Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 17:06

Βουπρασία: Τι έφαγαν οι 37 που δηλητηριάστηκαν; - Τι λέει ο ιερέας (video)

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Πανελλαδικές διαστάσεις έχει λάβει η περίπτωση μαζικής δηλητηρίασης 37 ατόμων την Δευτέρα του Πάσχα, γιορτή του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη Βουπρασίας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ilialive.gr.

Μετά τις καταγγελίες κατοίκων και τη μαρτυρία του αναπληρωτή διευθυντή του Κέντρου Υγείας Βάρδας, επιβεβαιώθηκε πως οι 37 που μετέβησαν για την παροχή πρώτων βοηθειών είχαν υποστεί τροφική δηλητηρίαση από κατανάλωση εδεσμάτων στη διάρκεια του γλεντιού που ακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στο χωριό.

Η δηλητηρίαση εξετάζεται να προκλήθηκε από τη βραστή προβατίνα, την οποία μαγείρεψε, όπως και κάθε χρόνο, η παπαδιά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιερέα στον Alpha. «Η παπαδιά μαγείρεψε την προβατίνα, συγγνώμη γι` αυτό που έγινε» είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι είναι γνωστή μαγείρισσα στην περιοχή και έχει αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο κάθε χρόνο. Πάντως για του χρόνου ξεκαθάρισε ότι οι διαδικασίες θα είναι διαφορετικές, καθώς όλα θα είναι τυποποιημένα.

Ωστόσο, ο ιερέας μάλλον δεν έχει πειστεί ότι η προβατίνα φταίει για όσα έγιναν. «Έφαγα και εγώ προβατίνα. Εγώ δεν είχα συμπτώματα. Αυτό το έθιμο υπάρχει εδώ και 20 χρόνια. Σε μια τραπεζαρία μεγάλη γύρω στα 70 μέτρα, βρίσκονται τα εδέσματα των συμπολιτών. Βρισκόταν η προβατίνα η βρασμένη, δύο ταψιά αρνί, φράουλες, γλυκά που είχαν φέρει οι ενορίτες. Με το που είπαμε το “Χριστός Ανέστη”, κληρώσαμε τα δώρα, τους ευχαρίστησα όλους και όλοι κατευθυνθήκαν στο τραπέζι. Ήρθαν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Δεν φταίει η ποσότητα του κόσμου. Κάποιο λάθος έγινε. Πού έγινε το λάθος; Σε αυτά που έφεραν ή στο βραστό; Δίπλα από τον δρόμο ακριβώς στα 3 μέτρα είναι οι κάδοι των απορριμμάτων. Κάθε χρόνο υπάρχουν εκεί, ποιος μπορεί να ξέρει τι έγινε;», ανέφερε, προσθέτοντας: «Ο ένας λέει έφαγα από όλα και δεν με πείραξε τίποτα. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι είπαν ψέματα. Τα αίτια πολλά – λέγανε στο στρατό – η εμπλοκή μια».

Φυσικά για να επιβεβαιωθεί ότι η τροφική δηλητηρίαση προκλήθηκε από την προβατίνα - όπως υποστηρίζουν και κάτοικοι του χωριού που δοκίμασαν το φαγητό - θα πρέπει να εξεταστει δείγμα του κρέατος (αν υπάρχει) ή και δείγμα από τα υπόλοιπα εδέσματα.

Όμως το γεγονός ότι τουλάχιστον 37 άτομα παρουσίασαν τα ίδια συμπτώματα και κατέληξαν στο νοσοκομείο έχοντας καταναλώσει τα ίδια φαγητά, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης των γεγονότων.

Δείτε τι δήλωσαν κάτοικοι του χωριού που υπέστησαν δηλητηρίαση αλλά και ο ιερέας στον "Alpha":

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 18:03

Σχετικά Άρθρα

  • Καρπενήσι: 30 φοιτητές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση - Πέντε ακόμα στο νοσοκομείο
    Καρπενήσι: 30 φοιτητές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση - Πέντε ακόμα στο νοσοκομείο

    Εφιαλτικές στιγμές πέρασαν 30 φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και κατέληξαν στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Το ένα μετά το άλλο παρουσίαζαν έντονα συμπτώματα.

    Οι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ηλικίας μεταξύ 22 με 23 ετών, βρέθηκαν στο Καρπενήσι για ένα συνέδριο. Όλοι μαζί γευμάτισαν σε μια ταβέρνα και έτρωγαν καθημερινά πρωινό στο ξενοδοχείο που έμεναν. Το βράδυ της Τετάρτης (2/10) ξαφνικά, άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, να κάνουν εμετούς, να έχουν διάρροιες και πυρετό.

    Πέντε νοσηλεύονται ακόμα

    Έτσι, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καρπενησίου και όλοι τηλεφώνησαν στους γονείς τους. Τώρα έχουν παραμείνει για νοσηλεία πέντε παιδιά και τα υπόλοιπα αποχώρησαν μετά την αγωγή που έλαβαν.

    Συνολικά στην εκδρομή ήταν 50 φοιτητές και από αυτούς οι 30 νόσησαν. Μια φοιτήτρια έκανε καταγγελία και τώρα οι Αρχές έχουν ξεκινήσει τις έρευνες ώστε να διαπιστωθεί τι συνέβη.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας

    Συνεχίζονται, στην Νεάπολη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο Φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ. ευρώ. Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή στη στιγμή στη Ηλεία.

    Τις εργασίες που συνεχίζονται στην Νεάπολη επέβλεψαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και η Αντιδήμαρχος Υδάτινων Πόρων Αλεξάνδρα Γιαννίτση.

    dimos andr voupr nea 2

    Υπενθυμίζεται πως το έργο αφορά την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας. Προβλέπεται η κατασκευή νέου αντλιοστασίου στο διυλιστήριο, με καταθλιπτικό αγωγό Φ 400, μήκους 2.300 μέτρων, μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή Μπορσίου. Ο όγκος της δεξαμενής θα αυξηθεί στα 600 κυβικά. Από εκεί ακλουθώντας την διαδρομή Μπόρσι-Ψάρι-Βάρδα θα περάσει το κεντρικό τμήμα του αγωγού, περίπου 15,5 χιλιομέτρων, ενώ θα έχουμε και διακλαδώσεις στους όμορους οικισμούς. Το συνολικό δίκτυο θα φτάσει τα 32 χιλιόμετρα με διατομές ανάλογα τον πληθυσμό του κάθε οικισμού.

    Προβλέπεται σύστημα τηλεμετρίας και αυτοματισμού όλων των υδραγωγείων. Θα κατασκευαστούν 10 τοπικοί σταθμοί ελέγχου και ένας κεντρικός με τέσσερις αναμεταδότες, ούτως ώστε να ελέγχεται καλύτερα η λειτουργία και η σπατάλη του νερού. Συμπεριλαμβάνεται και η διετής δοκιμαστική λειτουργία του έργου με την κατάλληλη εκπαίδευση προσωπικού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Βουπρασία: Εξωτερικές οι ζημιές από πυρκαγιά σε αποθήκη - Ερευνάται ο εμπρησμός
    Βουπρασία: Εξωτερικές οι ζημιές από πυρκαγιά σε αποθήκη - Ερευνάται ο εμπρησμός

    Σε αλλοδαπό εργάτη γης στρέφονται οι έρευνες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, σχετικά με τα αίτια προκάλεσαν την πυρκαγιά το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή "Καραχελέικα" στο Συρμπάνι Βουπρασίας του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν καταστράφηκε η αποθήκη, παρά μόνο ζημιές προκλήθηκαν στον εξωτερικό χώρο αυτής και κάτω από στέγαστρα.

    Η φωτιά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ξέσπασε σε χωρό από ξύλα σε εξωτερικό χώρο που εφάπτεται με το κτίριο.

    Φωτογραφίες: π. Ιωάννης Κούγιας

    Fotia Vouprasia2

    Fotia Vouprasia3

    Fotia Vouprasia4

    Fotia Vouprasia5

  • Βουπρασία: Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς αγροτική αποθήκη με μηχανήματα
    Βουπρασία: Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς αγροτική αποθήκη με μηχανήματα

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη περίπου στις 11 το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή "Καραχελέικα" στο Συρμπάνι Βουπρασίας του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αποθήκη περιείχε γεωργικά μηχανήματα, λιπάσματα και γεωργικά εφόδια..

    Στο σημείο κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Π.Υ. Λεχαινών και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Φωτογραφίες: π. Ιωάννης Κούγιας

    Fotia Vouprasia2

    Fotia Vouprasia3

    Fotia Vouprasia4

    Fotia Vouprasia5

  • Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη - Δεκάδες επιχειρηματίες στο νοσοκομείο
    Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη - Δεκάδες επιχειρηματίες στο νοσοκομείο

    Παρ' ολίγον μοιραίο αποδείχθηκε γεύμα προς τιμήν δεκάδων επιχειρηματιών ης Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας που διοργανώθηκε σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ.

    Σύμφωνα με το voria.gr, λίγες ώρες μετά το γεύμα, οι περισσότεροι από τους συνδαιτημόνες εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, εμετό και διάρροια.

    Ορισμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκαν για αρκετές ώρες.

    Σύμφωναμε πληροφορίες η πιθανότερη αιτία αποδίδεται στο πρώτο - ωμό - πιάτο που σερβιρίστηκε (καβούρι με αβγοτάραχο), καθώς όσοι δεν το κατανάλωσαν, δεν παρουσίασαν συμπτώματα.

    Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή για αγωγές και μηνύσεις.

    Πηγή: cnn.gr

  • Βουπρασία: Νυχτερινή πυρκαγιά στη Λάμια - Καίγεται ξανά το έλος
    Βουπρασία: Νυχτερινή πυρκαγιά στη Λάμια - Καίγεται ξανά το έλος

    Νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην ελώδη περιοχή της Λάμιας στα όρια Ηλείας και Αχαΐας στη Βουπρασία, κοντά στο Κουνουπέλι.

    Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών με επικεφαλής τον Αντιπύραρχο Θοδωρή Λεβέντη, βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, που όμως λόγω της μορφολογίας δεν υπάρχει εύκολη προσέγγιση.

    Fotia Lamia Nixta 2

    Fotia Lamia Nixta 3

  • Βουπρασία: Πυρκαγιά στη Λάμια κινητοποίησε την Πυροσβεστική
    Βουπρασία: Πυρκαγιά στη Λάμια κινητοποίησε την Πυροσβεστική

    Για άλλη μια φορά η περιοχή της Λάμιας στη Βουπρασία με τους ατέλειωτους καλαμιώνες βρέθηκε να φλέγεται το μεσημέρι της Κυριακής. Ο κίνδυνος της επέκτασης και σε άλλες εκτάσεις, έκανε την Πυροσβεστική Υπηρεσία να κινητοποιηθεί με επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέρα, ώστε το μέτωπο να κλείσει γρήγορα.

    Η φωτιά ξέσπασε παραπλεύρως της οδού Μανωλάδας - Κουνουπελίου περίπου στη μια το μεσημέρι.

    Άλλωστε η ημέρα χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιές και έτσι έπρεπε γρήγορα να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, όπως και έγινε.

    Φωτογραφίες: π. Ιωάννης Κούγιας

    Fotia Lamia2

  • Βουπρασία: Άφησαν το παιδί τους να κοιλοπονάει και πήγε μόνο του στο Κέντρο Υγείας
    Βουπρασία: Άφησαν το παιδί τους να κοιλοπονάει και πήγε μόνο του στο Κέντρο Υγείας

    Ένα ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη χθες το πρωί στην περιοχή της Βουπρασίας. Ένας 12χρονος αλλοδαπός, μετέβη μόνος του στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, καθώς το παιδί ένιωθε ισχυρούς πόνους στην κοιλιά.

    Οι γιατροί που αντιμετώπισαν το περιστατικό, φρόντισαν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια να ζητήσουν την διακομιδή του παιδιού στο Καραμανδάνειο.

    Παράλληλα ενημέρωσαν και την Αστυνομία καθώς επρόκειτο για ανήλικο που είχε μεταβεί μόνος του στο Κέντρο Υγείας.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι γονείς του παιδιού, το άφησαν στο σπίτι τους και πήγαν για δουλειά.

    Το παιδί μη αντέχοντας τους πόνους, πήρε την πρωτοβουλία να πάει μόνο του, στο Κέντρο Υγείας.

    Μετά την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, οι γονείς συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο