Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 21:06

Ιόνιο: Ακυβέρνητο τουριστικό σκάφος με 173 άτομα ανάμεσα σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο - Ρυμουλκείται στο νησί

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Πρόβλημα έχει παρουσιάσει ένα τουριστικό σκάφος στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κυλλήνη και τη Ζάκυνθο σε απόσταση οκτώ ναυτικών μιλιών από το λιμάνι της Κυλλήνης.

Στο σκάφος επιβαίνουν 173 άτομα και έχει παρουσιάσει βλάβη στο πηδάλιο κοντά στην περιοχή που οι ψαράδες αναφέρουν ως "ξέρα της Μέσης".

Στο σκάφος πλησιάζουν παραπλέοντα πλοία που έχουν λάβει οδηγίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Μεταξύ αυτών και το πλοίο Νήσος Κεφαλονιά που επιστρέφει από το δρομολόγιο Ιθάκη - Σάμη - Κεφαλονιά.

Νεότερη ενημέρωση

Άμεσα αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα ακυβερνησίας λόγω βλάβης στο πηδάλιο για το τουριστικό σκάφος με τα 173 άτομα σε αυτό.

Ρυμουλκείται από παραπλέοντα αλιευτικά προς τη Ζάκυνθο με ασφάλεια.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 22:11

Σχετικά Άρθρα

  • Αυγερινοπούλου: Νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κυλλήνη
    Αυγερινοπούλου: Νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κυλλήνη

    Συνάντηση με τον Αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Αλεξανδράκη

    Η ενίσχυση του Λιμένος της Κυλλήνης, αλλά και θέματα επιτήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, απασχόλησαν την συνάντηση που είχε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Γιώργο Αλεξανδράκη.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα και τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων για την γαλάζια ανάπτυξη, την ανάπτυξη υποδομών και εξωστρέφειας αλλά και την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας στους λιμένες μας, σε συνάφεια και με τα έργα που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύεται εξοπλιστικά το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς άμεσα αναμένεται η αντικατάσταση του παλιού περιπολικού σκάφους με καινούριο, πνευστό περιπολικό κλειστού τύπου, αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Η Βουλευτής είχε θέσει το αίτημα στο Υπουργείο ήδη από την αρχή της χρονιάς στηρίζοντας το αίτημα του Λιμενικού Σώματος και πλέον εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται να παραδοθεί στην υπηρεσία της Κυλλήνης ένα σκάφος Viking 12μετρο με 2 μηχανές και 50 κόμβους ταχύτητα. Η κα. Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, για την εξοπλιστική ενίσχυσή τους σχετικά με την ασφάλειας της ναυσιπλοΐας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κυλλήνη: Σε εξέλιξη η ανέλκυση του αυτοκινήτου που έπεσε στο λιμάνι (photos & video)
    Κυλλήνη: Σε εξέλιξη η ανέλκυση του αυτοκινήτου που έπεσε στο λιμάνι (photos & video)

    Ολοκληρώνεται αυτή την ώρα η ανάσυρση του αυτοκινήτου που νωρίτερα το απόγευμα έπεσε μέσα στο λιμάνι της Κυλλήνης.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο και "κύλησε" προς τη θάλασσα καταλήγοντας σε αυτή.

    Επειδή δεν ήταν σαφές αν υπήρχαν άτομα μέσα στο αυτοκίνητο, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τους περίοικους και το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, αλλά και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

    Άμεσα έπεσε μέσα στο νερό ο δύτης Γιώργος Δραγώνας, για να εντοπίσει και να ελέγξει το όχημα.

    Όπως αποδείχθηκε σε αυτό δεν υπήρχαν επιβάτες, ενώ η ιδιοκτήτρια εμφανίστηκε σχεδόν την ίδια ώρα, λέγοντας πως το είχε σταθμεύσει κανονικά στο σημείο.

    Η ιδιοκτήτρια και μια φίλη της επέβαιναν στο αυτοκίνητο και σύμφωνα με πληροφορίες στάθμευσαν και κατέβηκαν για να αγοράσουν τα εισιτήρια τους.

    Τότε το αυτοκίνητο κινήθηκε μόνο του, πέφτοντας στη θάλασσα καταλήγοντας σε απόσταση 30 μέτρων από το ντόκο του λιμανιού σε βάθος πέντε μέτρων...

    Δείτε φωτογραφίες και video:

    Killini auto anelkisi 2

    Killini auto anelkisi 3

    Killini auto anelkisi 5

    Killini auto anelkisi 6

    Killini auto anelkisi 7

    Killini auto anelkisi 8

  • Κυλλήνη: Αυτοκίνητο "τσούλησε" στο λιμάνι και έπεσε στη θάλασσα
    Κυλλήνη: Αυτοκίνητο

    Αναστάτωση επικράτησε περίπου στις τέσσερις το απόγευμα στο λιμάνι της Κυλλήνης, όταν αυτοκίνητο κύλησε από το χώρο του αλιευτικού καταφυγίου που ήταν σταθμευμένο στην προκυμαία και έπεσε στη θάλασσα.

    Την πρώτη στιγμή οι αυτόπτες μάρτυρες δεν γνώριζαν αν υπήρχαν άνθρωποι μέσα σε αυτό και επικράτησε πανικός για να σώσουν τους πιθανούς επιβάτες.

    Άμεσα κινητοποιήθηκε το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κυλλήνης και δύτης, για τις αναζητήσεις στο λιμάνι.

    Γρήγορα όμως όλοι ανακουφίστηκαν όταν έγινε γνωστό πως η ιδιοκτήτρια του οχήματος, βρισκόταν σε κατάστημα της περιοχής, και το όχημα είχε κινηθεί προς τη θάλασσα μόνο του.

    Αυτή την ώρα οι δύτες αναζητούν το ακριβές σημείο που έχει καταλήξει το όχημα για την ανάσυρσή του.

    Killini auto 2

    Killini auto 3

  • Υ.Α. Πύργου: Εξιχνίασε την απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ στην Κυλλήνη - Στην Αττική τρεις συλλήψεις
    Υ.Α. Πύργου: Εξιχνίασε την απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ στην Κυλλήνη - Στην Αττική τρεις συλλήψεις

    Ένας 27χρονος αλλοδαπός και δύο Έλληνες ηλικίας 26 και 33 ετών συνελήφθησαν στην Αττική χθες ως κατηγορούμενοι στην εμπλοκή τους σε εγκληματική ομάδα που είχε ως στόχο ΑΤΜ στην επαρχία. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από την εξιχνίαση της περίπτωσης απόπειρας διάρρηξης ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας σε χώρο καταστήματος στην Κυλλήνη τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου 2024, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

    Οι έρευνες συνεχίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. "... συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, πρωινές ώρες χθες (1-10-2024) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 27χρονος αλλοδαπός και -2- ημεδαποί, ηλικίας 26 και 33 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πλαστογραφία, απείθεια και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

    Ειδικότερα, από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, προέκυψε ότι πρόκειται για ομάδα με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

    Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους, ενώ φαίνεται να είχαν στοχοποιήσει μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ), σε περιοχές της επαρχίας.

    Σχετικά με τους ρόλους του κάθε μέλους, ο 27χρονος διέθετε καθοριστικό ρόλο, φροντίζοντας για το σχεδιασμό της δράσης και τη διαχείριση των μεταφορικών τους μέσων, ενώ τα άλλα δύο μέλη είχαν υποστηρικτικό ρόλο.

    Μετά από έρευνα στις οικίες και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • 2,5 γραμμ. ακατέργαστης και 1 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης,
    • το χρηματικό ποσό των -2.145- ευρώ,
    • αυτοκίνητο,
    • αναδιπλούμενο μαχαίρι,
    • 9 φυσίγγια,
    • πλήθος εργαλείων και
    • πλήθος συσκευών τηλεφωνίας και καρτών SIM.

    Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής, κλοπή οχήματος από την περιοχή της Μεταμόρφωσης και απόπειρα διάρρηξης σε ΑΤΜ που έλαβε χώρα 8-3-2024 στην Κυλλήνη Ηλείας.

    Το ανωτέρω αφαιρεθέν όχημα χρησιμοποιήθηκε ως μεταφορικό μέσο των δραστών στην εν λόγω απόπειρα διάρρηξης και εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας σε περιοχή της Ηλείας.

    Μετά από έλεγχο στο εσωτερικό του είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια κατασκευή περιέχουσα εκρηκτική ύλη, πλαστικό δοχείο περιέχων βενζίνη, -0,5- γραμμ. κοκαΐνης και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

    Σημειώνεται ότι ο 27χρονος και ο 33χρονος είχαν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".

    Kullini ATM 2

    Kullini ATM 3

    Kullini ATM 5

    Kullini ATM 6

    Kullini ATM 7

    Kullini ATM 8

  • Κυλλήνη: Απαγορεύθηκε ο απόπλους στο «Mare di Levante», λόγω βλάβης
    Κυλλήνη: Απαγορεύθηκε ο απόπλους στο «Mare di Levante», λόγω βλάβης

    Βλάβη υπέστη το πλοίο «Mare di Levante» κατά τον κατάπλου στην Κυλλήνη, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Ζάκυνθο στην Κυλλήνη μεταφέροντας 223 επιβάτες, 50 Ι.Χ., 32 φορτηγά και τρία λεωφορεία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας "Levante Ferries", "... λόγω τεχνικού προβλήματος του πλοίου 'ΜARE DI LEVANTE' το δρομολόγιο 24/09/2024 από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο 17:15 θα εκτελεστεί από το πλοίο 'ΚEFALONIA' στις 18:30. Καθώς και το δρομολόγιο από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη 19:30 θα εκτελεστεί 20:15 με το πλοίο 'ΚEFALONIA'".

  • Σκάφος βυθιζόταν δίπλα σε λουόμενους στη Βουλιαγμένη
    Σκάφος βυθιζόταν δίπλα σε λουόμενους στη Βουλιαγμένη

    Το Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το πρωί για την ύπαρξη ημιβυθισμένου σκάφους δίπλα σε λουόμενους.

    Το σκάφος βρισκόταν περίπου 300 μέτρα από την ακτή και είχε πάρει κλίση, όπως ανέφερε ναυαγοσώστης της παραλίας στο Λιμενικό.

    Άμεσα οι λιμενικοί, ειδοποίησαν καταδυτικό συνεργείο το οποίο αφού απάντησε τα νερά, συνόδευσε ρυμουλκούμενο δια θαλάσσης το σκάφος στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης, προκειμένου να γίνει η ανέλκυση του σκάφους με γερανό και να μεταφερθεί προς επισκευή.

    Πηγή: cnn.gr

  • Χαλκιδική: Τραυματίστηκε 13χρονη μετά από σύγκρουση δύο σκαφών
    Χαλκιδική: Τραυματίστηκε 13χρονη μετά από σύγκρουση δύο σκαφών

    Με τραύμα στο πόδι μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» μια 13χρονη από τη Ρουμανία που επέβαινε σε πλοίο στη Χαλκιδική.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, χθες το βράδυ ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο του Όρμου Παναγιάς του Λιμεναρχείου Ιερισσού για τον τραυματισμό μίας 13χρονης αλλοδαπής (υπήκοος Ρουμανίας) επιβαίνουσας σε εκμισθούμενο επαγγελματικό σκάφος ελληνικής σημαίας στη θαλάσσια περιοχή ¨Γαλάζια νερά¨ της νήσου Διάπορου.

    Ειδικότερα, η 13χρονη τραυματίστηκε στο πόδι, μετά από σύγκρουση του σκάφους στο οποίο επέβαινε με έτερο επαγγελματικό σκάφος ελληνικής σημαίας. Η ανήλικη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Γεννηματάς, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή του Όρμου Παναγιάς.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κυλλήνη: Αναστάτωση από την εξαφάνιση 8χρονου Ιταλού - Βρέθηκε μετά από έξι ώρες
    Κυλλήνη: Αναστάτωση από την εξαφάνιση 8χρονου Ιταλού - Βρέθηκε μετά από έξι ώρες

    Αναστάτωση επικράτησε από το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή των Λουτρών Κυλλήνης, καθώς ένα αγοράκι οκτώ ετών εξαφανίστηκε την ώρα που βρισκόταν μαζί με τους γονείς του στην παραλία ξενοδοχειακής μονάδας.

    Μόλις έγινε αντιληπτό πως το παιδί χάθηκε από το σημείο ξεκίνησαν έρευνες από προσωπικό του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, αλλά και τους λουόμενους, προκειμένου να βρουν το συντομότερο δυνατό το οκτάχρονο αγοράκι.

    Το παιδί εντοπίστηκε εξαντλημένο στην παραλία, σε απόσταση περίπου 3,5 χλμ από το σημείο που αρχικά βρισκόταν βόρεια προς την Κυλλήνη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

    Ο δικηγόρος της οικογένειας των Ιταλών, Τάσος Ντούγκας που βρέθηκε στο πλευρό τους, ευχαρίστησε εκ μέρους τους όλους όσοι συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο