Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 10:44

Φρίκη στην Κεφαλονιά: 69χρονος πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής Κεφαλληνίας, 69χρονος, για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Μετά από σχετική καταγγελία, ο κατηγορούμενος εντοπίσθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, καθώς, όπως προέκυψε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θανάτωσε αδέσποτο σκύλο, ο οποίος βρισκόταν σε αγροτική περιοχή της Κεφαλονιάς.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο και επιπλέον για το θανατωμένο ζώο παραγγέλθηκε κτηνιατρική πραγματογνωμοσύνη από αρμόδια Υπηρεσία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 09:52

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Αστυνομικοί μετέφεραν με περιπολικό σοβαρά τραυματισμένο σκυλάκι
    Πάτρα: Αστυνομικοί μετέφεραν με περιπολικό σοβαρά τραυματισμένο σκυλάκι

    Αστυνομικοί στην Πάτρα μετέφεραν με περιπολικό στο κτηνιατρείο, ένα σοβαρά τραυματισμένο σκυλάκι.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Κωνσταντίνα Τσίχλα στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, αρχικά πολίτες ειδοποίησαν την αστυνομία για ένα τραυματισμένο σκύλο, τον οποίο είχε χτυπήσει διερχόμενο αυτοκίνητο, με τους αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο. Παράλληλα οι αστυνομικοί ενημέρωσαν φιλοζωική οργάνωση, η οποία βρήκε κτηνίατρο ο οποίος θα μπορούσε άμεσα να περιθάλψει το ζώο.

    Μετέφεραν τον σκύλο με περιπολικό στο κτηνιατρείο στην Πάτρα

    Ωστόσο επειδή θα χρειάζονταν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι κάποιος από την φιλοζωική να πάει στο σημείο οι αστυνομικοί αποφάσισαν να το μεταφέρουν με το περιπολικό στον κτηνίατρο.

    Ακολούθησαν τις οδηγίες που τους δόθηκαν σε σχέση με το πως μπορεί να μεταφερθεί και περιμέναν μάλιστα να δουν ποιά είναι η κατάσταση του και αν είναι τσιπαρισμένο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη
    Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη

    Στις φυλακές οδηγείται, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Ο ίδιος υποστήριξε πως τα ναρκωτικά τα είχε για δική του χρήση.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Σεισμός στην Κεφαλονιά - Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας
    Σεισμός στην Κεφαλονιά - Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας

    Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:37 στην Κεφαλλονιά.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα Δυτικά-Νοτιοδυτικά του Φισκάρδου και είχε εστιακό βάθος 16 Χλμ.

    Σεισμός

    Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη σεισμική δόνηση

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα που μίλησε στην ΕΡΤ δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Μάλιστα ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως η συγκεκριμένη περιοχή στο Ιόνιο δίνει τέτοιους σεισμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κεφαλονιά: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου
    Κεφαλονιά: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου

    Στα 15,4 χιλιόμετρα υπολογίστηκε το εστιακό βάθος του σεισμού των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κεφαλονιά, στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου.

    Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:37 στην Κεφαλονιά.

    Το επίκεντρο εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Φισκάρδου

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Φισκάρδου, σε απόσταση 285 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά των Αθηνών.

    Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στην Κεφαλονιά (εικόνα gein.noa.gr)

    Εστιακό βάθος

    Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 15,4 χιλιόμετρα.

    Πηγή: In.gr
  • Απίστευτο βίντεο: Σκύλος βρέθηκε στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας
    σε Viral
    Απίστευτο βίντεο: Σκύλος βρέθηκε στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας

    Σκύλος «κατέκτησε» τη δική του… πυραμίδα. Δείτε το βίντεο που έγινε viral.

    Έτριβε τα μάτια του ένας άνδρας την ώρα που έκανε «παρά πέντε» στην Αίγυπτο, όταν αντίκρισε ότι στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας βρισκόταν ένας… σκύλος.

    Οι πτήσεις «παρά πέντε» πάνω από τις 118 πυραμίδες της Αιγύπτου αποτελούν έναν δημοφιλή τρόπο περιήγησης, καθώς η αναρρίχηση στα μνημεία φυσικά απαγορεύεται.

    Την ώρα, λοιπόν, που ο Άλεξ Λανγκ πετούσε πάνω τη μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας, παρατήρησε κίνηση στην κορυφή της. Ζουμάροντας στον μικρό χώρο που καταλαμβάνει η κορυφή της πυραμίδας είδε έναν σκύλο που… κυνηγούσε πουλιά.

    Αν και παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε ο σκύλος να σκαρφαλώσει σε μία τόσο ψηλή πυραμίδα, τα σχόλια στα social media πήραν «φωτιά».

    «Δεν είναι σκύλος. Αυτός είναι ο αιγυπτιακός θεός Anubis Θεωρείται ο οδηγός των νεκρών στη μετά θάνατον ζωή και ο προστάτης των τάφων. Γι’ αυτό και βρίσκεται πάνω από την πυραμίδα», έγραψε με χιούμορ χρήστης του Χ.

    «Αυτή είναι η δική του πυραμίδα τώρα. Την κατέκτησε» αστειεύτηκε άλλος.

    «Αυτοί οι κυβόλιθοι είναι τεράστιοι. Είναι μια τρελή ανάβαση για έναν σκύλο. Δεν έχω πειστεί», σημείωσε ένας τρίτος.

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Ρόδος: Νεκρός από πυροβολισμό 55χρονος αγρότης
    Ρόδος: Νεκρός από πυροβολισμό 55χρονος αγρότης

    Νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (12/10) ένας 55χρονος αγρότης, έγγαμος πατέρας δύο παιδιών, στον Αγιο Ισίδωρο στη Ρόδο.

    Ο 55χρονος, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr φέρει τραύμα από καραμπίνα στην κοιλιακή χώρα από μονόβολη καραμπίνα.

    Προηγουμένως είχε ενημερώσει οικείους του ότι θα πάει στο χωριό για να ηρεμήσει ενώ φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    Ολες οι μέχρι τώρα ενδείξεις κατατείνουν ότι ο 55χρονος έθεσε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του.

    Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Ιαλυσού.

    Πηγή: cnn.gr

  • O ξεχωριστός φίλος του παιδιού που μειώνει το άγχος και το βοηθά να εκφράζει τα συναισθήματά του
    O ξεχωριστός φίλος του παιδιού που μειώνει το άγχος και το βοηθά να εκφράζει τα συναισθήματά του

    Ο καλύτερος φίλος του παιδιού μπορεί να μη μιλάει, αλλά έχει θετική επιρροή στο παιδί σας!

    Η γλυκιά πράξη υιοθεσίας ενός σκύλου δεν είναι απλώς σωτήρια για την ευημερία του γλυκύτατου τετράποδου, αλλά ανταποδίδει το καλό στους ιδιοκτήτες, ιδίως στα παιδιά τους. Πιο συγκεκριμένα, η αλληλεπίδραση των παιδιών με τους χνουδωτούς φίλους τους, εκτοξεύει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης, σύμφωνα με έρευνα, δημοσιευμένη στο περιοδικό Psychο-neuroendocrinology, υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Δρας Gitanjali E. Gnanadesikan, μεταδιδακτορικής ερευνήτριας στη Σχολή Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στο Tucson.

    Η ωκυτοκίνη – ορμόνη που παράγεται στον υποθάλαμο του εγκεφάλου και απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος – μειώνει τα επίπεδα άγχους και αυτό το φυσιολογικό πλεονέκτημα, βοηθά τους ανθρώπους να εκφράζουν πιο εύκολα τα συναισθήματά τους. Όπως παρατηρήθηκε, το παιχνίδι με τους σκύλους ενεργοποίησε την έκκριση της ορμόνης της αγάπης σε πιο γενναίες ποσότητες σε σύγκριση με το μοναχικό παιχνίδι.

    Η αγάπη είναι μεταδοτική

    Για τις ανάγκες της μελέτης, η Δρ Gitanjali E. Gnanadesikan και οι συνεργάτες της, επέλεξαν 55 παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών για τη διεξαγωγή πειραμάτων στα εργαστήρια του Arizona Canine Cognition Center στο Tucson. Σε τρεις ξεχωριστές επισκέψεις, τα παιδιά έπαιξαν με τον σκύλο τους, με έναν άγνωστο σκύλο και μόνα τους. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις τρεις συνεδρίες παιχνιδιού, καταγράφηκαν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης τόσο στους σκύλους όσο και στα παιδιά, από δείγματα σάλιου και ούρων. Έπειτα από την ανάλυση των αποτελεσμάτων, επιβεβαιώθηκε η υψηλότερη συγκέντρωση ωκυτοκίνης από το παιχνίδι με τους σκύλους.

    Διαπιστώθηκε επίσης, ότι τόσο η γνώριμη όσο και η ανοίκεια αλληλεπίδραση με σκύλους είχε αυτή την ενισχυτική επίδραση της ωκυτοκίνης. Εν ολίγοις, δεν έχει σημασία αν τα παιδιά παίζουν με τον δικό τους σκύλο ή με κάποιου άλλου για να λάβουν την ευεργετική τόνωση της αγάπης. Επίσης, η αύξηση της ορμόνης εντοπίστηκε και στους σκύλους, αλλά μόνο στους οικείους των παιδιών.

    Οι ερευνητές τονίζουν, τέλος, ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει πάντα να είναι πολύ προσεκτικοί με οποιαδήποτε ράτσα σκύλου σε συνδυασμό με την παρουσία παιδιών στο σπίτι, ιδίως βρεφών και νηπίων.

    Πηγή: Ygeiamou.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Καλάβρυτα: 67χρονος πήγε να σώσει τον εγγονό του από επίθεση σκύλου και τραυματίστηκε σοβαρά
    Καλάβρυτα: 67χρονος πήγε να σώσει τον εγγονό του από επίθεση σκύλου και τραυματίστηκε σοβαρά

    Ο 67χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και από εκεί λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου

    Στο χειρουργείο οδηγήθηκε 67χρονος άντρας από την Κέρτεζη Καλαβρύτων, με σοβαρά τραύματα κυρίως στο χέρι μετά από επίθεση σκύλου.
    Ο 67χρονος σύμφωνα με το kalavrytanews.com, είχε βγει βόλτα με την κόρη και τον εγγονό του, όταν ένας μεγαλόσωμος σκύλος βγήκε από σπίτι της περιοχής και τους επιτέθηκε.
    Ο 67χρονος με αυτοθυσία μπήκε μπροστά να προστατεύσει τον εγγονό του με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον οδήγησε στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και από εκεί λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων, έγινε διακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο