Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 11:00

ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Σε αναγκαστική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου προχώρησε πάλι η ΔΕΥΑΠ, καθώς συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του κεντρικού αγωγού που υδροδοτεί την πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, η διακοπή εκτιμάται να διαρκέσει μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Η βλάβη είναι ιδιαίτερα σοβαρή και για λόγους ασφαλείας των εργατών, ακολούθησε αναγκαστική διακοπή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Η ΔΕΥΑΠ ζητά την κατανόηση των δημοτών και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 11:11

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10
    Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πύργου για την προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης για την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά:

    Στα πλαίσια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Πύργου θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10/2024 από τις 8.30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα αποκατάστασης της υδροδότησης 13.00μ.μ.

    ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

  • Πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Κατέθεσε η ΔΕΥΑ πρόταση για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων
    Πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Κατέθεσε η ΔΕΥΑ πρόταση για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων

    Στην υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας προχώρησε η ΔΕΥΑ Πύργου με κύριο στόχο τη χρηματοδότηση ανόρυξης γεωτρήσεων σε Δημοτικές Κοινότητες.

    Η πρόταση που είναι συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.) κατατέθηκε στην Τρίτη (02/10/24) στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ».

    Γεγονός που αποδεικνύει, όπως επανειλημμένως έχει αναφέρει και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, πως η αντιμετώπιση του φαινομένου της μείωσης της επάρκειας του νερού, που εν πολλοίς οφείλεται στην κλιματική κρίση, αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο.

    Στις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών, περιλαμβάνονται οι ανορύξεις νέων ή η αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων, η δημιουργία ή η συντήρηση των υδρομαστεύσεων καθώς επίσης και η παροχή υπηρεσίας αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης.

    «Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και η αποτροπή των επιπτώσεών της, είναι μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Τα αποθέματα νερού, λόγω και της κλιματικής κρίσης, έχουν μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος της εμφάνισης ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος σχετικά με την επάρκεια του νερού. Χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση για να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες υποδομές και για να μας δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε και σε νέες γεωτρήσεις για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου», δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου κα Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας

    Συνεχίζονται, στην Νεάπολη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο Φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ. ευρώ. Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή στη στιγμή στη Ηλεία.

    Τις εργασίες που συνεχίζονται στην Νεάπολη επέβλεψαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και η Αντιδήμαρχος Υδάτινων Πόρων Αλεξάνδρα Γιαννίτση.

    dimos andr voupr nea 2

    Υπενθυμίζεται πως το έργο αφορά την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας. Προβλέπεται η κατασκευή νέου αντλιοστασίου στο διυλιστήριο, με καταθλιπτικό αγωγό Φ 400, μήκους 2.300 μέτρων, μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή Μπορσίου. Ο όγκος της δεξαμενής θα αυξηθεί στα 600 κυβικά. Από εκεί ακλουθώντας την διαδρομή Μπόρσι-Ψάρι-Βάρδα θα περάσει το κεντρικό τμήμα του αγωγού, περίπου 15,5 χιλιομέτρων, ενώ θα έχουμε και διακλαδώσεις στους όμορους οικισμούς. Το συνολικό δίκτυο θα φτάσει τα 32 χιλιόμετρα με διατομές ανάλογα τον πληθυσμό του κάθε οικισμού.

    Προβλέπεται σύστημα τηλεμετρίας και αυτοματισμού όλων των υδραγωγείων. Θα κατασκευαστούν 10 τοπικοί σταθμοί ελέγχου και ένας κεντρικός με τέσσερις αναμεταδότες, ούτως ώστε να ελέγχεται καλύτερα η λειτουργία και η σπατάλη του νερού. Συμπεριλαμβάνεται και η διετής δοκιμαστική λειτουργία του έργου με την κατάλληλη εκπαίδευση προσωπικού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Απαγόρευση απόπλου πλοίου στη Ζάκυνθο - Μεγάλη ταλαιπωρία για πάνω από 250 επιβάτες
    Απαγόρευση απόπλου πλοίου στη Ζάκυνθο - Μεγάλη ταλαιπωρία για πάνω από 250 επιβάτες

    Στο λιμάνι της Ζακύνθου παραμένει το εμπορικό – οχηματαγωγό πλοίο «Μάρε Ντι Λεβάντε» λόγω της απαγόρευσης απόπλου που ανακοινώθηκε.

    Ο λόγος είναι μηχανική βλάβη που διαπιστώθηκε από τους μηχανικούς του πλοίου.

    Το πλοίο θα εκτελούσε το δρομολόγιο από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη και εκτός από τους 263 επιβάτες, μετέφερε και 55 Ι.Χ., 25 φορτηγά και τρία λεωφορεία. Οι επιβάτες θα μεταφερθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Αγωγός Ερυμάνθου: Σήμερα η επισκευή στη βλάβη του δικτύου ύδρευσης
    Αγωγός Ερυμάνθου: Σήμερα η επισκευή στη βλάβη του δικτύου ύδρευσης

    Στην επισκευή της διαπιστωμένης βλάβης που υπάρχει στον αγωγό υδροδότησης του Ερυμάνθου, θα προχωρήσει σήμερα ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμός.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διαβαθμιδικός "... υπάρχει διαπιστωμένη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης κοντά στην περιοχή'' Βασιλάκι'' λίγα μέτρα μακριά από το διυλιστήριο του Ερυμανθου. Η επισκευή της βλάβης δεδομένων των πολύ υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων μηνών δεν ήταν δυνατόν να αποκατασταθεί άμεσα και να αφήσει τους πολίτες χωρίς νερό. Εφόσον μας το επιτρέπει ο καιρός ξεκίνησε σήμερα η επιδιόρθωση του αγωγού .

    Η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν .Υπάρχει όμως ενδεχόμενο μειωμένης πίεσης νερού ή και διακοπή του από τις 13:00 μμ και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης. Για το λόγο αυτό ζητάμε την κατανόηση και την υπομονή σας" καταλήγει η ανακοίνωση.
  • ΔΕΥΑ Πύργου: Συνεργεία έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των φρεατίων
    ΔΕΥΑ Πύργου: Συνεργεία έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των φρεατίων

    Η ΔΕΥΑ Πύργου όπως κάθε χρόνο έχει αρχίσει από τις αρχές Αυγούστου τον καθαρισμό φρεατίων ομβρίων υδάτων της πόλης.

    Τα συνεργεία, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα και πιο επικίνδυνα σημεία για τυχόν πλημμύρες, απομακρύνουν τα φερτά υλικά ώστε να γίνεται καλύτερη απορροή των ομβρίων υδάτων.

    Έως τώρα έχει καθαριστεί το 60% των φρεατίων, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

    deua purgos freatia 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΔΕΥΑΠ: Επιστρέφει σταδιακά το νερό στον Πύργο
    ΔΕΥΑΠ: Επιστρέφει σταδιακά το νερό στον Πύργο

    Νωρίτερα από την εκτιμώμενη ώρα, επιστρέφει τελικά η υδροδότηση στον Πύργο. Η ΔΕΥΑΠ έχει ήδη ξεκινήσει σταδιακά την παροχή νερού στα πρώτα σπίτια της πόλης και σύντομα θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση.

    Η διακοπή νερού ξεκίνησε από χθες το απόγευμα όταν ο κεντρικός αγωγός στην περιοχή του Λαμπετίου υπέστη σοβαρή βλάβη. Αν και αποκαταστάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο σημειώθηκε νέα αναγκαστική διακοπή σήμερα το πρωί προκειμένου να συνεχιστούν με ασφάλεια οι εργασίες.

    agogos deyap 1.jpeg

  • ΔΕΥΑΠ: Κανονικά η υδροδότηση του Πύργου - Συνεχίζονται οι εργασίες στον αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Κανονικά η υδροδότηση του Πύργου - Συνεχίζονται οι εργασίες στον αγωγό

    Επανήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες η υδροδότηση του Πύργου, μετά την αποκατάσταση της σοβαρής βλάβης που υπέστη χθες το απόγευμα ο κεντρικός αγωγός που τροφοδοτεί την πόλη.

    Το νερό άρχισε και πάλι να «τρέχει» στις βρύσες λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, ακόμη και αυτή τη στιγμή, συνεργεία της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται στο σημείο και εκτελούν επιπλέον εργασίες ασφαλείας, καθώς η βλάβη ήταν πολύ σοβαρή.

    «Η βλάβη ήταν πολύ σοβαρή και παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη» δηλώνει στο ilialive.gr η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, η οποία βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή της βλάβης. «Εκτελούνται επιπλέον εργασίες ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επανάληψης ανάλογου φαινομένου» καταλήγει.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο