Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 08:14

Κ.Υ. Ανδρίτσαινας: Να ενισχυθεί με προσωπικό και εξοπλισμό - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Επαρχίας Ολυμπίας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Δεκάδες κάτοικοι της Ανδρίτσαινας και των όμορων περιοχών της Επαρχίας Ολυμπίας, ένωσαν τις φωνές τους, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, το μήνυμα ήταν σαφές: «Όχι στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας».

Με πανό στα χέρια οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΥ Ανδρίτσαινας, διεκδικούν ένα λειτουργικό Κέντρο Υγείας που θα εξυπηρετεί όλο το 24ωρο του δημότες της περιοχής και θα διαθέτει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Μεγάλο «αγκάθι» η μη λειτουργία του ΚΥ τα Σαββατοκύριακα, λόγω υποστελέχωσης, όπως και η έλλειψη ασθενοφόρου. Οι κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του Κέντρου Υγείας, αλλά και το φόβο για την υγεία τους καθώς βλέπουν την περιοχή να στερείται οργανωμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Διεκδικούν, το ΚΥ να είναι ανοιχτά, καθημερινά, όλο το 24ωρο, εφημερίες ιατρών τα Σαββατοκύριακα, όπως και τη μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου που θα εξυπηρετεί τα έκτακτα περιστατικά.

Andritsaina KY 2

Andritsaina KY 3

Andritsaina KY 4

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 12:39

Σχετικά Άρθρα

  • Γ.Ν. Ηλείας: Πύργος και Ανδρίτσαινας με τη βούλα στην κατηγορία «Άγονο τύπου Α»
    Γ.Ν. Ηλείας: Πύργος και Ανδρίτσαινας με τη βούλα στην κατηγορία «Άγονο τύπου Α»

    Αλλάζουν τα δεδομένα της Υγείας στο νομό - Άμεσα η πρώτη προκήρυξη για Παθολόγους

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Και επισήμως πλέον το ΓΝ Ηλείας εντάσσεται στην κατηγορία «Άγονο τύπου Α», μετά την πολυαναμενόμενη ΚΥΑ που υπεγράφη χθες από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και αναμένεται να εκδοθεί σε ΦΕΚ. Σύμφωνα με την απόφαση, στο ειδικό καθεστώς μπαίνει το Νοσοκομείο του Πύργου και το ΚΥ Ανδρίτσαινας, καθιστώντας τις μονάδες πιο ελκυστικές για την προσέλευση μεγαλύτερου αριθμού ιατρών και την βελτίωση της λειτουργίας των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη προκήρυξη για θέσεις Παθολόγων αναμένεται μέσα στο επόμενο 10ήμερο.

    Η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε τις ανακοινώσεις που είχε κάνει από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, που είχε συναντηθεί για το σκοπό αυτό με τον υπουργό Υγείας ΆΔωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους.

    Η απόφαση αλλάζει τα δεδομένα της Υγείας στο νομό, καθώς η διεκδίκηση να μετατραπεί το ΓΝ Ηλείας από «άγονο τύπου Β» σε «άγονο τύπου Α» ήταν πλέον μονόδρομος τα τελευταία χρόνια, ως μοναδικό «όπλο» προσέλκυσης ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και κυρίως παθολόγων και καρδιολόγων, καθώς όλες οι προκηρύξεις θέσεων έβγαιναν άγονες.

    «Η υπογραφή της ΚΥΑ είναι μια πολύ αισιόδοξη εξέλιξη για το νομό, καθώς δίνονται πλέον ιδιαίτερα σοβαρά και ελκυστικά κίνητρα για τους ιατρούς. Με την εξέλιξη αυτή μπορούμε να πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα καλύψουμε σημαντικά κενά σε ειδικότητες στο Νοσοκομείο Πύργου και κυρίως στην Παθολογική και Καρδιολογική που τόσο έχουμε ανάγκη και έχουμε δυσκολευτεί πολύ» δηλώνει στο ilialive.gr ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Πύργου Σπύρος Πολίτης.
    «Παράλληλα όμως με τη Ν.Μ. Πύργου, μπορούμε να πούμε ότι θα ενισχυθούν οι συνδεδεμένες Νοσηλευτικές Μονάδες της Αμαλιάδας και της Κρέστενας, και σίγουρα θα επωφεληθεί όλος ο νομός γιατί θα παρέχονται βελτιωμένες υπηρεσίες παντού. Με την ενίσχυση του κεντρικού Νοσοκομείου της Ηλείας, θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του ιατρικού προσωπικού για στις άλλες μονάδες».

    Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Χρήστος Γιαννικούλης, με τα οικονομικά κίνητρα να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως δηλώνει στο ilialive.gr «Η ένταξη του ΓΝ Ηλείας στην κατηγορία «άγονο τύπου Α» είναι θετική και κινείται στο πνεύμα των προτάσεων που έχουμε καταθέσει και εμείς ως Σύλλογος. Τα οικονομικά κίνητρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν και θα αναμένουμε πρώτα την έκδοση του ΦΕΚ για να δούμε ολοκληρωμένη την απόφαση, καλό θα είναι να υπάρξει μια σωστή φορολογική ρύθμιση για τους ιατρούς όπως και ανάλογα κίνητρα να δοθούν και στους επικουρικούς ιατρούς».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεκδίκηση χαρακτηρισμού του ΓΝ Ηλείας ως Άγονο τύπου Α έχει ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια απ’ όλους τους φορείς του νομού, και εντάθηκε τους τελευταίους μήνες τόσο από την Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας όσο και από τον πολιτικό χώρο, με τον υφυπουργό Ανδρέα Νικολακόπουλο να ανακοινώνει επίσημα αυτή την εξέλιξη τον περασμένο Ιούλιο.

    Τα οικονομικά κίνητρα

    Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:

- Στους ιατρούς/οδοντιάτρους κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’ καταβάλλεται μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής ύψους 300 ευρώ και σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Β΄ καταβάλλεται μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής ύψους 200 ευρώ. 


    - Στους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ των ειδικοτήτων: εσωτερικής παθολογίας, γενικής/οικογενειακής ιατρικής, παιδιατρικής, αναισθησιολογίας, νεφρολογίας, παθολογικής ανατομικής, ακτινολογίας, ιατρικής βιοπαθολογίας/εργαστηριακής ιατρικής, ψυχιατρικής παιδιού και εφήβου, κυτταρολογίας, παθολογικής ογκολογίας, καθώς και β) των ειδικοτήτων πνευμονολογίας-φυματιολογίας, νευροχειρουργικής, νευρολογίας, χειρουργικής, χειρουργικής παίδων, χειρουργικής θώρακος και καρδιολογίας που υπηρετούν σε ΜΕΘ ενηλίκων/παίδων, καταβάλλεται επιπλεον μηνιαίο οικονομικό κίνητρο ύψους τριακοσίων 300 ευρώ, εφόσον υπηρετούν σε προβληματική και άγονη περιοχή κατηγορίας Α' και β) οικονομικό κίνητρο ύψους 200 ευρώ, εφόσον υπηρετούν σε προβληματική και άγονη περιοχή κατηγορίας Β'.


- Ιατροί/οδοντίατροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 3.600€ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μια από τις 18 ειδικότητες, 7.200€.

(β) Ιατροί/οδοντίατροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Β’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 2.400€ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μια απο τις 18 ειδικότητες 4.800€.

    Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ένταξη της Ηλείας στις άγονες περιοχές

    Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτήρισε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία καθορίζονται αυξήσεις στα επιδόματα άγονων περιοχών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Την Τετάρτη, η Βουλευτής Ηλείας είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εν όψει και της υπογραφής της ΚΥΑ, στην διάρκεια της οποίας η κα. Αυγερινοπούλου έθεσε το θέμα για ένταξης της Ηλείας στις άγονες περιοχές. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να θέσει στον κ. Μητσοτάκη, προτεραιότητα της πολιτικής του οποίου αποτελεί ο τομέας της υγείας, και μια σειρά άλλων θεμάτων που σχετίζονται με τις παροχές υπηρεσιών υγείας στην περιοχή. Για τα ίδια θέματα άλλωστε είχε προηγηθεί συνάντησής της, πριν λίγο καιρό, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

    Οι αυξήσεις αυτές είναι κατακόρυφες για 18 ιατρικές ειδικότητες ώστε να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς για την πλήρωση θέσεων σε δομές υγείας σε προβληματικές και άγονες περιοχές, μεταξύ αυτών και στα νοσοκομεία της Ηλείας. Η ΚΥΑ αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες και θα ακολουθήσει η επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων με το νέο μισθολογικό καθεστώς, με τις νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τα επιπλέον οικονομικά κίνητρα. Η ένταξη της Ηλείας στο νέο καθεστώς άγονων περιοχών θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα της υποστελέχωσης νευραλγικών κλινικών των τριών νοσοκομείων.

    Όπως τόνισε σε δήλωσή της η κα. Αυγερινοπούλου, «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απαντά με πράξεις και με αυτή την απόφαση συμβάλει καθοριστικά να δοθεί τέλος στα προβλήματα που υπήρξαν, σε έναν νευραλγικό τομέα, όπως είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή και ευρύτερα στην περιφέρεια. Το μηνιαίο επίδομα εξαπλασιάζεται για 18 ιατρικές ειδικότητες και τριπλασιάζεται για όλες τις υπόλοιπες ενώ άμεσα αναμένεται και η προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων. Με την απόφαση αυτή, το Υπουργείο Υγείας ενισχύει τα κίνητρα και αντιμετωπίζει ένα χρόνιο και μείζον πρόβλημα στις υγειονομικές δομές της Ηλείας».

    Η κα. Αυγερινοπούλου είχε θέσει τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον Υπουργό Υγείας το θέμα της αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό και της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ενώ είχε περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας και Κρέστενας, τις ελλείψεις και το μικρό ποσοστό κάλυψης των μόνιμων οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων. Παράλληλα, είχε παραθέσει στοιχεία με τις άγονες προκηρύξεις από το 2020 μέχρι σήμερα και για τα τρία νοσοκομεία, που καταδείκνυαν το μειωμένο ενδιαφέρον ιατρικού προσωπικού να ενισχύσει τις δομές δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ηλεία.

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους λογαριασμούς του νερού από το Εργατικό κέντρο περιφ. Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και Σύλλογους Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΙΚΑ 
    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους λογαριασμούς του νερού από το Εργατικό κέντρο περιφ. Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και Σύλλογους Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΙΚΑ 

    Το Εργατικό κέντρο περιφ. Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και οι Σύλλογοι Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΙΚΑ καλούν τον λαό του Δήμου Ήλιδας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους λογαριασμούς του νερού, στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου την Πέμπτη 5-9-2024 και ώρα 8 το απόγευμα.

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από τον Δήμαρχο να πάρει πίσω την πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να συζητήσει με τους φορείς ώστε να βρεθεί μια λύση που να εξυπηρετεί πρωτίστως τους ΔΗΜΟΤΕΣ.

    Οι δημότες ΕΙΝΑΙ ο Δήμος.

    Οι δημότες δεν ευθύνονται για την μη έκδοση λογαριασμών .

    ΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ.

    ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ν.Μ. Κρεστένων & Κ.Υ. Ανδρίτσαινας: Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση
    Ν.Μ. Κρεστένων & Κ.Υ. Ανδρίτσαινας: Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση

    Σε τροχιά ενεργειακής αναβάθμισης μπαίνει πλέον και επίσημα η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, μετά και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

    Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», παρουσία στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ που απαρτίζουν τις αρμόδιες ομάδες έργων με την αξία της σύμβασης να ανέρχεται σε 5,57 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 6η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.

    Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Στο παραπάνω συνολικό ποσό εντάσσεται και η ενεργειακή αναβάθμιση και των Κ.Υ. Φιλιατρών και Κρανιδίου, της 6ης ΥΠΕ.

    anavathmisi2

  • Πύργος: Συγκέντρωση των συνταξιούχων την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία για τον προϋπολογισμό
    Πύργος: Συγκέντρωση των συνταξιούχων την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία για τον προϋπολογισμό

    Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων

    Ο συνταξιούχοι όλης της χώρα μας, ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας γιατί:

    Οι περικοπές όλων των κυβερνήσεων από το έτος 2010 σε όλα μας τα δικαιώματα είναι εδώ, καθώς και άλλες αποφάσεις, κάνουν τις συντάξεις πενιχρά επιδόματα και μαυρίζουν τη ζωή μας.

    Είναι εδώ οι ατελείωτες περικοπές των συντάξιμων αποδοχών, οι περικοπές των δώρων μας, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, η αύξηση των κρατήσεων για την υγεία κατά 6%- ακόμη και στους πεθαμένους, η αύξηση της συμμετοχής μας στα φάρμακα. Η μη καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016, των επικουρικών και δώρων. Η προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου που διατηρείται από την κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις της για κατάργησή του. Η αρπαγή δεκάδων δισεκατομμυρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι οφειλές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι περικοπές στις συντάξεις μας μέσω της ακρίβειας, που τσακίζει το εισόδημά μας. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

    Τώρα, οι νέες «αυξήσεις» της τάξης του 3% που θα δώσει η κυβέρνηση από 1/1/2024 όπως αναγράφεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, καθώς και κάποια πενιχρά επιδόματα, τη στιγμή που οι τιμές απογειώνονται, θα επιφέρουν στις συντάξεις ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις, αφού θα επαναληφθούν τα ίδια με το 2023 φαινόμενα προς το χειρότερο.

    Ετοιμάζεται νέο ασφαλιστικό με νέα επώδυνα μέτρα. Ήδη έχει δρομολογηθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 74 χρόνια και η περικοπή της μίας από τις δυο εθνικές συντάξεις για όσους δικαιούνται και σύνταξης χηρείας.

    Τα αποθεματικά του επικουρικού (ΕΤΕΑ) των παλαιών συνταξιούχων, μετά την νομοθέτηση του λεγόμενου ατομικού «κουμπαρά» στο ΤΕΚΑ, είναι στο τελείωμά τους και οι επικουρικές συντάξεις θα βρεθούν σε κίνδυνο το επόμενο διάστημα.

    Το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει. Τα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης. Γιατροί και άλλοι υγειονομικοί συνταξιοδοτούνται, μαζικά παραιτούνται (το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλη έκταση). Κλινικές, μονάδες αδυνατούν να λειτουργήσουν ή υπολειτουργούν, ακόμα κλείνουν, ειδικά μηχανήματα νεοαγορασμένα και εγκατεστημένα δεν λειτουργούν ελλείψει ειδικευμένων γιατρών και άλλου προσωπικού.

    Μπροστά σε αυτή την άθλια ζωή που μας έχουν επιβάλει καλούμαστε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας μαζικά – δυναμικά από κοινού με τους εργαζόμενους τα παιδιά και τα εγγόνια μας που έρχονται να εργασθούν και να ζήσουν σε χειρότερες συνθήκες από αυτές που εμείς ζήσαμε.

    Όλοι στον αγώνα μαζικά μαχητικά, να νικήσουμε τον «εσωτερικό» εχθρό που δεν είναι άλλος από την μοιρολατρία, την απογοήτευση την λογική του δεν γίνεται τίποτα.

    ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 15 ΔΕΚΕΜΡΒΗ στις 6:30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

  • Πύργος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών σήμερα για την οπαδική βία
    Πύργος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών σήμερα για την οπαδική βία

    Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα οι αστυνομικοί στην Ηλεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο στον Πύργο.

    "Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Π.Ο.ΑΣ.Υ διοργανώνει την Δευτέρα 11/12/2023 και ώρα 14:00 έμπροσθεν της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, διαμαρτυρία και καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν. Το οφείλουμε στο συνάδελφό μας ,το οφείλουμε στους ίδιους μας τους εαυτούς. ΩΣ ΕΔΩ", αναφέρει η ανακοίνωση...
  • Πάνω από 6.500.000 ευρώ για τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας
    Πάνω από 6.500.000 ευρώ για τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας
    Σύγχρονα, βελτιωμένα, αναβαθμισμένα θα είναι σύντομα τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας, αφού απόδωσαν καρποί οι αδιάλειπτες προσπάθειες του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.
    Στο πακέτο χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης, εντάχθηκαν μεταξύ άλλων υγειονομικών υποδομών της 6ς ΥΠΕ τα Κέντρα Υγείας:
    - Ανδρίτσαινας 1.897.994,80 ευρώ
    - Κρεστένων 725.044,53 ευρώ
    - Βάρδας 1.917.702, 94 ευρώ
    - Σιμόπουλου 1.763.727,70 ευρώ
    Τα έργα αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό, βελτίωση και ανακαίνιση των κέντρων υγείας. Κάτι που δεν είχε γίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Αναθέτουσα αρχή του έργου είναι η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
    Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας που θα συνεισφέρει στην ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
    Πρόκειται για υποδομές που κατά κύριο λόγο έχουν κατασκευαστεί τη δεκαετία του 80 και από τότε οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι μεμονωμένες και μικρής έκτασης.
    Η ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας στοχεύει στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων, ήτοι στην αναβάθμιση της θερμομόνωσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικτυών δικτύων τους και γενικότερα της κατάστασης των κτιριακών υποδομών τους (τοιχοποιίες, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες κ.λπ.).
    Πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αφού όλες οι διαδικασίες στο δρόμο προς τη δημοπράτηση των έργων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
    «Από την αρχή της θητείας μου στην 6η ΥΠΕ, κύριος στόχος μου ήταν η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αυτό που επαναλαμβάνω στις περιοδείες μου στις υγειονομικές μονάδες της περιφέρειας, είναι ότι κανείς συμπολίτης μας δεν θα μείνει αβοήθητος. Ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Σε αυτή τη φιλοσοφία βασίστηκε και η ενίσχυση με 30 ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας της περιφέρειας», τονίζει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
    «Έχουμε φτάσει στο επιθυμητό; Όχι, αλλά είμαστε πολύ κοντά. Καθώς εδώ και τρία χρόνια έχουμε κάνει νομίζω μεγάλα και σταθερά βήματα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας στα αιτήματα της 6ης ΥΠΕ και πιστέψτε με, δεν ήταν και λίγα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα θα ευχαριστήσω θερμά τον π. Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την π. Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον ΓΓ Π.Φ.Υ Μάριο Θεμιστοκλέους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στις εκκλήσεις μας για κάλυψη των αναγκών σε όλη την επικράτεια της 6ης ΥΠΕ», καταλήγει ο κ. Καρβέλης.
    (Δελτίο Τύπου)
  • Αυγερινοπούλου: Ενισχύεται με 1 εκ. ευρώ το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας
    Αυγερινοπούλου: Ενισχύεται με 1 εκ. ευρώ το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας

    Με κονδύλι που αγγίζει το 1 εκ. ευρώ ενισχύεται το Κέντρο Υγείας της Ανδρίτσαινας, καθώς το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιεί ένα πλήρες πρόγραμμα για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής του υποδομής, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μια ανάγκη που είχε τονίσει η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου τόσο κατά την διάρκεια προσωπικής συνάντησης που είχε στα τέλη Ιουλίου με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη όσο και με αναφορές στην Βουλή, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνάς της για την Δημόσια Υγεία.

    Η κα. Αυγερινοπούλου, που βρίσκεται πάντα σε επικοινωνία τόσο με τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής όσο και με την τοπική κοινωνία και τους ετεροδημότες που διαμένουν εκτός Ηλείας, χαιρετίζει την σχετική ανακοίνωση που έκανε από την Πάτρα ο Υπουργός Υγείας για την αναβάθμιση των υποδομών στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, που αποδεικνύει έμπρακτα και το βάρος που δίνει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πρόληψης. Άλλωστε, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνάντησης πριν από λίγους μήνες και την πλήρη ενημέρωση από την πλευρά της Δρος. Αυγερινοπούλου, ο Υπουργός Υγείας την είχε διαβεβαιώσει ότι οι ενέργειές του θα ήταν άμεσες για την ευαίσθητη περιοχή της ορεινής Ηλείας και τους κατοίκους της.

    Σε δήλωσή της, η Δρ. Αυγερινοπούλου υπογράμμισε:

    «Η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποτελεί πάγια στρατηγική της Κυβέρνησής μας. Ιδιαίτερα για περιοχές όπως η Ανδρίτσαινα, που η ανάγκη αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς το Κ.Υ καλείται να ανταπεξέλθει στον πολύ σημαντικό και απαιτητικό ρόλο του και να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων μιας περιοχής απομακρυσμένης και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αποτελεί υποχρέωση μας να αναγνωρίζουμε αυτές τις ανάγκες των κατοίκων τόσο της ορεινής Ηλείας όσο και της γειτονικής Αρκαδίας που εξυπηρετούνται από την δομή αλλά και των επισκεπτών και να δημιουργούμε ασφαλείς συνθήκες για όλους. Η ενίσχυση του Κ.Υ Ανδρίτσαινας, που καλύπτει υγειονομικά περισσότερα από 50 χωριά, με τον απαραίτητο εξοπλισμό θα άρει δυσλειτουργίες στην περίθαλψη των ασθενών και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο αναγνωρίζουν αυτές τις ανάγκες και δρομολογούν τις λύσεις εκείνες που είναι ικανές να αποδοθεί στον κάθε πολίτη η περίθαλψη που του αξίζει. Για την θετική αυτή εξέλιξη είχε άλλωστε δεσμευθεί και ο Υπουργός Υγείας, στην συνάντηση που είχαμε, όπου του είχα θέσει συνολικά τις ανάγκες του Νομού και σε προτεραιότητα αυτήν της αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του Κ.Υ Ανδρίτσαινας».

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο