Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 21:20

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στον Δήμο Πηνειού: Επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τον καθιερωμένο αγιασμό

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με την ευχή η νέα σχολική χρονιά να είναι παραγωγική και εποικοδομητική πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο αγιασμός στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πηνειού. Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτων έλαβε χώρα η καθιερωμένη τελετή παρουσία μαθητών, διδακτικού προσωπικού, γονέων και κηδεμόνων καθώς και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός - συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους- παρακολούθησε την τελετή αγιασμού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Γαστούνης καθώς και στο Μουσικό Γυμνάσιο Βαρθολομιού. Ο κ. Καστρινός, αφού συνομίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό και με τους γονείς των μαθητών, ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Γίνεται μία συνειδητή προσπάθεια προκειμένου η φετινή χρονιά να κυλήσει χωρίς προβλήματα» επεσήμανε χαρακτηριστικά και συνέχισε «ήδη προχωρούμε σε μικρές αλλά σημαντικές επεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα που πρόκειται να διευκολύνουν την καθημερινότητα των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Από εκεί και πέρα να είστε βέβαιοι ότι στο ποσοστό που μπορούμε να λύνουμε τα τρέχοντα προβλήματα, θα το κάνουμε». Απαντώντας σε ερωτήσεις γονέων αναφορικά με την πορεία κατασκευής του νέου μουσικού σχολείου, σημείωσε ότι η μονάδα που κατασκευάζεται θα είναι πρότυπη και θα αποτελεί κόσμημα για την Ηλεία· «πράγματι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στην χρηματοροή από το ΕΣΠΑ, θέλω να πιστεύω προσωρινά, οι οποίες έχουν παγώσει τις εργασίες. Από την πλευρά μας ασκούμε πίεση προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να συνεχιστεί άμεσα το έργο».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Πηνειού αναφέρθηκε στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών και στα ζητήματα που δημιουργούνται με τη χρηματοδότηση των σχολείων τονίζοντας ότι επιβάλλεται να γίνεται από τη διεύθυνσή τους ορθολογική οικονομική διαχείριση. Απευθυνόμενος στο εκπαιδευτικό προσωπικό σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία για την άμεση και αποτελεσματική διευθέτηση των ζητημάτων που προκύπτουν ενώ πρόσθεσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης των σχολικών καθαριστριών.

«Εύχομαι στα παιδιά να έχουν μία δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά που θα τους οδηγήσει σταθερά ακόμη πιο κοντά στο μέλλον που ονειρεύονται» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «να ακολουθήσουν τις φιλοδοξίες τους, να σπουδάσουν και να επιστρέψουν ξανά στον τόπο μας για να μεγαλουργήσουν και, γιατί όχι, να ασχοληθούν ενεργά και με τα κοινά».

Κανονικά τα τμήματα της Γ΄ Λυκείου Βαρθολομιού

Το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού όπου επικρατεί αναβρασμός μετά τις αποφάσεις για κατάργηση τμημάτων της Β’ και της Γ’ Τάξης Λυκείου, επισκέφθηκε λίγο μετά τις 10 π.μ. ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός με συνεργάτες του. Ο Δήμαρχος Πηνειού συνομίλησε με τους γονείς και τους ενημέρωσε για τις κινήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από τη δημοτική αρχή και είχαν ως αποτέλεσμα –σε πρώτη φάση- να αφαιρεθούν τα τμήματα της Γ΄ Λυκείου Βαρθολομιού από τη λίστα αυτών που καταργούνται πανελλαδικά.

Ειδικότερα ο κ. Καστρινός σημείωσε ότι σε επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας –συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, τοπικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων- ενημερώθηκε για τη θετική εισήγηση της υπηρεσίας προς το Υπουργείο. Παράλληλα ενημερώθηκε και ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανέλαβε σχετικές πρωτοβουλίες. «Πράγματι αργά το βράδυ της Τρίτης εκδόθηκε νέα συμπληρωματική υπουργική απόφαση με την οποία τα τμήματα της Γ’ Λυκείου διατηρούνται κανονικά. Από εκεί και πέρα πρόκειται να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και για τη Β΄ Λυκείου». Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι η Δημοτική Αρχή παραμένει κάθετα αντίθετη σε κάθε απόφαση που υποβαθμίζει τις σχολικές μονάδες του δήμου.

agiasmos sxo pinios 24 2

Με την ευχή η νέα σχολική χρονιά να είναι παραγωγική και εποικοδομητική πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πηνειού.

agiasmos sxo pinios 24 5

Ο κ. Καστρινός ενημέρωσε για τις κινήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και είχαν ως αποτέλεσμα –σε πρώτη φάση- να αφαιρεθούν τα τμήματα της Γ΄ Λυκείου Βαρθολομιού από τη λίστα αυτών που καταργούνται πανελλαδικά.

agiasmos sxo pinios 24 3

Το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού όπου επικρατεί αναβρασμός μετά τις αποφάσεις για κατάργηση τμημάτων της Β’ και της Γ’ Τάξης Λυκείου, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πηνειού με συνεργάτες του.

agiasmos sxo pinios 24 4

«Από την πλευρά μας ασκούμε πίεση προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να συνεχιστεί άμεσα το έργο κατασκευής του νέου Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού» επεσήμανε ο κ. Καστρινός.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 19:36

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακύκλωση: Νέα προγράμματα σε δήμο Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης με κοινωνικό πρόσημο
    Ανακύκλωση: Νέα προγράμματα σε δήμο Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης με κοινωνικό πρόσημο

    Δίνουν τηγανέλαια - παίρνουν αναπηρικό αμαξίδιο

    Νέα προγράμματα ανακύκλωσης θα λειτουργήσουν σύντομα στους Δήμου Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με την τοποθέτηση ειδικών κάδων για την συλλογή μαγειρικών ελαίων και πλαστικών καπακιών. Οι Δήμοι, ξεκινούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης EAST WEST GREECE ΜIKE, και μέσα στους όρους συμφωνίας, είναι η προσφορά εκ μέρους της εταιρείας ενός αναπηρικού αμαξιδίου ανά έτος.

    Τα παραπάνω προγράμματα έχουν ήδη λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και σύντομα θα τοποθετηθούν οι ειδικοί κάδοι σε σημεία που θα υποδείξει η κάθε Δημοτική Αρχή.

    Τα οφέλη είναι πολλαπλά καθώς τα καπάκια που σήμερα οδηγούνται σε υγειονομική ταφή θα ανακυκλώνονται με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οικονομικό κόστος διαχείρισης. Επιπλέον τα μαγειρικά έλαια που ρυπαίνουν τις αποχετεύσεις, ρυπαίνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα, θα συλλέγονται και θα επεξεργάζονται από την εταιρεία, μειώνοντας σημαντικά τόσο τη μόλυνση του περιβάλλοντος όσο και το κόστος συντήρησης και καθαρισμού των αποχετεύσεων.

    Οι δήμοι αναλαμβάνουν μόνο την υπόδειξη των σημείων που θα τοποθετηθούν οι κάδοι, ενώ η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την συλλογή του υλικού, καθώς και τη δημιουργία ενημερωτικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Επιπλέον η εταιρεία θα καταβάλει ετησίως το ποσό των τετρακοσίων ευρώ σε μορφή κουπονιών από σούπερ μάρκετ ή με κατάθεση στο ταμείο του δήμου και θα διαθέτει ένα αναπηρικό αμαξίδιο ετησίως.

  • Δήμος Ζαχάρως: Τιμή στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από την μαθητική Κοινότητα
    Δήμος Ζαχάρως: Τιμή στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από την μαθητική Κοινότητα

    Με την κατάθεση των στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαθητές των σχολείων της Ζαχάρως, της Φιγαλείας, του Κακοβάτου και του Γιαννιτσοχωρίου, ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο του Ηρωικού «όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Δήμο Ζαχάρως.

    Το πρωί της Παρασκευής 25ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο στολισμένο Μνημείο των Ηρώων.

    Το πρόγραμμα του εορτασμού της «28ης Οκτωβρίου 1940» περιλάμβανε επετειακές εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης, ενώ αργότερα έγινε η κατάθεση των στεφάνων και η προσφερόμενη τιμή στους Ήρωες του Έπους του 40, από τους μαθητές των σχολικών μονάδων της περιοχής. Η εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

    Το παρόν έδωσαν, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Τερζής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεώργιος Τριγάζης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ιωάννης Μπάμης, η Δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Σκαλτσά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζαχάρως Παναγιώτης Γκόγκας, οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και φορέων. Οι επετειακές εκδηλώσεις, σε όλο το Δήμο, θα κορυφωθούν την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, με τις μαθητικές Παρελάσεις.

    dimos zax 28i mathites 2

    dimos zax 28i mathites 3

    dimos zax 28i mathites 4

    dimos zax 28i mathites 5

    dimos zax 28i mathites 6

    dimos zax 28i mathites 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940
    Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Με, σχολικές γιορτές, απαγγελίες ποιημάτων και κατάθεση στεφάνων από μαθητές στο Μνημείο Ηρώων, ξεκίνησαν στην πόλη της Αμαλιάδας την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, οι επετειακές εκδηλώσεις για το Έπος του 40’.

    Ο Δήμος Ήλιδας διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο την κεντρική εκδήλωση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες να παρατάσσονται στο Μνημείο Ηρώων, όπου τη μικρή γιορτή επιμελήθηκαν από κοινού το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.

    Εκτός από τα ποιήματα με θέμα την 28η Οκτωβρίου 1940 και το Έπος των Ελλήνων στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής και συγκεκριμένα από το αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιάννη Αθανασόπουλο, τους εκπροσώπους των δύο σχολείων εκ μέρους της Α’/βάθμιας και της Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας και της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Καραπιπέρης.

    ilida 28i sxol sftef 2

    ilida 28i sxol sftef 3

    ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

    Νωρίτερα, ο εκπαιδευτικός κόσμος του Δήμου Ήλιδας τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο κάθε σχολείο ξεχωριστά.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Άκη Χουζούρη βρέθηκαν στην γιορτή που προετοίμασαν με πολύ μεράκι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας.

    Την εκδήλωση του σχολείου τίμησε με την παρουσία του και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ενώ η διευθύντρια του 2ου Λυκείου κα Άννα Γεωργακοπούλου παρέδωσε και τους επαίνους στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους κατά τη σχολική χρονιά 2023 – 2024.

    ilida 28i sxol sftef 4

    ilida 28i sxol sftef 5

    ilida 28i sxol sftef 6

    ilida 28i sxol sftef 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Γυμναστική Ένωση Πετοσφαίρισης Πύργου: Αγιασμός για την έναρξη της νέας Αθλητικής σεζόν και εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου
    Γυμναστική Ένωση Πετοσφαίρισης Πύργου: Αγιασμός για την έναρξη της νέας Αθλητικής σεζόν και εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου

    Με τον καθιερωμένο Αγιασμό, ξεκίνησε η αθλητική σεζόν της Γυμναστικής Ένωσης Πετοσφαίρισης Πύργου, στο στάδιο του Πύργου, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024. Παρουσία πλήθους αθλητών αλλά και φίλων της νεοσύστατης Γυμναστικής Ένωσης Πετοσφαίρισης ανταλλάξαμε ευχές για την έναρξη της νέας αθλητικής σεζόν.

    Όπως επισημάνθηκε στόχος της Ένωσης είναι τα παιδιά ηλικίας από 3 ετών και άνω να εξελιχθούν σωματικά και πνευματικά μέσα από τη γυμναστική και το παιχνίδι, γνωρίζοντας παράλληλα τον ξεχωριστό κόσμο του Volley.

    Παράλληλα τη Κυριακή 20 Οκτωβρίου2024 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Γυμναστικής Ένωσης Πετοσφαίρισης Πύργου.

    Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα.

    Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Ιωάννης Πλεμμένος.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι:

    Χρήστος Κωνσταντόπουλος –Αντιπρόεδρος

    Ειρήνη Αντωνόπουλου- Γενική Γραμματέας

    Απόστολος Στάμος Αναπληρωτής Γραμματέας

    Βιργινία Γουδουσιάση- Ταμίας

    Αβραάμ Κόκκαλης -Μέλος

    Ανδρέας Μαστορόπουλος- Μέλος

    gumast enosi pet agiasm 2

    gumast enosi pet agiasm 3

    gumast enosi pet agiasm 4

    gumast enosi pet agiasm 6

    gumast enosi pet agiasm 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πότε κλείνουν τα σχολεία - Ποιες είναι οι επόμενες αργίες
    Πότε κλείνουν τα σχολεία - Ποιες είναι οι επόμενες αργίες

    Η Εθνική Επέτειος για την 28η Οκτωβρίου είναι τη Δευτέρα και οι μαθητές θα συμμετάσχουν από την Παρασκευή στις σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις

    Ηπρώτη αργία της χρονιάς στα σχολεία αφορά στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με τους μαθητές να κάθονται τέσσερις ημέρες.

    Η Εθνική Επέτειος για την 28η Οκτωβρίου είναι τη Δευτέρα και οι μαθητές θα συμμετάσχουν από την Παρασκευή στις σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις.

    Μετά το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές θα απολαύσουν ένα τριήμερο ανάπαυλας από τα διαβάσματα, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου. Φέτος, η επέτειος πέφτει Κυριακή (17.11.2024) και οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου θα γίνουν την Παρασκευή (15.11.2024)

    Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα

    Τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν δύο μέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, δηλαδή τη Δευτέρα (23.12.2014), αφού τα Χριστούγεννα πέφτουν Τετάρτη (25.12.24). Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Δευτέρα κι ανάλογα με τον προγραμματισμό της κάθε σχολικής μονάδας, ενδέχεται να κάνουν για λίγες ώρες μάθημα και στην συνέχεια να συμμετέχουν σε κάποιο χριστουγεννιάτικο δρώμενο εντός του σχολείου.

    Έτσι, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τις 24 Δεκεμβρίου 2024 έως τις 7 Ιανουάριου 2025 για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ την επόμενη ακριβώς ημέρα (8.1.25), οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν ξανά στις σχολικές αίθουσες.

    Τι αναφέρει η υπουργική απόφαση που ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων

    Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση που ορίζει τι ισχύει με τις διακοπές, τις αργίες και τις εορταστικές εκδηλώσεις, αναφέρονται τα εξής:

    • Διδασκαλία μαθημάτων δεν διεξάγεται και εξετάσεις δεν διενεργούνται κατά τις ακόλουθες χρονικές περιόδους του σχολικού έτους:
    • Διακοπές Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
    • Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
    • Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, με την επιφύλαξη της παρ. 9 του άρθρου 1.
    • Κατά τις θερινές διακοπές κάθε Γυμνάσιο, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, Γυμνάσιο Ε.Α.Ε., Λύκειο Ε.Α.Ε., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. δέχεται το κοινό μία (1) ημέρα την εβδομάδα, η οποία ορίζεται από τον/την οικείο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης και ανακοινώνεται στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και εξωτερικά σε εμφανές σημείο.

    Την ημέρα αυτή, ένας/μία τουλάχιστον από τους/τις διδάσκοντες/ουσες κάθε σχολείου, ο/η οποίος/α ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους, είναι υπεύθυνος/η για τη διεκπεραίωση κάθε τρέχοντος υπηρεσιακού θέματος, ασκώντας εκτάκτως αρμοδιότητες Διευθυντή/ντριας σχολείου και υπογράφει αντ’ αυτού/ής κάθε έγγραφο ή τίτλο. Αν τα καθήκοντα ασκούν περισσότεροι από ένας/ μία διδάσκοντες/ουσες, τις αρμοδιότητες αυτές ασκεί ο/η ανώτερος/η κατά τον βαθμό και επί ισόβαθμων ο/η αρχαιότερος/η. Αν η ημέρα που έχει οριστεί συμπίπτει με ημέρα αργίας, η σχολική μονάδα δέχεται το κοινό την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

    • Για τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, Γυμνάσια Ε.Α.Ε, Λύκεια Ε.Α.Ε., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ισχύουν οι διατάξεις του ν. 1157/1981 (Α’ 126) για την καθιέρωση πενθήμερης εβδομάδας εργασίας.
    • Ημέρες αργίας των ανωτέρω ορίζονται: α) όλες οι Κυριακές, β) η θρησκευτική εορτή του Αγίου Πνεύματος, γ) οι εθνικές επέτειοι της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, δ) η Καθαρά Δευτέρα, ε) η 1η Μαΐου, στ) οι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ημέρες αργίας για την έδρα κάθε σχολείου λόγω τοπικής εθνικής ή θρησκευτικής εορτής.
    • Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις η διάρκεια των οποίων ορίζεται με σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και κατά τα λοιπά τηρείται απαρεγκλίτως το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων. Σε περίπτωση που η 30ή Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.
    • Τα ιδιωτικά σχολεία επιτρέπεται, ύστερα από σχετική γνωστοποίηση στον/στην οικείο/α Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να αργούν έως δύο (2) επιπλέον ημέρες ανά έτος, σε ημερομηνίες που σχετίζονται με την ιστορία και τη σχολική τους παράδοση ή, στην περίπτωση των ξένων σχολείων της ημεδαπής, που αποτελούν επίσημη εθνική ή θρησκευτική εορτή στη χώρα προέλευσής τους.
    • Κατά την παραμονή των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, καθώς και κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια, στα ΓΕ.Λ, στα ΕΠΑ.Λ, στα Γυμνάσια Ε.Α.Ε., στα Λύκεια Ε.Α.Ε., στα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων ή σε άλλο κατάλληλο χώρο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών. Αν η ημέρα αυτή συμπίπτει με Σάββατο ή αργία, οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγουμένη του γ) Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, με την επιφύλαξη της παρ. 9 του άρθρου 1
    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Επανέναρξη της λειτουργίας των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Πηνειού
    Επανέναρξη της λειτουργίας των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Πηνειού

    «Δημιουργούμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον»

    Αγιασμός στα ΚΑΠΗ Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού

    Με την προσδοκία να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση των ανθρώπινων δεσμών καθώς και στη συμπερίληψη των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, άνοιξαν τις πύλες τους για τη νέα χρονιά τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Πηνειού. Οι Λέσχες Φιλίας σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό λειτουργούν υπό την εποπτεία του δήμου και είναι έτοιμες να προσφέρουν θαλπωρή, ενέργεια και ψυχαγωγία στα μέλη τους.

    Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, μέσω της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, αποτελεί η δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει πολυδιάστατα στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα των Λεσχών Φιλίας μία πληθώρα δραστηριοτήτων που άπτονται της βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής υγείας των μελών τους, της ενημέρωση για σύγχρονα ζητήματα καθώς και της διευκόλυνσης της προσαρμογής των ηλικιωμένων με τα νέα δεδομένα.

    Οι εκδηλώσεις για την επανέναρξη της λειτουργίας των ΚΑΠΗ πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες παρουσία του Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού, εκπροσώπων του κλήρου –πρωτοστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιο Β’-, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους μελών. Ο αγιασμός έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με άπαντες τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το νέο ξεκίνημα.

    Ενίσχυση της συμπερίληψης

    Το καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Λέσχες Φιλίας στην ενίσχυση της συμπερίληψης των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία εξήρε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας τους. «Σε μια εποχή που μας που μας ταλανίζει η αποξένωση και η απομάκρυνση, η κρίση αξιών και θεσμών, σε μία περίοδο που η μοναχικότητα είναι έντονη, είναι ουσιώδες να υφίσταται ένα σημείο επαφής· ένας ιδανικός τόπος για ειλικρινή επικοινωνία που ενισχύει την κοινωνική συνοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πηνειού και συνέχισε «είναι πραγματικά σπουδαίο ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε για τα απλά και τα καθημερινά· να έρθουμε πιο κοντά ως άνθρωποι και να δρομολογούμε εξελίξεις για να βελτιώσουμε τον τόπο μας». Ο κ. Καστρινός έκανε ακόμη ιδιαίτερη μνεία στις επιτροπές που έχουν αναλάβει τη λειτουργία των Λεσχών Φιλίας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντά τους.

    Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Πηνειού προανήγγειλε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

    lesxi filias pin 3

    Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος Β΄ πρωτοστάτησε στον αγιασμό της Λέσχης Φιλίας Γαστούνης.

    lesxi filias pin 2

    «Οι Λέσχες Φιλίας είναι ένας ιδανικός τόπος για ειλικρινή επικοινωνία που ενισχύει την κοινωνική συνοχή» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    lesxi filias pin 4

    Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παρακολούθησαν τον αγιασμό στη Λέσχη Φιλίας Γαστούνης.

    lesxi filias pin 5

    Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ Τραγανού έδωσε η νεοσύστατη χορωδία.

    lesxi filias pin 1

    Ο αγιασμός στο Βαρθολομιό έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με άπαντες τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το νέο ξεκίνημα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε πλήρη εξέλιξη ο προσεισμικός έλεγχος στον Δήμο Πύργου
    Σε πλήρη εξέλιξη ο προσεισμικός έλεγχος στον Δήμο Πύργου

    Προτεραιότητα στα σχολικά συγκροτήματα

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτιρίων στον Δήμο Πύργου, ο οποίος έχει ξεκινήσει μετά τον ορισμό των μηχανικών από το ΤΕΕ.

    Προτεραιότητα έχει δοθεί στα σχολικά συγκροτήματα σύμφωνα με το σχεδιασμό του Τεχνικού Επιμελητήριου

    Ήδη έχει γίνει σε πρώτο βαθμό η εκτίμηση της κατάστασης των κτιριακών υποδομών του Γυμνασίου Επιταλίου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου από τους ελεγκτές-μηχανικούς του ΤΕΕ Παναγιώτη Ζουρντό, Βασιλική Σεφερλή και Αναστάσιο Καλαμβόκη.

    Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου και στα Δημοτικά Σχολεία 1ο Πύργου και Κουτσοχέρας για τα οποία έχουν οριστεί οι μηχανικοί Κώστας Μυλωνάς, Αθανάσιος Κουφωλιάς και Εμμανουήλ Ανδριόλας.

    Μετά το πρώτο στάδιο ελέγχων θα ακολουθήσει το δεύτερο και αν για κάποια από αυτά τα κτιριακά συγκροτήματα προκύψει η ανάγκη ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού, θα προχωρήσει η διαδικασία εκπόνησης των σχετικών μελετών για την επισκευή τους.

    «Ο προσεισμικός έλεγχος έχει ήδη ξεκινήσει στο Δήμο Πύργου όπου δίνεται προτεραιότητα στα σχολεία. Μάλιστα οι ελεγκτές-μηχανικοί του ΤΕΕ έχουν προχωρήσει στην εκτίμηση της κατάστασης των κτιριακών υποδομών σε δύο σχολικά συγκροτήματα, το Γυμνάσιο Επιταλίου και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Παναγόπουλος.

    Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Έργων τόνισε ότι: «σύμφωνα με το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει από το Τεχνικό Επιμελητήριο θα έχουμε μία γενική άποψη σε τι κατάσταση βρίσκονται όλα τα δημοτικά κτίρια το Μάρτιο του 2025».

    Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου του προσεισμικού ελέγχου θα ακολουθήσει αξιολόγηση του βαθμού επικινδυνότητας των κτιριακών συγκροτημάτων του Δήμου και εν συνεχεία το δεύτερο στάδιο του ελέγχου, από τον οποίο αν προκύψει η ανάγκη για κάποια από αυτά τα κτίρια να ενισχυθούν στο φέροντα οργανισμό, θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες για την επισκευή τους μετά την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

    Proseisms sxoleia dimos 2

    Proseisms sxoleia dimos 3

    Proseisms sxoleia dimos 4

    Proseisms sxoleia dimos 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κλειστά σχολεία σήμερα παρά τη δικαστική απόφαση, δεμένα τα πλοία - Ποιοι άλλοι κλάδοι απεργούν
    Κλειστά σχολεία σήμερα παρά τη δικαστική απόφαση, δεμένα τα πλοία - Ποιοι άλλοι κλάδοι απεργούν

    Απεργούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές καθώς η ΑΔΕΔΥ προχώρησε στην επαναπροκήρυξη της 24ωρης απεργίας των δασκάλων (ΔΟΕ) προσθέτοντας και τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

    Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε αγωγή κατά της ΔΟΕ για την σημερινή 24ωρη απεργία, όπου και κρίθηκε παράνομη από τη δικαιοσύνη. Ωστόσο, η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά υπό την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ αφού η σχετική απόφαση από το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για «πρωτοφανή - στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά - ενέργεια του υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η σημερινή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ, που έχει αιτήματα, μεταξύ άλλων, τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ.».

    Συνεχίζεται η απεργία στα πλοία -Δεμένα για δεύτερη μέρα

    Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ με τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

    Οι ναυτικοί, μεταξύ άλλων ζητούν την υπογραφή ΣΣΕ με ποσοστό αύξησης 23% και την άμεση τροποποίηση του άρθρου για τη τετράμηνη δρομολόγηση των Ε.Γ/Ο.Γ, Ταχυπλόων Πλοίων και επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης.

    24ωρη απεργία για εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό σήμερα 23 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό).

    Καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα αλλά και σε κατά τόπους συγκεντρώσεις των σωματείων του κλάδου στα αεροδρόμια των τουριστικών προορισμών.

    Αιτήματα της κινητοποίησης είναι η υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και 5ήμερο 40ωρο, αλλά και η «αξιοπρεπής διαβίωση τους “νεκρούς” μήνες για τους εποχιακά εργαζόμενους μέσω του ταμείου ανεργίας». Ζητούν μέτρα για το πώς θα μοιράζει το φιλοδώρημα ο εργοδότης στους εργαζόμενους και πώς θα ελέγχεται, ενώ καλούν την κυβέρνηση εφόσον ισχύουν οι εκτιμήσεις της πως το φιλοδώρημα στη χώρα μας κυμαίνεται στα 400 εκ. ευρώ το χρόνο, με τα έσοδα που θα μαζέψει από τη φορολόγηση αυτού του ποσού να αυξήσει τη χρονική ισχύ του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων.

    Συγκέντρωση στην Αθήνα

    Σε συγκέντρωση στα προπύλαια Αθηνών σήμερα στις 12:00 καλεί τους εκπαιδευτικούς η ΔΟΕ.

    Οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, η κατάργηση της αξιολόγησης, η αντίθεση στις συμπτύξεις τμημάτων και η λήψη μέτρων για την ασφάλεια των σχολείων με κρατική χρηματοδότηση «στο ύψος των πραγματικών αναγκών», βρίσκονται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).

    «Απέναντι στην οξυμμένη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προτάσσουμε την οργάνωση του αγώνα μας για την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, το έργο και την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο