Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 08:52

Δασαρχείο Αμαλιάδας: Ξεκινά η συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου - Για προσβασιμότητα σε όλο το εύρος του δικτύου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

Σε συμπληρωματικά έργα συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου Ήλιδας θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες το Δασαρχείο Αμαλιάδας με εγκεκριμένη δαπάνη ύψους 17.300 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο. Ενώ αμέσως μετά αναμένονται και άλλες πιστώσεις από χρηματοδοτικά εργαλεία για να επεκταθούν οι εργασίες και στους Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πηνειού.

«Η Υπηρεσία άμεσα προχωρά στην συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου. Σε συνεργασία με τους Δήμους που έχουν ξεκινήσει ήδη τη συντήρηση του αγροτοδασικού δικτύου, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε εντός ολίγων ημερών να ξεκινήσουμε με χαμηλές χρηματοδοτήσεις τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τη λείανση των δρόμων» δηλώνει στο ilialive.gr ο Δασάρχης Αμαλιάδας Βασίλης Μποβολέτης. «Εμείς θα ενεργήσουμε στο πλούσιο δασικό οδικό δίκτυο που διαθέτει η περιοχή, για να είναι βατό, να υπάρχει πρόσβαση όσο το δυνατόν σε όλους τους δρόμους. Να είναι προσπελάσιμοι οι δρόμοι σε οποιοδήποτε νέο περιστατικό. Ο Δήμος έχει ήδη εκτελέσει μια σειρά έργων και τώρα θα επιχειρήσουμε συμπληρωματικά. Να δούμε τι έχει απομείνει ώστε να έχουμε καλύτερη αποτελεσματικότητα στο φυσικό αντικείμενο».

Ο κ. Μποβολέτης σημειώνει ότι το δίκτυο στον Δήμο Ήλιδας είναι αρκετά απαιτητικό καθώς περιλαμβάνει πολλές κοινότητες, ενώ το επόμενο στάδιο των εργασιών περιλαμβάνει τους Δήμους Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πηνειού με νέες χρηματοδοτήσεις που αναμένονται. «Περιμένουμε και άλλες χρηματοδοτήσεις είτε από το Πράσινο Ταμείο, ή από Δημόσιες Επενδύσεις. Εμείς, όσοι πόροι μας διατίθενται τους απορροφούμε αμέσως. Είναι πρωτεύον στόχος να συντηρηθεί το δίκτυο γιατί θα είναι προσβάσιμες περισσότερες περιοχές και κυρίως δασικά συμπλέγματα».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 14:52

Σχετικά Άρθρα

  • Δάσος Θινών: Βελτιωτικά έργα αντιπυρικής προστασίας
    Δάσος Θινών: Βελτιωτικά έργα αντιπυρικής προστασίας

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Στην συντήρηση των δασικών δρόμων στο δάσος των Θινών θα προχωρήσει το Δασαρχείο Αμαλιάδας, με στόχο την βελτίωση της αντιπυρικής προστασίας του δάσους. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και η μελέτη του οποίου εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Οι εργασίες θα ξεκινήσουν κατά προτεραιότητα από τα τμήματα εκείνα του δικτύου που βρίσκονται στη δυσμενέστερη κατάσταση, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η βατότητα τους.

    Όπως δηλώνει στο ilialive.gr ο Δασάρχης Αμαλιάδας Βασίλης Μποβολέτης, ο οποίος συνέταξε τη μελέτη με την Δασοπόνο Ευσταθία Σκαλτσά, «πρόκειται για έργο που στοχεύει σε βελτιωτικές κινήσεις όσον αφορά τη λειτουργία των αντιπυρικών ζωνών.

    Η μελέτη αφορά στις ζώνες εντός του δάσους Θινών και οι εργασίες που προβλέπονται αποσκοπούν στην βελτίωση των ζωνών ως προς την συνεισφορά τους στην αντιπυρική προστασία του δάσους. Θα απομακρυνθεί η βλάστηση ώστε σε ενδεχόμενη πυρκαγιά και να μην εξαπλωθεί άμεσα αλλά και τα συνεργεία κατάσβεσης να έχουν καλύτερη πρόσβαση και να διευκολύνεται το έργο τους».

    * Φωτογραφία αρχείου από πυρκαγιά στο δάσος των Θινών

  • Πράσινο Ταμείο: Χρηματοδοτήσεις ύψους 81.000 ευρώ στα τρία Δασαρχεία της Ηλείας
    Πράσινο Ταμείο: Χρηματοδοτήσεις ύψους 81.000 ευρώ στα τρία Δασαρχεία της Ηλείας

    Σειρά νέων χρηματοδοτήσεων ύψους 81.000 ευρώ ενέκρινε το «Πράσινο Ταμείο» στα Δασαρχεία της Ηλείας (Πύργου, Ολυμπίας και Αμαλιάδας) για εργασίες συντήρησης καθαρισμών σε δασικά οδικά δίκτυα, δασικούς δρόμους και αντιπυρικών λωρίδων.

    Η χρηματοδότηση αφορά σε έργα αντιπυρικής προστασίας δημόσιων δασών και δασικών εκτάσεων στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2024».

    Συγκεκριμένα στο Δασαρχείο Πύργου θα διατεθεί το ποσό των 32.000 ευρώ για την συντήρηση δασικού οδικού δικτύου στα όρια των αρμοδιοτήτων του.

    Στο Δασαρχείο Ολυμπίας δίνονται 12.000 ευρώ για τη συντήρηση και βελτίωση αντιπυρικών λωρίδων και δασικών δρόμων ενώ το Δασαρχείο Αμαλιάδας πιστώνεται με 37.000 ευρώ για την συντήρηση δασικών δρόμων και τον καθαρισμός 900 στρεμμάτων στο δάσος Θινών Βαρθολομιού του Δήμου Πηνειού.

  • Ήλιδα - Γαλλία συμμαχία για το δάσος της Μαραθιάς
    Ήλιδα - Γαλλία συμμαχία για το δάσος της Μαραθιάς

    Συνάντηση εργασίας το πρωί της Δευτέρας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας

    Παρεμβάσεις, με στόχο την προστασία και ανάδειξη του περιαστικού δάσους της Μαραθιάς, θα αναλάβουν από κοινού ο Δήμος Ήλιδας, το Γαλλικό Επαγγελματικό Λύκειο Berthant, το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και το Δασαρχείο της πόλης.

    Η δράση εντάσσετε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus και το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο της Αμαλιάδας.

    erasmus dasos2

    Στη συνάντηση συμμετείχαν, από τον Δήμο Ήλιδας οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αβραάμ Μπούρας και Βαγγέλης Χριστοφόρου και οι, Διευθυντής του Γαλλικού Επαγγελματικού Λυκείου Berthant κ Nicolas Bammal ο καθηγητής κ Christophe Raggiri , η κ Λεϊλά Κλάδη από το COPAEIUS και ο κ Κώστας Κωνσταντούλας, διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας. Στη συνάντηση έγινε ένας πρώτος προγραμματισμός των δράσεων που θα υλοποιηθούν στη Μαραθιά και στη συνέχεια οι κ.κ. Μπούρας και Χριστοφόρου, βράβευσαν τους εκπροσώπους του Γαλλικού Λυκείου, για την απόφασή τους να επιλέξουν το δήμο Ήλιδας για το υλοποιήσουν τις δράσεις τους .

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο