.

    Η καλύτερη ευχή είναι στο τέλος του χρόνου που μόλις ξεκίνησε, να ξαναμετρηθούμε και να μην λείπει κανείς…

    Γιατί μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά, μαζί μπορούμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, μαζί μπορούμε να κάνουμε τη ζωή πιο όμορφη.

    Η Υγεία είναι η πρώτη ευχή που δίνουμε…

    Η Ειρήνη αυτονόητα, η δεύτερη για όλο τον κόσμο…

    Αν έχουμε υγεία και ειρήνη μπορούμε τότε να είμαστε και χαρούμενοι και να ξεπερνάμε κάτι άλλο πρόβλημα…

    Το 2023 τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο έκρυβε πολλές και σκληρές δοκιμασίες.

    Το 2024 ελπίζουμε στο καλύτερο.

    Όσα θεωρούσαμε δεδομένα και κεκτημένα τέθηκαν υπό αμφισβήτηση και πάλι

    Ας παλέψουμε λοιπόν για να κάνουμε το νέο χρόνο καλύτερο…

    Χρόνια Πολλά σε όλους…

    Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr

  • Το ilialive.gr σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα - Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη σε όλο τον κόσμο
    Το ilialive.gr σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα - Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη σε όλο τον κόσμο

    Εκεί που γεννήθηκε ο Χριστός έχουμε πόλεμο… Το μήνυμα της αγάπης όμως δεν σβήνει…

    Κρατάμε την ελπίδα ζωντανή, πως μπορεί ο κόσμος μας είναι γίνει καλύτερος…

    Αυτά τα Χριστούγεννα έχουμε την ανάγκη να δούμε τις ευχές μας να πραγματοποιούνται…

    Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη, Ελπίδα… για να χτίσουμε μια ζωή πιο όμορφη για όλους μας

    Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και κάθε καλό…

  • Χριστός Ανέστη - Χρόνια Πολλά με Υγεία, Ειρήνη και Κοινωνική Δικαιοσύνη
    Χριστός Ανέστη - Χρόνια Πολλά με Υγεία, Ειρήνη και Κοινωνική Δικαιοσύνη

    Διανύουμε μια περίοδο που ακόμα και τα αυτονόητα στην καθημερινότητά μας, τίθενται υπό αμφισβήτηση…

    Μια περίοδο όπου η κοινωνία γίνεται ακόμα πιο σκληρή και το μήνυμα “αγαπάτε αλλήλους” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ...

    Που ο κόσμος γύρω μας αλλάζει ραγδαία και με άγριο τρόπο…

    Η Ανάσταση του Κυρίου, ας αποτελέσει το έναυσμα για την Ανάσταση της κοινωνίας, που σιγά - σιγά βλέπει να καταρρέουν οι αξίες - στηρίγματα στο οικοδόμημα της.

    Κάθε εμπόδιο που περνάμε, έρχεται και άλλο, πιο δύσκολο, πιο μεγάλο.

    Να ευχηθούμε λοιπόν αυτό το Πάσχα, μαζί με την Υγεία και την Ειρήνη, να επικρατήσει και Κοινωνική Δικαιοσύνη, για όλους.

    Ας ανατρέξουμε σε όλα αυτά τα απλά και καθημερινά που είχαμε και χάσαμε και έγινε η ζωή μας πιο δύσκολη.

    Να καταφέρουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, στην πραγματικότητα και όχι στο “φαίνεσθαι”…

    Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη

    Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr

  • 24ωρη απεργία στον τομέα της ενημέρωσης - Το ilialive.gr συμμετέχει στην κινητοποίηση
    24ωρη απεργία στον τομέα της ενημέρωσης - Το ilialive.gr συμμετέχει στην κινητοποίηση

    Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2022 έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

    Το ilialive.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και θα επανέλθει στην κανονική ροή το πρωί της Πέμπτης με όλη την επικαιρότητα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Οι δημοσιογράφοι απαιτούν:

    • Δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες
    • Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.
    • ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.
    • Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό
    • Καλούμε τους συνάδελφους να εξακολουθήσουν να εργάζονται ακούραστα για την αποκάλυψη όλων των παραμέτρων που οδήγησαν στην τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και τον κόσμο.
    • Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων επιδιώκει να τιμά την αποστολή της. Γι’ αυτό καλούμε τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να αφήσουν απερίσπαστους τους συνάδελφους να ιεραρχούν και να αξιολογούν τα γεγονότα, διότι αυτοί κρίνονται καθημερινά, όπως κρίνονται και μεμονωμένα πρόσωπα, των οποίων οι δημόσιες τοποθετήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα.

    Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων Συντακτών

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch