Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 16:06

Μεσσηνία: Φωτιά στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα (video)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο πρώην ΧΑΔΑ του Δήμου Τριφυλίας στην περιοχή Αλιμάκι Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν επίσης μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά:

Πηγή: Gargalianoionline.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 18:27

Σχετικά Άρθρα

  • Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που καίει από το Σάββατο στο όρος Παγγαίο
    Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που καίει από το Σάββατο στο όρος Παγγαίο

    Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (26/10) σε δύσβατη περιοχή στο Παγγαίο Όρος στην Καβάλα.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι έρπουσα και έχει διάσπαρτες εστίες.

    Επί τόπου επιχειρούν 199 πυροσβέστες με 20 ομάδες πεζοπόρων και 8 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συνδράμουν μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου
    Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου

    Αναζητείται ο δράστης

    Σε χωριό της Κυπαρισσίας έφτασαν αστυνομικοί από την Ηλεία κατόπιν πληροφοριών που είχαν για κατοχή όπλων από 45χρονο.

    Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, μετέβησαν στο σπίτι του δράστη για έρευνα. Οι αστυνομικοί έψαξαν και βρήκαν μέσα στη μονάδα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 13 σφαίρες, μια θήκη πιστολιού και μια σιδερογροθιά.

    Ο δράστης που έχει ταυτοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, αναζητείται και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

  • Μεσσηνία: Ελαιοπαραγωγός κοιμάται μέσα στην επιχείρησή του για να μην τον κλέψουν
    Μεσσηνία: Ελαιοπαραγωγός κοιμάται μέσα στην επιχείρησή του για να μην τον κλέψουν

    Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουν οι ελαιοπαραγωγοί, καθώς οι κλοπές ελαιοκάρπου είναι καθημερινό φαινόμενο

    Δραστικά μέτρα πήρε ένας ελαιοπαραγωγός στη Μεσσηνία, που αποφάσισε να βάλει κρεβάτι στο ελαιοτριβείο του και να κοιμάται εκεί, προκειμένου να μην τον κλέψουν.

    Έξαρση στις κλοπές ελαιοκάρπου υπάρχει το τελευταίο διάστημα, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους.

    Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κωστόπουλος από τη Λευκοχώρα Μεσσηνίας αποφάσισε να κοιμάται στο ελαιοτριβείο του για να προστατεύει το ελαιόλαδο από επίδοξους ληστές. Ο ίδιος αναφέρει ότι μαζί του έχει φακό και δεν κοιμάται μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, έχοντας μόνιμα τα φώτα ανοιχτά.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Μεσσηνία: Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας
    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας

    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε χθες το πρωί στους ελαιώνες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και διαπίστωσε τα πολύ μεγάλα προβλήματα και τις ζημιές που έχει προκαλέσει στην ελαιοκαλλιέργεια η παρατεταμένη ανομβρία.

    Συνοδευόμενοι από προέδρους τοπικών κοινοτήτων και παραγωγούς οι υπεύθυνοι βρέθηκαν στους ελαιώνες της Κυπαρισσίας αλλά και των υπόλοιπων δημοτικών κοινοτήτων. Ωστόσο αυτό που ανέφεραν είναι ότι θα κάνουν την εισήγησή τους στην υπηρεσία τους και αυτή με τη σειρά της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στην περιοχή η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά αναφέρει: «Ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των προέδρων των κοινοτήτων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για αποστολή κλιμακίου γεωπόνων για την καταγραφή των ζημιών στην ελαιοπαραγωγή λόγω ξηρασίας και ανομβρίας.

    Εκπρόσωποι του επισκέφτηκαν τους ελαιώνες της περιοχής μας και διαπίστωσαν την εκτεταμένη ζημιά που έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί το θεμέλιο για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των αγροτών μας για αποζημιώσεις! Ο αγώνας μας συνεχίζεται…».

    Πηγή: Εleftheriaonline.grΕleftheriaonline.gr

  • Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024
    Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024

    Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Φωτιά στην Κω: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - «Μείνετε σε ετοιμότητα»
    Φωτιά στην Κω: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - «Μείνετε σε ετοιμότητα»

    Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (24/10) στην Κω και συγκεκριμένη σε δασική έκταση στην περιοχή Κέφαλο.

    Μάλιστα πριν από λίγο ήχησε και το 112 το οποίο καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Φωτιά σε δασική έκταση στο Πετρωτό Αχαΐας
    Φωτιά σε δασική έκταση στο Πετρωτό Αχαΐας

    Επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

    Συναγερμος σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Τετάρτης έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετρωτό Αχαΐας.

    Επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες
    Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες

    Συμπλοκή μεταξύ νεαρών ατόμων με δύο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

    Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν νεαροί ηλικίας 19-20 ετών ελληνικής, αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής ήρθαν στα χέρια.

    Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να καταλήξουν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ένας Έλληνας και ένας Πακιστανός, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Επίσης συνελήφθη ένα άτομο πακιστανικής καταγωγής. Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο