Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 13:47

Ξυλοκέρα: Δυστύχημα ή αυτοκτονία η έκρηξη με ένα νεκρό σε μονοκατοικία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας του αλλοδαπού ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας που παραδόθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ξυλόκερα ερευνούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr γείτονας του ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας είχε δεχθεί επίθεση από τον ίδιο μέσα στο σπίτι του το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας μετέβη στην αστυνομία για να υποβάλει μήνυση.

Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σπίτι στο πλαίσιο της αναζήτησης στα όρια του αυτοφώρου διαπίστωσαν μόλις πλησίασαν την οσμή του αερίου.

Φοβούμενοι πως μπορεί να υπάρξει έκρηξη απομακρύνθηκαν τάχιστα και λίγο αργότερα έγινε το κακό.

Η σφοδρότατη έκρηξη πιθανότατα από ανοιχτές φιάλες υγραερίου, συνθήκες τις οποίες έρευνα το ανακριτικό της Πυροσβεστικής προκάλεσε πυρκαγιά στην μονοκατοικία διαλύοντας ένα μεγάλο μέρος της.

Πορτοπαράθυρα βρέθηκαν εκτιναγμένα σε μεγάλη απόσταση ενώ είχε διαλυθεί και ο τοίχος από το τζάκι.

Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εντόπισαν σωρό άγνωστου ατόμου απανθρακωμένο μέσα σε δωμάτιο

Έως ώρας δεν έχει ταυτοποιηθεί το πτώμα όμως εξετάζονται κάποια σενάρια.

Ιδιαίτερα το γεγονός ότι την ώρα που οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας φωνάζοντας του έξω από το σπίτι επακολούθησε η έκρηξη, φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα της αυτοχειρίας.

Πληροφορίες από κατοίκους του χωριού λένε πως ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας διέμενε και με την σύντροφό του στο σπίτι ωστόσο οι πληροφορίες αυτές, είναι συγκεχυμένες.

Μετά το περιστατικό του θανάτου του 71χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Γερμανίας, την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

fotia xilokera.1

fotia xilokera.2

fotia xilokera.3

fotia xilokera.4

fotia xilokera.5

ksilokera2 2

ksilokera2 3

ksilokera2 4

ksilokera2 5

ksilokera2 6

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 15:54

Σχετικά Άρθρα

  • Ξυλοκέρα: Αναμονή για την ταυτοποίηση της σορού - Θα είχαν χαθεί άλλες εφτά ψυχές από την έκρηξη
    Ξυλοκέρα: Αναμονή για την ταυτοποίηση της σορού - Θα είχαν χαθεί άλλες εφτά ψυχές από την έκρηξη

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Ο θάνατος του 73χρονου υπηκόου Γερμανίας από την πυρκαγιά που προήλθε από έκρηξη φιαλών υγραερίου, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, είναι μια υπόθεση που παραμένει ανοικτή για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

    Από τη μια οι διαδικασίες ταυτοποίησης της σορού, απαιτούν χρόνο και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρεσβεία της Γερμανίας ενημερώθηκε για το περιστατικό θανάτου του υπηκόου της και έχουν αναζητηθεί συγγενικά πρόσωπα του 73χρονου. Ο υπήκοος Γερμανίας έχει δύο κόρες που αναζητούνται να για δώσουν στοιχεία σχετικά με αυτόν, ενώ και η σύντροφος που ανέφεραν οι κάτοικοι της Ξυλοκέρας πως διέμενε στο σπίτι βρίσκεται στη Γερμανία.

    Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πως αυτό που συνέβη, δεν ήταν παρά μια πράξη αυτοχειρίας. Τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την πράξη, αναζητούν, καθώς όταν έφτασαν στο σπίτι στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά την καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του 73χρονου, αυτός ποτέ δεν απάντησε στα καλέσματά τους, ποτέ δεν εμφανίστηκε έστω και πίσω από την πόρτα ή τα παράθυρα του σπιτιού.

    Άλλοι εφτά άνθρωποι θα έχαναν την ζωή τους ή τα τραυματίζονταν

    Τέσσερις αστυνομικοί είχαν μεταβεί στην Ξυλοκέρα για να βρουν τον 73χρονο. Στο σημείο ανέμεναν στα επόμενα λεπτά ακόμα έναν αστυνομικό και μια δικαστική λειτουργό και έναν κλειδαρά για να μπουν στο σπίτι (παρουσία δικαστικής λειτουργού) στο πλαίσιο της αναζήτησης. Αν αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονταν έξω από την πόρτα του σπιτιού την ώρα της έκρηξης, είτε θα σκοτώνονταν είτε θα τραυματίζονταν σοβαρά. Και αυτό γιατί το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε από την έκρηξη των φιαλών υγραερίου, σύμφωνα με μαρτυρίες “σήκωσε” στον αέρα τη στέγη του σπιτιού και εκτόξευσε τα πορτοπαράθυρα σε απόσταση.

    Ήταν καθαρά θέμα τύχης να βρεθούν ή όχι την ώρα της έκρηξης στην είσοδο του σπιτιού ή κάπου γύρω και κοντά σε αυτό.

  • Ξυλοκέρα: Θα τίναζε και τους αστυνομικούς στον αέρα ο 71χρονος Γερμανός; Από θαύμα δεν χάθηκαν και άλλες ζωές
    Ξυλοκέρα: Θα τίναζε και τους αστυνομικούς στον αέρα ο 71χρονος Γερμανός; Από θαύμα δεν χάθηκαν και άλλες ζωές

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Μέσα από τη σύγκριση στοιχείων DNA από τη σορό και από αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι που καταστράφηκε χθες το μεσημέρι στην Ξυλοκέρα Πύργου, θα επιχειρήσουν οι Αρχές να ταυτοποιήσουν τον άντρα που απανθρακώθηκε. Οι αστυνομικοί δείχνουν σίγουροι πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που αναζητούσαν είναι ο άνθρωπος που προκάλεσε την πυρκαγιά στο σπίτι με ανάφλεξη υγραερίου και ουσιαστικά αυτοκτόνησε… Και λίγο έλλειψε να συμπαρασύρει στο θάνατο και 4-5 αστυνομικούς που είχαν φτάσει λίγο νωρίτερα στο σπίτι του αναζητώντας στον στο πλαίσιο του αυτοφώρου για καταγγελία που είχε νωρίτερα γίνει σε βάρος του, για περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα το προηγούμενο βράδυ.

    Το επεισόδιο της Κυριακής

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 71χρονος που ζούσε εδώ και χρόνια στην Ξυλοκέρα, είχε προστριβές με γείτονες και συγχωριανούς του. Χθες πολλοί ήταν αυτοί που ανέφεραν πως ήταν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Και αρκετοί που έκαναν αναφορά σε ότι φέρεται να συνέβη το βράδυ της Κυριακής. Ο ηλικιωμένος Γερμανός φέρεται να μετέβη μέσα στη νύχτα στο σπίτι γείτονά του, να διέκοψε την ηλεκτροδότηση και όταν ο τελευταίος επέστρεψε να του επιτεθεί με σπρέι πιπεριού. Για αυτό το λόγο ο γείτονας του έκανε καταγγελία το επόμενο πρωί και οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν. Φτάνοντας στο σπίτι του και καλώντας τον να βγει έξω, ο 71χρονος δεν απάντησε. Μόνο ο σκύλος του φάνηκε να υπάρχει εκεί, για τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε έμπειρος αστυνομικός για τον χειριστεί.

    Η στιγμή της έκρηξης

    Άλλοι τέσσερις αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, βρίσκονταν έξω από το σπίτι στην αυλή, έχοντας καλέσει κλειδαρά για να μπουν στο χώρο, στο πλαίσιο της έρευνας, όταν ένιωσαν έντονη την οσμή του υγραερίου. Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα, όταν ακολούθησε η ισχυρή έκρηξη. Η στέγη της μονοκατοικίας “σηκώθηκε” στον αέρα, ενώ τα πορτοπαράθυρα εκτινάχθηκαν προς τα έξω. Ακόμα και ο τοίχος του τζακιού του σπιτιού, κατέρρευσε από την έκρηξη. Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί, οι κάτοικοι του χωριού που έτρεξαν να δουν τι συνέβη, αλλά και οι πυροσβέστες που έφτασαν στη συνέχεια, παράπεμπε σε βομβαρδισμένο τοπίο και όχι σε ένα σπίτι που απλά καιγόταν. Γείτονες περιέγραφαν αργότερα πως ένιωσαν το ωστικό κύμα σαν σεισμό και πίστεψαν πως καίγονται και τα δικά τους σπίτια, με αυτό που είχαν ακούσει από την έκρηξη και βλέποντας τις φλόγες δίπλα τους…

    Ο εντοπισμός

    Στο σημείο έφτασαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και επικεφαλής το διοικητή Π.Υ. Ηλείας Αρχιπύραρχο Περικλή Κουλκουβίνη και τον διοικητή της Π.Υ. Πύργου Πύραρχο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο. Στη διάρκεια της κατάσβεσης, ανάμεσα στα συντρίμμια της στέγης, εντόπισαν μια απανθρακωμένη σορό. Ήταν ακουμπισμένη στον τοίχο, σαν ο άνθρωπος αυτός να καθόταν εκεί περιμένοντας το τέλος… Αργά το μεσημέρι η Ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα που έφτασε στο σημείο και εξέτασε τη σορό, ανέφερε πως άνηκε σε άντρα. Στοιχεία DNA από τη σορό αναμένεται αν συγκριθούν με αντικείμενα που βρίσκονταν στο σπίτι και δεν επηρεάστηκαν απο τη φωτιά, για να αποδειχθεί αν ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο, δηλαδή στον ιδιοκτήτη. Σε κάθε περίπτωση οι αρχές θα καλέσουν και συγγενικά πρόσωπα του 71χρονου Γερμανού για να επιβεβαιώσουν και πάλι μέσω DNA πως πρόκειται για αυτόν.

    Το κίνητρο της πράξης

    Στο σκοτάδι φαίνεται να βρίσκονται οι αστυνομικοί σχετικά με το ακριβές κίνητρο του ανθρώπου που απανθρακώθηκε μέσα στη μονοκατοικία. Το σενάριο του δυστυχήματος φαίνεται να αποκλείεται, από τη στιγμή που επανειλλημένα οι αστυνομικοί φώναξαν τον ιδιοκτήτη να παρουσιαστεί, αναφέροντας και την ιδιότητά τους. Από την στιγμή που έφτασαν οι αστυνομικοί έως την ώρα της έκρηξης πληροφορίες αναφέρουν πως μεσολάβησαν περίπου είκοσι λεπτά. Χρόνος αρκετός για να οργανώσει κάποιος ένα σχέδιο όπως αυτό που εκτιλύχθηκε χθες το πρωί στην Ξυλοκέρα. Η ταυτοποίηση της σορού, είναι η πράξη που θα επιβεβαιώσει την εκδοχή της αυτοκτονίας, που φαίνεται αυτή την ώρα η επικρατέστερη. Εφόσον συμβεί αυτό θα αρχίσουν να μπαίνουν όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέσή τους, σβήνοντας κάθε υποψία μυστηρίου που μπορεί να υπάρχει αυτή την ώρα στην υπόθεση.

    Η αγωνία για τη σύντροφό

    Από την πρώτη στιγμή που έφτασαν οι συγχωριανοί στο φλεγόμενο σπίτι του 71χρονου, έκαναν αναφορά για μια σύντροφο που φέρεται να είχε ο Γερμανός, η οποία διέμενε κάποιες φορές στο σπίτι. Για αυτό και από την αρχή υπήρξε αγωνία και αναζήτηση από τους πυροσβέστες για δεύτερο άτομο μέσα στο κτίριο. Ο χώρος ερευνήθηκε εξονυχιστικά μετά το πέρας της κατάσβεσης, χωρίς να υπάρξει κάποιο άλλο μακάβριο εύρημα.

    Εφόσον επιβεβαιωθεί το βασικό σενάριο της υπόθεσης, θα έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή περίπτωση αυτοχειρίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ανείπωτη τραγωδία. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

    Δείτε video και φωτογραφίες:

    Ksilokera final 2

    Ksilokera final 3

    Ksilokera final 4

    Ksilokera final 5

    Ksilokera final 6

    Ksilokera final 7

    Ksilokera final 8

    Ksilokera final 9

    Ksilokera final 10

    Ksilokera final 11

    Ksilokera final 12

    Ksilokera final 13

    Ksilokera final 14

    Ksilokera final 15

    Ksilokera final 16

    Ksilokera final 17

    Ksilokera final 18

    Ksilokera final 19

    Ksilokera final 20

    Ksilokera final 21

  • Φωτιά σε σπίτι στην Ξυλοκέρα - Εντοπίστηκε πτώμα (photos & video) (upd)
    Φωτιά σε σπίτι στην Ξυλοκέρα - Εντοπίστηκε πτώμα (photos & video) (upd)

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε σπίτι στην Ξυλοκέρα του Δήμου Πύργου.

    Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αυτή την ώρα επιχειρούν προκειμένου να κατασβέσουν την φωτιά ενώ παράλληλα ερευνούν μήπως υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα εντός της οικίας.

    Νεότερη Ενημέρωση

    Οι δυνάμεις τις Πυροσβεστικής εντόπισαν ένα απανθρακωμένο άτομο στον χώρο του σπιτιού, το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς με τις ενδείξεις για τα αίτια της πυρκαγιάς να οδηγούν σε κάποια πιθανή έκρηξη.

    Νεότερη Ενημέρωση

    Τις προεκτάσεις της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε σπίτι αλλοδαπού στην Ξυλοκέρα, ερευνούν και οι αστυνομικές αρχές καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν πρωταγωνιστής σε επεισόδιο το προηγούμενο βράδυ.

    Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης γειτονικού σπιτιού χθες το βράδυ, τον εντόπισε μέσα στον χώρο του και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα δέχθηκε επίθεση από τον αλλοδαπό με σπρέι πιπεριού.

    Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο αλλοδαπός φέρεται να είχε κόψει και την ηλεκτροδότηση στο σπίτι του γείτονα.

    Ο παθών το πρωί μετέβη στην αστυνομία προκειμένου να υποβάλει μήνυση και κατά την διάρκεια της αναζήτησης του δράστη και ιδιοκτήτη του σπιτιού που κάηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά στις εξελίξεις που περιγράψαμε.

    Οι αρχές ερευνούν την ταυτότητα του πτώματος που βρέθηκε απανθρακωμένο μέσα στο σπίτι καθώς δεν γνωρίζουν ακόμα αν πρόκειται για τον ιδιοκτήτη ή την σύζυγό του.

    Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

    fotia xilokera.1

    fotia xilokera.2

    fotia xilokera.3

    fotia xilokera.4

    fotia xilokera.5

    ksilokera2 2

    ksilokera2 3

    ksilokera2 4

    ksilokera2 5

    ksilokera2 6

    Περισσότερα σε λίγο....

  • ΚΚΕ: Εκδήλωση για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους με το Ρίζο Μαρούδα στην Κουτσοχέρα
    ΚΚΕ: Εκδήλωση για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους με το Ρίζο Μαρούδα στην Κουτσοχέρα

    Συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα στην Ξυλοκέρα με το στέλεχος Ρίζο Μαρούδα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, παραχώρησαν το μέλος της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ Νίκος Γκότσης και ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης.

    Όπως ανέφεραν “… όλο το προηγούμενο διάστημα τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ πρωτοστάτησαν στους αγώνες των αγροτών και των κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα όπως και στην Ηλεία.

    Πίσω από το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, βρίσκεται η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που εντείνει την καταλήστευσης τους. Η ΚΑΠ που θα έφερνε δήθεν προσιτά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και εισόδημα στους αγρότες, τελικά επιβάλλει δυσβάσταχτες πράσινες υποχρεώσεις στις αγροτικές οικογένειες.

    Παρέχει όμως περαιτέρω διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους για τιμές κάτω του κόστος στο χωράφι και πολλαπλασιασμό τους στο ράφι, για αθρόες εισαγωγές από το εξωτερικό αγροτικών προϊόντων.

    Είναι αν θέλετε σε μερικές λέξεις συμπυκνωμένα ο βασικός οδηγός για την διαμόρφωση της πολιτικής του αστικού κράτους στον αγροτικό τομέα. Συν αποφασίζεται από τα κράτη μέλη σε επίπεδο ΕΕ και εξειδικεύεται ανά κράτος με κυβερνητικές αποφάσεις.

    Παράλληλα μια σειρά άλλα θέματα που αφορούν τους αγρότες όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η προστασία της παραγωγής κ.α καθορίζονται επίσης από τις κυβερνήσεις, με βάση όμως πάντα τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

    Βεβαίως στον δρόμο του αγώνα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ο κόσμος, οι εργάτες, οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους για την επιβίωση τους. Τους βγάζουν τα κοινά προβλήματα τα κοινά προβλήματα του που είναι αποτέλεσμα στην πολιτικής της ΕΕ των Κυβερνήσεων.

    Στο επίκεντρο των προβλημάτων είναι η ΚΑΠ της ΕΕ που υπηρετεί το στόχο της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

    Σε όλα αυτά, απαντάμε μαχητικά, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση” ανέφεραν.

    Σε αυτό το πλαίσιο η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους για την συγκέντρωση που διοργανώνει την Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 8:30 μμ στην πλατεία της Ξυλοκέρας με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας των Μπλόκων.

  • Ξυλοκέρα Πύργου: Σβήστηκε η πυρκαγιά σε δύσβατη πλαγιά - Έκαψε δύο στρέμματα
    Ξυλοκέρα Πύργου: Σβήστηκε η πυρκαγιά σε δύσβατη πλαγιά - Έκαψε δύο στρέμματα

    Δύο στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης έγιναν στάχτη στην περιοχή της Ξυλοκέρας του δήμου Πύργου, σε πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής του Θωμά.

    Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου με έξι οχήματα και 13 πυροσβέστες, ενώ συνέδραμαν και δύο οχήματα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου.

    Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, καθώς οι πυροσβέστες είχαν να επιχειρήσουν σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή σε απότομη πλαγιά.

    fotia ksilokera 2

  • Πυρκαγιά στην Ξυλοκέρα - Σε κινητοποίηση Πυροσβεστική και δήμος Πύργου
    Πυρκαγιά στην Ξυλοκέρα - Σε κινητοποίηση Πυροσβεστική και δήμος Πύργου

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε πλαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Ξυλοκέρας.

    Ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πύργου, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες δεν απειλεί κατοικίες.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

    * φωτογραφία αρχείου

  • Ξυλοκέρα: Πένθος για την απώλεια του Σπυρίδωνα Τσουκαλά
    Ξυλοκέρα: Πένθος για την απώλεια του Σπυρίδωνα Τσουκαλά

    Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Ξυλοκέρας Δήμου Πύργου, από την απώλεια του Σπυρίδωνα Τσουκαλά σε ηλικία 83 ετών…

    Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό και την γύρω περιοχή και ευτύχησε να δει τους δύο γιους του να προκόβουν στην ζωή τους. Ο Αυγερινός υπηρετεί ως ιερέας την εκκλησία, ενώ ο Περικλής διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μεταποίησης στο χώρο του ελαιολάδου - ελαιοτριβείο. Μάλιστα με τη σύζυγό του Γεωργία χάρισαν στον Σπυρίδωνα και την Κωνσταντίνα Τσουκαλά, τρία εγγόνια.

    Ο Σπυρίδων Τσουκαλάς, πριν από περίπου ένα μήνα, έχασε το στήριγμα και συνοδοιπόρο της ζωής του, την σύζυγό του Κωνσταντίνα. Και φαίνεται πως αυτή την απώλεια δεν την άντεξε.

    Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ξυλοκέρας.

    Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

  • Πύργος: Ζήτημα τιμής η σύλληψη του δραπέτη με κορωνοϊό για τους αστυνομικούς
    Πύργος: Ζήτημα τιμής η σύλληψη του δραπέτη με κορωνοϊό για τους αστυνομικούς

    Τον υπήκοο Πακιστάν που δραπέτευσε από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας το απόγευμα της Πέμπτης, συνέλαβαν λίγο πριν τις δέκα το ίδιο βράδυ, οι αστυνομικοί μετά από εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή της Ξυλοκέρας.

    Η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ιδιάζουσα και δεν είχε καμία σχέση με άλλες επιχειρήσεις εντοπισμού δραπετών στην Ηλεία, στο παρελθόν.

    Οι αστυνομικοί μπορεί να μην αναζητούσαν κάποια εγκληματική προσωπικότητα, αλλά έναν άνθρωπο που νοσεί με κορωνοϊό.

    Ο αλλοδαπός που είχε μεταφερθεί μαζί με ομοεθνείς του στα κρατητήρια μετά από τη σύλληψή τους για παράνομη είσοδο στην χώρο μετά από καταγγελία, βρέθηκε θετικός στην covid19 και δεν έχει διευκρινιστεί γιατί δεν βρισκόταν λόγω νόσησης σε κάποιο άλλο χώρο.

    Το πρωί της Πέμπτης είχε προηγηθεί η καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας σχετικά με το γεγονός αυτό και το απόγευμα ο Πακιστανός κατάφερε να αποδράσει - σύμφωνα με πληροφορίες από ένα παράθυρο του χώρου που βρισκόταν.

    Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό του. Μάλιστα η πληροφορία ότι μετά την απόδραση επιβιβάστηκε σε ταξί και επέστρεψε στην Ξυλοκέρα, βοήθησε τις αρχές.

    Εκεί τον είδαν πολίτες και ομοεθνείς του, οπότε και οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο χωριό.

    Τελικά ο δραπέτης εντοπίστηκε κοντά στο γήπεδο της Ξυλοκέρας και συνελήφθη.

    Στην επιχείριση συμμετείχαν δυνάμεις από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, την ΟΠΚΕ, την ομάδα ΔΙΑΣ, αστυνομικούς όμορων αστυνομικών τμημάτων με την περιοχή του Πύργου.

    Για τους αστυνομικούς ήταν ζήτημα τιμής να εντοπιστεί άμεσα ο δραπέτης, αλλά ήταν και ένα μεγάλο ρίσκο καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο της μετάδοσης του κορωνοϊού. Έπρεπε από τη μια να ερευνούν την περιοχή μέσα στη ζέστη, αλλά και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο του covid19.

    Και το στοιχείο αυτό αύξανε το βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης επιχείρησης που είχε αίσια έκβαση σε γρήγορο χρόνο.

    Ο κρατούμενος παραμένει στα κρατητήρια σε ειδικό απομονωμένο χώρο, ενώ θα γίνει απολύμανση στο κτίριο.

    drapetis sillipsi 2

    drapetis sillipsi 3

    drapetis sillipsi 4

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο