Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 07:32

58χρονος βούτηξε δαχτυλίδια από κοσμηματοπωλεία σε Κατάκολο και Αρχ. Ολυμπία και… πιάστηκε αμέσως

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Τρομερή “έμπνευση” είχε ένας 58χρονος που αποφάσισε παραμονή και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου να βγει για “ψώνια” σε κοσμηματοπωλεία στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο δράστης το πρωί της περασμένης Τετάρτης, εμφανίστηκε ως πελάτης σε γνωστό κοσμηματοπωλείο στο Κατάκολο. Ζήτησε να δει κάποια δαχτυλίδια όπως και έγινε και στη διαδικασία αυτή φέρεται να κατάφερε να αφαιρέσει ένα δαχτυλίδι. Όμως δεν υπολόγισε πως ο ιδιοκτήτης που αναζητούσε στη συνέχεια το δαχτυλίδι, είδε από τις κάμερες ασφαλείας τις καταγεγραμμένες κινήσεις του δράστη.

Ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο ο 58χρονος επισκέφθηκε άλλο κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία. Με τον ίδιο τρόπο ρώτώντας δηλαδή και αποσπώντας την προσοχή της ιδιοκτήτριας, κατάφερε να αφαιρέσει ένα δαχτυλίδι.

Τα παραπάνω περιστατικά καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Στις έρευνες που έγιναν στην κατοχή του δράστη, το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου, βρέθηκαν τα δύο δαχτυλίδια αλλά και μια χρυσή χειροπέδα κόσμημα, που είχε αφαιρέσει από το κοσμηματοπωλείο στο Κατάκολο και δεν είχε αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης, αλλά αναγνώρισε το κόσμημα κατά την εύρεση του.

Φωτογραφία αρχείου: Freepik/EyeEm

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 23:45

Σχετικά Άρθρα

  • Ηλεία: Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την 6η ΥΠΕ σε Πύργο, Βάρδα, Αρχ. Ολυμπία, Αμαλιάδα
    Ηλεία: Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την 6η ΥΠΕ σε Πύργο, Βάρδα, Αρχ. Ολυμπία, Αμαλιάδα

    Η πρόληψη είναι ζήτημα ΖΩΗΣ

    Ενημερωτικές δράσεις για τον καρκίνο του μαστού σε Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία και Βάρδα υλοποιεί η 6η ΥΠΕ στην Ηλεία, υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχοντας στη διεθνή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι της πρώτης αιτίας θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.

    Συγκεκριμένα:

    - στη Βάρδα μέχρι και σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου επαγγελματίες υγείας του ΚΥ ΒΑΡΔΑΣ στα πλαίσια υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου κατά του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» θα υλοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού εντός της δομής. Ενώ στις 30 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιήσουν ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού διαμερίσματος Βάρδας.

    -Στην Αμαλιάδα, σήμερα οι επαγγελματίες υγείας του Γ.Ν. Αμαλιάδας σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», θα υλοποιήσουν στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 18.30 ενημερωτική δράση.

    -Στον Πύργο, οι Επισκέπτες Υγείας του Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου, την Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Οκτωβρίου θα κάνουν ανάλογη δράση στο χώρο της εισόδου των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου και ώρες 09:00 έως 13:00.

    -Στην Αρχαία Ολυμπία, οι επαγγελματίες υγείας του Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας, θα ενημερώνουν το κοινό την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024 και ώρες 10:00 έως 13:00 π.μ.. στον κεντρικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024 και ώρες 10.00 έως 13:00 στο Περιφερειακό ιατρείο Λάλα.

    Φωτογραφία: Freepik/shajeelahmed

  • Έκλεψαν 600 κιλά λάδι από ελαιοτριβείο στο Αιτωλικό - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών
    Έκλεψαν 600 κιλά λάδι από ελαιοτριβείο στο Αιτωλικό - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών

    Μεγάλη κλοπή σημειώθηκε σε ελαιοτριβείο στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού, όπου άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν 600 κιλά ελαιόλαδου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του messolonghivoice.gr, οι δράστες εισέβαλαν στην αποθήκη του ελαιοτριβείου και κατάφεραν να αποσπάσουν το ελαιόλαδο, το οποίο βρισκόταν αποθηκευμένο σε μεγάλες κάδες.

    Η αξία του κλεμμένου ελαιόλαδου εκτιμάται σε περίπου 5.000 ευρώ, ενώ το περιστατικό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνέβη στο διάστημα από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2024.

    Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, με την τοπική κοινωνία να εκφράζει έντονη ανησυχία.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Αρχ. Ολυμπία: Παρουσιάστηκαν τα τρία εναλλακτικά σενάρια του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου
    Αρχ. Ολυμπία: Παρουσιάστηκαν τα τρία εναλλακτικά σενάρια του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

    «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων με κέντρο την Ολυμπία

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Τα τρία εναλλακτικά σενάρια της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και των Δημοτικών Ενοτήτων Λαμπείας, Λασιώνος, Φολόης και Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσιάστηκαν με όλες τις παραμέτρους, σε ειδική εκδήλωση, στο Δημαρχείο της πόλης.

    Οι μελετητές παρουσίασαν τα εναλλακτικά σενάρια, με επικρατέστερο εκείνο της πολυκεντρικής χωρικής οργάνωση (σενάριο3), αναλύοντας διεξοδικά τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.

    Για τη διατύπωση των εναλλακτικών σεναρίων είχαν ληφθεί υπόψη όλα τα στοιχεία που διαμορφώνουν την σημερινή εικόνα του Δήμου, καθώς δεσμεύσεις και κατευθύνσεις που προκύπτουν από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τις προτάσεις που υπάρχουν σε υπό μελέτη θεσμικά κείμενα.

    Τα εναλλακτικά σενάρια

    -Το πρώτο σενάριο είναι το λεγόμενο «Σενάριο Τάσεων» (do nothing), που χαρακτηρίζεται από την διατήρηση των υφιστάμενων πολιτικών και την απουσία παρεμβάσεων.

    Το Σενάριο τάσεων (do nothing), έχει αρνητικές ή ουδέτερες επιπτώσεις στις εξεταζόμενες παραμέτρους της βιώσιμης ανάπτυξης (οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και κλιματική) και δεν υποστηρίζει την ισόρροπη χωρική οργάνωση του Δήμου.

    -Το δεύτερο σενάριο, είναι το «Σενάριο μονοκεντρικής χωρικής οργάνωσης/ανάπτυξης». Το συγκεκριμένο χαρακτηρίζεται από την ανάδειξη του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας ως διοικητικού – οικονομικού και τουριστικού πόλου με την υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος, και βελτίωση της λειτουργικής διασύνδεσης του οικιστικού με τον αρχαιολογικό χώρο αίροντας τις υφιστάμενες δυσλειτουργίες.

    Το Σενάριο μονοκεντρικής χωρικής οργάνωσης, έχει θετικές επιπτώσεις για τον οικισμό της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά αρνητικές ή ουδέτερες επιπτώσεις στους υπόλοιπους οικισμούς και στην εδαφική συνοχή του Δήμου.

    -Το τρίτο, και επικρατέστερο σύμφωνα με τους μελετητές, σενάριο είναι το «Σενάριο πολυκεντρικής χωρικής οργάνωσης/ανάπτυξης», το οποίο χαρακτηρίζεται από την οργάνωση ενός πολυκεντρικού οικιστικού δικτύου αλλά και με την ανάληψη διακριτών ρόλων στους οικισμούς των ορεινών και αγροτικών Δημοτικών Ενοτήτων.

    Προβλέπει:

    -Λειτουργική διασύνδεση οικιστικού χώρου Αρχαίας Ολυμπίας με τον αρχαιολογικό χώρο, παράλληλη αναβάθμιση αστικού χώρου και εξοπλισμού

    - Διασυνδεδεμένη και αλληλοτροφοδοτούμενη παραγωγική δομή όλων των τομεακών κλάδων της τοπικής οικονομίας

    - Δικτυώσεις και συνδέσεις με άλλους αξιόλογους πόρους φύσης, πολιτισμού, άυλης κληρονομιάς, τοπικής ιστορίας, τοπικών παραγωγικών δραστηριοτήτων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού (πχ αγροτουρισμός, περιηγητικός τουρισμός κ.ά.)

    - Υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και εφαρμογών – ευφυείς πόλεις

    Οι πόλοι ανάπτυξης του 3ου σεναρίου αφορούν σε μορφές στις εξής περιοχές:

    • Αρχαία Ολυμπία: πολιτιστικός πόλος διεθνούς ακτινοβολίας-επισκεψιμότητας / πρωτεύων δημοτικός πόλος / συλλειτουργία με Πελόπιο & Πλάτανο / ενίσχυση της τοπικής οικονομικής βάσης με έμφαση στον τουρισμό και στη διασύνδεσή του με ποιοτικά τοπικά αγροτικά προϊόντα
    • Πανόπουλος: δυτική πύλη Δήμου από/προς όμορους ΟΤΑ και άλλα δημοτικά – διαδημοτικά και περιφερειακά κέντρα της χωρικής αναπτυξιακής ενότητας Π.Ε. Ηλείας – αξιοποίηση δυνατοτήτων για δημιουργία εκθεσιακού χώρου αγροτικών προϊόντων
    • Λάλας σε συνέργεια με τον Κούμανη: αγροτικός πόλος ανάπτυξης και οργάνωσης δραστηριοτήτων του πρωτογενή τομέα
    • Λάμπεια: πόλος ειδικού σκοπού – ανάπτυξης ήπιων μορφών τουρισμού
    • Άλλοι οικισμοί: οργανώνονται σε θεματικές περιοχές – τοπία (πχ διαδρομές νερού, ορεινών όγκων και τοπίου, κρασιού κλπ). Ενδεικτικά, περιλαμβάνονται μικρότερα πλέγματα οικισμών συναρθρωμένα σε θεματικές ενότητες τουρισμού φύσης πχ με έντονο στοιχείο νερού σε Κακοτάρι-Κρυόβρυση (Πηνειός), Βασιλάκι-Νεμούτα (Ερύμανθος) κ.ά

    Το επικρατέστερο σενάριο πολυκεντρικής χωρικής οργάνωσης, επιλέχθηκε, δεδομένου ότι έχει το θετικότερο αντίκτυπο στην μελλοντική ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου διαχέοντας σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιδράσεις του σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

    Poleodomiko Olympia 2

    Poleodomiko Olympia 3

    Poleodomiko Olympia 4

    Poleodomiko Olympia 5

  • Κατάκολο: Διαμαρτυρία για τις συνθήκες στο λιμάνι - Καταγγελίες για άναρχη κατάσταση με φόντο …τους τουρίστες
    Κατάκολο: Διαμαρτυρία για τις συνθήκες στο λιμάνι – Καταγγελίες για άναρχη κατάσταση με φόντο …τους τουρίστες

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες, οδηγοί ταξί και επαγγελματίες τουριστικών λεωφορείων στο Κατάκολο, επισημαίνοντας τις σοβαρές ελλείψεις και την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι. Οι επαγγελματίες κατήγγειλαν την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών, την έλλειψη βασικών μέτρων ασφαλείας, και την άνιση εκμετάλλευση του λιμανιού, το οποίο – όπως τονίζουν – έχει μετατραπεί σε προνόμιο λίγων και ισχυρών.

    Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, το λιμάνι, αντί να λειτουργεί ως σημαντικός πόλος οικονομικής στήριξης για τους επαγγελματίες της περιοχής, έχει παραμεληθεί και λειτουργεί χωρίς ευνομία, με τα προβλήματα ασφαλείας να είναι έντονα θέτοντας σε κίνδυνο τουρίστες και εργαζόμενους, ενώ η όλη κατάσταση δυσφημίζει την περιοχή.

    katakolo diamarturia 7

    Ο πρόεδρος του Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων Ν. Ηλείας «Ο ΕΡΜΗΣ» Παναγιώτης Τσαπάρας έκανε λόγο για ανάγκη ίσης αντιμετώπισης και εφαρμογής του νόμου για όλους επισημαίνοντας πως:

    «Ο λόγος της πορείας διαμαρτυρίας είναι η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι Κατακόλου, ένα λιμάνι το οποίο θα έπρεπε να είναι κόσμημα και να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού και να βελτιώνεται συνεχώς έχει φτάσει αυτή τη στιγμή να είναι σε ένα τέλμα και να μην μπορεί να δουλέψει σωστά. Δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις πουθενά, δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης διαγραμμισμένοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια χάβρα των Ιουδαίων, να μπαίνουν ξεναγοί και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από όλη την Ελλάδα, να παίρνουν κόσμο, να βάζουν τα λεωφορεία όπως θέλουν άναρχα ενώ υπάρχουν κανονιστικές που τα αναφέρουν όλα αυτά, τις οποίες εμείς σεβόμαστε και τηρούμε. Συνεχίζουμε όμως να δεχόμαστε πρόστιμα από το λιμεναρχείο για αστείους λόγους. Γι αυτό είμαστε εδώ, να διαμαρτυρηθούμε και να βελτιώσουμε την κατάσταση στο λιμάνι και να υπάρξει ισονομία έναντι όλων».

    katakolo diamarturia 3

    Στο κάλεσμα των επαγγελματιών ανταποκρίθηκε τόσο ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Κώστας Νικολούτσος, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους διαμαρτυρόμενους και να ακούσουν τα αιτήματά τους.

    «Η παρουσία μας δηλώνει ότι ενδιαφερόμαστε σοβαρά για τα προβλήματα λειτουργίας του λιμανιού. Όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εδώ έχουν δικαίωμα στη δουλειά και στην ίση μεταχείριση, ανάλογα με αυτά που προβλέπονται από τους νόμους. Εδώ στο Κατάκολο υπάρχει μια κανονιστική λειτουργίας του λιμανιού και είμαι σίγουρος ότι έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα και από τα χρόνια. Χρειάζεται αλλαγή…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καννής, καθησυχάζοντας τους οδηγούς ότι την επόμενη τουριστική σεζόν θα βρεθεί μια κοινά αποδεκτή και πιο δίκαιη λύση για όλους.

    katakolo diamarturia 9

    Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσαγδής, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών πρακτόρων Ηλείας, ανέφερε ότι το ΚΤΕΛ παραβιάζει τους κανονισμούς, κάνοντας άγρα πελατείας σε ώρες που δεν έχει δρομολόγια, ενώ παρά τις καταγγελίες προς τις αρμόδιες αρχές, όπως τον λιμενάρχη, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

    «Το ΚΤΕΛ εκμεταλλεύεται και κάνει άγρα πελατείας. Ενώ το δρομολόγιό του ήταν στις 9.00 είναι εδώ από τις 8.35, με αποτέλεσμα όταν γεμίσει να φύγει και να χάνουν την πελατεία τους και τα ταξί και τα τουριστικά και όλοι.

    Έχουμε στείλει έγγραφα στον λιμενάρχη να έρθει να βεβαιώσει την παράβαση αλλά ο λιμενάρχης είναι άφαντος. Προχθές υποβάλλαμε μήνυση μέσω του νομικού μας συμβούλου στον κ. Νικολούτσο και στον Λιμενάρχη γιατί ουδέποτε ο κ. Λιμενάρχης ενώ λέγεται ότι είναι χερσαία ζώνη δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα. Δεν ξέρουμε για πιο λόγο...» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαγδής.

    katakolo diamarturia 8

    Ακολούθως, ο Γιάννης Μαμούσης, μέλος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων, τόνισε ότι στόχος της κινητοποίησης είναι η ενημέρωση των αρχών και η έναρξη συζητήσεων για τη βελτίωση των συνθηκών στο λιμάνι. «Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή να συζητήσουμε, τους δώσαμε το χρόνο σε επόμενη αλλά άμεση συνάντηση να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα προκειμένου η επόμενη σεζόν να είναι για όλο τον κόσμο και να μπορέσει να ζήσει ο κόσμος του Πύργου, του Κατακόλου, της Ολυμπίας γιατί σήμερα γίνεται μια μονομερής εκμετάλλευση».

    katakolo diamarturia 2

    katakolo diamarturia 4

    katakolo diamarturia 5

  • Πύργος: Τον συνέλαβαν γιατί έκλεψε κινητό τηλέφωνο από γραφείο

    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία αφαίρεσε από γραφείο εργασίας ημεδαπής γυναίκας ένα κινητό τηλέφωνο.

  • Κατάκολο: Διαμαρτυρία από τους οδηγούς ταξί - Μιλούν για λιμάνι ολίγων
    Κατάκολο: Διαμαρτυρία από τους οδηγούς ταξί - Μιλούν για λιμάνι ολίγων

    Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων Ν. Ηλείας «Ο ΕΡΜΗΣ», θέλοντας να διαμαρτυρηθεί αλλά και να επισημάνει την άναρχη αλλά και επισφαλή κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Κατακόλου, διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας στο Κατάκολο, σήμερα

    "Διαμαρτυρόμαστε διότι ένα λιμάνι που θα έπρεπε να είναι το κόσμημα της περιοχής μας και να διαφυλάττεται ως κόρη οφθαλμού, έχει αφεθεί στην τύχη του τα τελευταία χρόνια. Ένα λιμάνι που θα έπρεπε να στηρίζει οικονομικά τις οικογένειες όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτό, έχει μετατραπεί σε λιμάνι επαγγελματικής δραστηριότητας λίγων και ισχυρών. Ένα λιμάνι, στο οποίο θα έπρεπε να επικρατεί η ευνομία και σωστή οργάνωση, έχει μετατραπεί σε χώρο άναρχης δράσης όποιου επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τα συμφέροντά του κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα των αρμοδίων υπηρεσιών. Ένα λιμάνι που απουσιάζουν ακόμη και βασικά μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν καθημερινά τουρίστες, πολίτες και επαγγελματίες που κινούνται σε αυτό. Ένα λιμάνι που αντί να προβάλλει τον τόπο μας και τη χώρα μας στο εξωτερικό έχει μετατραπεί σε παράγοντα δυσφήμισης και συνώνυμο της παρανομίας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

    Όμως ως εδώ! Δεν θα ανεχθούμε άλλο τη συνέχιση αυτής της κατάστασης! Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε το αυτονόητο: ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ. Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζί μας στην πορεία διαμαρτυρίας από την είσοδο του Λιμένα Κατακόλου «Ιωάννης Λάτσης» έως τη διασταύρωση του Αγ. Ανδρέα. ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!" καταλήγει η ανακοίνωση.

    Αυτή την ώρα ξεκινούν πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Κατακόλου.

    (Δελτίο Τύπου)

    Katakolo diamarturia1 2

  • Κατήγγειλε ότι του έκλεψαν το αμάξι για να πάρει την αποζημίωση – Συνελήφθη 37χρονος στο Ηράκλειο
    Κατήγγειλε ότι του έκλεψαν το αμάξι για να πάρει την αποζημίωση – Συνελήφθη 37χρονος στο Ηράκλειο

    Οι αστυνομικοί μετά από ενδελεχή έρευνα διαπίστωσαν πως δεν πρόκειται για κλοπή αλλά ο ίδιος το είχε σχεδιάσει αυτό προκειμένου να εξαπατήσει την ασφαλιστική εταιρία που είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητό του ώστε να λάβει την αποζημίωση για μερική ή ολική κλοπή

    Ένας 37χρονος βρίσκεται στα χέρια των αρχών καθώς επιχείρησε να εξαπατήσει την ασφαλιστική του με ψευδή καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου όταν ο 37χρονος πήγε στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου και κατέθεσε ότι άγνωστοι του έκλεψαν το αγροτικό όχημά του, αξίας 30.000 ευρώ.
    Ο ίδιος, στις 12 Οκτωβρίου, προχώρησε σε συμπληρωματική κατάθεση λέγοντας πως τελικά βρήκε το αυτοκίνητό του αλλά όπως κατήγγειλε του είχαν αφαιρέσει την καρότσα, το καπό και την πόρτα του οδηγού.
    Οι αστυνομικοί μετά από ενδελεχή έρευνα διαπίστωσαν πως δεν πρόκειται για κλοπή αλλά ο ίδιος το είχε σχεδιάσει αυτό προκειμένου να εξαπατήσει την ασφαλιστική εταιρία που είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητό του ώστε να λάβει την αποζημίωση για μερική ή ολική κλοπή.

    Οι αρχές μετά τα στοιχεία που συνέλεξαν συνέλαβαν τον 37χρονο ο οποίος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη με τη κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων.

    Πηγή: Cretapost.gr - Protothema.gr
  • Αλκυώνα: Εξετάζεται από την Κτηματική το αίτημα των κατοίκων της Αλκυώνας για επαναχάραξη του αιγιαλού
    Αλκυώνα: Εξετάζεται από την Κτηματική το αίτημα των κατοίκων της Αλκυώνας για επαναχάραξη του αιγιαλού

    Γίνεται το πρώτο θετικό βήμα

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με την ελπίδα να λάβει αίσιο τέλος το σήριαλ του αιτήματος των κατοίκων της Αλκυώνας Κατακόλου για επαναχάραξη του αιγιαλού, θα συμμετέχουν, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβαν, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθορισμού ορίων αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού της Κτηματικής Υπηρεσίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, προκειμένου να εξεταστεί το από 21-02-2024 αίτημα των κατοίκων.

    «Είναι ένα πολύ θετικό βήμα και θα προσέλθουμε με την αισιοδοξία ότι θα λυθεί το πάγιο και χρόνιο αίτημά μας και να λυθεί το θέμα αμφισβήτησης των νόμιμων περιουσιακών μας στοιχείων» δηλώνει στο ilialive.gr ο εκπρόσωπος των κατοίκων Αλυώνας Άγγελος Νικολόπουλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια «τρέχει» με ιδιαίτερο σθένος το συγκεκριμένο ζήτημα. «Πρέπει να διευθετηθεί το θέμα, γιατί στην ουσία η Αλκυώνα είναι σε πολύ χειρότερη θέση, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ενός σχεδίου. Θα πρέπει να γίνει τελικά η επαναχάραξη που θα σεβαστεί και το σχέδιο πόλης και θα λάβει σοβαρά υπόψη τις προσχώσεις που έχουν γίνει».

    Οι κάτοικοι της περιοχής, με πρόσφατη επιστολή τους, αφού έλαβαν τη βεβαίωση ότι θα εξεταστεί το αίτημά του, ζητούν να αποδεχτεί η επιτροπή το νέο στοιχείο που επικαλούνται, αυτό της αλλαγής του αιγιαλού από προσχώσεις που έχουν γίνει μετά τα τεχνικά έργα του λιμενοβραχίονα.

    «Ελπίζουμε ότι η νέα επιτροπή σύμφωνα και με τα όσα αποφασίστηκαν στην τηλεδιάσκεψη της 25/07/2024 που έγινε με πρωτοβουλία της κ. Αυγερινοπούλου θα αντιμετωπίσει θετικά όλα τα στοιχεία που έχουμε καταθέσει και θα κάνει την επαναχάραξη του αιγιαλού και της παραλίας. Το αίτημά μας για επαναχάραξη αιγιαλού – παραλίας είναι δίκαιο και νόμιμο. Μπορεί και πρέπει να ικανοποιηθεί κατοχυρώνοντας οριστικά τη νομιμότητα της ιδιοκτησίας των κατοίκων της περιοχής» καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο