Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 18:54

ΔΕΥΑ Πύργου: Συνεργεία έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των φρεατίων

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η ΔΕΥΑ Πύργου όπως κάθε χρόνο έχει αρχίσει από τις αρχές Αυγούστου τον καθαρισμό φρεατίων ομβρίων υδάτων της πόλης.

Τα συνεργεία, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα και πιο επικίνδυνα σημεία για τυχόν πλημμύρες, απομακρύνουν τα φερτά υλικά ώστε να γίνεται καλύτερη απορροή των ομβρίων υδάτων.

Έως τώρα έχει καθαριστεί το 60% των φρεατίων, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

deua purgos freatia 2

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 18:36

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10
    Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πύργου για την προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης για την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά:

    Στα πλαίσια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Πύργου θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10/2024 από τις 8.30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα αποκατάστασης της υδροδότησης 13.00μ.μ.

    ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

  • Νεκρή 86χρονη μετά από πτώση σε φρεάτιο στη Φιλιππιάδα
    Νεκρή 86χρονη μετά από πτώση σε φρεάτιο στη Φιλιππιάδα

    Τη ζωή της μετά από πτώση σε φρεάτιο έχασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (14/10) μια 86χρονη γυναίκα στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας.

    Εσπευσμένα στο σημείο κατέφθασαν για να την απεγκλωβίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής με ένα όχημα και τέσσερις υπαλλήλους, καθώς και ένα όχημα από την 5η ΕΜΑΚ με τρεις διασώστες.

    Η ηλικιωμένη, όμως, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Μεγάλη επιχείρηση Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης για τον απεγκλωβισμό ανήλικου παιδιού το οποίο έπεσε σε φρεάτιο πολυκατοικίας στην οδό Πόρου, στο Αγρίνιο.

    Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν το παιδί έχοντας τις αισθήσεις του και το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου για εξετάσεις.

    Πηγή: Agriniolike.gr - Tempo24.news

  • Πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Κατέθεσε η ΔΕΥΑ πρόταση για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων
    Πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Κατέθεσε η ΔΕΥΑ πρόταση για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων

    Στην υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας προχώρησε η ΔΕΥΑ Πύργου με κύριο στόχο τη χρηματοδότηση ανόρυξης γεωτρήσεων σε Δημοτικές Κοινότητες.

    Η πρόταση που είναι συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.) κατατέθηκε στην Τρίτη (02/10/24) στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ».

    Γεγονός που αποδεικνύει, όπως επανειλημμένως έχει αναφέρει και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, πως η αντιμετώπιση του φαινομένου της μείωσης της επάρκειας του νερού, που εν πολλοίς οφείλεται στην κλιματική κρίση, αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο.

    Στις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών, περιλαμβάνονται οι ανορύξεις νέων ή η αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων, η δημιουργία ή η συντήρηση των υδρομαστεύσεων καθώς επίσης και η παροχή υπηρεσίας αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης.

    «Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και η αποτροπή των επιπτώσεών της, είναι μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Τα αποθέματα νερού, λόγω και της κλιματικής κρίσης, έχουν μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος της εμφάνισης ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος σχετικά με την επάρκεια του νερού. Χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση για να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες υποδομές και για να μας δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε και σε νέες γεωτρήσεις για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου», δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου κα Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε εξέλιξη οι καθαρισμοί και η συντήρηση ποταμών και ρεμάτων της Π.Ε. Ηλείας
    Σε εξέλιξη οι καθαρισμοί και η συντήρηση ποταμών και ρεμάτων της Π.Ε. Ηλείας

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χείμαρρους της Π.Ε. Ηλείας, στο πλαίσιο της περιοδικής συντήρησης, ενόψει της χειμερινής περιόδου.

    Για την πορεία των έργων οΑ ντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος επισκέφθηκε τα Καλακέικα Σκαφιδιάς, όπου πραγματοποιείται ο καθαρισμός του Ιάρδανου ποταμού.

    Οι εργασίες, έχουν ξεκινήσει από τις εκβολές του ποταμού με κατεύθυνση προς την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών, υποδομών και καλλιεργειών που αναπτύσσονται εκατέρωθεν του ποταμού, καθώς και πλησίον της μεγάλης Ξενοδοχειακής Μονάδας.Ειδικότερα, γίνεται καθαρισμός της βλάστησης και των φερτών υλικών στα πρανή και στον πυθμένα της κοίτης, απομάκρυνση μπαζωμάτων και απορριμμάτων καθώς και ήπιες διευθετήσεις, αποκαθιστώντας την παροχετευτική ικανότητα του ποταμού. Αντίστοιχες εργασίες συντήρησης, βρίσκονται σε εξέλιξη στο ρέμα του Λανθίου, ενώ ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός σε παραπόταμο του Κλαδέου στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας. Στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και στον Ενιπέα ποταμό.

    Ο κ.Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Σκαφιδιάς, Αντώνης Αρβανίτης, ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών, από τον Προϊστάμενο Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας, Φώτη Χριστοδουλόπουλο.

    «Η καλή δουλειά που είχε πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, με καθαρισμό όχι μόνο του Ιάρδανου, αλλά και άλλων μεγάλων ποταμών και ρεμάτων σε όλη την Ηλεία, μας βοηθά να τα συντηρούμε πιο εύκολα, διατηρώντας σε πολύ καλό επίπεδο την ικανότητα απορροής, ώστε να διαχειριστούν τον μεγάλο όγκο υδάτων που δέχονται κάθε χειμώνα. Επιπρόσθετα θωρακίζουμε τις παρόχθιες περιοχές – οικισμούς, αγροτικές καλλιέργειες αλλά και επιχειρήσεις – από τις οποίες διέρχεται», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω ποταμός είχε συντηρηθεί πλήρως σε όλο το μήκος του, από τις εκβολές του μέχρι και το Λατομείο Ελαιώνα (17,5 χλμ περίπου) προ διετίας, με καθαρισμό, τοπικές εκβαθύνσεις και εξομαλύνσεις όπου ήταν αναγκαίο. Πλέον με τον καθαρισμό και τη συντήρηση του, διατηρείται η ικανότητα διαχείρισης και ομαλής απορροής του μεγάλου όγκου υδάτων που δέχεται και από μικρότερα υδατορέματα που καταλήγουν σε αυτόν.

    pe gianop sunt rema 2

    pe gianop sunt rema 3

    pe gianop sunt rema 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με 60χρονο εργολάβο που βρέθηκε σε φρεάτιο οικοδομής - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
    Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με 60χρονο εργολάβο που βρέθηκε σε φρεάτιο οικοδομής - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

    Μια περίεργη υπόθεση ερευνά η αστυνομία με έναν 60χρονο εργολάβο που εντοπίστηκε σε φρεάτιο οικοδομής στη Θεσσαλονίκη, και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, το περιστατικό συνέβη χθες στις 09:00, όταν ένας 60χρονος άνδρας κάλεσε την αστυνομία λέγοντας πως έπεσε θύμα ληστείας και ότι οι ληστές τον έριξαν σε φρεάτιο της οικοδομής.

    Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική, προκειμένου να ανασύρει τον 60χρονο από το φρεάτιο, καθώς και το ΕΚΑΒ.

    Νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ ο 60χρονος που έπεσε σε φρεάτιο στη Θεσσαλονίκη

    Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εντόπισε στο φρεάτιο δύο τσάντες.

    Η μία περιείχε το ποσό των 1800 ευρώ, κάρτες, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα του 60χρονου, ενώ στην άλλη τσάντα εντοπίστηκε συσκευή αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων. Το περιστατικό ερευνάται από τις Αρχές.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • ΔΕΥΑΠ: Επιστρέφει σταδιακά το νερό στον Πύργο
    ΔΕΥΑΠ: Επιστρέφει σταδιακά το νερό στον Πύργο

    Νωρίτερα από την εκτιμώμενη ώρα, επιστρέφει τελικά η υδροδότηση στον Πύργο. Η ΔΕΥΑΠ έχει ήδη ξεκινήσει σταδιακά την παροχή νερού στα πρώτα σπίτια της πόλης και σύντομα θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση.

    Η διακοπή νερού ξεκίνησε από χθες το απόγευμα όταν ο κεντρικός αγωγός στην περιοχή του Λαμπετίου υπέστη σοβαρή βλάβη. Αν και αποκαταστάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο σημειώθηκε νέα αναγκαστική διακοπή σήμερα το πρωί προκειμένου να συνεχιστούν με ασφάλεια οι εργασίες.

    agogos deyap 1.jpeg

  • ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό

    Σε αναγκαστική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου προχώρησε πάλι η ΔΕΥΑΠ, καθώς συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του κεντρικού αγωγού που υδροδοτεί την πόλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, η διακοπή εκτιμάται να διαρκέσει μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

    Η βλάβη είναι ιδιαίτερα σοβαρή και για λόγους ασφαλείας των εργατών, ακολούθησε αναγκαστική διακοπή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

    Η ΔΕΥΑΠ ζητά την κατανόηση των δημοτών και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο