Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 09:43

'Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Συγχαρητήρια για το νέο χτύπημα στο χώρο των ναρκωτικών στα Καβάσιλα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας οι οποίοι απο κοινού με την Ο.Π.Κ.Ε/ Υ.Α Πύργου και την Ειδική Ομάδα Ελέγχων της Δ.Α Ηλείας προέβησαν στην σύλληψη τριών ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα στα πλαίσια αξιοποίησης πληροφοριών διενεργήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, σε οργανωμένη φυτεία στην αγροτική θέση Νησιά Καβασίλων Ηλείας, 507 δενδρύλια κάνναβης καθως και ποσότητα 8.520 γραμμαρίων κάνναβης, ενω σε κατ οίκον έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 164 γραμμάρια ηρωίνης και 93 γραμμάρια κοκκαΐνης, με το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος της ως άνω δραστηριότητας να κυμαίνεται από 300.000 έως 450.000 ευρώ.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία των συναδέλφων του Τ.Α Ήλιδας στον συνεχή και επίμονο αγώνα που δίνουν κατά της διακίνησης των ναρκωτικών, που αποτελεί ένα έγκλημα κατά της κοινωνίας και μια ανοιχτή πληγή που αφορά πρώτα και κύρια τους νέους ανθρώπους.
Ο αγώνας των συναδέλφων κατά της μάστιγας των ναρκωτικών θα συνεχιστεί με σθένος με στόχο να ισχυροποιηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του νομού και να σταλεί παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα ζωής ενάντια στις εξαρτήσεις.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΣΩΛΗΣ Γρηγόρης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΤΟΜΑΡΗΣ Ιωάννης
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 12:17

Σχετικά Άρθρα

  • Οι αστυνομικοί της Δ.Α Ηλείας τίμησαν τον προστάτη του Σώματος Άγιο Αρτέμιο
    Οι αστυνομικοί της Δ.Α Ηλείας τίμησαν τον προστάτη του Σώματος Άγιο Αρτέμιο
    Μετά το πέρας της δοξολογίας σε μια λιτή εκδήλωση σε παρακείμενο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου κέντρο, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να ευχαριστήσουν όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
    Ο Άγιος Αρτέμιος να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί.
    Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλες & όλους τους συναδέλφους!!
    (Δελτίο Τύπου)
  • Α.Δ. Ηλείας: Ενίσχυση με πέντε αστυνομκούς - Κατσώλης: "Η υποστελέχωση παραμένει οξύ πρόβλημα"
    Α.Δ. Ηλείας: Ενίσχυση με πέντε αστυνομκούς - Κατσώλης:

    Πέντε αστυνομικοί θα προστεθούν στη δύναμη της Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας με απόφαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων. Μπορεί ο αριθμός να μην είναι μεγάλος και να μην καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του νομού, αλλά κάθε ενίσχυση είναι ευπρόσδεκτη.

    Αυτό επισήμανε και σε τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης, που παράλληλα στάθηκε συνολικά τα οξυμένα προβλήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

    "Το έχουμε τονίσει δεκάδες φορές ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δ.Α Ηλείας είναι πολλά και χρήζουν άμεσης επίλυσης, με την υποστελέχωση να αποτελεί αυτή την στιγμή το πλέον οξύ πρόβλημα. Η Διεύθυνση μας αυτή την στιγμή διατηρεί δεκαέξι διοικήσεις υπηρεσιών οι οποίες το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανέλθουν στις δεκαεπτά, ένεκα της δημιουργίας του τμήματος Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, το οποίο θα λειτουργήσει με την παράδοση του νέου τμήματος της Ολυμπίας οδού. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το σύνολο των υπηρεσιών δεν δύναται να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που ολοένα παρουσιάζουν αυξητική τάση. Το προσωπικό αναγκάζεται να μετακινείται από την οργανική του θέση σε έτερες υπηρεσίες του νομού και όχι μόνο, προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που αποτελούν τροχοπέδη ως προς την αυτόνομη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών. Μοιραία υπηρεσίες αιχμής όπως ΔΙ.ΑΣ - Ο.Π.Κ.Ε -Υ.Α Πύργου -Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Τ.Α Ήλιδας αναγκάζονται να διαθέτουν δυνάμεις προς εκτέλεση καθηκόντων αντίθετα από τον σκοπό για τον οποίο οι ανωτέρω υπηρεσίες συστάθηκαν" αναφέρει ο κ. Κατσώλης.

    "Ως Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας έχουμε μεταφέρει τόσο στην πολιτική όσο και στην φυσική ηγεσία του Σώματος όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα και αυτά που θα ανακύψουν εάν δεν εισακουστούμε και έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την ενίσχυση της Δ.Α Ηλείας με προσωπικό, κατά την διάρκεια των ετήσιων τακτικών μεταθέσεων. Επιπρόσθετα σε κατ' ιδίαν συναντήσεις μας με τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα του είχαμε μεταφέρει μεταξύ άλλων το αίτημα μας για ενίσχυση της Δ.Α Ηλείας με προσωπικό, κάτι το οποίο επιτεύχθη κατά την διάρκεια των τακτικών μεταθέσεων 2024, με επτά συνάδελφους να ενισχύουν την Δ.Α Ηλείας. Μετά το πέρας του χθεσινού συμβουλίου συμπληρωματικών μεταθέσεων η Διεύθυνση μας ενισχύεται επιπλέον με πέντε άτομα, με το αίτημα μας για περαιτέρω ενίσχυση να γίνεται πράξη (τηρουμένων πάντα των αναλογιών).
    Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και όπως καταδικάζουμε τον εμπαιγμό που υφίσταται το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού από αυτούς που νομοθετούν και αποφασίζουν για εμάς, έτσι και θα αναδεικνύουμε οτιδήποτε κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και αποτελεί πάγιο και σωστό αίτημα των συναδέλφων" καταλήγει ο κ. Κατσώλης.
  • “Φτάνει πια ο εμπαιγμός” - Στη ΔΕΘ οι Ηλείοι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.
    “Φτάνει πια ο εμπαιγμός” - Στη ΔΕΘ οι Ηλείοι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

    Το 20% ως ποσοστό μπορεί να ακούγεται σημαντικό για μισθολογική αύξηση, όμως στην περίπτωση των Ελλήνων αστυνομικών για τα νυχτερινά τους… το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 50 λεπτά του ευρώ την ώρα…
    Οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του κλάδου στη ΔΕΘ και μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με τις υπόλοιπες Ενώσεις αστυνομικών της Δυτ. Ελλάδας, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό.

    Η ανακοίνωση

    “Αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, μετά τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού στην 88η Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις αυξήσεις στο μισθό των ενστόλων, όλοι όσοι υπηρετούμε με ευσυνειδησία στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, πέραν των τετριμμένων διαπιστώσεων ότι αυτές αποτελούν ψίχουλα και καλλιεργούν το συναίσθημα του αστυνομικού να νιώθει ΖΗΤΙΑΝΟΣ, μας έδωσαν την απάντηση για το πώς αντιλαμβάνονται μια σύγχρονη και λειτουργική Ελληνική Αστυνομία.

    Συγχαρητήρια Κύριοι που ρίξατε για ακόμη μια φορά στον κάλαθο των αχρήστων τα όνειρα, τις προσπάθειες, τους κόπους και τους αγώνες μας, για έναν επαγγελματία αστυνομικό λειτουργό που δικαιούται να ζει με αξιοπρέπεια.

    Οι χθεσινές εξαγγελίες κατέδειξαν με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο, πώς οι σημερινοί κυβερνητικοί παράγοντες αξιολογούν σε οικονομικό επίπεδο, το έργο που παράγει ο αστυνομικός εν έτη 2024.

    Το παράδοξο είναι κύριοι της Κυβέρνησης, πως ενώ, ΟΛΟΙ ΣΑΣ, διαλαλούσατε πριν τις εξαγγελίες ότι: ΄΄θα δείτε ο κ. Πρωθυπουργός ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ το έργο σας και είναι δίπλα σας΄΄, εν τέλει στην πράξη με τις εξαγγελίες, αντιληφθήκαμε ότι, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ και φυσικά ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ.

    Ισχυρίζεστε ότι, αφουγκράζεστε τους κινδύνους του Αστυνομικού που αυτός διατρέχει κατά την εκπλήρωση μιας νυχτερινής βάρδιας στο κέντρο μια αστικής πόλης της Χώρας και όχι μόνο, υπέρμαχοι ότι βρίσκεστε πάντα στο πλευρό του. Το μόνο που έχουμε να σας απαντήσουμε είναι ότι, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ που για ακόμη μια φορά με τις χθεσινές εξαγγελίες σας, διαψεύσατε τους ίδιους σας τους εαυτούς και καταφέρατε να μας αποδείξετε κάτι το οποίο δεν μπορεί να δεχτεί η υγιής κρίση και λογική ενός μέσου ανθρώπου ότι δηλαδή, η οικονομική κρίση που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά δεν αγγίζει τον έλληνα αστυνομικό.

    Για ακόμη μια φορά τα Συγχαρητήρια μας!!!

    Υποσχόμαστε και διαμηνύουμε ότι, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει ταφόπλακα στην αξιοπρέπεια και στα όνειρα κάθε συναδέλφου μας και κύριοι της Κυβέρνησης, σας υπενθυμίζουμε κάτι το οποίο ήδη γνωρίζετε: «και οι κρίνοντες κρίνονται».

    Εντάξτε λοιπόν, τα ΄΄φιλοδωρήματά΄΄ σας, στον προϋπολογισμό της Βουλής, προκειμένου να δοθούν στους 300 Βουλευτές που τα έχουν <<περισσότερη ανάγκη>>”.

    sundikalistes thess2

  • Κατσώλης: Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας
    Κατσώλης: Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας

    Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψαν ο πρόεδρος της και τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας την κατάσταση που επικρατεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας του νομού. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γρηγόρης Κατσώλης, με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Τριτάρη και τον Γ.Γ. Γιάννη Ντόμαρη στο πλευρό του, ουσιαστικά επιβεβαίωσε όσα ακούγονται δυνατά έξω από το αστυνομικό μέγαρο στον Πύργο και τα παράπονα που υπάρχουν από το σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού εδώ και μήνες. Μια κατάσταση που δυστυχώς κάποιοι επιχειρούν να ωραιοποιήσουν.

    Οι συνδικαλιστές έβαλαν κυρίως κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κυρίως του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοείδη, που με αποφάσεις απόσπασης προσωπικού από την περιφέρεια προς την Αθήνα ή στοχευμένα σε ειδικές αποστολές, αποδυναμώνει την περιοχές όπως η Ηλεία, όπου η εγκληματικότητα δεν καταγράφεται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία στην πραγματική της διάσταση, αφού πολλά περιστατικά “πνίγονται” στο πλαίσιο της ωραιοποίησης της γενικής εικόνας…
    Και είναι λυπηρό να λαμβάνονται αποφάσεις σε επίπεδο νομού ή περιφερειακά για την ικανοποίηση πολιτικών αιτημάτων με αποτέλεσμα την περαιτέρω αποδυνάμωση των υπηρεσιών. Χαρακτηριστική η περίπτωση αστυνομικού τμήματος που όπως αναφέρθηκε πολλοί από την αστυνομικοί δύναμη, μετατέθηκαν στο Α.Τ. περιοχής όμορου νομού, λόγω… εντοπιότητας.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Γρηγόρης Κατσώλης ανέφερε πως “… η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας” και στάθηκε σε αριθμούς που είναι αμείλικτοι. Από τις 451 οργανικές θέσεις, οι 86 είναι κενές, ενώ 45 είναι αποσπασμένοι εκτός Ηλείας. Ο πραγματικός αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται στους δρόμους για την αντιμετώπιση του εγκλήματος μειώνεται ακόμα περισσότερο αν υπολογίσουμε το προσωπικό που εκτελεί υπηρεσία γραφείου, ή άνευ όπλου, που έχει λάβει άδεια μητρότητας ή κανονική άδεια.

    Ουσιαστικά διαθέσιμο μόλις το 60%, από την προβλεπόμενη αστυνομική δύναμη. Και ο αριθμός αυτός θα μειωθεί κι άλλο έως το τέλος του έτους με τη συνταξιοδότηση σημαντικού αριθμού προσωπικού, που έφτασε στο όριο ηλικίας.

    Ο κ. Κατσώλης τόνισε ότι οι υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα. Σημείωσε δε πως οι αποσπάσεις πρέπει να γίνονται ορθολογικά. “Δεν θα πρέπει να εξυπηρετούνται χωρίς μέτρο και χωρίς κριτήριο όλοι οι συνάδελφοι. Δεν γίνεται σε περιφερειακές υπηρεσίες να λείπουν τρία και τέσσερα άτομα και τα κενά αυτά πρέπει να καλυφθούν από άλλες υπηρεσίες.

    Ο κ. Κατσώλης ανέφερε ακόμα ότι στα μέσα του φθινοπώρου θα ανακοινωθεί και η δημιουργία Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων με 25 θέσεις για την κάλυψη της νέας Πατρών - Πύργου. “Δεν θα δεχθούμε νέα αφαίμαξη προσωπικού. Η νέα υπηρεσία θα πρέπει να καλυφθεί εξολοκλήρου με νέο προσωπικό που θα έρθει στο νομό από την Αθήνα” σχολίασε.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης, τόνισε πως “… αν η Δ.Α. Ηλείας δεν ενισχυθεί με προσωπικό δεν έχουμε άλλη λύση από την κατάργηση ή συγχώνευση αστυνομικών υπηρεσιών. Μπορεί να ξενίζει κάποιους αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα. Δεν γίνεται να υπάρξει αστυνόμευση με τις υφιστάμενες αστυνομικές υπηρεσίες. Είναι πολλές, δημιουργούνται νέες αλλά στελεχώνονται από το υπάρχον προσωπικό. Υπάρχει γαϊτανάκι μετακίνησης προσωπικού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες όπως πρέπει”.

    Ο κ. Κατσώλης σημείωσε πως τα δύο προηγούμενα χρόνια μετά από επαφές με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε επιτευχθεί η ενίσχυση λόγω καλοκαιριού. Φέτος όμως δεν υπήρξε ανάλογη ανταπόκριση.

    Ο πληθυσμός του νομού το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται με τις γνωστές ανάγκες που προκύπτουν λόγω του τουρισμού. Όμως υπάρχουν και οι ανάγκες στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας λόγω πυρκαγιών και δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

    Αναφορά έγινε στις απαιτήσεις που έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης, για τους στόχους της Αστυνομίας, οι οποίοι για να επιτευχθούν χρειάζεται ενίσχυση με προσωπικό. Ο κ. Κατσώλης τόνισε πως δεν γίνεται οι αστυνομικοί να μη λαμβάνουν τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται, επειδή δεν επαρκεί ο αριθμός τους, για την κάλυψη των αναγκών.

    Ο κ. Κατσώλης επισήμανε πως οι φορείς και οι βουλευτές δεν έχουν ενσκύψει με τη δέουσα προσοχή πάνω από τα προβλήματα των αστυνομικών. Ιδιαίτερα οι δήμοι ζήτησαν στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και παραμονή Α.Τ. στο δήμο τους, δεν έκαναν κάτι για αυτό από την πλευρά τους, δεν πίεσαν για ενίσχυση. “Θέλουν υπηρεσίες “ταμπέλες” σχολίασε, ενώ πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν αυτόνομα. Ο κ. Κατσώλης συμπλήρωσε πως μόνο ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός είναι αυτός που πιέζει για το θέμα της αστυνομικής ενίσχυσης.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από την άρνηση του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, να συναντήσει τους συνδικαλιστές στην Ηλεία, είτε επισκεπτόμενος το νομό, είτε με επίσκεψη των συνδικαλιστών στην Αθήνα.
    Για την προωθούμενη νέα αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και στην Ηλεία, σημείωσε πως η προηγούμενη αναδιάρθρωση δεν έγινε με αστυνομικά κριτήρια και δημιούργησε περισσότερα προβλήματα, από ότι έλυσε.
    “Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι δείκτες εγκληματικότητας προκειμένου η αναδιάρθρωση να έχει αποτελέσματα. Το δόγμα του υπουργείου για την Αθήνα δεν μπορεί να έχει εφαρμογή και στις περιφερειακές διευθύνσεις. Και ειδικά στο νομό Ηλείας. Η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει με βάση τις ανάγκες του νομού” σημείωσε ο κ. Κατσώλης.

    Εστιάζοντας σε ειδικές ομάδες όπως η ομάδα ΔΙΑΣ, δήλωσε πως από τα 24 άτομα προσωπικού, τα εφτά ανήκουν στην Ομάδα ΔΙΑΣ Αμαλιάδας, όπου και τα εφτά άτομα είναι αποσπασμένα. Αναφέρθηκε στις αυξημένες ανάγκες των δύο Τμημάτων Τροχαίας που καλύπτουν δύο εθνικές οδούς πέραν των αναγκών μέσα στις πόλεις της Αμαλιάδας και του Πύργου αλλά και πέριξ αυτών. Και εδώ οι ελλείψεις είναι μεγάλες και αυξάνονται την καλοκαιρινή περίοδο.

    Είναι πλείστα τα ζητήματα που αναφέρθηκαν στη συνέντευξη όπως ο νόμος για όσα χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς ως πάρεργα αλλά συνεχίζουν να τα εκτελούν βάσει διαταγών, ενώ ο σχετικός νόμος έμεινε στα χαρτιά. Μεταφορές ψυχικώς νοσούντων, επίδοση δικόγραφων, καταθέσεις σε δίκες, είναι μόνο μερικά από αυτά που “σπαταλούν” προσωπικό από την καθημερινή υπηρεσία και ενισχύουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

    “Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει. Η κατάσταση είναι τραγική η κατάσταση και ο αγώνας με την εγκληματικότητα πολλές φορές άνισος, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων” είπε ο Γρηγόρης Κατσώλης, που όμως ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι “… σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσουμε την έλλειψη προσωπικού, ως άλλοθι για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων μας. Και αυτό αποδεικνύεται από τις πολλές και τεράστιες επιτυχίες που έχουν να επιδείξουν οι αστυνομικές υπηρεσίες του νομού στο σύνολό τους, Είτε πρόκειται για υπηρεσίες πρώτης γραμμής, είτε στα αστυνομικά τμήματα”.

    Ο κ. Κατσώλης σημείωσε ότι “… η υποστελέχωση των αστυνομικών του νομού, έχει ως αποτέλεσμα προσωπικό από άλλες κομβικές υπηρεσίες όπως η ΔΙΑΣ, η ΟΠΚΕ, η Ομάδα Ειδικών Ελέγχων, η Δίωξη Ναρκωτικών, να αναλώνονται σε αλλότρια καθήκοντα. Εμείς ως Ένωση θεωρούμε πως έπρεπε ήδη να έχει δημιουργηθεί και δεύτερη ομάδα ΟΠΚΕ στο νομό. Αντ’ αυτού πήραν άτομα από τη δική μας ομάδα ΟΠΚΕ για να καλύψουν το κενό, που δημιουργήθηκε από τη μετακίνηση ομάδων ΟΠΚΕ των Αθηνών στη Μύκονο για την κάλυψη των εκεί αναγκών” και συμπλήρωσε ότι “… δεν γίνεται προσωπικό από τη Δίωξη Ναρκωτικών να φεύγει να καλύψει κενά στο Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας, ή από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου στα Α.Τ. Κρέστενας και Ζαχάρως και αντίστοιχα από την Αμαλιάδα σε υπηρεσίες του Κάμπου”.

    Περιοχή υψηλής εγκληματικότητας η Ηλεία

    Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γιάννης Ντόμαρης, στάθηκε ιδιαίτερα στην “αφαίμαξη” προσωπικού, από υπηρεσίες της Αθήνας με εντολή της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας. “Είναι γνωστή η υψηλή εγκληματικότητα στην Αθήνα, όμως η Ηλεία έχει ιδιατερότητες και προκύπτουν μεγάλα τα θέματα. Στην Ηλεία οι πολίτες υποφέρουν, από κλοπές, παραβατικές συμπεριφορές, τροχαία, θέματα τάξης, ενδοοικογενειακή βία. Αν κάποιοι δουν ότι δεν υπάρχει αστυνομία ενθαρρύνονται για νέες παραβατικές πράξεις. Οι υπηρεσίες πρέπει είναι έτοιμες και στελεχωμένες” σχολίασε.

    Ο Γρηγόρης Κατσώλης ζήτησε από την πλευρά του να αλλάξει το δόγμα για τα μεγάλα αστικά κέντρα. “Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη” σημείωσε, επισημαίνοντας πως τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στις διευθύνσεις της νότιας Ελλάδας κυρίως.
    “Αν γινόταν πράξη η εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού για την επιστροφή 2500 αστυνομικών μετά από αποδέσμευση φύλαξης προσώπων, δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην Αθήνα. Δεν είναι σωστή η λογική να παίρνουν αστυνομικούς στην Αθήνα για να καλύψουν τις ανάγκες στη Ζάκυνθο και τη Μύκονο. Και από την Ηλεία να φεύγουν δυνάμεις για να καλύψουν τα κενά στην Αθήνα. Εδώ υπάρχει μια τρέλα, μια πολιτική χωρίς σχέδιο” είπε ο κ. Κατσώλης.

    Ο κ. Ντόμαρης έκλεισε τη συνέντευξη καλώντας τους πολίτες να ασκήσουν πίεση για το θέμα της ασφάλειας. “Πριν τις εκλογές τα τηλέφωνα των πολιτών χτυπούν από τους υποψηφίους και τους αιρετούς. Είναι ώρα να σηκώσουν οι πολίτες το τηλέφωνο προς τους αιρετούς και να πουν ότι κινδυνεύει η ασφάλεια και η περιουσία μας, ζητώντας να στηρίξουν την Αστυνομία”

  • Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
    Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

    Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ), ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ιδιαιτέρως δε τα παιδιά των συναδέλφων μας Αστυνομικών, που υπηρετούν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας και τους ευχόμαστε ολόθερμα καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία. Ταυτόχρονα συγχαρητήρια αξίζουν και στις οικογένειες των συναδέλφων μας που μέσα απο θυσίες καθοδήγησαν και συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια των παιδιών.

    Τέλος όσα παιδιά δεν γεύτηκαν την επιτυχία της εισαγωγής δεν θα πρέπει να αισθάνονται απογοήτευση, αντίθετα να γνωρίζουν ότι η ζωή επιφυλάσσει πολλές ευκαιρίες, τις οποίες θα έχουν σίγουρα τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν.

    (Δελτίο Τύπου)
  • Στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτ. Ελλάδας η Ένωση Αστυν. Υπαλλήλων Ηλείας
    Στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτ. Ελλάδας η Ένωση Αστυν. Υπαλλήλων Ηλείας

    Την 05.07.2024 αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας αποτελούμενη απο τον πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγο ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗ Ανδρέα και τον βοηθό αυτού Ταξίαρχο ΚΑΚΟΥΣΗ Κωνσταντίνο.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α Ηλείας με κυρίαρχο όλων το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών υπηρεσιών του νομού που αποτελεί τροχοπέδη στις πραγματικά τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθεί με επάρκεια στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες καθώς βρισκόμαστε εν μέσω θερινής περιόδου. Απο την πλευρά μας καταθέσαμε τις προτάσεις μας προς την ηγεσία της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδος προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών, ενώ τέλος τέθηκαν προς συζήτηση ζητήματα που αφορούν την ασφαλή άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού.

    Ο κ. Γενικός αφού δήλωσε ενήμερος για τα πραγματικά τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δ.Α Ηλείας, μας διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει τις προτάσεις μας ,οι οποίες όπως μας δήλωσε κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.
    Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας θα συνεχίσει να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό προκειμένου να διασφαλιστεί το αγαθό της ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες, χωρίς να υπάρχει παράλληλα εργασιακή επιβάρυνση των συναδέλφων και μάλιστα εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας τους.
  • Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας για τη δολοφονία της 11χρονης
    Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας για τη δολοφονία της 11χρονης

    Ένα ειδεχθές έγκλημα που μας ξύπνησε μνήμες του τετραπλού φονικού της Ανδραβίδας. Επανάληψη στιγμών και εικόνων που όπως και τότε έτσι και τώρα "λύγισαν" ακόμα και τους πιο έμπειρους συναδέλφους. Ένα μικρό παιδί, μια αθώα ψυχή μαρτύρησε στα χέρια κάποιου εγκληματία που κάποιοι αποφάσισαν να τον αφήσουν εκτός φυλακής, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους, όταν το αρρωστημένο του μυαλό το 2017 τον είχε οδηγήσει στο να ασελγήσει σε ανήλικο θύμα. Είναι στιγμές που δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς την φρίκη και τον αποτροπιασμό και αυτή είναι πραγματικά μια τέτοια στιγμή.

    Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υ.Α Πύργου και της Ο.Π.Κ.Ε που από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν την δήλωση εξαφάνισης με την δέουσα προσοχή και με γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες εντόπισαν τον δράστη, τον προσήγαγαν και εν συνεχεία απέσπασαν την ομολογία του. Πολύτιμη υπήρξε επίσης η συνεισφορά του Γ.Ε.Ε Ήλιδας και Πύργου καθώς και του Τ.Α Ήλιδας που έσπευσαν απο την πρώτη στιγμή στο σημείο και συνέβαλαν τα μέγιστα στην διασφάλιση πολύτιμων αποδεικτικών στοιχείων. Ο λόγος πλέον περνά στην δικαιοσύνη.
    Καλό παράδεισο στο αγγελούδι.
    (Δελτίο Τύπου)
  • Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών - Τοπική Διοίκηση Ηλείας: Εθιμοτυπικές επισκέψεις με αρχές και φορείς του νομού
    Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών - Τοπική Διοίκηση Ηλείας: Εθιμοτυπικές επισκέψεις με αρχές και φορείς του νομού
    Αντιπροσωπία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Τοπικής Διοίκησης Ηλείας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, στα πλαίσια ανάληψης των νέων καθηκόντων του, πραγματοποίησε μια σειρά από εθιμοτυπικές επισκέψεις με αρχές και φορείς του νομού.

    Συγκεκριμένα, την Δευτέρα (3-6-2024), επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, όπου συναντη θήκαμε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο. Κατά τη συνάντηση αυτή ενημερώθηκε για τη δομή και την αποστολή της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών καθώς και τις κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Τοπικής μας Διοίκησης και αφού μας συνε- χάρη για το έργο μας, μας ευλόγησε και μας παρότρυνε να συνεχίσουμε, με την ίδια διάθεση και όρε- ξη, το εποικοδομητικό έργο που επιτελείται εκ μέρους της Τοπικής Διοίκησης.

    Στη συνέχεια, την ιδία ημέρα επισκεφθήκαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. ΚΟΡΟΒΕΣΗ Νικόλαο, ο οποίος μας δέχθηκε στο γραφείο του. Στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκε για την αποστολή της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και τον τρόπο λειτουργίας της, τα ζητήματα που μας απασχολούν καθώς και τις ανάγκες. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του και συ- νεχάρη την Ένωσή μας για τις πρωτοβουλίες της, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αμέριστη συ μπαράστασή του στο αξιόλογο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ένωσή μας. Στη συνέχεια ο πρόεδρος Διονύσιος Γιαννακόπουλος προσέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας ένα αναμνηστικό δώρο με σήμα της Ένωσής μας.

    Η Τοπική Διοίκηση Ηλείας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, συμμετείχε στην 5η εθελοντική αι μοδοσία, που πραγματοποιήθηκε την 5-6-2024 στο Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν συγκινητική. Οι μονάδες αίματος που συ γκεντρώθηκαν διατέθηκαν για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλ λήλων Ν. Ηλείας. Ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ηλείας κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Διονύσιος αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες που προσέφεραν αίμα επεσήμανε ότι: « Η αιμοδοσία εί- ναι μια πράξη αγάπης και μια απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Είναι γεγονός πως τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται, χαρίζεται μέσα από αυτή τη δι- αδικασία, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε φορείς, συλλόγους, μεμονωμένους πολίτες να προσφέρουν αίμα για τον πάσχοντα συνάνθρωπο».

    astyn top episk ethim 2

    astyn top episk ethim 3

    astyn top episk ethim 4

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο