Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 08:52

ΚΔΑΠ «Πυργοπολιτεία»: Οι επαγγελματίες στη δημιουργική απασχόληση παιδιών 5-12 ετών

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ποιος γονιός δε θα ήθελε να μεγαλώσει το παιδί του ανέμελο, παίζοντας ελεύθερα στις αλάνες όπως κάναμε εμείς κάποτε, εξερευνώντας τη φύση και δημιουργώντας δυνατές φιλίες που θα το συντροφεύουν για μια ζωή;

Όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επιβάλλει ένα ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμα στα παιδιά σήμερα, με απαιτήσεις και υποχρεώσεις που συχνά στερούνται χαράς, ανεμελιάς και ευχαρίστησης. Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, παρά τις τεράστιες διευκολύνσεις που παρέχει στην καθημερινότητά μας, λειτουργεί πλέον ως «παγίδα», αφού «εγκλωβίζει» τα παιδιά για αρκετές ώρες καθημερινά μπροστά σε οθόνες, με αποτελέσματα δυσάρεστα όχι μόνο για την πνευματική αλλά και για την σωματική τους υγεία.

Και κάπου εδώ ξεκινά ο σωτήριος ρόλος των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)…

Τα ΚΔΑΠ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας το 1996, σε πιλοτικό στάδιο, και από τότε ως σήμερα έχουν εξελιχθεί αλματωδώς και έχουν καταφέρει να μετατρέψουν την εμπειρία της δημιουργικής απασχόλησης σε γνήσια ψυχαγωγία!!

Πρόκειται για παιδαγωγικούς χώρους που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και σκοπός τους είναι, μέσω σύγχρονων μεθόδων και πρακτικών, να γεμίσουν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών με ευχάριστες δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που θα τα βοηθήσουν να εξελίξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, να καλλιεργήσουν το ομαδικό τους πνεύμα και να ενστερνιστούν υγιή πρότυπα κοινωνικής ανάπτυξης και διαβίωσης.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά είναι πολύπλευρες και έχουν στόχο την υποστήριξη της σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξής τους, την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και με μορφές έκφρασης και επικοινωνίας, όπως το παιχνίδι, το τραγούδι, η ζωγραφική, η μουσική, ο χορός, ο αθλητισμός, οι τέχνες και η συζήτηση, ως μέσα καθοριστικά για την πολύπλευρη ανάπτυξη κάθε παιδιού και την κοινωνικοποίησή του.

Το ΚΔΑΠ «Πυργοπολιτεία»

Το ΚΔΑΠ «Πυργοπολιτεία» άνοιξε τις πύλες του για τους μικρούς μας φίλους μόλις τον Ιούνιο και έχει σκοπό την προώθηση και την υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης.

Πρόκειται για έναν χώρο 250 τ.μ., κατάλληλα διαμορφωμένο και έτοιμο να απασχολήσει ευχάριστα και δημιουργικά όλα τα παιδάκια. Με 2 αίθουσες δημιουργικής απασχόλησης , 1 αίθουσα μουσικοκινητικής και θεάτρου και 1 αίθουσα κατασκευών, όλα κατασκευασμένα σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές, το ΚΔΑΠ «Πυργοπολιτεία» είναι έτοιμο να φιλοξενήσει με ασφάλεια όλα τα παιδάκια από 5 έως 12 ετών.

Οι δραστηριότητες του ΚΔΑΠ «Πυργοπολιτεία»

  • Μελέτη – Φιλαναγνωσία
  • Θεατρικό παιχνίδι – Κουκλοθέατρο
  • Κινηματογράφος
  • Καλλιτεχνικό Εργαστήρι – Κατασκευές
  • Messy Play – Αισθητηριακό παιχνίδι
  • Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική
  • Μουσικοκινητική αγωγή
  • Ρομποτική
  • Παίζοντας στα Αγγλικά
  • Γυμναστική – Χορός
  • Επιτραπέζια παιχνίδια
  • Παραμυθοϊστορίες – Δημιουργική γραφή

pyrgopoliteia egkainia 5

Γιατί να επιλέξω το ΚΔΑΠ «Πυργοπολιτεία»;

«Ο κάθε γονιός μπορεί να επιλέξει τις δραστηριότητες εκείνες που θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά του. Σαφώς δεν είμαστε φροντιστήριο, σχολή χορού, ωδείο ή γυμναστήριο. Όμως συμπεριλαμβάνουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες στο πρόγραμμά μας και φροντίζουμε να διδάσκονται από εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό, με σπουδές αντίστοιχες με τη θέση που αναλαμβάνουν. Έτσι τα παιδιά που θα έρθουν εδώ όχι μόνο θα απασχοληθούν ευχάριστα στον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και ποιοτικά και εκπαιδευτικά.

Μέσα από τις δραστηριότητές μας προσπαθούμε να ξεδιπλώνουμε τα ταλέντα των παιδιών και να τα μάθουμε να λειτουργούν συλλογικά μέσα από τις δημιουργίες τους. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί το παραμύθι «Η Χαπείρα», που δημιουργήσαμε κατά τη διάρκεια της θεματικής μας εβδομάδας «Οι πειρατές & ο θησαυρός», όπου τα παιδιά που συμμετείχαν, ως άλλοι συγγραφείς, έγραψαν την ιστορία του παραμυθιού, έκαναν την υπέροχη εικονογράφηση που ομορφαίνει τις σελίδες του και το διασκέδασαν με την ψυχή τους!!

Στόχος μας είναι να διαπλάσουμε σωστούς χαρακτήρες. Ανθρώπους με αυτοπεποίθηση, που εντάσσονται στο σύνολο, που λειτουργούν ομαδικά και που μελλοντικά θα γίνουν σωστοί πολίτες στην κοινωνία μας.

Ακόμη και παιδάκια που μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα επικοινωνιακά, μαθησιακά, κλπ προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν να τα διαχειρίζονται και να είναι λειτουργικά, στο βαθμό που μας επιτρέπεται.

Είμαστε παιδαγωγοί. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Στόχος μας είναι πάντα τα παιδιά να περάσουν όμορφα και να είναι χαρούμενα.» δήλωσε στο ilialive.gr η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ «Πυργοπολιτεία», Νίκη Δανίκα.

Δωρεάν συμμετοχή μέσω ΕΣΠΑ 11 μήνες το χρόνο

Η πολιτεία έχει μεριμνήσει έτσι ώστε, μέσω ΕΣΠΑ, το σύνολο των δραστηριοτήτων των ΚΔΑΠ να παρέχονται δωρεάν στους δικαιούχους του σχετικού voucher για 4 ώρες ημερησίως, 11 μήνες το χρόνο.

Αλλά και για όσους δεν είναι δικαιούχοι voucher, σαφώς υπάρχει τρόπος να επωφεληθούν από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με μια πολύ προσιτή μηνιαία συνδρομή, ανάλογα με τις ώρες απασχόλησης που θα επιλέξουν.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του ΚΔΑΠ «Πυργοπολιτεία»

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα εγκαίνια του ΚΔΑΠ «Πυργοπολιτεία», τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης.

Το προσωπικό υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά τους μικρούς φίλους και τους γονείς τους στον χώρο που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη για να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με δημιουργία και δραστηριότητες εκπαιδευτικές και συνάμα διασκεδαστικές.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να εξερευνήσουν όλες τις αίθουσες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης , ενώ το Face Painting φαίνεται πως έκλεψε τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

pyrgopoliteia egkainia 9

pyrgopoliteia egkainia 2

pyrgopoliteia egkainia 3

pyrgopoliteia egkainia 4

pyrgopoliteia egkainia 6

pyrgopoliteia egkainia 7

pyrgopoliteia egkainia 8

pyrgopoliteia egkainia 1

Υπεύθυνη δομής: Νίκη Δανίκα

Για πληροφορίες: 2621301170 - 6976155926

[email protected]

Πλατεία Μεταξά 9-11, Χαλικιάτικα Πύργος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 11:26
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο