Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 18:26

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ήταν ψυχρή και αποστασιοποιημένη, έλεγε ότι η Μαλένα δεν θα πάει καλά» κατέθεσε ψυχολόγος του Παίδων

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Το παιδί δεν πέθανε από τη λευχαιμία ούτε από ηπατική ανεπάρκεια» κατέθεσε γιατρός στη δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

«Η μητέρα προσπαθούσε να με πείσει ότι είχε αγωνία για τη Μαλένα, χωρίς όμως αυτό να συνοδεύεται από συναίσθημα και αγωνία. Δεν με έπεισε. Σκέφτηκα ότι δεν είχε εγκαθιδρυθεί καν η σχέση μητέρας – κόρης, δεν πρόλαβα όμως να βεβαιωθώ», είπε σήμερα στην κατάθεσή της στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η κλινική ψυχολόγος στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» Χαρίκλεια Λύρα. Η μάρτυρας είχε συναντηθεί με την κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα, αλλά και με τον Μάνο Δασκαλάκη, όταν το κοριτσάκι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με διάγνωση λευχαιμίας. Επίσης είχε επισκεφθεί τη Μαλένα στο δωμάτιό της, παρουσία της μητέρας της.
«Η μητέρα είχε μια εμμονική σκέψη ότι θα συμβεί κάτι κακό, αυτό μου έκανε εντύπωση. Μου έλεγε για τη Μαλένα ότι σε σχέση με την Τζωρτζίνα είναι πολύ καλή, ότι είναι ήσυχο κορίτσι που έχει αντίληψη καθαριότητας και τακτοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για ένα τόσο μικρό παιδί. Αντίθετα για τη Τζωρτζίνα μου είπε ότι είναι θρασεία και εγωίστρια. Όλα αυτά μου τα είπε αποστασιοποιημένα και ψυχρά. Οι χαρακτηρισμοί της με ξένισαν. Ένα παιδί 3,5 ετών όπως η Μαλένα δεν μπορεί να έχει ρόλο μητέρας. Τη συνέδεε με την τακτοποίηση του χώρου. Όμως ένα τόσο μικρό κοριτσάκι δεν γίνεται να τακτοποιεί σαν μεγάλη» είπε η μάρτυρας και αναφερόμενη στα όσα αποκόμισε από τη συνάντησή της με τη Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε: «Μου έλεγε αυτά που σκέφτεται με ένα τελείως ψυχρό τρόπο, αποστασιοποιημένο. Υπάρχουν γονείς που πάλλονται από αγωνία, που έχουν ακόμη και ενοχές».
«Δεν θα πάει καλά η Μαλένα»
Πρόεδρος: Μήπως η μητέρα είναι ένα εσωστρεφές άτομο;
Μάρτυρας: Είδα ένα βλέμμα σκοτεινό, απαθές, αποστασιοποιημένο, δεν είχε το βλέμμα του ανθρώπου που υποφέρει. Δεν εξέφρασε καμία αγωνία. Είχε μια παγωμένη έκφραση. …Υπάρχουν γονείς που κλαίνε είναι σε απελπισία. Εκείνη ήταν σαν να ήταν σε αναμονή ενός επικείμενου κινδύνου.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε πως πριν τη συνάντηση της με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η ίδια είχε ενημερωθεί για τη λευχαιμία στη Μαλένα και οι γιατροί της είχαν πει ότι κατά΄90% η ασθένεια ήταν ιάσιμη.

«Στη πρώτη συνάντησή μου με τη μητέρα σημείωσα λίγα πράγματα. Αυτό που θυμάμαι όμως είναι που μου έλεγε “φοβάμαι πολύ για εκείνη”. Μου είπε κάποιες πληροφορίες για την οικογένειά της, για την εγκυμοσύνη της στη Μαλένα που ήταν δύσκολη και μετά άρχισε να περιγράφει πώς είναι η Μαλένα. Το πιο εντυπωσιακό όμως για μένα είναι ότι έλεγε ότι «δεν θα πάει καλά η Μαλένα». Την ρώτησα γιατί σκέφτεται το χειρότερο για το παιδί της, αφού οι γιατροί της έλεγαν ότι θα πάει καλά. Αναφέρθηκε σε ένα κακό προηγούμενο. Μου είπε η μεγάλη κόρη έχει ένα πρόβλημα καρδιάς, πρόβλημα υγείας δεν ξέρω, δεν είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου, δεν το σημείωσα. Σαν να μου είπε ακόμη ότι είχε μια ικανότητα μεταφυσική κάπως να διαισθάνεται το κακό που πρόκειται να συμβεί. Δεν με έπεισε», είπε η κυρία Λύρα, χωρίς όμως να δηλώσει με σιγουριά πως η κατηγορούμενη μητέρα όταν της είπα για προβλήματα υγείας αναφέρονταν στην Τζωρτζίνα.

«Δεν υπήρχε καμία αλληλεπίδραση μεταξύ μητέρας και παιδιού»

Στη συνέχεια η ψυχολόγος αναφέρθηκε στη συνάντησή της με το Μάνο Δασκαλάκη, για τον οποίο είπε: «Αν θυμάμαι καλά τη ίδια ημέρα είδα και τον κ. Δασκαλάκη, είχε μια διάθεση αρκετά συγκρατημένη, δεν έδειχνε διάθεση να ανοιχτεί για κάτι. Δεν έδειξε διάθεση να πει κάτι παραπάνω και εγώ δεν ήθελα να τον πιέσω. Ήταν ένας άνθρωπος μαζεμένος».

Πρόεδρος: Τι έγινε μετά;
Μάρτυρας: Πήγα μια φορά στο δωμάτιο και η μητέρα μου είπε το ότι το παιδί θέλει να κοιμηθεί, την άλλη φορά μου που είπε πως το παιδί θέλει να φάει, έβρισκε νομίζω δικαιολογίες.

Εν τέλει, η κ. Λύρα ανέφερε ότι πήγε στο δωμάτιο της Μαλένας στις 11 Απριλίου 2019, δυο ημέρες δηλαδή πριν το θάνατό του κοριτσιού. «Ήταν και ο κ. Δασκαλάκης και μετά βγήκε. Το παιδί ήταν στο κρεβάτι, της συστήθηκα και μίλησα για την ασθένεια με ένα παιδικό τρόπο για τα κακά κύτταρα και τα καλά που παίζουν μπουνιές και κλωτσιές…».

Πρόεδρος: Πως ήταν η Μαλένα;
Μάρτυρας: Με άκουγε ανέκφραστη. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι δεν απευθύνθηκε στη μητέρα. Με τα παιχνίδια που της έδωσα άρχισε να κάνει ένα προσωπικό παιχνίδι. Δεν υπήρχε καμία αλληλεπίδραση μεταξύ μητέρας και παιδιού. Έκατσα εκεί μισή ώρα. Άφησα τα παιχνίδια στο κρεβάτι της, τα περιεργάστηκε και άρχισε να λέει διάφορα λόγια, σαν να προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποιες ιστορίες. Δεν απηύθυνε τίποτα σε κανέναν στο παιχνίδι της, τίποτα στη μητέρα, ούτε η μητέρα στο παιδί.
Πρόεδρος: Μήπως η μητέρα σκέφτηκε ότι θα είναι παρέμβαση στο έργο σας; Στα συμπεράσματα που θέλετε να βγάλετε;
Μάρτυρας: Οι αντιδράσεις των γονιών σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αυθόρμητες. Η μητέρα σε αυτό το διάστημα ήταν στην άλλη άκρη του δωματίου.
Πρόεδρος: Ρωτήσατε τις νοσηλεύτριες πώς αντιδρούσε η Μαλένα απέναντι σε εκείνες;
Μάρτυρας: Μου είπαν ότι ήταν ένα παιδί χαρούμενο, ζωηρό, που έκανε επαφή και αυτό μου έκανε εντύπωση. Εγώ, όταν της έδωσα τα παιχνίδια ήταν ανέκφραστη. Δεν εξέφρασε καμία έκπληξη. Με παραξένεψε πολύ η στάση της μητέρας μέσα στο θάλαμο που ήταν σε απόσταση από το παιδί και δεν είχε καμία αλληλεπίδραση μαζί του.
Πρόεδρος: Το έχετε ξαναδεί αυτό;
Μάρτυρας: Όχι, σκέφτηκα ότι δεν είχε εγκατασταθεί η σχέση μητέρας – παιδιού. Αν είχα προλάβει να κάνω και άλλες συναντήσεις ενδεχομένως να μπορούσα να το πω με σιγουριά.
Πρόεδρος: Αν συνέβαινε αυτό τι θα σήμαινε;
Μάρτυρας: Ότι η Μαλένα ήταν ένα παιδί αφημένο χωρίς σχέση με τη μητέρα, για αυτό και έκανε μοναχικό παιχνίδι. Μου φάνηκε σαν ένα παιδί που απλώς μιμούνταν τη μητέρα. Αν εκείνη του έλεγε «κάνε γεια» θα το έκανε.

«Έπαθα μεγάλο σοκ»

Τέλος, η μάρτυρας αναφέρθηκε στη στιγμή που έμαθε για το θάνατο της Μαλένας. «Έπαθα μεγάλο σοκ. Μου είπαν: “πέθανε η Δασκαλάκη”. Δεν μπορούσα να φανταστώ και ρώτησα “η μάνα;” “Ποια μάνα;” μου απάντησαν, “η Μαλένα”. Μου είπαν ότι ήταν αιφνίδιος θάνατος.
Πρόεδρος: Ρωτήσατε πως αντέδρασαν οι γονείς στο θάνατο του παιδιού τους;
Μάρτυρας: Όχι, να σας πω κάτι; Μπροστά στο θάνατο όλοι κάνουν πίσω. Όταν ένα παιδί στο ογκολογικό πεθαίνει αφήνει πίσω του μια τεράστια θλίψη. Κανείς εκείνη τη στιγμή δεν μπορεί να ρωτήσει κανέναν. Τους συλλυπήθηκα, τους είπα ότι «είμαι στη διάθεσή σας». Φύγανε και μετά ήρθαν να πάρουν το φάκελο.
Πρόεδρος: Τους πήρατε τηλέφωνο;
Μάρτυρας: Δεν είναι απαραίτητο. Έγινα όλα πολύ ξαφνικά και είχα πολλά ερωτηματικά για το πως έγινε αυτό, είχα μεγάλη θλίψη. Η αποστασιοποιημένη στάση της μητέρας μου έκανε εντύπωση. Η συγκεκριμένη μητέρα είχε μεγάλη απόκλιση σε σχέση με άλλους γονείς που είχα δει.

«Η Μαλένα δεν πέθανε από λευχαιμία»

Ακολούθησε η κατάθεση του παιδίατρου – ογκολόγου Απόστολου Πουρτσίδη, ο οποίος είχε εξετάσει το κοριτσάκι, λίγο πριν τον θάνατό του. «Η Μαλένα δεν ήταν ένα παιδί για να ασχοληθεί όλο το τμήμα. Ήταν καλά. Ήταν ένα ζωηρό παιδί, ευδιάθετο δεν έδειχνε πως η αρρώστια την έχει επηρεάσει», είπε στην κατάθεση ο μάρτυρα για να προσθέσει: «Δεν ενέπνεε καμία ανησυχία η Μαλένα, στον όροφο είχαμε άλλα πιο σοβαρά περιστατικά εκείνη την περίοδο. Ήταν το παιδί που απασχολούσε λιγότερο και ιατρικά και νοσηλευτικά».

Μιλώντας για τον θάνατο του κοριτσιού ο γιατρός ανέφερε: «Με πήρε τηλέφωνο η κυρία Νικήτα και μου είπε: “χάσαμε τη Δασκαλάκη”. Πραγματικά έμεινα. Είχαμε άλλο παιδί τελικού σταδίου που περιμέναμε. Τι να σας πως …Δεν το περίμενα με τίποτα ούτε στη πιο τρελή μου φαντασία. Έπαθα σοκ, έκλεισα το τηλέφωνο και πήγα. Ήταν όλοι στο γραφείο (του νοσοκομείου) μαζεμένοι, ήταν εκεί ο εντατικολόγος, οι νοσηλεύτριες, η κυρία Νικήτα και αν θυμάμαι καλά σε κάποια στιγμή πρέπει να ήρθε η μητέρα. Οι γιατροί ακροθιγώς μου είπαν– είχαν συγκλονιστεί όλοι δεν μπορούσαν να μιλήσουν– ότι την βρήκαν σε μυδρίαση, ότι έγιναν προσπάθειες ανάνηψης».

Πρόεδρος: Τι σημαίνει ότι τη βρήκαν σε μυδρίαση;
Μάρτυρας: Ότι καρδιοαναπνευστικά δεν υπάρχει καμία λειτουργία, είναι η απώλεια των αισθήσεων. Είναι η άμεση ένδειξη θανάτου.
Πρόεδρος: Πότε εγκαθίσταται η μυδρίαση;
Μάρτυρας: Πέντε -δέκα λεπτά μετά το θάνατο. Είναι εγκατεστημένη όταν υπάρχει απώλεια των αισθήσεων.

« Δεν συζητάμε για ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα»

Ο κ. Πουρτσίδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στα όσα ακολούθησαν μετά το θάνατο του κοριτσιού. «Πήγα στο δωμάτιο υπήρχε διάχυτη θλίψη, σοκ και απόγνωση. Είπα στους γονείς ότι πρέπει να γίνει νεκροτομή. Δεν ρώτησαν κάτι. Στο άκουσμα της λέξης νεκροτομή ο πατέρας ήταν σε μια πολυθρόνα και ψέλλιζε κάτι για την κορτιζόνη αλλά δεν θυμάμαι τι. Η μητέρα ίσως ρώτησε “πώς έγινε αυτό”. Μια γιαγιά αντέδρασε στη νεκροτομή “είναι ανάγκη να το πετσοκόψουν το παιδάκι;”» είπε ο μάρτυρας αναφέροντας πως για εκείνον δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο θάνατος της Μαλένας να οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε αποφανθεί η ιατροδικαστής.

«Εγώ 35 χρόνια δεν έχω δει άνθρωπο με ηπατική ανεπάρκεια να περπατά στο διάδρομο. Στα παιδιά δεν έχω δει ηπατική ανεπάρκεια ποτέ, δεν έχω δει ασθενή να πεθαίνει από ηπατική ανεπάρκεια. Δεν συζητάμε για ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα για ένα παιδί που κυκλοφορούσε λίγο πριν. Για εμένα δεν υπάρχει και βάζω και τη σφραγίδα μου σε αυτό» ξεκαθάρισε.

Πρόεδρος: Τι συμπτώματα έχει ένας ασθενής με ηπατική ανεπάρκεια;
Μάρτυρας: Είναι κατακίτρινος, δεν έχει διάθεση είναι κλινήρης μόνο, είναι σε μόνιμη υπνηλία, δεν αναγνωρίζει. Στα παιδιά δεν έχω δει ηπατική ανεπάρκεια. Έχω δει ηπατοτοξικότητα αλλά αυτό είναι άλλο, σταματάμε τον παράγοντα που τον προκαλεί. Συγνώμη αλλά δεν συζητάμε για ηπατική ανεπάρκεια στη Μαλένα. Για μένα η Μαλένα μας δεν χάθηκε από την λευχαιμία της ή από ηπατική ανεπάρκεια. Δυστυχώς δεν ξέρω από τι.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε και για τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας και σημείωσε πως αν υπήρχαν όταν είδε το παιδί ,αποκλείεται να μην τα είχε παρατηρήσει. «Σίγουρα δεν υπήρχαν. Έστω και από κουνούπια τα φροντίζουμε τα παιδιά λόγω της θεραπείας. Σίγουρα θα το έβλεπε η κ. Νικήτα, θα το έγραφε και θα μου το έλεγε και εμένα. Στους γονείς δίνουμε και οδηγίες πως οτιδήποτε δουν στο παιδί - ακόμη και δυο χρόνια μετά τη θεραπεία- να παίρνουν τηλέφωνο», τόνισε.

Ένορκος: Από τα ευρήματα αποκλείετε το ενδεχόμενο της ασφυξίας;
Μάρτυρας: Δεν αποκλείω τίποτα, πάντως το παιδί δεν πέθανε από λευχαιμία ή ηπατική ανεπάρκεια.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 18:20

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 16χρονη μαθήτρια που κόλλησε μηνιγγίτιδα
    Πάτρα: Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 16χρονη μαθήτρια που κόλλησε μηνιγγίτιδα

    Δόθηκε χημειοπροφύλαξη στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της μαθήτριας που κόλλησε μηνιγγίτιδα - Κλειστά δύο σχολεία έως και την Τρίτη

    Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 16χρονη μαθήτρια που ασθένησε με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα, έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής Αγίας Σοφίας.

    Αντιδράσεις υπήρξαν για το γεγονός ότι χθες έγιναν μαθήματα στα δημόσια ΙΕΚ που στεγάζονται στο ίδιο σχολείο

    Η μαθήτρια έχασε τις αισθήσεις της την Πέμπτη, ενώ βρισκόταν στο σχολείο της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η ανήλικη βγήκαν θετικές στο μηνιγγιτιδόκοκκο. Αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα και να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, καθώς όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργεία προχωρούν στην απολύμανση του χώρου.

    Κλειστό θα παραμείνει το 2ο ΕΠΑΛ όπου φοιτούσε το κορίτσι, όπως και το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας, μέχρι την Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το τοπικό μέσο dete.gr, στο ίδιο σχολικό συγκρότηµα στεγάζονται και τα δηµόσια ΙΕΚ και εκεί χθες το απόγευµα τα µαθήµατα έγιναν κανονικά, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τους σπουδαστές και τους γονείς τους.

    Χορήγηση αντιβιοτικής χημειοπροφύλαξης

    Ο ΕΟΔΥ έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και πραγματοποιεί περαιτέρω διερεύνηση των επαφών. Στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της μαθήτριας έχει δοθεί αντιβιοτική χημειοπροφύλαξη και υπάρχει επαγρύπνηση.

    Η χημειοπροφύλαξη αφορά στην προσπάθεια της πρόληψης των λοιμώξεων με τη συνεχή και μακροχρόνια χορήγηση μικρής (προφυλακτικής) ποσότητας αντιβιοτικού κάθε ημέρα ή κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

    Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Άννα Μαστοράκου, οι στενές επαφές του κοριτσιού είναι η συμμαθήτρια της που καθόταν δίπλα της στο ίδιο θρανίο και τα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος της ασθενούς, η οποία ταυτόχρονα πάσχει από πνευμονία.

    «Είναι μικρός ο αριθμός των επαφών της σχετικά. Αυτό όμως που θέλω να υπογραμμίσω σε περίπτωση που κάποιο άτομο από το σχολείο ή γενικότερα του περιβάλλοντος της εμφανίσει συμπτώματα πυρετού, εξανθήματα ή λιποθυμία τότε θα πρέπει να σπεύσει στο νοσοκομείο. Δεν χρειάζεται πανικός, αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και οι σωστές και συντονισμένες κινήσεις από όλους μας» τόνισε η ίδια στο dete.gr.

    Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή ανακοίνωση της ∆ιεύθυνσης του σχολείου όπου σημειώθηκε το κρούσμα μηνιγγίτιδας ανέφερε τα εξής: «Σας ενηµερώνουµε ότι σε συνέχεια ενηµέρωσης που λάβαµε πριν από λίγο από το νοσοκοµείο, να ακολουθήσουµε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουµε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. ∆εν έχουµε πλήρη ενηµέρωση για ό,τι συνέβη. Θα σας ενηµερώσουµε αλλά το σχολείο θα µείνει σήµερα κλειστό».

    Τι είναι η μηνιγγίτιδα και πώς μεταδίδεται

    Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο μηνιγγιτιδόκοκκος, πνευμονιόκοκκος και ο αιμόφιλος ινφλουέντζας τύπου Β προκαλούν πάνω από το 75% όλων των κρουσμάτων βακτηριακής μηνιγγίτιδας και είναι υπεύθυνοι για το 90% της βακτηριακής μηνιγγίτιδας στα παιδιά. Για τους ενήλικες επικρατεί ο πνευμονιόκοκκος.

    Η μετάδοση γίνεται με άμεση επαφή από άτομο σε άτομο μέσω σταγονιδίων των αναπνευστικών εκκρίσεων. Ο μηνιγγιτιδόκοκκος δεν επιβιώνει στο περιβάλλον. Πηγή εξάπλωσης του μηνιγγιτιδόκοκκου είναι ο ασυμπτωματικός αποικισμός του ανώτερου αναπνευστικού, ο οποίος ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία.

    Ασυμπτωματικοί φορείς μηνιγγιτιδόκοκκου είναι το 10% περίπου του γενικού πληθυσμού, αλλά τα ποσοστά κυμαίνονται από 2% σε παιδιά που δεν πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό έως και 24%-37% εφήβων και νεαρών ενηλίκων ηλικίας 15-24 ετών. Σε κλειστούς πληθυσμούς κατά τη διάρκεια επιδημιών το ποσοστό όσων είναι φορείς αγγίζει το 100%.

    Πρόσφατη μελέτη από την Ελλάδα υπολογίζει ότι οι φορείς μηνιγγιτιδοκόκκου φτάνουν το 10,5% στον γενικό πληθυσμό με επιμέρους ποσοστά 13,1% και 11,3% σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντιστοίχως, και 37,4% σε νεοσύλλεκτους.

    Πηγή: in.gr

  • Σε σοβαρή κατάσταση η μαθήτρια με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
    Σε σοβαρή κατάσταση η μαθήτρια με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

    Βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση των επαφών της - Λιποθύμησε στην τάξη

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται σε ΜΕΘ η μαθήτρια από το σχολικό συγκρότημα της περιοχής Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, καθώς έπειτα από εξετάσεις, που της έγιναν διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγιτιδόκοκκο.
    Η μαθήτρια λιποθύμησε χθες, ενώ βρισκόταν στο σχολείο της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.
    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι εξετάσεις που έγιναν βγήκαν θετικές στο μηνιγγιτιδόκοκκο και αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα σήμερα και να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.
    Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργεία θα προχωρήσουν στην απολύμανση του χώρου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση των επαφών της.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: 57χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε αποθήκη
    Πάτρα: 57χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε αποθήκη

    Ένας άνδρας 57 ετών βρέθηκε απαγχονισμένος στην περιοχή της Οβρυάς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, τον 57χρονο εντόπισε νεκρό η αδερφή του, το μεσημέρι, ενώ όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

    Ο άνδρας είχε κρεμαστεί με σκοινί μέσα σε αποθήκη, σε αγρόκτημα όπου βρισκόταν το σπίτι στο οποίο διέμενε ο ηλικιωμένος πατέρας του, στο οποίο πήγαινε για να τον φροντίζει.

    Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σήμερα αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Πάτρα: Έκλεισαν 2 ΕΠΑΛ μετά από λιποθυμία μαθητή - Φόβοι για λοιμώδες νόσημα
    Πάτρα: Έκλεισαν 2 ΕΠΑΛ μετά από λιποθυμία μαθητή - Φόβοι για λοιμώδες νόσημα

    Κλειστά σήμερα το 6ο και το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας για υγειονομικούς λόγους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σχολείου που εστάλη στους γονείς, προέκυψε υγειονομικό πρόβλημα, πιθανόν κάτι λοιμώδες ή ιός και το Νοσοκομείο στο οποίο προφανώς μαθητής νοσηλεύεται, ενημέρωσε να μην γίνουν σήμερα μαθήματα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το πρωί στη διάρκεια μαθημάτων λιποθύμησε ένα κορίτσι. Στο σχολείο μετέβη ασθενοφόρο και την παρέλαβε.

    Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου έχει ως εξής:

    Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό.

  • Θάνατοι βρεφών στην Αμαλιάδα: «Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη τις 5 δικογραφίες»
    Θάνατοι βρεφών στην Αμαλιάδα: «Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη τις 5 δικογραφίες»

    «Δεν ανακρίνεται κανένας, δεν κατηγορούμε κανέναν για αυτούς τους θανάτους», λέει για την υπόθεση με τα νεκρά βρέφη σε Αμαλιάδα και Αχαΐα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

    Συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα η υπόθεση με τους θανάτους των βρεφών σε Αμαλιάδα και Αχαΐα, μια υπόθεση που ήρθε στο φως μετά τον θάνατο του τελευταίου βρέφους, ενός αγοριού 15 μηνών, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου.

    Γίνεται λόγος για ανεξήγητους θανάτους 5 μωρών και υποδεικνύεται η 24χρονη Ειρήνη που και η ίδια θρηνεί δύο παιδιά, ως αυτή που ήταν παρούσα στα τραγικά περιστατικά.

    «Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη τις 5 δικογραφίες που έχει σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ. και το ιστορικό κάθε παιδιού συμπεριλαμβάνεται στις δικογραφίες»

    Το πρώτο μωρό της 24χρονης, ένα κοριτσάκι μόλις 19 ημέρων πέθανε στις 19 Ιουνίου 2022, το δεύτερο κοριτσάκι δύο μηνών πέθανε στις 17 Οκτωβρίου 2023, στις 5 Αυγούστου του 2024 πέθανε το αγοράκι 15 μηνών της καλύτερης φίλης της Ειρήνης με την οποία συγκατοικούν ενώ η τέταρτη καταγγελία αφορά παιδί άλλης φίλης της 24χρονης που έφυγε από τη ζωή, το 2021.

    Το πέμπτο μωρό ήταν αδερφάκι της Ειρήνης που πέθανε όταν εκείνη ήταν 14 ετών.

    «Για κανένα από τα παιδιά δεν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας»

    «Για κανένα από τα παιδιά δεν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας», επιμένει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου (στο MEGA), και σημειώνει:

    «Και για τις πέντε περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες. Για τον θάνατο του 2021 δικογραφικά δεν φαίνεται πουθενά η παρουσία αυτής της γυναίκας πριν τον θάνατο του βρέφους. Φαίνεται μόνο στον θάνατο των δικών της παιδιών όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό και στον τελευταίο θάνατο που το αποδέχεται και η ίδια ότι ήταν μαζί με το μωρό που ‘κατέληξε’».

    «Δεν ανακρίνεται κανένας, δεν κατηγορούμε κανέναν για αυτούς τους θανάτους. Όταν μιλάμε για βρέφη, βοήθεια στην Αστυνομία πρέπει να δώσουν οι επιστήμονες. Δεν υπήρχε αναφορά από τους γιατρούς ότι κάποιο παιδί έφτασε κακοποιημένο. Όταν οι ιατροδικαστές αποκλείουν κατά κάποιον τρόπο την εγκληματική ενέργεια, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να διαπιστωθεί αν τελικά υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας», συμπληρώνει.

    «Για κανένα από αυτά τα παιδιά δεν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας. Εισαγγελική έρευνα γίνεται. Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη τις 5 δικογραφίες που έχει σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ. και το ιστορικό κάθε παιδιού συμπεριλαμβάνεται στις δικογραφίες. Δεν υπάρχει λόγος να κληθούν εκ νέου οι γυναίκες αν δεν διαταχθεί κάποια έρευνα», προσθέτει.

    «Είναι όλα καταγεγραμμένα»

    Η 24χρονη Ειρήνη που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων και η ίδια έχει χάσει τα δύο παιδιά της, υποστηρίζει πως είναι ανοιχτή σε έρευνα και δεν έχει κανέναν φόβο.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών για τον θάνατο των βρεφών.

    «Κανένας δεν ξέρει μέχρι τώρα αν πραγματικά ξέρει κανείς τι έχει συμβεί. Όταν κάποιος πάει στο νοσοκομείο τα πάντα καταγράφονται, επομένως θα είναι πολύ εύκολο, αφού ζητούν τώρα στοιχεία όλοι, να πάνε στο νοσοκομείο και να πάρουν τα στοιχεία. Είναι όλα καταγεγραμμένα», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

    Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Τι είναι η πνευμονίτιδα

    Πολύς λόγος γίνεται στο μεταξύ για την πνευμονίτιδα. Μεταδίδεται ότι στα τρία από τα πέντε παιδιά που κατέληξαν καταγράφεται ως διάγνωση η διάμεση πνευμονίτιδα, ενώ για τον μικρό Παναγιώτη που πέθανε τον Αύγουστο, η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

    Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και πρόεδρος ιατροδικαστών, εξήγησε μιλώντας στο MEGA, τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.

    «Είμαι σίγουρος πως η συγκεκριμένη διάγνωση πρέπει να έχει βγει από την ιστοπαθολογική εξέταση. Είναι ένας γενικός όρος, δεν δηλώνει παθολογία αλλά μπορεί να συνδεθεί με μία σειρά παθολογιών. Είναι μία αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι. Για να μιλήσουμε για λοίμωξη θα είχαμε μία διαφορετική εικόνα. Αν υπήρχε κάποια παθολογία θα είχε αναδειχτεί. Η πνευμονίτιδα μπορεί να προκληθεί από εξωτερική αιτία. Δεν σημαίνει αιτία θανάτου. Πρέπει να δούμε και τα άλλα ευρήματα. Για παράδειγμα ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει αντίδραση των πνευμόνων».

    Πηγή: In.gr

  • Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα - Τραυματίας βρέθηκε 15 μέτρα μακριά από το ΙΧ του
    Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα - Τραυματίας βρέθηκε 15 μέτρα μακριά από το ΙΧ του

    Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα στην Εθνική οδό Πατρών Αθηνών στο ύψος του καφέ “Χωριάτικο” στις 6 τα ξημερώματα.

    Ένα φορτηγό που μετάφερε τζάμια στις 6 το πρωί, εκινείτο προς Ρίο και στην ίδια κατεύθυνση ήταν ένα ΙΧ με δύο νεαρούς.

    Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, το ΙΧ έκανε αναστροφή, ο συνοδηγός πετάχτηκε έξω από το όχημα και βρέθηκε τραυματισμένος 15 μέτρα πιο μακριά, ενώ και ο οδηγός τραυματίστηκε.

    Το φορτηγάκι βρέθηκε στο πεζοδρόμιο του “Χωριάτικο” λίγα μέτρα… πριν την τζαμαρία! Το ΕΚΑΒ έφθασε στο σημείο και παρέλαβε τους τραυματίες για το Νοσοκομείο.

    Έρευνες για το ατύχημα διενεργεί η Τροχαία Πατρών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»
    Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»

    Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης απέκλεισε την πιθανότητα να εξέπνευσε από ηπατική ανεπάρκεια η Μαλένα Δασκαλάκη

    Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη συνεχίστηκε σήμερα (24/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.
    Ο κ. Καρακούκης, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σήμερα και θα συνεχίσει στις 30 Οκτωβρίου, ανέφερε πως η Μαλένα Δασκαλάκη δεν μπορεί να έφυγε από τη ζωή από ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε διαγνώσει αρχικά η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα.
    Ο μάρτυρας, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα έχει αποδώσει το θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας Δασκαλάκη σε ασφυξία, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου σχετικά με τα βήματα της έρευνάς του αναφορικά με το θάνατο των κοριτσιών.
    - Πρόεδρος: Στο διάστημα της έρευνας σας με ποιους είχατε επικοινωνία;

    - Μάρτυρας: Με την κ. Τσάκωνα, Ο κ. Αγαπητός είχε συνταξιοδοτηθεί και είχε δώσει διάφορες συνεντεύξεις και έλεγε για ασφυξία. Τα είχε αποτυπώσει εγγράφως. Είχε δώσει την ιστολογική του έκθεση στην κ. Τσάκωνα. Εμείς ήμασταν σίγουροι για τα ευρήματα που ανέγραψε. Εδώ δεν είχε πρόβλημα διαγνωστικό, η έκθεσή του δεν μας προβλημάτισε. Η ηπατική ανεπάρκεια όμως της κ. Τσακωνα μας προβλημάτισε.

    - Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε στην ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η κ. Τσάκωνα;

    - Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα, αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.

    - Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γραφεί για ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ.

    - Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος. Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα και πεθαίνει. Ωχρό και έυθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα.

    «Δεν έχω συναντήσει ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα»

    Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της προέδρου για την έκθεση της κ. Τσάκωνα ανέφερε: «Δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά. Της μιλήσαμε και εγώ και ο κ. Καλόγρηας και εκείνη επέμεινε ότι το παιδί είχε ηπατική ανεπάρκεια».

    Νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του στη δίκη, ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια για το αν αποδίδει το θάνατο της Μαλένας σε εγκληματική ενέργεια είπε: «Δεν μπορώ να το αποκλείσω αλλά δεν μπορώ και να το βεβαιώσω, αλλά αν μας ρωτήσει κάποιος "πάνε αυτά τα ευρήματα με ασφυξία;" θα πω “πάνε”».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Voucher έως 800 ευρώ μηνιαίως σε 2.500 οικογένειες με παιδιά - Οι δικαιούχοι
    Voucher έως 800 ευρώ μηνιαίως σε 2.500 οικογένειες με παιδιά - Οι δικαιούχοι

    Voucher των 800 ευρώ το μήνα ανά παιδί θα λάβουν 2.500 παιδιά και οι οικογένειες τους μέσω του Προγράμματος Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης των παιδιών με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή ή με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισής αναπτυξιακών διαταραχών από τη γέννησή τους έως και την ηλικία των 6 ετών και την εν γένει υποστήριξη και κοινωνική ένταξη της οικογένειας τους, το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

    Όσα ορίζει η ΚΥΑ

    Μέσω της σχετικής Κοινής Απόφασης που υπέγραψαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης και η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζωή Μακρή, δικαιούχοι του προγράμματος είναι, ενδεικτικά, οι πιστοποιημένοι μη κερδοσκοπικοί φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά και σε άτομα με αναπηρία, οι δήμοι, τα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, οι μονάδες ψυχικής υγείας και τα κέντρα ειδικών θεραπειών.

    Το Πρόγραμμα, αξιοποιώντας πόρους 35 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, θέτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών Πρώιμης Παρέμβασης με τη δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων φορέων Πρώιμης Παρέμβασης προκειμένου εξασφαλιστεί η ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τα παιδιά αλλά και η παράλληλη ενδυνάμωση των οικογενειών τους. Μέχρι σήμερα, υπάρχει έλλειψη ενός ενιαίου θεσμοθετημένου πλαισίου Πρώιμης Παρέμβασης καθώς και απουσία χαρτογράφησης των πιστοποιημένων παρόχων υπηρεσιών Πρώιμης Παρέμβασης.

    Ειδικότερα, με βάση τις ανάγκες κάθε παιδιού το ύψος του voucher διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό συνεδριών που ορίζεται στο Εξατομικευμένο Πλάνο Παρέμβασης ότι θα πρέπει να γίνουν ανά μήνα σε:

    • 800 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 20 συνεδριών ανά μήνα,
    • 600 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 15 συνεδριών ανά μήνα ή
    • 400 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 10 συνεδριών ανά μήνα.

    Σε κάθε περίπτωση για την απόδοση του voucher απαιτείται η παροχή τουλάχιστον 10 συνεδριών ανά μήνα.

    Οι υπηρεσίες Πρώιμης Παρέμβασης συνιστούν πλέγμα εξατομικευμένων υπηρεσιών που παρέχονται από διεπιστημονική ομάδα προς το παιδί και την οικογένειά του.

    Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από τουλάχιστον έξι (6) μέλη και πιο συγκεκριμένα από:

    • 1 αναπτυξιακό παιδίατρο ή παιδοψυχίατρο ή παιδονευρολόγο,
    • 1 ψυχολόγο,
    • 1 κοινωνικό λειτουργό,
    • 1 εργοθεραπευτή,
    • 1 λογοθεραπευτή και
    • 1 μέλος εκ των ακολούθων ειδικοτήτων: φυσικοθεραπευτή ή ειδικού παιδαγωγού ή απόφοιτου τμήματος Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

    Οι υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

    • την αξιολόγηση και παρακολούθηση της ανάπτυξης του παιδιού,
    • την παροχή ειδικών θεραπειών (εργοθεραπειών, λογοθεραπειών κλπ.),
    • τη συμβουλευτική υποστήριξη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των γονέων/φροντιστών.\

    «Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή»

    Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «H περίοδος από τη γέννηση ενός παιδιού μέχρι την ηλικία των έξι ετών είναι η πιο καθοριστική για την ανάπτυξή του. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή και να είμαστε αρωγοί στις οικογένειες τους γι’ αυτό και 2.500 παιδιά και οι οικογένειες τους θα λάβουν vouchers των 800 ευρώ/παιδί που θα λάβει τις υπηρεσίες της Πρώιμης Παρέμβασης. Ακολουθούμε ένα οικογενειοκεντρικό μοντέλο Πρώιμης Παρέμβασης που προβλέπει επικοινωνία με το σχολικό περιβάλλον, ανίχνευση και διάγνωση των διαταραχών. Στοχεύουμε στην παροχή των κατάλληλων υπηρεσιών στήριξης στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών, με σκοπό να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Είναι σημαντικό επίσης, να διασφαλίζουμε την καλή ψυχική υγεία τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους. Έτσι, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει υπηρεσίες από μια ποικιλία ειδικών, όπως παιδιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές κ.α. και εφαρμόζεται σε οικεία περιβάλλοντα, όπως το σπίτι και οι παιδικές χαρές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό και συμπεριληπτικό σύστημα πρώιμης παρέμβασης στην Ελλάδα και θα τα καταφέρουμε».

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο