Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 13:18

Αρήνη Ζαχάρως: 1.875€ πρόστιμο για καύση ξύλων σε οικόπεδο

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν αστειεύεται με το θέμα των υπαίθριων καύσεων μέσα στην αντιπυρική περίοδο και τα πρόστιμα συνεχίζονται και είναι τσουχτερά.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, "... επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.875€, στις 27 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξύλων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Άγιος Νικόλαος», της Τ.Κ. Αρήνης, του Δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία".

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 12:47

Σχετικά Άρθρα

  • Ηλεία: Παράταση στην απαγόρευση χρήσης πυρός στην ύπαιθρο λόγω καιρικών συνθηκών έως 15/11
    Ηλεία: Παράταση στην απαγόρευση χρήσης πυρός στην ύπαιθρο λόγω καιρικών συνθηκών έως 15/11

    Παρά τις προγνώσεις για ένα βροχερό φθινόπωρο αυτό δεν ήρθε ποτέ. Η ξηρασία επιμένει εδώ και πολλούς μήνες και ο κίνδυνος για πυρκαγιές παραμένει μεγάλος.

    Οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν το Πυροσβεστικό Σώμα να παρατείνει την εφαρμογή των απαγορεύσεων για τις υπαίθριες καύσεις έως τις 15 Νοεμβρίου, με την ελπίδα... να βρέξει.

    Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων αναφέρει τα εξής:

    "Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής".

  • LinkedΙn: Πρόστιμο 310 εκατ. από την ΕΕ για τα προσωπικά δεδομένα
    LinkedΙn: Πρόστιμο 310 εκατ. από την ΕΕ για τα προσωπικά δεδομένα

    Το πρόστιμο στην Linkedin επέβαλε η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων επειδή εκεί βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας.

    Πρόστιμο ύψους 310 εκατ. ευρώ επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην LinkedIn για παραβιάσεις των κανόνων προστασίας των δεδομένων, όπως αναφέρει το Associated Press.

    Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων – Data Protection Commission DPC- επέπληξε τον ιστότοπο επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft λόγω ανησυχιών σχετικά με τη «νομιμότητα, τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια» της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς.

    Οι παραβιάσεις της Linkedin

    Ο εποπτικός φορέας είναι η εθνική ανεξάρτητη αρχή που είναι υπεύθυνη για την προάσπιση του θεμελιώδους δικαιώματος των ατόμων στην ΕΕ να προστατεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα.

    Η DPC είναι η εποπτική αρχή της Ιρλανδίας για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και έχει επίσης λειτουργίες και εξουσίες που σχετίζονται με άλλα σημαντικά ρυθμιστικά πλαίσια, συμπεριλαμβανομένων των ιρλανδικών κανονισμών προστασίας προσωπικών δεδομένων (2011) και της Οδηγίας της ΕΕ, γνωστής ως Οδηγία επιβολής του νόμου.

    Είναι ο κύριος ρυθμιστικός φορέας προστασίας του LinkedIn στην ΕΕ των 27 χωρών, επειδή εκεί βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας.

    Ο εποπτικός φορέας ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε έρευνα η οποία διαπίστωσε ότι η LinkedIn δεν είχε νόμιμη βάση για τη συλλογή δεδομένων ώστε να μπορεί να στοχεύει χρήστες με διαδικτυακές διαφημίσεις, γεγονός που αποτελεί παραβίαση των κανόνων προστασίας της ιδιωτικής ζωής που είναι γνωστοί ως Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων ή GDPR. Διέταξε το LinkedIn να συμμορφωθεί με τους κανόνες.

    Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων «χωρίς κατάλληλη νομική βάση αποτελεί σαφή και σοβαρή παραβίαση» του δικαιώματος στην προστασία των δεδομένων στην ΕΕ, ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής επίτροπος Graham Doyle.

    Η LinkedIn από την πλευρά του υποστήριξε ότι ενώ πιστεύει ότι «συμμορφώνεται» με τους κανόνες, εργάζεται ωστόσο για να διασφαλίσει ότι οι «διαφημιστικές πρακτικές» του πληρούν τις απαιτήσεις.

    Η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι αναμένεται να χρεωθεί με περίπου 425 εκατομμύρια δολάρια για πιθανό πρόστιμο από την ιρλανδική ρυθμιστική αρχή για το LinkedIn.

    Πηγή: OT.gr - In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik

  • Φωτιά στην Κερατέα: «Χειροπέδες» και πρόστιμο σε 87χρονο για εμπρησμό από αμέλεια
    Φωτιά στην Κερατέα: «Χειροπέδες» και πρόστιμο σε 87χρονο για εμπρησμό από αμέλεια

    Και σύλληψη και πρόστιμο πάνω από 3.000 ευρώ για τον 87χρονο για την φωτιά στην Κερατέα.

    Χειροπέδες σε έναν 87χρονο πέρασαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου, για την φωτιά στην Κερατέα.

    Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 87χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για πυρκαγιά από αμέλεια σε ξηρά χόρτα, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Διόνυσος Κερατέας, του Δήμου Λαυρεωτικής, στην Αττική.

    Μάλιστα, στον 87χρονο επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 3.113€.

    Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ζαχάρω: Σημαντική η μείωση ελαιολάδου στην περιοχή λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών - Αγγίζει το 30% η πτώση
    Ζαχάρω: Σημαντική η μείωση ελαιολάδου στην περιοχή λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών - Αγγίζει το 30% η πτώση

    Ενέργειες για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων και της παρατεταμένης ανομβρίας καλούνται να πληρώσουν και φέτος οι ελαιοκαλλιεργητές στη Ζαχάρω. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για σημαντική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου που αγγίζει έως και το 30% από μια ήδη κακή περσινή χρονιά, με σημαντικές συνέπειες στο εισόδημα των αγροτών, που για την πλειοψηφία αποτελεί την κύρια και μοναδική πηγή εισοδήματος.

    Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Μητρόπουλος, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα και την ανησυχία του αγροτικού κόσμου της περιοχής, προωθεί σειρά ενεργειών προς τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς για την αποζημίωση των αγροτών.

    Στο Δήμο Ζαχάρως καλλιεργούνται περίπου 1.800.000 ελαιόδεντρα (1.100.000 στη Δ.Ε. Ζαχάρως και 700.000 στη Δ.Ε. Φιγαλείας). Όπως σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος, οι δυσκολίες, λόγω καιρικών συνθηκών, είναι ήδη ορατές κυρίως στις ημιορεινές περιοχές, όπου το πότισμα δεν είναι εύκολη διαδικασία, με αποτέλεσμα την επικράτηση έντονου προβληματισμού.

    «Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για σημαντική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου, που αγγίζει και το 30% σύμφωνα με υπολογισμούς των καλλιεργητών» δηλώνει στο ilialive.gr ο Δήμαρχος Ζαχάρως, σημειώνοντας ότι «οι βροχές που έπεσαν τον προηγούμενο μήνα δεν κάλυψαν όλη την περιοχή αλλά κι εκεί που έπεσαν, υπήρξαν διακυμάνσεις, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση στην παραγωγή. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ήδη αποστείλει όλα τα απαραίτητα αιτήματα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΕΛΓΑ κ.α. ώστε κλιμάκιο γεωπόνων να επισκεφθεί σύντομα την περιοχή, να καταγράψει τις ζημιές και τις απώλειες ώστε οι ελαιοκαλλιεργητές να αποζημιωθούν όσο το δυνατό συντομότερα» καταλήγει ο κ. Μητρόπουλος.

  • Μαγούλα Ωλένης: Καύση καλλιεργειών προκάλεσε αναστάτωση στην Πυροσβεστική
    Μαγούλα Ωλένης: Καύση καλλιεργειών προκάλεσε αναστάτωση στην Πυροσβεστική

    Αναστάτωση στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στη Μαγούλα και στην Ώλενα.

    Η φωτιά όπως αποδείχθηκε είχε ξεκινήσει από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε χωράφι και δεν χρειάστηκε τελικά μεγάλος αριθμός δυνάμεων για την κατάσβεσή της.

  • Ο Δήμος Ζαχάρως τοποθέτησε τρεις χημικές τουαλέτες κατά μήκος της λαϊκής αγοράς στη Ζαχάρω
    Ο Δήμος Ζαχάρως τοποθέτησε τρεις χημικές τουαλέτες κατά μήκος της λαϊκής αγοράς στη Ζαχάρω

    Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια των κανόνων που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή για την δημόσια υγεία , τοποθετήθηκαν τρεις(3) χημικές τουαλέτες κατά μήκος της Λαϊκής Αγοράς Ζαχάρως, στα εξής σημεία:

    1. Στην αρχή της λαϊκής αγοράς (αριστερό σημείο-αρχή παραγωγών)
    2. Απέναντι από την παλιά εφορία
    3. Στο τέλος της λαϊκής αγοράς (έναντι χώρου παρκινγκ)

    Η συμβολή όλων μας για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε καθαρή την πόλη μας και την λαϊκή αγορά.

    dimos zaxaros xim toualetes 2.jpg

    (Δελτίο Τύπου)

  • Καπελέτο: Πρόστιμο 2.250€ γιατί έκαιγε ξερόχορτα σε υπαίθριο χώρο
    Καπελέτο: Πρόστιμο 2.250€ γιατί έκαιγε ξερόχορτα σε υπαίθριο χώρο

    Νέό διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε την Παρασκευή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για υπαίθρια καύση στο Καπελέτο.

    Συγκεκριμένα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.250€, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λεχαινών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός υπαίθριου χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Καπελέτου, του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

  • Βαριά «καμπάνα» για τους Έλληνες οδηγούς - «Τσουχτερό» πρόστιμο αν έχετε αυτά τα πράγματα στο αμάξι
    Βαριά «καμπάνα» για τους Έλληνες οδηγούς - «Τσουχτερό» πρόστιμο αν έχετε αυτά τα πράγματα στο αμάξι

    Με «τσουχτερό» πρόστιμο κινδυνεύουν οι Έλληνες οδηγοί, αν κουβαλούν στο αυτοκίνητό τους συγεκριμένα αντικείμενα.

    Απαγορευμένα αξεσουάρ, ακόμα και ξεχασμένα αντικείμενα στο πορτπαγκάζ αρκούν για να επιβαρύνουν τον τραπεζικό μας λογαριασμό με έως και 700 ευρώ.

    Στη μαύρη λίστα των αξεσουάρ που απαγορεύονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ανήκουν μεταξύ άλλων ο κοτσαδόρος, τα μη πιστοποιημένα φιμέ κρύσταλλά, οι after market προβολείς που τυφλώνουν τα διερχόμενα οχήματα, το ηχοσύστημα και οι εξατμίσεις που προκαλούν ηχορύπανση, και φυσικά το κάλυμμα της πινακίδας.

    Εκτός από τα αξεσουάρ, βέβαια, με πρόστιμο κινδυνεύουν και όσοι μεταφέρουν... απαγορευμένα αντικείμενα στον χώρο των αποσκευών.

    Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, λοιπόν, απαγορεύεται να τοποθετούμε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μας κατοικίδια ζώα, αντικείμενα που προεξέχουν από το αμάξωμα ή σύρονται στο έδαφος, υπερβολικά βαριά αντικείμενα και φυσικά δοχεία με καύσιμα.

    Συνεπώς, αν δεν θέλουμε να πληρώσουμε ακριβά μια ούτως ή άλλως κακή συνήθεια, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στον χώρο αποσκευών του οχήματός μας ώστε να αφαιρέσουμε εκείνα τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να ενταχθούν στη λίστα των απαγορευμένων από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Πηγή: newsbomb.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο