Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 11:25

Ζάκυνθος: Ανήλικοι σε σχολική εκδρομή χτύπησαν και λήστεψαν τουρίστα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Σε έξι συλλήψεις, τεσσάρων ανηλίκων Σέρβων, 16 και 17 ετών και των δύο συνοδών καθηγητών τους, προχώρησαν χθες άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ανήλικοι μαθητές, οι οποίοι βρίσκονται σε σχολική εκδρομή στη Ζάκυνθο, επιτέθηκαν σε Βρετανό τουρίστα και αφού τον χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές του έκλεψαν την τσάντα, σχετικά μεγάλης αξίας, που είχε μαζί του. Οι 4 ανήλικοι συνελήφθησαν εντός του αυτοφώρου από αστυνομικούς και μαζί με αυτούς και δύο συνοδοί τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, στο πλαίσιο της οποίας η αφαιρεθείσα τσάντα βρέθηκε και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Πηγή: Pelop.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 10:20

Σχετικά Άρθρα

  • Κυψέλη: Μαχαίρωσαν 17χρονο και προσπάθησαν να τον κλέψουν
    Κυψέλη: Μαχαίρωσαν 17χρονο και προσπάθησαν να τον κλέψουν

    Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε 17χρονος στην Κυψέλη, όταν άγνωστος άντρας τον προσέγγισε τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα και αποπειράθηκε να το αφαιρέσει χρήματα.

    Μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας

    Το περιστατικό συνέβη στις 12 το πρωί στην οδό Κεφαλληνίας.

    Ο 17χρονος που είναι από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Βοσνία: 15χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσε αστυνομικό με μαχαίρι
    Βοσνία: 15χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσε αστυνομικό με μαχαίρι

    Άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης του 15χρονου μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην Μποσάνκα Κρούπα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

    Ένας 15χρονος στη Βοσνία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλον έναν χθες, Πέμπτη (24/10), το βράδυ μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Μποσάνκα Κρούπα, στη βορειοδυτική πλευρά της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

    Ο έφηβος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μαχαίρι, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Άντναν Μπεγκάνοβιτς, στη βοσνιακή δημόσια τηλεόραση BHRT.

    Ο ένας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

    Ο δράστης, γεννημένος το 2009, συνελήφθη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος διευκρίνισε πως έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα κίνητρα της επίθεσης, που παραμένουν άγνωστα.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Τρίπολη: Αδέλφια εξύβρισαν, απείλησαν και χτύπησαν ανήλικο σε σχολείο  - Συνελήφθησαν μαζί με τον πατέρα τους
    Τρίπολη: Αδέλφια εξύβρισαν, απείλησαν και χτύπησαν ανήλικο σε σχολείο  - Συνελήφθησαν μαζί με τον πατέρα τους

    Στη σύλληψη δύο αδελφών και του πατέρα τους προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Τρίπολης για επίθεση σε ανήλικο.

    Σύμφωνα με το arcadia938, τα δύο παιδιά φέρονται να εξύβρισαν, να απείλησαν και να χτύπησαν τον ανήλικο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος το μεσημέρι της ίδια ημέρας, με τις Αρχές να προχωρούν και στη σύλληψη του πατέρα τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Γλυφάδα: Επίθεση με κατσαβίδι σε 21χρονο από ομάδα 10 ατόμων - Στο νοσοκομείο ο νεαρός
    Γλυφάδα: Επίθεση με κατσαβίδι σε 21χρονο από ομάδα 10 ατόμων - Στο νοσοκομείο ο νεαρός

    Με τραύμα στην πλάτη ο 21χρονος. Πώς δέχθηκε την επίθεση σε κεντρική πλατεία της Γλυφάδας.

    Στο νοσοκομείο με τραύμα στην πλάτη μεταφέρθηκε ένας 21χρονος, μετά από επίθεση με κατσαβίδι που δέχθηκε από ομάδα 10 ατόμων, στη Γλυφάδα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο νεαρός περπατούσε στον δρόμο, όταν ξαφνικά 10 άτομα -τα οποία επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα- του επιτέθηκαν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τραυματίζοντας τον στην πλάτη με κατσαβίδι.

    Το συμβάν έγινε στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στη Γλυφάδα.

    Αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

    Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον τραυματισμένο νεαρό και τον μετέφερε -με συνοδεία πληρώματος αστυνομικών της ΔΙΑΣ- στο Ασκληπιείο της Βούλας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα και ερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ στο σημείο που έλαβε χώρα το περιστατικό οι αστυνομικοί βρήκαν δύο κατσαβίδια.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Καλαμάτα: Ανήλικοι χτύπησαν 11χρονο για να αρπάξουν το αναψυκτικό του
    Καλαμάτα: Ανήλικοι χτύπησαν 11χρονο για να αρπάξουν το αναψυκτικό του

    16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση

    Όλο και περισσότερο ξεφεύγει η κατάσταση με τις επιθέσεις μεταξύ ανηλίκων, αλλά το περιστατικό που συνέβη στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα ξεπερνά κάθε όριο, καθώς ένα αγοράκι μόλις 11 χρόνων έπεσε θύμα ξυλοδαρμού για να του πάρουν το… αναψυκτικό που κρατούσε!
    Το παιδί ήταν μόνο στο Πάρκο το βράδυ της Δευτέρας, όταν το πλησίασαν τρεις μεγαλύτεροί του ανήλικοι, οι οποίοι άρχισαν να το βρίζουν χωρίς λόγο, ενώ ο ένας το χτύπησε και άρπαξε από τα χέρια του το αναψυκτικό. Στη συνέχεια, το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν.
    Ο 11χρονος ενημέρωσε τους γονείς του που υπέβαλαν καταγγελία στην Ασφάλεια και, βάσει της περιγραφής που έδωσε, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης έναν 16χρονο και τον προσήγαν στο τμήμα, όπου αναγνωρίστηκε από το παιδί ως αυτός που το χτύπησε.
    Ο 16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει τους δυο άγνωστους νεαρούς που ήταν μαζί του, αλλά και τους γονείς του που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή τον κλείδωσε έξω όταν άργησε να επιστρέψει από βραδινή έξοδο
    Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή τον κλείδωσε έξω όταν άργησε να επιστρέψει από βραδινή έξοδο

    Φώναζε και απειλούσε, έλεγε ότι δεν είχα δικαίωμα να τον κλειδώσω έξω από το σπίτι, κατέθεσε η γυναίκα

    Στο «σκαμνί» του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης έκατσε ένας άντρας που επιτέθηκε στη σύζυγό του όταν επέστρεψε από βραδινή έξοδο με τους φίλους του και διαπίστωσε ότι η εξώπορτα του διαμερίσματος ήταν… κλειδωμένη.
    Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου μέσα στο σπίτι που ζει το ανδρόγυνο, με τον άντρα να βγαίνει «εκτός εαυτού» και να συλλαμβάνεται για ενδοοικογενειακή βία, καθώς θεώρησε προσβολή ότι η σύζυγός του τον άφησε εκτός σπιτιού επειδή βγήκε για να διασκεδάσει και άργησε να επιστρέψει.
    Όπως περιέγραψε στην κατάθεσή της η γυναίκα, όλα έγιναν όταν ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην οικία τους αφού κατανάλωσε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της διασκέδασής του και νευρίασε όταν διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη.
    «Κλείδωσα και ξάπλωσα για να κοιμηθώ, δεν ήξερα αν θα γυρνούσε στο σπίτι. Τα μεσάνυχτα τον άκουσα που χτυπούσε και του άνοιξα. Μόλις μπήκε μέσα ξεκίνησε ένας μεγάλος καβγάς που αναστάτωσε όλη την πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να κατέβει και μια γειτόνισσα για να δει τι συμβαίνει. Εκείνη ειδοποίησε την αστυνομία», είπε η γυναίκα.

    «Νευρίασε επειδή κλείδωσα την πόρτα. Νόμιζα θα κοιμόταν στην μάνα του. Φώναζε και απειλούσε, έλεγε ότι δεν είχα δικαίωμα να τον κλειδώσω έξω από το σπίτι. Έλεγε πάρα πολλά, ότι θα με διώξει από την οικία μας, ότι θα με χτυπήσει αν δεν φύγω από το σπίτι κι άλλα. Με έπιασε από τα χέρια δυνατά, μου όρμησε. Κάποια στιγμή τον χτύπησα με σφαλιάρα στο μάγουλο για να συνέλθει, ήταν μεθυσμένος. Τρόμαξα πολύ, ίσως να ήταν λάθος που τον κλείδωσα έξω από το σπίτι», σημείωσε.

    Η γυναίκα ανέφερε στους δικαστές ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που μαλώνει με τον σύζυγό της καθώς, παρόλο που έχουν δύο παιδιά και τρία εγγόνια, εκείνος εξακολουθεί να τη ζηλεύει παθολογικά. «Όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες, όταν ανακάλυψα ότι είχε βάλει κοριό στο σπίτι για να ακούει με ποιον μιλάω. Ζηλεύει πολύ, πραγματικά δεν ξέρω τι άκουσε με τον κοριό αλλά από τότε άρχισαν οι καβγάδες», πρόσθεσε.

    «Ήθελα να κοιμηθώ και είχε κλειδώσει την πόρτα»

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι βγήκε εκτός εαυτού όταν γύρισε από την έξοδό του και βρήκε κλειδωμένη την πόρτα του διαμερίσματος.

    Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «το Σάββατο βγήκα με τους φίλους μου μετά από τη δουλειά και ήπια λίγο παραπάνω. Ήθελα να κοιμηθώ αλλά μόλις γύρισα η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Όταν δεν μπόρεσα να μπω στο σπίτι νευρίασα πολύ. Δεν ήθελα να συμβεί αυτό. Έχουμε παιδιά και τρία εγγόνια, δεν έχει συμβεί ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι γείτονες κατέβηκαν γιατί άκουσαν τις φωνές και νόμιζαν ότι έγινε κάτι σοβαρό, έτσι κάλεσαν την αστυνομία. Είναι ψέματα ότι τους κυνήγησα ως το διαμέρισμά τους, απλά τους ρώτησα γιατί κατέβηκαν στο σπίτι μου», είπε.

    Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή απειλή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Περιστέρι: Ομάδα 20 ατόμων χτύπησε και λήστεψε παρέα νεαρών - Στο νοσοκομείο 18χρονος, μία σύλληψη
    Περιστέρι: Ομάδα 20 ατόμων χτύπησε και λήστεψε παρέα νεαρών - Στο νοσοκομείο 18χρονος, μία σύλληψη

    Θύμα ληστείας έπεσε παρέα νεαρών -ανάμεσά τους και ανήλικοι- το βράδυ της Δευτέρας στο Περιστέρι, από ομάδα περίπου 20 ατόμων, με αποτέλεσμα ένας να καταλήξει στο νοσοκομείο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις φίλοι, ηλικίας 19, 17, 15 και 18 ετών, βρίσκονταν στην οδό Καλλιδρόμου όταν τα 20 άτομα τους πλησίασαν.

    Αφού τους χτύπησαν, τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν το τσαντάκι του 19χρονου, μέσα στο οποίο υπήρχε το κινητό του. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

    Συνελήφθη ένα άτομο στο Περιστέρι -Στο νοσοκομείο 18χρονος

    Άμεσα ενημερώθηκαν αστυνομικοί, έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν έναν 25χρονο Αλβανό στην πλατεία Δημαρχείου.

    Κατά την προσαγωγή του, αναγνωρίστηκε από τα θύματα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η δικογραφία που σχηματίζεται να αφορά στο αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.

    Στο σημείο της επίθεσης και της ληστείας έφτασε και σταθμός του ΕΚΑΒ, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τρεις από τους τέσσερις φίλους, καθώς τον τέταρτο, ηλικίας 18 ετών, μετέφερε το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Πύργος: 41χρονη ΡΟΜΑ λήστεψε 87χρονη - Την έσπρωξε σε σκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο
    Πύργος: 41χρονη ΡΟΜΑ λήστεψε 87χρονη - Την έσπρωξε σε σκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο

    Θύμα ληστείας έπεσε μια 87χρονη γυναίκα στο κέντρο του Πύργου το πρωί της Κυριακής. Δράστιδα μια γυναίκα ΡΟΜΑ 41 ετών που επιτέθηκε στην ηλικιωμένη για να της αρπάξει την τσάντα και την έστειλε στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη γυναίκα περπατούσε πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου στην οδό Σπετσών λίγο μετά τις εννέα το πρωί, όταν την προσέγγισε η 41χρονη και με τη βία της απέσπασε την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, τρεις τραπεζικές κάρτες και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

    Η 41χρονη έσπρωξε την 87χρονη στις σκάλες του δρόμου με αποτέλεσμα η τελευταία να πέσει και να τραυματιστεί καταλήγωντας στο νοσοκομείο Πύργου.

    Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου κινητοποιήθηκαν άμεσα, διεξήγαγαν έρευνες και τελικά το απόγευμα συνέλαβαν την 41χρονη.

    Σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώλφι του Εισαγγελέα Ηλείας.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο